Dodaj do ulubionych

Ogródki piwne

IP: 81.15.215.* 29.06.03, 15:05
Ja sie chcialem zapytac kto wymyslil ten debilny przepis, ze nie wolno
sprzedawac piwa na ogrodkach po 22. Komu zalezy na tym zeby w tym miescie nie
bylo gdzie spedzic mile wieczoru ze znajomymi przy piwku. Niedlugo nie bedzie
mozna sprzedawac piwa w barach i pubach. Czy ktos chce calkiem odstraszyc
mlodziez od tego miasta i zrobic z niego miasto emerytow i rencistow.

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: pilanka Re: Ogródki piwne IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 11:12
      Stary, nie wiem, czy zauważyłeś, ale to już jest miasto emerytów i rencistów. W
      Pile się NIC A NIC nie dzieje. A propos ogródków- piwo jest chrzczone, a z
      takiego plastikowego kubka(w jakim podają piwo), to można pić na działce, przy
      grillu. Sorry, ale dla mnie żenada. Nie lepiej iść "Na piętro"?
      • Gość: opolanin Re: Ogródki piwne IP: *.chello.pl 03.07.03, 22:46
        Witam, w Opolu też w ogródkach na rynku podaje sie piwo do godziny 22.00. Piwo
        nie jest chrzczone i leją do szklanych kufli, dodatkowo można zamówić różne
        smakołyki. Rynek w Opolu niestety pełni też funkcje mieszkalne i dlatego tylko
        do 22.00 Są wyjątki, festiwal i imprezy, wtedy ogródki są czynne dłużej.
        Oczywiście można się przenieść do tych samych lokali co mają wystawione ogródki
        i biesiadować do późnych godzin nocnych.
        • Gość: pilanka Re: Ogródki piwne IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 13:54
          No to nie pozostaje nic, tylko "gnać" do Opola. Swoją drogą, bardzo ładne
          masto, a i klimat lepszy niż w naszej Pyrlandii. Pozdrawiam opolanina!
      • Gość: eejw Re: Ogródki piwne IP: *.tvastra.com.pl 18.09.03, 20:20
        Chcecie powiedzieć, że jedyny pomysł jaki mają nie-emeryci i nie-renciści czyli
        MŁODZI (rozumiem, że duchem - mniejsza o metrykę)na to, aby w Pile COŚ SIĘ
        DZIAŁO!!! - to piwo dostepne w ogródkach piwnych po 22.00? Tylko tyle
        chcecie??? A może by tak uruchomić inwencję twórczą i podejść kreatywnie do
        zagospodarowania wolnego czasu? Młodość, to przecież energia, inwencja,
        potęcjał, nieograniczona skarbnica pomysłów na przyjemne spędzanie czasu...
        Gdyby tak zamiast odbierać sobie rozum za pomocą 4,5,6...piwa, użyć go do
        wymyślenia czegoś fajnego dla miasta, dla innych, dla siebie? ...ale by się
        wtedy DZIAŁO.... :)))) A piwo niechby sobie też było, czemu nie?
    • Gość: karii Re: Ogródki piwne IP: .agb:* / 10.4.20.* 04.07.03, 20:24
      Mieszkam obecnie w Wawie i piwo mozna pic do latem w zasadzie do switu, lecz
      niestety na starym miescie trzeba placic okolo 12PLN i tylko nie mowcie ze tu
      zarobki sa inne, kto zarabia ten zarabia reszta podobnie jak w Pile. Pozdrawiam.
      • Gość: on Re: Ogródki piwne ,do karii IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 05.07.03, 20:02
        Chłopie, ja bym się z Tobą chętnie zamienił. W Pile pracy Nie Ma!!!!!!! I nie
        oszukuj się, w Wa-wie, mimo tego, że cena na Sratym Rynku jest taka ,a nie inna
        nie ma tu nic do rzeczy. Gdybym miał jakąkolwiek pracę w Wa-wie, to bym był w
        siódmym niebie. Niestety, nie stać mnie na wynajęcie tam lokum. A jedno małe,
        chłodne, to można kupić i w sklepie. Też dobre i nie chrzczone!!!!!!!!!!
        • Gość: karii Re: Ogródki piwne ,do karii IP: .agb:* / 10.4.20.* 06.07.03, 01:04
          Gość portalu: on napisał(a):

> Chłopie, ja bym się z Tobą chętnie zamienił. W Pile pracy Nie Ma!!!!!!! I nie
          > oszukuj się, w Wa-wie, mimo tego, że cena na Sratym Rynku jest taka ,a nie
          inna
          >
          > nie ma tu nic do rzeczy. Gdybym miał jakąkolwiek pracę w Wa-wie, to bym był w
          > siódmym niebie. Niestety, nie stać mnie na wynajęcie tam lokum. A jedno małe,
          > chłodne, to można kupić i w sklepie. Też dobre i nie chrzczone!!!!!!!!!!

Jakby Ci bardzo zalezało to prace znajdziesz w Wa-wie i pokoik do 200 zl też,
          wiec moze warto spróbować, chyba niewiele masz do stracenia?
    • dyksiu UŚWIADOMIENIE 24.08.03, 23:29
      Ja was zaraz uświadomie, dlaczego ogórdki są otwarte do 22:00

po pierwsze - skargi pisali mieszkancy okolicznych blokwo - tu przyznaje racje
      rozmowcy ktory zdroworozsądkowo stwierdził, że nasze kochane władze robią z
      Piły miasto "emertyów i rencistów"

a po drugie:
      kto sie wprowadził do mieszkania w budynku po starym edenie???? No kto mieszka
      teraz przy placu Staszica, czyli prz ogródkach, no kto??? ktooo???

Otóż nasz wspaniały komendadnt policji powiatowej w Pile, niejaki pan
      Kowalski :(

I taka jesto gorzka prawda, sami widzicie kto dolał oliwy do ognia, sam bym
      chciał mieć wieczorami spokój przed domem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka