agusha7 14.12.03, 22:21 Zainteresowanych kultura egipska serdecznie zapraszam. Czekam rowniez na Wasze pytania i opinie. Pozdrawiam; Agnieszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusha7 Re: Pytania do Egipcjan 20.12.03, 21:47 Na stronie w dziale "Pytania do Egipcjan" opublikowane zostaly odpowiedzi na nastepujace tematy: - ja zyja Egipcjanki - co kobiety mysla o Europejkach - stosunek Egipcjanek do mezczyzn i seksu - nieprzyjemne zaczepki Egipcjan - obcokrajowcy w Hurghadzie - stosunek Egipcjan do USA - muzyka a Koran - obrzezanie kobiet w Egipcie - opieka spoleczna, czy panstwo udziela pomocy najbiedniejszym - dlaczego egipscy mezczyzni trzymaja sie za rece - czy handlarze sa mili, bo tacy sa, czy po prostu lubia dolary - Egipcjanie za kierownica - chrzescijanie w Egipcie - "niepraktykujacy" muzulmanie + inne religie - stosunki kolezenskie: mezczyzna-kobieta - skad w Egipcie drewno - swieta i urodziny - tempo zycia - bakszysz Kolejna seria: WSZYSTKO O MALZENSTWACH -- Odpowiedz Link
hannamay Re: Pytania do Egipcjan 21.12.03, 01:37 asusha7: zachwycona jestem Twoja strona internetowa- wspanialy pomysl, aby zorganizowac wymiane zdan, opini na czasami mniej wygodne tematy. A++++++++++++ Mysle, ze Twoja pomysl to taka mala kampania na rzecz pokoju i zjednoczenia, a przede wszystkim upadku stereotypowego myslenia o muzulmanach. Tego nam wszystkim trzeba i dziekuje Ci za to. Powodzenia Ci zycze i bede sledzic uwaznie Twoja strone. hannamay Odpowiedz Link
amar_sina Re: Pytania do Egipcjan 21.12.03, 11:46 dołączam się do powyższej opinii Hannamay:) Odpowiedz Link
joanna_xx Re: Pytania do Egipcjan 21.12.03, 17:47 Bardzo dobra strona; pomysl z pytaniami do Egipcjan tez pierwszorzedny. ja raczej znam kraje arabskie poprzez pryzmat Syrii; jednak odpowiedzi Egipcjan zamieszczone na Twojej stronie bardzo dokladnie przedstawiaja rzeczywistosc. Bardzo mi sie podobaly ich wypowiedzi. Potwierdzila sie tez kwestia z obrzezaniem kobiet (lacznie z dowcipem o smierci prezydenta, ktory opowiedzial mi moj maz ,i ktory zamiescilam na tym forum). Ciesze sie, ze zaistniala taka strona; pomoze ona w pewnym stopniu przelamac stereotypy o Arabach i Islamie. Korzystajac z okazji, chcialam wszystkim zyczyc Wesolych Swiat chrzescijanom, jak rowniez muzulmanom i zydom (choc to nie ich swieto, ale jednak czas wolny spedzony w gronie najblizszych i polska tradycja), wspanialej zabawy sylwestrowej i Szczesliwego Nowego Roku. Miejmy nadzieje, ze rozwiaze sie tez konflikt na BW. Tego wszystkiego zycze z calego serca juz teraz, poniewaz przez dluzszy czas nie bede miala mozliwosci tu zagladac. Ale kiedys wroce. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agusha7 Re: Pytania do Egipcjan 20.01.04, 03:26 - muzułmanie w kościele, chrześcijanie w meczecie? - odwiedziny u Egipcjan - kobieta słodzi herbatę mężczyźnie - reakcja rodziny na ślub z chrześcijanką - niezamężne muzułmanki z Europy - prawa Egipcjanek - zgoda rodziców na ślub Jeżeli śledzicie odpowiedzi Egipcjan (Gassera, Mony i innych)od dłuższego czasu, proszę zajrzyjcie na FORUM, bo tym razem ONI mają do Was pytanie:) Odpowiedz Link
beduinka Re: Pytania do Egipcjan 02.06.04, 23:40 jakie są w Egipcie mniej więcej ceny laptopów - zależy mi na tym, by klawiatura posiadała zarówno polskie, jak i arabskie literki... i gdzie najlepiej kupować taki sprzęt, by był tani, a jednocześnie nie był bublem Odpowiedz Link