Dodaj do ulubionych

Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w KrK

IP: *.play-internet.pl 18.01.13, 02:51
Witam,

Obecnie pracuję w UK na stanowisku Senior Software Engineer (embedded+ RTOS + sporadycznie FPGA) w jednej z dużych korporacji. Ze względów rodzinnych planuję powrót na stałe do PL, do Krakowa. Obecnie jestem w PL i tak sobie przeglądam ofert pracy dot. embedded. Mam takie pytanko - ile można dostać "na rękę" w na stanowisku Software / Senior Software Engineer (wymagane: C, Linux, FPGA,jakieś systemy klasy RT) w Krakowie i okolicach. Np. to ogłoszenie jest dla mnie szczególnie interesujące:

www.pracuj.pl/praca/software-engineer-niepolomice,oferta,2752224
Czy kwota ok 8000-10000 (na rękę) jest realna? Pytam, bo kompletnie straciłem "łączność" z rynkiem pracy IT w PL, a czeka mnie powrót tutaj.
Obserwuj wątek
    • Gość: dobre porady Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 18:52
      > Czy kwota ok 8000-10000 (na rękę) jest realna? Pytam, bo kompletnie straciłem "
      > łączność" z rynkiem pracy IT w PL, a czeka mnie powrót tutaj.

Zapomnij. 8-9k _brutto_ to max na co możesz liczyć w Krk w embedded / RT.

PS. Dobra rada od kogoś kto był kiedyś w takiej samej sytuacji jak Ty teraz: im szybciej wrócisz na ziemię z zarobkami, tym lepiej. Swoją drogą to fajnie zauważyć, że nie tylko ja miałem nierealne oczekiwania po powrocie z UK :)
      PS2. Jesli n aprawdę nie musisz to nie wracaj. Poważnie.
    • Gość: byslaf Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w IP: *.free.aero2.net.pl 19.01.13, 04:58
      Możesz dostać "atrakcyjne wynagrodzenie".
    • Gość: ktr Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w IP: *.fqs.pl 28.01.13, 13:12
      jesli pytasz o oferte w firmie Woodward z Niepołomic (link juz nie dziala wiec nie moge sprawdzic) to napewno tyle nie dostaniesz. Pozatym nie polecam tej firmy, mam tam znajomych i inżynierów traktuje sie jak murzynów :)
    • mavic50 Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w 02.04.13, 08:21
      Dla doświadczonego programisty realne stawki w dużych firmach to ok 4-6 tys zł brutto.
      Ale można próbować wyciągnąć więcej jeśli udowodnisz, że masz IQ >150.
      • Gość: gucio_zagraniczny Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w IP: *.play-internet.pl 16.04.13, 01:15
        Dzień dobry / dobry wieczór wszystkim ponownie !

Korzystając z okazji ponownego pobytu w PL postanowiłem "odświeżyć" wątek. Otóż w tzw. międzyczasie wysłałem kilka CV. Na wszystkie otrzymałem odpowiedź, ale rozmawiałem tylko z tymi firmami, które były w stanie powiedzieć przy pierwszym kontakcie czy moje "widełki" mieszczą się w przewidzianych dla danego stanowiska. Generalnie moje widełki ustaliłem na 12500-14000 brutto. Po tym odsiewie zostały dwie firmy. W obydwu miałem rozmowy telefoniczne oraz spotkania. Od jednej z tych firm z Krakowa w piątek dostałem na maila projekt umowy o pracę z kwotą 12000 na okresie próbnym, potem negocjacje. Jest to mniej niż chciałem, ale tylko o 500 więc raczej niewiele.

I tutaj pytanie do obeznanych z rynkiem pracy w Krakowie:
        - czy to są OK zarobki w Krakowie dla ludzi z doświadczeniem 9+ ?
        - czy na moim miejscu wzięlibyście tę pracę - do powrotu zostały mi max 4 miesiące - w sierpniu muszę być w PL (z pracą albo bez pracy)
        • Gość: dobre porady Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w IP: *.29.ftth.classcom.pl 16.04.13, 23:48
          Bierz co proponują bo to absolutny top topów na co możesz liczyć na etacie. Oczywiście nie mówię o późniejszych podwyżkach jeśli sie sprawdzisz. Jeśli mam być szczery to jak na człowieka "z ulicy" bardzo ładną stawkę ugrałeś.
        • Gość: karol Re: Software Engineer embedded + FPGA - zarobki w IP: 213.95.68.* 17.04.13, 13:00
          Rozumiem że formą zatrudnienia jest Umowa o pracę ? Jeżeli tak to stawka bardzo przyzwoita. Ja proponowałbym ci przy takie stawce przejść na samozatrudnienie bo wpadasz juz w drugi próg podatkowy.
          pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka