jolek Re: Emil Habibi 31.05.04, 16:16 moja droga przyjaciolko! szczesciara z Ciebie :O) ja chcialam choc pozyczyc z biblioteki. ale na mahfuzie konczy sie arabski swiat mej biblioteki :O( ale za to zakupilam na allegro opowiadania egipskie. i mam nadzieje, ze to choc troche oslodzi mi strate Emilka :O) pozdrawiam cieplo wszystkich milosnikow Emila H. :O) p.s. a wart czytania? _______________________________________ community.webshots.com/user/jolamalcher jolamalcher.fotopages.com Odpowiedz Link
beduinka Re: Emil Habibi 31.05.04, 16:31 jolek napisała: > moja droga przyjaciolko! > szczesciara z Ciebie :O) :))) a żabyś wiedziała :))) i powiem ci jeszcze, że dla mnie "Niezwykłe okoliczności zaginięcia..." były pierwszą próbką literatury arabskiej, jaką czytałam (pomijając "Baśnie z 1001 nocy" - które Arabowie też pomijają) no ale w zbiorze "Ziemia smutnej pomarańćzy" też jest jakieś jego opowiadanie :)) oczywiście mogę ci pożyczyć :))) Odpowiedz Link
jolek Re: Emil Habibi 31.05.04, 17:57 eh! dzieki za dobre checi :O) pozyczylabym chetnie, ale mam chyba za daleko do Twej biblioteki :O) ale zapamietam :O) moze ja kiedys cos od Ciebie, a Ty ode mnie? kto wie :O) a moja radosc czytania arabskiego slowa pisanego zaczela sie od Mahfuza. i dzieki Bogu! bo tak mnie oczarowal, ze brne dalej :O) _______________________________________ community.webshots.com/user/jolamalcher jolamalcher.fotopages.com Odpowiedz Link
beduinka Re: Emil Habibi 31.05.04, 18:02 ja to "Niezwykłe okoliczności..." jeszcze w czasie liceum w jakieś wypracowanie wplatałam - aż moja polonistka musiała zacząć to czytać - i inne książki arabskie, np. "Kochany panie Kawabato" Odpowiedz Link
beduinka Re: Emil Habibi 31.05.04, 18:23 mam ci przekazać, że Amabasada Palestyny, dysponuje jakąś tam ilością ksiażki "Niezwykłe okoliczności..." - możesz spróbować od nich wyprosić :))) Odpowiedz Link
jolek Re: Emil Habibi 01.06.04, 14:13 dziekuje bardzo :O) ja to od razu czuam, ze jestes cool :O) i blizniego w potrzebie wspomorzesz :O) dzis wprawdzie pozyczylam w koncu Emilka z biblioteki, ale nie zawadzi spytac w ambasadce :O) a noz..... p.s. przeczytalam juz polowe w autobusie, jadac do pracy, i mnie wciagnelo. fajne bardzo :O) _______________________________________ community.webshots.com/user/jolamalcher jolamalcher.fotopages.com Odpowiedz Link