poglodzio 13.10.07, 16:01 Czy jesteście za autonomią dla Śląska, a jeżeli tak to czy dla całego czy jedynie dla górnego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilhelm4 Re: Autonomia dla Śląska?? 13.10.07, 23:53 Nie martw sie: wy (podobno) - ani, ani. :) Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 14.10.07, 12:28 ja jestem za autonomią dla górnego śląska, a po jakiejś reformie administracyjnej dla całego - już zjednoczonego Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Autonomia dla Śląska?? 14.10.07, 19:33 malopolskim, antyslonskim kwerulantom: NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 15.10.07, 16:09 antyśląskim ?? AD.fyrlok niemieckim neonazistom mówimy NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 16.10.07, 15:25 jestem prośląski lecz antyniemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Autonomia dla Śląska?? 17.10.07, 00:37 poglodzio napisał: > jestem prośląski lecz antyniemiecki Nie ma takiej opcji. Niemieckosc i slaskosc wzajemnie sie uzupelniaja, oczywiscie w sensie pozytywnym. Niestety nie mozna tego powiedziec o kombinacji polskosci ze slaskoscia, bo ta sa kultury o zupelnie odmiennych korzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 24.10.07, 15:49 no tak :) moim zdaniem ślązacy to część narodu polskiego a niemcy to nasi najgorsi wrogowie Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Autonomia dla Śląska?? 25.10.07, 00:02 bierz wiec szabelke i heja na Niemca:))))) Czyli Rosjanie juz nie sa wrogami? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 25.10.07, 19:09 Rosjanie nigdy nie byli naszymi wrogami, ja jestem zreszta takim panslawistą jeżeli chcesz znać moje poglądy na temat rosji to obejrzyj sobie ten filmik pl.youtube.com/watch?v=YbpM1Q3F9E8 Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla Re: Autonomia dla Śląska?? 15.10.07, 21:33 A czym sia roznia bandy MW i ONR od nazistow ? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 16.10.07, 15:27 ideeą i tym żę MW nie robi żadnych zadym ( co innego ONR) MW jest liberalna gospoadrczo,katolicka,prawicowa. ONR jest katolicko-socjallistyczny lecz podchodzi pod prawicę zaś naziści to podobnie jak Stalin czy Kwaśniewski socjaliści Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Autonomia dla Śląska?? 25.10.07, 00:05 poglodzio napisał: > MW jest > liberalna gospoadrczo,katolicka,prawicowa. Coz to za mieszanka? Liberalizm gospodarczy i katolicyzm? Nigdy nie slyszalem, aby taka mieszanka byla mozliwa. To utopia jak Marksizm:) Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 25.10.07, 19:10 bycie prawicowcem = liberalizm gospodarczy ba kościół popiera kapitalizm jak i dziki kapitalizm ( prosze poczytac przypowieśc o talentach czy ewangelie św.Łukasza "złośliwe zarzuty") Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_os Re: Autonomia dla Śląska?? 25.10.07, 00:07 poglodzio napisał: > ONR jest katolicko-socjallistyczny lecz podchodzi pod prawicę a gruszki rosna na wierzbie:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 25.10.07, 19:11 no podchoidzi pod prawice ( moze z socjalizmem przesadziłem) to korporacjoniści Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Autonomia dla Śląska?? 21.10.07, 17:59 coś mało nas za tą autonomią,a może tak zdecentralizujemy kraj i utworzymy prawdziwe wolnorynkowe państwo?? Odpowiedz Link Zgłoś