Dodaj do ulubionych

Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów

• Gość: Danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 13:06
      • Gość: Danske Re: Postępy na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.04, 00:04
        Od podwórza: barierki na balkonach w części nugatowej ale jeszcze nie w części
        rosołowej. W większości mieszkań zainstalowano drzwi wejściowe (metalowe) i
        mieszkania są zamknięte. Jakieś 80% mieszkań już otyknowanych, czyli
        okablowanie i wszytkie doprowadzenia sa na miejscu. W niektórych klatakach
        widać okna ale nie w mieszkaniach. Zauważyłam juz części do wind (drzwi +
        sprzęt "wciągalny"). Wszystko wskazuje na to, że spieszą się z materiałami
        przed 1 maja. Pan strażnik powiedział,że ekipy pracują dzień i noc i jest
        bardzo dużo ekip a wykonawcy zależy na następnym zleceniu od sim i bardzo się
        stara. To chyba dobra wiadomość dla nas.
        • Gość: Nowa Postępy na budowie IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 29.03.04, 09:32
          Dzięki wszystkim za informacje - skoro prace idą w takim tempie to może jeszcze
          wcześniej niż w listopadzie dostaniemy klucze :-)
          Pozdrawiam
          • Gość: Mirrrek Re: Postępy na budowie i przeprowadzka IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 29.03.04, 14:34
            To, że pracują dzień i noc, to dobrze pod warunkiem, że będzie obniżona jakość
            prac. Jednak różnie to wyszło na N1.

Miło mi powiadomić obecnych i przyszłych sąsiadach, że po czterech miesiącach
            od otrzymania kluczy i wykańczaniu tego, co normalnie rozumując powinno być od
            razu zrobione, udało się w ubiegły weekend przeprowadzić i zamieszkać w budynku
            Nugat 5.

Jest cudownie:)

Sądząc po samochodach i zapalonych oknach wieczorami mieszka jakieś 30 rodzin a
            drugie tyle wykańcza mieszkania. Czyli mniej niż połowa przyszłych mieszkańców.
            Może teraz jak się robi cieplej prace ruszą ostrzej (i w godzinach przepisowych
            czyli od 7 do 22).

pozdrawiam i życzę następnych udanyc przeprowadzek i uniknięcia awarii (co nam
            niestety się nie udało (:!

Mirrrek

• Gość: Danske Re: Postępy na budowie i przeprowadzka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.04, 15:12
              Mirrrek, super,że się przeprowadziłeś i że jest cudownie. Powiedz, czy słychać
              samochody, mam na mysli Nugat i Rosoła? Już komuś zadawałam to pytanie, mam
              nadziej, że nie tobie, odpowiedziłą mi ktoś, kto akurat nie jest przy tych
              ulicach.
              A poza tym opowiedz nam o perypetiach bo na takowe wskazuje twój post. Awarie,
              kłopoty, itp. opisz co nasz czeka.
              Życzę ci dobrego zamieszkiwania i mało uciążliwych sąsiadów.
              Pozdr.Danske.
            • piotrpieszko Re: Postępy na budowie i przeprowadzka 29.03.04, 19:42
              > To, że pracują dzień i noc, to dobrze pod warunkiem, że będzie obniżona
              > jakość prac.

Mam nadzieję, że miało być "pod warunkiem, że nie będzie obniżona"! :-)))

Gratuluję przeprowadzki.

Szkoda, że pewnie nie uda mi się już obejrzeć moich instalacji przed wylaniem
              podłogi i położeniem tynku. Ale niech robią jak najszybciej i jak najstaranniej.

Co do odgłosów z ulicy, to kiedy dwa razy byłem na ostatnim piętrze, dochodził
              tylko szum z ulicy. Myślę, że gdy naprawią nawierzchnię, będzie trochę lepiej.
              Z drugiej strony ruch będzie się z czasem nasilał. A z "trzeciej strony" na
              pewno inaczej się odczuwa hałas podczas wizyty na budowie, a inaczej, kiedy się
              mieszka. Ale muszą powiedzieć, że mieszkałem kiedyś przy Puławskiej z oknami na
              przystanek tramwajowy i na pewno u nas będzie znacznie lepiej, nawet po
              wybudowaniu drugiej jezdni Rosoła.
            • p.wrona Re: Postępy na budowie i przeprowadzka 30.03.04, 22:13
              Gość portalu: Mirrrek napisał(a):
              >
              > Sądząc po samochodach i zapalonych oknach wieczorami mieszka jakieś 30 rodzin a
              >
              > drugie tyle wykańcza mieszkania.

To ja przy okazji w sprawie tych samochodów. Mieszkam przy Nowoursynowskiej i od czasu oddania Nugat I widzę, że prawie cały czas jakieś samochody stoją praktycznie na środku skrzyżowania Nugat/Nowoursynowska. Nie wspominając o przepisach, to tak po ludzku - jest to cholernie niebezpieczne, kiedy wyjeżdżając z Nowoursynowskiej kompletnie nic nie widać co się dzieje na Nugat.
              Czy naprawdę nikt nie ma na Nugat I i II jakichś cywilizowanych miejsc parkingowych, żeby nie stać na środku skrzyżowania?

Pozdrawiam.
              • adam_zz Re: Samochody 31.03.04, 10:21
                To jest i będzie poważny problem. Według moich informacji na osiedlu nie
                przewiduje się żadnych miejsc parkingowych dla gości. Z jednej strony to i
                dobrze bo Ci co nie kupili podziemnych parkingów a mają samochody byliby pewnie
                głównymi ich użytkownikami, natomiast z drugiej strony będzie coraz więcej
                samochodów na ulicy Nugat. A co będzie jak skończony będzie Nugat II w którym
                jest 2 razy więcej mieszkań wolę sobię nie wyobrażać. Może ktoś, kiedyś wymyśli
                jakieś rozwiązanie.

Ciekawy jestem jak się mieszka i jakie problemy napotkaliście przy wykańczaniu
                swych mieszkań.

Pozdrawiam
                Adam
                • Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 10:31
                  Nugat 1 = 130 mieszakń + 1 usługowy
                  Nugat 2 = 180 mieszkań + 3 usługowe
                  Zakładając, że przeciętnie 1 samochód na mieszkanie wychodzi 310 samochodów, a
                  wiem, że garaże nie zostały wykupione, tzn. w Nugat 1 jest sporo wolnych
                  garaży, lepiej to wygląda dla Nugat 2 (więcej wykupionych).
                  Juz teraz ciężko się jeździ Nugat bo samochody parkują po obu stronach +
                  autobusy, a na pewno wyjazd z Nowoursynowskiej jest niebezpieczny (z własnego
                  doświadzenia). Zapewne skończy się to tak, że Ursynów zrobi parkingi pod domami
                  N1 i N2 bo jest tu pozostawiony szeroki pas zieleni. Nie zadroszczę tym na
                  parterze i 1 piętrze.
                  • adam_zz Re: Samochody 01.04.04, 11:54
                    Myślę że to będzie już decyzja nasza własna. O ile pamiętam to po zewnętrznej
                    stronie budynku ma być droga przeciwpożarowa. No ale to już zobaczymy w
                    przyszłości. Czy wiesz może jakie usługi będą dostępne w naszych budynkach ?
                    Mam nadzieje że nie jakiś nocny sklep.

Pozdrawiam
                    Adam
                    • Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 14:03
                      Nie, nie jest to takie pewne, że to nasza decyzja bo pas zieleni nie należy do
                      nas a do dzielnicy Ursynów, przynajmniej tak mnie poinformowano w sim.
                      Nie wiem jakie usługi mają być ale dochodziły mnie słuchy o restauracji/knajpie
                      w Nugat 2. Mam wrażenie, że sim wie jakie to usługi bo dostosowują pomiesczenia
                      pod specyficzne wymagania.
                    • Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 14:05
                      ...mam na myśli pas zieleni poza naszym ogrodzeniem przy ulicy Nugat...bo chyba
                      tu się nie zrozumieliśmy.
                      • adam_zz Re: Samochody 02.04.04, 14:18
                        A no chyba że tak :) Czyli to mówimy o miejscu na zewnątrz naszego wspaniałego
                        ogrodzenia. A jak myślisz ile tam może się zmieścić miejsc ? A może wogóle
                        chodzi o tą część gdzie miała być przychodnia, czy szpital albo coś tam jeszcze.

