ikka10 15.11.06, 15:51 Mam prosbe: potrzebowalabym zeby Word sprawdzal mi pisownie i ortografie. Niestety na plytce nie mam slownika rosyjskiego: czy cos mozna na to poardzic? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rovdyr Re: kontrola w Word 16.11.06, 19:47 Zapraszam do korzystania z pakietu open source - OpenOffice. Jest to odpowiednik Worda tyle, że jest bezpłatny :) Można w nim zainstalować wszystkie potrzebne słowniki i działa znakomicie! Open Office można pobrać np stąd: www.ux.pl/openoffice/?page=download Słowniki instaluje się oddzielnie: wiki.services.openoffice.org/wiki/Dictionaries#Russian_.28Russia.29 Odpowiedz Link
rovdyr Re: kontrola w Word 16.11.06, 20:15 można też skorzystać z wizarda przy instalacji słowników - jeszcze prościej wychodzi ;) ftp.services.openoffice.org/pub/OpenOffice.org/contrib/dictionaries/dicooo/DicOOo.sxw Odpowiedz Link
mandi111 Re: kontrola w Word 22.11.06, 15:51 A czy można kupic jakiś dodatkowy program do Worda, aby sprawdzał błędy w tekscie rosyjskim? chodzi o płatny, legalny program. Odpowiedz Link
rovdyr Re: kontrola w Word 22.11.06, 18:23 Naturalnie, że tak: support.microsoft.com/kb/285133/ Trzeba dowiedzieć się na stronie Microsoftu, gdzie dokładnie można nabyć narzędzie. Odpowiedz Link