Dodaj do ulubionych

Wraca stare...

13.03.11, 09:08
Wraca stare - wcale nie jare. Ceny szybują w górę. Kwitnie przygraniczny handel. Na półkach brakuje towarów. Sklepy wprowadzają reglamentację. Nie tylko cukru!

finanse.wp.pl/kat,122874,title,Reglamentuja-cukier-W-kolejce-kolejne-produkty-A-ceny-rosna,wid,13202231,wiadomosc.html?ticaid=1bf02
Obserwuj wątek
    • greis52 Re: Wraca stare... 13.03.11, 09:11

"CZARNY CZWARTEK. JANEK WIŚNIEWSKI PADŁ ..."
      obejrzałam, mam jakieś obawy oby to się niebawem
      nie powtórzyło

• kendo Re: Wraca stare... 13.03.11, 09:45
      wlasnie obserwuje na kilku forach temat,
      dziwne by w tym czasie cukier znikal?
      czyzby cos sie "szykowalo niedobrego"?
      bo nie sadze,ze przyzwyczajenia polakow obrocily sie na "niezdrowa linie odzywiania",ze konsumuja wiecej cukru?
      • jaga_22 Re: Wraca stare... 13.03.11, 10:37
        I nie dziwota,że nie ma cukru.Reglamentacja w hipermarketach 10kg.cukru,a po co komu tyle cukru???
        Na znak protestu nie kupiłam ani jednego kg.wink jest mi zbędny.Mam w zapasie chyba 2kg.bo wnuczki lubią słodko.
        Na pewno ceny podskoczą,ale nie dlatego,że czegoś nie ma,tylko niektórzy żerują
        na nieszczęściach.
        • jaga_22 Re: Wraca stare... 13.03.11, 11:01
          Panika w sklepach, półki z cukrem pustoszeją niemal natychmiast po dostawie, sklepy wprowadzają przydziały na jedną osobę, a ceny przekraczają niewyobrażalną granicę 5 zł za kilogram - i myli się ten, kto myśli, że to wspomnienie komuny - to czas obecny

www.fakt.pl/Wiemy-przez-kogo-drozeje-cukier-To-wina-,artykuly,98360,1.html
          • iryska2604 Re: Wraca stare... 13.03.11, 13:48
            U nas dużo cukru nie idzie wiec nie panikuję.Nigdy zreszta nie panikowałam i nie gromadziła wszystkiego co było na kartkach - te kasze,maki itp. Ja słodzę słodzikiem,najwyzej mniej ciasta będzie. Greis,ponoc z lubuskiego ludzie jeżdzą po cukier do Niemiec bo tam taniej.A swoja droga do czego prowadzi nadmierna ingerencja w rynek,ograniczenia itp.Mielismy cukru wbród -teraz nie.To samo z węglem.
            • jaga_22 Re: Wraca stare... 13.03.11, 13:59
              Też jakoś mi się nie podoba ta reglamentacja unijna.Przecież z każdym towarem może się tak stać,że zabraknie nam kartofli,chociaż jesteśmy niby potentatem kartoflanym,czy innego
              towaru,bo np.w całej Unii będzie deficyt,bo susza,czy powódź dotknie wszystkie kraje,coś powinni z tym zrobić,nauczka już jest.wink.uncertain
            • greis52 Re: Wraca stare... 14.03.11, 13:25
              forum.gazetalubuska.pl/jak-po-cukier-to-cala-rodzina-t73327/
              tak u nas na rynku niemiecki czukier jest po 3,50
              dobrą zlotowke na kg zarabiaja Ci operatywni handlarze
              ale cukier cukrowi nie rowny,
              a ile jest tego cukru w cukrze?
              • kendo Re: Wraca stare... 14.03.11, 15:17
                a no wlasnie?
                ile tego cukru?wink

ja tam moge sie obejsc,
                najgorzej kiedy piec mi sie zachce to tragedia by byla bez niego,
                choc drozdzowki nie wymagaja duzo cukru a taka dzis upieklamwink
    • greis52 Re: Wraca stare... 07.06.11, 09:41
      Sieci handlowe chcą przebudowywać wielkie sklepy w galerie handlowe, a na osiedlach tworzyć setki małych placówek - zapowiada "Dziennik Gazeta Prawna".

finanse.wp.pl/kat,104124,title,Bedzie-mniej-hipermarketow-w-Polsce,wid,13481153,wiadomosc.html?ticaid=1c711
      • kendo Re: Wraca stare... 07.06.11, 10:24
        Galerie handlowe ,
        dobry pomysl,lubie w takich przebywac,

natomias male punkty handlowe na osiedlach troche niebardzo,bo nie bedzie cen konkurencyjnych....taki sklepik "za kare,to co zapomnialo sie kupic np.w galerii/supermarkiecie"
        • greis52 Re: Wraca stare... 07.06.11, 14:19
          a ja myśle, ze zaczynamy miec dość molochu i bezimienności,
          na moim osiedlu sklepiki sie utrzymały do czego sie przyczyniłamsmilesmile
          a co bardzo cieszy, nie ma to jak znajomy sklepikarz i sklepikarka
          a potrzeby i ped ludzi się zmieniają, chyba tak jak ciszy szukaja uciekajac z miast
          tak i uciekac bedziemy z hipermarketów
          • kendo Re: Wraca stare... 08.06.11, 09:07
            * mam nadzieje,ze napisalas Greis o supermarkietach-jako molochy-tu sie zgadzam,
            * ale do galerii mam sentyment,
            mamy taka tutaj i sa fajne butkiki,gdzie mozna kupic zawsze cos orginalnego z ciuszka/wypic aromatyczna kawe i smakowite ciacho skonsumowac/wlosy obciaci/ufarbowac...
            *natomiast sklepiki osiedlowe zawsze trzymaja sie wysokich cen,bo wiedza,ze ludziska i tak kupia to co zapomnieli w "molochu " taniej kupic,obnizka ceny jest jedynie na artykul,kiedy jego data do spozycia zbliza sie konca przydatnosci,
            * zgodze sie,ze ekspedyjen sie tak czesto nie zmienia i mozna sie stac z czasem bardzo bliskim znajowmymsmile
    • greis52 "Antena dla prezentera". 10.03.12, 10:49
      Krystyna Loska razem z inną ikoną Telewizji Polskiej, Bogumiłą Wander, będzie prowadzić program "Antena dla prezentera".

Od poniedziałku do piątku w godz. 10-17 będą prezentowane perełki pochodzące z archiwów TVP - najlepsze programy rozrywkowe, publicystyczne, naukowe, festiwale, reportaże i inne. Wszystko z okazji 60-lecia Telewizji Polskiej.

www.dziennikzachodni.pl/artykul/520335,krystyna-loska-powraca-do-tvp-i-bedzie-gwiazda-zdjecia,id,t.html
      oj będę oglądać... i wspominać... czyżby pokłon dla dojrzałości zagościł a TV
      no i świetnie panie wygladają jak na wyjetę z archiwumsmile
      • irene.jg Re: "Antena dla prezentera". 10.03.12, 10:51
        Świetny pomysł!
        • jaga_22 Re: "Antena dla prezentera". 10.03.12, 12:54
          Jakoś nie chce mi się wracać do starego.
          Kiedy jest się młodym wszystko wydaje się piękniejsze i cenniejsze
          a czy było??? ale oczywiście zobaczę,żeby z góry nie przekreślać programu.
    • greis52 J-23 znów nadaje. 17.03.12, 07:34
      kultura.gazeta.pl/kultura/1,114438,11360863,J_23_znow_nadaje__Trudno_sie_zachwycic__ale_nie_ma.html
      stare polskie komedia beda mnie bawiły zawsze
      jak będzie z "Hansem Klossem" sprawdzewink
      • kendo Re: J-23 znów nadaje. 18.03.12, 09:04
        *Greis
        czekam na Twoja opienie filmu,
        krotki trajler przypomina sceny z -indiana jons poszukiwanie arki- i sceny z bonda....
        ia tak dziwnie mi sie to "ogladalo" inna obsada aktorskawink
    • greis52 wracają seriale... 03.09.12, 20:10
      już dzisiejsze popołudnie rozpoczęło nadawanie
      cd znanych seriali...
      wieczory dłuzsze to i zerknie się czasamismile
      • lusia_janusia Re: wracają seriale... 03.09.12, 21:40
        Jezeli interesujacy serial i ciag dalszy histori to chetnie
        ogladam, ale nie lubie powtorek, ktore juz raz ogladalam.
        Jedynie "Sami swoji" moge ogladac do znudzenia.
        -Lusia-
    • greis52 Re: Wraca stare... 21.11.13, 09:35
      Niestety kolejne zmartwienie Polaków, wszawica po 30 latach znów na głowach dzieci!
      minawetp2.bloog.pl/id,338865370,title,WSTYD-I-ZANIEDBANIE-PO-30-LATACH-ZNOW-WSZAWICA-W-PRZEDSZKOLACH,index.html?smoybbtticaid=611b42
      oj pamiętam czasy jak moje dwie dziewczyny często je przytargały ze szkoły,
      wieczorne sprawdzanie czupryn było codziennością, myślałam że to już przeszłość....
      • kendo Re: Wraca stare... 21.11.13, 10:08
        *Greis,
        niechce straszyc,
        ale tu sa nawet wszy "scienne" szwedzi z urlopow zagranicznych przywoza,jak mieszkaja po hotelach,
        poznac w domu ze je maja,
        po poscieli,beda czerwone kropki....
        a noca gryza spiacego,

tu juz co roku robia przypominki,jak maja sie zachowac ludzie po powrocie z urlopow,coby nie "zasiali sobie wszy sciennej"

a wszy w wlosach to co roku z poczatkiem roku szkolnego i w przedszkolu dzieci maja,
        nawet jakis nowy srodek maja,bo na ten stary to weszka sie smaial z niego...

brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
    • slo-onko Re: Wraca stare... 21.11.13, 19:51
      Cos mi tu nie pasuje,od dluzszego czasu kupuje cukier po cenie dobrze ponad 3zl,a blisko 4 zl, to skad wzieli cene 2,40????? Chyba sklepy same robia nogonke, a ludzie wariuja. Mnie tam nie zalezy,moge go wogole nie kupowac . Od kiedy nie slodze to jest mi to obojetne, nawet ciasto moge jesc bez cukru,a zarabiac marketom nie dam!!!!! I wariata z siebie tez nie dam zrobic.
      • lusia_janusia Re: Wraca stare... 21.11.13, 19:59
        Greis, Kendo - wszy scienne - to pluskwy. corki kolezanka
        przywiozla z urlopu, i nie moze sie tego pozbyc z mieszkania
        mimo spryskiwania scian.

SLO cukier u nas jest zawsze drogi, teraz sprawdzalam cene bo musze robic
        wypieki na swieta to kosztuje 19-21,-koron za dwa kg, a za 1 kg 12,30 koron.
        Tez uzywam tylko do wypiekow, bo ani kawy i herbaty nie slodze, do herbaty
        czasem miod.
        • kendo Re: Wraca stare... 21.11.13, 20:26
          *Sloo
          duza roznica w cenie....
          ludzie przed swietami wypiekac beda,to musza cos zrobic by zachecicc klijeta,bo prucz cukru zawsze cos dokupi....

*Lusia,
          o jeja to pluskwa?
          zawsze slysze,jak na dziennikach o tym mowia i pisza,
          oby Mloda nie przyniolsa do siebie tego od koleznaki,
          bo wtedy wiele domow bedzie "zarazonych.."
          • lusia_janusia Re: Wraca stare... 21.11.13, 22:48
            Kendo, wlasnie jej powiedzialam, zeby jej nie odwiedzala
            na razie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka