Dodaj do ulubionych

Telekomunikacja

IP: *.as.kn.pl 11.02.09, 16:41
Jestem na ostatnim roku studiow na PWR kierunek telekomunikacja. Chciałbym zacząć prace w sowim zawodzie jednak nie jest to takie łatwe jak sie wydaje. Firmy telekomunikacyjne zwalniają pracowników, a jeśli rekrutują to oczywiście z doświadczeniem i fluent angielskim. Jestem troche tym sfrustrowany ale mam nadzieje, że pomimo kryzysu jakoś mi się uda. Bardzo mało jest w sumie ofert dla typowego mgr inż. telekomunikacji jesli macie jakies namiary na firmy to bardzo prosze...
Obserwuj wątek
    • Gość: Praca Re: Telekomunikacja IP: *.as.kn.pl 11.02.09, 17:04
      Dodam jeszcze, że pisze swoją pracę mgr na temat bezpieczeństwa w sieciach bezprzewodowych. I nie ukrywam, że właśnie w tej dziedzinie chciałbym znaleźć zatrudnienie.
      • allerune Re: Telekomunikacja 12.02.09, 08:30
        zastanawiałeś się nad wyjazdem do Finlandii ?

Bo we wrocku to może być cienizna. Tak wogóle, to pracować powinieneś już od
        końca 4 roku... Albo przynajmniej mieć na koncie parę praktyk
        • Gość: PRACA Re: Telekomunikacja IP: *.as.kn.pl 12.02.09, 12:00
          Nad wyjazdem i owszem sie zastanawialem ale do Finlandii raczej nie przyszło mi to do głowy. Po za tym nie umiem fińskiego, tylko ang. Myślałem nad wyjazdem do niemiec ale moj niemiecki jest jakny w powijakach, takze na dzien dzisiejszy mam mentlik w głowie. A co do praktyk to nie robiłem zadnych, pół roku przepracowałem ale jako technik (naprawa,sprawdzanie pomiarow w firmie telek itp. w sumie nic szczegolnego)
          • allerune Re: Telekomunikacja 12.02.09, 15:16
            no to nie jest tak źle. Na początek polecam jakąś dużą i znaną korporację, która
            w Ciebie zainwestuje. Pamiętaj aby nie dać się wciągnąć w jakieś lojalki i inne
            sposoby uczynienia z Ciebie niewolnika. Wyjazd (nie na stałe, ale na jakiś czas)
            to bardzo dobre doświadczenie.
    • ekspert.powermedia Re: Telekomunikacja 17.02.09, 08:59
      Witam,

Odpowiadając na powyższy wątek, pragnę zapewnić, iż w tym momencie posiadamy wiele ofert pracy dla osób, które ukończyły studia na kierunku telekomunikacja, bądź są na IV lub V roku (oczywiście kwestia dostępności kandydata, zazwyczaj bowiem jest to praca w pełnym wymiarze godzin). Zachęcam gorąco do przesłania CV na adres mdorniak@power.com.pl. Po zweryfikowaniu Pani/Pana dokumentów aplikacyjnych przedstawię Pani/Panu oferty, którymi być może będzie Pani/Pan zainteresowana/y. Nie zauważyłam również, aby duże firmy telekomunikacyjne we Wrocławiu zaczęły zwalniać swoich pracowników.

pozdrawiam,
      Marta Dorniak
      Specjalista ds. rekrutacji
      Power Media SA
    • makbet10 Re: Telekomunikacja 18.02.09, 18:48
      Tu jest dział telekomunikacja. Zajrzeć nie zaszkodzi.

www.ofertypromocje.pl/telekomunikacja.php
    • ruski_czolg Re: Telekomunikacja 25.02.09, 21:09
      Jak napisałeś niżej, doświadczenie masz, więc już jest nieźle - odróżniasz się
      od stada. Nie panikuj, poszperaj w necie, zrób sobie bazę firm i próbuj. I jeśli
      nie jesteś przywiązany do Wrocławia, próbuj również inne miasta - w Katowicach i
      Warszawie jest znacznie więcej pracy dla inżyniera telekomunikacji.

Fluent angielski jest potrzebny tylko na papierze albo tam gdzie bezpośrednio
      raportujesz do kogoś za granicą. Poziom FCE/CAE zazwyczaj wystarcza.

Firm jest sporo. Szukaj wśród operatorów (świat się nie kończy na Dialogu i
      Tepsie), małych ISP (nie zarobisz, ale można się czegoś nauczyć, we Wrocku masz
      jakieś eWro i inne cudaki), integratorów i dystrybutorów (googlaj choćby po
      nazwie sprzętu sieciowego), producentów sprzętu i ich przedstawicielstw, firm
      podwykonawczych dla operatorów. Skorzystaj np. z goldenline.pl, zobacz gdzie
      pracują ludzie po Twoim kierunku. Zobacz kto jest zrzeszony w największych
      punktach wymiany ruchu, gotowa baza firm. Kombinuj :)

I spróbuj wykorzystać te ostatnie parę miesięcy na zdobycie dodatkowych
      doświadczeń choćby za darmo. Zaprocentuje w przyszłości.

Kryzys może również działać na Twoją korzyść - będziesz tańszy niż ktoś z
      kilkuletnim doświadczeniem...
      • Gość: Zele Re: Telekomunikacja IP: *.aster.pl 25.02.09, 21:45
        To forum jest chyba jedynym forum na gazeta.pl, gdzie trolli ni widu ni słychu! Same konstruktywne i pozytywne komentarze!
    • Gość: Zaintereowany Re: Telekomunikacja IP: *.as.kn.pl 09.03.09, 12:52
      Witam! Jestem w podobnej sytuacji, i mam pytanie ile powinno wynosic moje wynagrodzenie na początku mojej kariery lub jaką mam podać kwotę wynagrodzenia, jeśli mnie o to zapytają na rozmowie kwalifikacyjnej?
      • ruski_czolg Re: Telekomunikacja 16.03.09, 12:50
        a co konkretnie miałbyś robić i co umiesz?
    • Gość: Praca Re: Telekomunikacja IP: *.as.kn.pl 25.03.09, 18:07
      We wrocławiu można składać podania do takich firm jak Tieto czy NSN. Z tego co wiem poszukują ludzi po telekomunikacji, czyli nie koniecznie z wiedzą programistyczną. Nie wiem jak wyglądają zarobki, także jak ktoś coś wie o tych firmach lub też innych to czekam na odpowiedzi...
      • ruski_czolg Re: Telekomunikacja 26.03.09, 17:41
        A co takiego można robić po telekomunikacji w Tieto, jeśli nie programować?
    • Gość: Kryzys Re: Telekomunikacja IP: *.as.kn.pl 18.05.09, 10:50
      W telekomunikacji następują ogromnie cięcia., dotyczy to szczególnie pracownikow nizszego szczebla bądz swierzo upieczonych po studiach. BT zwalnia 15 tys, w T-Mobile Niemcy tez pare tys poleci na bruk. Tego samego mozna sie spodziewac w Polsce. Zauwaz, że oferty jesli jakies juz sa to dla ludzi z dosw. i to paruletnim. Takze jesli masz znajomosci to przezyjesz jesli nie to utoniesz razem z wrakiem...
      • Gość: arghhhhh Re: Telekomunikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 11:29
        > swierzo

ŚWIEŻO !!!!!

Kiedy ludzie nauczycie się, że nie ma czegoś takiego jak świerzo
    • Gość: Jeszcze student Re: Telekomunikacja IP: *.as.kn.pl 23.06.09, 15:28
      Witam.
      Mam pytanie do osób, którzy wyjechali na staże zagraniczne związane z branżą telekomunikacyjną. Niech podzielą się opiniami na ich temat oraz udzielą informacji do których firm najlepiej sie o staż ubiegać.
      P.s. A może lepiej przepracowac te kilka lat w zawodzie w "Polsce" i mając jakiekolwiek doświadczenie wtedy wyjechać?
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka