Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

2015 Hopman Cup.

28.12.14, 05:32
    en.wikipedia.org/wiki/2015_Hopman_Cup
    Polska jest w grupie z Australia,Francja i UK i ma szanse wyjsc z grupy.

W drugiej Grupie sa Kanada,Wlochy,Czechy i USA.
    Obserwuj wątek
      • maksimum #19 Cornet-#6 Radwanska 64 26 75. 09.01.15, 23:45
        Francja pokonala Polske 2:1 bo w deblu Radwanska/Janowicz skreczowali w drugim secie,wygrywajac pierwszego.

No i juz po formie Radwanskiej,bo Cornet bije ja regularnie.

Po porazce z Cornet,Radwanska szykuje sie do pokonania Sereny w finale.
        • andy_lt Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 10.01.15, 15:54
          maksimum napisał:

> No i juz po formie Radwanskiej,bo Cornet bije ja regularnie.

Jak na razie to Cornet bije regularnie,ale Serenę

www.wtatennis.com/head2head/player1/11402/player2/11530
          www.wtatennis.com/head2head/player1/9044/player2/11402

> Po porazce z Cornet,Radwanska szykuje sie do pokonania Sereny w finale.

Wedle życzenia

Polska wygrywa Puchar Hopmana pokonując w finale USA 2:1

• maksimum Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 10.01.15, 20:19
            Radwanska przegrala z Cornet w Katowicach i pare dni temu w Hopman Cup.
            A jak jutro przegra z nia w Sydney to bedzie 3x z rzedu.

A to ze Cornet wygrala ostatnie 3 mecze z Serena to tez swiadczy o tym,ze jest lepsza od Radwanskiej.

Nawet jak Serena nie wygra juz zadnego szlema,to nie znaczy,ze Radwanska zacznie je wygrywac.
            • andy_lt Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 10.01.15, 22:25
              Serena powinna sobie przygotować przed AO większą ilość rakiet do łamania.
              • maksimum Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 10.01.15, 23:08
                Ogladalem kilka pierwszych gemow tego meczu i nie dalo sie tego ogladac.
                Serena zupelnie sie nie ruszala,a jak pilka szla na nia,to nawet nie zrobila pol kroku w tyl tylko sie wyginala jak jakas juniorka.
                Radwanska wygrala zasluzenie ale byl to mecz na slabym poziomie.

Watpie by ktoras z nich podniosla forme przez tydzien czasu na AO,a to co pokazaly,to co najwyzej na 3 runde wystarcza.

Przy genialnym losowaniu,ktoras moze dojsc do cwiercfinalu i to by bylo na tyle.
            • Gość: j. Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.15, 10:19
              maksimum napisał:

> Radwanska przegrala z Cornet w Katowicach i pare dni temu w Hopman Cup. A jak jutro przegra z nia w Sydney to bedzie 3x z rzedu

Nie przegrała, wygrała w "dwu krótkich" 63 62. Bilans ostatnich (począwszy od startu ub. sezonu) spotkań Agnieszki z Alizé wynosi więc 3-2 dla Polki - bo niedługo przed turniejem katowickim Aga pokonała Cornet w Indian Wells i w Pucharze Hopmana, co oczywiście przemilczałeś. Twoja teza, że Cornet "regularnie bije" Agnieszkę rozmija się z rzeczywistością dokumentnie. Nie po raz pierwszy ani drugi zresztą.
              • maksimum Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 12.01.15, 12:17
                Gość portalu: j. napisał(a):

> maksimum napisał:
                >
                > > Radwanska przegrala z Cornet w Katowicach i pare dni temu w Hopman Cu
                > p. A jak jutro przegra z nia w Sydney to bedzie 3x z rzedu

>
                > Nie przegrała, wygrała w "dwu krótkich" 63 62.

Dlaczego nic nie piszesz,ze Cornet byla kontuzjowana?
                • andy_lt Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 12.01.15, 13:50
                  maksimum napisał:

> Dlaczego nic nie piszesz,ze Cornet byla kontuzjowana?

Cornet ma to do siebie,że jak jej nie idzie,to lubi trochę poudawać i wini za to
                  wszystkich naokoło tylko nie siebie.
                  A gdzie ona nabawiła się tej kontuzji,czyżby w ostatnim wygranym meczu
                  z Radwanską w Hopman Cup? Przekonasz się jak będzie śmigać w AO
                  • maksimum Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 12.01.15, 15:24
                    andy_lt napisał:

> Przekonasz się jak będzie śmigać w AO

Tak wlasnie mowili komentatorzy,ze powinna sobie ten mecz odpuscic by byc w pelni sil na AO.
                • Gość: j. Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.15, 19:40
                  maksimum napisał:

> Dlaczego nic nie piszesz,ze Cornet byla kontuzjowana?

Bo nic mi o tym nie wiadomo. Zapoznałem się ze sprawozdaniem z tego meczu na stronie organizatorów turnieju, obejrzałem Highlights na stronie WTA, przeczytałem kilkanaście postów o nim na Tennisforum.com - nikt nigdzie nawet nie bąknął o jakichś zdrowotnych kłopotach Francuzki. Zdaje mi się Macieju, że zrobileś się nadwrażliwy i nadopiekuńczy wobec pięknej Alizé. Co na to Marysia? :)
                  • maksimum Re: #6 Radwańska - #1 Serena 6:4 6:7 6:1. 13.01.15, 04:43
                    Gość portalu: j. napisał(a):

> Zdaje mi się Maciej
                    > u, że zrobileś się nadwrażliwy i nadopiekuńczy wobec pięknej Alizé. Co na to Marysia? :)

Komentatorzy wspominali ze Cornet jest niedysponowana,wiec moze chora,a Sharapova tutaj nie gra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka