Dodaj do ulubionych

długi weekend wokół Barcelony

18.02.07, 21:05
Właśnie, długi weekend.. Poszukuję chętnych na dwutygodniowy Tour de Katalonia
;) na przełomie kwietnia i maja. Przelot samolotem do Barcelony, spanie w
namiotach, dzienna trasa ok 100 km, przewidywany koszt całkowity 1500, max
2000 zł. Sprawa raczej pilna ze względu na konieczność szybkiej rezerwacji
biletów na samolot. Szczegóły przez e-mail.
Obserwuj wątek
    • damianis1 Re: długi weekend wokół Barcelony 18.02.07, 21:40
      Po 100 km dziennie przez 2 tygodnie wokol Barcelony?, ciekawe... Jest w
      polnocnej Hiszpanii popularna droga rowerowa ktora prowadzi do Santiago de
      Composteia na zachodzie kraju.
      • o_k Re: długi weekend wokół Barcelony 18.02.07, 22:27
        cóż, trasa nie została jeszcze opracowana ;) początek i koniec trasy w
        Barcelonie, cały przebieg wycieczki to kwestia otwarta
      • oskar58 Re: długi weekend wokół Barcelony 20.02.07, 11:01
        Damianis, gdzie się zaczyna droga rowerowa do Santiago de Compostella o której
        piszesz? Z Krakowa (gdzie mieszkam) tanie linie lotnicze latają do Malagi i
        Barcelony, a to do Santiago od 1600 do 2000 km, zależnie od wybranej trasy. Mam
        opracowane wstępnie dwie wersje. Ciekaw jestem innych. Czy to przypadkiem nie
        jest piesza "droga francuska" zaczynająca się w Pirenejach po stronie
        francuskiej? Pozdrawiam. Oskar
        • damianis1 Re: długi weekend wokół Barcelony 20.02.07, 22:48
          Chodzi tu o droge sw. Jakuba prez ktora tysiace pielgrzymow corocznie udaje sie
          do Santiago. Tam tak jak do Rzymu prowadza niemal wszystkie drogi. Sa rozne
          warianty.. Rowerem przez tydzien (chce to zrobic we wrzesniu) najlepiej i
          najciekawiej wydaje mi sie jechac te ostatnie 320 km tej drogi ktora zaczyna sie
          w Leon.
          • oskar58 Re: długi weekend wokół Barcelony 21.02.07, 16:44
            Damianis, idziesz na łatwiznę, 320 km w tydzień? Leon to tylko połowa drogi
            francuskiej, która mierzy ok. 600 km. Zacznij gdies dalej, tak byś poczuł, że
            to pielgrzymka, a nie majowa (wrześniowa) wycieczka. Poniżej 1200 km to sie nie
            liczy. Ambitni piesi pielgrzymi zaczynaja w Lourd, potem tylko Pireneje i te
            600 km do Compostelli. No a być w Compostelli i nie być na Końcu Świata
            (Finisterre), to jak być w Rzymie i nie widzieć papieża. Do zobaczenia na
            camino. O.
            • damianis1 Re: długi weekend wokół Barcelony 21.02.07, 20:31
              We wrzesniu mam okazje zabrac sie autokarem z Kolonii (gdzie obok mieszkam) do
              Leon (z Hiszpanami co tam mieszkaja) i pedalowac spokojnie przy okazji
              zwiedzajac cos niecos do Composteli. I stamtad Iberia-lotem do Barcelony i do
              domu. Widze ze masz czas i ochote na wieksza trase wiec zycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka