Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Paribas Masters.

IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 29.10.13, 22:51
    www.atpworldtour.com/Share/Event-Draws.aspx?Year=2013&EventId=352&Draw=ms
    Janowicz w 3-ciej rundzie zagra z Nadal/Granollers a Przysiezny w 2-giej rundzie zagra z #13 Isnerem a gdyby go pokonal to w 3-ciej rundzie zagra z Djokovicem.
    Tak sie zlozylo ze obaj nasi gracze maja bardzo trudna drabinke.
    Obserwuj wątek
      • polski_francuz Ogladalem wczoraj 01.11.13, 12:56
        przegrany mecz Janowicza z Nadalem. Przeplatanie swietnych zagrywek Polaka z beznadziejnymi bledami. Jeden serwis z pilka szybujaca 234 km/h nie wystarczy, aby wygrac. Ciagle widze Janowicza jako niedojrzalego psychicznie nastolatka, ktory marnuje najlepsze lata na nieskuteczna gre.

PF
        • Gość: j Re: Ogladalem wczoraj IP: *.dynamic.chello.pl 01.11.13, 14:13
          polski_francuz napisał:

> Ogladalem wczoraj przegrany mecz Janowicza z Nadalem.

Na żywo?
          • Gość: ps Re: Ogladalem wczoraj IP: *.tvk.torun.pl 01.11.13, 14:33
            Powiem tyle-bardzo szkoda tego spotkania. Janowicz przegrał przez złe decyzje w ważnych chwilach, brak chłodnej głowy, swoje zrobiły też błędy-niektóre bardzo proste. Przegrana boli tym bardziej, że Rafa w hali grać nie lubi i jest jak najbardziej do ruszenia w tych warunkach. Ilość niewykorzystanych okazji Jurka trochę przerażała. Teraz Nadal ma w miarę prostą drogę do finału, bo ani Gasquet, ani Ferer, ani Berdych z nim grać nie umieją. Chyba, że Nadal będzie chciał się szybko ewakuować do Londynu. Tyle tylko, że Djoko i Rafa mają w tym roku o co walczyć-o fotel lidera rankingu i na razie nie wygląda na to, żeby któryś z nich odpuścił.
          • polski_francuz Re: Ogladalem wczoraj 01.11.13, 15:20
            Nie na zywo. Przez internet. Mistrzostwa sa w hali Bercy w Paryzu i chyba bilety nie sa zbyt drogie, ale akurat jestesmy w innym zakatku Francji i logistyka jest troche trudna.

Kilka lat temu wybralismy sie z corka na Roland Garros i mam stamtad przyjemne wrazenia.

PF
            • Gość: ps Re: Ogladalem wczoraj IP: *.tvk.torun.pl 02.11.13, 19:52
              Gratulacje dla Ferera-agresywna, regularna i mądra gra. Nadal pokazał, że w hali jest naprawdę słaby-ten jego pasywny tenis pełny błędów to było coś strasznego. Tak czy inaczej-jutro Novak nie powinien mieć problemów z wygraniem Bercy-ja na pewno tego finału nie obejrzę. Niedoceniany David nie ma po prostu argumentów na Serba. Walka o jedynkę na koniec roku jeszcze trwa. W obecnej sytuacji Hiszpan musi wygrać dwa mecze w grupie, żeby nie oglądać się na Djoko. Wszystko oczywiście przy założeniu, że Serb wygra jutro finał i znów zwycięży w Londynie. Przynajmniej ja tak przypuszczam, ale możliwe, że znowu coś pokręciłem. W grupie Nadal ma Berdycha, Ferrera i Wawrinkę, a więc zawodników, którzy mu generalnie leżą. Tyle tylko, że w Londynie to już trzeba się naprawdę zmobilizować, bo przy takiej grze jak dziś może być różnie.
              • Gość: j. Re: Ogladalem wczoraj IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 22:08
                Gość portalu: ps napisał(a):

> Walka o jedynkę na koniec roku jeszcze trwa. W obecnej sytuacji Hiszpan musi wygrać dwa mecze w grupie, żeby nie oglądać się na Djoko.

Moim zdaniem wystarczy jeden. Rafa ma w tej chwili 12030 pkt, a górny pułap tego, co Nole może w tym roku osiągnąć, to 12110. Za jedno zwycięstwo w O2 jest 200 pkt, więc starczy.
                • Gość: ps Re: Ogladalem wczoraj IP: *.tvk.torun.pl 02.11.13, 23:08
                  Ale jest jeszcze Puchar Davisa. Novak grać będzie w reprezentacji Serbii przeciwko Czechom. Jeśli wygra wszystkie swoje mecze i cały turniej, to może jeszcze coś dołożyć. Za występ w barwach kraju też są punkty. A wygranie Londynu bez porażki jest wysoce prawdopodobne, bo Djoković jest nie do zdarcia w tej chwili, a rywale nie potrafią utrzymać z nim poziomu, tak jak Federer dzisiaj. Ja już w ogóle się pogubiłem, bo jedni piszą tak jak ty, a drudzy mówią o konieczności dwóch wygranych w grupie. A niestety nie znam szczegółów rankingu męskiego na tyle, by samemu zrobić wyliczenia.
                  • Gość: j. Re: Ogladalem wczoraj IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.13, 06:28
                    Gość portalu: ps napisał(a):

> Ale jest jeszcze Puchar Davisa. Novak grać będzie w reprezentacji Serbii przeciwko Czechom. Jeśli wygra wszystkie swoje mecze i cały turniej, to może jeszcze coś dołożyć.

Faktycznie, zapomniałem o tym. Za dwa wygrane mecze singlowe w finale PD Novak dostałby 150 pkt (plus ewentualnie bonus 75 pkt, gdyby koledzy z repry też coś wygrali i Serbia zdobyła Puchar). Górny pułap urobku Novaka w tym sezonie wynosi więc 12 260 - 12 335 pkt. Gdyby Nole to osiągnął, Rafa faktycznie musialby wygrać w Londynie dwa razy.

Ale wygrać tych osiem meczów - w tym zapewne aż 7 przeciw rywalom z Top 8 - wcale nie przyjdzie Novakovi łatwo. Dziś pierwsza próba, z Ferrerem.
                    • Gość: MACIEJ Re: Ogladalem wczoraj IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 04.11.13, 01:37
                      Ferrera lyknal choc nie bez bolu 75 75 a zanosilo sie na to ze Ferrer wygra 2-giego seta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka