Gość: Danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 26.03.04, 13:06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske Re: Postępy na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.03.04, 00:04 Od podwórza: barierki na balkonach w części nugatowej ale jeszcze nie w części rosołowej. W większości mieszkań zainstalowano drzwi wejściowe (metalowe) i mieszkania są zamknięte. Jakieś 80% mieszkań już otyknowanych, czyli okablowanie i wszytkie doprowadzenia sa na miejscu. W niektórych klatakach widać okna ale nie w mieszkaniach. Zauważyłam juz części do wind (drzwi + sprzęt "wciągalny"). Wszystko wskazuje na to, że spieszą się z materiałami przed 1 maja. Pan strażnik powiedział,że ekipy pracują dzień i noc i jest bardzo dużo ekip a wykonawcy zależy na następnym zleceniu od sim i bardzo się stara. To chyba dobra wiadomość dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Postępy na budowie IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 29.03.04, 09:32 Dzięki wszystkim za informacje - skoro prace idą w takim tempie to może jeszcze wcześniej niż w listopadzie dostaniemy klucze :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrrek Re: Postępy na budowie i przeprowadzka IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 29.03.04, 14:34 To, że pracują dzień i noc, to dobrze pod warunkiem, że będzie obniżona jakość prac. Jednak różnie to wyszło na N1. Miło mi powiadomić obecnych i przyszłych sąsiadach, że po czterech miesiącach od otrzymania kluczy i wykańczaniu tego, co normalnie rozumując powinno być od razu zrobione, udało się w ubiegły weekend przeprowadzić i zamieszkać w budynku Nugat 5. Jest cudownie:) Sądząc po samochodach i zapalonych oknach wieczorami mieszka jakieś 30 rodzin a drugie tyle wykańcza mieszkania. Czyli mniej niż połowa przyszłych mieszkańców. Może teraz jak się robi cieplej prace ruszą ostrzej (i w godzinach przepisowych czyli od 7 do 22). pozdrawiam i życzę następnych udanyc przeprowadzek i uniknięcia awarii (co nam niestety się nie udało (:! Mirrrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske Re: Postępy na budowie i przeprowadzka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.04, 15:12 Mirrrek, super,że się przeprowadziłeś i że jest cudownie. Powiedz, czy słychać samochody, mam na mysli Nugat i Rosoła? Już komuś zadawałam to pytanie, mam nadziej, że nie tobie, odpowiedziłą mi ktoś, kto akurat nie jest przy tych ulicach. A poza tym opowiedz nam o perypetiach bo na takowe wskazuje twój post. Awarie, kłopoty, itp. opisz co nasz czeka. Życzę ci dobrego zamieszkiwania i mało uciążliwych sąsiadów. Pozdr.Danske. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Re: Postępy na budowie i przeprowadzka 29.03.04, 19:42 > To, że pracują dzień i noc, to dobrze pod warunkiem, że będzie obniżona > jakość prac. Mam nadzieję, że miało być "pod warunkiem, że nie będzie obniżona"! :-))) Gratuluję przeprowadzki. Szkoda, że pewnie nie uda mi się już obejrzeć moich instalacji przed wylaniem podłogi i położeniem tynku. Ale niech robią jak najszybciej i jak najstaranniej. Co do odgłosów z ulicy, to kiedy dwa razy byłem na ostatnim piętrze, dochodził tylko szum z ulicy. Myślę, że gdy naprawią nawierzchnię, będzie trochę lepiej. Z drugiej strony ruch będzie się z czasem nasilał. A z "trzeciej strony" na pewno inaczej się odczuwa hałas podczas wizyty na budowie, a inaczej, kiedy się mieszka. Ale muszą powiedzieć, że mieszkałem kiedyś przy Puławskiej z oknami na przystanek tramwajowy i na pewno u nas będzie znacznie lepiej, nawet po wybudowaniu drugiej jezdni Rosoła. Odpowiedz Link Zgłoś
p.wrona Re: Postępy na budowie i przeprowadzka 30.03.04, 22:13 Gość portalu: Mirrrek napisał(a): > > Sądząc po samochodach i zapalonych oknach wieczorami mieszka jakieś 30 rodzin a > > drugie tyle wykańcza mieszkania. To ja przy okazji w sprawie tych samochodów. Mieszkam przy Nowoursynowskiej i od czasu oddania Nugat I widzę, że prawie cały czas jakieś samochody stoją praktycznie na środku skrzyżowania Nugat/Nowoursynowska. Nie wspominając o przepisach, to tak po ludzku - jest to cholernie niebezpieczne, kiedy wyjeżdżając z Nowoursynowskiej kompletnie nic nie widać co się dzieje na Nugat. Czy naprawdę nikt nie ma na Nugat I i II jakichś cywilizowanych miejsc parkingowych, żeby nie stać na środku skrzyżowania? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Re: Samochody 31.03.04, 10:21 To jest i będzie poważny problem. Według moich informacji na osiedlu nie przewiduje się żadnych miejsc parkingowych dla gości. Z jednej strony to i dobrze bo Ci co nie kupili podziemnych parkingów a mają samochody byliby pewnie głównymi ich użytkownikami, natomiast z drugiej strony będzie coraz więcej samochodów na ulicy Nugat. A co będzie jak skończony będzie Nugat II w którym jest 2 razy więcej mieszkań wolę sobię nie wyobrażać. Może ktoś, kiedyś wymyśli jakieś rozwiązanie. Ciekawy jestem jak się mieszka i jakie problemy napotkaliście przy wykańczaniu swych mieszkań. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 10:31 Nugat 1 = 130 mieszakń + 1 usługowy Nugat 2 = 180 mieszkań + 3 usługowe Zakładając, że przeciętnie 1 samochód na mieszkanie wychodzi 310 samochodów, a wiem, że garaże nie zostały wykupione, tzn. w Nugat 1 jest sporo wolnych garaży, lepiej to wygląda dla Nugat 2 (więcej wykupionych). Juz teraz ciężko się jeździ Nugat bo samochody parkują po obu stronach + autobusy, a na pewno wyjazd z Nowoursynowskiej jest niebezpieczny (z własnego doświadzenia). Zapewne skończy się to tak, że Ursynów zrobi parkingi pod domami N1 i N2 bo jest tu pozostawiony szeroki pas zieleni. Nie zadroszczę tym na parterze i 1 piętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Re: Samochody 01.04.04, 11:54 Myślę że to będzie już decyzja nasza własna. O ile pamiętam to po zewnętrznej stronie budynku ma być droga przeciwpożarowa. No ale to już zobaczymy w przyszłości. Czy wiesz może jakie usługi będą dostępne w naszych budynkach ? Mam nadzieje że nie jakiś nocny sklep. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 14:03 Nie, nie jest to takie pewne, że to nasza decyzja bo pas zieleni nie należy do nas a do dzielnicy Ursynów, przynajmniej tak mnie poinformowano w sim. Nie wiem jakie usługi mają być ale dochodziły mnie słuchy o restauracji/knajpie w Nugat 2. Mam wrażenie, że sim wie jakie to usługi bo dostosowują pomiesczenia pod specyficzne wymagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.04, 14:05 ...mam na myśli pas zieleni poza naszym ogrodzeniem przy ulicy Nugat...bo chyba tu się nie zrozumieliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Re: Samochody 02.04.04, 14:18 A no chyba że tak :) Czyli to mówimy o miejscu na zewnątrz naszego wspaniałego ogrodzenia. A jak myślisz ile tam może się zmieścić miejsc ? A może wogóle chodzi o tą część gdzie miała być przychodnia, czy szpital albo coś tam jeszcze. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.04.04, 18:59 Nie, mam na myśli pas zieleni na Nugat przed naszymi budynkami. Wygląda to tak: kończą się masze budynki (N 1 i N 2) następnie jest chodnik i szeroki pas, na którym wyrośnie trawa, następnie krawężnik, i tak dochodzimy do jeszdni. Otóż, myślę o tym trawniku "to be". Myślę, że przychodnia nie powstanie, no chyba, że prywatna. Bo jest to za droga ziemia. Pozdr. Danske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Samochody IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.04.04, 10:58 ....oczywiście, nie "domino" ale "danske", komputer coś miźle wybrał..