magdulka2 13.04.07, 19:49 Chcemy kupić dla naszej 1,5 rocznej córeczki fotelik na rower. Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie? Jakie są dobre i bezpieczne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
detroit Re: pierwszy fotelik na rower 20.04.07, 09:08 Z wielką chęcią odpowiem na twoje pytanie. Ja (a raczej mój syn) też zaczął swoja przygode rowerowa w tym wieku. Cóż kupiliśmy fotelik za ok 100zł taki zwykły w markecie, montowany na rure podsiodłową. To ważne bo widziałem takie montowane bezpośrednio na bagażnik, a te należy od razu wykluczyć. Wrażenia z jazdy: jak dla mnie to jedzie się dość ciężko bo przecież za mną wisi non stop te 10-15 kg. Mały w pierwszym sezonie trochę marudził i nawet dziś, lepiej jak jedziemy nie polem, lasem a gdzieś w mieście, bo po prostu widzi więcej. Komfort jazdy na foteliku nie jest zły, ale dziś, choć to juz za późno (przed nami 3 sezon - dziecko ma 3,5 lata) kupiłbym fotelik lepszy. Syn często zasypia podczas jazdy, fotelik nie ma zagłówka, a to w tym wypadku bardzo było by przydatne. Taki pierwszy rzut oka na allegro i widze że solidny używany fotelik można kupić za ok 250 zł. i tak bym teraz zrobił. Tylko ważne! kup taki z jak najwyższym zagłówkiem, aha widziałem taki który odchyla się w tył że dziecko jest w pozycji półleżącej (fajny bajer). Wierze, że waszej córeczce spodoba się jazda na rowerze, wtedy na każdym wyjeździe człowiek jest bardziej mobilny. Ja z synem zrobiłem juz prawie 600 km! Powodzenia! Odpowiedz Link
robertrobert1 Re: pierwszy fotelik na rower 25.05.07, 22:28 Moj syn swoja przygode rozpoczynak w wieku 11 miesiecy czyli wtedy kiedy umial siedziec ale jeszcze nie chodzil. Umiejetnosc siedzenia jest wazna gdyz to sie wiaze z samodzielnym trzymaniem glowki. Glowke trzymal prosto gdy nie spal ale jak spal zadne podwyzszone zaglowki sie nie sprawdzaly. Musialem jedna reka jechac na rowerze a druga przytrzymywac glowke. Poniewaz to bylo i niewygodne i niebezpieczne wiec z czasem zaczalem wozic ze soba kocyk. I tak podczas na szych wycieczek rowerowych bardzo czesto "biwakowalismy" w roznych dziwnych miejscach. Teraz jezdze z corka chociaz ona woli juz sama jezdzic. Fotelik mam obecnie ze znacznie nizszym zaglowkiem. Odpowiedz Link
barmagos Re: pierwszy fotelik na rower 24.04.07, 12:50 Kupilismy Hamax sieste- rozkłada sie do leżenia 26 st- sprawdzilismy już na małej( pierwszej) wyprawie do Kampinosu. Nasza @ l;etnia córeczka wytrzymała 5 h, z małą przerwą:)na jedzonko i rozprostowanie kości, a była zachwycona widokami, szybka w miare jazdą i tym ze tak długo mam w zasiegu wzroku oboje rodziców:)- co prawda plecy taty:) Pozdrawuiam Odpowiedz Link
jusytka pierwszy? 25.05.07, 11:31 Moje dziecię już wyrosło z fotelika, ale miało tylko jeden i to wystarczyło. Po co ci kolejne foteliki? Odpowiedz Link