Gość: aga IP: *.telan.pl 02.02.03, 21:05 Czy ktos wie gdzie mozna kupic jakies tanie wydanie tej książki? Bo normalna cena siega 50 zł. a moze ktos ma odsprzedac juz przeczytaną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 11:40 ok, tylko powiedz czy jestes ten zly czy ten dobry? bo jesli zly to juz sie boje. a moze powinnam sie bac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anahita Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.escom.net.pl 03.02.03, 09:29 ostatnio natknęłam się na to w taniej książce, tuż obok koszyków. niestety nie pamiętam jaka była cena, ale generalnie tam (jak wynika z nazwy) jest raczej tanio...więc jeśli jesteś z Warszawy, możesz tam spróbować. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 11:39 Niestety jestem ze Szczecina. ale powiedz czy w jakiejs sieci sklepow jest "tania ksiazka"? bo moze u nas tez znajde. dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 14:32 Ten zly jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 14:48 a jak dobry? niech napisze. i jak moze mi opowiedziec tresc ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sem Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.pde.philips.com 03.02.03, 15:29 Spróbuj np. na www.allegro.pl - wpisz nazwisko autora do wyszukiwarki - powinnaś coś znaleźć taniej na pewno niż te 50pln.... 'Zły' jest dosyć OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 16:14 Ten zly, co byl dobry, to byl bardzo dobry. Moge opowiedziec w duzym skrocie, w srednim i w malym. Moge takze przeczytac w odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 17:47 o kurcze i nie wiem na co mam sie zdecydowac na w duzym skrocie, srednim czy malym. chyba wezme kolo ratunkowe, 50:50, publicznosc, czy tel. do pzryjaciela? ale chyba bedzie problem bo jestes za daleko. a moze nie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 18:14 W razie czego bede glosno krzyczal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 18:26 ale ja nie gryze pzry czytaniu ksiazek. no chyba ze nie bedziemy ich czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 18:56 Alez bedziemy je czytac. Potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 18:59 potem? a po czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 19:00 a co bedzie przed czytaniem? wstep? bo po jest chyba epilog? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 03.02.03, 19:31 No przeciez nie mozna tak po prostu z biegu rozpoczynac czytania. Trzeba gdzies sie usadowic, polozyc gdzies te ksiazke, rozlozyc ja, i tak dalej, i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:20 a co sie kryje pod "i tak dalej i tak dalej"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do niech IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:46 wiesz, chyba pomysl ze wspolnym czytaniem upadnie. wlasnie Sylwia mi podpowiedzila gdzie mzona ja kupic. ale jesli mi sie nie uda to znow sie do Ciebie zglosze ok? lubie jak mi ktos czyta do poduchy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:08 znalazlam tylko mam obawy jak ja odstane wiesz cos o tym wiecej jak sie ja odbiera juz po zlicytowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.ci.uw.edu.pl 03.02.03, 20:21 czesc sproboj na aukcji internetowej www.allegro.pl. moze nie kupis za 5 zl ale mysle ze moze znajdziesz za 20zl i to tez nie jest tak zle pozdrawiam tez lubie te ksiazke Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:45 dzieki Sylwia, wlasnie jestem na allegro i wczytuje sie jak sie lycytuje. niewiem na jakiej zasadzie jest ta spzredaz, nigdy nie kupowalm w ten sposob ale moze mi sie uda. dzieki pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 21:50 Nie ma to jednak jak wspolna lektura. I tak dalej. Jak juz kupisz to moze ty mi poczytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:54 no wlasnie mam obawy na jakiej zasadzie ja dostane moze Ty wiesz cos na ten temat? jak nic nie wiesz to zdaje sie na Ciebie z zamknietymi oczyma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 21:54 ale za to z otwartymi oczymi i tak dalej...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 21:57 Przepraszam, ale jak co dostaniesz? Tyle rzeczy mozna dostac na tyle roznych sposobow, ze miejca na serwerze nie starczy by je wszystkie spisac. Nawet z otwartymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:00 no jak dostane tego zlego czy dobrego znaczy Tyrmanda. ach kurcze chyba zdam sie na sluchanie. mozemy zaczynac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 22:04 Jak dostaniesz? Chyba poczta. A jak ci sie podobal pierwszy rozdzial? Czy moze za cicho czytalem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:07 ochhhhh to juz pierwszy rozdial? o kurcze jestem nieuwazna musze sie popraiwc chyba? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 03.02.03, 22:17 wiesz co zostawmy czytanie do jutra. padam dzis na slepka nieco. niech Ci sie dobrze spi i niech mi sie dobrze spi a jutro zaczniemy od nowa pierwszy rozdzial ok? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.03, 22:39 Dobra. A ja sobie w nocy potrenuje to glosne czytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 04.02.03, 08:45 jestem gotowa do sluchania ponownie pierwszego rozdzialu i tym razem juz go nie przegapie obiecuje. tylko czy Ty bedziesz mogl? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 09:53 Aga, ja tak wczesnie nie wstaje. I tak dzis wstalem bardzo wczesnie. Stanowczo za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 04.02.03, 10:02 ja tez nie, ale chcialam dzis w koncu posluchac tego rozdzialu, plissssss. chociaz jeden cio? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.03, 10:09 Rzeczy maja swoja kolejnosc. Wpierw prysznic, jakis ersatz sniadania, wyjscie do pracy, pieciominutowa symulacja pracy i wtedy juz bede mogl spokojnie zaczac czytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 04.02.03, 10:14 ok, zaczekam cierpliwie. a cierpliwosc ponoc wynagradza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.03, 23:10 Aga, ja juz skonczylem, ale ty chyba zasnelas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 08:33 alez skad, czekalam cierpliwie, czytasz cudnie, tylko szkoda ze tak szybko ja przeczytales. chyba poprosze o powtorke bo juz cala tresc zapomnialam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 08:55 tylko pewnie teraz Ty spisz bo nad ranem szalales. a ja staram sie bardzo szybko spac tak raz przy razie moge znow sluchac czytania ale Ciebie nie ma szkoda buuuuuuuu.ale moze sprobuje znow byc cierpliwa i zaczekam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 12:49 O tej godzinie to ja otworzylem tylko jedno oko, a i ono bylo skierowane z przerazeniem w strone budzika, ktory juz jakis czas wczesniej odgral swoje kuranty. Ale co sie odwlecze... Niedlugo nadejdzie czas czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 13:23 wiesz co, po dluzszym namysle stwierdzam, ze chyba wolalbym w zamian cos innego. bo jesli to czytanie ma znow trwac dwa dni to...... masz jakis pomysl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 14:00 Wybralas spora ksiazke, dlatego to trwalo dwa dni. A zreszta dwa dni to na pewne rzeczy sporo czasu, na inne dosc, a na jeszcze inne stanowczo za malo. A co i w jakim czasie chcialabys robic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 14:24 ups, czuje sie zastrzelona, bo sama nie wiem kiedy i co i z kim i o jakiej porze dnia czy nocy i wogole po co, na co, dlaczego i wogole. ale czasem fajnie tak ni z tego ni z owego z kims tak bardzo tajemniczym o bardzo tajemniczym nicku z bardzo chyba tajemniczym Niech bedzie facecie. taka mala rozrywka. a jesli juz o czyms porozmawiac to normalnie nie tu na forum. tymczasem pozdrawiam. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 14:35 Nie na forum? To jestes jedna z nielicznych, ktore oprocz palcow maja jeszcze jezyk. Ja za uszy moich wspolforumowiczow wyciagam na wedrowki realne, a oni, ze nie, ze nie sa gotowi, jakby to byl konkurs miss lub mistera. Dziwni sa tutejsi ludzie, oj dziwni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 14:49 Moze dlatego ze oni uwielbiaja ciagiem tak na forum, ja natomiast nie. choc czasami robiac cos zajrze i cos napisze do Niech np jakiego faceta :))) ale i tak pewnie nie zamienimy tych naszych pogaduch na real cos mi sie wydaje ze jestesmy za daleko od siebie. musze zniknac do godz. 21 napisz o ile chcesz czy masz jakis pomysl na inny kontakt slowno-mowny? pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 15:10 Skoro jestesmy tak daleko, to rzeczywiscie nie pozostaje nam nic lepszego niz siec. Napisz jakie ksiazki mam ci czytac, dopoki nie dostane chrypki, zrobie co bede mogl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:06 Kurcze no nie wiem. Tyrmanda jedna mamy poza soba, Rodziewiczowna za bardzo wyciska mi lzy, Bunsch za sredniowieczny (przynajmniej DZikowy skarb), komu bije dzwon juz mi bokiem wychodzi. Moze cos z komedii np Wojna domowa? co lubisz? razem sie posmiejemy i bedzie wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 21:20 Czy to zdecydowanie musi byc rodzima literatura? Nie mowie nie, ale potrzebowalbym wiecej czasu do namyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:30 Zezwalam. a jesli masz lepszy pomysl to napisz. czekam na propozycje. a napewno bedzie nie do odrzucenia :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 21:37 Poczytam ci Orlowa "Demona z altowka". To wzruszajac opowiesc o milosci, utrzymana w duchu "Mistrza i Malgorzaty", choc oczywiscie nie tak gesta, ale tez i nie tak smutna. I konczy sie bezapelacyjnie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:40 Jezeli Ty to lubisz to chce. Tylko uloze sie wygodnie w lozeczku i......... juz slucham.:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:45 ymmmmmmmmm jesli juz mi czytasz to jest super super...... i chce tak dalej. sluchac sluchac sluchac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:53 Czytasz bo cos nie slysze????? Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... 06.02.03, 21:53 Dzis bede czytal do 2 w nocy, bo potem forum zamykaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 21:57 ale czekaj, on kochal ja potem ona jego. nastepnie on jego i znow ona ja? jak to w koncu bo sie pogubialm albo przysnelam. ale tak wogole ta milosc to jednak cos pieknego Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... 06.02.03, 22:01 Nawet jesli nie doslyszalas to masz trafne intuicje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: 'Zły' L.Tyrmanda.... IP: *.telan.pl 06.02.03, 22:03 bo w milosnych opowiesciach zawsze jest o tym samym, nieszczesliwych zakochaniach itd nie bede sie rozwodzic bo nie ma sensu. sam wiesz skoro czytales. ale ja juz naprawde ide lulu. I Tobie milych slodkich namietnych ekscytujacych uroczych wspanialych snow. do jutra? :)) plis do jutra :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lalka14 Re: do Niech 07.02.03, 19:24 Tym razem ja Ci cos poczytam posluchaj: Fazy życia mężczyzny: Wiek Napój: 17 piwo 25 wódka 35 szkocka 48 podwójna szkocka 66 tran Wiek Uwodzicielski tekst: 17 Moi starzy wyjechali na weekend. 25 Moja dziewczyna wyjechała na weekend. 35 Moja narzeczona wyjechała na weekend. 48 Moja żona wyjechała na weekend. 66 Moja żona nie żyje. Wiek Ulubiony sport: 17 seks 25 seks 35 seks 48 surfowanie po kanałach telewizji 66 drzemka Wiek Definicja pomyślnej randki: 17 "języczek" 25 "śniadanie" 35 "Nie opóźniła mojej godziny terapii." 48 "Nie musiałem się spotkać z jej dziećmi." 66 "Wróciłem do domu żywy." Wiek Ulubiona fantazja: 17 strzelić gola po gwizdku 25 seks w samolocie 35 stworzyć trójkącik 48 przejąć firmę 66 Szwajcarska pokojówka/Seksualny niewolnik pielęgniarki Wiek Idealny wiek aby się ożenić: 17 25 25 35 35 48 48 66 66 17 Wiek Idealna randka: 17 Uniknąć horroru przy płaceniu. 25 "Podzielić czek zanim pójdziemy do mnie" 35 "Wpadnij do mnie." 48 "Wpadnij do mnie i cos ugotuj." 66 Seks w samolocie firmy, w drodze do Las Vegas. Fazy życia kobiety: Wiek Napój: 17 Cooler alkoholowy 25 Białe wino 35 Czerwone wino 48 Dom Perignon 66 Kieliszek Jack'a Daniels'a z Napkin Wiek Wymówki na randkę: 17 Musiałam umyć włosy. 25 Musiałam umyć i wetrzeć odżywkę we włosy. 35 Musiałam ufarbować włosy. 48 Staszek musiał ufarbować mi włosy. 66 Staszek musiał ufarbować mi perukę. Wiek Ulubiony sport: 17 zakupy 25 zakupy 35 zakupy 48 zakupy 66 zakupy Wiek Definicja udanej randki: 17 "McDonalds" 25 "Darmowy posiłek" 35 "Diament" 48 "Większy diament" 66 "Spokój jak w piątek popołudniu" Wiek Ulubiona fantazja: 17 wysoki, przystojny brunet 25 wysoki, przystojny brunet z pieniędzmi 35 wysoki, przystojny brunet z pieniędzmi i z mózgiem 48 facet z włosami 66 facet Wiek Idealny wiek na zamążpójście: 17 17 25 25 35 35 48 48 66 66 Wiek Idealna randka: 17 On proponuje zapłacić. 25 On płaci. 35 On przygotowuje śniadanie następnego dnia rano. 48 Następnego dnia rano on przygotowuje śniadanie dla dzieci. 66 Jest w stanie przezuć śniadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 20:47 Zamiast poczytac, napisalas. A ja mam zly wzrok, a i okularow nie moge dobrac dobrych, tak drastycznie sie ciagle jego stan pogarsza. Tak wiec zamiast pisac, przeczytaj. Wolno i glosno. Sama wiesz dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 07.02.03, 22:57 zebys szybciej usnal??????? ooooo nic z tego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.03, 23:39 Wiesz, jest taka teoria, ze im czlowiek starszy, tym mniej snu potrzebuje. A ja go juz w ogole nie potrzebuje. Mam nadzieje ze ta odpowiedz usatysfakconuje dowcipna lalke. PS. Jesli lalko nie wiesz jeszcze co znaczy byc czlowiekiem dowcipnym, zapoznaj sie z archiwalnymi nagraniami Salonu niezaleznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 11:42 Alez to nie byl dowcip zeby kogos obrazic a juz napewno nie Ciebie. Jesli poczules sie urazony to przepraszam. Te fazy kraza po calym necie i kazdy przy tym niezle sie bawi i porownuje sie do niego. Jesli nie mozemy poczytac sobie ksiazek a juz tymbardziej porozmawiac sam na sam to moze zmiana wlasnie na cos takiego? A lalka 14 to ja Aga. Na drugim forum zeby porozmawiac musialam sie zalogowac a ze to bylo logowanie na szybko wiec wymyslilam pierwszy lepszy moze kretynski i dlatego niechcacy pojawil sie on tutaj. Przepraszam za te pomylke i naprawde nie chcialam Ciebie obrazic. Ps.Okulary rowniez nosze ja wiec pozostaje nam li tylko sluchac dalej o ile nie straciles ochoty. Pozdrawiam Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 12:25 Nie ma sprawy. Nie nosze okularow, ale wole jak czytasz niz piszesz. Po pierwsze slysze twoj glos (a wiec wiem, ze to ty a nie ktos inny), po drugie modulacja mowi mi duzo o intencjach czytajacego, po trzecie bez zbednego wysilku latwo mozna zmienic lekture, itd., itd. Tak wiec pamietaj - czytaj. Zalogowana czy nie - czytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 17:03 wiec jak podobala Ci sie moja przeczytana opowiesc? po pierwsze jaki mam glos, po drugie jakie mialm intencje i po tzrecie na jaka lekture zmieniamy ? pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 17:23 Jak na poczatek niezle. Glos przyjemny, ale troche za cichy. Nie badz taka skromna, pokaz co potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 17:43 A teraz????????!!!! Lepiej??????!!!!!! Stram sie jak moge tylko boje sie ze za glosno!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 19:22 Teraz faktycznie troche za glosno. Trening czyni mistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 19:56 Toooooo ja juz nie wiem jak mam czytac zeby bylo w sam raz :( I niewiem czy czytam odpowiednia ksiazke bo nie wiem czy Niech ja luuuubi :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 20:20 A wlasnie, jaka czytasz, bo chyba jej nie znam, a nie przeczytalas tytulu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 21:34 "przeto nie pytaj nigdy komu bije dzwon; on bije dla Ciebie" juz powinienes wiedziec nic dodac nic ujc. A niech tam........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.03, 21:57 Czytasz mi medytacje Donne'a? Ciekawy wybor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 08.02.03, 23:38 NIE!!!!!!!!!!!!!!!! to E.Haminwayyyyy!! Niesluchasz co Ci czytam???/ Ty nieuwazniku jeden!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 00:16 Ja bardzo przepraszam, to jednak byl Donne. Wyraznie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 09:47 ale oczywiscie ze Ernest!! nieuwaznie mnie sluchasz albo udajesz ze sluchasz. a moze Ty sluchasz innego glosu nie mojego co? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 12:31 Ernest Donne? Myslalem ze John. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 13:00 tatatatata ile jeszcze mnie bedziesz zbijal z tropu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 13:50 Nie wiem czy znowu ze mnie zartujesz, ale zaryzykuje. Tytul (i motto) ksiazki EH wziety zostal z 17. medytacji Johna Donne'a. Niestety nie wiem czy jest dostepna po polsku wiec jej w calosci nie zacytuje. Chyba ze chcialabys w oryginale. Na glos oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 14:27 oczywiscie ze na glos ale tak zebym naprawde Cie slyszala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 14:44 Przeczytalem. Pojedyncza medytacja jest dosc krotka - przeczytalem dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 17:08 A Niech CI bedzie, oczywiscie , ze masz racje. Podczas czytania zapamietalm ten najbardziej wpadajacy w ucho cytat. I niestety jest on Johna Donna a brzmi w calosci jeszce piekniej niz jego urywek:"Zaden czlowiek nie jet samoistna wyspa, kazdy stanowi ulamek kontynentu, czesc ladu. Jezeli morze zmyke chocby grudke ziemi, Europa bedzie pomniejszona, tak samo jak gdyby pochlonelo przyladek, wlosc twoich przyjaciol czy twoja wlasną. Smierc kazdego czlowieka umniejsza mnie, albowiem jestem zespolony z ludzkoscia. Przeto nigdy nie pytaj, komu bije dzwon:bije on tobie". Tak to w pelni brzmi i pzrepraszam za swoj upor ktory czasem nie jest uzasadniony i za to ze tak malo dokladnie zacytowalam. teraz juz nie bede sie upierac bo wynika z tego ze Niech bedzie mial zawsze racje chocby pewnie dlatego ze ksiazek przeczytal tysiace. Ps. a moze znasz rownie piekny cytat? tylko niepytaj czyj bo i tak pewnie nie zgadne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 17:34 Przeciagnalem sznury z dzwonnicy na dzwonnice; wience od okna do okna, zlote lancuchy od gwiazdy do gwiazdy - i tancze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 17:52 piiiiekny. ale nie wiem czyj? a moze Twoj wlasny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 17:55 Takiego goscia, co jak mu sie znudzilo pisanie wierszy, pojechal do Afryki handlowac bronia. Jesli sie nie myle, to nie ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 17:57 szkoda ze go nie znam. a moze jednak sie mylisz i to TY? wtedy bylaby nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.telan.pl 09.02.03, 19:03 A to jest prezent dla Ciebie. podpowiem tylko ze to wirsz. Książka jest prezentem z godnych najgodniejszym niesie z sobą bliskość i rozkosz ukrytą emanuje inną nieznaną odmianą kusząc sygnałami z rozwiązań nadmiaru a jeśli poezji jest to dar kryształu sublimację wnosi eterycznej treści jako odzew życia w blasku uniesienia którego zasięgu dostrzec niepodobna czytając wzbogacasz siebie nową miarą której obrzeżami są tylko wzniosłości ucałuj te strony które płacz przynoszą razem z zapomnieniem i wiedzy dostatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: do Niech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.03, 22:53 Asnyk. A moj byl Rimbaud. Specjalnie wybralem takiego infantylnego, bo sam taki jestem. I jeszcze z pamieci (oj, bardzo improwizuje): Budowalem na skale - zawalilo sie. Budowalem na piasku - pograzylo sie. Nastepnym razem zaczne od dymu z komina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.univ.szczecin.pl 10.02.03, 08:26 jednak wole Asnyka a jesli juz nie, to Baczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
niech Re: do Niech 10.02.03, 12:17 To byla troche nieudolna proba przypomnienia sobie wiersza Staffa. Powinno to brzmiec tak: "Budowalem na piasku I zwalilo sie. Budowalem na skale I zwalilo sie. Teraz budujac zaczne Od dymu z komina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do Niech IP: *.univ.szczecin.pl 10.02.03, 13:20 wlasnie chce sobie zakupic Staffa i jego produkty. jak juz ja bede miala bede mogla poprawiac Twoje bledy. a co ja moglabym Ci zacytowac? widzisz ja nie umiem z pamieci :( a tak bym chciala jak Ty. pomoz mi moze cos wymyslimy? Odpowiedz Link Zgłoś