Pozdrawiam
                        Adam
                        • Gość: domino Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.04, 18:59
                          Nie, mam na myśli pas zieleni na Nugat przed naszymi budynkami. Wygląda to tak:
                          kończą się masze budynki (N 1 i N 2) następnie jest chodnik i szeroki pas, na
                          którym wyrośnie trawa, następnie krawężnik, i tak dochodzimy do jeszdni. Otóż,
                          myślę o tym trawniku "to be".
                          Myślę, że przychodnia nie powstanie, no chyba, że prywatna. Bo jest to za droga
                          ziemia.
                          Pozdr. Danske.
                          • Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.04.04, 10:58
                            ....oczywiście, nie "domino" ale "danske", komputer coś miźle wybrał.....
                            • Gość: Mirrrek Re: Samochody IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 05.04.04, 09:19
                              Ja mam okna na Nowoursynowska i na patio.
                              Od strony patio, to bardziej slychac sasiadów niż samochody (do Rosola kawal
                              drogi). Z glasami od strony patio nic ni poradzimy poza zachowaniem kultury
                              osobistej i pilnowaniem dzieci (jeszcze jest spokój).

Halas od strony skrzyzowania Nowoursynowskiej i Nugat jest możliwy do
                              wytrzymania. Przy zamknietych okach nic nie sychac. Przy otwartych lub
                              uchylonych oczywiscie slychac samochody, ale w normie. O autobusach mozna
                              zapomniec, bo sa za na 1/2h. Poprzednio mieszkalem przy ruchliwej Dereniowej,
                              to przy Nugat jest oaza spokoju.

Oczywiscie jest wielki problem z parkujacymi na ulicy Nugat. Nie tylko
                              przeszkadzaja przejechac czy wyjechac z Nowoursynowskiej.
                              Wyjazd z naszego garazy z N1 tez graniczy z cudem i codziennie (szczegolnie
                              rano) jest walka o zycie.
                              Mam nadzieje, że spora grupa samochodów obecnie parkujacych to pojazdy majstrów
                              urządzających mieszkania. Dla gości jest kilkanascie miejsc na Nowoursynowskiej
                              za skretem, pod apteką i pod Warusem. Ale generalnie jest kiepsko.

Jesli chodzi o sam garaż, to należy podkreślić, że nie jest to szczyt
                              możliwości i wygody.
                              Miejsca parkingowe sa bardzo waskie a dużo słupów do omijania. Garaż posiada
                              naturalna wentylację tzn. ma okna w scianach (od strony smietnika) i w suficie
                              przez co (obecnie) niezle dmucha wiatr (tzn. piź...) i jest generalnie zimno.
                              Oczywisnie nie ma żadnego ogrzewania. Kilka dni temu jak byly mrozy w nocy, to
                              w samochodzie tez bylo 0 stopni. Jedyna zaleta, że nie trzeba bedzie sniegu
                              odgarniac no i może w lecie samocho nie bedzie tak nagrzany.

Jesli zas chodzi o problemy z wykanczaniem mieszkania to na trzezwo sie nie da
                              opowiadac. Byc może postawilismy sobie zbyt ambitne plany i terminy, ale
                              uwazam, że zawsze trzeba próbować równać w górę...

Generalnie jest pięknie w nowym mieszkanku i wszystkim zycze rychlej
                              przeprowadzki :-)

Mirrrek
                • Gość: Nowa Wesołych Świat IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 08.04.04, 18:59
                  Skladam wszystkim sąsiadkom i sąsiadom serdeczne życzenia radosnych Świąt
                  Wielkanocnych, pełnych pogody, radości i nadziei na lepsze jutro.

Jednocześnie wszystkim nam życzę, zebyśmy przyszłe Święta Wielkiej Nocy
                  spędzali już w naszych nowych mieszkaniach (najlepiej z aktem notarialnym w
                  szafie ;))
                  • Gość: Mirrrek Re: Wesołych Świat IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 09.04.04, 10:31
                    Serdeczne życzenia Swiąteczne dla obecnych i przyszłych sąsiadek i sąsiadów z
                    osiedla ZIELONY NUGAT.

Abyśmy w spokoju i ciszy zjedli ugotowane na nowej kuchence (elektrycznej lub
                    gazowej - kto co sobie zainstalował lub zainstaluje) jajeczko.

Mirrrek
                    • Gość: Meggi Re: Wesołych Świat IP: 194.242.62.* 09.04.04, 12:02
                      Witam wszystkich! :)
                      dawno mnie na forum nie było, a sporo się dzieje.
                      Planowalismy z mężem wprowadzić się zaraz po świętach, ale niestety to "zaraz"
                      będzie musiało poczekać. Kolejny termin to połowa maja i tym razem mam
                      nadzieję, że uda nam się tego dokonać i nie przeszkodzą już stolarze, malarze
                      itp fachowcy, którzy mają zawsze jeszcze czas i wszystko trwa u nich i trwa, a
                      końca nie widać. Zazdroszczę wszystkim Nugatowiczom, którzy święta spędzą w
                      swoich nowiutkich czterech kątach!
                      No i życzę Sąsiadom z Nugat I i II zdrowych, spokojnych i pogodnych Świąt.
                      pozdrawiam,
                      M.
                      • Gość: bart Re: Wesołych Świat IP: *.stacje.agora.pl 09.04.04, 15:40
                        Wesołego Jaja. Dingusa dałoby się zrobić w naszym jeziorze nugatowym.
                        Pozdrawiam wszystkich, którzy nie mogą się doczekać przeprowadzki na osiedle
                        (roboty wykończeniowe - nomen omen - wykańczają i nie mają końca).
                        A jak już będzie nas więcej, to proponuję Drodzy Sąsiedzi pozbierać śmiecie
                        wokół naszego osiedla. Zróbmy akcję - prace społeczne jak z Alternatyw 4, żeby
                        było przyjemniej w okolicy i ładniejszy widok z okien.
                        Wesołych Świąt
                        bart
                        • Gość: miszpa Akt Notarialny IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 13.04.04, 13:32
                          Czy ktos z NUGAT I podpisal juz w spoldzielni akt notarialny na swoje nowe
                          mieszkanko?

miszpa
                          • jarkol Re: Akt Notarialny 13.04.04, 15:31
                            Ja jestem umówiony na konkretny termin, ale dopiero pod koniec miesiąca. A Ty
                            już masz akt podpisany?

Jarek
                            • Gość: miszpa Re: Akt Notarialny IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 14.04.04, 10:12
                              Jestem umówiony na piątek (16/04) i właśnie dlatego usiłuję dowiedzieć się
                              czegoś w tym temacie od osób które już podpisały akty.

miszpa
                              • meggi76 Re: Akt Notarialny 15.04.04, 10:28
                                Wygląda na to, że sie od Ciebie miszpa dowiemy czegoś konkretnego na temat
                                aktu. Podobnie jak Jarek mam termin na koniec miesiąca, dopiero 29 kwietnia
                                zostanę pełnoprawnym właścicielem mojego M :) Z tego co wiem, koszty aktu to ok
                                2% wartości mieszkania i dziennie z naszego Nugatu 15 osób je podpisuje, więc
                                mają niezły przerób ;)

A lokal 58 już zamieszkany? U nas trochę się sprawa przeciąga, prawdopodobnie
                                będziemy się przeprowadzać w któryś z majowych weekendów i to raczej pod koniec
                                maja.
                                pozdr,
                                M.
                                • piotrpieszko Postępy na budowie 23.04.04, 21:30
                                  Od ulicy Rosoła już chyba większość mieszkań jest otynkowanych. Klatki schodowe
                                  chyba też już są tynkowane. Cztery balkony spośród tych z betonowymi barierkami
                                  zostały uwieńczone poręczami.
                                  Od ulicy Nugat zewnętrzny szary tynk powoli wypełza z podwórza na ścianę od
                                  ulicy.

Powyższe informacje pochodzą z szybkiej "wizji lokalnej", czyli z obserwacji
                                  podczas przechadzania się koło Zielonego Nugatu. Do środka nie zaglądałem.
                                  • Gość: danske Re: Postępy na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 10:59
                                    I jeszcze jedno: na N2 instalują już okna, od podwórza !!!
                                  • Gość: Mirrrek Re: Postępy na budowie IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 26.04.04, 09:04
                                    Dobra informacja dla Nugatowiczów II.

W sobotę od strony podwórka zaczęto montaż okien, to naprawde oznacza, że już
                                    blisko.

My już jesteśmy pełnoprawnymi właścicielami mieszkania - w zeszły czwartek
                                    odebraliśmy akt notarialny. Teraz tylko trzeba czekać na założenie księgi
                                    wieczystej, ale pani notariusz twierdzi, że to teraz idzie szybko.

Został otwarty problem z garażami, to okazało się, że garaż jest traktowany
                                    jako całość (a nie poszczególne miejsca garażowe). Oznacz to, że na podpisanie
                                    aktu notarialnego ze spółdzielnią powinno się stawić kilkadziesiąt osób (np.
                                    dla garażu G1 -30 osób) a dla G3 podand 50. Jest to oczywiście nie realne, więc
                                    wymyslono, że każda rodzina upoważni panią notariusz do reprezentowania nas
                                    przy kupnie garaży i każdy dostanie odpis z całą listą.
                                    Oddzielenie mieszkania od garaży jest słuszną koncepcją, bo można nim
                                    dysponować niezależnie.

PS. Dostaliśmy informację, że pod koniec maja planowane jest pierwsze zebranie
                                    mieszkańców ze spółdzielnią - nie jako wykonawcą - ale jako poniekąt
                                    przymusowym zarządcą w pierwszym roku. Powinniśmy rychło dostać jakieś
                                    zawiadomienia i agendę spotkania.

Mirrrek
                                    • adam_zz Re: Postępy na budowie 26.04.04, 11:01
                                      Świetnie że już macie akty w ręce. Ciekawe co spółdzielnia zaproponuje
                                      ciekawego. Wspólnotę mieszkańców już założyliście ? Bo teraz to najlepszy czas,
                                      akty w ręce no i można rozglądać się za zarządcą, który zagwarantuje najlepsze
                                      warunki.
                                      Mirrrek mieszkanko masz już w pełni wykończone? Czy jeszcze jakieś prace
                                      trwają ?
                                      Cieszę się że już wstawiają nam okienka. Chętnie wpadłbym na budowę ale
                                      niestety nie za bardzo mam teraz czas. A może macie możliwość zrobienia jakiś
                                      fotek i wrzucenia gdzieś w sieć bądź na e-mail ? Jeżeli by istniała taka
                                      możliwość to się zapisuję: adam_zz@gazeta.pl

Pozdrawiam gorąco sąsiadów
                                      Adam
                                    • Gość: pytajacy Re: Postępy na budowie IP: *.siedlce.leased.ids.pl 26.04.04, 12:05
                                      Onośnie zdania, że: spółdzielnia jako poniekąd przymusowym zarządcą w pierwszym
                                      roku" - to nie jest tak. Oczywiscie, zanim mieszkańcy się rozejrzą za zarządcą,
                                      dobrze żeby to developer/spółdzielnia, która "buduje" zarządzała nieruchomoscią
                                      na początku, ale jeżeli mieszkańcy dadzą sobie wpisać do aktów notarialnych,
                                      że zarządcą jest spółdzielnia, to trudno będzie wogóle wprowadzić
                                      jakiegokolwiek innego zarządcę. Odwołanie bowiem takiego zarządy w celu
                                      ustanowienia innego, o ile znajdzie się lepszego, tanszego itp, musi bowiem
                                      odbyć się w takiej samej formie prawnej, w jakiej się go ustanowiło, a więc
                                      tylko i jedynie w formie aktu notarialnego. A więc wszyscy mieszkańcy musieli
                                      by się stawić w jednym dniu i miejscu u notariusza, żeby wypowiedzieć umowę
                                      zarządcy. Czy jest to oby mozliwe? Zastanówmy się więc, czy warto wpisywać do
                                      aktu notarialnego, że zarządcą jest spółdzielnia. Przecież można to zrobić
                                      także w umowie cywilnoprawnej.
    • accert Zielony Nugat II klatka 10 28.04.04, 18:03
      Witam grupowiczów,
      czytam to forum od kilku miesiecy, czytam i sie nie udzielam...
      ...ac do dzisiaj, kiedy to obejrzalem zakupione mieszkanie na "zywo", coz
      przezycie to bylo dosc duze :)
      mam mieszkanie w klatce 10, w pionie, gdzie sa mieszkania o numerach 160, 162,
      164 i 166 tematow do omawiania pewnie znalazloby sie sporo, ale jest jedna
      sprawa, ktora mieszkancy wyzej wymienionych mieszkan moga byc zywotnie
      zainteresowani (ja jestem) - "rozchodzi" mi sie konkretnie o lazienke, ktora ma
      bardzo romantyczne okienko zajmujace praktycznie cala powierzchnie sciany i
      uniemozliwiajaca (znacznie utrudniajaca) praktyczne umieszczenie kabiny
      prysznicowej naroznej (zwolennicy wanny, maja moze inny poglad na to okno). W
      zwiazku z tym mam pytanie, czy ktos poza mna bylby zainteresowany zmniejszeniem
      wymiaru otworu okiennego, a co za tym idzie samego okna. Wtedy mozliwe, ze
      Spoldzielnia uwzglednilaby taka zmiane w calym pionie i elewacja budynku
      pozostalaby jednolita...
      Pisze choc wiem, ze szansa, ze ktos z ww. mieszkancow czyta to forum jest
      niewielka, tym nie mniej zawsze warto sprobowac.
      Pozdrawiam przyszlych sasiadow.
      adam g
      • piotrpieszko Re: Zielony Nugat II klatka 10 28.04.04, 21:30
        Ech, okno w łazience... pomarzyć...
        Nie, nie mieszkam w 10. klatce. Ale gdybym miał łazienkę przy zewnętrznej
        ścianie, to zastanawiałbym się, czy nie wykuć sobie po cichu okna. Może Simur
        ani architekt nie zauważyliby. ;-)

Mówiąc poważnie, to nie moja łazienka, więc nie wtrącam się, ale czarno widzę
        możliwość zmiany w elewacji budynku w dodatku na tym etapie budowy. No chyba,
        że już powiedzieli, że żaden problem, bo mi nie udało się wprowadzić drobnej
        zmiany wewnątrz mojego mieszkania (nie zdążyłem przed położeniem tynku), więc
        będę kuć indywidualnie, gdy dostanę klucze.
        • Gość: joars Re: Zielony Nugat II klatka 10 IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 29.04.04, 10:37
          Z ta zmian okna w lazience troche zwlekales. Trzeba bylo zareagowac pare
          miesiecy wczesniej. Teraz wstawiaja juz okna, wiec podejrzewam, ze jest juz za
          pozno, ale sprobowac nie zawadzi.

Panowie na budowie mowili, ze wykonawca odda budynek inwestorowi pod koniec
          roku. A ja mialam nadzieje, ze juz na jesieni bedziemy mogli powoli zaczac cos
          robic. Natomiast pani ze spoldzielni powiedziala mi, ze obecnie budynek nie
          bedzie odbierany przez gmine, tylko przez kogos tam (wybaczcie, ale nie
          pamietam kogo) i w zw. z tym odbior moze troche potrwac.

Interesuje mnie natomiast jak to bedzie z czynszem po odbiorze mieszkania,
          kiedy budynek jeszcze nie bedzie odebrany przez kogos tam. Z tego co pamietam w
          Nugat I grzano na 50%, wiec nie bylo specjalnych warunkow do malowania, czy
          kladzenia podlogi. Czy trzeba bedzie wowczas juz placic caly czynsz, czy nie,
          czy moze beda mniejsze oplaty? Szczerze mowiac nie usmiecha mi sie placenie 2
          czynszow, w tym jednego za mieszkanie, ktore nie jest calkowicie "sprawne".

Pozdrawiam wszystkich:-))
          joars
          • Gość: danske Re: Zielony Nugat II klatka 10 IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 29.04.04, 19:43
            To prawda, przesadziłeś z tym czekaniem na zmiany w elewcji. A poza tym kazda
            zmiana musi być zaakceptowana przez architketa i różne "ważne" urzędy.
            Co do terminów: dowiedziałam się, że "dień otwarty" plnanowany jest
            na ....sierpień. Byłoby super. Myślę, że sim się wywiąże, bo i da szybciej niz
            na N1.
            • piotrpieszko Dzień otwarty? 29.04.04, 20:27
              My, na N2, także będziemy mieć dzień otwarty? Nie spodziewałem się. Wspaniale!

> Co do terminów: dowiedziałam się, że "dień otwarty" plnanowany jest
              > na ....sierpień. Byłoby super. Myślę, że sim się wywiąże, bo i da szybciej
              niz
              > na N1.
            • adam_zz Dzien otwarty! 04.05.04, 13:23
              O to fajnie ze bedzie dzien otwarty. Bedziemy mieli szanse sie poznac :)
              Ciekawe jakie tym razem nasz inwestor przygotuje niespodzianki, czy bedzie
              kielbacha i spiewy:)

Pozdrawiam goraco
              Adam
          • Gość: Mirrrek Re: czynsz IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 30.04.04, 16:55
            Jak na razie, to za Nugat I nic nie płaciliśmy,
            ale nadal spodziewamy sie rachunku za kwiecien.

Mirrrek
            • Gość: joars Re: czynsz IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 05.05.04, 10:58
              Czyli odebranie od Spoldzielni mieszkania nie spowodowalo automatycznie
              wystawienia rachunku za czynsz. To mile. A czy wiadome jest juz Ci, jaki bedzie
              czynsz (albo jak go tam zwal, bo przeciez nie placimy czynszu, gdyz
              bedziemy/jestesmy wlascicelami swoich mieszkan)?

Pozdr
              joars
              • jarkol Re: czynsz 05.05.04, 11:08
                Liczyłem to już sobie wstępnie na podstawie papierów, które otrzymałem od
                dozorcy i wyszło mi na oko około 5,50 zł za m2 (razem z dostawą ciepła - C.O. +
                woda).

Jarek
                • Gość: Nowa Re: czynsz IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 05.05.04, 12:05
                  Witam sąsiadów :-)

Jarku, a wiesz może ile miesięcznie będzie Was kosztowało korzystanie z windy?
                  I pytanie do wszystkich: czy ktoś z Was już dowiadywał się, jakie lokale
                  usługowe będą w obu Nugatach? A może jakieś nowe aktualne zdjęcia...

Pozdrawiam
                • Gość: joars Re: czynsz IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 06.05.04, 08:28
                  Mam nadzieje, ze kwota 5,50 obejmuje także ochrone, bo z tego co pamietam, to
                  oplaty za m2 mialy ksztaltowac sie miedzy 5 zl a 6 zl (wraz z ochrona). Czy
                  naliczanie czynszu rozpoczelo sie z momentem podpisania aktu notarialnego?

Czym bardziej zbliza sie moment ukonczenia budowy, tym czesciej zastanawiam
                  sie, jak sie poczuje, kiedy wejde wreszcie do naszego mieszkania. Tym bardziej,
                  ze jest dokladnie takie, jakie sobie wymarzylam.
                  • jarkol Re: czynsz 06.05.04, 11:16
                    Odnośnie opłat za ochronę, jest tak jak piszesz. Dokładnych informacji odnośnie
                    wysokości opłat nie za bardzo chcę podawać na publicznym forum, bo w planie
                    gospodarczym jest wyraźna adnotacja "do użytku wewnętrznego". Natomiast w
                    kwestii naliczania "czynszu" wygląda to tak, jakbyśmy mieli zacząć płacić od
                    czerwca. Szczegóły będziemy dyskutowali na pierwszym zebraniu wspólnoty.

Jarek
                    • Gość: vodnik Zdjęcia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:28
                      Cześć.
                      Zrobiłem kilka fotek naszego Nugata. Jakość nienajlepsza, szczególnie w
                      przypadku pierwszego w kolejności. Zdjęcia za jakiś czas zostaną ze stronki
                      usunięte (a może zastąpione nowymi jeśli będzie takie zapotrzebowanie)

www.geocities.com/agurua/nugatki.html
                      Pozdrawiam
                      • piotrpieszko Re: Zdjęcia 07.05.04, 22:10
                        Dzięki za zdjęcia. Brak ostatniego - być może jest to kwestia linku, w którym
                        zamiast 4.jpg miało być f.jpg.
                        • Gość: vodnik Re: Zdjęcia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:31
                          Rzeczywiscie Piotrze miales racje. Kod został zmieniony i wszystkie zdjecia są
                          dostepne. na wszelki wypadek podaję jeszcze raz adres stronki
                          www.geocities.com/agurua/nugatki.html

Dodatkowo pojawiły się trzy zdjątka z tej soboty. Tak jak poprzednie miały
                          około 100 KB , te mają 200 KB, musiałem zrobić je na nieco lepszej jakości bo
                          dzień był pochmurny i nie byłoby wiele widać. Stonka ze zdjęciami z tej soboty:

www.geocities.com/agurua/nugatki2.html

Zwróćcie uwagę na pierwszą pomalowaną część zewnętrznej fasady. Pojawiło się
                          znacznie więcej wstawionych okien (np. u mnie w sypialni :-)), chociaż ciągle
                          brak ich od zewnątrz. Dla zainteresowanych budową Jastrzębowskiego informuję,
                          że jak na razie wylewane są fundamenty i pojawiło się coś co można nazwać
                          przyszłymi komórkami. Wydaje mi się, że budowa idzie tam nieco wolniej od tego
                          co działo się na naszym Nugacie rok temu.
                          • piotrpieszko Re: Zdjęcia 10.05.04, 11:56
                            Dzięki za wysiłek. Jak miło! Gołym okiem widać zmiany szczególnie od strony
                            wejścia z ulicy Nugat, kiedy porówna się zdjęcia z 1. i z 8. maja.

Nie wiedziałem, że już pojawił się zewnętrzny tynk - z ulicy nie widać tego
                            kawałka. Ciekawe, kiedy będziemy mogli obejrzeć granatowy kolor. Oj, pewnie
                            znowu wtedy rozpoczną się dyskusje, dlaczego Zielony Nugat jest granatowy. ;-)
                            • Gość: vodnik Re: Zdjęcia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:33
                              Ja dopiero teraz, po tym jak przyjrzałem się zdjęciom zobaczyłem, że
                              rzeczywiście jest duży postęp. Tymczasem jesli interesuje Was, kto projektował
                              u nas zieleń odsyłam na stronkę:

www.katro.mov.pl/ak3.html
                              • Gość: danske Re: Zdjęcia i Okna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 14:04
                                A propos okien. Sim twierdzi, ze nie montuje wczesniej okien, a mogli to już
                                zrobić w zeszłym roku, bo nie chcą popełnić tego samego błędu jaki im niechcący
                                wyszedł na ken'ie. Otóż, zamontowali okna bardzo wcześnie i co się okazało przy
                                odbiorze, że wszytkie co do jednego były porysowane!!! Jakiś rozczarowny
                                podwykonawca w ten sposób się "odwdzięczył". Teraz mają nauczkę i twierdzą, że
                                okna montują, niemal, w ostatniej chwili. Jeśli montują to znaczy, że się
                                dużymi krokami zbliżamy do końca....To taka mała dygresja.
                                Dzięki za zdjęcia, Vodniku.
                                Pozdr.
                                • bober30 Re: Zdjęcia i Okna 16.05.04, 12:25
                                  Witam sasiadow z Nugat I i II, czytalismy z zona cale forum z wypiekami na
                                  twarzy. Pozdrawiamy wszystkich sasiadow a szczegolnie tych z klatki 9. Postaram
                                  sie dzis pokazac Wam najnowsze zdjecia z budowy.
                                  pzdr
                                  Marcin
                                  • bober30 Re: Zdjęcia i Okna 16.05.04, 15:39
                                    Witam jeszcze raz zgodnie z obietnica przesylam nowe zdjecia z Nugat 2 :
                                    bober20.webpark.pl/nugat2.html
                                    A przy okazji pytanie czy moze wiecie ktoredy bedzie przebiegac Rosola po
                                    poszerzeniu? Bliżej nas, czy bliżej górki?

pzdr
                                    Marcin
                                    • piotrpieszko Re: Zdjęcia i Okna 16.05.04, 20:30
                                      > A przy okazji pytanie czy moze wiecie ktoredy bedzie przebiegac Rosola po
                                      > poszerzeniu? Bliżej nas, czy bliżej górki?

Niestety, bliżej nas ma zostać wybudowana druga nitka. Drugi niemiły fakt, o
                                      jakim ostatnio się dowiedziałem z prasy, to węzeł z planowaną autostradą.
                                      Podobno ulica Rosoła jednak ma łączyć się z autostradą, jaka ma przebiegać
                                      wzdłuż ulicy F. Płaskowickiej. Na szczęście to nie jest nasze bezpośrednie
                                      sąsiedztwo.
    • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 14.05.04, 08:25
      Podciągam wątek bo coś nam ginie.
      Co słychać na N 1? Czy juz wszyscy sie zinstalowali?
      Piszcie o usterkach, jeśli takie są i wychodzą.
      W swoim mieszkanku zauważyłam pierwsze okno i cieszę się jak dziecko, tak
      jakbym sama budowała. Ja i moja rodzinka nie możemy się doczekać.
      Pozdrówki.
      • Gość: joars Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 14.05.04, 12:45
        Danske,
        to juz tylko 10,5 miesiaca do terminu oddania zgodnego z umowa. A mozna liczyc,
        ze nastapi to wczesniej. Te 14. mies., kiedy zaczelismy interesowac sie Nugat
        minely niezauwazalnie.

Ja tez jestem ciekawa, co slychac u tych szczesliwcow, ktorzy maja teraz
        nowy "problem" zw. z adaptacja mieszkan.

Pozdrowienia dla wszystkich
        • Gość: patibe Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.05.04, 15:10
          Nugat I - a raczej Wspólnota Mieszkaniowa Zielony Nugat I spieszy donieść że
          wczoraj odbyło się pierwsze zebranie naszej wspólnoty, które trwało prawie 3
          godz. (!) ale musiało tyle trwać bo sprawy do uchwalenia były kluczowe, czyli
          ustalenie comiesięcznych opłat, wynagrodzenia dla zarządcy i kwoty funduszu
          remonotwego.
          Uspokajam Nugatowców II. Udało sie ustalić bardzo rozsądne kwoty, a Simur w
          negocjacjach był bardzo spolegliwy. wyglada na to że mamy do czynienia z
          profesjonalna i solidną firmą - nie tylko w kwestiach wykonawstwa inwestycji.
          Musza Wam powiedziec że nie tylko Wam zależy na szybkim wykończeniu Nugatu II.
          Ja mam okna na budowę i co dziennie zbieram z mebli gruba warstwę kurzu -
          budowa jest troszke uciązliwa i dla mieszkańców N1.
          Ale idzie szybko i moze jeszcze w tym roku niektórzy z Was odbiora swoje
          mieszkanka, czego Wam serdecznie życzę - bo mieszka sie super!
          pozdrawiam wszystkich Nugatowców
          • Gość: Hala Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.netlandia.pl 15.05.04, 01:28
            Opowiedz jak bylo na zebraniu. Przypominalo zebranien z REJSU?
            • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 11:19
              Joars, dzięki za informację. Cieszę się, że mam do czynienia z profesjonalną
              firmą. 3 godziny na spotkanie (pierwsze) wpólnoty to naprawdę krótko. Jeśli
              poczytasz o innych wspólonotach i ich perypetiach z inwestorem, to się
              przekonasz, że to wasze spotkanie to prawie spotkanie towarzyskie (tak wynika z
              twojego opisu). Jeżeli będziesz mogła uchylic rąbka tajemnicy to dorzuć garść
              info. Jeszcze raz: dzięki.
              • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 23:58
                Patibe - dizęki za info.
          • Gość: gość Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 18:35
            A ile płacicie zarządcy? Podaj też wielkość zarządzanej nieruchomości, żeby
            sumę można było do czegoś odnieść.
            • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 09:27
              Nugatowcy 2: nietylko pojawiają się okna ale też i kolor na elewacji (!!!), od
              strony dziedzińca (róg głównego wjazdu do garaży na -2, tam gdzie jest duża
              przerwa między "małym" a dużym domem). Wygląda na to, że symultanicznie lecą
              paroma ekipami. To można zobaczyć z dziedzińca N 1.
              • bober30 Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów 17.05.04, 09:35
                LOOL!! A ja wczoraj tam byłem i nic nie widziałem... jeszcze raz zachęcam, bo
                może umknął wam post mój poprzedni, na stronie www.bober20.webpark.pl można
                oglądać najnowsze zdjęcia z budowy nugat II.
                A teraz jeszcze wracając do wątku rosołowego. Ponieważ rosoła będzie
                rozbudowywana w kierunku naszego osiedla, czy nie pytaliście się może w
                spółdzielni o możliwość zabudowy balkonu? Kilkanaście miesięcy temu ja to
                zrobiłem i otrzymałem odpowiedź od architektów Witaszewskich że być może wyrażą
                zgodę na zabudowę pod warunkiem, że jej wykonanie będzie zgodne z ich
                wytycznymi i będą o tym rozmawiać ze spółdzielnią. Czy może ktoś coś słyszał na
                ten temat?
                • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 10:28
                  Bober30: super zdjęcia. Na jednym ze zdjęć jest już kolorek. Przypatrz
                  się: "widok na podwórko Nugat II". Ponieważ ten bazowy zielony jest bardzo
                  delikatny, może umknąć.
                  Dzieki za zdjęcia. Pozdr.
                  • Gość: monni Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 14:47
                    faktycznie niezle widoki.
                    Mam pytanie do nugatowcow II. Czy wy juz odwiedzaliscie swoje mieszkania?
                    Architekt ktora nanosila zmiany w moim przyszlym mieszkaniu radzila abym je
                    odwiedzila aby sprawdzic czy sa na prawde robione.
                    Ale czy na budowe w ogole mozna wchodzic?

pzdr
                    • Gość: Nowa Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 08.06.04, 09:36
                      Monni, dla chcącego nic trudnego, ale od kiedy zamontowano drzwi warto się
                      wcześniej umówić w SIMURZE na zwiedzania mieszkania - inaczej możesz
                      przysłowiowo "pocałować klamkę" i stać przed zamkniętymi drzwiami (klamek
                      oczywiście nie ma, ale drzwi już są :-))
                      pozdro,
                      Nowa
                      Ps. jak juz zwiedzisz mieszkanko opisz swoje wrażenia, ale moze bezpośrednio na
                      nowej stronce zielonynugat.waw.pl Polecam!
                • Gość: Groblak Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: 213.134.132.* 17.05.04, 12:39
                  Witam,
                  takze chcialbym sie zapytac o mozliwosc zabudowy balkonu,
                  wydaje mi sie to nieuniknione, bo mam okna na Rosola.
                  Czy to znaczy, ze musimy negocjowac wyglad zabudowy
                  i dostawce ze spoldzielnia?
                  • bober30 Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów 17.05.04, 13:26
                    W umowie ze spółdzielnią jest zapis że nie można wykonywać żadnych zmian w
                    elewacji budynku, zabudowa właśnie taką zmianą jest. Tak jak pisałem już, parę
                    misięcy temu rozmawiałem z architektami i nie wykluczyli że będzie można tego
                    dokonać. A w tej chwili gdy rosoła ma być poszerzana sprawa nabiera ważnosci.
                    Początkowo Witaszewscy nie bardzo się chcieli na to zgodzić ale od słowa do
                    słowa pani z którą rozmawiałem stwierdziłą że być może bęą musieli coś takiego
                    wziąć pod uwagę i że bęą w tej sprawie rozmawiać ze spółzielnią. I z tąd moje
                    pytanie czy ktoś rozmawiał już ze spółzielnią o tym.
                    Z tego co się orientuję to każda zabudowa balkonu musi być uzgodniona ze
                    spółdzielnią/właścicielem/administracją. Ale nikt tego nie przestrzega i robią
                    co chcą na swoich balkonach.
                    pozdrawiam
                    Marcin
                    • Gość: Groblak zabudowa balkonow IP: 195.116.206.* 17.05.04, 16:04
                      No wlasnie - czy po ustanowieniu wspolnoty
                      architekt i spoldzielnia moga protestowac przy
                      probie instalowania zabudowy balkonu?
                      • bober30 Re: zabudowa balkonow 17.05.04, 16:11
                        Jak dla mnie to na pewno ze względu na własność do wizerunku. A nie wiem czy to
                        prawda ale projektanci podobno beda mieszkali na tym osiedlu...
                • Gość: joars Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 17.05.04, 16:29
                  Caly czas byla mowa o niebieskim kolorze Nugatu. Nie wyobrzalam sobie
                  specjalnie tego. Tak przynajmniej bedzie Nugat II tworzyl calosc z Nugat I. Po
                  okresie zimowej stagnacji wydaje sie, ze prace wykonczeniowe ruszyly cala para.
                  Wydaje mi sie, ze teraz klada tynki w mieszkaniach.
                  • Gość: vodnik Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:45
                    Dla zainteresowanych podaję link do forum mieszkańców ken-94 zarządzanych
                    ciągle przez simur.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11011
                    Może niezbyt aktywne ale można przeczytać wiele ciekawych rzeczy. Generalizując
                    nie jest źle, a z pewnością lepiej niż w o wiele droższych ursynowskich
                    mieszkaniach Dom Development (więcej o DD na www.namyslowska.net). Jeśli chodzi
                    o cenę zarządu nieruchomością, to wynosi ona na KEN około 1 PLN za metr, co
                    jest nieco niższą kwotą niż krążyła na forum. osobiście wydaje mi się, że u ta
                    kwota powinna nie powinna być większa, bo, szczególnie na Nugat2, cała opłata
                    zazarządzanie, rozłoży się na większa ilość mieszkań.

p.s. Ja również jestem zdecydowaniem za zabudową balkonów.
                    • kkikka Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów 17.05.04, 18:17
                      DO PIOTRPESZKO
                      Trochę przeraziła mnie informacja, że Rosoła ma się łączyć z autostradą. Skąd
                      masz tę informację?, z jakiej prasy?. A może ktoś coś jeszcze wie na ten temat?
                      • piotrpieszko Do kkikka 17.05.04, 20:15
                        Teraz nie potrafię wskazać konkretnego artykułu w prasie. Nie chciałbym też,
                        aby w tym wątku rozgorzała dyskusja o autostradzie, bo na forum lokalnym pt.
                        Ursynów jest kilka wątków na temat planowanej autostrady i tam wiele o tym
                        piszą.

Na swoim biurku znalazłem tylko lokalną gazetkę z 1.05.2004 "Panorama
                        Południa", gdzie piszą: "Autostrada ma mieć dwa węzły. Jeden przy ul. Rosoła,
                        drugi przy Puławskiej. Pomiędzy nimi przebiegałaby w tunelu, który ma w planach
                        1700 m".

Pamiętajmy, że na temat tunelu i samej autostrady jest dużo sprzecznych
                        informacji. Wielu nie wierzy, nie bez racji, w wybudowanie tunelu, wielu boi
                        się zamiany autostrady na drogę ekspresową, bo w jej przypadku jeszcze bardziej
                        jest pewne, że nie biegłaby w tunelu.

Jedyny pewny fakt to pas ziemi wzdłuż ul. Filipiny Płaskowickiej, chyba od 1971
                        r. zarezerwowany pod tę budowę. Pytanie, czy jest sens dziś w tym miejscu
                        budować trasę i czy to nasza wina, że w poprzek planowanej autostrady zbudowano
                        miasto...
                        • Gość: kkikka Re: Do kkikka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 20:30
                          Niezbyt to pociszające, ale dzięki za szybką informacją. W sumie oznacza to, ze
                          Rosoła zaczęłyby jezdzic TIRy
                    • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 18:18
                      Architekci mają mieszkanie na Nugat 1. To nie ma znaczenia gdzie mieszkaja
                      ponieważ do końca życia maja prawa do elewcji i innych doróbek. Cokolwiek
                      będziesz chciał zrobić co będzie miało wpływ na wygląd, to zawsze musisz prosic
                      o zgodę architektów. Możesz się z nimi skontaktować na tym forum z tym
                      pytaniem. Wystarczy, że wpiszesz, że to do "WW". Tak było do tej pory, że
                      reagowali na pytania.
                      • piotrpieszko Balkony 17.05.04, 20:16
                        Sam mam balkon od strony ulicy Rosoła, ale widząc ciekawą i radosną twórczość
                        różnych majsterkowiczów na innych osiedlach, bardzo chciałby, żeby architekci
                        pilnowali sposobu zabudowy balkonów. To naprawdę będzie ładny dom. Nie popsujmy
                        go urządzaniem szklarni na balkonach.
    • jarkol ZielonyNugat.waw.pl 17.05.04, 23:51
      Zapraszam do obejrzenia strony ZielonyNugat.waw.pl/

Jarek
      • Gość: danske Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 09:25
        No,no,no.... Jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję, że my Nugatowcy 2 też będziemy
        tak prężni.
        Do Kkikka: nie sadzę aby tiry były puszczone przez Ursynów. Zwłaszcza, że tunel
        będzie robiony dopiero za 10 lat a Ursynów już wypełniony po brzegi
        • Gość: vodnik Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 09:39
          Z tego co widze na strona przeznaczone jest rowniez dla nas - mieszkanców Nugat
          2. Stronka bardzo przyzwoita i wydaje się, że sensownym będzie stopniowe
          przenoszenie tego forum na stronkę jarkola.
          • jarkol Re: ZielonyNugat.waw.pl 18.05.04, 10:23
            Dzięki za wyrazy uznania. Chciałbym, żeby z czasem ta strona stała się po
            prostu "naszą stroną", a nie "stroną jarkola". Mam nadzieję, że znajdą się
            sąsiedzi, którzy będą chcieli wziąć aktywny udział w tworzeniu strony.

Zapraszam wszystkich,

Jarek
            • Gość: joars Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 18.05.04, 12:02
              Stronka bardzo fajna. Zalogowalam sie wiec:-))
            • adam_zz Re: ZielonyNugat.waw.pl 19.05.04, 14:51
              Gratuluje przygotowanej strony. Cieszę się że jest tam tak dużo aktualnych
              zdjęć.
              Pozdrawiam gorąco
              Adam
        • Gość: KIKA Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 17:58
          Do Danske. Dzięki za pocieszenie, poczułam się nieco lepiej.
          • bober30 Re: ZielonyNugat.waw.pl 18.05.04, 21:20
            Ale z drugiej strony to wiecie... w Polsce jednego czego możemy być pewni to
            tego, że niczego nie możemy być pewni... :))) A już szczególnie teraz.

Przyłączam się do zachwytów nad stronką. W czym można jarkol ci pomóc?
      • Gość: Nowa Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 18.05.04, 12:25
        Jarku, gratuluję strony - bardzo fajnie się ogląda. Mam nadzieję, że niebawem
        przeniesiemy się tam z naszym forum.
        Do zobaczenia w sierpniu na dniu otwartym
        • Gość: Mirrrek Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.chello.pl 18.05.04, 21:26
          Ja juz sie przenioslem na nowe medium - dziekujemy Gazecie.pl za goscine.

Mirrrek
    • Gość: vodnik Stronka www.zielonynugat.waw.pl IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:12
      Po zarejestrowaniu mam dziś problem z pisaniem postów na tamtej stronie. Przy
      wysyłce postu lub próbie jego podględu ukazuje się info Invalid_session. Czy
      ktoś z Was również ma taki problem?
      Poza tym co jakiś czas przy kliku na jakąś opcję wywala mi przeglądarkę (z
      tradycyjną informacją systemu - Program wykonał nieprawidłową operację...).
      Zastanawiam się czy to wina stronki czy mojego systemu.
      • Gość: jarkol Re: Stronka www.zielonynugat.waw.pl IP: 217.8.186.* 19.05.04, 16:03
        Zdaje się, że to problem ze starą wersją oprogramowania. Spróbuję zrobić
        upgrade, a do tego czasu:
        1. Upewnij się, że masz włączone cookies.
        2. Spróbuj się wylogować i zalogować ponownie, a dopiero potem wysłać wiadomość.
        3. Jeśli znowu pojawi się "invalid_session" spróbuj powtórzyć wysyłanie drugi
        raz - wiem, że to czasami pomaga na ten błąd.

Jarek
        • Gość: Danske DO: WW - czy to jest prawidłowy kolor? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.05.04, 08:53
          WW, powiedz czy kolor na N 2 jest prawidłowy, wydaje mi się, że jest inny niz
          ten na N 1, a miały byc takie same.
          • Gość: MISIEK Re: DO: WW IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 15.06.04, 13:08
            Szanowny Panie Architekcie

Nie wiem czy czytal Pan opinie mieszkancow N2 i N1 odnosnie granatowego koloru
            elewacji N2. Jesli nie - zapraszam na strone.
            Generalnie my wszyscy chcemy mieszkac na ZIELONYCH NUGATACH !!!! Dlaczego
            placac potezne pieniadze za mieszkania nie mozemy miec wplywu na kolor naszego
            otoczenia ? Czy wracamy do czasow kiedy ze spuszczona glowa
            akceptujemy 'odgorne' decyzje ...
            Zielen na N1 sprawdzila sie, acz tez o TEN ladny odcen zieleni musielismy z
            Panem wynegocjowac. Bardzo prosilabym o odpowiedz.

Pozdrawiam w imieniu Nugatowiczow , kt. nie jest 'wszystko jedno'
            • Gość: WW Do Miska - WW IP: *.netlandia.pl 15.06.04, 17:55

Gość portalu: MISIEK napisał(a):

> Szanowny Panie Architekcie
              >
              > Nie wiem czy czytal Pan opinie mieszkancow N2 i N1 odnosnie granatowego koloru
              > elewacji N2. Jesli nie - zapraszam na strone.
              > Generalnie my wszyscy chcemy mieszkac na ZIELONYCH NUGATACH !!!! Dlaczego
              > placac potezne pieniadze za mieszkania nie mozemy miec wplywu na kolor naszego
              > otoczenia ? Czy wracamy do czasow kiedy ze spuszczona glowa
              > akceptujemy 'odgorne' decyzje ...
              > Zielen na N1 sprawdzila sie, acz tez o TEN ladny odcen zieleni musielismy z
              > Panem wynegocjowac. Bardzo prosilabym o odpowiedz.
              >
              Wszyscy Panstwo zaplaciliscie poprzez SiM nam architektom za nasza prace.
              Staralismy sie wykonac ja rzetelnie zgodnie z zamowieniem. Sa takie dziedziny
              dzialalnosci ludzkiej, gdzie nie mozna stosowac demokracji. Ktos bierze na
              siebie odpowiedzialnosc za efekt. Tak jest w sztuce. Dyrygent rzadzi, rezyser w
              filmie itd. Troche z tego gatunku jest ta sytuacja z kolorystyka. My architekci
              decydujemy a Panstwo kupujac akceptujecie nasze decyzje lub nie. _Przepraszam za
              twarde slowa. Poczekajcie Panstwo na gotowy efekt. Granatowe beda tylko klatki.
              Naszym zdaniem ozywia i rozroznia dwa zespoly. Dzis na budowie po nieudanej
              pierwszej probie malowania klatki (wykonawcy nie udal sie kolor) przyniosl
              probki zaakceptowane warunkowo. Nam architektom i autorom zespolow najbardziej
              zalezy aby nasza praca byla przez Was zaakceptowana ale wszyscy inaczej widzimy
              kolory, mamy rozne gusty, demokratycznie takich decyzji nie da sie podjac.
              Zaufajcie nam. Moze bedzie tez niezle jak w N1 a inaczej. Pozdrawiam mieszkancow.
            • Gość: WW Jeszcze raz do Miska - WW IP: *.netlandia.pl 15.06.04, 19:25
              Kolor Nugatu 1 jest dokladnie taki jak zaprojektowalismy. Natomiast JA dalem sie
              w pewnym momencie zwariowac kilku osobom majacym tak Jak Ty watpliwosci i
              zastrzezenia i na budowie w trakcie realizacji zmiennilem na gorszy. Obiecalem
              wtedy tu na forum, ze wiecej takiego glupstwa nie zrobie. Bez Waszej interwencji
              tez powrocilibysmy do projektu. Kolor klatek bedzie taki jak w projekcie tzn
              granatowy. Potem mozecie nas powiesic albo sie wyprowadzic. Serdecznie
              pozdrawiam sasiadow.
          • Gość: WW Re: DO: WW - czy to jest prawidłowy kolor? IP: *.netlandia.pl 15.06.04, 17:59
            Mial byc taki sam (oprocz kaltek)! Wykonawca ma nam przyniesc probki tego co
            wykonal aby sprawdzic w spokoju czy razem to co zaprojektowalismy zlozy sie
            kolorystycznie do "kupy". Kolor sam w sobie nie jest zly ale jak bedzie wygladal
            z reszta kolorow nie potrafie odpowiedziec. Decyzji czy puszczamy nie
            podjelismy. Pozdrawiam. WW
            • Gość: misiek Re: DO: WW IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 16.06.04, 11:14
              Witaj WW

dales mi do wiwatu. Przyznaje Ci racje na wielu plaszczyznach i jesli Cie
              urazilam przepraszam z calego serca. Moze zbyt malo zaufania mam do
              autorytatywnych decyzji - tylko to mnie tlumaczy - to, oraz wielka chec
              mieszkania w ladnym otoczeniu.

OK umawiamy sie, ze ja zaczynam Wam ufac i czekam na to, ze bedzie slicznie.
              Jeszcze raz podkreslam, ze jesli Was urazilam(Ciebie WW i wszystkich Twoich
              wspolpracownikow)- PRZEPRASZAM.

Pozdrawiam
              Misiek
              • Gość: danske Re: DO: WW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 11:21
                WW, mam nadzieję, że zauważyłeś, iż kolorki bazowe na N1 i N2 są różne. Na N2
                jest chyba o ton ciemniejszy i ma więcej żółci.
                • Gość: WW Do danske. Zauwazylewm i odpisalem juz wyzej. IP: *.netlandia.pl 16.06.04, 12:11
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: danske Re: Do danske. Zauwazylewm i odpisalem juz wyzej. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.06.04, 14:14
                    Dzięki WW za szybką reakcję i uspokojenie nas. Jak widzisz zależy nam na ładnym
                    pomieszkiwaniu. To chyba dobrze.
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: Misiek Re: Do danske - a mi sie podoba ! IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 16.06.04, 15:26
                      a mi sie zielony na N2 bardzo podoba !

Pozdrawiam
              • Gość: WW Do Miska. Nie bylo sprawy IP: *.netlandia.pl 16.06.04, 12:10
                Pozdrawiam serdecznie! Do spotkania integracyjnego!
    • Gość: Danske WW - czy ten koszmar to jawa?????? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.06.04, 21:20
      WW, jeśli tak ma wyglądać estetyka naszych budynków, to......ja przepraszam...
      ale brak mi słów.... zatkało mnie.
      Przecież te kolory nie pasuja do siebie a już na pewno nie pasują do N 1. Co to
      ma być?
      Jeszcze się pocieszam, że to póby, próby, próby. A to co widzę to tylko zły
      sen.... Zrob coś!!!!!
      • Gość: WW Danske! Cierpliwosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 16:03
        Klatka od strony Nugat w N2 jest pomalowana kolorem ktory odrzucilismy, ale
        poniewaz bylo kupione kilka litrow wykonawca uzywa tego jako farbe podkladowa.
        Spokojnie sasiedzi. Chwile cierpliwosci. Prosze. Nie odpuscimy wykonawcy. Kolory
        beda takie jak chcemy my projektanci. Bierzemy za efekt odpowiedzialnosc.
        Poczekajcie jeszcze chwile a potem nas powiesicie. Pozdrawiam. WW
        • Gość: Danske Re: Danske! Cierpliwosci! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 18:46
          WW, postaram się pozostać cierpliwą. Zobaczymy. Niebieski, rzeczywiście
          wychodzi nieźle ale jasna zieleń w połączeniu z tym niebieskim........?
          Dzięki za szybką odpowiedź.
          Pozdr.
          • bober30 Do: WW - balkony 26.06.04, 21:40
            Witajcie! Ja nie w sprawie kolorków bo mnie się osobiście podobają (choć te na
            N1 są ładniejsze). Chciałbym się zapytać o zabudowę balkonów od strony Rosoła a
            konkretnie od południowo zachodniego naroża (klatka 9). Widziałem na KENie, że
            niektóre balkony są zabudowane (wszystkie w ten sam sposób). Czy to samo będzie
            można zrobić na Nugacie? Czy macie jakąś firmę która to robi? Czy jest to
            (wykonawca) uzgadniane ze spółdzielnią?
            pozdrawiam
            bober
            • Gość: vodnik Niebieski Nugat IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:49
              Niebieskie klatki w stanie obecnym według mnie nie wyglądają źle, chociaż
              wydaje mi się, że nie do końca pasują do koloru elewacji ( z drugiej strony
              gdyby został kolor z N1 niepasowałyby jeszcze bardziej). Według mnie sam kolor
              klatek jest chyba nawet lepszy niż w przypadku N1. Dla zainteresowanych: fotki
              z kolorami umieściłem na www.zielonynugat.waw.pl

• Gość: Danske Re: Niebieski Nugat do WW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 10:09
                To jest to o czym cały czas mówię: niesbieski jest dobry ale nijak się ma do
                zieleni z N1 i do zieleni elewacji w N2. Czy naprawdę nie można było zrobić
                dalszego ciągu zieleni? Po prostu inne odcienie. A jeśli juz niebieskie klatki,
                to odpowiednio leciutki niebieski (bardzo meczny) na ewlewcji? Przyznam się, że
                nie widzę tu logiki i nie rozumiem tej estetyki.
                • Gość: patibe Re: Niebieski Nugat do WW IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 01.07.04, 16:41
                  widzę, że nie dacie się Państwo namówić na konwersacje na stronie Zielonego
                  Nugatu.
                  Ale z inne beczki
                  Jako Mieszkanka N1 przechodze codziennie koło tych niebieskich klatek (bo
                  niestety nie są one granatowe) i stwierdzam że jednak brak temu kolorowi tej
                  klasy,którą ma zieleń z N1. Blok wyglada mało przytulnie, wciąż jak budynek
                  użyteczności publicznej.zwłaszcza że ściana budynki od Nugatu jest sama w sobie
                  z wyglądu jak ściana wieżowca - brak balkonów , małe okienka itp. generalnie
                  jestem zdania że powinno sie malowac elewacje budynków mieszkalnych w ciepłych
                  pastelowych kolorach(odcienie żółtego,beżu, brzoskwini) a nie taki kliniczny
                  niebieski. Zwróćcie uwage jak fatalnie się te nasze bloki wkomponowują z tą
                  swoja kolorystyką w okolicę, gdzie przeważa niska zabudowa w ciepłych
                  odcieniach.Może gdyby był ciemniejszy, jak klasyczny granat - a tak to jest
                  taki prostacki niebieski. Jednak mi się nie podoba, po namysle zmieniam zdanie
                  Danske o tym kolorze. jest lepszy od pierwszej wersji ale i tak niezbyt
                  trafiony.Ale różne sa gusta, ja to pewnie skwituje nieomylny Pan WW.
                  • Gość: Danske Re: Niebieski Nugat do WW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 23:58
                    Generalnie, całość się nie komponuje. I w tym jest duży problem. Jak juz
                    powiedziałam: nie rozumiem i nie widzę żadnej całości, estetyki. I na tym
                    zakończę bo głową muru nie przebiję.
                    WW konsekwentnie omija nasze forum i tylko dlatego wyszłam tu do nich. Chyba
                    się boją naszego gadania i krzyku. "Domniemywam", że sami widzą jaki kicz z
                    tego wyszedł.
            • Gość: WW Bober 30 - balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 16:43
              Bedzie ale po pierwsze musi byc to uzgodnione z spoldzielnia i z nami. Po drugie
              tego samego typu tzw. bezramowe. Jest kilka firm oferujacych takie systemy
              zabudowy. Pozdrowienia
              • Gość: andre_ Re: Bober 30 - balkony IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 17:32
                cena około 1000 zł brutto za metr (kwadratowy) ...
                (Solarlux, Budmal, Grubek itd itp)

ten system nie daje osłony termicznej (między szybami jest około 2-3 milimetry
                odstępu) tylko chroni przed wiatrem i zaleganiem śniegu na balkonie, generalnie
                do niczego ...

pozdrawiam

andre_
            • Gość: Groblak Re: Do: WW - balkony IP: 213.134.132.* 27.08.04, 09:29
              W sprawie zabudowy balkonow - oczywiscie, zgadzam sie z tym, ze zabudowa
              bezramowa jest estetyczna i ze powinna zostac w miare ujednolicona, ale:

- jest droga (najdrozsze rozwiazanie dostepne na rynku)
              - nie tlumi halasu.

Oba warunki w zasadzie powinny zdyskwalifikowac ten pomysl w tym wypadku - tzn.
              mieszkan od Rosola. Prosze pamietac, ze wlasnie Rosola przybliza sie do naszego
              bloku dosc znacznie, a ruch na niej na pewno wzrosnie - raz z powodu
              poszerzenia, czyli wiekszej przepustowosci, dwa - z powodu domniemanej
              autostrady przy/pod Plaskowicka. Co wiecej - mamy skrzyzowanie pod nosem, na
              ktorym ruch trwa w zasadzie cala dobe (a autobusy nocne sa znakomicie
              slyszalne, wiem, bo mieszkam przy skrzyzowaniu Jastrzebowskiego z KEN).

W bloku na Jastrzebowskiego od strony Rosola maja byc zastosowane zabudowane
              firmowo tarasy. Pozostaje pytanie - dlaczego u nas nie zastosowano takiego
              rozwiazania?

Zorganizujmy jakies alternatywne (efektywniejsze kosztowo i bardziej
              funkcjonalne) wyjscie.

Moze mozna pozostawic mieszkancom dwa, trzy modele do wyboru, nie ograniczajac
              sie do najdrozszych? A moze - co chyba jest sprawiedliwsze - niech wlasciciele
              mieszkan zdecyduja, ktory model zabudowy wybrac? Arbitralne decyzje architektow
              arbitralnymi decyzjami, ale powinnismy miec wplyw na to, jak mieszkamy.

Groblak
    • Gość: piotr Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.sympatico.ca 04.07.04, 20:50
      jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Nugat I albo II,najlepiej w stanie
      surowym metraz 75-80m2.Dla zainteresowanych podaje e-mail remerpiotr@hot
      mail.com
      • Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 19:49
        Jak wyglądają parapety. Czy zdecydowaliściew się na te, które proponuje
        spółdzielnia, czy też może wybraliście inne?. Co lepiej wybrać. Proszę o
        wszelkie uwagi.
        • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.04, 13:10
          Ja zostawiłam te od sim i muszę przyznać, że są całkiem, całkiem. Mnie i mojej
          rodzinie się podobają (może jesteśmy mało wymagający). Tak samo z gresem na
          tarasie - też zostawiliśmy "ichni" i wygląda to dobrze i ładnie.
          Zależy co chcesz w swoim mieszkaniu jeśli wszystko ma być w marmurach, to
          musisz zmienić na marmur. Teraz jest taaaaki wybór, że nic tylko wybierać i
          przebierać (to też był jeden z powodów dla których zostawiliśmy "firmowe"). Te
          nasze, na Nugat 2, są jaśniutkie i bielutkie, niemniej jednak jest to
          lastriko.....
          • Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 16:50
            Dzięki Danske
            • Gość: vodnik Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:21
              my też zostalismy przy lastriko proponowanym przez spółdzielnię. Na ziemię nie
              powala ale wygląda przyzwoicie.
              • Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 16:47
                Bardzo dziękuję za wasze wypowiedzi. Mam pytanie, czy kierowaliście się przy
                swojej decyzji kosztami, czy po prosu takie parapety się wam podobały?
                • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 09:58
                  KIKA, koszty to niewielkie, jakieś 100 zł/parapet (choć moge się mylić, pani
                  Basia Zaroń podawała jakąś taką cenę). Ja, popatrzyłam na propozycję i uznałam,
                  że są w miarę estetyczne ( w porównaniu z tym co mam teraz w wielkiej płycie),
                  kolorystycznie bezpieczne (białe) i pasujące do wszystkiego i dlatego
                  zostawiłam. Zastanawiałam się tylko czy w kuchni robić czy nie, ale doszłam do
                  wniosku, że najwyżej je usunę (w kuchni) jeśli koncepcja się zmieni. Jeśli juz
                  jesteś zdecydowana na kolorystykę swoich pokoi i kuchni, i na pewno pasować
                  będzie jakiś akcent w innym kolorze, lub standard wykończenia twojego
                  mieszkania ma wysoki, to musisz....podjąć decyzję pod tym kontem. Nie mam
                  pojęcie ile kosztują parapety z górnej półki ale, pwenie, jest cała gama cen i
                  jakości.
                  • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 10:00
                    ...oczywiście "kątem" a nie "kontem"
                    • Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 18:46
                      Do Danske. Dzięki za porady, chyba też pozostanę przy parapetach Simur-u, bo
                      środki mam ograniczone i póki co jakiejs szczególnej wizji mieszkania też nie
                      mam.
                      Czy możesz zajrzeć na forum Jasttrzębowskiego i ustosunkować się do kwestii
                      lokali użytkowych i zarządzania nimi?
                      • Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 20:26
                        Myslę, że jest to temat dla KEN'owców (tam są 3-4 osiedla wybudowane przez SIM
                        z dużą liczbą lokali uzytkowych), my, tu na Nugatach raptem mamy 4 takie
                        lokale. Przyznam się, że nie znam sprawy. Może ktoś na Nugat 1 będzie coś
                        więcej wiedział ale oni tam maja tylko jeden lokal i od samego początku budowy
                        był wykupiony (znam właścicieli).
                        • Gość: vodnik Nowe zdjęcia Nugat 2 IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:01
                          umieściłem 7 nowych zdjęć N2 na forum www.zielonynugat.waw.pl w mojej galerii,
                          zapraszam do oglądania.
                          • adam_zz Re: Nowe zdjęcia Nugat 2 10.08.04, 17:12
                            Widziałem, ładnie to się zmienia. A może coś wiecie o terminie zakończenia, a
                            przynajmniej o możliwościach wcześniejszego odbioru celem wykańczania
                            mieszkania.

Pozdrawiam
                            Adam
                            • Gość: DO: WW Re: Nowe zdjęcia Nugat 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 09:29
                              Podciągam wątek ponieważ wiem, że WW właśnie tu zagląda.
                              Chcę ci WW podziękować za kolory. Rzeczywiście, miałeś rację, całość wyglada
                              dobrze i nie wiem czy nie lepiej niż na N1, ale to rzecz gustu, naturalnie. Ja
                              jestem zadowolona - mnie się podoba.
                              Dzięki. Zapraszam na naszą stronę.
                              Pozdrawiam, Danske.
                              • Gość: WW Dzieki danske od ww IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:25
                                Ja sie ciesze, ze jezeli chodzi o kolory to sie chyba sprawdzily a ja drugi raz nie dalem sie zwariowac. Jest to zgodne z naszymi w trakcie
                                projektowania wyobrazeniami. Pozdrowienia serdeczne! ww
                            • Gość: gość Re: Nowe zdjęcia Nugat 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 09:16
                              właśnie, jak jest z odbiorami. byłem w swoim mieszkaniu na drugiej klatce - mam
                              pomalowane ściany i założony osprzęt elektryczny!!!!!, klatka też wygląda
                              nieźle.Może ktoś się orientuje kiedy będzie można odebrać mieszkanie do
                              wykończenia? Słyszałem że na NI ludzie wykańczali mieszkania dużo wcześniej
                              przed gminą.
                              pozdrowienia dla sąsiadów
                              Andrzej
                            • Gość: Sasiad z NII Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:38
                              TEZ JESTEM BARDZO ZAINTERESOWANY JAKNAJSZYBSZYM DOSTANIEM KLUCZY ABY MOC
                              WYKONCZYC MIESZKANIE. TO STRASZNIE DLUGO TRWA. SPROBUJMY ZMUSIC SIM DO
                              WCZESNIEJSZEGO PRZEKAZANIA KLUCZY.
                              • Gość: danske Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.04, 09:39
                                Wszystkich, którzy chcą oderać mieszkanie wcześniej i informuję, że byc może
                                będzie taka mozliwość ale musimy, czym prędzej, składać pisma do sim!!!!Czym
                                więcej, tym lepiej.
                                • greg-mil Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! 30.08.04, 11:21
                                  Hm, bylem w spoldzielni i powiedzieli, ze kluczy wczesniej nie bedzie, bo jak
                                  rozdali klucze mieszkancom N1 przed uzyskaniem zgody na zasiedlenie, to
                                  mieszkancy zaczeli mieszkac, a gmina sprawiala klopoty...
                                  • Gość: danske Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 12:02
                                    Greg-mil.
                                    Proszę, żebyś napisał pismo do SIM, chodzi o wywarcie presji. W rozmowie z
                                    pracownikami każdy oficjalnie powie to samo: nie będzie wcześniej. Nic nie
                                    tracisz pisząc pismo a możemy tylko zyskać. Pozdr.
                                    • greg-mil Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! 30.08.04, 16:34
                                      alez oczywiscie, ze bedziemy pisac pismo! Bez pisma ani rusz:)
                                      a nuz sie uda?
                                      • Gość: danske Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 23:13
                                        Greg-mil, zapraszam na naszą stronkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka