nana_c 01.03.10, 08:08 Radjo dzisiaj powiedzialo, ze mamy pierwszy dzien astronomicznej wiosny. Po tej zimie, mile dla ucha stwierdzenie. Pozdrawiam serdecznie i milego wiosennego dnia zycze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greis52 Re: MARZEC... :-) 01.03.10, 08:32 witam, mile i to bardzo a u nas podwyżka emerytur i rent od dziś świadczenia są wyższe o ponad 4 proc. niewiele ale wielu ucieszy... bezwietrznego dnia zycze! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 01.03.10, 10:32 Dokładnie to 4.62%.Ja dopiero 25 marca dostanę,a mąż już teraz. Odpowiedz Link
irene.jg Re: MARZEC... :-) 02.03.10, 09:53 Witam forumki Słońce bawi się w chowanego, a ja marzę o zielonych trawnikach... Odpowiedz Link
irene.jg Re: MARZEC... :-) 02.03.10, 10:40 A to ciekawe! Wkleiłam inny obrazek, a zamienił się w jakąś fotkę ?? Odpowiedz Link
henryk245 Re: MARZEC... :-) 02.03.10, 10:42 Spacerek z Futrzakiem 06:20 ,podwojna poswiata na zachodzie ogromny pomaranczowy ksiezyc tak nisko nad ziemia ze mialem wrazenie ze spadl na wschodzie piekne wschodzace slonce tuz nad horyzontem lecz mniejsze niz ksiezyc dwie poswiaty - dwa kolory , niesamowity wyglad. na snieg na trawniku sypie sie sproszkowany wegiel drzewny-snieg szybciej topnieje a wegiel wchlania gleba dobijajac mech w trawie-od razu piekna trawa na wiosne. Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 02.03.10, 12:14 A nie mogłeś Henryku fotkę pstryknąć? ja bym nie wytrzymała. Pochmurno i smetnie na dworze,cała radość,że to już marzec. Odpowiedz Link
nana_c Re: MARZEC... :-) 03.03.10, 01:24 henryk245 napisał: > Spacerek z Futrzakiem 06:20 ,podwojna poswiata > na zachodzie ogromny pomaranczowy ksiezyc tak > nisko nad ziemia ze mialem wrazenie ze spadl > na wschodzie piekne wschodzace slonce tuz nad > horyzontem lecz mniejsze niz ksiezyc > dwie poswiaty - dwa kolory , niesamowity wyglad. > > To musial byc powalajacy na kolana widok... tak samo prosze na drugi raz w tyl zwrot do domu po kamerke Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 03.03.10, 09:42 Może chłody i idą,ale dzisiaj witam Was z pięknym słoneczkiem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 01.03.10, 08:41 Witam prawie wiosennie.Słonko chwilami wychodzi zza chmur. Odpowiedz Link
mycha Re: MARZEC... :-) 01.03.10, 12:37 cześć dziewczyny. u mnie poranek był śliczny, słoneczny, aż krzyczący wiosną. niestety teraz zrobiło się szaro, a sine chmury zwiastuję deszcz, albo co gorsza śnieg miłego poniedziałku życzę. Odpowiedz Link
nana_c Re: MARZEC... :-) 01.03.10, 15:49 4% to juz liczba- moim rodzicom podniesli zeszlego lata jakos póltora procenta, a moje zarobki po strajkach wzrosna o 2 iles, ale w ciagu 2 lat Mówi sie ok i zyje sie dalj Za porzadki sie wzielam- po tygodniu pracy w pracy i w domu niewiele robienia, nazbieralo sie Odpowiedz Link
mycha Re: MARZEC... :-) 02.03.10, 08:15 hello. jestem kompletnie niewyspana chyba przez te wichury spać nie mogę oby szybko zleciał ten dzień... miłego życzę Odpowiedz Link
greis52 Re: MARZEC... :-) 02.03.10, 17:03 u mnie jak w garncu na przemian: słonko deszcz śnieg i wiatr udanego popoludnia! Odpowiedz Link
kendo Re: MARZEC... :-) 03.03.10, 15:16 witam Was Kochana Zalogo, widze,ze macie sobie dobrze, podobnie,jak ja choc,moze snu tez brak,jakos ze spaniem na opak, w miescie snieg juz stopnial, zostaly tylko gory wywozonego sniegu na peryferiach .... slubny kamerki niema,bo ja ja zabralam do miasta, szkoda,zorze polarne tez teraz mozna zobaczyc... niesamowite przezycie, ale bedzie jeszcze okazja...to sie cyknie fotke. a tak pozatem moji Kochani, to jakos mi sie nie nudzi, kocyk zakonczylam i wyprobowalam, wiec na siedzaco na nakrycie nog jest OK, na lezaco trzeba by bylo dorobic na szerokosc ociupinke, wiec w kraju dokupie wloczke i bedzie znowu zajecie zycze udanego dnia. nie rozplaszczajcie sie za mocno, slonko marcowe zdradliwe, latwo o przeziebienia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 03.03.10, 16:25 Witaj Kenduś.Greis coś tam podłapała,ale ja nie mam zamiaru chorować. Greis,jak tam Twoje zdróweczko,lepiej? Odpowiedz Link
kendo Re: MARZEC... :-) 03.03.10, 16:39 witaj Jagus uszch....wirusek przedwiosenny Greis nawiedzil, ja tez w wirusa bede wjezdzac, Mama i siostra zaziebieni,moze do poniedzialu wydobrzeja,cobym ja byla sprawna na mojej podmianie. milego popolodnia Jagus zycze. Odpowiedz Link
irene.jg Re: MARZEC... :-) 03.03.10, 17:07 Witajcie Przed chwilą przestał padać śnieg, a było zupełnie biało. Ale plama, akurat dzisiaj nawet nie wpadłam się przywitać, a tu Kenduś zawitała. Strasznie miło Cię słyszeć Kenduś, dzięki za wpis na Słowem malowane Jeszcze miesiąc nieobecności? To strasznie długo! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 04.03.10, 09:01 Witajcie forumeczki.Chciałam pisać,że posępnie,a tu jak raz słonko wyszło.Jak fajnie,od razu lepiej. Odpowiedz Link
nana_c przednia robota 04.03.10, 10:03 Wzielismy sie za strych- znaczy sprzatanie i wywalanie pierdul pod kierownictwem syna Nazbieralo sie tego kramu przez 20 lat (czy jakos tak). Bawidla wzial pan do Polski. W sumie nie lubie wyrzucac, wole dac komus. Odpowiedz Link
irene.jg Re: przednia robota 04.03.10, 10:18 Dzień dobry słonecznie i trochę wietrznie. Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
irene.jg Re: przednia robota 05.03.10, 09:36 Witajcie, słoneczko świeci i dodaje energii. Miłego dnia wszystkim Odpowiedz Link
irene.jg Re: przednia robota 05.03.10, 09:44 Dałabym głowę pod topór, że witałam się z Wami, a postu nie widzę. A więc jeszcze raz: Witajcie i miłego dnia życzę. U mnie słonecznie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: przednia robota 05.03.10, 10:27 Witajcie.Irenko,to teraz masz dwa posty powitające. to musi być miło,tylko słonka podejrzewam ,to już nie masz. U mnie coś pada,niby śnieg. Wcześnie się wzięłaś za porządki Nano,ja jeszcze poczekam.Robię co wiosnę i zawsze jest coś do wyniesienia. Odpowiedz Link
mycha Re: przednia robota 05.03.10, 11:08 witajcie robaczki u mnie dzień zaczął się wiosennie przedpołudnie przyniosło zimę i śnieg, ciekawe jaki będzie wieczór... miłego! Odpowiedz Link
irene.jg Re: A słońce nadal pięknie świeci 05.03.10, 11:14 No, rzeczywiście powitanko podwójne, wyrównało się za moją absencję czasami. Odpowiedz Link
greis52 Re: A słońce nadal pięknie świeci 05.03.10, 11:42 pozdrawiam i u mnie pocukrzyło, i słoneczko świeci, piekny dzień i do tego piątek!!!!!! Odpowiedz Link
nana_c Znowu snieg 05.03.10, 18:52 padac zaczal wieczorem... wczoraj tez krótko, zamiec sniezna byla. Nie wiem, co to za wiosna Odpowiedz Link
kendo Re: Na razie świeci słońce 06.03.10, 15:17 u mnie tez od paru dni cudownie swieci WITAJCIE ZALOGO nareszcie doczlaplam do kompa, wczoraj z nim walczylam, nawet nie moglam poczytac, cos zmiana na nowego operatora sie chyba nie udala zobaczymy,jak wroce,wtedy bedziemy monitowac/przestawiac ustawienia... miejcie sobie udany weekendzik, wieczorkiem bede sie pakowac jutro dziecie mnie odstawia o 18 godz.na prom. Odpowiedz Link
kendo Re: Na razie świeci słońce 06.03.10, 16:56 *Jagus sliczne dzieki, no podobnym stateczkiem bede plynac Polonia, wrocila z remontu przed trzema tygodniami. miej sobie dobrze. chyba ukrecilas juz jakies ciasto dla dzieci? Odpowiedz Link
irene.jg Re: Na razie świeci słońce 07.03.10, 10:13 Witam w niedzielne przedpołudnie Słońce mocno świeci, ale jest chłodno. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Na razie świeci słońce 07.03.10, 11:44 W nocy było mroźno,ale teraz piękne słonko. Odpowiedz Link
nana_c Niedziela marcowa, dzisiejsza 07.03.10, 22:58 Nic dodac, nic ujac zdjecie z dzisiejszego spaceru. Do wiosny to u nas jeszcze kawalek... Odpowiedz Link
kanoka Re: Niedziela marcowa, dzisiejsza 08.03.10, 07:56 Witam w poniedziałek. Minus 12. Zima trzyma się dobrze. Wiosny nie widać Odpowiedz Link
jaga_22 Poniedziałek .Dzeń Kobiet 08.03.10, 09:01 Witam w Dniu Kobiet. Nano śliczne zdjęcie,a wiosna i tak musi przyjść. U mnie było -9st.,ale od rana piękne słonko. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Poniedziałek .Dzeń Kobiet 11.03.10, 08:30 Vistulanie się przeprowadzili,czy co? i adresu nie zostawili ? Odpowiedz Link
irene.jg Re: Poniedziałek .Dzeń Kobiet 11.03.10, 09:04 Witam w słoneczny, ale wietrzny poranek. Miłego dnia. Odpowiedz Link
nana_c Sobota... 13.03.10, 16:24 Witam. U mnie sobota pracujaca (niedziela tez). Kendo juz w Polsce? Odpowiedz Link
henryk245 Re: Witajcie w niedzielę marcową 14.03.10, 10:16 Kendo w Karkonoszach a ja musze Pania Zosie prosic by posprzatala,eeech Rano przez godzinke sypalo sniegiem,teraz piekne slonce i -2*C. Milej Niedzieli Wam Zycze Odpowiedz Link
nana_c Re: Witajcie w niedzielę marcową 14.03.10, 16:35 W Karkonoszach?! Ok. U nas przestalo sypac sniegiem. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w niedzielę marcową 14.03.10, 21:19 A u nas zaczęło.Po południu, to snieg sypał wielki,wielkie płaty opadały powoli,było pięknie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witajcie w niedzielę marcową 15.03.10, 09:39 Witajcie.Całą noc padało,a teraz piękne słoneczko.Zdjęcia dzisiaj robione,aparat oszust. > > Odpowiedz Link
henryk245 pierwsze oznaki wiosny .. 15.03.10, 13:49 .. dzisiaj na spacerku futrzak skakal w snieg i kopal az wykopal mysz,wyjelem mu ja z buziulki - byla zywa,gdy myszy polne sie budza to oznacza ze pod sniegiem natura budzi sie z zimowego letargu ja tez,chyba wezme laske i do lasa pujde na spacerek Odpowiedz Link
mycha Re: pierwsze oznaki wiosny .. 15.03.10, 14:31 cześć robaczki weekendowałam się u znajomych w sochaczewie, a właściwie to na wsi pod sochaczewem. i wczoraj, jak wróciłam do domu to mi kapcie pospadały tak było biało i ciągle sypało. dzisiejszy poranek był cudownym! wszędzie biel i czyste niebo ze słońcem... aż się chciało pójść na wagary teraz już się powoli wszystko topi, a niebo poszarzało... dementuję, to ani ja ani nikt z mojej rodziny znalazł się w paszczy futrzaka Odpowiedz Link
nana_c Re: pierwsze oznaki wiosny .. 15.03.10, 22:32 Jago, ogladalam wiadomosci z Warszawy, kupa sniegu tam faktycznie U nas rano bylo puchowo i bialo, ale potem zaczal padac deszcz. Budzac sie ze snu zimowego, wstapilam do fryzjera, i mam praktyczna fryzurke do nordicwalkingowania bo takze dzisiaj zakupilam do tego celu pare specjalnych skarpet, nowe buty i spodnie "oddechowe" Zeby tylko nie padalo, to ruszam z kijami. Odpowiedz Link
henryk245 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 16.03.10, 11:24 piekne slonce,+/-0*C jezeli pod slonce to koniecznie z bardzo ciemnymi okularami bialy snieg i nisko lezace slonce - paskudne warunki do jazdy. Pzdr. Odpowiedz Link
henryk245 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 16.03.10, 11:26 mycha) "dementuję, to ani ja ani nikt z mojej rodziny znalazł się w paszczy futrzaka" .. a jak myslisz?dlaczego uratowalem mysie zycie?zeby cisie podliznac Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 16.03.10, 14:09 Śnieg pomału topnieje, od rana piękne słoneczko.Od czwartku cieplej,a nawet 14 w sobotę....hurrrraaaa !!! Wiosna przyjdzie w sobotę o godz.18.32 Odpowiedz Link
henryk245 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 16.03.10, 16:33 w ub roku 17 maja (norweskie swieto) zrobilem premiere krotkich gatkow i niezmarzlem,moze w tym roku tez tak cieplo bedzie ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 16.03.10, 18:53 A ja pamiętam,ale to było dawno na 1-szy maja pojechałam z mężem na działkę pomidory sadzić i była piękna pogoda. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 17.03.10, 10:05 Słonko świeci i jest fajnie.Od jutra coraz cieplej.Prognoza do niedzieli,bo dalej nie wiem. Odpowiedz Link
irene.jg Re: pierwsze oznaki wiosny .. 17.03.10, 11:34 Witajcie, jest dość chłodno, bo wiatr wieje. Może już niedługo ... Odpowiedz Link
greis52 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 18.03.10, 06:55 Ciepło, cieplej... wiosna!!!!!!!! czas zabrac sie za wiosenne porzadki pozdrawiam Was... Odpowiedz Link
mycha Re: pierwsze oznaki wiosny .. 18.03.10, 08:47 cześć i czołem u mnie szaro, buro, chłodno i blee gdzie ta wiosna? gdzie to słońce? jeszcze trochę a wyłączy mi się nawet tryb czuwania ściskam was mocno i miłego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 18.03.10, 09:37 Nie ma słoneczka,a chyba miało być. Jest +6st,ale bardzo pochmurno Odpowiedz Link
irene.jg Re: pierwsze oznaki wiosny .. 18.03.10, 11:48 Zamiast słońca siąpi deszczyk, energii nie ma do pracy - witajcie Żelazko krzyczy, że się ociągam od poniedziałku Odpowiedz Link
henryk245 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 18.03.10, 13:58 "Żelazko krzyczy, że się ociągam od poniedziałku " a za mna odkurzacz poluje od piatku Piesek piasku na lapkach przyniesie .. jeszcze pare dni a bede mogl kartofle w domu sadzic termometr na polnocnej scianie- w tej chwili +11*C zeby nie to lenistwo to pojechalbym na plaze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 19.03.10, 09:29 Witam,dzisiaj słonko nadrabia za wczorajszy pochmurny dzień. Odpowiedz Link
irene.jg Re: pierwsze oznaki wiosny .. 20.03.10, 10:14 Jest ciepło, korzystam z tego i myję okna, miłego weekendu życzę forumkom Odpowiedz Link
jaga_22 Re: pierwsze oznaki wiosny .. 20.03.10, 10:17 Słonko za chmurami,ale trochę prześwituje.Miłego weekendu. Odpowiedz Link
henryk245 Re: MARZEC... :-) 20.03.10, 20:47 Zwierzeta juz czuja wiosne youtube.com/watch?v=KpeBuE3mOac zrodlo:Maveric Odpowiedz Link
nana_c Re: MARZEC... :-) 21.03.10, 13:50 Na, na Ja juz dzisial poczte wielkanocna zalatwilam... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 21.03.10, 17:10 Witam,zapomniałam się przywitać,pogoda paskudna,leje. Odpowiedz Link
henryk245 Re: MARZEC... :-) walonkow czas 22.03.10, 12:17 noo iii? macie jeszcze wiosne? wczoraj po poludniu w ciagu ok.dwuch godzin wrocila zima jeszcze bez nowego sniegu ale walonki na wszelki wypadek juz wyciagnolem-czekaja Futrzaka zas w paltocik ubierac trza na spacerki to juz 2go kwietnia wielkanoc szwedzi iscie po Luteransku Pana praca swa czcic beda-ryjac w ogrodkach Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) walonkow czas 22.03.10, 15:15 Na razie mam wiosnę tylko z nazwy,wczoraj lało dzisiaj pochmurno. Odpowiedz Link
irene.jg Re: MARZEC... :-) 24.03.10, 11:45 Słońce mocno świeci i każdy pyłek kurzu widać na meblach, ale już kończę porządki przedświąteczne. Witam wszystkich Odpowiedz Link
henryk245 Re: MARZEC... :-) 25.03.10, 10:23 "Słońce mocno świeci i każdy pyłek kurzu widać na meblach ..." U MNIE TEZ,slubna na wywczasach,Pani Zosia chce podwyzke a odkurzacz na mnie warczy-boje sie tego Diabelstwa macie dla mnie jakas dobra rade dotyczaca sprzatania ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 25.03.10, 12:20 Zmień Henryku Zosię,na młodszy model,mniej wymagający.. Piękne dzisiaj słoneczko,prawdziwa wiosna. Odpowiedz Link
greis52 Re: MARZEC... :-) 26.03.10, 13:07 i doczekalam weekendu!!!! pozdrawiam i udanych przygotowań do świat życze... Odpowiedz Link
nana_c Re: MARZEC... :-) 28.03.10, 18:37 U nas nie za bardzo slonecznie, a przedwczoraj przewalila sie u nas porzadna burza... Po tym epizodzie kasztan wystrzelil paki. Czyli wiosna cala geba Odpowiedz Link
jaga_22 Re: MARZEC... :-) 29.03.10, 09:54 Ma padać,na razie dosyć pogodnie.Miłego dnia. Odpowiedz Link