3eti 28.08.03, 17:19 Iza poruszyla temat 'zlych ' stron tego kraju,i rzeczy ktore Was tu denerwuja,a co Was przyprawia o pozytywne wibracje?jest cos co szczegolnie tu lubicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vico1 Re: to moze dla optymizmu.Co sie podoba? :) 30.08.03, 18:16 Na szczescie zawsze znajdzie sie cos, do czego sie tutaj chetnie wraca mimo, ze Belgia nie nalezy do najurokliwszych miejsc na swiecie. Podoba mi sie spokoj prowincji, gdzie dobrze sie mieszka, wciaz jeszcze bez negatywnych zjawisk dzisiejszych czasow. Wszedzie dosc blisko, do Paryza, Londynu, Amsterdamu, w Alpy, do Polski tez nie tak daleko. Wracam tutaj po podrozach chetnie, by odpoczac w sennej atmosferze prowincji. Po kilku miesiacach niesie mnie gdzies, najczesciej do Polski lub w Alpy, chyba pod wplywem monotonii tutejszego krajobrazu. Odpowiedz Link
paw_dady pozytywne wibracje 02.09.03, 13:01 sa w kazdym mieszkaniu. sufity i podlogi sa tak cienkie ze slysze wszystko. czy chce czy nie. pozytywnie ;-) Odpowiedz Link
vico1 Re: pozytywne wibracje 03.09.03, 22:25 Czyzby sasiad prowadzil mala produkcje? :)) Odpowiedz Link
bruxellka Re: to moze dla optymizmu.Co sie podoba? :) 03.09.03, 23:29 jedzonko ;) frytki,steki,frytki,frytki ............... Odpowiedz Link
paw_dady Re: to moze dla optymizmu.Co sie podoba? :) 04.09.03, 00:49 bruxellka napisała: > jedzonko ;) frytki,steki,frytki,frytki ............... a ja cie tam nigdy przy 'frycies' nie wiedzialem czas zapolowac z obiektywem ;) PS frytki w Belgii OK, choc stoemp jest tu najlepsza czescia kuchni !!! co do potraw rybnych hmm da sie zjesc Odpowiedz Link
vico1 Re: to moze dla optymizmu.Co sie podoba? :) 04.09.03, 16:01 Co to takiego stoemp? Cos z tych barow szybkiej obslugi "frituuuuur"? Odpowiedz Link
paw_dady Re: to moze dla optymizmu.Co sie podoba? :) 04.09.03, 22:15 vico1 napisał: > Co to takiego stoemp? Cos z tych barow szybkiej obslugi "frituuuuur"? 'sztump' to takie male ch*j wie co ;), a powaznie to puree ziemniaczane (ziemniaki z marchewka,szpinakiem,brokulami czy inna zielenina) + pieczone kielbaski + plaster bekonu smazonego + jajko sadzone. Belgijska kuchnia nie ma lepszej potrawy ! Odpowiedz Link
vico1 Re: to moze dla optymizmu.Co sie podoba? :) 05.09.03, 20:53 Sprawdze w ten weekend jak to smakuje :) Odpowiedz Link
paw_dady no i jak tam proby? 09.09.03, 12:18 vico1 napisał: > Sprawdze w ten weekend jak to smakuje :) boja w weekend obzeralem (ee dietetycznie probowalem ;) sie SCHABOWYMI Z KAPUSTA ;))), byly tez zrazy z kurkami i kasza mmmmmmmmmmmmmmmm. A potem twarda rzaczywistosc kebab-pita-durum ;))) Odpowiedz Link
vico1 Re: no i jak tam proby? 09.09.03, 16:47 Nie moglem znalezc tego stoemp :(( Pewnie chodze do niewlasciwych lokali. Daj mi moze jakis namiar w okolicach Antwerpii. Odpowiedz Link
vico1 Re: eeee le zineke 09.09.03, 17:02 Musze po to jechac do Brukseli? Chyba, ze warto :) Odpowiedz Link
paw_dady Re: eeee le zineke 09.09.03, 17:07 vico1 napisał: > Musze po to jechac do Brukseli? Chyba, ze warto :) a bylo sie na zadupie wynosic? ja do le zinneke mam 15minut spacerkiem i warto ;-P Odpowiedz Link
paw_dady Re: eeee le zineke 09.09.03, 21:16 vico1 napisał: > OK, zarezerwuj stolik :) spox, na ktora? ja wracam po pracy ok 20, pasuje? ;) Odpowiedz Link
vico1 Re: eeee le zineke 09.09.03, 23:39 Wyspij sie dobrze, po ciezko przepracowanym dniu (do 20tej???) Lokalik wyglada zachecajaco, wiec moze jeszcze bedzie okazja :) Odpowiedz Link