Dodaj do ulubionych

Muchozole a wyobraznia ;)

13.05.06, 21:20
Historie ta opowiedzial podlemu.krzysiowi i mi pewien biegly sadowy. Otoz
Prosze Panstwa...
Byla pewna firma. W tej firmie pewna sprzataczka dostala 4 muchozole. Majac
na uwadze, jak wielkie jest to dobro, chroniac je przed okiem zawistnych
kolezanek - schowala je za lodówką....
Lodowka chlodzi pewnie pomyslicie? aha... chlodzi.... hehehehehhe
Nagrzalo sie...i jak pierdyknelo....
I jaki moral? Czytac, czytac instrukcje... nie wolno nagrzewac, ale to nie
znaczy zeby "chlodzic" :DDDD
Obserwuj wątek
    • roman_j Re: Muchozole a wyobraznia ;) 13.05.06, 22:08
      "Edukacja, głupcze!" chciałoby się zakrzyknąć. Ale biorąc pod uwagę, kto pełni
      obecnie funkcję ministra edukacji, mogłoby to być zrozumiane zbyt dosłownie.
      A skoro mowa o lodówkach, to nie mowę wyjść ze zdziwienia nad genialnościa moich
      sąsiadów z góry. Otóż wiem na pewno, że umeblowali swoją kuchnię tak, że lodówka
      stoi przy pionie CO dotykając go. Skąd wiem? To proste. Lodówka, jak wiadomo, od
      czasu do czasu się włącza i wtedy po rurach rozchodzi się charakterystyczne
      dudnienie. Zastanawiam się, jak ta lodówka działa w sezonie grzewczym, skoro ma
      wtedy dodatkowe grzanie od tyłu. Ciekaw też jestem, jak to się odbija na
      rachunkach za prąd, bo sądzę, że taka dogrzewana lodówka musi się częściej
      załączać. :-))
      • ernest_pinch synergia 15.05.06, 22:13
        Azaliż sąsiedzi owi nie uzyskują efektu synergii w ogrzewaniu mieszkania
        łączywszy lodowke i grzejnik? I to im rekompensuje podwyzszone rachunki za
        prad...;-)
    • podly.krzys Re: Muchozole a wyobraznia ;) 15.05.06, 12:00
      COś mi się wydaje, że tu nie chodzi o czytanie instrukcji.
      Ta pani po prostu nie miała świadomości, że za lodufką jest element grzejny.
      Tutaj jak ulał pasuje powiedzenie Einsteina "Bardziej od wiedzy liczy się wyobraźnia". A że wyobraźni zabrakło to i "pierdyknęło". ;-)
      • ernest_pinch Re: Immanuela Kanta cytat wielce słuszny 15.05.06, 22:10
        Ano masz racje podły Krzysiu z ta wyobraznią. Juz Kant pisał: "wielu jest
        nieszczesliwych bo nie potrafi abstrakcyjnie myslec" :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka