Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH

• Gość: Andrzej K Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 10:56
      30 września 2002 minął termin oddania mojego mieszkania na Wildze 7.

Do dnia dzisiejszego inwestycja nie dokończona. Pracownicy Mostostalu
      mamią, kręcą aby tylko "złapać" następnych Klientów. Jesteście tylko
      potrzebni do momentu podpisania umowy i wpłacenia swoich pieniędzy.
      Potem, pies z kulawą nogą wam nie pomoże.
      W przypadku wycofania się z umowy z powodu niedotrzymania terminu umowy,
      Mostostal-Export nie zamierza zwracać pieniędzy.

Ostrzegam nie dajcie się omamić, trzymajcie się z daleka od Wilgi 7, a jeszcze
      dalej od Mostostalu-Export.

Chętnym udzielę więcej informacji o tej inwestycji i praktykach stosowanych
      przez Mostostal-Export i SM Gocław-Lotnisko.
      • Gość: Edyta Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 213.231.13.* 07.08.03, 09:44
        zamierzam kupić mieszkanie od firmy MOSTOSTAL EXPORT zlokalizowane przy ul.
        Świderskiej na Tarchominie. opinie na temat tej firmy są dla mnie bardzo cenne
    • Gość: Andrzej K Mostostal-Export --- Wilga 7 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.03.03, 11:00
      30 września 2002 minął termin oddania mojego mieszkania na Wildze 7.

Do dnia dzisiejszego inwestycja nie dokończona. Pracownicy Mostostalu
      mamią, kręcą aby tylko "złapać" następnych Klientów. Jesteście tylko
      potrzebni do momentu podpisania umowy i wpłacenia swoich pieniędzy.
      Potem, pies z kulawą nogą wam nie pomoże.
      W przypadku wycofania się z umowy z powodu niedotrzymania terminu umowy,
      Mostostal-Export nie zamierza zwracać pieniędzy.

Ostrzegam nie dajcie się omamić, trzymajcie się z daleka od Wilgi 7, a jeszcze
      dalej od Mostostalu-Export.

Chętnym udzielę więcej informacji o tej inwestycji i praktykach stosowanych
      przez Mostostal-Export i SM Gocław-Lotnisko.

• Gość: ice Re: Mostostal-Export --- Wilga 7 IP: *.pkobp.pl 13.03.03, 11:36
        Chętnie posłucham - jestem zainteresowana mieszkaniem na Iskrze - buduje
        Mostostal Inwest...
        priv jacadi@wp.pl
        • Gość: Andrzej K Re: Mostostal-Export --- Wilga 7 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.03, 09:39
          Iskrę buduje Mostostal Invest, a nie Mostostal-Export.
          To ta sama grupa, ale inna firma.
          Na forum znajduje się wiele wątków dotyczących Most. Inv..

Pozdrawiam
          • Gość: cas Re: Mostostal-Export --- Wilga 7 IP: *.acn.waw.pl 14.03.03, 10:56
            Ale ta sama spoldzielnia.
      • kachazebra Re: Mostostal-Export --- Wilga 7 16.06.03, 16:30
        Andrzeju,

Proszę daj znac jak Ci się udało rozwiązać sprawę z Mostostalem. Chcę odstąpić
        od umowy i nie wiem jakie sa szanse odzyskania kasy

Kasia
      • Gość: marek Re: Mostostal-Export --- Wilga 7 IP: *.deblin.sdi.tpnet.pl 12.09.03, 17:38
        prosze daj cynk o SM Gocław
    • Gość: edytka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 195.205.229.* 13.03.03, 11:50
      Co sądzicie o SBM MERKURY? Czy to jest miejsce dla tej spółdzielni? Znacie ją?
      • Gość: AM Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.gpw.com.pl 15.09.03, 12:44
        Czy znalazłaś jakieś odpowiedzi na pytanie o Merkurego ?. Ja też interesuję się
        ta spółdzielnią . Podczas spotkań w biurze robią profesjinalne wrażenie , ale
        czy to oby nie jest tylko wrażenie ???.
        Pozr@w...
    • Gość: PIPEK Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.chello.pl 17.03.03, 19:31
      INDRA-OGRODOWA Sp. z o.o. Warszawa, ul.Chłodna - "buduje" i sprzedaje w
      Józefosławiu przy ul. Ogrodowej.
      Od roku niczego nie wybudowała. "Kikut" budynku straszy już od roku. Basen i
      Fitness Club nie zostały dopuszczone przez odpowiednie władze do użytkowania
      (od lata 2002 r.)W 6 budynkach mieszkają ludzie nie mogąc doczekać się
      (niektórzy od przyszło roku) usunięcia usterek (np. krzywe ściany, krzywe
      podłogi, gnijące okna itd.). Developer nie odpowiada na pisma mieszkańców.
      Zarzadzając całą nieruchomością nie rozlicza się z pobranych kwot, nie opłaca
      części rachunków, oszukuje pobierając nienależne podatki. Już raz elektrownia
      wyłączyła prąd i ponownie grozi mieszkańcom taka sytuacja.
      Kilka metrów za oknami domów i tuż za ogródkami ma być - według planu
      perspektywicznego zagospodarowania - wybudowana droga o szerokości 16 metrów.
      A czego to nie obiecywano przed podpisaniem umów?!
      Hasło reklamowe INDRY brzmi: "budujemy twoje marzenia". Rzeczywiście - budują
      same marzenia, zamiast realizowć zobowiązania.
      • Gość: kac Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 193.109.127.* 18.03.03, 13:45
        Oj Kochani...co by tu nie napisac najwiekszymi lachudrami jest JW of de Nedza
        Construction...
        • Gość: DOMINIKA Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.chelmnet.pl 20.03.03, 13:34
          OGROMNA PROŚBA DO WSZYSTKICH Z TRÓJMIASTA!!!! ZAMIERZAM KUPIĆ MIESZKANKO,
          INTERESUJĄ MNIE WSZYSTKIE INFO O iNWESTING, EKOLANIE, I GÓRSKIM :) Z GÓRY
          WIELKIE DZIĘKI!!!!!! dominia69@wp.pl
          • Gość: peteroopan Re: trojmiasto IP: 213.172.185.* 20.03.03, 17:33
            Ekolan - kolega kupil u nich mieszkanie generalnie NIE
            bylo zadnych wiekszych przekretow. tylko ze to bylo kilka
            lat temu moze teraz jest inaczej. Gdynia Wielki Kack.
            Gorski - firma z kartuz. trzeba dobrze przekalkulowac
            obietnice w stosunku do tego co sie potrzebuje
            pozdr piotr.
    • Gość: Ostoja Re: CZARNA LISTA firm DEV. -SBM Kabaty-Matecznik IP: 195.187.13.* 24.03.03, 15:48
      Gość portalu: ee napisał(a):

> Czas założyć tutaj taką czarna listę, będzie pomocna.
      > Proszę o wpisanie nazwy Developera z którym są jakieś problemy:
      >
      > Grupa ECO
      Przedluzaja w nieskonczonosc wszelkie sprawy dot. zarzadu osiedla.
      Nie chca przeniesc wlasnosci lokali i klamia jak z nut....
      UWAZAJCIE
      • Gość: gigi Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 14.04.03, 11:53
        Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!

Porozmawiajcie z mieszkancami ich dotychczasowych budowli i bedzie jasne.
        Przetrzymywali moje pieniadze 4 miesiace bezprawnie a prezes Stachowiak przez
        ten czas bezczelnie mnie okłamywał. Wydałem majątek na telefony do nich.
        Odsetek nie chca płacić.

Po prostu złodzieje i oszuści.

• Gość: gigi Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 26.04.03, 17:58
      Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!!

Porozmawiajcie z mieszkancami ich dotychczasowych budowli i bedzie
      jasne.
      Przetrzymywali moje pieniadze 4 miesiace bezprawnie a prezes
      Stachowiak przez
      ten czas bezczelnie mnie okłamywał. Wydałem majątek na telefony do
      nich.
      Odsetek nie chca płacić.

Po prostu złodzieje i oszuści.
      • Gość: garcio Re: Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!! IP: 217.153.90.* 20.01.05, 10:43
        W pełni się zgadzam że Stachowiak to oszust i złodziej
        • Gość: kaska Re: Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!! IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 20.01.05, 19:16
          Ale co jest nie tak?????? Ja wlasnie mam podpisywac z nimi umowe- w przeciagu
          dwoch dni bo inaczej przepada rezerwacja, wiec blagam niech ktos odpowie!!!!!
          • Gość: garcio Re: Dom 2000 Brzeziny to ZŁODZIEJE !!!!!!!!!!! IP: 217.153.90.* 21.01.05, 10:45
            Nie masz żadnej gwarancji, że ci cokolwiek wybudują. Jeśli stwierdzą że twoje
            mieszkanie ma mieć powiedzmy 2 pokoje zamiast 3, to może po pół roku protestów
            odzyskasz pieniądze. A mogą sobie tak stwierdzić.
            Podpisałem z nimi umowę w czerwcu ub. r. We wrześniu okazało się, że od maja
            jest zupełnie inny plan mojego mieszkania - czyli w momencie podpisania umowy
            znali nowe plany. Nowy plan był dla mnie nie do zaakceptowania, jakiś koszmar
            architektoniczny. Pisma z protestami wysłałem we wrześniu, do dziś czekam na
            pieniądze, może do końca marca odzyskam.
            Weź też pod uwagę to, że ludzie którzy podpisywali z nimi umowy 1,5 roku temu
            mieli dostać mieszkania na Kabatach w lipcu 2005. Nie wiem, jaki Ci proponują
            termin, ostatni jaki znam, to był listopad/grudzień 2005. Możesz zapytać kogoś,
            kto kupował mieszkanie w ostatnich paru latach, ile czasu potrzeba na
            wybudowanie tych bloków, ale jeśli oni cokolwiek oddadzą do czerwca 2006, to
            będę zdziwiony. A przed półrocznym opóźnieniem nie chroni Cię zupełnie nic (w
            umowie), przed dłuższym tak naprawdę też nie. Więc jeśli lubisz ryzyko...
          • Gość: ewcia a Willa Developer?????? IP: *.derbynet.pl 01.06.07, 07:23
            a moze ktos cos wie o WILLA DEVELOPER? W umowie jest duzo niescislosci,
            ochraniaja swoje interesy a do tego za rozwiazanie umowy przez kpujacego chca 20
            % wartosci mieszkania, zastrzegaja zmiane materialow podczas budowania, ...
            • brydzia8811 Re: a Willa Developer?????? 22.10.14, 16:24
              UWAGA!!! NAJGORSZY DEVELOPER FOR EVER!!! Właśnie wróciłam ze spotkania z Panią która sprzedaje mieszkania w Radzyminie (chociaż sprzedaje to zbyt duże słowo na jej mało profesjonalne podejście do klienta, może lepiej oferuje i mówi które mieszkania zostały wolne, bo na każde zadane pytanie Pani ma jedną "Nie wiem"). Wracają do sprawy zarezerwowaliśmy z mężem mieszkanie, miejsca parkingowe, spiżarki, załatwialiśmy już kredyt, mieliśmy zrobioną rezerwację po czym dowiaduje się dziś, że mieszkanie zostało sprzedane... Ot tak sprzedane. Nikt nas nie poinformował, nikt do Nas nie zadzwonił. Jesteśmy zdruzgotani potraktowaniem Nas jak ostatnie (za przeproszeniem) gó...... Nie chcę mieć z tym Developerem nic wspólnego, jeśli tak traktuje potencjalnego klienta przed zakupem mieszkania to co byłoby później podczas jakiś usterek. Właśnie a propo usterek, developer w umowie zaznacza punkt, że przy zgłoszeniu jakiejś usterki ma 30 dni na naprawę jej jeśli jednak nie zdąży może wyznaczyć sobie inny termin naprawy. ŚMIECH NA SALI!!! W dzisiejszych czasach, przy takiej podaży mieszkań Developer olewa klienta... Brak słów.
              • kasieka007 Re: a Willa Developer?????? 22.10.14, 16:50
                czyzby mowa o pani patrycji? brak jakiegokolwiek szkolenia! pani faktycznie odpowiada glownie "nie wiem". nie oddzwania mimo ze obiecuje. nam sklamala np. ze mieszknie ktore chcelismy kupic jest juz zarezerwowane i musimy czekac i ona do nas oddzwoni. nasi znajomi rowniez zrezygnowali z upna mieszkania u tego "cudowngo dewelopera" po rozmowach i negocjacjach na ktore sami musieli nalegac. no coz.... jesli ktos nie jest urodzonym sprzedawca i traktuje klientow z gory. watpie zeby ten deweloper pozniej rzetelnie zajmowal sie budynkiem i jego konserwacja. stanowczo odradzam.
    • Gość: Nick czy kto mi pomoze: Status, Gryfbud ze Szczecina? IP: 217.153.6.* 08.05.03, 12:13
      zastanawiam sie nad kupnem mieszkania od firmy Status wystepujacej tez pod
      nazwa Geryfbud w Szczecinie, bylbym bardzo wdzieczny za jakakolwiek informacje,
      rady, doswiadczenia
    • Gość: redka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.05.03, 09:17
      Czy ktos korzystal z uslug firmy P.R.I EKO-BUD W.Wolańczyk???
      Byłabym wdzieczna za podzielenie sie uwagami i dowswiadczeniem
      • Gość: tomek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.acn.waw.pl 13.05.03, 22:29
        A tak dla przypomnienia najwieksi zlodzieje i oszusci to oczywiscie kto?
        JW of de nedza construction!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: piotrek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.pkobp.pl 20.05.03, 15:00
          Zakładam, że nie jesteś z konkurencji i masz dużą wiedzę na temat JWC.
          W takim razie podziel się ze mną bo mimo wszystko ich mieszkania te na
          tarchominie są najtańsze na rynku.
          Tylko napisz konkretnie co jest u nich do dup..... a nie że wszystko.
          Oczywiście jak możesz
          A może jest ktoś kto nie zawiódł się na JWC i napisze też parę słów, może być
          na priv żeby nie zmieniać niepotrzebnie tematu dyskusji

piotrgoc@polbox.com

Pozdrawiam
      • Gość: Kupujący Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:47
        Czy ktoś znalazł coś na ORCO ?? które buduje Flamenco przy majolikowej na
        Tarchominie

• Gość: ? GI HETMAN (?) IP: *.centertel.pl 16.05.03, 13:16
      Czy wiecie cos na ich temat? Wybudowali blok na Nizinnej w W-wie. Jestem
      zainteresowana kupnem. Prosze o opinie. Dzieki :))
      • masstah Re: GI HETMAN (?) 17.06.03, 12:06
        Wyłącznie same superlatywy ;-) Ja kupiłem na Nizinnej, właśnie wykańczam. Nie
        jestem w stanie szczerze narzekać praktycznie na nic, mógłbym się co najwyżej
        doczepiac do jakiś strasznych pierdółek. Tyle że z tego co wiem w bloku na
        Nizinnej zostały tylko 4 mieszkania nie sprzedane i to chyba same jakieś
        koszmarki...
    • Gość: prezes JWC Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 193.109.127.* 16.05.03, 15:07
      Ludzie! My, tzn. JWC i tak jestesmy najwiekszymi oszustami!!!!:))
      • Gość: Monia Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.chello.pl 16.05.03, 22:18
        Gość portalu: prezes JWC napisał(a):

> Ludzie! My, tzn. JWC i tak jestesmy najwiekszymi oszustami!!!!:))

:-))))))
        Cóż.... zostają szałasy i jaskinie....
        Oszaleję zanim kupię mieszkanie :-)))

Pozdrawiam

Monia
        • Gość: MKMK Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.telkab.pl / 10.8.2.* 17.05.03, 18:41
          tak, ja chyba tez zwariuje. Zastanawiam sie nad kupnem mieszkania w firmie
          Edbud, czy macie jakies doswiadczenia?!
    • Gość: Mioduszka Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 212.69.73.* 20.05.03, 13:04
      EUROTOP Sp. zoo Świnoujście. Firma pod tą nazwą już nic nie wybuduje, ale
      proszę uważajcie na nazwiska prezesów: Ryszarda Piąteka i Zdzisława
      Jankiewicza. Ja i moja rodzina jesteśmy ofiarą powiązań tych panów z kliką
      polityczną tego miasta. Podpisaliśmy umowę przedwstępną na budowę domku
      szeregowego na osiedlu Rycerska w Świnoujściu, po trzech latach przpychanek
      mamy wyrok sądowy i komorniczy, ale i tak nie odzyskaliśmy pieniędzy (zresztą
      jak wielu innych).
      • Gość: xyz Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 195.94.199.* 20.05.03, 13:44
        MOSTOSTAL TECHNIKA i TBS STOEN czy ktoś słyszał o tych firmach? Z góry dziękuję
        za informacje. Pozdrawiam
        • Gość: k.p. Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.bremultibank.com.pl 17.06.03, 12:30
          A czy ktoś budował ze SM USTRONIE w Łodzi - jak wywiązują się z terminów robót,
          jka jest jakość oraz czy cena za metr wzrasta w znaczący sposób na końcu
          inwestycji?
          • Gość: Kasia_bb Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 5.6.* / *.cache.telstra.net 20.12.04, 05:43
            Mam zamiar kupić mieszkanie od Viterry - "Przy Wiśle" lub "Mokotovia". Czy ktoś
            miał do czynienia z tą firmą i ma negatywne wrażenia, doświadczenia? Proszę o
            komentarze.
            • duda123 Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 21.12.04, 19:14
              Uwaga!!!! Ostrzeżenie!!!! Nie kupujcie mieszkan w Piasecznie w firmie MULTI-HEK
              AGENCJA MAGNEZ!!! To złodzieje i oszuści!!! Nie dajcie sie nabrać na niską
              cenę! Będziecie zalowali do konca zycia,ze sprzedaniem tez jest problem, coraz
              wiecej ludzi slyszy na temat tej firmy, wystarczy wejsc na forum Multi-heka..
              ani jednej dobrej opinni nie slyszalam na ich temat. To ze tanio ale jaka
              jakosc..- do dupy!! Stawiane na podmoklych terenach. grzyb na scianie, rury
              pekaja i ciagle kogos zalewa. Z terminami oddan to mozna sobie czekac po pare
              miesiecy, brak pozwolen na rozne rzeczy.Zmiany zagospodarowania terenu bez
              wiedzy kupujacego.. typu.. na miejscu poduszkowca mial byc plac zabaw dla
              dzieci.. i co jest teraz..? budynek, waskie uliczki, samochody parkuja jeden na
              drugim i przy schodach. A co bedzie w razie pozaru..? Tam nie ma jak sie ryszyc
              a co mowic dopiero jak woz strazacki ma tam wjechac.. nie ma takiej mozliwosci!!
              A ja Mialam tam kupic mieszkanie, Boze jak sie ciesze ze nie wladowalam sie na
              tak wielka mine!!!!!!!!!! Ale kupilam u Antczaka, lepiej nie moglam trafic!!!!!!
            • stelmik Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH 25.01.05, 09:15
              Ja kupiłem, przy zakupie łatwo poszło potem - same problemy, szczególnie przy
              odbiorze. Opóźnienia przy wydaniu, nieusuwanie usterek zgłoszonych podczas tzw.
              odbioru jakościowego lokalu jak również podczas wydania lokalu, itd. Jednak
              cieszę się że mi mieszkanie wybudowali, nie ważne, że są np. nierówne ściany
              czy porysowane okna, gorzej byłoby gdyby wzieli kasę i nic nie zrobili, z tak
              tylko muszę teraz dać jakims robotnikom ok. 10-20% wartości mieszkania i mi
              wszystko poprawią.
            • Gość: Ten_kto_juz_kupił Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.acn.waw.pl 02.02.05, 16:51
              UWAGA - wrażenia złe; budowa (Stryjeńskich 13) nie skończona, nie widac końca
              • kaszalot14 czarna lista firm developerskich 08.04.06, 10:38
                Hej, uwaga na tą firmę!!! Chciałem tam kupić mieszkanie jakiś czas temu.
                Faktycznie mają dość tanio... ale uwaga!! Wpisują się bezterminowo jako
                zarząd!! Oczywiście jak już sprzedadzą ponad połowę mieszkań (a będą budować
                jeszcze z 5 lat na tej działce!) to może jakimś cudem (uchwała na walnym) wam
                się uda ich odwołać i zapobiegniecie chorym kosztom administracji, ale z opłat
                za ciepłą wodę i ogrzewanie już się nie wywiniecie - kotłownia zostaje ich
                własnością!! Nie wierzcie co mówi handlowiec!!! Patrzcie co macie w umowie, a
                raczej czego nie macie!!
    • Gość: margherita Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.agfapl / 10.236.196.* 23.05.03, 15:10
      SM Domena, nie polecam. w tej chwili opóźnienie moje budynku wynosi 1,5 roku!!!!
      • Gość: ula Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.MAN.atcom.net.pl 13.10.03, 13:42
        A na jakiej ulicy kupiłaś to mieszkanie? Ja mam zamiar kupić na Studenckiej
      • Gość: zuza Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 10:49
        Proszę o kontakt.
        Czy kupiles tam mieszkanie?
        Ja tak i chcialabym sie skontaktowac z innymi przyszlymi mieszkancami
        Zuzanna_szelinska@mayfly.pl
    • Gość: sara Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.pbk.pl / 10.0.102.* 30.05.03, 11:14
      Czy ktoś słyszał coś o TBS Maxis? Zarejestrowani w Warszawie na Al.Solidarnośc,
      urzędują w Ożarowie. Kupiłam od nich mieszkanie. Były drobne problemy. Może
      ktoś coś o nich słyszał? Nie wiem,c zego moge się spodziewać.
      Dzięki.
      • Gość: toja111 ASBUD !!! IP: *.u.mcnet.pl 28.07.03, 13:47
        No dziwi mnie, że jeszcze nikt nie wymienił firmy ASBUD, która spartaczyła
        osiedle PRZYLESIE w Józefosławiu pod Piasecznem i teraz partaczy osiedle w
        Konstancinie. A do tego jeszcze brutalnie i masowo dyma klientów!!! Wejdźcie
        na: www.przylesie.net
        • Gość: semper_fidelis Re: ASBUD !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:51
          Także realizacja inwestycji Ustronie Wiślane na Tarchominie pozostawia wiele do
          życzenia - próbowali dać mieszkania do odbioru technicznego bez wody, prądu i
          dojazdu. Pomimo terminu oddania w listopadzie 2004 do dnia dzisiejszego nie
          działa winda, ogrodzenie jest nim tylko z nazwy bo większość terenu jest
          nieogrodzona, sporo niedoróbek, traktowanie klientów per-noga (Pani Prezes nie
          ma, a ja nie mogę udzielić informacji to typowa odpowiedź na większość pytań
          zadawanych przez osoby które już kupiły) Więcej informacji na
          www.ustroniewislane.waw.pl
    • annamaria26 MSM NOWY DOM 82 11.06.03, 11:43
      1 - termin oddania dawno minął (czekam już ponad rok - budowa budynku do
      którego się zapisałam nadal rozgrzebana i końca nie widać)

2 - brak uczciwości w informowaniu m.in. o przyczynach opóźnień, brak
      przejrzystości postępowania, jakieś "matactwa", "półprawdy" ...

3 - łamanie prawa wobec osób wycofujących się z "inwestycji"

Może "czarni" nie są, ale "biali" na 100% nie
      • Gość: stanisław Re: MSM NOWY DOM 82 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:31
        Ja chyba już 5 rok czekam na usunięcie usterek zgłoszonych przy odbiorze i w
        czasie rękojmi. Zmieniają sie prezesi ale kultura organizacji wciąż ta sama.
    • Gość: maniek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.mis / localhost 17.06.03, 08:04
      Czy ktokolwiek z Was miał może jakiekolwiek problemy z MARVIPOLEM? Dotychczas
      spotykałem sięz bardzo pozytywnymi opiniami, ale dodatkowe informacje nie
      zaszkodzą..
      Pozdrawiam.
      • Gość: sarhaw Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.dmpbk.com.pl 17.06.03, 12:01
        Gość portalu: maniek napisał(a):

> Czy ktokolwiek z Was miał może jakiekolwiek problemy z MARVIPOLEM? Dotychczas
        > spotykałem sięz bardzo pozytywnymi opiniami, ale dodatkowe informacje nie
        > zaszkodzą..
        > Pozdrawiam.

Polecam początek tej strony, na górze jest kilka wypowiedzi na ich temat.
        Osobiście nic o nich nie wiem.
        Pozdrawiam.
        • Gość: BEA Re: MARVIPOL IP: 217.153.47.* 17.06.03, 14:35
          KUPILIŚMY MIESZKANIE OD MARVIPOLU NA SASKIEJ K.; JAK DOTĄD NIE MIELISMY ŻADNYCH
          PROBLEMÓW Z NIMI.PRAWIE WSZYSTKIE NASZE POPRAWKI DO UMOWY I PROJEKTU MIESZKANIA
          ZAAKCEPTOWALI, ROBOTY POSUWAJĄ SIE W DOBRYM TEMPIE.WSZYSTKO WYGLĄDA TAK DOBRZE,
          ŻE AŻ PODEJRZANIE. CIEKAWA JESTEM JAKI BĘDZIE FINAŁ TEJ INWESTYCJI. PÓKI CO
          JESTEŚMY OPTYMISTYCZNIE NASTAWIENI.
          CZEKAM NA UWAGI INNYCH KTÓRZY ZNAJĄ TEGO DEVELOPERA I KTÓRZY MOGĄ NAS TROCHĘ
          OTRZEŻWIĆ.
          POZDRAWIAM
          • Gość: Arek Re: MARVIPOL - haracz przez rok IP: 194.9.223.* 29.09.03, 11:52
            otrzezwia was czynsze gdy po pol roku dostaniecie podwyzke o 30%
            umowa jest tak skonstruowana ze marvipol przez rok pobiera bezkarnie haracz z
            naiwnych i bezsilnych lokatorow...
            • oszukanu Problemy z podpisaniem aktów notarialnych 04.05.06, 08:21
              Proszę o informacje, czy ktoś z Państwa miał doczynienia z developerem A-O
              Konsulting . Jest to firma budująca na Mazowszu. Kupiłam mieszkanie
              w ubiegłym roku. Mieszkańcy mają problemy z podpisaniem aktów notarialnych, ich
              podpisanie jest warunkowane podpisaniem umowy o zarządzanie z developerem na
              okres 3 lat!!!Dodam tylko, że umowa jest dla mieszkańców niekorzystna i
              niezgodna z obowiązujacym prawem. W mieszkaniach są liczne usterki, teren
              osiedla został bez wiedzy mieszkańców znacznie "okrojony", do tego stopnia, iż
              samochody parkują pod oknami. Ilość miejsc parkingowych została również
              zmniejszona, co doprowadzi do autentycznej wojny między mieszkańcami o
              możliwość zaparkowania auta. Prezes wpadł ma świetny pomysł, kto pierwszy
              wpłaci ok. 3.250,00 PLN + 22%VAT będzie miał miejsce oznakowane i na wyłączność
              przekazane miejsce do parkowania, bez względu na to, że wszyscy mają równe
              prawo do gruntu na którym zostało wybudowane osiedle, czyli sprzedaje to co
              należy do wszystkich!!! Firma ta ma kolejne mieszkania do sprzedania. Kupującym
              radzę wszystko b. dobrze czytać, sprawdzać i wszystko prosić na piśmie, żeby
              później nie usłyszeć, że to taki chwyt reklamowy był...
              • mrowka07 Re: Problemy z podpisaniem aktów notarialnych 12.06.06, 17:39
                Kupowałem garaz w A-O Konsultingu rok temu na Stryjenskich w budynku PAX-u.
                Dlaczego garaże sprzedawał A-O Konsulting nie wiem. Było spotkanie informacyjne
                po którym pewien Pan pozbierał zaliczki od zaintersowanych kilkunastu osb.
                Razem było to z kilkadziesiąt tysięcy. Potemn słuch po tym panu zaginął.
                Ktokolwiek wie gdzie ten pan mieszka bardzo prosze o namiary. Jesżeli ktoś tez
                został oszukany przez A-O Konsulting poszę o wypowiedź na FORUM
                • rusin1111 Re: Problemy z podpisaniem aktów notarialnych 24.01.07, 16:53
                  NA SZCZEGÓLNE MIEJSCE W TYM RANKINGU ZASŁUGUJE FIRMA SMULSKI, WYBITNA
                  JEDNOSTKA, KTÓRA BUDUJE BLOK SIEDMIOPIĘTROWY OD 2003 ROKU NA BOKSERSKIEJ
                  W TEJ CHWILI NIEMA TAM JESZCZE FUNDAMENTÓW W PIERWSZYM Z CZTERECH PLANOWANYCH
                  BUDYNKÓW A CO LEPSZE BUDOWALI NIE NA SWOIM GRUNCIE.
                  DO TEGO ŚCIĄGAJĄ Z LUDZI KASĘ ZA REZRWACJĘ I ROBIĄ WSZYSTKO, ABY PRZYPADKIEM
                  JEJ NIE ZWRÓCIĆ KIEDY CHCE SIĘ ZREZYGNOWAĆ.

KILKA OSÓB PRÓBUJE WEJŚĆ Z NIM NA DROGĘ SĄDOWĄ ALE JAK TO ZWYKLE BYWA PEWNIE
                  NIE ŁATWO BĘDZIE Z NIMI WYGRAĆ.

OMIJAJCIE TĘ FIRMĘ Z DALEKA!!!!
    • Gość: rrr Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 195.117.5.* 28.07.03, 14:45
      BCB BAUSYSTEME & DEVELOPMENT / obecnie PLATIA POLSKA - Tarchomin osiedle
      Strumykowa 2001 (przejęte od Energopolu Olsztyn)
    • Gość: stasiek Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 126.17.38.* 06.08.03, 15:24
      PDB "EDBUD"
    • Gość: pim Zbud IP: *.bre.com.pl / 10.70.7.* 07.08.03, 09:48
      Zbud z Rembertowa. Zarezerwowałem u nich mieszkanie Nie wpłacałem kasy gdyż
      deweloper nie był jeszcze właścicielem działki. Gdy na koniec działka została
      przepisana na firmę , zgłosiłem się by podpisać umowę. Wtedy prezes
      oświadczył , że sprzedał mieszkanie innemu klientowi. Interesując się tą
      inwestycją nasłuchałem się wielu raczej niepochlebnych opinii na temat tej
      firmy.
      • Gość: Mioduszka Re: Zbud IP: 212.69.73.* 13.08.03, 18:33
        Pim podziękuj panu Zimnickiemu, że nie sprzedał ci tego mieszkania. Nawet nie
        wiedziałam, że ZBUD działa jeszcze na rynku. Jeśli znasz Rembertów i
        interesowałeś się tą firmą to wiesz, że wybudował dom przy Chruściela.
        Wybudowć, wybudował co prawda z rocznym opóźnieniem. Do dzisiaj wspólnota
        ponosi koszty jego fuszerki, oddał budynek nieocieplony, z wadliwą wentylacją,
        teren niezagospodarowany. Zostawił też problem podniesienia terenu na którym
        stoi budynek do tego stopnia, że posesje sąsiadów są w okresie obfitych
        deszczów zalewane. Wytoczono nam więc sprawę sądową po przejęci budynku od
        ZBUD-u. Mogłabym pisać o grzybie w mieszkaniu, wadliwie zainstalowanych
        oknach, ale to już nie twój problem, na szczęście.
    • Gość: ma Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: 62.233.200.* 09.08.03, 18:26
      JW Construction, bo ma problemy finansowe.
      Zalegali komuś z zapłatą pięniędzy przez kilka miesięcy i ten ktoś złożył w
      maju wniosek o upadłość JW. Wniosek wycofano po ponad tygodniu bo tyle
      potrzebowało JW żeby zebrać 27 tys złotych (tak podawała Rzeczpospolita). Kto
      wie, czy uda im sie dokończyć wszystkie rozgrzebane budowy?
    • Gość: Mario Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 10.08.03, 20:16
      Witam. Czy ktoś moze mi coś powiedziec o firmie Terenix - budują teraz na
      Tarchominie "Pzy Lesie 2" i o firmie Barc " Osiedle pod Dębami"

Z góry dzięki
      • Gość: MiKa Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:08
        Z BARCem wszystko bylo ok, teraz kolejny odbior techniczny... czuje sie jak na
        Alternatywy 4...
      • Gość: emkur Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:40
        Cześc, Ja słyszałem o Terenixie, pobudowali coś wcześniej przy wale (Odkryta
        75). Brat cioteczny mojej żony tam kupił. kilka razy byłem, nawet ładnie to
        wygląda. Co do samego podejścia inwestora to było wszystko ok. Natomiast chyba
        nie do konca dobrze to zrobił to ściany zaczeły pękać (coś z gruntem). Polecam
        wywiad wśród mieszkańców tego bloku.
    • Gość: lex RADEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:26
      wielkie jedno g......
    • Gość: Lutraki Re: CZARNA LISTA firm DEVELOPERSKICH IP: *.menis.gov.pl / 10.215.100.* 12.08.03, 09:51
      J.W. Construction - zwodza ludzi, rozwiazuja umowy a otem kasy nie chca wyplacic
    • Gość: Sos Wawel-Serwis z Krakowa - czy cos slyszeliscie? IP: *.krakow.pol.pl 12.08.03, 10:51
      Chce kupic mieszkanie na Gorce Borkowskiej - czy cos slyszeliscie o tym
      deweloperze?
      Sos
    • Gość: Domator TA CZARNA LISTA JEST POTRZEBNA ALE..... IP: *.sympatico.ca 25.08.03, 05:52
      NIEDOPRACOWANA JESZCZE. Wielu odwiedzajacych strasznie sie rozmydla w
      wypowiedziach. Jesli to ma rzeczywiscie byc lista to proponuje zeby sie trzymac
      zasady ,ze w rubryce - Temat- dajemy nazwe firmy + miejscowasc i krotkie
      okreslenie ich wady, np. JW w Wawie przestoje, lub SMS DOM w Krakowie to
      bankrut, JW w Wawie chamskie traktowanie itp. Da to szybki przeglad partackich
      firm i pozwoli na szybsze wybranie opisu firmy o ktorej cos wiecej chcemy
      przeczytac. Zaoszczedzi to sporo czasu bo mysle, ze ta lista szybko sie
      rozrosnie.
      Pozdrowienia dla wszystkich i powodzenia w poszukiwaniu wymazonego M.
      • Gość: kocur Re: TA CZARNA LISTA JEST POTRZEBNA ALE..... IP: *.regionline.fi 17.03.04, 17:29
        tak jest, Dobrze mowi dac mu wodki !!!
    • Gość: Sylwuchna GEO KRAKÓW - Mieszkanie i Dom IP: 149.156.213.* 05.09.03, 13:44
      ...a co z nimi? Wie ktoś?
      • Gość: ZieL Re: Geo KRAKÓW - Mieszkanie i Dom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:42
        Ja również jestem zainteresowany tym developerem. Proszę o jakieś komentarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka