13.08.05, 14:46
Witam, od niedawna pracuje w Brukseli i szukam kontaktow z rodakami, moze uda
sie czasami wyjsc na piwko.
Obserwuj wątek
    • paw_dady Re: kontakty 15.08.05, 08:47
      geert_brussels napisał:

> Witam, od niedawna pracuje w Brukseli i szukam kontaktow z rodakami, moze uda
      > sie czasami wyjsc na piwko.

zaczekaj az ludziska wroca z wakacji - forum sie zapelni i bedziesz mial okazje
      na piwko.
    • bruxellka Re: kontakty 15.08.05, 18:06
      poniewaz dawno spotkania nie bylo to moze sprobujemy :)
      9 wrzesnia 2005 na frytki + piwko :)
      Place Jourdain - Maison Antoine - na przeciwko w kanjpie :)
      • geert_brussels Re: kontakty 16.08.05, 09:41
        jesli o mnie chodzi to z wielka przyjemnoscia.
      • mary_an Re: kontakty 17.08.05, 14:52
        O co chodzi z tym Maison Antoine ile razy tam nie pojde to tam sami Polacy. Nie
        trzeba sie umawiac, wystarczy pojsc i zawsze jakis zlot rodakow sie robi. Jest
        w tym jakis sekret, czy po prostu chodzi o te pyyyyyyyszne zarciucho oblane
        litraaaaaaami tlustego sosu? :)
        • paw_dady Re: kontakty 17.08.05, 21:52
          mary_an napisała:

> w tym jakis sekret, czy po prostu chodzi o te pyyyyyyyszne zarciucho oblane
          > litraaaaaaami tlustego sosu? :)

ciiiiiii ujawniasz tajemnice bruxelki ;)
          • mary_an Re: kontakty 17.08.05, 23:56
            No wlasnie kurna jak tak dalej pojdzie to wszyscy obrosniemy w tluszcz!!
            Nastepnym razem spotkanie w parku, dla kazdego marchewka + szklanka wody i
            nastepnie grupowy jogging ;)
            A co tez stalym bywalcem jestes? Dla mnie ostoja polskosci jest Maison Antoine
            + Celtica nigdzie tylu Polakow w BXL nie widuje co tam wlasnie. Aha no i ta
            polska dyskoteka ale nigdy tam nie bylam bo jakies przerazajace historie o niej
            kraza wsrod moich znajomych spod budki z frytkami :D
            • kasiabru marchewka, phi... 18.08.05, 12:01
              pawik sie na pewno na marchewke nie zgodzi, bo mu sie aparacik zwihruje,
              hehehe...
              • paw_dady Re: marchewka, phi... 21.08.05, 20:52
                kasiabru napisała:

> pawik sie na pewno na marchewke nie zgodzi, bo mu sie aparacik zwihruje,
                > hehehe...

marchewka jest zdrowa - ale dla ciebie pokroje ja w plasterki ;P
            • dominiqus Re: kontakty 23.08.05, 12:54
              A ja myślalem, że Celtica jest Irlandzka... :)

Szczerze mówiąc to jeszcze tam nie slyszalem nikogo mówiącego po polsku... ale
              widocznie albo się dobrze rodacy maskują albo mam problemy z sluchem :)

Pozdrawiam

mary_an napisała:

> No wlasnie kurna jak tak dalej pojdzie to wszyscy obrosniemy w tluszcz!!
              > Nastepnym razem spotkanie w parku, dla kazdego marchewka + szklanka wody i
              > nastepnie grupowy jogging ;)
              > A co tez stalym bywalcem jestes? Dla mnie ostoja polskosci jest Maison
              Antoine
              > + Celtica nigdzie tylu Polakow w BXL nie widuje co tam wlasnie. Aha no i ta
              > polska dyskoteka ale nigdy tam nie bylam bo jakies przerazajace historie o
              niej
              >
              > kraza wsrod moich znajomych spod budki z frytkami :D
              • mary_an Re: kontakty 23.08.05, 13:58
                Heeeeeeee?? Ja tam jeszcze nie slyszalam nikogo NIE mowiacego po polsku :D A
                bywam tam z czestotliwoscia prawie 7 razy na tydzien wiec.... Je ne sais pas...
                • dominiqus Re: kontakty 30.08.05, 11:53
                  wiesz co... bylem i się wreszcie po polsku za barem rozmówilem :)
                  ale i tak jakoś tam nadal bialo-czerwoni w mniejszości...

W każdym razie fajne miejsce i happy hour!
            • mala_obludnica Re: kontakty 31.08.05, 17:27
              Oprocz tego ze w Celtice pracuje za barem Kaska, zadnego Polaka tam nie
              spotkalam :) No, mnie mozna spotkac jezeli akurat wpadne ja odwiedzic :)

A poza tym masa pijaniutkich Brytyjczykow ze szczegolnym uwzglednieniem jeszcze
              bardziej zrobionych Liverpoolczykow ktorzy maja dziwny zwyczaj nie uzywania
              zadnych spolglosek ;)
              • dominiqus ach... to już teraz wiem jak Kasia ma na imię :) 31.08.05, 17:57
              • mary_an Re: kontakty 31.08.05, 19:21
                A ktora to jest? Bo ja tam zwykle ze znajomymi nie z Polski chadzam i po
                angielsku gadam :) Musze sie jej w sobote przyjrzec. A tak poza tym to pelno
                jest Polakow wszyscy moi znajomi z Polski tam chodza!! Kiedys jak bylam to po
                prostu 100% nasi + obsluga.
    • tomi_22 a propos PL disco w BXL 01.09.05, 11:00
      Czas sie tam zatrzymal w roku 1985...
      • mary_an Re: a propos PL disco w BXL 01.09.05, 11:13
        no wlasnie tak slyszalam, ze jest strasznie :) TO gdzie chadzacie jeszcze? Bo
        moja znajomosc imprez konczy sie na kilku klubach w centrum... ciagle ciagle to
        samo
        • tomi_22 Re: a propos PL disco w BXL 01.09.05, 15:50
          Sorry, musze wyjasnic, ja tam nie chadzam bo mieszkam troszke daleko... w
          Lux :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka