hiubi 15.03.10, 22:03 W Galerii swój punkt otworzył Urząd Miasta. Wg mnie rewelacyjny pomysł. Milewski ma u mnie plusa... pierwszego od lat :-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roman_j Re: Byłem zaskoczony... 16.03.10, 14:29 Biorąc pod uwagę, że zrobił to w roku wyborczym i że tyle czasu zajęło jego ekipie wpadnięcie na ten pomysł (zakładam, że realizacja nie była czasochłonna), ja bym tymi plusami nie szafował. Choć pomysł jest oczywiście bardzo dobry. :-)) Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Byłem zaskoczony... 21.03.10, 22:19 U mnie ma + ten co to wymyślił. Odpowiedz Link
hiubi Re: Byłem zaskoczony... 01.04.10, 22:51 Na "zewnątrz" zawsze odpowiada Szef. Zarówno za wpadki jak i sukcesy. Jak się z tego rozlicza w dół też jest ważne bo może gasi takie inicjatywy w zarodkach. Ten kto to wymyślił napewno nie podejmował finalnej decyzji i nie odpowiada np za koszty, etc. Odpowiedz Link
roman_j Re: Byłem zaskoczony... 05.04.10, 14:23 hiubi napisał: > Na "zewnątrz" zawsze odpowiada Szef. Zarówno za wpadki jak i > sukcesy. Z tym, że ten Szef sukcesy sobie chętnie przypisuje, a wpadki neguje bądź wini za nie wrogie mu instytucje, osoby, niesprzyjające okoliczności, itp. > Jak się z tego rozlicza w dół też jest ważne bo może gasi takie > inicjatywy w zarodkach. Tego nie wiem, ale wiem, że nie oddaje sprawiedliwości inicjatorom. Swego czasu czytaliśmy w prasie, jakie to wspaniałe pomysły ma wobec zoo pan Milewski. Oczywiście pomysły były autorstwa dyrektora zoo, ale literalnie nie chciał on, żeby były mu przypisywane przez media, zapewne dlatego, że mógłby się tym narazić swojemu Szefowi, który zastrzegł sobie monopol na pomysły nawet w takich dziedzinach, o których nie ma pojęcia. > Ten kto to wymyślił napewno nie podejmował finalnej decyzji i nie > odpowiada np za koszty, etc. Nie zdziwiłbym się, gdyby pomysłodawcy dopięli wszystko na ostatni guzik, a pan Milewski jedynie guzik ten wcisnął i odtrąbił swój sukces. Chociaż ja uważam, że akurat w tej sprawie kwestia autorstwa pomysłu nie jest tak istotna, bo to jednak jest drobne usprawnienie w ramach struktur Ratusza. Drobne, choć jak widać potrzebne. :-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: Byłem zaskoczony... 05.04.10, 14:15 maciek.zwany.jajem napisał: > U mnie ma + ten co to wymyślił. Ale kto to był, tego się raczej nie dowiemy. :-)) Odpowiedz Link
maciek.zwany.jajem Re: Byłem zaskoczony... 22.05.10, 21:37 Masz rację. Pomimo upływu czasu nic nie wiadomo. Odpowiedz Link
bejoy Re: Byłem zaskoczony... 28.05.10, 18:36 witam po przerwie a ile UM płaci za wynajem lokalu w komercyjnej galerii - tego wszyscy święci pewnie się nie dowiedzą... nie ma na Podolszycach żadnego budynku miejskiego, żeby nie wydawać dodatkowo pieniędzy na najem? bo biorąc pod uwagę zadłużenie miasta - ograniczanie wydatków jest chyba jak najbardziej wskazane... i pytanie - czy ktoś wie, jakie miesięcznie odsetki płaci Płock od zaciągniętych kredytów? bo nie mogę się jakoś dokopać do tej informacji Odpowiedz Link