slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 02.02.05, 18:25 ostatnio wsluchalam sie w nowy utwor Kasi Kowalskiej i Dżemu "Modlitwa"-jest cudny, piekna muzyka i wspaniale slowa. a teraz biegne do obowiazkow. bede wieczorem Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 02.02.05, 18:58 slo-onko napisała: > ostatnio wsluchalam sie w nowy utwor Kasi Kowalskiej i Dżemu "Modlitwa"-jest cu > dny, piekna muzyka i wspaniale slowa. > > a teraz biegne do obowiazkow. > bede wieczorem > ja dzis tez wlozylam 6szt i pracujac w pocie czola sluchalam, a teraz to che mieci cichotku) Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.04.05, 12:50 oj niech wejdzie link) www.numanumaye.com/ milego sluchania. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.04.05, 13:35 u mnie sie nie otwiera Kendus co myslisz o zalozeniuw atku o temacie "kulura i sztuka" np.? jest watek kinowy, teatralny i operowy ale nie ma takiegow ktorym mozna popisac lub pokazac cos z malarstwa. Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.04.05, 13:52 slo-onko napisała: > u mnie sie nie otwiera > > Kendus co myslisz o zalozeniuw atku o temacie "kulura i sztuka" np.? jest watek > > kinowy, teatralny i operowy ale nie ma takiegow ktorym mozna popisac lub > pokazac cos z malarstwa. sloo, jestes cudna, myslalam,juz o tym,i nawet na kuchni kiedys wkleilam link o szwedzkim malarzu.... co prawda pasowalo malowidlo do kuchennego stolu. ZAKLADAJ............... ) Odpowiedz Link
kasikk Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 03.05.05, 20:38 eueska.internetdsl.pl/gecko.swf a szczególnie wesoła ) Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :)Fesival... 22.05.05, 10:38 i jakie wrazenia w kraju po Fesivalu Piosenki Eurovsion ?? svenssonki typowali Grecje na pierwszym miejscu, chociaz raz udalo sie im trafic, natomiast sami poniesli porazke placujac sie na 19 miejscu, a szwdzka publicznosc wrecz szaleje tu za Senmarkiem....najbardziej malolaty.. Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka w slowach:-)) 18.09.05, 11:01 znalazlam na innym forum... pamietacie Urszule Sipinska i jej piosenke... mam mile wspomnienia z nia) Nim zakwitnie tysiąc róż Nim zakwitnie tysiąc malw Będę miała kilka spraw Do Ciebie kilka spraw Nie o różach nie o bratkach Nie o wstążkach nie o szmatkach Bardzo prosze Cię o jedno Bądź szczęśliwy tylko ze mną A rozkwitnie tysiąc róż I rozkwitnie tysiąc malw I nie będę miała już Do Ciebie żadnych spraw Kwiaty rosną zawsze wszędzie Tam, gdzie im najlepiej będzie W każdym domu, w każdym słowie Jeśli ktoś się kocha w tobie A gdy lato pachnie różą I gdy ludzie w różach wróżą To ja proszę Cię o jedno Bądź bez róż szczęśliwy ze mną Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka w slowach:-)) 18.09.05, 13:33 czesto same nutki do nucenia mi przychodza wlasnie tej piosenki) Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 29.11.05, 14:57 własnie usłyszałam w radiu, że 18.06. zawita do nas Rolling Stones. no proszę będę miała pod nosem gigant koncert Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 29.11.05, 15:06 a slyszec tez bedziesz mogla?? dostalam nagrania do kolezanki z innego foruma,z ktora spotkalam sie w jel.gorze, sa po prostu super,niewiem jak to mozna zrobic by Wam podeslac, takie "poscielowe piosenki "po francusku a drugie takie zwiazane z grupa izraelska i gdy wsluchalam sie w slowa,to samo zycie. mam jeszcze jedna do przesluchania,bo jedna wcale nie moge odtworzyc(,gdzie jak sama mowila,tez jest "poscielowka")a to babeczka w moim wieku) Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 29.11.05, 15:10 kenduś, pewnie będzie słychać. bo jak m. jackson grał w tym samym miejscu te kilka lat temu to było u nas słychać ale osobiście bym się wybrała... a muzykę możesz podesłać, jeśli to format mp3. normalnie przez małpę. tylko po jednej piosence, ale spokojnie przejdzie jestem ciekawa, szczególnie tej grupy izraelskiej Odpowiedz Link
mala20033 Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 29.11.05, 16:42 Dzis sluchalam solisty Budki Suflera. Cos w jego wykonaniu jest takiego ,ze wraca sie do tego typu muzyki czesto. Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 29.11.05, 17:40 zauważyłam, że często i miło się wraca do wykonawców z dużym stazem... Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 10.12.05, 14:42 dzis slucham namietenie Cz.Niemena) Odpowiedz Link
kasikk jose gonzalez :) 11.12.05, 13:58 ostatnio szaleję na tym punkcie... no i biedni sąsiedzi - muszą słuchać ) Heartbeats One night to be confused One night to speed up truth we had a promise made four hands and then away both under influense We had devine scent to know what to say my mind is a razorblade To call for hands of above to lean on Wouldn’t be good enough for me, no One night of magic rush the start a simple touch One night to push and scream and then releaf Ten days of perfect tunes the colors red and blue We had a promise made we were in love To call for hands of above to lean on Wouldn’t be good enough for me, no To call for hands of above to lean on Wouldn’t be good enough And you, you knew the hands of the devil and you, kept us awake with wolf teeths sharing different heartbeats in one night To call for hands of above to lean on Wouldn’t be good enough for me, no To call for hands of above to lean on Wouldn’t be good enough Odpowiedz Link
kasikk Re: jose gonzalez :) 12.12.05, 12:50 kawałek jest w reklamie telewizorów sony bravia Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 20.12.05, 16:16 o???????? i dinek sie odezwal ze swymi faforytami))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 11:11 znalazlam na innym forum i posluchajcie sobie i rozmarzcie sie do reszty,ja juz sie roskleilam sluchajac moich favoritow:Ryszard Rynkowski/Edyta Gorniak/Budka Suflera....ech.....ale bym sobie potanczyla) poloniahits.com/index.php?x=hits&kat=zlota Odpowiedz Link
mycha Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 11:13 kenduś, ja mam ogromny sentyment do niemena. san o warszawie i dziwny jest ten świat sprawiają, że tak się ciepło w sercu robi Odpowiedz Link
kendo Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 11:25 mysia to moje wspomnienia z mlodosci, bylam na Niemena koncercie ze swa pierwsza miloscia i tak mnie zawsze rozgzewa jego muzyka plus ze go bardzo lubie. Odpowiedz Link
mycha Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 11:48 ja własnie słucham barbary streisand "woman in love" - tak nastrojowo i pod ten śnieg za oknem uwielbiam ten utwór za nastrój, muzykę, słowa ... Odpowiedz Link
kasikk Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 13:31 ooo!! baśkę lubię ) ostatnio widziałam z nią fajny film na hbo ) i niemena też - po pijaku szczegolnie wtedy "dziwny jest teeeeen świaaaat..." Odpowiedz Link
kendo Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 13:49 kasikk napisała: > ooo!! baśkę lubię ) > ostatnio widziałam z nią fajny film na hbo ) > i niemena też - po pijaku szczegolnie > wtedy "dziwny jest teeeeen świaaaat..." kasikku, a kto to jest baska?? ja tak szybko nie lapie,bo raczej nie sledze krajowej muzyki) a Niemen zawsze zostanie we wspomnieniach . Odpowiedz Link
mycha Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 15:04 kenduś jej chodziło o barbarę streisand Odpowiedz Link
kendo Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 15:08 mycha napisała: > kenduś jej chodziło o barbarę streisand acha..........alem gapiszon) no juz nie potrafie dzis cos myslec) Odpowiedz Link
mycha Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 15:16 eee, nie jesteś żaden gapiszon co ty! my po prostu czasami tak per ty mówimy o różnychjak np. baśka o niej Odpowiedz Link
kendo Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 13:44 mycha napisała: > ja własnie słucham barbary streisand "woman in love" - tak nastrojowo i pod ten > > śnieg za oknem uwielbiam ten utwór za nastrój, muzykę, słowa ... to racja mysia...tez to lubie, a jak sie to fajnie tanczy...mmmmmmmmmmmmmmmmm) Odpowiedz Link
mycha Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 15:05 mmm... i mogłabym nawet zaśpiewać takiemu odpowiedniemu tancerzowi tekst Odpowiedz Link
kendo Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 15:09 woooooooow....ale by sie ucieszyl) moze kiedys to zrobisz...zycze Ci tego o) Odpowiedz Link
mycha Re: mozna sobie pomarzyc;) 31.12.05, 15:14 dziękuję wyjątkowe słowa dla wyjątkowego faceta Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 01.01.06, 12:44 Na wspomnienie zimnego spaceru po lakach koncert noworoczny z Wiednia rozgrzewa serca i dusze. cale cialo pokryte gesia skorka,ktora kazdy wlosek stawia do pionu. muzyka cuuuudo. koncert nadawany jest w systemie dolby surround , mam molzilowsc odbioru plus 4 kolumny, no normalnie sala koncertowa Pan Boguś Kaczyński jakz wykle pieknie zapowiada,tylko Jolcia F. nie bardzo sie spisala popisujac sie plytkim zartem i strojeniem min,ale to szczegol. Odpowiedz Link
slo-onko Karnawał w Filharmonii 13.01.06, 22:07 Wrocilam z koncertu zachwycona i oczarowana. Przez pierwsza czesc czulam ciary na swoim ciele wsluchujac sie nie tylko w brzmienie kazdego instrumentu ale i w niemal kazda najcichsza nutke Cudne dzwieki orkiestry i spiew solistek powodowaly,ze widzowie zastygali w oslupieniu, a ich widok przypominal swiece wetkniete w kandelabr,tez tak wygladalam Mlode sopranistki pokazaly nie tylko swoj talent glosowy,ale rowniez wykonaly male przedstawienie bawiac publicznosc. Podobnie bylo z dyrygentem,ktory prowadzil caly koncert zapowiadajac i bawiac nas swoim humorem. Plyt CD juz zabraklo niestety,ale udalo mi sie nabyc reklamowke z zapowiedzia kolejnych koncertow (w roli glownej z Grażyną Brodzińską) z oryginalnym autografem Macieja Niesiołowskiego oto ona: img340.imageshack.us/my.php?image=p11300158cl.jpg Odpowiedz Link
slo-onko Re: Karnawał w Filharmonii 13.01.06, 22:10 dodam jeszcze,ze wszytskie utwory byly znakomite,a na bis zagrano bardzo glosnego i bardzo rytmicznego co? KAAAANKAAAANAAAA )) Caly zespol dal nie zly popis na scenie,wciaz slysze muzyke w uszach Odpowiedz Link
kendo Re: Karnawał w Filharmonii 14.01.06, 11:00 i jakie piekne wrazenia koncertowe sloo, chcialabym rowniez isc na cos podobnego,lecz w naszym miescie tylko male koncerciki sie odbywaja,na te prawdziwe trzeba by bylo pojechac 100 km.dalej.. a ta Grazyna??(bo na zalaczniku jej nie widze)to ta co w Qvo-Vadis spiewala?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Karnawał w Filharmonii 14.01.06, 12:11 kendo napisała: > i jakie piekne wrazenia koncertowe sloo, > chcialabym rowniez isc na cos podobnego,lecz w naszym miescie tylko male > koncerciki sie odbywaja,na te prawdziwe trzeba by bylo pojechac 100 km.dalej.. > a ta Grazyna??(bo na zalaczniku jej nie widze)to ta co w Qvo-Vadis spiewala?? www.teatr.gliwice.pl/teatr.php?redir=artysta.php%3Fid%3D21 Odpowiedz Link
nick000 Re: Karnawał w Filharmonii 14.01.06, 13:29 www.grazynabrodzinska.pl/polish/pl_dyskografia.htm Odpowiedz Link
kendo Re: Karnawał w Filharmonii 14.01.06, 15:26 dziekuje za wskazanie paluszkiem) a jeszcze bardziej ustatyswakcjonowana bylabym,gdybm mogla choc kawaleczek jej posluchac)-dzieki. w szwecji w Boze Narodzenie odeszla w wieku 87 lat najwieksza sopranistka,pozniej nalezacza nawet do krolewskiego dworu operowego Birgit Nilsson,jak niektorzy twierdza,jeszcze nie znalazla sie zadna osoba o jej dziewcznym glosie. www.svd.se/dynamiskt/kultur/did_11521842.asp pogrzeb byl w tym tygodniu, mieszkala w naszym regionie. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 15:27 juz wiem,ze 10 lutego ide na kolejny koncert ))) " Miłość w muzyce" Orkiestra Symfoniczna FS Dyrygent: Bogdan Jarmołowicz Hanna Hozer - mezzosopran W programie: C. Saint-Saens - Aria z op. "Samson i Dalila"; G. Bizet - Uwertura do op. "Carmen", Habanera i Sequidilla z op. "Carmen", II Suita "Arlezjanka"; M. de Falla - Czarodziejska miłość; G.Gershwin - Suita z op. "Porgy and Bess" kategoria: "A" Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 17:28 zycze milych wrazen koncertowych sloo. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:08 kendo napisała: > zycze milych wrazen koncertowych sloo. dziekuje nie moge sie juz doczekac, a to jeszcze tak dlugo Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:11 zapisz date w kalendarzu,bo czym blizej to moze uciec termin z pamieci) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:12 kendo napisała: > zapisz date w kalendarzu,bo czym blizej to moze uciec termin z pamieci) eeeeee o tym napewno nie zapomne dzis w nocy snil mi sie wystep Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:14 o rany...ale przezywasz) tez bym tak reagowala pewnikiem.... ale procz pieknych wrazen dla ucha jest okazja znalesc sie w innym srodowisku niz dom,ubrac sie inaczej....a macie zwyczaj isc pozniej na jakies supe??,czy w domciu sobie cos robicie extra? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:23 kendo napisała: > o rany...ale przezywasz) > tez bym tak reagowala pewnikiem.... > > ale procz pieknych wrazen dla ucha jest okazja znalesc sie w innym srodowisku > niz dom,ubrac sie inaczej....a macie zwyczaj isc pozniej na jakies supe??,czy w > > domciu sobie cos robicie extra? gdybysmy byli w wiekszym towarzystwie to moze,ale idziemy z dzieckiem,a koncert konczy sie ok 21,30. srodowisko mnie nie porywa,ale ten dzwiek,cos cudnego, do dzis slysze te muzyke. nie wiem czy ten bedzie tak samo porywajacy,jest to cos innego. na tym ostatnim solistki spiewaly arie zrobily maly wystep artystyczny pokazujac swoj talent aktorski. sam dyrygent byl zabawnym czlowiekiem,prowadzil calosc bardzo komicznie Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:36 o tak,drygeci moga wydawac sie czasami komiczni nawet tak niechcacy) widzialam jak tutejszy Girga interpretowal batuta....moze to nie komicznos a jego cala postawa byla muzyka Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:39 kendo napisała: > o tak,drygeci moga wydawac sie czasami komiczni nawet tak niechcacy) > widzialam jak tutejszy Girga interpretowal batuta....moze to nie komicznos a > jego cala postawa byla muzyka jakies kilka mies. wstecz mielismy dyrygenta,ktorego pamietam z czasow szkolnych. mielismy,bo juz niestety nie zyje. teraz dyrygent jest dyrektorem naszej filharmonii. procz tego zapraszani sa takie gwiazdy jak M.Niesiołowski o ktorym czesto mowi sie w Tv,a niegdys mial programi telewizyjne w ktorych tez tryskal humorem Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:42 masz fajnie mieszkajac w duzym miescie,zawsze to wiekszy wybor atrakcji itelektualnych niz u mnie, przejzalam nasz repertuar teatralny i jedynie co August Strinberg (nestor szwedzkiej literatury)mnie zainteresowal,moze pojdziemy z siostra. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:44 kendo napisała: > masz fajnie mieszkajac w duzym miescie,zawsze to wiekszy wybor atrakcji > itelektualnych niz u mnie, > przejzalam nasz repertuar teatralny i jedynie co August Strinberg (nestor > szwedzkiej literatury)mnie zainteresowal,moze pojdziemy z siostra. a przejzalas te linki,ktore wczoraj Ci podeslalam? Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:46 wlasnie mialam napisac,ze linki nie weszly....albo ja tak sprawdzalam) mysle,ze bedzie to na razie nieaktualne bo choc wyjazd ma byc najprawdopodobniej w kwietniu to bedzie innego charakteru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:47 kendo napisała: > wlasnie mialam napisac,ze linki nie weszly....albo ja tak sprawdzalam) > mysle,ze bedzie to na razie nieaktualne bo choc wyjazd ma byc > najprawdopodobniej w kwietniu to bedzie innego charakteru. ale do Sz.? Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 17.01.06, 20:58 napisze Ci pozniej w e-mailu. bede teraz z mlodsza siostrzenica jechac,jak zalatwi sobie urlop, siostra wczesniej pojedzie...moze nawet i lepiej to bede miala mniej do robienia jak przyjade) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.04.06, 14:10 dzis od 18 bede sie ukulturalniac. ide na koncert Orkiestry Symfonicznej Filharmonii w Neubrandenburgu. Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.04.06, 20:05 no prosze...ale fajnie masz. przyjemnych wrazen muzycznych sloo. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 23.04.06, 11:27 Po wczorajszym muzycznym wieczorze wciaz slysze dzwieki muzyki. Jak na koncert goscinny byl dosc dlugi ,bo prawie dwie godziny. Solista Torsten Janicke wspaniale wygrywal na skrzypcach utwory Mozarta. Skrzypce wykonane byly w 1736 roku i nalezaly do Nicola Gagliano. Mialam to szczescie,ze tym razem siedzialam w trzecim rzedzie i z bliska moglam obserwowac muzykow i dyrygenta. Wbrew temu co opowiada sie o rzepoleniu na skrzypaczach, uwazam,ze wlasnie z tego instrumentu mozna wydobywac przepiekne dzwieki,ktore na dlugo pozostaja w uszach. Koncert byl wspanialy Z muzyka to jest chyba tak jak z orzeszkami,czym czesciej sie po nie siega tym bardziej wciagaja Dzis dla odmiamy slucham ERY Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 23.04.06, 18:53 widze,ze niezawiodlas sie koncertem, na powazna muzyke trzeba rowniez miec nastroj,a juz ,jezeli o koncert chodzi to 2godz.dal mnie byloby zameczace. skrzypce w zaleznosci od dnia lubie posluchac,ale nie wszystkie utwory. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 23.04.06, 19:13 kendo napisała: > widze,ze niezawiodlas sie koncertem, > na powazna muzyke trzeba rowniez miec nastroj,a juz ,jezeli o koncert chodzi to > > 2godz.dal mnie byloby zameczace. > skrzypce w zaleznosci od dnia lubie posluchac,ale nie wszystkie utwory. Kendus uwierz mi,ze solista gral 45 minut,a wydawalo sie,ze nie dluzej niz 15. czas bardzo szybko uplynal podczas tych niespelna dwoch godzin. Fakt,ze w orkiestrze przewazaly instrumenty strunowe,czasem ktos zabebnil i zagral na klarnecie,ale naprawde byl to wspanialy koncert Nawet dyrygent nauczyl sie kilku slow i przywital publicznosc po polsku Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 23.04.06, 22:09 gest drygeta mily zawsze dla publicznosci.... ech.musze tu wysledzic jakis koncert i cala ferajna pojsc a pozniej gdzies na kolacje zajsc) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 19.05.06, 19:54 Czy Antonio Banderas moze byc upiorem? posluchajcie: www.youtube.com/watch?v=P4tmDks-ohQ&search=opera mozna powiekszyc obraz. Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 19.05.06, 20:01 o sloo! bardzo lubie ten utwor i Sarah rowniez ona w duecie z A Bioccelli sa super. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 19.05.06, 20:02 kendo napisała: > o sloo! > bardzo lubie ten utwor i Sarah > rowniez ona w duecie z A Bioccelli sa super. nie dziwie sie kiedy slucham to ciary wedruja mi po plecach Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 19.05.06, 20:35 nie tylko ciary ale i fantazja szczytuje)))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 06.07.06, 18:38 Kto lubi sluchac Katie Melua? www.youtube.com/watch?v=ftZAZWLrWKo&mode=related&search=Katie%20Melua Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 06.07.06, 22:37 sliczne wykonanie, ale wideo straszeczne. Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 28.08.06, 13:44 przez tą pogodę za oknem zrobiło mi się jakoś tak bardzo melancholijnie... www.youtube.com/watch?v=Prf3Q6ICF90 jak mi się ta piosenka podoba... Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 30.08.06, 17:42 jedne z piękniejszych tekstów piosenek, jak dla mnie. i taaaki bagaż wsponień... Objazdowe nieme kino - Perfect Nie pytaj mnie, wiem tyle co i ty Poganiam dzień i nie śni mi się nic Już siebie znam, znam z bliska słowo lęk Wiem, że ja sam chcę dać oszukać się Piekący ból rozwierca każdą myśl Ja będę zdrów z pewnością lecz nie dziś Skurczony świat , nie większy niż ta pięść Na piersiach siadł i oddech mi się rwie Zamykam strach na niewidzialny klucz I moja twarz jest niewidzialna już Gdy wchodzę w tłum, pułapka szczerzy kły I z ust do ust nie frunie żaden krzyk Śmiertelny mur skutecznie dzieli nas Ja mam swój mózg, ty też swój rozum masz Nie pytaj mnie, wiem tyle co i ty Poganiam dzień i nie śni mi się nic Zostańmy tak, ja tutaj a ty tam Tak długo jak to nieme kino trwa Nie proście nas by wam do tańca grać Już czas, już czas myć zęby i iść spać Nie mogę Ci wiele dać - Perfect Sto gorących słów, gdy na dworze mróz W niewyspaną noc, jeden koc Solo moich ust, gitarowy blues Kilka dróg na skrót, parę stów Nie mogę ci wiele dać Nie mogę ci wiele dać, Bo sam niewiele mam Nie mogę dać wiele ci Nie mogę dać wiele ci Przykro mi... Osiem znanych nut, McCartney'a but Kilka niezłych płyt, jeden kicz Siedem chudych lat, talię zgranych kart Południowy głód, kurz i bród... Nadgryziony wdzięk, pustej szklanki brzęk Niespełniony sen, itp. Podzielony świat, myśli warte krat Zaleczony lęk, weź co chcesz... Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 06.09.06, 11:05 www.youtube.com/watch?v=eViMN4UsFSY ))) każdy józek niech się boi;p Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 09:35 uwielbiam ją... www.youtube.com/watch?v=DXxarh4El9w Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 09:43 i jeszcze jedna... www.youtube.com/watch?v=r-rcrYqvOyk Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 11:41 to jeszcze ja dorzucę www.youtube.com/watch?v=GAAVMVSWvzY&search=leonard%20cohen%20canadian%20music Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 19:59 no dziewczyny sie "rospiewaly") lubie ich oboje sluchac , Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:07 no to ja pozostanę w nastrojowym klimacie i zaserwuję wam: www.youtube.com/watch?v=GF6tkDb1U20 Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:11 o!!!!!!!!!!!!!!!,tooooooooooooooooo,toooooooooooooo trafilas w moj smaczek), notabene,dzis zakupilam sobie czerwona kurteczke z psiune simigac) bo gdy wyszlysmy z samochodu byl upal,swetr zostal w nim,puzniej sie chlodniej zrobilo i zadaleko bylo sie wracac) Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:12 hiehiehie)) no widzisz ten pan niewyględny, ale piosenka przepiękna Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:31 to racja....piosenka ,zeaz w dolku sie cieplunio robi) a pan moze byc i garbaty byle nie ralszowal) Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:18 www.youtube.com/watch?v=eztkdOdC1SY utwór, który z zapiera mi dech w piesiach. sonata księżycowa bethovena. przepiękne! Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:35 tez mi sie podoba,ale nie wyciska tak mocnych wrazen, musze przy wiekszym czasie poszukac A Bocceli i Sara Berthma(czy jak oni sie pisza)swietne maja duety i solo. zawsze slucham gdy mi smutno. Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:38 oh taaa, cudowne, szukałam, ale nie ma na youtobe mam video na kompie, ale nie wiem, czy na poczcie przejdzie, czy nie za duży plik, bo bym ci wysłała a to jest piękne, choć owo wykonanie koślawe. ale sam utwór przecudowny!!! nie jestem koneserem muzyki poważnej, ale to mnie mówiąc żargonem "rozkłada na łopatki" Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:36 www.youtube.com/watch?v=5iAeZW9ew70 REQUIEM mozarta też jest piękne Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 20:59 zakończę bachem www.youtube.com/watch?v=aeg_GmpjKZA Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:06 tez nie jestem koneserka, slubny czesto ich slucha a przy nim i ja,choc nie zawsze wszystko mi w danej chwili pasuje pod nastroj, Baha lubie moze bardziej nic Mocarta,ale faforytow niemam,to tylko na nastroj w danej chwili. Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:17 u mnie też zależy wszystko od nastroju, ale czasami lubię i mam ulubione Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:25 o kurcze! tego pana to ja znałam z takich hitów, jak "diana"!!! a tu proszę! www.youtube.com/watch?v=oxlWiQebteo Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:30 niespodzianka ) to wykonanie chyba zostalo tylko na filmie. Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:32 chyba tak, ale nigdy bym nie pomyślała, ze on może to zaśpiewać Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:33 wiele rzeczy nas w zyciu zaskakuje) Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:35 dokładnie, a jego sławetną "dianę", to z kasikkiem i naszymi podwórkowymi kolegami za czasów nastoletnich często śpiewaliśmy Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:33 www.youtube.com/watch?v=B41fjrKVIw4 jeszcze jedno wykonanie ave maria - przepiękne!!! Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:34 oh jak słyszę pavarottiego to dostaję gęsiej skórki a i bono wypadł rewelacyjnie Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:40 no to juz kalasaaaaaaaaaaaaa) obecnie na emeryturze.... a meskie perfumy pod tym nazwiskiem to klasa,odlot gdy kobita je poczuje to o swiecie zapomina) Odpowiedz Link
mycha Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:42 hahahaaaa!!!! ależ zrobiłaś reklamę perfumom "złoty środek na kobiety" Odpowiedz Link
kendo Re: Muzyka łagodzi obyczaje :) 22.09.06, 21:45 bo sa wedlug mnie calkiem,calkiem,zakupilam kiedys slubnemu jako "swieta mikolajowa")))))))))))))))jest cala seria dla mezczyzn. Odpowiedz Link
mycha znalazłam!!! 22.09.06, 21:38 to czego szukałam to wykonanie sarah'y brighman www.youtube.com/watch?v=jSGv8g93bm8 Odpowiedz Link
kendo Re: znalazłam!!! 22.09.06, 21:44 alez Cie naszlo na Ave Maryje) tez swietne wykonanie,ale tez tak mysle,czy nie slyszalam tez ja w duecie z Biocceli?? na jakims koncercie transmitowanym w TV? Odpowiedz Link
mycha Re: znalazłam!!! 22.09.06, 21:50 a tego nie wiem, nie spotkałam się z ich wspólnym wykonaniem tego utworu. już skończyłam z matysią Odpowiedz Link
kendo Re: znalazłam!!! 22.09.06, 21:55 nie pisalam,ze sie zmeczylam sluchaniem,po prostu,,ze az tak duzo tych wykonan wz roznymi wykonawcami,nawet sie niezastanawialam,ze az tyle jest,a pamietasz,Karel Gooth tez to spiewa)(ale juz tez koncze o mamsach ), ) Odpowiedz Link
mycha Re: znalazłam!!! 22.09.06, 21:59 a wiesz, że nie bardzo pamiętam jego wykonanie. jego za to pamiętam. moja mama go lubiła i jakoś w dzieciństwie mnie zaraziła i też go lubiłam)))) Odpowiedz Link
kendo Re: znalazłam!!! 22.09.06, 22:08 z tego co pamietam to byl idolem kobiet) jakos mi nie przemawial by dolaczyc do" juty idolowej")))))) ale niektore wykonania lubilam,teraz cos mi juz przeszlo,slucham z nostalgia lat 60-siatych Odpowiedz Link
mycha Re: znalazłam!!! 22.09.06, 22:11 ja byłam za mała, żeby był moim idolemDDD stanowczo za mała, ale lubiłam posłuchać. teraz stanowczo mi przeszło, nawet nie pamiętam jego piosenek, ale spewnością jak bym posłuchała pojawiłby się sentyment Odpowiedz Link