Dodaj do ulubionych

rozgotowane ziemniaki! help, potrawa dla alergika

18.11.10, 14:10
Chcialam przygotowac ziemniaki na wizyte mojego goscia alergika (na "wszystko). Zawsze robie podsmazane ziemniaczki (ktore wczesniej gotuje) na oliwie, tylko z sola i pieprzem. Niestety tym razem zapomnialam o nich i niestety sie rozgotowaly.

Czy ktos wie, czy z nich moze jeszcze cos zrobic? Niestety moge operowac tylko najprostszymi skladnikami: ziemniaki, oliwa, sol pieprz... ewentualnie czosnek i ziola.
Ma ktos jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: rozgotowane ziemniaki! help, potrawa dla aler 18.11.10, 14:14
      Moze pogniec je na purre,dodaj ziola,sol,pieprz,wloz do szprycy-lub woreczka sniadaniowego jesli nie masz-na blache i do piekarnika.Normalnie dodaje sie maslo i jajka,ale moze i bez tego sie beda trzymac:)
    • Gość: Marek Re: rozgotowane ziemniaki! help, potrawa dla aler IP: *.Red-83-61-14.staticIP.rima-tde.net 18.11.10, 14:19
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,89043685,89043685.html
    • Gość: kwaśna śmietana Re: rozgotowane ziemniaki! help, potrawa dla aler IP: *.chello.pl 18.11.10, 14:51
      Puree ziemniaczane świetnie smakuje z ugotowanymi i rozgniecionymi brokułami, kalafiorem, pietruszką, selerem, dynią, cukinią, koprem włoskim - fenkułem (warzywa do wyboru lub mieszanka tych warzyw). Do tego sól, pieprz, koperek, kmin rzymski, tymianek, rozmaryn, czosnek- do wyboru, do koloru.
      • marciasek Re: rozgotowane ziemniaki! help, potrawa dla aler 18.11.10, 20:28
        Gość portalu: kwaśna śmietana napisał(a):

> Puree ziemniaczane świetnie smakuje z ugotowanymi i rozgniecionymi brokułami, k
        > alafiorem, pietruszką, selerem, dynią, cukinią, koprem włoskim - fenkułem (warz
        > ywa do wyboru lub mieszanka tych warzyw). Do tego sól, pieprz, koperek, kmin rz
        > ymski, tymianek, rozmaryn, czosnek- do wyboru, do koloru.

A na deser wstrząs anafilaktyczny ;-)
        Lepiej nie dodawać niczego o czym nie wiadomo na 1000% że gościa nie uczuli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka