Dodaj do ulubionych

"Zły" L.Tyrmanda....

IP: *.telan.pl 02.02.03, 21:05
Czy ktos wie gdzie mozna kupic jakies tanie wydanie tej książki? Bo normalna
cena siega 50 zł. a moze ktos ma odsprzedac juz przeczytaną?
Obserwuj wątek
    • niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... 02.02.03, 21:16
      Ja ci moge za friko opowiedziec.
      • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 11:40
        ok, tylko powiedz czy jestes ten zly czy ten dobry? bo jesli zly to juz sie
        boje. a moze powinnam sie bac?
    • Gość: Anahita Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.escom.net.pl 03.02.03, 09:29
      ostatnio natknęłam się na to w taniej książce, tuż obok koszyków. niestety nie
      pamiętam jaka była cena, ale generalnie tam (jak wynika z nazwy) jest raczej
      tanio...więc jeśli jesteś z Warszawy, możesz tam spróbować.
      powodzenia.
      • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 11:39
        Niestety jestem ze Szczecina. ale powiedz czy w jakiejs sieci sklepow
        jest "tania ksiazka"? bo moze u nas tez znajde. dzieki i pozdrawiam
        • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 14:32
          Ten zly jest dobry.
          • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 14:48
            a jak dobry? niech napisze. i jak moze mi opowiedziec tresc ksiazki?
    • Gość: sem Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.pde.philips.com 03.02.03, 15:29
      Spróbuj np. na www.allegro.pl - wpisz nazwisko autora do wyszukiwarki -
      powinnaś coś znaleźć taniej na pewno niż te 50pln....

'Zły' jest dosyć OK.
      • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 16:14
        Ten zly, co byl dobry, to byl bardzo dobry. Moge opowiedziec w duzym skrocie, w
        srednim i w malym. Moge takze przeczytac w odcinkach.
        • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 17:47
          o kurcze i nie wiem na co mam sie zdecydowac na w duzym skrocie, srednim czy
          malym. chyba wezme kolo ratunkowe, 50:50, publicznosc, czy tel. do
          pzryjaciela? ale chyba bedzie problem bo jestes za daleko. a moze nie??????
          • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 18:14
            W razie czego bede glosno krzyczal.
            • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 18:26
              ale ja nie gryze pzry czytaniu ksiazek. no chyba ze nie bedziemy ich czytac.
              • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 18:56
                Alez bedziemy je czytac. Potem.
                • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 18:59
                  potem? a po czym?
                • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 19:00
                  a co bedzie przed czytaniem? wstep? bo po jest chyba epilog?
                  • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 19:31
                    No przeciez nie mozna tak po prostu z biegu rozpoczynac czytania. Trzeba gdzies
                    sie usadowic, polozyc gdzies te ksiazke, rozlozyc ja, i tak dalej, i tak dalej.
                    • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:20
                      a co sie kryje pod "i tak dalej i tak dalej"?
                      • Gość: aga Re: do niech IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:46
                        wiesz, chyba pomysl ze wspolnym czytaniem upadnie. wlasnie Sylwia mi
                        podpowiedzila gdzie mzona ja kupic. ale jesli mi sie nie uda to znow sie do
                        Ciebie zglosze ok? lubie jak mi ktos czyta do poduchy :))))
      • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:08
        znalazlam tylko mam obawy jak ja odstane wiesz cos o tym wiecej jak sie ja
        odbiera juz po zlicytowaniu?
    • Gość: sylwia Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.ci.uw.edu.pl 03.02.03, 20:21
      czesc sproboj na aukcji internetowej www.allegro.pl. moze nie kupis za 5 zl ale
      mysle ze moze znajdziesz za 20zl i to tez nie jest tak zle pozdrawiam tez lubie
      te ksiazke
      Sylwia
      • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:45
        dzieki Sylwia, wlasnie jestem na allegro i wczytuje sie jak sie lycytuje.
        niewiem na jakiej zasadzie jest ta spzredaz, nigdy nie kupowalm w ten sposob
        ale moze mi sie uda. dzieki pozdrawiam.
        • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 21:50
          Nie ma to jednak jak wspolna lektura. I tak dalej. Jak juz kupisz to moze ty mi
          poczytasz.
          • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:54
            no wlasnie mam obawy na jakiej zasadzie ja dostane moze Ty wiesz cos na ten
            temat? jak nic nie wiesz to zdaje sie na Ciebie z zamknietymi oczyma :)))
          • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:54
            ale za to z otwartymi oczymi i tak dalej......
            • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 21:57
              Przepraszam, ale jak co dostaniesz? Tyle rzeczy mozna dostac na tyle roznych
              sposobow, ze miejca na serwerze nie starczy by je wszystkie spisac. Nawet z
              otwartymi oczami.
              • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:00
                no jak dostane tego zlego czy dobrego znaczy Tyrmanda. ach kurcze chyba zdam
                sie na sluchanie. mozemy zaczynac?
                • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 22:04
                  Jak dostaniesz? Chyba poczta. A jak ci sie podobal pierwszy rozdzial? Czy moze
                  za cicho czytalem?
                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:07
                    ochhhhh to juz pierwszy rozdial? o kurcze jestem nieuwazna musze sie popraiwc
                    chyba? :)))))
                    • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:17
                      wiesz co zostawmy czytanie do jutra. padam dzis na slepka nieco. niech Ci sie
                      dobrze spi i niech mi sie dobrze spi a jutro zaczniemy od nowa pierwszy
                      rozdzial ok? :)))))
                      • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 22:39
                        Dobra. A ja sobie w nocy potrenuje to glosne czytanie.
                        • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 04.02.03, 08:45
                          jestem gotowa do sluchania ponownie pierwszego rozdzialu i tym razem juz go
                          nie przegapie obiecuje. tylko czy Ty bedziesz mogl? :)))
                          • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 09:53
                            Aga, ja tak wczesnie nie wstaje. I tak dzis wstalem bardzo wczesnie. Stanowczo
                            za wczesnie.
                            • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 04.02.03, 10:02
                              ja tez nie, ale chcialam dzis w koncu posluchac tego rozdzialu, plissssss.
                              chociaz jeden cio? :))))
                              • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 10:09
                                Rzeczy maja swoja kolejnosc. Wpierw prysznic, jakis ersatz sniadania, wyjscie
                                do pracy, pieciominutowa symulacja pracy i wtedy juz bede mogl spokojnie zaczac
                                czytac.
                                • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 04.02.03, 10:14
                                  ok, zaczekam cierpliwie. a cierpliwosc ponoc wynagradza.
                                  • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 23:10
                                    Aga, ja juz skonczylem, ale ty chyba zasnelas...
                                    • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 08:33
                                      alez skad, czekalam cierpliwie, czytasz cudnie, tylko szkoda ze tak szybko ja
                                      przeczytales. chyba poprosze o powtorke bo juz cala tresc zapomnialam.
                                      • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 08:55
                                        tylko pewnie teraz Ty spisz bo nad ranem szalales. a ja staram sie bardzo
                                        szybko spac tak raz przy razie moge znow sluchac czytania ale Ciebie nie ma
                                        szkoda buuuuuuuu.ale moze sprobuje znow byc cierpliwa i zaczekam?
                                        • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 12:49
                                          O tej godzinie to ja otworzylem tylko jedno oko, a i ono bylo skierowane z
                                          przerazeniem w strone budzika, ktory juz jakis czas wczesniej odgral swoje
                                          kuranty. Ale co sie odwlecze... Niedlugo nadejdzie czas czytania.
                                          • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 13:23
                                            wiesz co, po dluzszym namysle stwierdzam, ze chyba wolalbym w zamian cos
                                            innego. bo jesli to czytanie ma znow trwac dwa dni to...... masz jakis pomysl?
                                            • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 14:00
                                              Wybralas spora ksiazke, dlatego to trwalo dwa dni. A zreszta dwa dni to na
                                              pewne rzeczy sporo czasu, na inne dosc, a na jeszcze inne stanowczo za malo. A
                                              co i w jakim czasie chcialabys robic?
                                              • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 14:24
                                                ups, czuje sie zastrzelona, bo sama nie wiem kiedy i co i z kim i o jakiej
                                                porze dnia czy nocy i wogole po co, na co, dlaczego i wogole. ale czasem
                                                fajnie tak ni z tego ni z owego z kims tak bardzo tajemniczym o bardzo
                                                tajemniczym nicku z bardzo chyba tajemniczym Niech bedzie facecie. taka mala
                                                rozrywka. a jesli juz o czyms porozmawiac to normalnie nie tu na forum.
                                                tymczasem pozdrawiam. Aga
                                                • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 14:35
                                                  Nie na forum? To jestes jedna z nielicznych, ktore oprocz palcow maja jeszcze
                                                  jezyk. Ja za uszy moich wspolforumowiczow wyciagam na wedrowki realne, a oni,
                                                  ze nie, ze nie sa gotowi, jakby to byl konkurs miss lub mistera. Dziwni sa
                                                  tutejsi ludzie, oj dziwni.
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 14:49
                                                    Moze dlatego ze oni uwielbiaja ciagiem tak na forum, ja natomiast nie. choc
                                                    czasami robiac cos zajrze i cos napisze do Niech np jakiego faceta :))) ale i
                                                    tak pewnie nie zamienimy tych naszych pogaduch na real cos mi sie wydaje ze
                                                    jestesmy za daleko od siebie. musze zniknac do godz. 21 napisz o ile chcesz
                                                    czy masz jakis pomysl na inny kontakt slowno-mowny? pozdrawiam Aga
                                                  • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 15:10
                                                    Skoro jestesmy tak daleko, to rzeczywiscie nie pozostaje nam nic lepszego niz
                                                    siec. Napisz jakie ksiazki mam ci czytac, dopoki nie dostane chrypki, zrobie co
                                                    bede mogl.
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:06
                                                    Kurcze no nie wiem. Tyrmanda jedna mamy poza soba, Rodziewiczowna za bardzo
                                                    wyciska mi lzy, Bunsch za sredniowieczny (przynajmniej DZikowy skarb), komu
                                                    bije dzwon juz mi bokiem wychodzi. Moze cos z komedii np Wojna domowa? co
                                                    lubisz? razem sie posmiejemy i bedzie wesolo.
                                                  • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 21:20
                                                    Czy to zdecydowanie musi byc rodzima literatura? Nie mowie nie, ale
                                                    potrzebowalbym wiecej czasu do namyslu.
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:30
                                                    Zezwalam. a jesli masz lepszy pomysl to napisz. czekam na propozycje. a
                                                    napewno bedzie nie do odrzucenia :)))))
                                                  • Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 21:37
                                                    Poczytam ci Orlowa "Demona z altowka". To wzruszajac opowiesc o milosci,
                                                    utrzymana w duchu "Mistrza i Malgorzaty", choc oczywiscie nie tak gesta, ale
                                                    tez i nie tak smutna. I konczy sie bezapelacyjnie dobrze.
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:40
                                                    Jezeli Ty to lubisz to chce. Tylko uloze sie wygodnie w lozeczku i.........
                                                    juz slucham.:))))))
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:45
                                                    ymmmmmmmmm jesli juz mi czytasz to jest super super...... i chce tak dalej.
                                                    sluchac sluchac sluchac :))
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:53
                                                    Czytasz bo cos nie slysze?????
                                                  • niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... 06.02.03, 21:53
                                                    Dzis bede czytal do 2 w nocy, bo potem forum zamykaja.
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:57
                                                    ale czekaj, on kochal ja potem ona jego. nastepnie on jego i znow ona ja? jak
                                                    to w koncu bo sie pogubialm albo przysnelam. ale tak wogole ta milosc to
                                                    jednak cos pieknego
                                                  • niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... 06.02.03, 22:01
                                                    Nawet jesli nie doslyszalas to masz trafne intuicje.
                                                  • Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 22:03
                                                    bo w milosnych opowiesciach zawsze jest o tym samym, nieszczesliwych
                                                    zakochaniach itd nie bede sie rozwodzic bo nie ma sensu. sam wiesz skoro
                                                    czytales. ale ja juz naprawde ide lulu. I Tobie milych slodkich namietnych
                                                    ekscytujacych uroczych wspanialych snow. do jutra? :)) plis do jutra :)))
                                                  • lalka14 Re: do Niech 07.02.03, 19:24
                                                    Tym razem ja Ci cos poczytam posluchaj:

Fazy życia mężczyzny:
                                                    Wiek Napój:
                                                    17 piwo
                                                    25 wódka
                                                    35 szkocka
                                                    48 podwójna szkocka
                                                    66 tran

Wiek Uwodzicielski tekst:
                                                    17 Moi starzy wyjechali na weekend.
                                                    25 Moja dziewczyna wyjechała na weekend.
                                                    35 Moja narzeczona wyjechała na weekend.
                                                    48 Moja żona wyjechała na weekend.
                                                    66 Moja żona nie żyje.

Wiek Ulubiony sport:
                                                    17 seks
                                                    25 seks
                                                    35 seks
                                                    48 surfowanie po kanałach telewizji
                                                    66 drzemka

Wiek Definicja pomyślnej randki:
                                                    17 "języczek"
                                                    25 "śniadanie"
                                                    35 "Nie opóźniła mojej godziny terapii."
                                                    48 "Nie musiałem się spotkać z jej dziećmi."
                                                    66 "Wróciłem do domu żywy."

Wiek Ulubiona fantazja:
                                                    17 strzelić gola po gwizdku
                                                    25 seks w samolocie
                                                    35 stworzyć trójkącik
                                                    48 przejąć firmę
                                                    66 Szwajcarska pokojówka/Seksualny niewolnik pielęgniarki

Wiek Idealny wiek aby się ożenić:
                                                    17 25
                                                    25 35
                                                    35 48
                                                    48 66
                                                    66 17

Wiek Idealna randka:
                                                    17 Uniknąć horroru przy płaceniu.
                                                    25 "Podzielić czek zanim pójdziemy do mnie"
                                                    35 "Wpadnij do mnie."
                                                    48 "Wpadnij do mnie i cos ugotuj."
                                                    66 Seks w samolocie firmy, w drodze do Las Vegas.

Fazy życia kobiety:
                                                    Wiek Napój:
                                                    17 Cooler alkoholowy
                                                    25 Białe wino
                                                    35 Czerwone wino
                                                    48 Dom Perignon
                                                    66 Kieliszek Jack'a Daniels'a z Napkin

Wiek Wymówki na randkę:
                                                    17 Musiałam umyć włosy.
                                                    25 Musiałam umyć i wetrzeć odżywkę we włosy.
                                                    35 Musiałam ufarbować włosy.
                                                    48 Staszek musiał ufarbować mi włosy.
                                                    66 Staszek musiał ufarbować mi perukę.

Wiek Ulubiony sport:
                                                    17 zakupy
                                                    25 zakupy
                                                    35 zakupy
                                                    48 zakupy
                                                    66 zakupy

Wiek Definicja udanej randki:
                                                    17 "McDonalds"
                                                    25 "Darmowy posiłek"
                                                    35 "Diament"
                                                    48 "Większy diament"
                                                    66 "Spokój jak w piątek popołudniu"

Wiek Ulubiona fantazja:
                                                    17 wysoki, przystojny brunet
                                                    25 wysoki, przystojny brunet z pieniędzmi
                                                    35 wysoki, przystojny brunet z pieniędzmi i z mózgiem
                                                    48 facet z włosami
                                                    66 facet

Wiek Idealny wiek na zamążpójście:
                                                    17 17
                                                    25 25
                                                    35 35
                                                    48 48
                                                    66 66

Wiek Idealna randka:
                                                    17 On proponuje zapłacić.
                                                    25 On płaci.
                                                    35 On przygotowuje śniadanie następnego dnia rano.
                                                    48 Następnego dnia rano on przygotowuje śniadanie dla dzieci.
                                                    66 Jest w stanie przezuć śniadanie.

• Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 20:47
                                                    Zamiast poczytac, napisalas. A ja mam zly wzrok, a i okularow nie moge dobrac
                                                    dobrych, tak drastycznie sie ciagle jego stan pogarsza. Tak wiec zamiast pisac,
                                                    przeczytaj. Wolno i glosno. Sama wiesz dlaczego.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 07.02.03, 22:57
                                                    zebys szybciej usnal??????? ooooo nic z tego!!!!!!
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 23:39
                                                    Wiesz, jest taka teoria, ze im czlowiek starszy, tym mniej snu potrzebuje. A ja
                                                    go juz w ogole nie potrzebuje. Mam nadzieje ze ta odpowiedz usatysfakconuje
                                                    dowcipna lalke.
                                                    PS. Jesli lalko nie wiesz jeszcze co znaczy byc czlowiekiem dowcipnym, zapoznaj
                                                    sie z archiwalnymi nagraniami Salonu niezaleznych.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 11:42
                                                    Alez to nie byl dowcip zeby kogos obrazic a juz napewno nie Ciebie. Jesli
                                                    poczules sie urazony to przepraszam. Te fazy kraza po calym necie i kazdy przy
                                                    tym niezle sie bawi i porownuje sie do niego. Jesli nie mozemy poczytac sobie
                                                    ksiazek a juz tymbardziej porozmawiac sam na sam to moze zmiana wlasnie na cos
                                                    takiego? A lalka 14 to ja Aga. Na drugim forum zeby porozmawiac musialam sie
                                                    zalogowac a ze to bylo logowanie na szybko wiec wymyslilam pierwszy lepszy
                                                    moze kretynski i dlatego niechcacy pojawil sie on tutaj. Przepraszam za te
                                                    pomylke i naprawde nie chcialam Ciebie obrazic.
                                                    Ps.Okulary rowniez nosze ja wiec pozostaje nam li tylko sluchac dalej o ile
                                                    nie straciles ochoty.
                                                    Pozdrawiam Aga.
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 12:25
                                                    Nie ma sprawy. Nie nosze okularow, ale wole jak czytasz niz piszesz. Po
                                                    pierwsze slysze twoj glos (a wiec wiem, ze to ty a nie ktos inny), po drugie
                                                    modulacja mowi mi duzo o intencjach czytajacego, po trzecie bez zbednego
                                                    wysilku latwo mozna zmienic lekture, itd., itd. Tak wiec pamietaj - czytaj.
                                                    Zalogowana czy nie - czytaj.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 17:03
                                                    wiec jak podobala Ci sie moja przeczytana opowiesc? po pierwsze jaki mam glos,
                                                    po drugie jakie mialm intencje i po tzrecie na jaka lekture zmieniamy ?
                                                    pozdrowionka
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 17:23
                                                    Jak na poczatek niezle. Glos przyjemny, ale troche za cichy. Nie badz taka
                                                    skromna, pokaz co potrafisz.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 17:43
                                                    A teraz????????!!!! Lepiej??????!!!!!! Stram sie jak moge tylko boje sie ze za
                                                    glosno!!!!!!!!
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 19:22
                                                    Teraz faktycznie troche za glosno. Trening czyni mistrza.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 19:56
                                                    Toooooo ja juz nie wiem jak mam czytac zeby bylo w sam raz :(
                                                    I niewiem czy czytam odpowiednia ksiazke bo nie wiem czy Niech ja luuuubi :(
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 20:20
                                                    A wlasnie, jaka czytasz, bo chyba jej nie znam, a nie przeczytalas tytulu.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 21:34
                                                    "przeto nie pytaj nigdy komu bije dzwon; on bije dla Ciebie" juz powinienes
                                                    wiedziec nic dodac nic ujc.
                                                    A niech tam........
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 21:57
                                                    Czytasz mi medytacje Donne'a? Ciekawy wybor.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 23:38
                                                    NIE!!!!!!!!!!!!!!!! to E.Haminwayyyyy!! Niesluchasz co Ci czytam???/ Ty
                                                    nieuwazniku jeden!!!!!
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:16
                                                    Ja bardzo przepraszam, to jednak byl Donne. Wyraznie slyszalem.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 09:47
                                                    ale oczywiscie ze Ernest!! nieuwaznie mnie sluchasz albo udajesz ze sluchasz.
                                                    a moze Ty sluchasz innego glosu nie mojego co? :))))
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 12:31
                                                    Ernest Donne? Myslalem ze John.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 13:00
                                                    tatatatata ile jeszcze mnie bedziesz zbijal z tropu?
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 13:50
                                                    Nie wiem czy znowu ze mnie zartujesz, ale zaryzykuje. Tytul (i motto) ksiazki
                                                    EH wziety zostal z 17. medytacji Johna Donne'a. Niestety nie wiem czy jest
                                                    dostepna po polsku wiec jej w calosci nie zacytuje. Chyba ze chcialabys w
                                                    oryginale. Na glos oczywiscie.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 14:27
                                                    oczywiscie ze na glos ale tak zebym naprawde Cie slyszala.
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 14:44
                                                    Przeczytalem. Pojedyncza medytacja jest dosc krotka - przeczytalem dwa razy.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 17:08
                                                    A Niech CI bedzie, oczywiscie , ze masz racje. Podczas czytania zapamietalm
                                                    ten najbardziej wpadajacy w ucho cytat. I niestety jest on Johna Donna a brzmi
                                                    w calosci jeszce piekniej niz jego urywek:"Zaden czlowiek nie jet samoistna
                                                    wyspa, kazdy stanowi ulamek kontynentu, czesc ladu. Jezeli morze zmyke chocby
                                                    grudke ziemi, Europa bedzie pomniejszona, tak samo jak gdyby pochlonelo
                                                    przyladek, wlosc twoich przyjaciol czy twoja wlasną. Smierc kazdego czlowieka
                                                    umniejsza mnie, albowiem jestem zespolony z ludzkoscia. Przeto nigdy nie
                                                    pytaj, komu bije dzwon:bije on tobie". Tak to w pelni brzmi i pzrepraszam za
                                                    swoj upor ktory czasem nie jest uzasadniony i za to ze tak malo dokladnie
                                                    zacytowalam. teraz juz nie bede sie upierac bo wynika z tego ze Niech bedzie
                                                    mial zawsze racje chocby pewnie dlatego ze ksiazek przeczytal tysiace.
                                                    Ps. a moze znasz rownie piekny cytat? tylko niepytaj czyj bo i tak pewnie nie
                                                    zgadne.
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 17:34
                                                    Przeciagnalem sznury z dzwonnicy na dzwonnice; wience od okna do okna, zlote
                                                    lancuchy od gwiazdy do gwiazdy - i tancze.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 17:52
                                                    piiiiekny. ale nie wiem czyj? a moze Twoj wlasny?
                                                  • Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 17:55
                                                    Takiego goscia, co jak mu sie znudzilo pisanie wierszy, pojechal do Afryki
                                                    handlowac bronia. Jesli sie nie myle, to nie ja.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 17:57
                                                    szkoda ze go nie znam. a moze jednak sie mylisz i to TY? wtedy bylaby nadzieja.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 19:03
                                                    A to jest prezent dla Ciebie. podpowiem tylko ze to wirsz.
                                                    Książka jest prezentem z godnych najgodniejszym
                                                    niesie z sobą bliskość i rozkosz ukrytą
                                                    emanuje inną nieznaną odmianą
                                                    kusząc sygnałami z rozwiązań nadmiaru
                                                    a jeśli poezji jest to dar kryształu
                                                    sublimację wnosi eterycznej treści
                                                    jako odzew życia w blasku uniesienia
                                                    którego zasięgu dostrzec niepodobna
                                                    czytając wzbogacasz siebie nową miarą
                                                    której obrzeżami są tylko wzniosłości
                                                    ucałuj te strony które płacz przynoszą
                                                    razem z zapomnieniem i wiedzy dostatkiem

• Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 22:53
                                                    Asnyk. A moj byl Rimbaud. Specjalnie wybralem takiego infantylnego, bo sam taki
                                                    jestem. I jeszcze z pamieci (oj, bardzo improwizuje): Budowalem na skale -
                                                    zawalilo sie. Budowalem na piasku - pograzylo sie. Nastepnym razem zaczne od
                                                    dymu z komina.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.univ.szczecin.pl 10.02.03, 08:26
                                                    jednak wole Asnyka a jesli juz nie, to Baczynskiego.
                                                  • niech Re: do Niech 10.02.03, 12:17
                                                    To byla troche nieudolna proba przypomnienia sobie wiersza Staffa. Powinno to
                                                    brzmiec tak: "Budowalem na piasku I zwalilo sie. Budowalem na skale I zwalilo
                                                    sie. Teraz budujac zaczne Od dymu z komina.
                                                  • Gość: aga Re: do Niech IP: *.univ.szczecin.pl 10.02.03, 13:20
                                                    wlasnie chce sobie zakupic Staffa i jego produkty. jak juz ja bede miala bede
                                                    mogla poprawiac Twoje bledy. a co ja moglabym Ci zacytowac? widzisz ja nie
                                                    umiem z pamieci :( a tak bym chciala jak Ty. pomoz mi moze cos wymyslimy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka