Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szanse na występ Grzegorza Panfila w Q AO!

IP: *.gorzow.mm.pl 03.01.14, 20:18
    Rozważania o dzikiej karcie dla Grzegorza Panfila trwają w najlepsze, a nasz zawodnik jest już 7. na liście rezerwowej, a więc ode mnie krótka analiza szans Grześka na kwalifikacje w Melbourne! Bez pomocy organizatorów, Polak powinien spokojnie załapać się rankingowo.

Zapraszam do przeczytania, :)

facebook.com/TenisFlesz
    Obserwuj wątek
      • maksimum Re: Szanse na występ Grzegorza Panfila w Q AO! 03.01.14, 21:48
        mysle ze sie dostanie bo juz tam jest.
      • Gość: ak2991 Re: Szanse na występ Grzegorza Panfila w Q AO! IP: *.gorzow.mm.pl 04.01.14, 11:09
        Janko Tipsarević oficjalnie wycofał się z Australian Open! Dobra wiadomość dla Jana Hajka, który ma w tym momencie pewny udział w turnieju głównym, ale również dla Grześka Panfila, który jest już 6tym rezerwowym!

Powinno się udać bez żadnych problemów. :)
        • Gość: MACIEJ Re: Szanse na występ Grzegorza Panfila w Q AO! IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 04.01.14, 16:58
          Niestety Radwanska i Panfil wygladaja na bardzo zmeczonych i przeziebionych.
          • Gość: ak2991 Re: Szanse na występ Grzegorza Panfila w Q AO! IP: *.gorzow.mm.pl 04.01.14, 22:22
            Przeziębionych? Dlaczego?

Agnieszka teraz w Sydney, Grzesiek juz 4. na liście rezerwowych - powinien się spokojnie załapać na kwalifikacje.

fb.com/TenisFlesz
            • Gość: MACIEJ Re: Szanse na występ Grzegorza Panfila w Q AO! IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 05.01.14, 03:55
              Radwanska i Pan Fil kaslali w czasie finalu mixta .
      • Gość: j. Panfil gra! IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 04:07
        W pierwszej rundzie zagra dziś z Wochem Lorenzo Giustino.
        • andy_lt Re: Panfil grał 08.01.14, 11:27
          Gość portalu: j. napisał(a):

> W pierwszej rundzie zagra dziś z Wochem Lorenzo Giustino.

Nie ciekawie zaczęła się przygoda na Antypodach zarówno naszych "walczaków",jak i Agnieszki
          Radwańskiej.Po Panfilu spodziewałem się nieco więcej-niestety przegrał z Włochem
          3:6 6:4 3:6. Nie wiem dlaczego,ale w meczu Janowicza z Dołgopolowem w Sydney spodziewałem się tego,że przegra. Ukrainiec od dawna jest groźny dla najlepszych
          i udowodnił to dzisiaj.Czy to przedbiegi Janowicza(pierwszy mecz w tym roku),
          czy nie najlepsza forma,bo wynik nie ciekawy(2:6 2:6)
          Przysiężny w Auckland też zaczął od przegranej z #28 Francuzem Paire(zmorą Kubota)
          4:6 2:6,ale tu nie robiłem sobie złudzeń,chociaż Francyzowi też zdarzaja się wpadki
          i dał tego przykład już w drugiej rundzie.Myślę,że wpadka Agnieszki z Mattek Sands
          to jednak przypadek i w AO będzie już normalnie.
          Jutro występ w kwalifikacjach trzech Polek(naszych nadziei).Największe szanse na sukces
          daję Magdzie Linette(która ostatnio na turniejach azjatyckich nieźle sobie poczynała.)
          Kasia Piter jakby w letargu.a do Pauli Kanii nie mam jakoś przekonania.
          No cóż jutro będziemy wiedzieli więcej.

• Gość: j. Federer - Tsonga w I rundzie eliminacji! IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 06:03
        www.ausopen.com/en_AU/scores/schedule/index.html

Spuścii z tonu chłopcy, nie ma co... ;)
      • Gość: j. Już po Magdzie. IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.14, 05:47
        Wczoraj cała trójka naszych kwalifikantek w AO wygrała swoje mecze, ale dziś schody już bardziej strome. Na pierwszy ogień poszła Magda Linette. Zagrała przeciw Lucie Hradeckiej i niestety przegrała 46 46. Czeszka rozniosła ja serwisem. Średnia prędkość pierwszego podania Hradeckiej była 177 kmph, podczas gdy Magda miała 142 kmph. 35 kmph różnicy! To tyle mniej więcej, ile dzieli np. Jelenę Janković od Jerzego Janowicza (średnie ubiegłoroczne 160 i 194 kmph odpowiednio). Wyobrażacie sobie Jelenę naprzeciw naszego Jerzyka? Tak pewnie czuła sie Magda naprzeciw czeskiego kobietona.
        • andy_lt Re: Już po Magdzie. 10.01.14, 08:05
          Gość portalu: j. napisał(a):

> Czeszka rozniosła ja serwisem.
          > Średnia prędkość pierwszego podania Hradeckiej była 177 kmph, podczas gdy Magda
          > miała 142 kmph. 35 kmph różnicy!

Ledwie wstałem,a już mi Waść humor psujesz.No ale cóż statystyki są nieubłagane,aczkolwiek patrząc na wynik nie musiało być tak źle.W asach było 3:5
          Pozostała nam jeszcze Kasia Piter,która zagra z Francuzką Feuerstein pogromczynią
          Pauli Kani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka