Dodaj do ulubionych

Zima mocno trzyma

09.12.02, 09:18
Dziś rano spojrzałem na termometr za oknem i zamarłem: minus 13 stopni! Zima
wzięła się za nas ostro mimo, ze kalendarzowo mamy jeszcze jesień. Co prawda
dalko nam jeszcze do Dalekiego Wschodu, gdzie w temperatura dochodzi nawet do
minus 60 stopni, ale i jest zimno. A mnie w związku z tym dopadło
przeziębienie. Mam nadzieję, że przynajmniej Wy jesteście zdrowi. :-))
Obserwuj wątek
    • pinch Re: Zima mocno trzyma 09.12.02, 09:56
      Czas chyba wybrac sie po nakrycie głowy ...;)
      Odnosnie zdrowia w okresie "zimowym", jest oki ... odkad jak kiedys pisalem
      pije tran.:)

• awronia Re: Zima mocno trzyma 09.12.02, 12:49
        W Toruniu też mrozi. Na szczęście mam ciepłą czapeczkę i rękawiczki. W domu
        czeka na mnie miód pitny, więc jak tylko wrócę zagrzeję sobie szklaneczkę.
    • andra2 Re: Zima mocno trzyma 09.12.02, 13:45
      Jak wstałam dziś rano na moim termometrze było -16 stopni:( i nie ciekawie
      zapowiadał się dzień, tym bardziej że dziś wracałam do Warszawy.Autobus był
      stary i nie ogrzewany,zła zmarźnięta dotarłam spóźniona na zajecia i jeszcze
      mialam zaliczenie...Mam nadzieje,że dla was zima jest milsza ;-)
    • zenobius1 Re: Zima mocno trzyma 09.12.02, 16:46
      roman_j napisał:

> Dziś rano spojrzałem na termometr za oknem i zamarłem: minus 13 stopni! Zima
      > wzięła się za nas ostro mimo, ze kalendarzowo mamy jeszcze jesień. Co prawda
      > dalko nam jeszcze do Dalekiego Wschodu, gdzie w temperatura dochodzi nawet do
      > minus 60 stopni, ale i jest zimno. A mnie w związku z tym dopadło
      > przeziębienie. Mam nadzieję, że przynajmniej Wy jesteście zdrowi. :-))

Zenobiusowa rodzinka trzyma sie dobrze.
      Życzymy zdrowia.
      • naka Re: Zima mocno trzyma 09.12.02, 22:38
        To fajnie, ze wreszcie zima przyszła i odsuneła od nas te mgielna i chmurna pogode :)) Ale prosimy cie zimo posyp troszeczkę sniezkiem !!! My bardzo lubimy sniezek i swieta tuz, tuz i na saneczkach by sie pojezdziło po tych przepieknych ściezkach rowerowych ???
        A ja jutro lece - tak jak pinch - po jakas mycke na głowe, bo uszy marzna, nos czerwienieje - a mozg zamarza !!!! Hu hu ha - zima nie jest taka zła !!!!!
    • werdan Re: Zima mocno trzyma 10.12.02, 10:37
      U mnie ze zdrowkiem niezbyt dobrze. Za kilka godzin wybieram sie na wizyte do
      lekarza :( Zimowy asortyment antyminusowy gotowy :) Czapeczka, szaliczek,
      rekawiczki wisza w szafir obok kurteczki :) Kilka miusowych dni dalo mi sie
      jednak we znaki.
    • ploom ... Zima i czapeczka ... 12.12.02, 09:59
      ... ze zdrówkiem na razie odpukać ;-)) oki, mróz rzeczywiście nadal trzyma ...
      ... ale ja w sprawie czapeczki na zimę ;-)) otóż także już takową zakupiłem i
      to nie byle jaką ;-). ... ale może od początku, wybierałem się po nią od
      jakiegoś czasu, jak tylko zimno główce zaczęło dokuczać, lecz motywacja słabą
      była i jakoś okazji ;-)) ... aż tu zdarzyło się, że odwiedziłem w zeszłym
      tygodniu Wisłę ... tak tak ‘Małyszową’ i po raz pierwszy tam będąc zwiedzałem
      miasteczko i trafiłem na sklep państwa Tajnerów ;-)) a dokładniej była w nim
      właśnie żona trenera naszych skoczków Apoloniusza Tajnera i ... był to
      oczywiście sklep ze sportową odzieżą jak łatwo się domyślić ;-)) Oczywiście
      porozmawialiśmy sobie o blaskach i cieniach sławy, która dotknęła Adama, a
      przez to także i jego najbliższe otoczenie. Troszkę gorzkich słów padło pod
      adresem namolnych dziennikarzy i ogólnie gawędziliśmy ponad godzinę (turystów w
      tym okresie niewielu i ogólnie pustawo, więc nikt nam nie przeszkadzał). Jednak
      wracając do czapki ;-) Pani Jola zaproponowała mi przymierzenie ich całej
      kolekcji i koniec końców wybrałem sobie jedną, prosto ze Szwecji pochodzącą
      zimową czapeczkę. W nagrodę za zakup i miłą rozmowę dostałem zdjęcie Adama i
      trenera Apoloniusza z ich autentycznymi odręcznymi podpisami ;-))) Zatem w
      głowę już mi ciepło, a dodatkowo nie jest to taka całkiem zwykła czapka ;-))))
      pozdrawiam
    • pinch Re: Zima mocno trzyma 12.12.02, 10:02
      Wczoraj bylem w Warszawie zabierajac ze soba 4 "podopiecznych". I tak czekajac
      na nich pod pewnym akademikiem zobaczylem starego (prawie w stanie rozkladu)
      trabanta. W pewnym momencie zjawil sie przy nim osobnik, zdjal przednia atrape
      i gołymi "łapskami" w których dzierżył klucze zaczal "majstrować".
      Bylem pelen podziwu dla hartu tego pasjonata, ktoremu nie przeszkadzal mroz i
      przejmujace uczucia zimna ... Zima mocno trzyma, lecz uczucie pasji tez ...;)
      • roman_j Re: Zima mocno trzyma 12.12.02, 12:26
        pinch napisał:

> Wczoraj bylem w Warszawie zabierajac ze soba 4 "podopiecznych". I tak
        czekajac
        > na nich pod pewnym akademikiem zobaczylem starego (prawie w stanie rozkladu)
        > trabanta. W pewnym momencie zjawil sie przy nim osobnik, zdjal przednia
        atrape
        > i gołymi "łapskami" w których dzierżył klucze zaczal "majstrować".
        > Bylem pelen podziwu dla hartu tego pasjonata, ktoremu nie przeszkadzal mroz i
        > przejmujace uczucia zimna ... Zima mocno trzyma, lecz uczucie pasji tez ...;)

Wczoraj było ciepło. Tylko trzy stopnie mrozu. W Jakucji też podobno
        ocieplenie. Temperatura wzrosła do -38. Widać wiosna blisko. ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka