Gość: swojak IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.10, 07:34 co myślicie, ceny podobno 10-13 -jak dla mnie zaporowe. rozkłady też jakieś takie hmmm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Anna Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.mm.pl 08.06.10, 11:07 Tutaj już napisałam szeroko na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/w,778,112520607,,Osiedle_jak_w_banku_BRE_locum_rozpoczelo_sprz_.html?v=2 Szczerze mówiąc uważam, że to próba wysondowania rynku. Ale, ponieważ w okolicy mało się buduje, być może sądzą, że będzie wzięcie. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: badboy Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 08.06.10, 11:45 te ceny to jakiś żart? jeśli tak to bardzo udany. w tej okolicy (blokowisko) mogą liczyć na 7400-7700zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bielman Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.mm.pl 08.06.10, 14:15 Jak ustaliłeś te widełki? Masz jakiś algorytm? Nie każdemu zależy na szybkiej sprzedaży. Tutaj widocznie chcą się nacieszyć swoją inwestycją i na razie nie zamierzają sprzedawać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do smierci Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 217.98.20.* 08.06.10, 14:48 > Nie każdemu zależy na szybkiej sprzedaży. Tutaj widocznie chcą się > nacieszyć swoją inwestycją i na razie nie zamierzają sprzedawać... :-) tym bardziej, że mają spore w tym "sprzedawaniu do wieczności " spore doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 08:36 a czynie jest może tak, że skoro właścicielem tego jest bank to czym cena wyższa to on sobie może w papierach księgowych zapisać wyższe aktywa ? Zatem im zależy na wysokiej cenie tego mimo, iż nie sprzedają. na papierze w księgowości mają 100 mieszkań 12 tyś za m2 ! Tak się zastanawiam bo po prostu te ceny nie są rynkowe one nawet trudno nazwać kosmicznymi. One sa po prostu kompletnie oderwane od rzeczywistości i coś musi być na rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bre-dnie Dobre IP: *.warszawa.mm.pl 09.06.10, 08:58 @ha Podoba mi się to wyjaśnienie. Logiczne. Zatem trzeba ten adres skreslić z listy potencjalnych inwestycji. Niestety. W tej sytuacji w okolicy zostaje tylko Żoliborz Przemysłowy. Niestety tam na razie tylko robyg i turret. Pierwsi mają beznadziejne rozkłady (apartamenty z aneksem kuchennym), drudzy nie potrafią odpowiedzieć na pytanie o usytuwanie względem linii wysokiego napięcia, którą gdzieś tam wkopano pod ziemię. Czyżby pod planowanym budynkiem? Telefony będą się same ładować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Kochanowskiego IP: *.warszawa.mm.pl 11.06.10, 14:26 Fajne tam jest dojście od tramwajów. Przez obrzydliwy bazar, polecam wieczorem. Brrr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steady_at_najx Re: Kochanowskiego IP: 188.33.29.* 12.06.10, 02:17 Ty tępa ruro. Żoliborz to piękna dzielnica. Ale zawistne polaczki wszystko oplują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Kochanowskiego IP: *.warszawa.mm.pl 12.06.10, 14:03 Tak, tak. A tego obrzydliwego bazaru wcale nie ma. A nawet jeśli jest, to można zamknąć oczy. Przepraszam - trzeba. Bo jak nie to się dostanie wiąchą (a może piąchą?) w twarz od szacownego mieszkańca ślicznej dzielnicy. Chyba, że to Panu Developeru nerwy puściły? Z mojej perspektywy ten ohydny bazar dyskwalifikuje inwestycję. I ceny są tu bez znaczenia. Nawet jak spadną o połowę to nie kupię, bo używam komunikacji miejskiej. Zróbcie coś z bazarem i wtedy po góra 7000 mogę kupić 3-4 pokoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.mm.pl 16.06.10, 09:34 Niewielka aktywność forumowiczów w tym wątku daje nadzieję, że nikt nie będzie kupował tych przewartościowanych mieszkań a developer zejdzie (za czas jakiś) z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 00:00 do jakiejkolwiek możliwości gadki ze mną brakuje mu jakieś 30% down (7,5 tys./m). A muszę zaznaczyć, że z wielu względów jestem na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 18.06.10, 07:33 Jak to? Nie przeszkadza Ci obrzydliwy bazarek, przez który przejścia magnatka Oleńka nie dopuszcza do siebie nawet w najczarniejszych snach? Brrr:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 09:21 Nie, mieszkam tu od 10 lat i swoje wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 18.06.10, 11:02 Ja też tu mieszkam ponad 10 lat i to demonizowanie bazarku przez Oleńkę jest śmieszne, co nie zmienia faktu, że cena jest b. wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 13:08 Witam, skoro mieszkasz 10 lat w okolicy proszę podziel się czy dokuczają tam samoloty z lotniska Bemowo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 19.06.10, 13:51 Samoloty nie dokuczają, nigdy ich nie słyszałem, nawet jak ciągną szybowiec. Czasami słychać helikoptery, nie jest to jakoś uciążliwe i zdarza się dosyć rzadko. Natomiast bardzo głośno było podczas koncertu AC/DC. W trakcie koncertu Metallica było dużo ciszej( może ktoś się skarżył po AC/DC ). Mieszkam w rejonie skrzyżowania Rudnickiego/Kochanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 19.06.10, 16:34 Korekta. Samoloty jednak trochę słychać, specjalnie wyszedłem na balkon, żeby posłuchać:) Nie wiem do czego porównać te odgłosy i ich natężenie, ale hamujący tramwaj na Broniewskiego skutecznie zagłuszył samolot szykujący się do lądowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 17:19 Hmm... zaintrygowany udałem się na "budowę"... W ciągu mojego pobytu ok. 15 minutowego przeleciały 3 awionetki i helikopter. Tak sobie myślę, że idea Dewlopera, że jest tam bardzo cicho upada... Oczywiście każdy oceni niedogodność lotniska i na ile te hałasy dokuczliwe. Helikopter zdecydowanie głośniejszy od awionetek! Czekam na ew. inne informacje od miłych i pomocnych osób! :)) Kręgi nadlotniskowe: wrzutnia.fz.eco.pl/lot/kregi_nad ... e_epbc.jpg Opinie dot. hałasu: forum.zm.org.pl/viewtopic.php?t=1452 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A na ch.. Bielany? Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.net-serwis.pl 14.03.11, 20:02 Mieszkam w tej okolicy z przerwami 30 lat (już niedługo) i ten ohydny bazar z obleśnymi przekupami i ta hala Społem z komunistycznymi ekspedientkami to syf nad syfy, pasujące do pijaczków w okolicy skupu butelek uplasowanych doładnie w połowie drogi pomiędzy strażą miejską a policją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.mm.pl 19.06.10, 16:01 Ej, dajcie sobie siana. Jak ktoś mi proponuje 12 tys. za metr, to dojście do domu przez bazar z rozpadającymi się budami wydaje mi się od rzeczy. Oczekiwałabym raczej przystanku Ratusz-Arsenał. Sami piszecie, że w tym miejscu - inna cena. Ja po prostu chciałam powiedzieć - jak już taka cena, to okolica winna wyglądać troszkę inaczej. W sumie wychodzi na jedno... A co do mojego szlachetnego urodzenia, to nie ma ono związku ze sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Kochanowskiego - bre locum 18.06.10, 10:51 Ja mieszkam tu od ponad 30 lat i też jestem zainteresowana, ale cena jest absurdalna. Bazarek ma też swoje plusy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.10, 10:18 Podsumowujac zainteresowanie jest ale nie przy takiej cenie. wczoraj bylem w robygu i turrent - ceny ok 8 tys. metr a standard wysoki, miesce ma swoje plusy i minusy. Na kochanowskiego jest git ale nie za wszelka cene warto tu mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Społecznik Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 17:30 Chciałbym zwrócić ew. zainteresowanym na bliskość sąsiadujących budynków szczególnie istniejącego równoległego do powstającego budynku "O". Wg mnie budynek powstający najwyższy tj. A (8 pięter)zdominuję i przytłoczy osiedle. Bazar rzeczywiście nie zachwyca! To nie jest bazarek z duszą- to jest bazar prawie jak na stadionie!!! Dodatkowo pragnę zaznaczyć, że istniejące otaczające budynki są z 1974 roku z wykonanym dociepleniem i elewacją! Mapka budynków: www.brelocum.pl/projekt_lokalizacja.php?projekt_id=31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gimli Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 17:53 i tak jacyś głupcy-gołodupcy to kupią w kredycie na 40-50 lat zobaczycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rock Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.10, 18:28 To, że Ktoś ma inne zdanie nie oznacza, ze można Go obrażać i wypowiadać się w takim tonie. Proszę pomyśl co napisałeś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.10, 11:41 tak sobie policzyłem, że jakbym miał i wydał na mieszkanie 1 mln zł to koszt alternatywny samej lokaty w banku to ok 3 750 zł miesięcznie. Zatem jeśli jeszcze ktoś bierze kredyt na to coś to musi ostro sra..ć kasą skoro jest w stanie wywalić nowego forda fiestę co roku z samych odsetek nie wspominając o czynszu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Społecznik Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 08:45 UWAGA! Hałas występujący na osiedlu od przelatujących samolotów jest uciążliwy! Rocznie na lotnisku Bemowo/Babice odbywa się około 30 tysięcy operacji lotniczych (!) Polecam linki poniżej: www.zm.org.pl/?a=lotnisko_babice-096 www.bielany.waw.pl/page/index.php?str=102&id=33 Zapewne to nie przypadek, że powstał KOMITET SPOŁECZNY ds. LIKWIDACJI ZAGROŻENIA LOTNICZEGO NAD GMINĄ WARSZAWA BIELANY znajdujący się na ulicy Kochanowskiego 53, Warszawa. Czyli w bliskiej okolicy inwestycji Apartamenty Kochanowskiego/BreLocum! Ponadto znaczne zwiększenie ilości lotów odbywa się w weekendy i popołudnia! Czyli w godzinach, kiedy chcemy wypocząć po pracy... Ponadto samoloty latają od wczesnej wiosny do późnej jesieni, byłoby miło mieć otwarte okna i ciszę ew. śpiew ptaków! Odnośnie ptaków, dla tych którzy sądzą, że jest to niewielki hałas po każdym locie samolotu można zaobserwować jak ptaki wzbijają się w lot. Chyba się nie przyzwyczaiły do hałasu... Ruch lotniczy na lotnisku Babice może odbywać się w godzinach 06.00 - 22.00, poza wyjątkiem lotów ratunkowych, ale nie o nich tu "mowa". warto też przeprowadzić wywiad z okolicznymi mieszkańcami na 3 napotkanych, wszyscy wskazywali na uciążliwość lotów. Już na koniec. Proszę niech każdy rozważy ew. niedogodności... Z góry zaznaczam, że nie jestem przeciwnikiem latania, lotniska... no może są lepsze miejsca... na lotniska :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Społecznik Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.10, 16:31 Chciałbym dorzucić jeszcze wywiad z burmistrzem Bemowa odnośnie lotniska z dn. 13/1/2009 zatytułowany "…nie wyobrażam sobie, żeby to lotnisko zostało zlikwidowane" To dla tych, którzy będą się łudzić, że zniknie ruch lotniczy i np. zostanie przeniesiony do Modlina (jeśli wogóle Modlin się kiedyś wybuduję ?!() dlapilota.pl/wiadomosci/dlapilota/%E2%80%A6nie-wyobrazam-sobie-zeby-lotnisko-zostalo-zlikwidowane Jeśli jeszcze nie przekonałem, że ruch lotniczy będzie powodował hałas w Apartamentach Kochanowskiego sugeruję poniższy link i komentarze "biednych" ludzi... www.wiadomosci24.pl/artykul/halasujace_samoloty_utrapieniem_mieszkancow_zoliborza_112368-1-1--a.html#artykul-narzedzia Oczywiście każdy sam oceni, ja już oceniłem! Nie dajcie się zmylić są chwile kiedy nad inwestycją jest cisza..., tak jak wspomniałem są to chwile, a weekend to już oddzielny rozdział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rock Kochanowskiego - bre locum IP: 193.162.34.* 22.06.10, 08:48 List mieszkańca do "Zielonego Mazowsza" dot. hałasu..., samolotów... Nie jest to anonim, więc wszelkie spekulacje, że to konkurencja wypisuję nieprzychylne komentarze z góry należy odrzucić! www.zm.org.pl/?a=halas_babice-098 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.10, 10:31 Hmm... czy brak wpisów świadczy, że wszyscy są na budowie i nasłuchują uciążliwości samolotów? Czy ktoś ma jakieś spostrzeżenia? Czy rzeczywiście ten hałas dokucza? Co sądzicie o tym co pisze Społecznik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.chello.pl 28.06.10, 21:22 mieszkam na Literackiej i hałas "samolotowy" jest bardzo uciążliwy Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum 29.06.10, 00:11 również mieszkam na Literackiej i mnie hałas samolotowy nie przeszkadza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 07:45 W takim razie proszę podzielcie się w której części literackiej mieszkacie. Jeśli nie narusza to Waszej prywatności proszę podajcie nr budynków. Wg mnie hałas jest uzależniony od kierunku lotu-wiatru, itp., to złożone zagadnienie! Wystarczy, że ma się okna z drugiej strony budynku i hałas nie jest uciążliwy! Apartamenty Kochanowskiego są bardzo blisko trajektorii lotu! Odpowiedz Link Zgłoś
marcyszka Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum 29.06.10, 09:41 Ja mieszkam pośrodku Literackiej i okna mam na samą ulicę Literacką (płd-zach)i na sąsiedni blok (płn-zach) To nie jest tak, ze tych samolotów nie słychać, ale nie są na tyle często by były szczególnie uciążliwe. Gorzej w weekend, ale ja latem w weekend rzadko zostaję w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milli Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.dynamic.mm.pl 16.04.11, 16:42 Oglądaliśmy dziś tę inwestycję. Moim zdaniem nie ma czego się czepiać za bardzo. Mieszkania są ok, z tym, że na pewno nie są to APARTAMENTY. Nie mają w sobie żadnej cechy apartamentowca, nooo może większe niż w standardzie okna. Wysokość pomieszczeń normalna, klimatyzacji brak... Mimo wszystko z chęcią kupiłabym tam mieszkanie, jeśli byłoby ono w cenie mieszkania... choćby 8000 za metr zmieniło by moje podejście do sprawy. Jeśli chodzi o negocjacie z deweloperem w naszym przypadku nie ma polotu, twardo mówią Nie-ee! Czy komuś w obecnych na forum udało się zbić cenę bardzej niż 50 czy 100 zł na metrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GiT Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.13, 12:09 Witam jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Tym pieknym moim zdaniem osiedlu wpasowanym w fajną okolicę, prosiłbym powiedzieć jak wygląda sprawa z opłatami stałymi tzn. czynsz, opłaty za parking i ewentualne inne? I czy występują tu jakieś komórki lokatorski? i ewentalnie co było zmorą państwa odbiorów?(usterki techniczne) i może co nadal jest? z góry dziękuje za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triclo Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: 91.212.223.* 20.11.13, 16:27 Czynsz wysoki, tak samo miejsce parkingowe (opłata 200 PLN). Komórki lokatorskie są, ale trzeba za nie płacić jak za mieszkanie. Zmorą są szczury grasujące po osiedlu (szczególnie w kratkach sciekowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.class96.petrotel.pl 19.12.13, 21:45 Bzdura. Za miejsce postojowe 136 zł, za m2 komórki cena wyjściowa ok 3 tys zł, co do szczurów nie wiem - nie widziałem. Cena za m2 ok. 8 tys. zł - niemało. Czynsz stosunkowo niski jak na W-wę. Ogólnie mieszka się nieźle. Ale co kto lubi... Fachowiec wykańczający mieszkanie chwalił jakość wykonania (porządne materiały, proste ściany itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec? Re: Apartamenty Kochanowskiego - Bre Locum IP: *.mostostal.waw.pl 20.12.13, 14:21 bardzo dziękuję za odp, a czynsz to jaka skala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 11.11.10, 13:31 Jako kupiec - gołodupiec kupiłem tam mieszkanie. Nie kupuj - nie chcę mieć ciebie za sąsiada (uwaga: napisanie "ciebie" z małej litery oznacza brak szacunku dla niegrzecznej wypowiedzi). Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kronos Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.privacyfoundation.de 28.06.10, 10:48 Przestańcie zawracać głowę tą drożyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus_III Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 85.232.226.* 01.07.10, 17:01 A ja zdecydowałem się na kupno. Przekonało mnie, że wykonawcą jest Warbud. Teraz mieszkam w budynku przez nich wybudownym i jestem zadowolony. Co do cen to nie wiem kto je wymyślił. Deweloper podaje 8200-12000 zł. Ja mam cenę bliżej dolej granicy. Co do bazarku to mam nadzieję, że będzie jak najdłużej działał, dla mnie jego bliskość to zaleta. Martwi mnie tylko ten ruch lotniczy, mam nadzieję że jest mniej dokuczliwy niż ten który mam teraz na Ursynowie (Okęcie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 193.36.241.* 02.07.10, 13:55 Gratuluję, sama bym kupiła, gdyby był normalny balkon i nie musiałabym mieć loggi w dużym pokoju, no i pokoje od północy to żadna atrakcja, ja potrzebuję jasnego mieszkania, a nie ciemnicy od stycznia do grudnia. Miłego mieszkania życzę i bezproblemowości z dostaniem/wydostaniem się z/do garażu podziemnego jednym wyjazdem/wjazdem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.mm.pl 02.07.10, 19:41 To zwykłe złośliwości som. A przeca zalety widać gołym okiem: - centrum, - daleko od szosy, - tanio, - piękne rozkłady, - sympatyczna okolica. A na serio, to osiedle broni się tylko dostępem do infrastruktury (komunikacja, szkoły, służba zdrowia, handel). Reszta do bani. A ceny to gwóźdż do trumny. Za rok - w kryzysie - będzie widać to jeszcze lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwirek Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.centertel.pl 02.07.10, 20:14 Jestem pewien, że ci wszyscy zachwalający są pracownikami dewelopera. Nikt normalny nad ofertą na piaskach w takiej cenie nie poświęci chwili uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus_III Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 195.164.0.* 08.07.10, 11:13 "Jestem pewien, że ci wszyscy zachwalający są pracownikami dewelopera. > Nikt normalny nad ofertą na piaskach w takiej cenie nie poświęci chwili uwagi". Gadanie głupiego. A ja jestem pewien, że Ci co piszą przeciw są pracownikami konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 198.36.87.* 08.07.10, 11:20 Komus sie rozum zlansowal ! Moze lepiej niech wystawia metr po 15 tys.zł.Juz i tak pewnie wszystkow wykupili Irlandczycy i Hiszpanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus_III Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 195.164.0.* 08.07.10, 11:19 Ja kupuję, bo mi się podoba okolica i na tym etapie mogę wybrać sobie mieszkanie, które mi odpowiada. Absolutnie nikogo nie namawiam do kupna, malkontentom to wręcz bym odradzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan-kujaw Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.merck.de 12.07.10, 16:15 dobre rozkłady - a to dobre :) ubawiłem się do łez ^^ Z tym, że na pewno jest w czym wybierać zgadzam się w 100%. Dorzuciłbym jeszcze, że śpieszyć się nie warto, bo za rok wybór lokali bedzie zbliżony, jeśli nie taki sam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G. Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.aster.pl 27.07.10, 18:38 Rozklady sa fatalne, balkony b. male. Ceny b. wysokie od 8400 do 12000 - wszystkie ciekawsze, na wyzszych pietrach, od lepszych stron swiata sa za 12 tys. Bedzie b.malo wspolnej zieleni - teren niewielki mnostwo mieszkan i do tych mieszkan ogrodkow nawet po 510 m. Na zielen w czesci wspolnej i ogolnodostpenej nie ma co liczyc to beda 3 male skrawki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prez Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adsl.inetia.pl 27.07.10, 21:44 to kto pierwszy kupuje? Pierwszemu kupcowi chcę osobiście pogratulować i wręczyć nagrodę "Ynvestora sezonu leszczy" oraz 1 m2 w promocyjnej cenie 9990 zl/m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Nagroda IP: *.warszawa.mm.pl 28.07.10, 16:08 Jeste gotowa współfinansować zakup radzieckiego orderu (bazar na Kole, Wolumen) dla wyżej wspomnianego :-) To mniej więcej takie samo frajesrstwo jak wiara w tamten system :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Nagroda IP: *.merck.de 28.07.10, 16:10 oj wieksze, wieksze wtedy byl przymus tu sie wybiera z wlasnej woli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zubr Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.08.10, 11:11 Jest kilka mieszkań całkiem ok. Np. 2 pokoje można przerobić na 3 i zamknąć kuchnię. Będzie wtedy mieszkanie 3 pokojowe w powierzchni około 64m2 - bardzo rozsądna proporcja. Co do loggi to faktycznie - zewnęrzne balkony byłyby lepsze ale mi to akurat nie przeszkadza. Na balkonie się i tak nie opalam ani grilla nie robię (hic!) więc 4m2 na to żeby posiedzieć i odpocząć w zupełności mi wystarczy. Ceny aktualnie za wysokie - zaproponuję w biurze sprzedaży że biorę od ręki jak mi zejdą do 7.800 - zobaczę co odpowiedzą (cena trochę wyższa od 3Korony - a tam będzie za oknami za kilka lat trasa N-S). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.chello.pl 11.11.10, 13:42 Cześć! Ja też kupiłem tu mieszkanko. Jak to ktoś napisał na tym forum - pewno jestem psychicznie chory. Mieszkam w okolicy 38 lat i jakoś nie jest źle. Co do bazarku - ma swoje zalety a okolica nie jest niebezpieczna. Mam też wiadomość - złą lub dobrą - bazarek zostanie zlikwidowany przed budową drugiej nitki Broniewskiego. A co do samolotów - hmm, na Okęciu chyba jest gorzej. Ale do rzeczy - czy byłbyś uprzejmy opisać jakość budowy przez Warbud? Obserwuję budowę i jakość wymurowania ścian wewnętrznych wydaj mi się nienajlepsza ... Napisz proszę, czego mogę się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlbn Re: Kochanowskiego - bre locum IP: 178.56.116.* 11.11.10, 20:35 Witaj, Czy mógłbyś podać cenę za metr jaką zapłaciłeś? Mam zamiar się do nich wybrać w przyszłym tygodniu żeby przyjrzeć się ich ofercie. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adamed.com.pl 09.03.11, 14:38 Na razie - przed podwyżką VAT cena w bloku N to ok. 8800 PLN/m2. Zaskakuje mnie liczba komentarzy negatywnych świadczących o dziwnej frustracji. Jezeli uważacie, że gdzieś są lepsze i tańsze mieszkania, to je kupcie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 06:38 Cześć, Cieszę się, że w tej powodzi niezadowolonych z tej inwestycji znalazłem kogoś, kto kupił tu mieszkanie. Mam nadzieję, że więcej osób z przyszłych lokatorów zacznie się tu wpisywać. Ja z radością patrzę na postęp prac - co prawda mój budynek N jest na każdym etapie ostatni do każdej operacji, ale może to i dobrze bo nakładanie BSO odbędzie się przy kilkunastu stopniach, a nie w chłody. Niestety okna były osadzane przy kilkunastu stopniach poniżej zera (w budynku N) - mam nadzieję, że z użyciem pianki mrozoodpornej. Jeżeli jesteście przyszłymi lokatorami - wpisujcie się i dzielcie się swoimi uwagami. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozio Widzialem inwestycje - totalny SYF IP: *.centertel.pl 29.08.10, 02:54 zrobilem sobie wycieczke i obejrzalem "appppppppartamenty" :))) qrwa czegos takiego to nawet za 7 tys nie sprzedadza, chyba ze trafia na idiote ... okolica przecietna (choc zawsze mogloby byc gorzej), jak dla mnie syf, ale jak na wawe to mozna powiedziec, ze przecietna ... natomiast budowanie "apppppppppppppartamentow" w tak tandetnej technologii oraz okno w okno z sasiednimi budynkami swiadczy o tym, ze inwestycje zatwierdzaly jakies cpuny, ktorym wszystko sie pomieszalo w glowie i chyba maja wrazenie ze buduja w niu jorku bo tylko to moze uzasadniac cene, choc w nowym jorku za te pieniadze nikt normalny nie kupilby takiego syfu ... acha ... 30 metrow od budynkow beda mieli wode oligocenska ... moze stad ta cena :)))))))))))))))) inwestycja skonczy sie tak samo jak ta na bemowie - startowali z cenami z kosmosu, a teraz nikt nie chce kupowac nawet za 7,5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piaskowicz Re: Widzialem inwestycje - totalny SYF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 22:41 Niemal codziennie przechodzę koło tej inwestycji od samego początku jej realizacji. Rzeczywiście, można ten obiekt zaliczyć do klaustrofobicznych. Samoloty są tu bez znaczenia, ale okolica (bazarek, sam Społem i blokowiska) rodem z "tamtej" epoki absolutnie dyskwalifikują nazwanie budowanego obiektu jako "apartamentowiec"! Obiekt jest "wgnieciony" w to wszystko i ciężko tam będzie "załapać oddech". I jeszcze za takie pieniądze!!! Zatem, zastanówmy się przed zakupem i to dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viki Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.play-internet.pl 03.03.11, 23:35 Żadne to apartamenty! Zwykły blok, ściśnięty i klaustrofobiczny, w otoczeniu bloków z wielkiej płyty. W okolicy tramwaj (jazgot od niego) trasa AK (huk), Maczka i lotnisko- czyli witamy w piekle! I zero skwerka na spacer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokalas Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.warszawa.mm.pl 04.03.11, 19:13 o nie, w środku spacerniak ogrodzony ma byc - dzieci, psie kupy i wybieg dla jeleni są gratis do 10 000 za m2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.11, 08:18 I ten dojazd do garażu dookoła szkoły. Tam ledwo się mieszczą 2 samochody. Porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Kochanowskiego - bre locum IP: *.adamed.com.pl 09.03.11, 14:40 To dojeżdzaj rowerem - zmieszczą się ze cztery ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 10.03.11, 13:15 Mija prawie rok od moich pierwszych wpisów i... z wolna utwierdzam się w przekonaniu, że to dziwna inwestycja. Ceny nadal z sufitu a dostępność lokali duża. Czyżby rzeczywiście BRE podwyższało sobie wartość księgując tę inwestycję po nierealnych cenach? A jeszcze ten ich inwestujący w nieruchomości fundusz, który niedawno utworzyli - może będzie inwestował w mieszkania na Kochanowskiego? Ciekawe, ciekawe. Może mi to monitorujący forum sprzedawcy roztłumaczą, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: 195.187.80.* 11.03.11, 14:54 Droga Oleńko, celem każdej firmy deweloperskiej jest wybudować i sprzedać z jak największym zyskiem. Jeżeli Bre.locum opłaca się trzymać wywindowane ceny, to ich sprawa, no i być może strata. Jestem przyszłym mieszkańcem tego osiedla. Powód ? miała być ta okolica, a ta inwestycja wg mnie jest najkorzystniejsza. Z rynku wtórnego tutaj jeżeli coś można znaleźć, to w kiepskiej lokalizacji i cenowo w granicach 9-10 tys za metr. Wolałem dołożyć, niż przez długie lata żałować, że trzeba było .... Osobiście uważam, że deweloper w wielu przypadkach (partery, strony północne) z ceny znacząco zejdzie, jednak kiedy ? ... kto to wie. O atrakcyjności oferty każdy z nas decyduje na swój sposób, więc jeżeli komuś się tu podoba, to bierze, jeżeli nie to jest tyle innych pięknych miejsc na Ziemi. Życzę powodzenia, a przy zakupie udanych negocjacji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiech Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.aster.pl 11.03.11, 15:23 Nie rozśmieszaj. W znacznie lepszej okolicy można kupić taniej. Jaki masz interes w pisaniu takich bzdur, że to koniecznie ta okolica, żadna inna i wolisz dopłacić itp bzdury, pracujesz dla tego dewelopera czy rozumem z szympansem się zamieniłeś, o przepraszam szympansa on aż tak głupi by nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 09:55 Jeśli chcesz kogoś obrażać nawiązując do jego poziomu umysłowego, to wybierz zwierzę o niższym poziomie ewolucyjnego rozwoju. Ja Twój rozum oceniłbym na poziomie Homo sapiens - jednak umiesz pisać i obsługiwać komputer - ale już kulturę to masz raczej na poziomie płaza - niby kuma, ale niezbyt grzecznie ... Pozdrawiam Ciebie i innych przeciwników omawianego osiedla o podobnym poziomie kultury ciesząc się, że nie będę miał Was za sąsiadów. Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 14.03.11, 10:12 Ok., myślę, że masz trochę racji. Jak ktoś ma ochotę, to czasem nie przemoże... i kupi. Pewnie gdyby to było moje pierwsze mieszkanie, zastanowiłabym się dłużej. Ale mam gdzie mieszkać a na Kochanowskiego miałam podnieść sobie standard :-) Północne partery tego mi nie dadzą. Ale jako że tymczasem ceny tam stoją a ja na lokacie mam prawie 6% to nie przebieram nóżkami. Po drugiej stronie trasy toruńskiej (czyli na Żoliborzu) WSM sprzedaje po 8000 - 10000 (zależnie od inwestycji), więc wybór jest. A dzięki potencjałowi Żoliborza Przemysłowego ceny raczej nie wzrosną. Zobaczymy co będzie jak ruszy Hochtief, Marvipol, Acciona etc. I kończąc - co do zasady: nie mam nic przeciwko zyskowi. I jeśli są chętni zapłacić za Mercedesa milion złotych - proszę bardzo. Tylko, że BRE Kochanowskiego to najwyżej VW (lokalizacja, zagęszczenie, rozkłady). Rozumiem, że w Twoim wypadku decyduje sentyment do okolicy. Ja nie mam tego bodźca, który bielmem zasnuwa oczy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.11, 09:48 Mnie także chyba przywiązanie do okolicy zaćmiewa obiektywizm. :) Jeżeli masz kupić mieszkanie od północy, na parterze za nieakceptowalną przez Ciebie cenę, to rzeczywiście nie ma to sensu. A co do okolicy: przychodnia 1 min. drogi, sklep i apteka 1 min. drogi, bazarek (który nie wszystkim się podoba) 1 min., przystanki tramwajowy i autobusowy na Broniewskiego - 2 min., na Kochanowskiego - 3 min., na Prymasa Tysiąclecia - 4-5 min., metro Słodowiec - 12 min., przedszkole - 15 sek., szkoła podstawowa, 1 min., Park Olszyna z łączką do opalania - 3 min., Park na Obrońców Tobruku - 10 min., Lasek Bielański - 15-25 min., Arkadia - 20 min., Centrum Bemowo (Carrefour + Cinema City + galeria) - 20 min. Czasy dla pieszego spaceru. Na pewno są lepsze lokalizacje, ale ta nie jest najgorsza. Co do Żoliborza Przemysłowego - tam docelowo ma mieszkać kilkadziesiąt tysięcy ludzi, a z rozrywek na razie jest tylko linia kolejowa ... Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 04.04.11, 10:57 Infrastruktury Bielan nie musisz mi opisywać. Wiem jak jest (generalnie wszystko blisko, ale też raczej byle jak: jakieś delikatesy? dobre restauracje? - nie ma). Ale mnie to n ie przeszkadza, na kolację czy do kina mogę pojechać do miasta. Ale tu dochodzimy do ciekawego wątku - piszesz, że Arkadia jest niedaleko BRE Locum, zaś przy Żoliborzu Przemysłowym są tylko tory kolejowe. To właśnie nazwałam bielmem. Chyba, że jesteś po prostu naganiaczem? Hę? Mnie nie przekonasz. W każdym razie nie przy tych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prion Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.11, 06:22 @ Oleńka: Jeżeli przedstawianie pozytywnych stron lokalizacji nazywasz naciąganiem a mnie naciągaczem z bielmem na oczach, to rzeczywiście nie mamy o czym mówić. Na pewno nie jest to idealna lokalizacja, bo takich po prostu nie ma. Jeżeli masz życzenie mieszkać w 13-to kondygnacyjnym bloku, pośród kilku tysięcy ludzi i w nocy wsłuchiwać się w łomot pociągów, to świetnie - to nie mój problem. W żaden sposób nie próbuję Ciebie przekonać, bo naprawdę nic mnie nie obchodzi Twoje przyszłe miejsce zamieszkania i nie wiem z czego wynika Twój nieuprzejmy ton. Fora z założenia służą wymianie poglądów, ale w Polsce raczej bezkarnemu obrażaniu innych i wyładowywaniu swoich frustracji. Nie pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.net-serwis.pl 14.03.11, 20:09 Na rogu Rudnickiego i Kochanowskiego są ceny 8,5 - 9 tys./m2 (budynek z 2001 r, ten czerwony - w tej cenie masz już często mieszkanie wykończone, choć nie zawsze w swoim guście), dość często coś się pojawia do sprzedaży. Niezłe mieszkania tam są. ----- > Powód ? > miała być ta okolica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 09:38 Kochanowskiego bodajże 10A to dawny TBS. Nie wiem jaki jest obecny stan prawny tego budynku, ale dość często pojawiają się na tym budynku oferty sprzedaży i to różnych lokali. Wg mnie może to o czymś świadczyć. Natomiast "apartamenty" na Kochanowskiego są zwykłymi mieszkaniami i to o kiepskich rozkładach - nie ma co się oszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mokkasyn Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 13.04.11, 13:02 nie zgadzam sie z tym wpisem gdyż jestem lokatorem ów mieszkania przy Kochanowskiego 10a Nie są to TBS a mieszkania wybudowane przez WSM w roku 2002 o statusie spółdzielczo lokatorskim -i spółdzielczo własnościowymJeżeli nie wie ów co to za mieszkania to lepiej niech się nie wypowiada na ten temat.Więcej info na temt mieszkań o stat lokatorskim znajdziesz w wpisując w google A co do inwestycji BRE LOCUM powiem że nie pasuje ów zabudowa do otaczającego osiedla i jeszcze ten bud z 8 pietrami....chyba architekt przesadził,I jeszcze jedna rzecz Dlaczego wszystkie nowe osiedla się grodząCiekawe jakby to wyglądało jakby ogrodzone były ów stare budynki Dla mnie to to porażka I dojazd...no nic Będą korki na Kochanowskiego .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebecus Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.13, 16:22 Zgadzam się co do rozkładów mieszkań. Myślałam, ze coś tutaj znajdę dla siebie, ale porażka. Połamane i pocięte kolosy. Czyżby projekt był zaliczeniem studiów marnego studenta architektury? klatki schodowe w budynku O- szczeliny- cele- żeby nie było drgań podczas chodzenie po schodach. Ale takie dziury niczym na drabinie? Ceny z kosmosu wzięte. Okolica nie najlepsza. Położenie w blokowisku z nieciekawymi ludźmi. Ponadto słychać szum z trasy toruńskiej, dzieci uczęszczające do przedszkola i szkołę (WF, SKS, a nawet dzwonki na przerwę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielik Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 22.04.11, 07:59 ja sprzedałem tam za 9400 bardzo ładne mieszkanie. 100 razy lepsze niż to BRE Locum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witam Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.t-mobile.pl 21.11.11, 13:45 Witam serdecznie. Czy ktoś z was wie coś o dalszych losach tej inwestycji ?. Wciąż sporo mieszkań na sprzedaż. Ceny się zmieniły ? Ruchu na terenie mało, nikt nic niewykańcza ? Dzięki za informacje. Pzdr. Ps. Jestem zainteresowany zakupem. Bez zbędnych uwag poproszę ( o ile to oczywiście do zrobienia : - )). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_myszka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 08:53 Od 9 lat mieszkam dokładnie na przeciwko tego miejsca, mój balkon 'wychodzi' na tę inwestycję. Faktycznie spodziewałam się większego ruchu, bloki wyglądają na wykończone od jakichś 2 miesięcy a inwestorzy pojawiają się nieśmiało i rzadko. Jeśli chodzi o hałas z lotniska to go praktycznie nie było AŻ DO WYBUDOWANIA apartamentów Kochanowskiego. Teraz dźwięk odbija się od tych budynków i brzmi to jak nalot. A bazarek może piękny nie jest (a znajdźcie mi ładny bazar w ogóle?) ale bywa przydatny. Rozumiem że niektórzy kupują wszystkie warzywa w supermarkecie :-) aczkolwiek jest tam dobry rzeźnik, dobry piekarz i moim zdaniem jedna z najlepszych cukierni w Warszawie, chociaż w zwykłej budzie. Ogólbie rzecz biorąc trudno to nazwać apartamentami, takie tam bloki jak klocki z koszmarnie (na czarno!) wykończonymi balkonami. Oglądałam rozkład mieszkań - moim zdaniem głupio rozplanowane, bo najartakcyjniejsze metrażowo mieszkania są od najgorszej strony, czyli od północy (wiecznie ciemno). Na trawnikach parterowych mieszkań od północy (tych z ogródkami) długo nie chciała rosnąć trawa, bo są bardzo zacienione i jeśli spadnie deszcz to ziemia nie ma szans tam wyschnąć. Inwestycja była wielokrotnie oprotestowana przez okolicznych mieszkanców bo stanęła w środku osiedla na miejscu dawnego skweru. Dużo ludzi się wyprowadza bo te klocki zasłaniają im widok. Ja też :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani_myszka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.11, 09:05 aha - do waszej wiadomości: nie powstanie druga nitka Broniewskiego. Wiem to od faceta z warzywniaka pod moim domem. Postawił na warzywny biznes bo liczył właśnie na tę rozbudowę trasy (czytaj: i likwidację bazarku). Ale powoli zwija interes bo to nie nastąpi a bazarek działa prężnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Bielan Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.centertel.pl 17.01.12, 23:08 Po pierwsze to gdzie tam był skwer, pełno zielska i okoliczne menelstwo. A po drugie i ostatnie to nie wypisuj głupot. Skoro takie to do niczego to po co oglądałaś rozkłady??? Podobały Ci się, POZA CENĄ więc teraz wypisujesz bzdury o hałasie itp. nic mądrego i twórczego nie napisałaś.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: 89.231.104.* 18.01.12, 09:14 Żeby dowiedzieć się jakie są rozkłady, to trzeba je obejrzeć. I w tym wypadku stwierdzić jasno. Są kiepskie. A co do ceny... kto chce, ten kupuje. Jego sprawa. Ale to nie znaczy, że są adekwatne do tego co się tam oferuje (rozkłady właśnie, okolica, komunikacja, hałas). Nie ciskaj się. Przy Stawki można kupić ładniejsze rozkładowo mieszkania za nieco ponad połowę ceny z Kochanowskiego. Podobnie w innych lokalizacjach na Bielanach (bliżej metra), na Żoliborzu przemysłowym (wiem, że to plac budowy na lata, ale dużo taniej i w długim planie lepiej), czy choćby na Elbląskiej w WSM-ie. Po prostu skubią leniucha, któremu się nie chce poszukać. Albo wyzyskują sentyment do okolicy. Bo innych powodów, dla których ktoś tam kupuje nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ////maba Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.13, 10:19 Oleńko o czym Ty mówisz, WSM to stara skomuszała spółdzielnia,której bloki po 5 latach użytkowania wyglądają jak osiedla z lat 70-tych.Wiem .bo mieszkam na osiedlu WSm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 08.05.13, 20:11 Porównaj sobie opłaty (za mieszkanie, za garaż), porównaj cenę (i wyobraź sobie co możesz kupić za różnicę), następnie zastanów się nad tym jak zarządzane będzie Kochanowskiego, gdy developer odpłynie (prędzej czy później zawiąże się wspólnota, a co z tego wyniknie? różnie bywa). I dopiero wtedy decyduj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: 195.187.80.* 09.05.13, 09:30 i czego bym zastraszał ludzi, budynki stoją, ludzie mieszkają. Zamiast snuć fantazje o cenach i zarządzaniu nieruchomościami proponuję podejść zapytać, porozmawiać z mieszkańcami. Jeszcze sporo lokali czeka na lokatorów. Jedyna głupota w tym osiedlu to ochrona, która pochłania blisko 1/4 rocznego budżetu. Rezygnacja z niej nie jest możliwa z uwagi na konieczność min. 24 godzinnej obsługi systemu przeciwpożarowego (obsługa zdarzeń, itp.). Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_iii Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum 28.11.11, 14:48 Witam przyszłych sąsiadów. W tej chwili trwają odbiory mieszkań i poprawki. Jakość wykonania jest bardzo dobra w porównaniu do innych wykonawców (tak ocenił mój fachowiec, trochę mieszkań wykańczał w ostatnim czasie więc wie co mówi). Oczywiście kilka drobnych usterek też się znalazło. W grudniu mają być podpisywane akty notarialne. Więc wykończenie mieszkań wkrótce ruszy. Ceny poszły do góry o ok. 200zł w porównaniu z tym co było na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_iii Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum 28.11.11, 14:51 Jeśli ktoś będzie zainteresowany wspólnym negocjowaniem cen na materiały wykończeniowe proszę o kontakt na adres; magrek2@wp.pl Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadzbloku Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 30.11.11, 19:50 ile wynegocjowałeś u developera? sprawdzam twoje rekomendacje. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_iii Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum 04.12.11, 20:51 Nigdzie nie napisałem, że to ja mam negocjować, poza tym wychodzę z założenia że przy większych ilościach można dostać większe rabaty. To jest propozycja. Jeśli masz ciekawszą wykaż inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ha Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.staticnet.ngi.it 05.12.11, 10:13 Idz na groupona, tam sa masowe zakupy obcinania wlosow u fryzjera. O kupowaniu podlogi to ty chyba nie masz pojecia jesli, sadzisz ze jak kupisz 200m to dostaniesz znizke. To ile wynegocjowales u deva? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_iii Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum 05.12.11, 21:29 Wielbicielu grupona, jeżeli to Ciebie nie interesuje to nie zaśmiecaj forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokatorka Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.xdsl.centertel.pl 21.12.11, 22:25 Drodzy mieszkańcy 120 zł za miejsce postojowe...... STRASZNIE dużo. Czy ktoś już próbował reagować?? Pzdr. lokatorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 22.12.11, 09:52 to tanio, zapewne cena wzrośnie. Obok w bloku się płaci 150 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_iii Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum 03.01.12, 11:06 Zbliża się mój termin odbioru mieszkania, proszę o namiary na kogoś sprawdzonego jeżeli chodzi o pomoc w odbiorach. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_iii Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum 03.01.12, 11:08 O co chodzi z opłatą za miejsce postojowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonsiad Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.mm.pl 03.01.12, 19:43 a czego nie rozumiesz opłatą za miejsce postojowe? 120 zł miesięcznie, to proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzwiony Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 06.01.12, 10:00 Ale zdzierstwo. To co placiliscie za miejsca postojowe (pewnie extra ciasne) po 35 tys pln i teraz jescze bedziecie placic 120 zl ?? Straszne zdzierstwo: srednia na bielanach w nowych blokach to 50 - 60 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.204.98.59.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.02.12, 10:39 ale gdzie "na nowych blokach" na młocinach (bo bielany bielanom nie równe lokalizacyjnie) czy w blokach z płyty z lat 60-tych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 22:22 Te 120 zł to bardzo dużo. My nie zdecydowaliśmy sié na zakup miejsca tylko wynajeliśmy od spółdzielni obok. Tanio i blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.play-internet.pl 20.05.12, 23:23 Proszę mieszkańców o opinie o inwestycji. Jak się mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cudownie Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.centertel.pl 21.05.12, 01:20 ZAJEBISCIE !!!!! - cudowna okolica - niesamowite rozklady mieszkan cena .. eh powinno byc znacznie drozej, bo za te cene to mozna przeciez kupic w samym centrum, w wyzszym standardzie i w lepszym rozkladzie ... miejmy nadzieje, ze deweloper podniesie cene bo nie moze byc aby bylo tak jak jest, wszak to nienormalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.play-internet.pl 11.11.12, 00:50 W dniu wczorajszym był dzień otwarty na osiedlu. Zainteresowanie bardzo duże. Był bufet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmiechprzezłzy Re: Dziwna inwestycja BRE Banku/BRE Locum IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.13, 08:24 4 lata !!!! sprzedają i NAGLE zainteresowanie bardzo duże??? buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Kochanowskiego IP: *.play-internet.pl 21.12.13, 16:51 Zainteresowanie jest bardzo duże. Często są dni otwarte. Warto się zainteresować, a czasu na kredyt na 100 % - niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś