izelka 21.09.06, 13:20 Ucze się rosyjskiego od niedawna i chciałabym kupić sobie jakąs gramatykę rosyjskiego najlepiej z ćwiczeniami. Czy moglibyście mi coś polecić? Ale coś co będzie przystepnie napisane dla osoby początkującej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
independent-girl Re: gramatyka rosyjska 21.09.06, 21:03 Wg mnie dobra jest dość stara i chyba niedostępna już w księgarniach, ale w bibliotekach, czytelniach czy antykwariacie na pewno ją znajdziesz: www.allegro.pl/item128892391_praktyczna_gramatyka_rosyjska_karolak_kruko.html a także: skoro jesteś początkująca to ortografia też jest bardzo przydatna,bo rosyjska, podobnie do polskiej, do najłatwiejszych nie należy www.wysylkowo.pl/product_info.php?sort=2a&page=5&cPath=21_64&products_id=86348 świetne też są testy (choć tu już może średniozaawansowany poziom): www.ksiegarnia.egis.com.pl/customer/product.php?productid=4591&cat=148&page=1 I również świetną książką, ale też już niedostęną na rynku, więc trzeba szukać po bibliotekach, antykwariatach lub...piwnicach cioć i wujków,bo ja tam właśnie znalazłam tę książkę i mimo tego,że ma swoje lata świetnie uczy choćby przypadków w j.rosyjskim, a przez to,że jest duuuuużo ćwiczeń do każdego kolejnego przypadka to się świetnie utrwalają :-) baaaardzo polecam aukcja.onet.pl/show_item.php?item=128856505 Od razu zaznaczam,że powyższe linki nie mają nic wspólnego z reklamą czy to księgarni czy sprzedawcy na allegro, wkleiłam je, ponieważ łatwiej się szuka wszelkich książek wiedząc jak wygląda okładka,a nie tylko znając autora. Pozdrawiam i życze owocnej pracy! Kasia Odpowiedz Link
izelka Re: gramatyka rosyjska 22.09.06, 08:04 dziekuję bardzo za odpowiedź i pomoc, bo teraz jest tyle tych książek że początkującemu naprawdę trudno wybrać coś sensownego. Odpowiedz Link