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrrek Re: Samochody IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 05.04.04, 09:19 Ja mam okna na Nowoursynowska i na patio. Od strony patio, to bardziej slychac sasiadów niż samochody (do Rosola kawal drogi). Z glasami od strony patio nic ni poradzimy poza zachowaniem kultury osobistej i pilnowaniem dzieci (jeszcze jest spokój). Halas od strony skrzyzowania Nowoursynowskiej i Nugat jest możliwy do wytrzymania. Przy zamknietych okach nic nie sychac. Przy otwartych lub uchylonych oczywiscie slychac samochody, ale w normie. O autobusach mozna zapomniec, bo sa za na 1/2h. Poprzednio mieszkalem przy ruchliwej Dereniowej, to przy Nugat jest oaza spokoju. Oczywiscie jest wielki problem z parkujacymi na ulicy Nugat. Nie tylko przeszkadzaja przejechac czy wyjechac z Nowoursynowskiej. Wyjazd z naszego garazy z N1 tez graniczy z cudem i codziennie (szczegolnie rano) jest walka o zycie. Mam nadzieje, że spora grupa samochodów obecnie parkujacych to pojazdy majstrów urządzających mieszkania. Dla gości jest kilkanascie miejsc na Nowoursynowskiej za skretem, pod apteką i pod Warusem. Ale generalnie jest kiepsko. Jesli chodzi o sam garaż, to należy podkreślić, że nie jest to szczyt możliwości i wygody. Miejsca parkingowe sa bardzo waskie a dużo słupów do omijania. Garaż posiada naturalna wentylację tzn. ma okna w scianach (od strony smietnika) i w suficie przez co (obecnie) niezle dmucha wiatr (tzn. piź...) i jest generalnie zimno. Oczywisnie nie ma żadnego ogrzewania. Kilka dni temu jak byly mrozy w nocy, to w samochodzie tez bylo 0 stopni. Jedyna zaleta, że nie trzeba bedzie sniegu odgarniac no i może w lecie samocho nie bedzie tak nagrzany. Jesli zas chodzi o problemy z wykanczaniem mieszkania to na trzezwo sie nie da opowiadac. Byc może postawilismy sobie zbyt ambitne plany i terminy, ale uwazam, że zawsze trzeba próbować równać w górę... Generalnie jest pięknie w nowym mieszkanku i wszystkim zycze rychlej przeprowadzki :-) Mirrrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Wesołych Świat IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 08.04.04, 18:59 Skladam wszystkim sąsiadkom i sąsiadom serdeczne życzenia radosnych Świąt Wielkanocnych, pełnych pogody, radości i nadziei na lepsze jutro. Jednocześnie wszystkim nam życzę, zebyśmy przyszłe Święta Wielkiej Nocy spędzali już w naszych nowych mieszkaniach (najlepiej z aktem notarialnym w szafie ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrrek Re: Wesołych Świat IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 09.04.04, 10:31 Serdeczne życzenia Swiąteczne dla obecnych i przyszłych sąsiadek i sąsiadów z osiedla ZIELONY NUGAT. Abyśmy w spokoju i ciszy zjedli ugotowane na nowej kuchence (elektrycznej lub gazowej - kto co sobie zainstalował lub zainstaluje) jajeczko. Mirrrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meggi Re: Wesołych Świat IP: 194.242.62.* 09.04.04, 12:02 Witam wszystkich! :) dawno mnie na forum nie było, a sporo się dzieje. Planowalismy z mężem wprowadzić się zaraz po świętach, ale niestety to "zaraz" będzie musiało poczekać. Kolejny termin to połowa maja i tym razem mam nadzieję, że uda nam się tego dokonać i nie przeszkodzą już stolarze, malarze itp fachowcy, którzy mają zawsze jeszcze czas i wszystko trwa u nich i trwa, a końca nie widać. Zazdroszczę wszystkim Nugatowiczom, którzy święta spędzą w swoich nowiutkich czterech kątach! No i życzę Sąsiadom z Nugat I i II zdrowych, spokojnych i pogodnych Świąt. pozdrawiam, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Wesołych Świat IP: *.stacje.agora.pl 09.04.04, 15:40 Wesołego Jaja. Dingusa dałoby się zrobić w naszym jeziorze nugatowym. Pozdrawiam wszystkich, którzy nie mogą się doczekać przeprowadzki na osiedle (roboty wykończeniowe - nomen omen - wykańczają i nie mają końca). A jak już będzie nas więcej, to proponuję Drodzy Sąsiedzi pozbierać śmiecie wokół naszego osiedla. Zróbmy akcję - prace społeczne jak z Alternatyw 4, żeby było przyjemniej w okolicy i ładniejszy widok z okien. Wesołych Świąt bart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszpa Akt Notarialny IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 13.04.04, 13:32 Czy ktos z NUGAT I podpisal juz w spoldzielni akt notarialny na swoje nowe mieszkanko? miszpa Odpowiedz Link Zgłoś
jarkol Re: Akt Notarialny 13.04.04, 15:31 Ja jestem umówiony na konkretny termin, ale dopiero pod koniec miesiąca. A Ty już masz akt podpisany? Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszpa Re: Akt Notarialny IP: *.int.pgd.pl / *.pgd.pl 14.04.04, 10:12 Jestem umówiony na piątek (16/04) i właśnie dlatego usiłuję dowiedzieć się czegoś w tym temacie od osób które już podpisały akty. miszpa Odpowiedz Link Zgłoś
meggi76 Re: Akt Notarialny 15.04.04, 10:28 Wygląda na to, że sie od Ciebie miszpa dowiemy czegoś konkretnego na temat aktu. Podobnie jak Jarek mam termin na koniec miesiąca, dopiero 29 kwietnia zostanę pełnoprawnym właścicielem mojego M :) Z tego co wiem, koszty aktu to ok 2% wartości mieszkania i dziennie z naszego Nugatu 15 osób je podpisuje, więc mają niezły przerób ;) A lokal 58 już zamieszkany? U nas trochę się sprawa przeciąga, prawdopodobnie będziemy się przeprowadzać w któryś z majowych weekendów i to raczej pod koniec maja. pozdr, M. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Postępy na budowie 23.04.04, 21:30 Od ulicy Rosoła już chyba większość mieszkań jest otynkowanych. Klatki schodowe chyba też już są tynkowane. Cztery balkony spośród tych z betonowymi barierkami zostały uwieńczone poręczami. Od ulicy Nugat zewnętrzny szary tynk powoli wypełza z podwórza na ścianę od ulicy. Powyższe informacje pochodzą z szybkiej "wizji lokalnej", czyli z obserwacji podczas przechadzania się koło Zielonego Nugatu. Do środka nie zaglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Postępy na budowie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.04.04, 10:59 I jeszcze jedno: na N2 instalują już okna, od podwórza !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrrek Re: Postępy na budowie IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 26.04.04, 09:04 Dobra informacja dla Nugatowiczów II. W sobotę od strony podwórka zaczęto montaż okien, to naprawde oznacza, że już blisko. My już jesteśmy pełnoprawnymi właścicielami mieszkania - w zeszły czwartek odebraliśmy akt notarialny. Teraz tylko trzeba czekać na założenie księgi wieczystej, ale pani notariusz twierdzi, że to teraz idzie szybko. Został otwarty problem z garażami, to okazało się, że garaż jest traktowany jako całość (a nie poszczególne miejsca garażowe). Oznacz to, że na podpisanie aktu notarialnego ze spółdzielnią powinno się stawić kilkadziesiąt osób (np. dla garażu G1 -30 osób) a dla G3 podand 50. Jest to oczywiście nie realne, więc wymyslono, że każda rodzina upoważni panią notariusz do reprezentowania nas przy kupnie garaży i każdy dostanie odpis z całą listą. Oddzielenie mieszkania od garaży jest słuszną koncepcją, bo można nim dysponować niezależnie. PS. Dostaliśmy informację, że pod koniec maja planowane jest pierwsze zebranie mieszkańców ze spółdzielnią - nie jako wykonawcą - ale jako poniekąt przymusowym zarządcą w pierwszym roku. Powinniśmy rychło dostać jakieś zawiadomienia i agendę spotkania. Mirrrek Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Re: Postępy na budowie 26.04.04, 11:01 Świetnie że już macie akty w ręce. Ciekawe co spółdzielnia zaproponuje ciekawego. Wspólnotę mieszkańców już założyliście ? Bo teraz to najlepszy czas, akty w ręce no i można rozglądać się za zarządcą, który zagwarantuje najlepsze warunki. Mirrrek mieszkanko masz już w pełni wykończone? Czy jeszcze jakieś prace trwają ? Cieszę się że już wstawiają nam okienka. Chętnie wpadłbym na budowę ale niestety nie za bardzo mam teraz czas. A może macie możliwość zrobienia jakiś fotek i wrzucenia gdzieś w sieć bądź na e-mail ? Jeżeli by istniała taka możliwość to się zapisuję: adam_zz@gazeta.pl Pozdrawiam gorąco sąsiadów Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajacy Re: Postępy na budowie IP: *.siedlce.leased.ids.pl 26.04.04, 12:05 Onośnie zdania, że: spółdzielnia jako poniekąd przymusowym zarządcą w pierwszym roku" - to nie jest tak. Oczywiscie, zanim mieszkańcy się rozejrzą za zarządcą, dobrze żeby to developer/spółdzielnia, która "buduje" zarządzała nieruchomoscią na początku, ale jeżeli mieszkańcy dadzą sobie wpisać do aktów notarialnych, że zarządcą jest spółdzielnia, to trudno będzie wogóle wprowadzić jakiegokolwiek innego zarządcę. Odwołanie bowiem takiego zarządy w celu ustanowienia innego, o ile znajdzie się lepszego, tanszego itp, musi bowiem odbyć się w takiej samej formie prawnej, w jakiej się go ustanowiło, a więc tylko i jedynie w formie aktu notarialnego. A więc wszyscy mieszkańcy musieli by się stawić w jednym dniu i miejscu u notariusza, żeby wypowiedzieć umowę zarządcy. Czy jest to oby mozliwe? Zastanówmy się więc, czy warto wpisywać do aktu notarialnego, że zarządcą jest spółdzielnia. Przecież można to zrobić także w umowie cywilnoprawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
accert Zielony Nugat II klatka 10 28.04.04, 18:03 Witam grupowiczów, czytam to forum od kilku miesiecy, czytam i sie nie udzielam... ...ac do dzisiaj, kiedy to obejrzalem zakupione mieszkanie na "zywo", coz przezycie to bylo dosc duze :) mam mieszkanie w klatce 10, w pionie, gdzie sa mieszkania o numerach 160, 162, 164 i 166 tematow do omawiania pewnie znalazloby sie sporo, ale jest jedna sprawa, ktora mieszkancy wyzej wymienionych mieszkan moga byc zywotnie zainteresowani (ja jestem) - "rozchodzi" mi sie konkretnie o lazienke, ktora ma bardzo romantyczne okienko zajmujace praktycznie cala powierzchnie sciany i uniemozliwiajaca (znacznie utrudniajaca) praktyczne umieszczenie kabiny prysznicowej naroznej (zwolennicy wanny, maja moze inny poglad na to okno). W zwiazku z tym mam pytanie, czy ktos poza mna bylby zainteresowany zmniejszeniem wymiaru otworu okiennego, a co za tym idzie samego okna. Wtedy mozliwe, ze Spoldzielnia uwzglednilaby taka zmiane w calym pionie i elewacja budynku pozostalaby jednolita... Pisze choc wiem, ze szansa, ze ktos z ww. mieszkancow czyta to forum jest niewielka, tym nie mniej zawsze warto sprobowac. Pozdrawiam przyszlych sasiadow. adam g Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Re: Zielony Nugat II klatka 10 28.04.04, 21:30 Ech, okno w łazience... pomarzyć... Nie, nie mieszkam w 10. klatce. Ale gdybym miał łazienkę przy zewnętrznej ścianie, to zastanawiałbym się, czy nie wykuć sobie po cichu okna. Może Simur ani architekt nie zauważyliby. ;-) Mówiąc poważnie, to nie moja łazienka, więc nie wtrącam się, ale czarno widzę możliwość zmiany w elewacji budynku w dodatku na tym etapie budowy. No chyba, że już powiedzieli, że żaden problem, bo mi nie udało się wprowadzić drobnej zmiany wewnątrz mojego mieszkania (nie zdążyłem przed położeniem tynku), więc będę kuć indywidualnie, gdy dostanę klucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joars Re: Zielony Nugat II klatka 10 IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 29.04.04, 10:37 Z ta zmian okna w lazience troche zwlekales. Trzeba bylo zareagowac pare miesiecy wczesniej. Teraz wstawiaja juz okna, wiec podejrzewam, ze jest juz za pozno, ale sprobowac nie zawadzi. Panowie na budowie mowili, ze wykonawca odda budynek inwestorowi pod koniec roku. A ja mialam nadzieje, ze juz na jesieni bedziemy mogli powoli zaczac cos robic. Natomiast pani ze spoldzielni powiedziala mi, ze obecnie budynek nie bedzie odbierany przez gmine, tylko przez kogos tam (wybaczcie, ale nie pamietam kogo) i w zw. z tym odbior moze troche potrwac. Interesuje mnie natomiast jak to bedzie z czynszem po odbiorze mieszkania, kiedy budynek jeszcze nie bedzie odebrany przez kogos tam. Z tego co pamietam w Nugat I grzano na 50%, wiec nie bylo specjalnych warunkow do malowania, czy kladzenia podlogi. Czy trzeba bedzie wowczas juz placic caly czynsz, czy nie, czy moze beda mniejsze oplaty? Szczerze mowiac nie usmiecha mi sie placenie 2 czynszow, w tym jednego za mieszkanie, ktore nie jest calkowicie "sprawne". Pozdrawiam wszystkich:-)) joars Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat II klatka 10 IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 29.04.04, 19:43 To prawda, przesadziłeś z tym czekaniem na zmiany w elewcji. A poza tym kazda zmiana musi być zaakceptowana przez architketa i różne "ważne" urzędy. Co do terminów: dowiedziałam się, że "dień otwarty" plnanowany jest na ....sierpień. Byłoby super. Myślę, że sim się wywiąże, bo i da szybciej niz na N1. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Dzień otwarty? 29.04.04, 20:27 My, na N2, także będziemy mieć dzień otwarty? Nie spodziewałem się. Wspaniale! > Co do terminów: dowiedziałam się, że "dień otwarty" plnanowany jest > na ....sierpień. Byłoby super. Myślę, że sim się wywiąże, bo i da szybciej niz > na N1. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Dzien otwarty! 04.05.04, 13:23 O to fajnie ze bedzie dzien otwarty. Bedziemy mieli szanse sie poznac :) Ciekawe jakie tym razem nasz inwestor przygotuje niespodzianki, czy bedzie kielbacha i spiewy:) Pozdrawiam goraco Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrrek Re: czynsz IP: *.bpoint.pl / 217.11.141.* 30.04.04, 16:55 Jak na razie, to za Nugat I nic nie płaciliśmy, ale nadal spodziewamy sie rachunku za kwiecien. Mirrrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joars Re: czynsz IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 05.05.04, 10:58 Czyli odebranie od Spoldzielni mieszkania nie spowodowalo automatycznie wystawienia rachunku za czynsz. To mile. A czy wiadome jest juz Ci, jaki bedzie czynsz (albo jak go tam zwal, bo przeciez nie placimy czynszu, gdyz bedziemy/jestesmy wlascicelami swoich mieszkan)? Pozdr joars Odpowiedz Link Zgłoś
jarkol Re: czynsz 05.05.04, 11:08 Liczyłem to już sobie wstępnie na podstawie papierów, które otrzymałem od dozorcy i wyszło mi na oko około 5,50 zł za m2 (razem z dostawą ciepła - C.O. + woda). Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: czynsz IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 05.05.04, 12:05 Witam sąsiadów :-) Jarku, a wiesz może ile miesięcznie będzie Was kosztowało korzystanie z windy? I pytanie do wszystkich: czy ktoś z Was już dowiadywał się, jakie lokale usługowe będą w obu Nugatach? A może jakieś nowe aktualne zdjęcia... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joars Re: czynsz IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 06.05.04, 08:28 Mam nadzieje, ze kwota 5,50 obejmuje także ochrone, bo z tego co pamietam, to oplaty za m2 mialy ksztaltowac sie miedzy 5 zl a 6 zl (wraz z ochrona). Czy naliczanie czynszu rozpoczelo sie z momentem podpisania aktu notarialnego? Czym bardziej zbliza sie moment ukonczenia budowy, tym czesciej zastanawiam sie, jak sie poczuje, kiedy wejde wreszcie do naszego mieszkania. Tym bardziej, ze jest dokladnie takie, jakie sobie wymarzylam. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkol Re: czynsz 06.05.04, 11:16 Odnośnie opłat za ochronę, jest tak jak piszesz. Dokładnych informacji odnośnie wysokości opłat nie za bardzo chcę podawać na publicznym forum, bo w planie gospodarczym jest wyraźna adnotacja "do użytku wewnętrznego". Natomiast w kwestii naliczania "czynszu" wygląda to tak, jakbyśmy mieli zacząć płacić od czerwca. Szczegóły będziemy dyskutowali na pierwszym zebraniu wspólnoty. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Zdjęcia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 14:28 Cześć. Zrobiłem kilka fotek naszego Nugata. Jakość nienajlepsza, szczególnie w przypadku pierwszego w kolejności. Zdjęcia za jakiś czas zostaną ze stronki usunięte (a może zastąpione nowymi jeśli będzie takie zapotrzebowanie) www.geocities.com/agurua/nugatki.html Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Re: Zdjęcia 07.05.04, 22:10 Dzięki za zdjęcia. Brak ostatniego - być może jest to kwestia linku, w którym zamiast 4.jpg miało być f.jpg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Re: Zdjęcia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.04, 14:31 Rzeczywiscie Piotrze miales racje. Kod został zmieniony i wszystkie zdjecia są dostepne. na wszelki wypadek podaję jeszcze raz adres stronki www.geocities.com/agurua/nugatki.html Dodatkowo pojawiły się trzy zdjątka z tej soboty. Tak jak poprzednie miały około 100 KB , te mają 200 KB, musiałem zrobić je na nieco lepszej jakości bo dzień był pochmurny i nie byłoby wiele widać. Stonka ze zdjęciami z tej soboty: www.geocities.com/agurua/nugatki2.html Zwróćcie uwagę na pierwszą pomalowaną część zewnętrznej fasady. Pojawiło się znacznie więcej wstawionych okien (np. u mnie w sypialni :-)), chociaż ciągle brak ich od zewnątrz. Dla zainteresowanych budową Jastrzębowskiego informuję, że jak na razie wylewane są fundamenty i pojawiło się coś co można nazwać przyszłymi komórkami. Wydaje mi się, że budowa idzie tam nieco wolniej od tego co działo się na naszym Nugacie rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Re: Zdjęcia 10.05.04, 11:56 Dzięki za wysiłek. Jak miło! Gołym okiem widać zmiany szczególnie od strony wejścia z ulicy Nugat, kiedy porówna się zdjęcia z 1. i z 8. maja. Nie wiedziałem, że już pojawił się zewnętrzny tynk - z ulicy nie widać tego kawałka. Ciekawe, kiedy będziemy mogli obejrzeć granatowy kolor. Oj, pewnie znowu wtedy rozpoczną się dyskusje, dlaczego Zielony Nugat jest granatowy. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Re: Zdjęcia IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 12:33 Ja dopiero teraz, po tym jak przyjrzałem się zdjęciom zobaczyłem, że rzeczywiście jest duży postęp. Tymczasem jesli interesuje Was, kto projektował u nas zieleń odsyłam na stronkę: www.katro.mov.pl/ak3.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zdjęcia i Okna IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.04, 14:04 A propos okien. Sim twierdzi, ze nie montuje wczesniej okien, a mogli to już zrobić w zeszłym roku, bo nie chcą popełnić tego samego błędu jaki im niechcący wyszedł na ken'ie. Otóż, zamontowali okna bardzo wcześnie i co się okazało przy odbiorze, że wszytkie co do jednego były porysowane!!! Jakiś rozczarowny podwykonawca w ten sposób się "odwdzięczył". Teraz mają nauczkę i twierdzą, że okna montują, niemal, w ostatniej chwili. Jeśli montują to znaczy, że się dużymi krokami zbliżamy do końca....To taka mała dygresja. Dzięki za zdjęcia, Vodniku. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Re: Zdjęcia i Okna 16.05.04, 12:25 Witam sasiadow z Nugat I i II, czytalismy z zona cale forum z wypiekami na twarzy. Pozdrawiamy wszystkich sasiadow a szczegolnie tych z klatki 9. Postaram sie dzis pokazac Wam najnowsze zdjecia z budowy. pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Re: Zdjęcia i Okna 16.05.04, 15:39 Witam jeszcze raz zgodnie z obietnica przesylam nowe zdjecia z Nugat 2 : bober20.webpark.pl/nugat2.html A przy okazji pytanie czy moze wiecie ktoredy bedzie przebiegac Rosola po poszerzeniu? Bliżej nas, czy bliżej górki? pzdr Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Re: Zdjęcia i Okna 16.05.04, 20:30 > A przy okazji pytanie czy moze wiecie ktoredy bedzie przebiegac Rosola po > poszerzeniu? Bliżej nas, czy bliżej górki? Niestety, bliżej nas ma zostać wybudowana druga nitka. Drugi niemiły fakt, o jakim ostatnio się dowiedziałem z prasy, to węzeł z planowaną autostradą. Podobno ulica Rosoła jednak ma łączyć się z autostradą, jaka ma przebiegać wzdłuż ulicy F. Płaskowickiej. Na szczęście to nie jest nasze bezpośrednie sąsiedztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 14.05.04, 08:25 Podciągam wątek bo coś nam ginie. Co słychać na N 1? Czy juz wszyscy sie zinstalowali? Piszcie o usterkach, jeśli takie są i wychodzą. W swoim mieszkanku zauważyłam pierwsze okno i cieszę się jak dziecko, tak jakbym sama budowała. Ja i moja rodzinka nie możemy się doczekać. Pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joars Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 14.05.04, 12:45 Danske, to juz tylko 10,5 miesiaca do terminu oddania zgodnego z umowa. A mozna liczyc, ze nastapi to wczesniej. Te 14. mies., kiedy zaczelismy interesowac sie Nugat minely niezauwazalnie. Ja tez jestem ciekawa, co slychac u tych szczesliwcow, ktorzy maja teraz nowy "problem" zw. z adaptacja mieszkan. Pozdrowienia dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patibe Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 14.05.04, 15:10 Nugat I - a raczej Wspólnota Mieszkaniowa Zielony Nugat I spieszy donieść że wczoraj odbyło się pierwsze zebranie naszej wspólnoty, które trwało prawie 3 godz. (!) ale musiało tyle trwać bo sprawy do uchwalenia były kluczowe, czyli ustalenie comiesięcznych opłat, wynagrodzenia dla zarządcy i kwoty funduszu remonotwego. Uspokajam Nugatowców II. Udało sie ustalić bardzo rozsądne kwoty, a Simur w negocjacjach był bardzo spolegliwy. wyglada na to że mamy do czynienia z profesjonalna i solidną firmą - nie tylko w kwestiach wykonawstwa inwestycji. Musza Wam powiedziec że nie tylko Wam zależy na szybkim wykończeniu Nugatu II. Ja mam okna na budowę i co dziennie zbieram z mebli gruba warstwę kurzu - budowa jest troszke uciązliwa i dla mieszkańców N1. Ale idzie szybko i moze jeszcze w tym roku niektórzy z Was odbiora swoje mieszkanka, czego Wam serdecznie życzę - bo mieszka sie super! pozdrawiam wszystkich Nugatowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hala Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.netlandia.pl 15.05.04, 01:28 Opowiedz jak bylo na zebraniu. Przypominalo zebranien z REJSU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 11:19 Joars, dzięki za informację. Cieszę się, że mam do czynienia z profesjonalną firmą. 3 godziny na spotkanie (pierwsze) wpólnoty to naprawdę krótko. Jeśli poczytasz o innych wspólonotach i ich perypetiach z inwestorem, to się przekonasz, że to wasze spotkanie to prawie spotkanie towarzyskie (tak wynika z twojego opisu). Jeżeli będziesz mogła uchylic rąbka tajemnicy to dorzuć garść info. Jeszcze raz: dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.04, 23:58 Patibe - dizęki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.05.04, 18:35 A ile płacicie zarządcy? Podaj też wielkość zarządzanej nieruchomości, żeby sumę można było do czegoś odnieść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 09:27 Nugatowcy 2: nietylko pojawiają się okna ale też i kolor na elewacji (!!!), od strony dziedzińca (róg głównego wjazdu do garaży na -2, tam gdzie jest duża przerwa między "małym" a dużym domem). Wygląda na to, że symultanicznie lecą paroma ekipami. To można zobaczyć z dziedzińca N 1. Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów 17.05.04, 09:35 LOOL!! A ja wczoraj tam byłem i nic nie widziałem... jeszcze raz zachęcam, bo może umknął wam post mój poprzedni, na stronie www.bober20.webpark.pl można oglądać najnowsze zdjęcia z budowy nugat II. A teraz jeszcze wracając do wątku rosołowego. Ponieważ rosoła będzie rozbudowywana w kierunku naszego osiedla, czy nie pytaliście się może w spółdzielni o możliwość zabudowy balkonu? Kilkanaście miesięcy temu ja to zrobiłem i otrzymałem odpowiedź od architektów Witaszewskich że być może wyrażą zgodę na zabudowę pod warunkiem, że jej wykonanie będzie zgodne z ich wytycznymi i będą o tym rozmawiać ze spółdzielnią. Czy może ktoś coś słyszał na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 10:28 Bober30: super zdjęcia. Na jednym ze zdjęć jest już kolorek. Przypatrz się: "widok na podwórko Nugat II". Ponieważ ten bazowy zielony jest bardzo delikatny, może umknąć. Dzieki za zdjęcia. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monni Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 14:47 faktycznie niezle widoki. Mam pytanie do nugatowcow II. Czy wy juz odwiedzaliscie swoje mieszkania? Architekt ktora nanosila zmiany w moim przyszlym mieszkaniu radzila abym je odwiedzila aby sprawdzic czy sa na prawde robione. Ale czy na budowe w ogole mozna wchodzic? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 08.06.04, 09:36 Monni, dla chcącego nic trudnego, ale od kiedy zamontowano drzwi warto się wcześniej umówić w SIMURZE na zwiedzania mieszkania - inaczej możesz przysłowiowo "pocałować klamkę" i stać przed zamkniętymi drzwiami (klamek oczywiście nie ma, ale drzwi już są :-)) pozdro, Nowa Ps. jak juz zwiedzisz mieszkanko opisz swoje wrażenia, ale moze bezpośrednio na nowej stronce zielonynugat.waw.pl Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groblak Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: 213.134.132.* 17.05.04, 12:39 Witam, takze chcialbym sie zapytac o mozliwosc zabudowy balkonu, wydaje mi sie to nieuniknione, bo mam okna na Rosola. Czy to znaczy, ze musimy negocjowac wyglad zabudowy i dostawce ze spoldzielnia? Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów 17.05.04, 13:26 W umowie ze spółdzielnią jest zapis że nie można wykonywać żadnych zmian w elewacji budynku, zabudowa właśnie taką zmianą jest. Tak jak pisałem już, parę misięcy temu rozmawiałem z architektami i nie wykluczyli że będzie można tego dokonać. A w tej chwili gdy rosoła ma być poszerzana sprawa nabiera ważnosci. Początkowo Witaszewscy nie bardzo się chcieli na to zgodzić ale od słowa do słowa pani z którą rozmawiałem stwierdziłą że być może bęą musieli coś takiego wziąć pod uwagę i że bęą w tej sprawie rozmawiać ze spółzielnią. I z tąd moje pytanie czy ktoś rozmawiał już ze spółzielnią o tym. Z tego co się orientuję to każda zabudowa balkonu musi być uzgodniona ze spółdzielnią/właścicielem/administracją. Ale nikt tego nie przestrzega i robią co chcą na swoich balkonach. pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groblak zabudowa balkonow IP: 195.116.206.* 17.05.04, 16:04 No wlasnie - czy po ustanowieniu wspolnoty architekt i spoldzielnia moga protestowac przy probie instalowania zabudowy balkonu? Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Re: zabudowa balkonow 17.05.04, 16:11 Jak dla mnie to na pewno ze względu na własność do wizerunku. A nie wiem czy to prawda ale projektanci podobno beda mieszkali na tym osiedlu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joars Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 17.05.04, 16:29 Caly czas byla mowa o niebieskim kolorze Nugatu. Nie wyobrzalam sobie specjalnie tego. Tak przynajmniej bedzie Nugat II tworzyl calosc z Nugat I. Po okresie zimowej stagnacji wydaje sie, ze prace wykonczeniowe ruszyly cala para. Wydaje mi sie, ze teraz klada tynki w mieszkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.04, 17:45 Dla zainteresowanych podaję link do forum mieszkańców ken-94 zarządzanych ciągle przez simur. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11011 Może niezbyt aktywne ale można przeczytać wiele ciekawych rzeczy. Generalizując nie jest źle, a z pewnością lepiej niż w o wiele droższych ursynowskich mieszkaniach Dom Development (więcej o DD na www.namyslowska.net). Jeśli chodzi o cenę zarządu nieruchomością, to wynosi ona na KEN około 1 PLN za metr, co jest nieco niższą kwotą niż krążyła na forum. osobiście wydaje mi się, że u ta kwota powinna nie powinna być większa, bo, szczególnie na Nugat2, cała opłata zazarządzanie, rozłoży się na większa ilość mieszkań. p.s. Ja również jestem zdecydowaniem za zabudową balkonów. Odpowiedz Link Zgłoś
kkikka Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów 17.05.04, 18:17 DO PIOTRPESZKO Trochę przeraziła mnie informacja, że Rosoła ma się łączyć z autostradą. Skąd masz tę informację?, z jakiej prasy?. A może ktoś coś jeszcze wie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Do kkikka 17.05.04, 20:15 Teraz nie potrafię wskazać konkretnego artykułu w prasie. Nie chciałbym też, aby w tym wątku rozgorzała dyskusja o autostradzie, bo na forum lokalnym pt. Ursynów jest kilka wątków na temat planowanej autostrady i tam wiele o tym piszą. Na swoim biurku znalazłem tylko lokalną gazetkę z 1.05.2004 "Panorama Południa", gdzie piszą: "Autostrada ma mieć dwa węzły. Jeden przy ul. Rosoła, drugi przy Puławskiej. Pomiędzy nimi przebiegałaby w tunelu, który ma w planach 1700 m". Pamiętajmy, że na temat tunelu i samej autostrady jest dużo sprzecznych informacji. Wielu nie wierzy, nie bez racji, w wybudowanie tunelu, wielu boi się zamiany autostrady na drogę ekspresową, bo w jej przypadku jeszcze bardziej jest pewne, że nie biegłaby w tunelu. Jedyny pewny fakt to pas ziemi wzdłuż ul. Filipiny Płaskowickiej, chyba od 1971 r. zarezerwowany pod tę budowę. Pytanie, czy jest sens dziś w tym miejscu budować trasę i czy to nasza wina, że w poprzek planowanej autostrady zbudowano miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkikka Re: Do kkikka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 20:30 Niezbyt to pociszające, ale dzięki za szybką informacją. W sumie oznacza to, ze Rosoła zaczęłyby jezdzic TIRy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.05.04, 18:18 Architekci mają mieszkanie na Nugat 1. To nie ma znaczenia gdzie mieszkaja ponieważ do końca życia maja prawa do elewcji i innych doróbek. Cokolwiek będziesz chciał zrobić co będzie miało wpływ na wygląd, to zawsze musisz prosic o zgodę architektów. Możesz się z nimi skontaktować na tym forum z tym pytaniem. Wystarczy, że wpiszesz, że to do "WW". Tak było do tej pory, że reagowali na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpieszko Balkony 17.05.04, 20:16 Sam mam balkon od strony ulicy Rosoła, ale widząc ciekawą i radosną twórczość różnych majsterkowiczów na innych osiedlach, bardzo chciałby, żeby architekci pilnowali sposobu zabudowy balkonów. To naprawdę będzie ładny dom. Nie popsujmy go urządzaniem szklarni na balkonach. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkol ZielonyNugat.waw.pl 17.05.04, 23:51 Zapraszam do obejrzenia strony ZielonyNugat.waw.pl/ Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.05.04, 09:25 No,no,no.... Jestem pod wrażeniem. Mam nadzieję, że my Nugatowcy 2 też będziemy tak prężni. Do Kkikka: nie sadzę aby tiry były puszczone przez Ursynów. Zwłaszcza, że tunel będzie robiony dopiero za 10 lat a Ursynów już wypełniony po brzegi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 09:39 Z tego co widze na strona przeznaczone jest rowniez dla nas - mieszkanców Nugat 2. Stronka bardzo przyzwoita i wydaje się, że sensownym będzie stopniowe przenoszenie tego forum na stronkę jarkola. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkol Re: ZielonyNugat.waw.pl 18.05.04, 10:23 Dzięki za wyrazy uznania. Chciałbym, żeby z czasem ta strona stała się po prostu "naszą stroną", a nie "stroną jarkola". Mam nadzieję, że znajdą się sąsiedzi, którzy będą chcieli wziąć aktywny udział w tworzeniu strony. Zapraszam wszystkich, Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joars Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.pf.com.pl / *.pf.com.pl 18.05.04, 12:02 Stronka bardzo fajna. Zalogowalam sie wiec:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Re: ZielonyNugat.waw.pl 19.05.04, 14:51 Gratuluje przygotowanej strony. Cieszę się że jest tam tak dużo aktualnych zdjęć. Pozdrawiam gorąco Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.04, 17:58 Do Danske. Dzięki za pocieszenie, poczułam się nieco lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Re: ZielonyNugat.waw.pl 18.05.04, 21:20 Ale z drugiej strony to wiecie... w Polsce jednego czego możemy być pewni to tego, że niczego nie możemy być pewni... :))) A już szczególnie teraz. Przyłączam się do zachwytów nad stronką. W czym można jarkol ci pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowa Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.parp.gov.pl / 62.233.205.* 18.05.04, 12:25 Jarku, gratuluję strony - bardzo fajnie się ogląda. Mam nadzieję, że niebawem przeniesiemy się tam z naszym forum. Do zobaczenia w sierpniu na dniu otwartym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirrrek Re: ZielonyNugat.waw.pl IP: *.chello.pl 18.05.04, 21:26 Ja juz sie przenioslem na nowe medium - dziekujemy Gazecie.pl za goscine. Mirrrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Stronka www.zielonynugat.waw.pl IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 11:12 Po zarejestrowaniu mam dziś problem z pisaniem postów na tamtej stronie. Przy wysyłce postu lub próbie jego podględu ukazuje się info Invalid_session. Czy ktoś z Was również ma taki problem? Poza tym co jakiś czas przy kliku na jakąś opcję wywala mi przeglądarkę (z tradycyjną informacją systemu - Program wykonał nieprawidłową operację...). Zastanawiam się czy to wina stronki czy mojego systemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarkol Re: Stronka www.zielonynugat.waw.pl IP: 217.8.186.* 19.05.04, 16:03 Zdaje się, że to problem ze starą wersją oprogramowania. Spróbuję zrobić upgrade, a do tego czasu: 1. Upewnij się, że masz włączone cookies. 2. Spróbuj się wylogować i zalogować ponownie, a dopiero potem wysłać wiadomość. 3. Jeśli znowu pojawi się "invalid_session" spróbuj powtórzyć wysyłanie drugi raz - wiem, że to czasami pomaga na ten błąd. Jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske DO: WW - czy to jest prawidłowy kolor? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.05.04, 08:53 WW, powiedz czy kolor na N 2 jest prawidłowy, wydaje mi się, że jest inny niz ten na N 1, a miały byc takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: DO: WW IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 15.06.04, 13:08 Szanowny Panie Architekcie Nie wiem czy czytal Pan opinie mieszkancow N2 i N1 odnosnie granatowego koloru elewacji N2. Jesli nie - zapraszam na strone. Generalnie my wszyscy chcemy mieszkac na ZIELONYCH NUGATACH !!!! Dlaczego placac potezne pieniadze za mieszkania nie mozemy miec wplywu na kolor naszego otoczenia ? Czy wracamy do czasow kiedy ze spuszczona glowa akceptujemy 'odgorne' decyzje ... Zielen na N1 sprawdzila sie, acz tez o TEN ladny odcen zieleni musielismy z Panem wynegocjowac. Bardzo prosilabym o odpowiedz. Pozdrawiam w imieniu Nugatowiczow , kt. nie jest 'wszystko jedno' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Do Miska - WW IP: *.netlandia.pl 15.06.04, 17:55 Gość portalu: MISIEK napisał(a): > Szanowny Panie Architekcie > > Nie wiem czy czytal Pan opinie mieszkancow N2 i N1 odnosnie granatowego koloru > elewacji N2. Jesli nie - zapraszam na strone. > Generalnie my wszyscy chcemy mieszkac na ZIELONYCH NUGATACH !!!! Dlaczego > placac potezne pieniadze za mieszkania nie mozemy miec wplywu na kolor naszego > otoczenia ? Czy wracamy do czasow kiedy ze spuszczona glowa > akceptujemy 'odgorne' decyzje ... > Zielen na N1 sprawdzila sie, acz tez o TEN ladny odcen zieleni musielismy z > Panem wynegocjowac. Bardzo prosilabym o odpowiedz. > Wszyscy Panstwo zaplaciliscie poprzez SiM nam architektom za nasza prace. Staralismy sie wykonac ja rzetelnie zgodnie z zamowieniem. Sa takie dziedziny dzialalnosci ludzkiej, gdzie nie mozna stosowac demokracji. Ktos bierze na siebie odpowiedzialnosc za efekt. Tak jest w sztuce. Dyrygent rzadzi, rezyser w filmie itd. Troche z tego gatunku jest ta sytuacja z kolorystyka. My architekci decydujemy a Panstwo kupujac akceptujecie nasze decyzje lub nie. _Przepraszam za twarde slowa. Poczekajcie Panstwo na gotowy efekt. Granatowe beda tylko klatki. Naszym zdaniem ozywia i rozroznia dwa zespoly. Dzis na budowie po nieudanej pierwszej probie malowania klatki (wykonawcy nie udal sie kolor) przyniosl probki zaakceptowane warunkowo. Nam architektom i autorom zespolow najbardziej zalezy aby nasza praca byla przez Was zaakceptowana ale wszyscy inaczej widzimy kolory, mamy rozne gusty, demokratycznie takich decyzji nie da sie podjac. Zaufajcie nam. Moze bedzie tez niezle jak w N1 a inaczej. Pozdrawiam mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Jeszcze raz do Miska - WW IP: *.netlandia.pl 15.06.04, 19:25 Kolor Nugatu 1 jest dokladnie taki jak zaprojektowalismy. Natomiast JA dalem sie w pewnym momencie zwariowac kilku osobom majacym tak Jak Ty watpliwosci i zastrzezenia i na budowie w trakcie realizacji zmiennilem na gorszy. Obiecalem wtedy tu na forum, ze wiecej takiego glupstwa nie zrobie. Bez Waszej interwencji tez powrocilibysmy do projektu. Kolor klatek bedzie taki jak w projekcie tzn granatowy. Potem mozecie nas powiesic albo sie wyprowadzic. Serdecznie pozdrawiam sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: DO: WW - czy to jest prawidłowy kolor? IP: *.netlandia.pl 15.06.04, 17:59 Mial byc taki sam (oprocz kaltek)! Wykonawca ma nam przyniesc probki tego co wykonal aby sprawdzic w spokoju czy razem to co zaprojektowalismy zlozy sie kolorystycznie do "kupy". Kolor sam w sobie nie jest zly ale jak bedzie wygladal z reszta kolorow nie potrafie odpowiedziec. Decyzji czy puszczamy nie podjelismy. Pozdrawiam. WW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: DO: WW IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 16.06.04, 11:14 Witaj WW dales mi do wiwatu. Przyznaje Ci racje na wielu plaszczyznach i jesli Cie urazilam przepraszam z calego serca. Moze zbyt malo zaufania mam do autorytatywnych decyzji - tylko to mnie tlumaczy - to, oraz wielka chec mieszkania w ladnym otoczeniu. OK umawiamy sie, ze ja zaczynam Wam ufac i czekam na to, ze bedzie slicznie. Jeszcze raz podkreslam, ze jesli Was urazilam(Ciebie WW i wszystkich Twoich wspolpracownikow)- PRZEPRASZAM. Pozdrawiam Misiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: DO: WW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.04, 11:21 WW, mam nadzieję, że zauważyłeś, iż kolorki bazowe na N1 i N2 są różne. Na N2 jest chyba o ton ciemniejszy i ma więcej żółci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Do danske. Zauwazylewm i odpisalem juz wyzej. IP: *.netlandia.pl 16.06.04, 12:11 Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Do danske. Zauwazylewm i odpisalem juz wyzej. IP: *.aster.pl / *.acn.pl 16.06.04, 14:14 Dzięki WW za szybką reakcję i uspokojenie nas. Jak widzisz zależy nam na ładnym pomieszkiwaniu. To chyba dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Do danske - a mi sie podoba ! IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 16.06.04, 15:26 a mi sie zielony na N2 bardzo podoba ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Do Miska. Nie bylo sprawy IP: *.netlandia.pl 16.06.04, 12:10 Pozdrawiam serdecznie! Do spotkania integracyjnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske WW - czy ten koszmar to jawa?????? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 23.06.04, 21:20 WW, jeśli tak ma wyglądać estetyka naszych budynków, to......ja przepraszam... ale brak mi słów.... zatkało mnie. Przecież te kolory nie pasuja do siebie a już na pewno nie pasują do N 1. Co to ma być? Jeszcze się pocieszam, że to póby, próby, próby. A to co widzę to tylko zły sen.... Zrob coś!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Danske! Cierpliwosci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.04, 16:03 Klatka od strony Nugat w N2 jest pomalowana kolorem ktory odrzucilismy, ale poniewaz bylo kupione kilka litrow wykonawca uzywa tego jako farbe podkladowa. Spokojnie sasiedzi. Chwile cierpliwosci. Prosze. Nie odpuscimy wykonawcy. Kolory beda takie jak chcemy my projektanci. Bierzemy za efekt odpowiedzialnosc. Poczekajcie jeszcze chwile a potem nas powiesicie. Pozdrawiam. WW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske Re: Danske! Cierpliwosci! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.06.04, 18:46 WW, postaram się pozostać cierpliwą. Zobaczymy. Niebieski, rzeczywiście wychodzi nieźle ale jasna zieleń w połączeniu z tym niebieskim........? Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bober30 Do: WW - balkony 26.06.04, 21:40 Witajcie! Ja nie w sprawie kolorków bo mnie się osobiście podobają (choć te na N1 są ładniejsze). Chciałbym się zapytać o zabudowę balkonów od strony Rosoła a konkretnie od południowo zachodniego naroża (klatka 9). Widziałem na KENie, że niektóre balkony są zabudowane (wszystkie w ten sam sposób). Czy to samo będzie można zrobić na Nugacie? Czy macie jakąś firmę która to robi? Czy jest to (wykonawca) uzgadniane ze spółdzielnią? pozdrawiam bober Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Niebieski Nugat IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 12:49 Niebieskie klatki w stanie obecnym według mnie nie wyglądają źle, chociaż wydaje mi się, że nie do końca pasują do koloru elewacji ( z drugiej strony gdyby został kolor z N1 niepasowałyby jeszcze bardziej). Według mnie sam kolor klatek jest chyba nawet lepszy niż w przypadku N1. Dla zainteresowanych: fotki z kolorami umieściłem na www.zielonynugat.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske Re: Niebieski Nugat do WW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.06.04, 10:09 To jest to o czym cały czas mówię: niesbieski jest dobry ale nijak się ma do zieleni z N1 i do zieleni elewacji w N2. Czy naprawdę nie można było zrobić dalszego ciągu zieleni? Po prostu inne odcienie. A jeśli juz niebieskie klatki, to odpowiednio leciutki niebieski (bardzo meczny) na ewlewcji? Przyznam się, że nie widzę tu logiki i nie rozumiem tej estetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patibe Re: Niebieski Nugat do WW IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 01.07.04, 16:41 widzę, że nie dacie się Państwo namówić na konwersacje na stronie Zielonego Nugatu. Ale z inne beczki Jako Mieszkanka N1 przechodze codziennie koło tych niebieskich klatek (bo niestety nie są one granatowe) i stwierdzam że jednak brak temu kolorowi tej klasy,którą ma zieleń z N1. Blok wyglada mało przytulnie, wciąż jak budynek użyteczności publicznej.zwłaszcza że ściana budynki od Nugatu jest sama w sobie z wyglądu jak ściana wieżowca - brak balkonów , małe okienka itp. generalnie jestem zdania że powinno sie malowac elewacje budynków mieszkalnych w ciepłych pastelowych kolorach(odcienie żółtego,beżu, brzoskwini) a nie taki kliniczny niebieski. Zwróćcie uwage jak fatalnie się te nasze bloki wkomponowują z tą swoja kolorystyką w okolicę, gdzie przeważa niska zabudowa w ciepłych odcieniach.Może gdyby był ciemniejszy, jak klasyczny granat - a tak to jest taki prostacki niebieski. Jednak mi się nie podoba, po namysle zmieniam zdanie Danske o tym kolorze. jest lepszy od pierwszej wersji ale i tak niezbyt trafiony.Ale różne sa gusta, ja to pewnie skwituje nieomylny Pan WW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danske Re: Niebieski Nugat do WW IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.04, 23:58 Generalnie, całość się nie komponuje. I w tym jest duży problem. Jak juz powiedziałam: nie rozumiem i nie widzę żadnej całości, estetyki. I na tym zakończę bo głową muru nie przebiję. WW konsekwentnie omija nasze forum i tylko dlatego wyszłam tu do nich. Chyba się boją naszego gadania i krzyku. "Domniemywam", że sami widzą jaki kicz z tego wyszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Bober 30 - balkony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.04, 16:43 Bedzie ale po pierwsze musi byc to uzgodnione z spoldzielnia i z nami. Po drugie tego samego typu tzw. bezramowe. Jest kilka firm oferujacych takie systemy zabudowy. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andre_ Re: Bober 30 - balkony IP: *.acn.waw.pl 28.06.04, 17:32 cena około 1000 zł brutto za metr (kwadratowy) ... (Solarlux, Budmal, Grubek itd itp) ten system nie daje osłony termicznej (między szybami jest około 2-3 milimetry odstępu) tylko chroni przed wiatrem i zaleganiem śniegu na balkonie, generalnie do niczego ... pozdrawiam andre_ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groblak Re: Do: WW - balkony IP: 213.134.132.* 27.08.04, 09:29 W sprawie zabudowy balkonow - oczywiscie, zgadzam sie z tym, ze zabudowa bezramowa jest estetyczna i ze powinna zostac w miare ujednolicona, ale: - jest droga (najdrozsze rozwiazanie dostepne na rynku) - nie tlumi halasu. Oba warunki w zasadzie powinny zdyskwalifikowac ten pomysl w tym wypadku - tzn. mieszkan od Rosola. Prosze pamietac, ze wlasnie Rosola przybliza sie do naszego bloku dosc znacznie, a ruch na niej na pewno wzrosnie - raz z powodu poszerzenia, czyli wiekszej przepustowosci, dwa - z powodu domniemanej autostrady przy/pod Plaskowicka. Co wiecej - mamy skrzyzowanie pod nosem, na ktorym ruch trwa w zasadzie cala dobe (a autobusy nocne sa znakomicie slyszalne, wiem, bo mieszkam przy skrzyzowaniu Jastrzebowskiego z KEN). W bloku na Jastrzebowskiego od strony Rosola maja byc zastosowane zabudowane firmowo tarasy. Pozostaje pytanie - dlaczego u nas nie zastosowano takiego rozwiazania? Zorganizujmy jakies alternatywne (efektywniejsze kosztowo i bardziej funkcjonalne) wyjscie. Moze mozna pozostawic mieszkancom dwa, trzy modele do wyboru, nie ograniczajac sie do najdrozszych? A moze - co chyba jest sprawiedliwsze - niech wlasciciele mieszkan zdecyduja, ktory model zabudowy wybrac? Arbitralne decyzje architektow arbitralnymi decyzjami, ale powinnismy miec wplyw na to, jak mieszkamy. Groblak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.sympatico.ca 04.07.04, 20:50 jestem zainteresowany kupnem mieszkania na Nugat I albo II,najlepiej w stanie surowym metraz 75-80m2.Dla zainteresowanych podaje e-mail remerpiotr@hot mail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.07.04, 19:49 Jak wyglądają parapety. Czy zdecydowaliściew się na te, które proponuje spółdzielnia, czy też może wybraliście inne?. Co lepiej wybrać. Proszę o wszelkie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.07.04, 13:10 Ja zostawiłam te od sim i muszę przyznać, że są całkiem, całkiem. Mnie i mojej rodzinie się podobają (może jesteśmy mało wymagający). Tak samo z gresem na tarasie - też zostawiliśmy "ichni" i wygląda to dobrze i ładnie. Zależy co chcesz w swoim mieszkaniu jeśli wszystko ma być w marmurach, to musisz zmienić na marmur. Teraz jest taaaaki wybór, że nic tylko wybierać i przebierać (to też był jeden z powodów dla których zostawiliśmy "firmowe"). Te nasze, na Nugat 2, są jaśniutkie i bielutkie, niemniej jednak jest to lastriko..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.07.04, 16:50 Dzięki Danske Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 11:21 my też zostalismy przy lastriko proponowanym przez spółdzielnię. Na ziemię nie powala ale wygląda przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.07.04, 16:47 Bardzo dziękuję za wasze wypowiedzi. Mam pytanie, czy kierowaliście się przy swojej decyzji kosztami, czy po prosu takie parapety się wam podobały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 09:58 KIKA, koszty to niewielkie, jakieś 100 zł/parapet (choć moge się mylić, pani Basia Zaroń podawała jakąś taką cenę). Ja, popatrzyłam na propozycję i uznałam, że są w miarę estetyczne ( w porównaniu z tym co mam teraz w wielkiej płycie), kolorystycznie bezpieczne (białe) i pasujące do wszystkiego i dlatego zostawiłam. Zastanawiałam się tylko czy w kuchni robić czy nie, ale doszłam do wniosku, że najwyżej je usunę (w kuchni) jeśli koncepcja się zmieni. Jeśli juz jesteś zdecydowana na kolorystykę swoich pokoi i kuchni, i na pewno pasować będzie jakiś akcent w innym kolorze, lub standard wykończenia twojego mieszkania ma wysoki, to musisz....podjąć decyzję pod tym kontem. Nie mam pojęcie ile kosztują parapety z górnej półki ale, pwenie, jest cała gama cen i jakości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.04, 10:00 ...oczywiście "kątem" a nie "kontem" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKA Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.04, 18:46 Do Danske. Dzięki za porady, chyba też pozostanę przy parapetach Simur-u, bo środki mam ograniczone i póki co jakiejs szczególnej wizji mieszkania też nie mam. Czy możesz zajrzeć na forum Jasttrzębowskiego i ustosunkować się do kwestii lokali użytkowych i zarządzania nimi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Zielony Nugat inwestor:SIM Ursynów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.07.04, 20:26 Myslę, że jest to temat dla KEN'owców (tam są 3-4 osiedla wybudowane przez SIM z dużą liczbą lokali uzytkowych), my, tu na Nugatach raptem mamy 4 takie lokale. Przyznam się, że nie znam sprawy. Może ktoś na Nugat 1 będzie coś więcej wiedział ale oni tam maja tylko jeden lokal i od samego początku budowy był wykupiony (znam właścicieli). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vodnik Nowe zdjęcia Nugat 2 IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 21:01 umieściłem 7 nowych zdjęć N2 na forum www.zielonynugat.waw.pl w mojej galerii, zapraszam do oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_zz Re: Nowe zdjęcia Nugat 2 10.08.04, 17:12 Widziałem, ładnie to się zmienia. A może coś wiecie o terminie zakończenia, a przynajmniej o możliwościach wcześniejszego odbioru celem wykańczania mieszkania. Pozdrawiam Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO: WW Re: Nowe zdjęcia Nugat 2 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 09:29 Podciągam wątek ponieważ wiem, że WW właśnie tu zagląda. Chcę ci WW podziękować za kolory. Rzeczywiście, miałeś rację, całość wyglada dobrze i nie wiem czy nie lepiej niż na N1, ale to rzecz gustu, naturalnie. Ja jestem zadowolona - mnie się podoba. Dzięki. Zapraszam na naszą stronę. Pozdrawiam, Danske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Dzieki danske od ww IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:25 Ja sie ciesze, ze jezeli chodzi o kolory to sie chyba sprawdzily a ja drugi raz nie dalem sie zwariowac. Jest to zgodne z naszymi w trakcie projektowania wyobrazeniami. Pozdrowienia serdeczne! ww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nowe zdjęcia Nugat 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 09:16 właśnie, jak jest z odbiorami. byłem w swoim mieszkaniu na drugiej klatce - mam pomalowane ściany i założony osprzęt elektryczny!!!!!, klatka też wygląda nieźle.Może ktoś się orientuje kiedy będzie można odebrać mieszkanie do wykończenia? Słyszałem że na NI ludzie wykańczali mieszkania dużo wcześniej przed gminą. pozdrowienia dla sąsiadów Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad z NII Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:38 TEZ JESTEM BARDZO ZAINTERESOWANY JAKNAJSZYBSZYM DOSTANIEM KLUCZY ABY MOC WYKONCZYC MIESZKANIE. TO STRASZNIE DLUGO TRWA. SPROBUJMY ZMUSIC SIM DO WCZESNIEJSZEGO PRZEKAZANIA KLUCZY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.08.04, 09:39 Wszystkich, którzy chcą oderać mieszkanie wcześniej i informuję, że byc może będzie taka mozliwość ale musimy, czym prędzej, składać pisma do sim!!!!Czym więcej, tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
greg-mil Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! 30.08.04, 11:21 Hm, bylem w spoldzielni i powiedzieli, ze kluczy wczesniej nie bedzie, bo jak rozdali klucze mieszkancom N1 przed uzyskaniem zgody na zasiedlenie, to mieszkancy zaczeli mieszkac, a gmina sprawiala klopoty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 12:02 Greg-mil. Proszę, żebyś napisał pismo do SIM, chodzi o wywarcie presji. W rozmowie z pracownikami każdy oficjalnie powie to samo: nie będzie wcześniej. Nic nie tracisz pisząc pismo a możemy tylko zyskać. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
greg-mil Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! 30.08.04, 16:34 alez oczywiscie, ze bedziemy pisac pismo! Bez pisma ani rusz:) a nuz sie uda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danske Re: Wczesniejsze klucze. To wazne!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.08.04, 23:13 Greg-mil, zapraszam na naszą stronkę. Odpowiedz Link Zgłoś