Dodaj do ulubionych

Infrastruktura

27.11.10, 17:49
Nie wiem, czy wiecie, że 15.12.2010 nastąpi otwarcie autostrady A2 od węzła Konotopa do trasy Toruńskiej. Wjazd na węzeł Konotopa znajduje się niecałe 3 km od naszego osiedla. Dla wszystkich obecnych i przyszłych mieszkańców naszej okolicy, którzy pracują na Bemowie lub Żoliborzu, ale także na Woli i w Centrum to będzie prawdziwa relowolucja, jeśli chodzi o dojazdy do pracy.

arek
Obserwuj wątek
    • radyjon Re: Infrastruktura 28.11.10, 15:39
      Super! A jak dojechać do węzła Konotopa? Czy jest tam wjazd na A2?
      • aries.1 Re: Infrastruktura 01.12.10, 12:15
        Od Sunhouse jedziesz Zdziarską, Korczaka, Marii Dąbrowskiej (to wszystko jedna ulica tylko nazwy się zmieniają) a następnie skręcasz w lewo w Piłsudskiego. W ten sposób dojeżdża się w Broniszach do ul.Połczyńskiej (trasa na Poznań). Po kilkuset metrach jest wiadukt autostrady A2 (nad trasą na Poznań) i wjazd na odcinek autostrady z węzła Konotopa do trasy toruńskiej.

• radyjon Re: Infrastruktura 26.12.10, 12:43
          Czy wiesz może dlaczego "nasz" odcinek A2 nadal nie jest otwarty?
          • aries.1 Re: Infrastruktura 13.01.11, 07:55
            Podobno są jakieś kłopoty z odbiorami, ale czytałem, że za kilka lub kilkanaście dni odcinek ma być otwarty.
            • radyjon Re: Infrastruktura 19.01.11, 19:44
              Rzeczywiście, dzisiaj otwarli. Z Bronisz do węzła Powązki jechałem dziś kilka minut. Rewelacja!
              • mybarbie Re: Infrastruktura 11.04.11, 16:56
                Niestety zamknęli nam dojazd do Poznańskiej w Broniszach na czas budowy wiaduktu.
                Wydłuża to do jazd do S8...:-( Czy ktoś z sąsiadów wie kiedy wiadukt będzie gotowy?
                • jcbek Re: Infrastruktura 11.04.11, 18:22
                  Chyba na jesień wiadukt ma być gotowy.
    • verti77 Re: Infrastruktura 25.04.11, 16:20
      Niestety infrastruktura tej czesci Pruszkowa to najslabszy punkt osiedla. Wezel Konotopa
      owszem, jest blisko, ale coz z tego skoro wjazdu brak (na A2 trzeba wjezdzac przez Bronisze). Drogi lokalne w wielu miejscach sa nieutwardzone. Posilkujac sie GPS'em trzeba uwazac na zawieszenie i nie przekraczac 20 km/h. Na dodatek nie wiadomo kiedy zrobia Galczynskiego... Z infrastruktura nie jest kolorowo. Jedyny pewniak to uruchomienie od czerwca bodajze linii autobusowej zapewniajacej dojazd do SKMki. Fakt, cichutko i przystepnie finansowo, cos za cos.
      • sarna1315_2 Re: Infrastruktura 02.05.11, 11:59
        Jak rozmawialiśmy z Panem Leszkiem to Gałczyńskiego ma być robione w 2011 roku przez władze Pruszkowa, no cóż, Polska to Polska i mamy swoje prawa i realia, na pewno będzie przeciągnięcie ale jak długo... trzeba było by zobaczyć w urzędzie, oby do zimy ruszyli bo będzie masakrycznie...
        • verti77 Re: Infrastruktura 03.05.11, 12:40
          Coz, bylem w urzedzie. Odpowiedzieli, ze nie maja Galczynskiego w planach na nastepne 3 lata... Fakt, pan Leszek tez byl tym faktem zaskoczony i obiecal interweniowac. Co z tego wyniknie, zobaczymy. Zaznaczam ze to informacje sprzed 2 miesiecy, jesli cos do tego czasu sie zmienilo to nic mi o tym nie wiadomo
          • sarna1315_2 Re: Infrastruktura 05.05.11, 11:53
            no to pięknie...
            na stronie internetowej coś wspominają o 2013 a może po?
            sam nie wiem co o tym myśleć w tej chwili...

jedyna opcja podjazdu do nas to nie wbijać się od przodu gałczyńskiego tylko na tyły, będzie wtedy jakieś 100-150 m do osiedla przez te dziury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka