Dodaj do ulubionych

Perfumerie internetowe

12.01.15, 14:26
Czy polecacie jakieś perfumerie internetowe, do zakupu wody perfumowanej/toaletowej?
Jeśli tak, to które?
Zawsze kupowałam stacjonarnie lub na bezcłowym, ale ceny w stacjonarnych szaleją, a na necie połowa z ceny sklepowej, jednak nie chciałabym się naciąć na tych oszczędnościach.
Widziałam też, ze sporo perfumerii internetowych handluje testerami - jak dla mnie to bomba, bo testery są trwalsze ;) ilekroć spryskałam się testerem, zapach utrzymywał się dłużej i był jakiś taki intensywniejszy ;) Miałam kiedyś prawdziwy tester i istotnie był mocniejszy. Nie wiem tylko czy to co oferują, to naprawdę testery, a nie jakieś podróby... Dziewczyny, macie doświadczenie w tym temacie?
Obserwuj wątek
    • yo_anka Re: Perfumerie internetowe 12.01.15, 17:15
      nie doradzę netowej: ja się boje podrób wiec tylko stacjonarnie i głównie w sephorze jak są jakieś rabaty np 20%
      w superpharmie też są czasem fajne promocje
      na Allegro to mogę kupić mały testerek do kosmetyczki wyjazdowej ale nie więcej niż 5ml
    • zazulla Re: Perfumerie internetowe 12.01.15, 21:53
      Na innym forum wczoraj padło podobne pytanie i większość poleciła www.iperfumy.pl/. Widziałam też że w empik.com są, może warto sprawdzić ceny? Ostatnio upolowałam na promocji w superpharm, chyba druga perfuma 50% była.
      • maggianna Re: Perfumerie internetowe 12.01.15, 23:52
        Z Iperfumy bym uważała - w zeszłym roku zamówiliśmy z koleżanka produkty do opalania marek aptecznych, były tańsze o ok 15% od cen w aptekach tyle ze był większy wybór filtrów. Przy odbiorze osobistym okazało sie ze wszystkie produkty były na granicy terminu przydatności - były ważne niecały miesiąc - taki produkt to mogę kupić ale za 15% ceny wyjściowej. Zakupy zostawiliśmy w sklepie i potem jeszcze musiałyśmy trochę odczekać na zwrot pieniędzy (bo zapłaciliśmy z góry).

Pytanie jaka jest ważność kosmetyków na których nie ma podanej daty?
        • zazulla Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 00:13
          Perfumy, które mam w domu mają 36 miesięcy od otwarcia.
          • maggianna Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 14:37
            Kosmetyki do opalania ktore kupilam tez mialy napisane 12 miesiecy od otwarcia ale do tego byla tez data przydatnosci podana przez producenta i ona wygasala za 3 tygodnie.

Perfumy tez maja date przydatnosi - na denku masz takie male cyferki - to jest kod producenta z podana data przydatnosci. I moze sie zdarzyc ze teoretycznie maja 36 miesiecy od otwarcia ale przy okazji wg producenta za 6 miesiecy od zakupy perfumy beda przeterminowane.

Oddalysmy te kosmetyki i kupilam 10 zl drozej w aptece balsam ktory mozna uzywac 12 miesiecy a przy okazji data waznosci podana przez producenta wygasala za poltora roku.
            • zazulla Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 21:49
              maggianna napisała:

> Perfumy tez maja date przydatnosi - na denku masz takie male cyferki - to jest
              > kod producenta z podana data przydatnosci. I moze sie zdarzyc ze teoretycznie m
              > aja 36 miesiecy od otwarcia ale przy okazji wg producenta za 6 miesiecy od zaku
              > py perfumy beda przeterminowane.

A można to rozkodować żeby sprawdzić ważność?
              • kasiamat00 Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 22:49
                checkcosmetic.net/ ?
        • yo_anka Re: Perfumerie internetowe 14.01.15, 07:20
          > Przy odbiorze osobistym okazało sie ze wszystkie produkty były na granicy terminu przydatności - były ważne niecały miesiąc

A to mi się też zdarzyło w DOZ, nie informowanie o terminie przydatności, i kuszenie promocją
          potem w domu otwieram i widzę ze został miesiąc przydatności :(.....
          Sie zraziłam do DOZu
    • heliamphora Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 09:42
      Ja polecam e-glamour.pl - nigdy nie miałam żadnych problemów z oryginalnością ani terminem przydatności. Dobre doświadczenia, chociaż nie aż tak liczne, mam też z tagomago.pl.
      Nigdy nie zauważyłam, żeby zapach z testera różnił się trwałością od nie-testera...
      • magdalaena1977 Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 21:55
        Ja też korzystam z e-glamour i jestem zadowolona
    • kis-moho Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 10:16
      > Widziałam też, ze sporo perfumerii internetowych handluje testerami - jak dla m
      > nie to bomba, bo testery są trwalsze ;)

Ja bym uważała z takimi perfumeriami, w końcu testery nie są chyba przeznaczone do sprzedaży detalicznej.
    • la_parisienne.biubiu Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 11:19
      Dzięki dziewczyny :) Konkretnie chodzi mi tylko o wody Guarlain, ksywka zobowiązuje ;) Inne kosmetyki kupuję stacjonarnie. Nie spotkałam się wprawdzie nigdy w życiu z podróbkami ich wód, przynajmniej tych, które używam. Nieraz szukałam, pytałam kolegi, który handluje tymi "łudząco podobnymi" i powiedział, że nie ma. Nie wiem właśnie jak to jest z możliwością sprzedaży testerów, tzn. czy to wbrew prawu... Lata temu kupowałam tester 100ml Isseya Miyake i był trwalszy niż oryginał.
      Iperfumy mają bardzo dziwnie niskie ceny, to mnie odstrasza, nie jestem naiwna, co innego taniej, a co innego za pół ceny, to mi śmierdzi.....nalazłam Perfumieria.pl, nie wiem czy znacie, kupowała tam ktosia perfumy/wody lub coś innego?

Co do Sephory i akcji -20% to ceny po tym rabacie zwykle zbliżają się do średniej ceny na rynku ;) To prawie jak promocje Wizzaira ;)
      • kis-moho Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 11:26
        Nie wiem właśnie jak to jest z możliwością sprzedaży testerów, tzn. czy to wb
        > rew prawu...

Nie wiem, jak to prawnie wygląda, ale ogólnie firmy robią testery do sklepów, żeby klient mógł wypróbować na sobie, a nie do sprzedaży (chyba, że firma oficjalnie ma politykę sprzedawania takich bardzo małych opakowań, nie wiem, ile firm robiących perfumy to praktykuje?). Jeżeli sprzedawca robi firmę w konia zarabiając na testerach, to bałabym się, że i w innych sprawach może być nieuczciwy.
        • la_parisienne.biubiu Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 11:34
          Mam na myśli duże testery - 100ml, może opychają nadwyżki? Nie wiem czy duże perfumerie netowe ryzykowałyby robiąc coś takiego, ale może jestem naiwna :D
          • yo_anka Re: Perfumerie internetowe 14.01.15, 07:24
            Z tego co znam życie to te oferowane netowo na OLX czy ALL są po prostu kradzione :(
            Moja koleżanka zaopatrywała się bezpośrednio w testery z Sephory wynoszone personel i z dawnego Empiku wynoszone przez ochronę:0!?!

> Nie wiem czy duże pe
            > rfumerie netowe ryzykowałyby robiąc coś takiego

Chyba nie, możne faktycznie mają nadwyżki.
            Sklep to jednak sklep
      • anna-pia Re: Perfumerie internetowe 14.01.15, 11:42
        la_parisienne.biubiu napisała:

> znalazłam Perfumeria.pl, nie wiem czy znacie, kupowała tam ktosia perfumy/wody lub coś
        > innego?

Kupowałam, w tym tester Rochas - tester, bo na rynku od dawna nie ma tych zapachów, które lubię. Bardzo trwały zapach. "Normalne" opakowania pewnie sprzedali 100 lat temu, testery zostały ;) Z tym, że oni sprzedają próbki - za jakieś śmieszne grosze, no ale sprzedają, do zakupów większych niż 150 - 200 zł dorzucają gratis. Kupowałam tam też takie małe żele pod prysznic w opakowaniach po 50 ml, przydatne na krótkie wyjazdy.
    • teresa104 Re: Perfumerie internetowe 13.01.15, 19:10
      Dolce.pl
      Mają też odsyłacz do testerów testery-perfum.pl/guerlain/

Kupiłam tam kilka rzeczy, choć w sumie nie perfum (prócz męskiej wody Zirh Icon, która miała być taka sama jak nieodżałowane czarne jajko Black Cashmere DK, taa...); ceny mają niższe niż Sephora czy Douglas, ale nie dziwnie niskie. Na drogich rzeczach jednak oszczędza się kilka dych.

Guerlain widziałam przelotem w Super - Pharm, w przecenie, moja matka lubi, dlatego zauważyłam. Niestety nie wiem, czy ceny były korzystne.
      • yo_anka Re: Perfumerie internetowe 14.01.15, 07:35
        ciekawe, ciekawe
        moje ukochane Tresor i La Vie Est Belle mają setki w cenie pięćdziesiątek:
        testery-perfum.pl/lancome/
        na szczęście zakupy poczynione, zapasy wystarczające, i projekt denko w toku :)

Ale ku pamięci:
        jakie one są naprawdę oryginały i w butelce bez opakowania i z napisem TESTER?
        Prośba o opinię

Choć na inny mój ulubiony testery-perfum.pl/chanel/allure/10452.html jest w cenie w jakiej go nabyłam w Sephorze
      • sbarazzina Re: Perfumerie internetowe 14.01.15, 21:13
        teresa104 napisała:

> Kupiłam tam kilka rzeczy, choć w sumie nie perfum (prócz męskiej wody Zirh Icon
        > , która miała być taka sama jak nieodżałowane czarne jajko Black Cashmere DK, t
        > aa...);

Ha! Czarne jajko! Mój eks mówił, że jak mam je na sobie to pachnę jak stary kościół. Zważając na to, że był ateistą, to chyba nie był komplement.
        • heliamphora Re: Perfumerie internetowe 14.01.15, 23:13
          Też ostatnio poluję na BC, ale pewnie jednak kupię w nowym flakonie, bo jajka osiągają zawrotne ceny...
          • maggianna Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 08:07
            W Warszawie średnio co 2 miesiące oficjalny dystrybutor DK, Estee Lauder, Cliniqe i Tommy Hilfinger robi wyprzedaże zarówno kosmetyków jak i perfum, ceny na wyprzedaży to 50% ceny sklepowej - mogę dac znać jak bedzie kolejna wyprzedaż.
            Ostatnio kupowalam sporo z DK ale czy BC było to nie pamietam.
            • teresa104 Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 08:32
              Byłabym bardzo zainteresowana takim BC:) A gdzie ta wyprz się odbywa?
              • maggianna Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 10:01
                Wyprz odbywa sie w siedzibie dystrybutora, w sali konferencyjnej na ulicy Poleczki. Zaproszenia rozchodza sie "poczta pantoflowa" i zazwyczaj dostaje je 2-3 dni przed rozpoczeciem wyprzedazy. Wyprzedaz trwa tydzien, od poniedzialku do soboty wlacznie, zazwyczaj w godz 12-19.
                Uzywam DKNY wiec nie zwrocilam specjalnej uwagi na pozostale perfumy ale z DK sa tez wszystkie jablka i edycje limitowane to moze i BC tam stoi.
                Jak dostane zaproszenie to wysle Ci mailem, prawdopodobnie kolejny kiermasz bedzie w lutym.
                Zazwyczaj tam jezdze badz moje kolezanki wiec moge sprawdzic czy BC jest i dac znac.
                • teresa104 Dzięki! 15.01.15, 11:21
                  Czasem chłop jeździ na Poleczki do jakiegoś centrum biznesowego, raz ta delegacja miałaby uzasadnienie;)
                • heliamphora Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 16:10
                  Ja też bardzo poproszę!
                  • maggianna Re: Perfumerie internetowe 19.01.15, 13:23
                    Zaproszenie na wyprz wyslalam.
              • izas55 Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 10:04
                BC tam nie było z tego co pamiętam
                • maggianna Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 10:16
                  Zupelnie nie pamietam co bylo - dostaje jakiegos zacmienia umyslu na tych wyprzedazach - jezeli stalo gdzies na dole to moglam nie zauwazyc...
                  • izas55 Re: Perfumerie internetowe 15.01.15, 19:19
                    Oj tak, ja już przestałam tam jeździć bo dostaję małpiego rozumu. Mnie tam kręcą zawsze perfumy Toma Forda. Następnym razem pojadę jak mi się Double Wear skończy.
        • teresa104 Zależy od typu ateizmu 15.01.15, 06:53
          Czy był ateistą pierwotnym, czy też został ateistą, bo utożsamiał to, co go mierzi w instytucji Kościoła, z tym, co miałby wyznawać;)

Wszystkie zapachy, które mam, czasem wielbię, czasem zaś nie mogę znieść, z jajkiem było tak samo. Ale chciałabym je jeszcze mieć, a nie mam. Ten Ikon (jednak przez K) nadaje się tylko do łamania innych perfum, np. Opium, które jest piękne, mocne, trwałe, ale już staroświeckie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka