geert_brussels 13.08.05, 14:46 Witam, od niedawna pracuje w Brukseli i szukam kontaktow z rodakami, moze uda sie czasami wyjsc na piwko. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paw_dady Re: kontakty 15.08.05, 08:47 geert_brussels napisał: > Witam, od niedawna pracuje w Brukseli i szukam kontaktow z rodakami, moze uda > sie czasami wyjsc na piwko. zaczekaj az ludziska wroca z wakacji - forum sie zapelni i bedziesz mial okazje na piwko. Odpowiedz Link
bruxellka Re: kontakty 15.08.05, 18:06 poniewaz dawno spotkania nie bylo to moze sprobujemy :) 9 wrzesnia 2005 na frytki + piwko :) Place Jourdain - Maison Antoine - na przeciwko w kanjpie :) Odpowiedz Link
geert_brussels Re: kontakty 16.08.05, 09:41 jesli o mnie chodzi to z wielka przyjemnoscia. Odpowiedz Link
mary_an Re: kontakty 17.08.05, 14:52 O co chodzi z tym Maison Antoine ile razy tam nie pojde to tam sami Polacy. Nie trzeba sie umawiac, wystarczy pojsc i zawsze jakis zlot rodakow sie robi. Jest w tym jakis sekret, czy po prostu chodzi o te pyyyyyyyszne zarciucho oblane litraaaaaaami tlustego sosu? :) Odpowiedz Link
paw_dady Re: kontakty 17.08.05, 21:52 mary_an napisała: > w tym jakis sekret, czy po prostu chodzi o te pyyyyyyyszne zarciucho oblane > litraaaaaaami tlustego sosu? :) ciiiiiii ujawniasz tajemnice bruxelki ;) Odpowiedz Link
mary_an Re: kontakty 17.08.05, 23:56 No wlasnie kurna jak tak dalej pojdzie to wszyscy obrosniemy w tluszcz!! Nastepnym razem spotkanie w parku, dla kazdego marchewka + szklanka wody i nastepnie grupowy jogging ;) A co tez stalym bywalcem jestes? Dla mnie ostoja polskosci jest Maison Antoine + Celtica nigdzie tylu Polakow w BXL nie widuje co tam wlasnie. Aha no i ta polska dyskoteka ale nigdy tam nie bylam bo jakies przerazajace historie o niej kraza wsrod moich znajomych spod budki z frytkami :D Odpowiedz Link
kasiabru marchewka, phi... 18.08.05, 12:01 pawik sie na pewno na marchewke nie zgodzi, bo mu sie aparacik zwihruje, hehehe... Odpowiedz Link
paw_dady Re: marchewka, phi... 21.08.05, 20:52 kasiabru napisała: > pawik sie na pewno na marchewke nie zgodzi, bo mu sie aparacik zwihruje, > hehehe... marchewka jest zdrowa - ale dla ciebie pokroje ja w plasterki ;P Odpowiedz Link
dominiqus Re: kontakty 23.08.05, 12:54 A ja myślalem, że Celtica jest Irlandzka... :) Szczerze mówiąc to jeszcze tam nie slyszalem nikogo mówiącego po polsku... ale widocznie albo się dobrze rodacy maskują albo mam problemy z sluchem :) Pozdrawiam mary_an napisała: > No wlasnie kurna jak tak dalej pojdzie to wszyscy obrosniemy w tluszcz!! > Nastepnym razem spotkanie w parku, dla kazdego marchewka + szklanka wody i > nastepnie grupowy jogging ;) > A co tez stalym bywalcem jestes? Dla mnie ostoja polskosci jest Maison Antoine > + Celtica nigdzie tylu Polakow w BXL nie widuje co tam wlasnie. Aha no i ta > polska dyskoteka ale nigdy tam nie bylam bo jakies przerazajace historie o niej > > kraza wsrod moich znajomych spod budki z frytkami :D Odpowiedz Link
mary_an Re: kontakty 23.08.05, 13:58 Heeeeeeee?? Ja tam jeszcze nie slyszalam nikogo NIE mowiacego po polsku :D A bywam tam z czestotliwoscia prawie 7 razy na tydzien wiec.... Je ne sais pas... Odpowiedz Link
dominiqus Re: kontakty 30.08.05, 11:53 wiesz co... bylem i się wreszcie po polsku za barem rozmówilem :) ale i tak jakoś tam nadal bialo-czerwoni w mniejszości... W każdym razie fajne miejsce i happy hour! Odpowiedz Link
mala_obludnica Re: kontakty 31.08.05, 17:27 Oprocz tego ze w Celtice pracuje za barem Kaska, zadnego Polaka tam nie spotkalam :) No, mnie mozna spotkac jezeli akurat wpadne ja odwiedzic :) A poza tym masa pijaniutkich Brytyjczykow ze szczegolnym uwzglednieniem jeszcze bardziej zrobionych Liverpoolczykow ktorzy maja dziwny zwyczaj nie uzywania zadnych spolglosek ;) Odpowiedz Link
mary_an Re: kontakty 31.08.05, 19:21 A ktora to jest? Bo ja tam zwykle ze znajomymi nie z Polski chadzam i po angielsku gadam :) Musze sie jej w sobote przyjrzec. A tak poza tym to pelno jest Polakow wszyscy moi znajomi z Polski tam chodza!! Kiedys jak bylam to po prostu 100% nasi + obsluga. Odpowiedz Link
mary_an Re: a propos PL disco w BXL 01.09.05, 11:13 no wlasnie tak slyszalam, ze jest strasznie :) TO gdzie chadzacie jeszcze? Bo moja znajomosc imprez konczy sie na kilku klubach w centrum... ciagle ciagle to samo Odpowiedz Link
tomi_22 Re: a propos PL disco w BXL 01.09.05, 15:50 Sorry, musze wyjasnic, ja tam nie chadzam bo mieszkam troszke daleko... w Lux :))) Odpowiedz Link