Dodaj do ulubionych

Developer Karandys

IP: *.dynamic.chello.pl 06.05.14, 19:05
Czy mogę prosić o opinie na temat tego developera. Na stronie jest informacja że ma wieloletnie doświadczenie w branży, ale nie ma informacji na temat ich innych inwestycji. Mój mąż zainteresował się inwestycją Urocze Osiedle w Markach. Nie jestem budowlańcem, ale już na pierwszy rzut oka wideć że budują byle jak. Przecież to inwestycja na lata a patrząc na bałagan na budowie i na poprzednim etapie budowy, który jest już podobno skończony (o zgrozo) mam poważne wątpliwości co do zakupu u nich mieszkania. Czy ktoś ma jakieś informacje na temat obwodnicy, która tamtędy (w pobliżu) będzie przebiegać? Czy to prawda, że ekrany osłonowe które mają być zamontowane na trasie (obwodnicy) nie będą spełniały swojego zadania - podobno radni w Markach zgłosili ten problem dalej. Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: miro.78 Re: Developer Karandys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.14, 09:40
      Właściwie to nie ma nic na temat tego dewelopera, ani złych, ani dobrych informacji. Skoro ma historię to ktokolwiek co u nich kupił w ciągu tych wielu lat "doświadczenia" chyba ma coś do powiedzenia na ich temat, więc nie rozumiem po co się tak burzysz. Kobieta spytała i ma do tego prawo. Mieszkanie to nie bułka, tylko duża inwestycja.
      Swoją droga jeśli odpisujesz to chyba masz z nimi jakieś doświadczenia, czy może jesteś ich pracownikiem?
      Ja piszę bo też rozważałem zakup u nich, ale zrezygnowałem ponieważ miejsce do końca mi nie odpowiadało - pobliski cmentarz i obwodnica (o wadliwych ekranach też słyszałem). Wtedy, kiedy interesowaliśmy się tą inwestycją nie była jeszcze skończona, więc co do jakości nie mogę się wypowiedzieć.
      • wertbnsdgsdgdg Re: Developer Karandys 29.02.16, 14:20
        Witam, W naszym kraju negatywny PR rozchodzi się w 99% a pozytywne w 5% bo jak ktoś dobrze kupi to nie powie koledze (niech kolega kupi byle co wtedy będę się z niego śmiać) może dla tego o Mnie nie piszą. Wnioskuję iż Pańskie "doświadczenia" są o niebo lepsze niż Moje więc po co interesować się moimi. Proponuje zakupić działkę i samemu wybudować wtedy jest i satysfakcja i lokalizacja odpowiednia dla Pana. Pozdrawiam Mariusz Karandys
    • wertbnsdgsdgdg Re: Developer Karandys 29.02.16, 14:13
      Witam, właśnie zobaczyłem te wpisy i postaram się odpowiedzieć z "pierwszej ręki". Posiadam kilka firm, między innymi Developer Karandys i Arch-Invest.pl, wybudowałem ponad 120 domów i mieszkań.
      cyt: już na pierwszy rzut oka widać że budują byle jak. bałagan na budowie itp: Odpowiadam że na "pierwszy rzut oka" to Pani mąż może kupić cebule w warzywniaku, a osiedle można ocenić po wybudowaniu całej inwestycji której rękojmia wynosi 5 Lat. Bardzo proszę nie pisać na forum publicznym tych bzdur, nie mają one żadnej merytorycznej treści i zmuszą mnie do ustalenia IP komputera z którego te Pomówienia były pisane i skierowania sprawy do postępowania cywilnego. Co do obwodnicy i ekranów to po zakończeniu inwestycji będą nowe pomiary i wtedy ewentualni doprojektują ekrany. Ps. zawsze może Pani do mnie zadzwonić i wszystkie wątpliwości postaram się wyjaśnić. Mariusz Karandys

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka