Dodaj do ulubionych

Będę kląć

18.01.22, 23:00
Rząd wstrzymał w całości finansowanie telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży prowadzonego przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę (niegdyś: Fundację Dzieci Niczyje).

Psychiatria dziecięca leży, ilość problemów psychicznych i samobójstw wśród młodzieży wzrasta... a rząd obcina wsparcie instytucji, która działa od 13 lat, jest prowadzona przez profesjonalistów i ma zgromadzone wielkie doświadczenie. Zamiast tego uruchamia nowy numer prowadzony przez niekompetentnego Rzecznika Praw Dziecka...

Co najlepsze: uruchomiono zbiórkę społeczną, która zapewniła działanie telefonu FDDS przez następny rok. Do tego celu potrzebny był 1 mln złotych. Rząd nie chce tych pieniędzy wyłożyć. Za to parę dni temu wyłożył 150 milionów na wsparcie polskich klubów piłkarskich!!!!!!!

Jakie priorytety, do cholery, ma ten rząd????????????????

BTW. Wypowiedź wiceministra zdrowia Kraski na ten temat:

- Myślę, że każde wsparcie dla dzieci jest ważne, ale myślę, że ten jeden numer, który będzie przy RPD myślę, że wystarczy, żeby jednak obsłużyć [dzieci i młodzież - red.]

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28015905,telefon-zaufania-bez-wsparcia-ministerstwo-zdrowia-nie-bedzie.html

"Jeden numer wystarczy". JA PIERDOLĘ. :((((((((((((
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Będę kląć 19.01.22, 08:20
      stephen_s napisał:

> Rząd wstrzymał w całości finansowanie telefonu zaufania dla dzieci i młodzieży
      > prowadzonego przez Fundację Dajemy Dzieciom Siłę (niegdyś: Fundację Dzieci Nicz
      > yje).

Nie wstrzymał tylko ograniczył do jakiejś tam dziwnej kwoty - chyba 120000.
      >

>
      > Co najlepsze: uruchomiono zbiórkę społeczną, która zapewniła działanie telefonu
      > FDDS przez następny rok. Do tego celu potrzebny był 1 mln złotych. Rząd nie ch
      > ce tych pieniędzy wyłożyć. Za to parę dni temu wyłożył 150 milionów na wsparcie
      > polskich klubów piłkarskich!!!!!!!

I w tym miejscu mogę zakląć z Tobą, ale może w myśli, bo nie wszyscy mają tu takie same prawa:)
      Ja w ogóle jestem za tym aby zlikwidować kluby piłkarskie:)
      A już na pewno reprezentację:)
      >

>
      >
    • maria421 Re: Będę kląć 19.01.22, 09:08
      Spodziewalam sie ze zalozysz watek na ten temat choc nie spodziewalam sie ze bedziesz tu klac.

Coz, dzieci nie sa wyborcami, nie zaprotestuja :-(

• stephen_s Re: Będę kląć 20.01.22, 23:03
        > Spodziewalam sie ze zalozysz watek na ten temat choc nie spodziewalam sie ze bedziesz tu klac.

Przepraszam :( Ale naprawdę czasem człowiek musi, kiedy styka się z czymś tak bezmyślnym i szkodliwym...
    • jureek Re: Będę kląć 19.01.22, 14:46
      Też się tym wkurzyłem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka