lusia_janusia Re: *grzyby** 11.09.14, 09:51 **KENDO**a moze ja dzisiaj przyjade i pojdziemy w las z koszem, bo po deszczach to wszystkie grzyby juz urosle zkapcieja.??.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *grzyby** 11.09.14, 10:08 To sie pakuje i przyjedzam, puszki zabieram swoje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *ostrzezenie** 13.09.14, 10:20 *Kendo,. Dorka na jesieni ostrzega o jakims wirursie, ktorego podlapala, syn jej poprawil nie funkcjonowala na dlugo i musiala oddac na serwis co zajelo 3 godziny, teraz podobno dobrze funkcjonuje. U mnie te juz robi sie czarny ekran. Nie otwieraram teraz nieznanych linkow gazetowych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *ostrzezenie** 30.09.14, 14:27 *Kendo, dziekuje, moze byc, jak juz sie zrobi zimno na dworze, to musimy pomyslec o jakis wspolnych robotkach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *robotki** 30.09.14, 14:32 *Kendo, zarekawki mam 2 pary, juz nawet w jednych w tym roku chodzilam jak bylo tak zimno. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *robotki** 01.10.14, 08:33 *Kendo bede wolna po 10,00, odstawilam "Maluszka" do pociagu, i wolne mam do piatku wieczorem, co robisz dzisiaj? ewentualnie???.... mozesz przyjechac do mnie, albo ja do Ciebie?????......................... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *robotki** 01.10.14, 11:29 *Kendo, mnie tez ten czas sie teraz wydluza, i robote dziele na etapy,. I co zrobic, trzeba sie przyzwyczaic do wieku?..... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *piatek** 03.10.14, 08:28 *Kendo, obejrzalam dokladnie pozniej filmik, a szefowa obserwowala dokladnie kazdego pieska, i selekcjonowala, najladniej szly te co byly z Megan. Widac byla zadowolona z wynikow tresowania. Dzisiaj piatek, moze przyjedziesz do mnie i pojdziemy w miasto na rekonesans, albo gdzies inndziej pojedziemy, gdzie jeszcze nie bylysmy?........... Odpowiedz Link
pia.ed Pytanie do Was obu ... 03.10.14, 11:40 Pewna znajopma z internetu probuje mi w mailach pomoc z "przywracaniem systemu". Zalaczam to co napisala. Problem w tym, ze mnie sie otwiea cos innego niz to co ona pisze! Czyżby byla różnica w szwedzkim i polskim programie? Mam Windows Vista, Mozirella Firefox. Kiedy klikan na START a potem wpisuje cos w male okienko na dole, to mnie sie pytaja czy chce szukac w Internecie czy Wszedzie??? Wd tego co napisala znajoma, to maja tam byc roznego rodzaju narzedzia aby ten system przywrocic, czyli ma sie pokazac cos w rodzaju tego co jest w najwyzszym pasku na gorze., a nie jakies strony w googla czy Wikipedii ... Gdy klikniesz na Start, to nad tym przyciskiem Start pokaże się biały prostokąt do wpisania wyszukiwania. Wpisujesz w to białe pole "Przywracanie systemu", klikasz na znak szukania, i rozwija się roleta narzędzi, akcesoria, aplikacje systemu. W tym wyborze trzeba znaleźć Przywracanie systemu. Odpowiedz Link
xystos Re: Pytanie do Was obu ... 03.10.14, 13:19 problem lezy w VISTA-niema juz wielu uppdateringar,zapros jakiegos malolata na ciastko i kawe to ci wlozy nowszy Windows-7,unikaj 8mki gdyz ma wady,wkrotce na rynku Windows10 (9tki niebedzie) pa paru miesiacach bedzie "alternatywny rynek"-tanio 10ke dostaniesz. puki co uppdatuj VISTA tym co daja za free. Pzdr. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie ... 03.10.14, 14:19 Nie mam juz żadnego małolata do zaproszenia do domu ... Syn koleżanki, ktory od lat mi pomagał, najpierw bezpłatnie, a potem za niedużą zaplata stal sie niestety 26-letnim mężczyzną który kupił mieszkanie w drugim końcu miasta i poznał swoja pierwsza dziewczynę... Pracuje i dobrze zarabia ... Moj syn ma Windows XP i u niego nic się nie blokuje i nie wyłącza jak u mnie, bo w niektore dni ledwo omeg uzywac komputera .... Mam do Ciebie pytanie, postaraj sie odpowiedziec prosto, na moim poziomie. Mam inny, od lat nieużywany stacjonarny komputer, ktory ma prawdopodobnie Windows XP. Gdybym go tak podlaczyla do internetu, to pokaze ten program na jaki byl kiedys zainstalowany??? Gorzej juz nie moze byc jak teraz ... kiedy co chwile dostaje wiadomosc, ze Mozilla Firefox przestala funkcjonować, ze jakas wtyczka nie dziala albo "fel på Microsoft i dlatego wyłączają ... Xystos, musze jechac do Biura Podrozy zanim zamkna i cos sie zapytac, bo na internecie troche sie gubię Wracam najpozniej 16 30, to przeczytam Twoja odpowiedz. Pozdrawiam Pia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pytanie do Was obu ... 03.10.14, 16:26 Pia,jak klikniesz w Start na samym dole wpisujesz w pasek przywracanie systemu. Zobacz napisałam pierwsze litery prz... i już u góry wyskoczył pasek przywracanie systemu i tylko kliknąć Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie do Was obu ... 03.10.14, 18:02 A mnie sie uparcie pokazuje cos innego .( Niedawno przypadkowo natrafilam na Przywracanie systemu w jezyku szwedzkim, i tu spotkala mnie następna niespodzianka ... System mozna bylo przywrocic tylko 60 dni do tylu, wiec to zrobilam i dostalam potwierdzenie System zostal przywrocony. Niestety 15 minut potem pokazala sie natepna informacja: Systemu nie udalo sie przywrócić. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie do Was obu ... 03.10.14, 18:17 I coś jeszcze ciekawszego: przywracanie systemu mialo dotyczyc wylacznie aktualizacji Windows, a to aktualizowalo sie automatycznie co parę dni ... Teraz czekam az kendo i Lusia napiszą jak jest na ich komputerach, oczywiscie z podaniem rodzaju Windowsa ... a tak ogólnie to na razie rezygnuje z dalszych prob, bo przygotowuje sie do wyjazdu ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pytanie do Was obu ... 03.10.14, 19:05 Kiedyś mi podawałaś jaki masz,bo ja mam Windows 7 a nie możesz sobie przestawić na język polski? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie ... 03.10.14, 22:09 Jaga, podałam w pierwszym wpisie jaki mam system ... Windows Vista, a przeglądarkę Mozilla Firefox ... Kendo, pytałam sie tylko co Ci się pokazuje po kliknięciu na START i wpisaniu "przywracanie systemu" w malutkie okienko na dole. Wyszłam z założenia, ze syn zainstalował Ci szwedzki program, ja tez mam szwedzki, wiec chciałam porównać czy Tobie pokazuje sie to samo co mnie... nic więcej. ... Mam Windows Vista, Mozirella Firefox. Kiedy klikam na START, a potem wpisuje coś w małe okienko na dole, to mnie się pytają czy chce szukać "w internecie czy wszędzie"? Wg tego co napisała moja polska znajoma, maja tam być rożnego rodzaju "narzędzia" by ten system przywrócić... a nie strony z googola czy Wikipedii, które mi się pokazują po wpisaniu "przywracanie systemu" na moim szwedzkim programie ... Mozna powiedzieć, ze u mnie to białe okienko na dole, nie wiadomo dlaczego, pełni role "internetowej wyszukiwarki" choć nie powinno ... Jaśniej już chyba nie mogę wytłumaczyć. . TO NAPISAŁA ZNAJOMA: "Gdy klikniesz na Start, to nad przyciskiem Start pokaże się biały prostokąt do wpisania wyszukiwania. Wpisujesz w to białe pole "Przywracanie systemu", klikasz na znak szukania, i rozwija się roleta narzędzi, akcesoria, aplikacje systemu. W tym wyborze trzeba znaleźć Przywracanie systemu." Odpowiedz Link
kendo Re: Pytanie ... 04.10.14, 11:51 o swiecie Pia, strasznie to zawile, ale kiedfy klikam na START,pokazuje mi sie w srodku ekranu do wpisanaia swego kodu bo jest nas kilka na tym komputerze, a to co pisala Twa znajoma to kiedy klikniesz na start, to faktycznie pokazuje Ci sie plansza z roznymisymbolami-ktore kazde z nich ma co innego za zadanie, sama nigdy w nie nie klikam bo niewiem w ktory, Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie ... 04.10.14, 20:47 To Wy macie kody? Ja wszystkiego co mi utrudnia unikam jak ognia ... Wiele rzeczy zapominam i co będzie jak zapomnę kodu? Kendo, to u Ciebie jeszcze coś innego Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Ciebie, ale żadne "symbole" nie powinny się pokazywać tylko słowa ... z ktorych jedno to "narzędzia" ... Pokazuje się Ci takie słowo? To Ty sie tak boisz klikać? Przecież nic sie nie stanie jak klikniesz w coś, zawsze możesz cofnąć ... albo zawołać Henryczka do pomocy ... Ja unikam klikania w angielskie teksty bo mogę czegoś nie zrozumieć i narobić sobie wielkich kłopotów, ale jak napisane jest po szwedzku to klikam ile tylko sie da ... Pewnie dlatego tak rozregulowałam sobie komputer ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie ... 04.10.14, 20:58 Tu masz te słowa, ktore powinny Ci sie pokazac ... narzędzia,akcesoria, aplikacje systemu, tylko po szwedzku: "verktyg" ... TO NAPISAŁA ZNAJOMA: "Gdy klikniesz na Start, to nad przyciskiem Start pokaże się biały prostokąt do wpisania wyszukiwania. Wpisujesz w to białe pole "Przywracanie systemu", klikasz na znak szukania, i rozwija się roleta narzędzi, akcesoria, aplikacje systemu. W tym wyborze trzeba znaleźć Przywracanie systemu." PS. Mam problem z odpisem jagi ... zgubiłam go, bo nie pamiętam pod JAKIM TEMATEM mi odpisała. Chodzi mi o jej wpis w którym radzi, aby wziąć komputer do naprawy do Polski. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Plany -dzisiejsze** ... 06.10.14, 08:27 Kendo co masz na dzisiaj zaplanowane, ja jestem wolna do czwartku. Wprawdzie troche za mocno wieje, ale w powietrzu sucho, ja mam chec przyjechac i przejsc sie na grzybki, a jak, co u Ciebie? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Plany -dzisiejsze** ... 06.10.14, 09:27 *Kendo, za 1/2 godz, skonczy pralka program, rozwiesze, spakuje sie i przyjade ze swoim ekwipazem, - dziekuje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Plany -dzisiejsze** ... 06.10.14, 09:49 Pralka juz wiruje, Kendo, zabiore ta cytrynowa kake ro razem ja zjemy, bo inaczej to bede sie musiala jej pozbyc w inny sposob. Kalorie spalimy na lakach i gorkach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Plany -dzisiejsze** ... 12.10.14, 14:19 *Kendo, ten wypadek zaczal sie na tej ulicy za mna, ale zakonczyl w kanale na Söder, gdzie policja uzyla ostrej broni, i mipo sostrzalu ranny wskoczyl do wody w probie ucieczki, dzisiaj rano wyszedl ze szpitala i jest zatrztymany na policji do przesluchania. Osoby ktore poranil nozem, maja powazne rany i pozostaja w szpitalu. Nie byl notowany na policji do tej pory. Prokurator bedzie badal przyczyny uzycia broni przez policjanta. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **Incydent** ... 12.10.14, 14:28 Prosza wiecej swiadkow o zeznania, na pewno bylo wiecej glow za firankami co widzieli, Odpowiedz Link
xystos Re: **Incydent** ... 16.10.14, 08:41 "Det är verkligen underligt att inte samhället och sjukv?rden hjälper till och talar lite sanning. Talar om att man har kolhydratintolerans och berättar hur det yttrar sig och hur det hänger ihop i ett lite större sammanhang, din kosth?llning. Istället utbildar de dietister som p? fullt allvar sitter och talar om för s?dana som redan har blivit sjuka att de ska äta enligt tallriksmodellen, lite fett och mycket kolhydrater 60-80 %. När det rätta vore att ändra p? tallriksmodellen och säga att fett, mättat fett är det bästa och du skall absolut se till kolhydraterna inte överstiger 30 %. (Om du är frisk)" newsvoice.se/2014/10/15/varfor-far-inte-kolhydratintolerans-mer-uppmarksamhet/ ..niechcesz byc okragla ? nieunikaj tluszczy bo sie zatrzez jak silnik bez oleju,-unikaj weglowodanów ! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **podroz** ... 18.10.14, 15:02 Kendo, nie zapomnij o swoich lekach na alergie i innych, zabierz cieple skarpetki ew, w autobusie sobie ubierzesz. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo- bardzo wazny list w skrzynce yahoo 04.12.14, 14:15 z tematem "ważny"-odbierz,proszę Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo 04.12.14, 15:01 Kendus,innej treści,. nic pilnego, niech potem zajrzy,wyslalam z gazety na gazete, nie powinna mieć problemu. problem był kiedy wyslalam ze sluzbowej-musiala dostać jako spam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd* 06.12.14, 01:17 *Kendo. jak masz ochote przyjechac do miasta to czekam, dzisiaj mase ludzi najedzie, mozemy przelec i poogladac co sprzedaja. "Maluszek" pojdzie rano do domu i przychodzi wieczorem. Widzialam welne w motkach chyba 50gramowych po 30,.kr. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd* 06.12.14, 09:50 *Kendo nie wiem jak tam na dworze, dopiero zjadlam "Maluszek" tez troch pozniej odmaszerowal dopijam herbatke, ale mialam sobie robic Lasange, wszystko juz mam na wierzchu. chustke tylko obszedelkowac musze, . Chyba ze okolo 13, jak Ci pasuje,? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd* 06.12.14, 10:03 *Kendo, dziekuje, jak bede jechac to wysle sms, ewentualnie,? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd* 06.12.14, 14:07 *Kendo, chyba juz nie dam rady, po tym pieczeniu i gotowaniu, pomylam pochowalam i jestem ciezka jakby mnie ktos zelazem oblal. >>>A TY nie chcesz np, jutro do mnie przyjechac.<<<< "Maluszek" na nocke przychodzi. Chustke musze wykonczyc na srode, tak ze chyba dzisiaj odpoczywam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd* 07.12.14, 11:26 *Kendo, to by podeszla do Lidla i z tamtad bys mnie zabrala, bo musze cos dokupic?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd nowy valp* 11.12.14, 12:40 Kendo, podali linka na sledzenie samolotu z Holandi z valpem , dostalam mape i nr rejsu i mozna sledzic. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo-przyjazd nowy valp* 11.12.14, 15:26 Kendo, na lotnisko pojedzie;Carlene, Megan, Pam, Megan widzialam przed chwila w kuchni sie kreci. Dokladnie nie wiem na ktory u nich czas oni wyladuja, chyba po godz.10,oo to u nas bedzie po 16,.oo. Pam chyba bedzie robic zdjecia, chca zawiadomic gazete w bostonie, zeby na wiadomosciach ich pokazali, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *szukanie* 13.12.14, 11:46 *Kendo, dobrze ze to przenioslas wpis dla Dorki, szukalam ale bez numeru i nic mi nie dalo, teraz moze zapamietam. dziekuje i przepraszam za subiekcje, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Kiara* 13.12.14, 16:22 *Kendo, Gaby i Kiara w kuchni bawia sie i glos wlaczyli. Odpowiedz Link
pia.ed Obozowisko ... 15.12.14, 13:04 Kendo, wejdz na www.sydsvenskan.se Nie chce za czesto wchodzic, bo jak bedzie ciekawy artykul to mi nie pozwola przeczytac ... Znasz zreszta sytuacje ... O tym samym czytalam w innej gazecie, wiec wiem o co chodzi i NIE musisz wklejac artykulu. Na zdjeciu, gdzie sa "EU emigranci", rozpoznalam jednego cygana, tego w futrzanym kapturze... Przyjechal wieczorem rowerem pod Netto, aby wziac uzebrane pieniadze od mlodej cyganki siedzacej i marznacej przed sklepem ... Na placu szykuje sie nowa awantura, bo cyganie przy pomocy organizacji Pomoc EU- medborgare, w ciagu paru miesiecy postawili sobie niemal domy, chcieli podlaczenia pradu i postawienia ubikacji ... a teraz wlasciciel placu ma ich usunac i plac porzadnie ogrodzic ... Jeden z cyganow powiedzial, ze wlasnymi cialami beda bronic placu ... Ustawia sie przy bramie i nie pozwola wjechac buldozerom. Odpowiedz Link
pia.ed Kendo ... rower 19.12.14, 11:07 Czy to w Twoim rowerze popsul sie zamek, czy to byl rower Lusi? Dopiero pozniej zauwazylam informacje, ze czesc zlamanego kluczyka siedzi dalej w zamku. Myslalam ze zlamal sie tak, ze mozna go wyciagnac obcegami ... Jesli sie nie da, to zapasowy kluczyk nie pomoze. W miescie spokojnie mozesz uzywac linki. Kiedy rower stoi w widocznym, oswietlonym miejscu w centrum miasta, to nikt nie bedzie tak bezczelny aby przepilowac czy uzyc klipp-tång aby linke przeciac... Przecinanie linki zdarza sie w nocy - kiedy nikt nie widzi: z uzyciem klipptång czyli *masywnych obcegow do przecinania* robi sie to w ciagu paru sekund. Klipptång przecina calkiem grube klodki, wiec nawet jak sie ma lancuch to zwykla klodka jest slabym punktem ... wytrzymuje tylko klodka za kilkaset koron. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo 12.01.15, 02:29 www.msn.com/sv-se/nyheter/other/p%c3%a5ven-okej-att-amma-i-sixtinska/ar-AA82eyd?ocid=AARDHP Odpowiedz Link
dorka556 Re: Kendo 12.01.15, 08:56 No proszę , Papież pozwolił karmić w Kaplicy Sykstyńskiej a u nas trwa dyskusja, czy karmienie (dyskretne) w miejscu publicznym jest moralne. Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo-karmnienie piersia w K.Sykstynskiej 12.01.15, 09:38 uwazam,ze OK; jak kobieta robi to dyskretnie, moja uwaga, po karmieniu bebisek zawsze rosprowadza "chanel 5" czyli narobi w pieluszke i wtedy ,jezeli to lato to od razu wiadomo... Odpowiedz Link
pia.ed Wklej to gdzie nalezy ... nie moge znalez tematu 13.01.15, 21:14 www.expressen.se/gt/malins-besvikelse-mitt-har-blev-pissgult/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wklej to gdzie nalezy ... 13.01.15, 21:35 Przeczytaj i zobacz ILE TA DZIEWCZYNA ZAPLACILA FRYZJERCE!!! To musial byc super drogi zaklad, a wyglada jakby tylko rozjasnili wlosy silna woda utleniona Na to rozjasnienie w barwie kurczaka powinna fryzjerka nalozyc kolor szary blond, albo kolor platynowy ... a potem zrobic jasne pasemka. www.expressen.se/gt/malins-besvikelse-mitt-har-blev-pissgult/ PS. Wklej link gdzie trzeba i dopiero TAM podyskutujemy ... Odpowiedz Link
pia.ed La dolce vita ... Slodkie zycie ... 18.01.15, 02:15 Pare dni temu obejrzalam ten film chyba na dunskim kanale ... ale bedzie emitowany takze przez szwedzka telewizje w niedziele 18 stycznia o godz. 21 00 do 22 30 potem podam na ktorym kanal,e bo zapomnialam ... Bedziesz ogladac? Odpowiedz Link
pia.ed La dolce vita ... TV 24 18.01.15, 16:39 Det ljuva livet 21:00 - 23:50 Idag, 18 januari 20 FILM - ITALIENSK-FRANSKT DRAMA FRÅN 1960. Skvallerjournalisten Marcello gör sin sedvanliga runda på Via Veneto i Rom. Han tillbringar natten med en sysslolös arvtagerska, övervakar en presskonferens med filmstjärnan Sylvia och upptäcker att hans älskarinna tagit gift i ett anfall av svartsjuka. Det är några kaotiska och förvirrade dygn för Marcello i 1960-talets Rom. Filmen blev Anita Ekbergs stora genombrott med fontänscenen som har gått till filmhistorien. I rollerna: Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux, Magali Noël. Artister: Federico Fellini. Odpowiedz Link
pia.ed Re: La dolce vita ... TV 24 18.01.15, 17:24 Nie zdazylam Twego wpisu zobaczyc, bo akurat bylam na Skype z Patrikiem wlasnie w tej sprawie!!! To on znalazl i wkleil mi link ... Nie wiem czy dasz rade patrzec tyle godzin. Radzilabym popatrzec tak dlugo jak sie da, a reszte nagrac na video. Ja patrzylam resztkami sil, bo pozna pora, a film w calosci nie jest wcale taki fascynujacy jakby sie wydawalo ... Pod koniec sie nudzilam, bo zabawy bogatych i utytulowanych byly jakies sztuczne. Warto jednak obejrzec caly film bo ja z niego pamietalam tylko scene w fontannie ... i dopiero teraz zrozumialam jego tytul. Odpowiedz Link
pia.ed Re: La dolce vita ... TV 24 19.01.15, 01:33 Okazalo sie, ze poprzednim razemstracilam 45 minut na poczatku filmu. Teraz te minuty "odrobilam" i przy okazji obejrzalam film az do konca A jak Tobie poszlo? Odpowiedz Link
pia.ed "Det ljuva livet" 19.01.15, 23:45 sv.wikipedia.org/wiki/Det_ljuva_livet Ty chyba patrzylas wczoraj na ten film, tak jak ja patrzylam pare dni temu ... Niewiele z niego pamietalam i rozumialam. Na dobra sprawe powinnam obejrzec jeszcze raz ... bo mylilo mi sie w jakiej kolejnosci odbywaly sie sceny z Sylwia i Marcello, ale bylo ich duzo, wiecej niz trzy i trwaly co najmniej 20 minut. Ta scena w fontannie trwala bardzo krotko, a najwiecej sie o niej mowi ... Smieszne bylo kiedy Silvia na konferencji prasowej nie rozumiala o co jej dziennikarze pytaja. Jej agent byl tlumaczem, a czasem po prostu mowil, ze ma powiedziec TAK albo NIE. Pamietasz, jak sie jej pytali czy spi w pizamie czy nocnej koszuli, i co odpowiedziala??? Odpowiedz Link
pia.ed "Słodkie życie" 20.01.15, 00:07 Marcello (Marcello Mastroianni) to dziennikarz działający w Rzymie w latach 50. Zajmuje się wiadomościami lekkiego kalibru: gwiazdami filmowymi, religijnymi wizjami, dekadencką arystokracją. Film opowiada o siedmiu dniach z życia Marcella. Mieszka on z Emmą (Yvonne Furneaux), która go kocha. Marcello przeciwstawia się jej zaborczej miłości i konwencjonalnym poglądom na życie, natomiast Emma ignoruje poszukiwanie przez Marcella wyższych wartości i sensu życia. Spotyka on w trakcie trwania filmu liczne kobiety, w tym Maddalenę (Anouk Aimée), swoją piękną, bogatą i znudzoną kochankę, oraz Sylvię (Anita Ekberg), szwedzko-amerykańską gwiazdę filmową, której pożąda (słynna scena jej kąpieli w fontannie). Spędza też czas z dawno niewidzianym przyjacielem Steinerem (Alain Cuny) i swoim ojcem. pl.wikipedia.org/wiki/S%C5%82odkie_%C5%BCycie Odpowiedz Link
kendo Re: La dolce vita ... piosenka 20.01.15, 09:19 pia.ed napisała: > www.youtube.com/watch?v=AOcJchLNq-k a propo ich orientacji.. tu masz nastepnego ,ktory niedawno sie" ozenil,czy wyszedl za maz" www.youtube.com/watch?v=X2Giio0aTvg Odpowiedz Link
pia.ed Re: La dolce vita ... piosenka 20.01.15, 13:17 Babsen wziela slub z kims z zyla juz od dawna ... A pierwsza scena, kiedy tanczy z "gubben" (Bert Karlsson) jest fantastyczna!!! www.youtube.com/watch?v=X2Giio0aTvg Odpowiedz Link
pia.ed Dlaczego Babsan wziela slub? 21.01.15, 00:01 Lars-Åke har tidigare berättat att han gifter sig på grund av att hans försäkringspengar tillfaller allmänheten om han skulle gå bort som ogift. Babsan och maken är således bara nära vänner. – Jag trodde aldrig att jag skulle bli gift så det är väl kul, men det är inte så märkvärdigt. Vi är ju bara kompisar och jag gjorde det för försäkringspengarna. Lars-Åke och Jonathan träffades för första gången för fyra år sedan när ynglingen anlitades som Babsans personlige tränare. www.msn.com/sv-se/noje/nyheter/babsans-br%c3%b6llop-med-unge-kampsportaren/ar-AA8oczr?ocid=AARDHP Odpowiedz Link
kendo Re: "Słodkie życie" 20.01.15, 09:21 *Pia pare razy wychodzilam z pokoju po herbate czy cos innego, wiec doklanie nie pamietam tego jej interwiu z dziennikarzami.. w kazdym badz razie wole z ksiazka ten czas spedzic,film mi absolutnie nie "lezal" na tamte lata to faktycznie byl moze na czasie, kiedy to jeszcze ludziom "marzylo sie wcisnac do zycia elity" Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Słodkie życie" 20.01.15, 14:48 kendo napisała: film mi absolutnie nie "lezal" > na tamte lata to faktycznie byl moze na czasie, > kiedy to jeszcze ludziom "marzylo sie wcisnac do zycia elity" Marcello wcale nie probowal sie wciskac do "zycia elity", tylko robil wszystko aby zabic smutek, pustke i egzystencjonalne niezadowolenie tak modne w tych czasach ... Nie pamietasz, jak pojechal ze swoja kochanka do biednego mieszkania prostytutki na przedmiesciu Rzymu, aby miec stosunek w jej lozku??? Oczywiscie nie z prostytutka, tylko ze swoja kochanica ... On po prostu szukal przygod a nie uznania przez arystokracje ... Odpowiedz Link
pia.ed Chce uzywac zycia ... wcale jej sie nie dziwie 20.01.15, 14:57 Nawet nie wiedzialam z kim ma brac slub ... Przedtem miala starszego przyjaciela. Odpowiedz Link
kendo Re: Chce uzywac zycia ... wcale jej sie nie dziwi 20.01.15, 17:45 pia.ed napisała: > Nawet nie wiedzialam z kim ma brac slub ... Przedtem miala starszego przyjaciel > a. szuklalam w mediach ich zdjecia razem, pare dni temu bylo...jak Babsen w" objeciach jego byla" Odpowiedz Link
kendo Re: "Słodkie życie" 20.01.15, 17:43 pia.ed napisała: > > Nie pamietasz, jak pojechal ze swoja kochanka > do biednego mieszkania prostytutki na przedmiesciu Rzymu, > aby miec stosunek w jej lozku??? > Oczywiscie nie z prostytutka, tylko ze swoja kochanica ... > > On po prostu szukal przygod a nie uznania przez arystokracje ... ja ta scene odebralam ze on jako "gigolo" sie z nia przespal w obcym lozku i kochanka zaplacila za lokum.. oczywiscie,chcial pewnie zapomniec o swej zaborczej czekajacej w domu kobiecie... > Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Słodkie życie" 20.01.15, 18:00 www.expressen.se/kvp/noje/anita-ekberg--en-ikon-med-tva-ansikten/ Wklejam o Anicie Ekberg i ide patrzec na Glamour ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: "Słodkie życie" 20.01.15, 21:41 Te scene uwaznie sledzilam, bo z poczatku bylo niejasne, kim te dwie "panie" na wysokim murze byly ... i do kogo wolaly ... Potem okazalo sie ze to byly prostytutki ktore narzekaly, ze "nie bylo ruchu w interesie" i Marcello im zaproponowal, aby razem z nim i jego kochanka pojechaly zabawic sie do miasta... Ale jedna z nich byla bardzo zmeczona i powiedziala, ze chce zeby ja podwiezc do domu. Na miejscu zaprosila ich do domu na kawe. Okazalo sie, ze mieszkala w podmoklej piwnicy, a do mieszkania trzeba bylo wchodzic po desce aby nie zamoczyc butow ... To jednak nie przeszkodzilo Marcellowi kiedy zobaczyl lozko, bo jeszcze nigdy nie kochal sie z inna kobieta w lozku prostytutki Zanim rano wyszli z jej sypialni byla scena, kiedy kilku alfonsow rozmawialo na ulicy z prostytutka, ze ta para powinna jej dobrze zaplacic ... Dlatego dokladnie sledzilam, jak bedzie z zaplata, czy nie bedzie jakies awantury, i dlatego widzialam, ze Marcelo wcisnal w reke prostytutki pieniadze... On nie byl zadnym "gigolo" tylko redaktorem, i swietnie zarabial, bo potrafil sie wkrecic tam, gdzie innym sie nie udawalo, dzieki swoim znajomosciom. Ta piekna, bogata arystokratka, byla jego oficjalna kochanka, a wtedy przeciez nikt nikomu nie placi, prawda??? Stac ich bylo na drogi hotel ... i nie musieli szukac "lokum" w piwnicy u prostytutki ... to byla po prostu taka "zachcianka" znudzonej pary ... > ja ta scene odebralam ze on jako "gigolo" sie z nia przespal w obcym lozku i kochanka zaplacila za lokum ... > .. Odpowiedz Link
pia.ed Ogladalas "Uppdrag Granskning? 21.01.15, 23:41 No i czarno na bialym wyszlo, ze Zydow przesladuja "mlodzi mezczyzni z Mellanöstern", a nie "szwedzcy faszysci" ... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Ogladalas "Uppdrag Granskning? 25.01.15, 10:41 To juz sie zbieram, pakuje plecak i w droge. Wysle sms z autobusu. Odpowiedz Link
kendo Re: czekam na SME-sa 25.01.15, 10:57 lusia_janusia napisała: > To juz sie zbieram, pakuje plecak i w droge. > Wysle sms z autobusu. to sie tez" zbieram" Odpowiedz Link
kendo Re: Ogladalas "Uppdrag Granskning? 25.01.15, 10:56 pia.ed napisała: > No i czarno na bialym wyszlo, ze Zydow przesladuja "mlodzi mezczyzni z Mellan > östern", > a nie "szwedzcy faszysci" ... nie ogladalam, zapomnialam Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:*W domku* 25.01.15, 18:34 *Kendo, juz przyjechalam , jestem na miejscu. Dziekuje za pyszna niespodzianke i fasolke po Bretonsku. Odpowiedz Link
xystos Re: Ogladalas "Uppdrag Granskning? 14.07.15, 10:38 Kendo,usamaz pieszczochowi zarelko-ja niezdarze na.czas. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 25.01.15, 19:43 *Kendo, "Maluszek" przyszedl wczesniej, tak ze mnie tez czeka wieczorny jeszcze spacer. Tego nigdy nie zawiele. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 30.01.15, 10:43 *Kendo, niedziele wiem na pewno, ze mam wolna, co do soboty, to bede wiedziala wieczorem, moze bys przyjechala na caly dzien do mnie?. Prosze na caly wikt. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *rewizyta* 31.01.15, 10:11 *Kendo, tylko nie zabieraj ze soba wiktu, bo ja juz prawie zaczelam jesc co Tobie sluzy, bo chyba mam sama alergie co Ty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 01.02.15, 10:13 *Kendo, mam nadzieje, ze pierwsze lutowe spotkanie sie na uda pod kazdym wzgledem. Czekam na Cie, jedz ostroznie bo czasem moga byc jezdnie sliskie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 04.02.15, 09:15 *Kendo, wchodzilas na pieski,? u mnie tylko kreci i nie moge wejsc. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 04.02.15, 09:55 *Kendo, wczoraj, mieli jakas prelekcje z tym co juz kiedys go goscili, co w Pakistanie uratowal 700 psow i sprowadzil do USA i wyszkoli dla weteranow. Byli wszyscy w pogotowiu, w arenie, Megan i Kati pokazywali tresure ich psow, a Carlene z Mariah i Opalem w pelnym rynsztunku siedziala na materacu w kuchni, wiec nie sluchalam bo... , wylaczylam sie, i mieli inna kamere podlaczona, moze pozniej sie podlacza pod stary system, Tracy juz przyjechala tez. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 04.02.15, 14:10 *Kendo, Na Usterm mam na strodku ekranu ta tabelke co nie wiem co mam z nia zrobic. Na Face book, weszlam ale tam nie ma na biezaco filmu tylko same zdjecia. Moze pozniej szefowa przestawi kamery, Na DD tez nie znalazlam nowego wpisu tylko odwczoraj stoi,? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 'pieski* 10.02.15, 12:59 *Kendo, to ciekawie sie zapowiada, ciekawa jestem kto je przywiezie do USA. To dokladnie szefowa wymieni geny i pomiesza i znowu beda sie rodzily po 11-12 szczeniakow, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 'pieski* 10.02.15, 14:14 *Kendo, juz poczytalam troche i poogladalam, ta centkowana sunia sliczna bedie, podobna do Chaos. Szefowa ma slabosc do Merle, ale bierze az cale 3 czarne?. Moze bedzie mieszac ze Scarlot `? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: * zwroty?* 13.02.15, 10:19 *Kendo, przyjelam do wiadomosci, bede sie pilnowac. bo to dzisiaj piatek i 13. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: * zwroty?* 17.02.15, 19:13 *Kendo, dzisiaj naszej kolezanki NINY sa urodziny, wyslalam jej zyczenia od nas obu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: * nudy* 21.02.15, 11:42 *Kendo, dziekuje za zaproszenie, pada w dalszym ciagu u mnie, w sumie obiad juz sobie dorobilam, tylko jakas salata mi zostala do zrobienia. Pralka mi pierze, jeszcze 50 min. to ew. wysle sms z autobusu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: * nudy* 21.02.15, 12:02 *Kendo, wlasnie o tym tez mysle, moze cos nas zainspiruje w necie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: * nudy* 21.02.15, 12:53 *Kendo, pranie juz rozwiesilam, mufffinki sie dopiekaja, za przykladem Jagi dzisiaj poszlam, i za chwile sie z nimi do Ciebie zbieram. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: * slonecznie* 22.02.15, 09:03 *Kendo, jak masz ochote, to podejde do Lidla i tam sie spotkamy, moze bysmy sprawdzili meblowy sklep?. Odpowiedz Link
pia.ed Corki ... 25.02.15, 10:12 Spieszy mi sie i nie mam czasu szukac czy juz bylo na ten temat. Otworz, "skopiuj adres" i ew wklej ... Nie wklejaj czasami calego mojego wpisu! www.skanskan.se/article/20150224/TTINRIKES/150229706/1007/-/tva-dottrar-tillbaka-hos-mamman Odpowiedz Link
kendo Re: Corki ... 25.02.15, 11:47 pia.ed napisała: > Spieszy mi sie i nie mam czasu szukac czy juz bylo na ten temat. > > Otworz, "skopiuj adres" i ew wklej ... > Nie wklejaj czasami calego mojego wpisu! wydaje mi sie,ze musze chyba podac kto chcial zamiescic ten link na temat COREK???? > > www.skanskan.se/article/20150224/TTINRIKES/150229706/1007/-/tva-dottrar-tillbaka-hos-mamman Odpowiedz Link
pia.ed Re: Corki ... 25.02.15, 14:59 Czy to wazne, KTO ten link ZNALAZL? Tak samo moglabys znalezc Ty Przeciez samego artykulu nie napisalam tylko dziennikarz ... Moglas dac tytul: Dwie corki juz wrocily do matki i wkleic link bez komentarza ... Ja bym sie potem dopisala. Ciezko mi szukac gdzie jest o tej kobiecie ... od paru dni nie moge znalezc moich nowych okularow do komputera. Bola mnie oczy w moich starych okularach progresywnych, bo do komputera trzeba miec specjalne szkla.. Progresywne mozna uzywac tylko pare minut bez zmeczenia oczu. kendo napisała: > wydaje mi sie,ze musze chyba podac kto chcial zamiescic ten link na temat COREK???? > > > > www.skanskan.se/article/20150224/TTINRIKES/150229706/1007/-/tva-dottrar-tillbaka-hos-mamman > > Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 26.02.15, 10:12 *Kendo, widze kwadracik, jest w tle lekko zamazany (tzn.jakby popielaty?) Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 26.02.15, 10:39 *Kendo, dziekuje za zaufanie i wyroznienie mnie taka funkcja, postaram sie spelniac swoje obowiazki dobrze i w miare posiadanych umiejetnosci. Teraz juz prawie jestem ubrana do wyjcia, okolo godz,13 bede znowu na necie, bo i w miedzyczasie obiadek przygotowuje. Odpowiedz Link
maria88 Re: Kendo 01.04.15, 20:34 Nie doczytałam chyba i nie wiem. Napisz proszę jakie nauki pobierasz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 07.04.15, 09:57 *Kendo, moze sie zapytasz, jak sie robi zdjecia np, z tych pieskow co ogladamy w USA, albo jak sciagnac filmik od nich na Vistule.??? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 07.04.15, 10:38 *Kendo, no widzisz, moze jeszcze Tobie cos sie przypomni, zapisz na papierze, zeby nie zapomniec. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 09.04.15, 08:19 Kendo spytaj na kursie o ta prenumerate YouTube, ? chyba sie nie placi? Tam sa filmy od Twam. Cloud-MO DorisKline, Warren, Mich • en timme sedan https: //www.youtube.com/result ... Klicka på Prenumerera. Du måste ha ett Google-konto. • Svara • Dela> Avatar Terhali - Kanada DorisKline, Warren, Mich • 3 timmar sedan Gå till Twan s YouTube-sida: På det övre högra på den sidan, det finns en röd knapp "Prenumerera". Jag antar att du behöver ett YouTube-konto dig själv att göra detta, men jag vet inte. Förhoppningsvis kan du räkna ut det när du kommer dit, jag har aldrig prenumererat på en YouTube kanal själv. Edit: OK, inte den länken inte att få dig till sin kanal, utan till en av hennes filmer. Knappen prenumerera är rätt under videon. • Svara • Dela> Avatar Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 15.04.15, 11:01 *Kendo, ciekawa jestem gdzie bedziecie mieli zakonczenie kursu?. moze u Golebiowskiego w Karpaczu?..................... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo 15.04.15, 12:30 To kendo jeszcze nie wróciła do domu??? Ponieważ jest aktywna na forum, więc wyciągnęłam taki wniosek ... Jednoczenie jednak czytałam, ze xystos jest zaganiany bo ma wiele spraw na głowie, a tu żoneczka jeszcze prosiła o zrobienie czegoś w ogródku I wtedy zaczęłam się zastanawiać jak to w końcu jest ... lusia_janusia napisała: > *Kendo, ciekawa jestem gdzie bedziecie mieli zakonczenie kursu?. > moze u Golebiowskiego w Karpaczu? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kendo 15.04.15, 14:00 Bo Kendo się naumiała korzystać z internetu przez telefon. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo 15.04.15, 14:50 Chyba nie jest ciężko korzystać z internetu przez komórkę, moja siostra to często robi, ale trzeba najpierw wykupić abonament ... Odpowiedz Link
xystos Re: Kendo 15.04.15, 17:26 niewiem jak w Polsce ale u nas w Comviq "Amigos" wchodzi 1Gb data limit a puzniej za 100SEK mozna dokupowac po 3y Gb,wazne przez 30ci dni jako abbo kompletujace do glownego abbo moim zdaniem wystarczy duzo slucham radio przez i-net,okolo 10 godzin dziennie i jednoczesnie surfuje po sieci,nigdy niedobilem zaabbonowanych 80 Gb/miesiac "kendo" ma swoj i-net abbo i swoj komputer my duzo wydajemy na i-net,wiecej niz na paliwo do aut. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo 15.04.15, 18:17 No to zaabonamuj mniej Nie ma zadnego abonamentu na komórkę, tylko kontant-kort ... po raz pierwszy Amigos za 50 zl. Normalnie kupowalam kontantkort "Comviq standart" za 100 kr, ale teraz cos sie zmieniło i w sklepie nie wiedzieli o co mi chodzi!!! Odpowiedz Link
xystos Re: Kendo 15.04.15, 19:53 noo to mamy tego samego operatora wiec dzwoniac do siebie placimy 69 öre za otwarcie a puzniej gadanie za friko,ja tez mam kontant,za 50SEK wchodzi 0,1Gb data a puzniej via i-net i i-banken kupujesz 3Gb za 100SEK i to powinno ci wystarczyc jako komplement do abbo i-netu jaki masz,my wszystkie i-net mamy "mobilbredband" ale w tym roku podlacza swiatlowod z ogromna szybkoscia i przeroznymi uslugami ciekawe czy piwo dodomu tez dostarcza-byloby jak w raju. Pia,tez mam Mozille,podaj linka na ten korektor to sobie zainstaluje polska czcionke. Pzdr. Odpowiedz Link
xystos Re: Kendo 15.04.15, 17:31 Pia,widze ze masz polska czcionke,kupilas kompa w polsce ? czy tez tylko keyboard z polska czcionka ? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo 15.04.15, 18:28 Nie mam polskiej czcionki, tylko "korektor tekstu", który pojawił się nie wiem skąd przy Mozilla Firefox ... w moim starym komputerze tez był !!! Błędnie napisane wyrazy zostają podkreślone na czerwono, a to oznacza ze muszę w nie kliknąć prawym przyciskiem myszki i same się poprawiają. Oczywiście wymaga to trochę pracy, ale czego się nie robi kiedy się chce pisać bezbłędnie i polskimi literami ... Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo 17.04.15, 09:23 tez dostalam oferte na interner z komorki z alternatywami Odpowiedz Link
xystos Re: Kendo 17.04.15, 09:26 .. noo to bierz i zostaw telefon u Babci to Jasia bedzie kozystac powodzenia na eqzaminie ci zycze i pozdrawiam dumny z ciebie slubny Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo ... do lusiaJanusia 17.04.15, 16:44 Chyba mnie się pytasz ... Mam wyszukiwarkę Mozilla Firefox, po polsku, samodzielnie przeze mnie założoną ... widocznie jest to standard na tej wyszukiwarce, ze ma korektor tekstu. Mam tez wyszukiwarkę Internet Exploer. Ta z kolei poprawia mi teksty po szwedzku. lusia_janusia napisała: > A u mnie nie ma tekiej funkcji?. > Odpowiedz Link
xystos Re: Kendo ... do lusiaJanusia 17.04.15, 19:27 .. wychodzi na to ze zciagnelas.Mozile w wersji polskiej ja.tez mam korektor ale po szwedzku i po angielsku po polsku niestety niemam. ZEN Odpowiedz Link
xystos Kendo ... 27.04.15, 13:08 "Biblia posługuje się „skomplikowanym” kodem pojęciowym. Pojęcie jest to abstrakcyjny, myślowy odpowiednik przedmiotu. Po zdefiniowaniu pojęcie staje się terminem." argonauta.pl/biblijne-kody/ ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo ... 01.05.15, 09:12 *Kendo, jak masz czas to mozesz przyjechac wczesniej do mnie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo ... 02.05.15, 11:02 *Kendo, podejzewam ze Göteborg przyjedzie do Ciebie po lunchu, bo ma chodzic po sklepach i spotkac sie z pierworodnym na lunchu, i w drodze do domu, skreci do Ciebie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo ... 03.05.15, 10:13 *Kendo, to sie pomalu zbieram i jade autobusy, np, 10,07, 37. ktoryms z nich przyjade, wysle sms z autobusu. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Kendo 04.05.15, 11:34 odbierz proszę meil z tytulem POMOCY, pliss o odpowiedz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 05.05.15, 10:04 *Kendo, wchodzi u ciebie strona z pieskami USA, ja moge wejsc na zdjecia, ale na pieski pokazuje mi pusta strone ....Bad Gateway... z tym napisem.??????????????? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 09.05.15, 10:05 *Kendo, to moze bys sie zebrala i przyjechala do miasta, "Maluszek" przyjdzie na 14,oo ale bys moze autobusem chciala przyjechac,? Obiad mam, frytki i poledwice, ogorek, papryka, cos wymodzimy?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo 09.05.15, 10:22 *Kendo, to czekam, oblecimy moze galerie. Ale u mnie na balkonie niby +15C trzeba odjac ze +3C,to wcale nie jest cieplo, szalikiem sie okrec naokolo szyi i rekawiczki zabierz. Odpowiedz Link
pia.ed Kalla Fakta, kanal 4, godz 21 00 12.05.15, 19:42 Dziś, wtorek, godz.21 00 będzie program KALLA FAKTA w ktorym miedzy innymi poruszy sie sprawę żebraków z Rumunii. Tych, ktorzy chca zabronić żebractwa z powodu "wyzysku i handlu ludźmi" wladze szwedzkie zapewniają, ze żadne ligi nie zabierają im użebranych pieniędzy ... W dzisiejszym programie pokażą, ze to nieprawda. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kalla Fakta, kanal 4, godz 21 00 13.05.15, 10:51 *Kendo, mam nadzieje, ze po lunchu juz bede w domu, bo tez czekam az przestanie padac i na rowerkowanie sie wybieram. Odpowiedz Link
pia.ed Kalla Fakta ... "Niewolnik w Szwecji" 13.05.15, 11:08 Mozna oglądać bezpłatnie na kanał 4 Play ... www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=3179056 Odpowiedz Link
pia.ed Serdecznie dziekuje za linki ... 07.06.15, 10:40 Nie wiem jak je szukasz ... mnie sie nie udaje. Nawet Ciebie dzis sie naszukalam chcac Ci odpowiedziec, bo po trzech tygodniach "spadlas" na strone nr 2 ... Odpowiedz Link
kendo Re: Iryski zapytanie tu przenioslam 09.06.15, 10:31 Kendo... Autor: iryska2604 ☺ 09.06.15, 10:28 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Jadę w góry 13-go w sobotę, parę dni będę. Kiedy Lusia wyjeżdza a kiedy ty będziesz? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Iryski zapytanie tu przenioslam 09.06.15, 22:22 Wchodze na poczte aby do Ciebie napisac na Gazete, powinnas zaraz dostac mail. Pozdrawiam Pia Odpowiedz Link
pia.ed Re: Odpowiedzialam ... 10.06.15, 13:09 W serii zawiadomien ktore wczoraj RANO dostalam na poczte Gazety byl miedzy innymi ten wpis, z data 1 grudnia 2014 roku po poludniu !!! Ocywiscie dawno przeze mnie przeczytany. Re: Zagadka grobów wampirów ... Autor: maria88 01.12. 17:46 Nie lubię żadnych filmów o wampirach i nie oglądam. Wczoraj obejrzałam film o tragicznej smierci syna Johna Kenedego. Miał 34 lata i zginąl w wypadku lotniczym. Taki przystojniaka a tak szybko się zabrał z tego świata ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Odpowiedzialam ... 10.06.15, 19:51 Nareszcie skasowalam "fale poczty" z wczorajszego dnia. Bylo ponad 60 zawiadomien w ciagu 3 minut, a wszystkie dotyczyly poczty z 2014 roku, ktora juz przeczytalam przedtem. Zaczelam do Ciebie pisac mail, ze mnie zakupy sie tez nie udaly, a potem mi wszystko zniklo ... Fan! Zadnego pospiechu NIE MA ... odpoczywaj i miej sie dobrze Odpowiedz Link
maria88 Ja też 17.06.15, 20:29 Dziękuję KENDO,że mogę pisać na Waszym forum bo atmosfera na nim jest naprawdę rodzinna i jest ono prowadzone z dużym wyczuciem taktu i osobistej kultury. Jest ono też moja odskocznią od trosk jakie każdy z nas ma. Odpowiedz Link
pia.ed Zajrzyj na poczte ... 19.06.15, 00:33 Wyslalam w czwartek ... A tu cos wspominaja o Kristianstad. www.skd.se/2015/06/18/hans-avtal-kostar-sex-miljoner-kronor/ Odpowiedz Link
kendo Re: Zajrzyj na poczte ... 19.06.15, 08:06 pia.ed napisała: > Wyslalam w czwartek ... A tu cos wspominaja o Kristianstad. > > www.skd.se/2015/06/18/hans-avtal-kostar-sex-miljoner-kronor/ zaraz zerkne w poczte, a ten "gryzi piorek" ma wieksza wyplate miesieczna niz caly moj roczny dochod... fyyyy...za nasze pieniadze maja swe wyplaty. Odpowiedz Link
maria88 Re: Zajrzyj na poczte ... 19.06.15, 13:35 PIA ja tez tak miałam,że musiałam pokasować bo pokazała mi sie stara korespondencja. Odpowiedz Link
pia.ed Laptop mi wariowal ... 19.06.15, 15:47 maria88 napisała: ... ja tez tak miałam ... Skarzylam sie na to na innym forum, i chyba jagodajna mi odpisala, ze pewnie manipulowalam cos z zegarem lub data. Tylko ze ja kompletnie nic nie ruszalam, bo laptop byl miesiac przedtem warsztacie i niemal balam sie do niego dotknac! Odpowiedz Link
kendo Re: Laptop mi wariowal ... 19.06.15, 15:51 tobie laptop a mi komorka zwariowala, ale pancio ja resetowal,wyja baterie i wszystko do normy wrocilo.. niewiem od czego to zalezy,ze nieraz te rzeczy "warjuja" Odpowiedz Link
pia.ed Dobrze, ze przenioslas do bocianow ... 20.06.15, 21:39 Ja bym ich chyba nie znalazla ... Poza tym bardzo mi sie spieszylo a wkleic chcialam. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Laptop mi wariowal ... 21.06.15, 15:04 -wysłałam parę zdjęć znad morza na priv. może dopłyną ) uściski , cmok cmok .. - Odpowiedz Link
pia.ed Jak zwykle nie moge znalezc xystosa 23.06.15, 00:27 Znalazlam wspanialy artykul o kwotowaniu mlodziezy pozaeuropejskiej do szkoly policyjnej. Miedzy innymi pisza o dwoch muzulmanskich policjantkach, ktorych rodzina to kryminalisci !!! avpixlat.info/2015/06/22/fallet-nancy-mashoun-och-skanepolisens-mangkulturella-varlden-i-skane-projekt/ Odpowiedz Link
pia.ed Ostatni wpis byl ponad dwa miesiace temu!!! 23.06.15, 12:08 A ja tak daleko nie szukalam ... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Ostatni wpis byl ponad dwa miesiace temu!!! 25.06.15, 09:24 *Kendo zadzwon do mnie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Ostatni wpis byl ponad dwa miesiace temu!!! 26.06.15, 14:29 Kendo, wklejam tu cos co napisalam do znajomej ktora sie zna na abonentach. ale nie wiem kiedy mi odpowie. Dlatego wklejam to samo do Ciebie oszczedzajac czas... Bede w domu pod wieczor. Pa Doslalam propozycje aby za 199 kr miesiecznie miec calkowicie wolne korzystanie z mobilu i stalego telefonu. Dotane tez nowy mobil ale taki tradycyjny,bez mozliwosci internetu. [14:13:19] pia.ed: Taki przeznaczony dla starszych osob, .wartosc 1000 kr [14:15:44] pia.ed: Mojego ktory kupilam w grudniu kompletnie nie potrafie sie nauczyc. ..Poza tym dzwoni tak slabo, ze nawet majac go w kieszeni nie slysze go kiedy jestem w miescie! [14:16:47] pia.ed: To jest firma Telenor [14:17:49] pia.ed: Czy moglaby Pani sprawdzic czy inni operatorzy nie sa tanszy? [14:19:02] pia.ed: W tej chwili wydaje na telefon stacjonarny ca 160 kr miesiecznie, abonament plus rozmowy. [14:20:25] pia.ed: Abonament ktory mi zaproponowano w MediaMark bylby o 40 koron drozszy miesiecznie, ale mialabym niesamowita wygode! [14:22:42] pia.ed: Teraz jade poza miásto na moja SOMMARKORT, jest sliczna pogoda.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Sok z platkow rozy... 27.06.15, 11:42 *Kendo, od rana jestem juz na nogach, mlodzi wyjechali wczesniej niz planowali i byli bardzo wczesnie,szczesliwie na miejscu. * Po sniadaniu poszlismy na runde, "Maluszek" byl niezdecydowalny pociagnal do parku. * Przyszlam to usmazylam nalesniki - zrobie krokiety z mieskiem i mloda kapusta, * przy okazji upieklam mufinki z jagodami, ew, na nasz wycieczke nad morze , zeby sprawdzic roze, moze w tygodniu pogoda dopisze.? * Nie zapomne o soku z rozy, Odpowiedz Link
pia.ed KENDO 27.06.15, 12:57 Odpowiedz w sprawie mojego abonamentu wysylam za chwile przez POCZTE ... Odpowiedz Link
pia.ed Rzucilam tylko okiem na ten artykul 30.06.15, 10:33 blogg.sydsvenskan.se/harivellinge/2015/06/29/hon-plockade-1-773-mordarsniglar-pa-en-morgon/ Po lewej stronie jest drugi, ktorego nie czytalam. To wlasnie ten ktory na arabski sposob proponuje halashuga Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> jutro mam wolne po 12,oo << 30.06.15, 16:11 *Kendo, jakie masz plany na jutro,? Bo moze bysmy jeszcze raz zawinnely do Jula, ten materac na lezak by mi pasowal, w Ysk, bym popatrzyla na zaluzje do sypialni?. Odpowiedz Link
kendo Re: >> jutro mam wolne po 12,oo << 30.06.15, 16:56 lusia_janusia napisała: > *Kendo, jakie masz plany na jutro,? > Bo moze bysmy jeszcze raz zawinnely do Jula, ten materac na lezak > by mi pasowal, w Ysk, bym popatrzyla na zaluzje do sypialni?. materaca nie pamietam, ale mozemy skoczyc, o ktorej godz by pasowalo????? Odpowiedz Link
pia.ed Mördarsnigel czyli spansk skogsnigel 30.06.15, 17:58 Slimak morderca czyli hiszpanski slimak lesny ... Nie pomyslalam o tym, ze przy otworzonym pierwszym artykule tego drugiego nie widac. Trzeba znow wejsc na strone glowna Sydsvenskan, zjechac dosc daleko na dol az zobaczy sie slimaki ... i to "na lewo" otworzyc. Tak wlasnie zrobilam. www.sydsvenskan.se/sommar/experten-halshugg-mordarsnigeln/ Odpowiedz Link
pia.ed Duzo ciekawych artykulow w Sydsvenskan 01.07.15, 13:24 Jak dotad mnie nie zablokowali ale zrobia to lada chwila ... JAK OTWORZE WIECEJ ARTYKULOW. Dzis bedzie wystepowal ten z partii SD ... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> wizyta , << 05.07.15, 10:44 Kendo, dziekuje ,,,Teraz musze do Maxi, ale to pojdzie szybko, i wysle sms jak bede w autobusie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> morze , << 07.07.15, 10:14 *Kendo, chyba jak sie zbierzemy to bedzie okolo 12,oo ale przy takiej pogodzie to akurat, nie bedzie chyba goraco, chyba zeby nad morzem mocno wialo od wody?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> morze , << 07.07.15, 14:46 *Kendo, ale mnie zaskoczylas ta propozycja, moze i nawet mam ochote, ale cos mnie spanie zaczyna brac, pralka mi juz wiruje, wypralam wszystkie bety "Maluszka" i chyba zostawie na balkonie rozwieszone. To mam brac jakis deser?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> morze , << 07.07.15, 14:55 *Kendo, mam autobus 15,12 i zdaze na niego,. wysle sms z autobusu. Odpowiedz Link
kendo Re: >> morze , << 07.07.15, 14:56 OK, bez deseru przyjezdzaj, obiadu jeszcze ni zjadlam, owocami sie opycham-wykonczylam arbuz Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>niedzielne odwiedziny, << 12.07.15, 10:03 *Kendo, pasuje mi ten czas, moze byc po lunchu, zreszta masz klucze to jak bym sie spoznila z rowerkowania to wejdziesz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>Cassels << 13.07.15, 09:35 *Kendo, sklep przyslal sms ze zxrobili kurktki polowe na polowe ceny, wczoraj bylysmy w tym sklepie. ew. pojdem tam i sprawdze dokladnie co to za kurtki?, moze masz ochote to przyjedz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>Cassels << 13.07.15, 09:49 *Kendo, jedna tak w przelocie dotknelam granat, z kapturem polowa byla 400,. to dzisiaj chyba 200,. nawet odpowiednia dlugosc jak dla mnie na rower, ale mamy te bordowe z kapturami, jakby byly te ocieplane to moze bym i sobie kupila, ale nie zwrocilam uwagi na kaptur?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>Cassels << 13.07.15, 10:01 *Kendo, to szybko polece, i sprawdze? bo nastawilam tez pralke zdam relacje jak przyszlam, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>gody<< 14.07.15, 12:25 *Kendo, to wez to zlikwiduj, a moj wpis przenies jak sie da?. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>gody<< 14.07.15, 13:22 *Kendo, wez zobacz co z tego wyszlo w mojej poczcie, pies mnie stresa, nie dam rady sie skupic. Odpowiedz Link
kendo Re:przenosiny 14.07.15, 19:36 bo Lusie Maluszek stresa i dzis wszystko kicka.. Autor: lusia_janusia 14.07.15, 18:45 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz *Kendo, jak przyjedziesz, to porzenosimy, jedno mi gdzies wpadlo i nie wiem gdzie?. W wtedy Ci tez wysle Twoje zjecia. Odpowiedz Link
pia.ed Przenosiny ... 15.07.15, 21:46 No to teraz bedzie porzadek w watkach krolewskich Dziekuje Zeby tylko mi czasu starczylo na wyszukíwanie ... Odpowiedz Link
slo-miana Re: Kendo 18.07.15, 08:40 Kendus, nie znalazlam watku Lusi wiec jej przekaz,ze czytalam o dylemacie z aparatem. u Was kosztuje samo "otwarcie" 1000 koron co na nasze to 500 zl. !!!! to jakis rozboj!!! niech ona pomysli czy przy najblizszej okazji w kraju nie podeszlaby do serwisu i zapytala ile bedzie kosztowac naprawa? jesli to nic powaznego to nie zaplaci duzo. jesli cos powaznego to jej doradza czy naprawiac czy kupic. a u nas tez aparat mozna kupic i calkiem przyzwoite. lece po zakupki. Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo z przenosin ... 01.08.15, 19:24 Autor: lusia_janusia 01.08.15, 19:15 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Juz "MLoda" przyjechala i przywiozla zamowione greje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo z przenosin ... 01.08.15, 19:27 *Kendo, przepraszam dopiero zobaczylam jaki zrobilam blad, jak przenioslas ta poczte, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo >> Scholl << ... 01.08.15, 19:33 Identyczne opakowanie jak w aptece, kartka instrukcja przyklejona po Szwedzku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo >> tabele<< ... 05.08.15, 09:29 *Kendo, dziekuje, za tabele, niektore spobie spisalam, zeby nie wracac jak czegos zapomne. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo >> tabele<< ... 06.08.15, 22:16 Kendo, napisalas u Jagi, ze nie dostalas komuniikatu ... oczywiscie dostales, tylko pewnie przeoczylas albo ZAPOMNIALAS ... bo przyszedl 24 LIPCA. Ważne zmiany w poczcie - potrzebna Twoja decyzja Administracja Poczty Gazeta.pl <no-reply@gazeta.pl> 24.07 (13 dni temu) Drogi użytkowniku poczty Gazeta.pl! We wrześniu włączamy nową pocztę. Jeśli chcesz kontynuować korzystanie z adresu pia.ed@gazeta.pl i przenieść swoje e-maile na nową pocztę, wybierz: Tak! Przenieście moje e-maile Jeżeli nie podejmiesz decyzji do 15 sierpnia, Twoja skrzynka pocztowa zostanie usunięta. Pozdrawiamy, Administracja Poczty Gazeta.pl Odpowiedz Link
pia.ed Kendo ... 06.08.15, 22:35 Pisalas o diecie Twojej mamy ... a ja Ci odpowiedzialam wczoraj u Jagi. Re: Czego nie jeść przy niedoczynności tarczycy kendo napisała: nie wiem ,jaka jest ta dieta,ale kiedy z Mama jestem na kontroli u tarczycowego lekarza, to zawsze przypomina co wolno a co zabronione spzywac w nadmiernych ilosciach ... Na poczatku jest wklejona przez Jage lista produktow zabronionych i dozwolonych. Mozesz sprawdzic tam, czy wskazania sa zgodne z tym, co polecal albo zabranial lekarz Twojej mamie Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo ... 09.08.15, 09:42 *Kendo, jak masz ochote to przyjedz do mnie, nie mam "Maluszka". chata wolna? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo ...Göteborg<< 09.08.15, 10:12 *Kendo, "Mloda" przyjechala wczoraj wieczorem zdala relacje. ok. Chyba ja tez tam pojade, bedzie na delegacji slusbowej, to mnie z powrotem zabierze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Kendo ...Göteborg<< 09.08.15, 10:43 No nie mialam czasu zeby zajsc do fotografa, moze on by cos poradzil moze sproboje jeszcze w poniedzialek. A taki wypoczynek od wszystkiego to mi sie przyda, jeszcze mam antybiotyku na 3 dni, to bede sie lepiej moze czula? OBS! nieopatrznie odpowied.zrobilam w swoim linku ale tu przenioslam jak sie zreflektowalam, Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo ... 10.08.15, 14:03 Ciesz sie ze ja w ogole pisze ... kreci mi sie w glowie, zaraz musze sie polozyc Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Kendo ... 13.08.15, 19:00 Nie jedzie teraz żadna z was do mamy? Ja -choć jeszcze z kulą ale jadę w sobotę.Parę dni pobędę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo ... Chyba tego nie przegapilas? 13.08.15, 20:54 Zespół Gazeta.pl <no-reply@gazeta.pl> 20:18 do mnie Drogi użytkowniku poczty Gazeta.pl! Twoja skrzynka pocztowa pia.ed@gazeta.pl, Twoje e-maile oraz dane kontaktowe zostaną automatycznie przeniesione do nowej poczty, która zostanie włączona we wrześniu 2015 Poniżej znajdziesz odpowiedzi na najważniejsze pytania dotyczące nowej poczty. Czy muszę jeszcze coś zrobić? Nie. We wrześniu włączymy nową pocztę, a następnie przeniesiemy do niej wszystkie Twoje e-maile i kontakty. Jaki będzie adres mojej skrzynki pocztowej? Adres Twojej skrzynki i hasło pozostaną bez zmian. Co z moimi danymi i dokumentami na Google Drive? Nie będziemy przenosić danych ani dokumentów z Google Drive, dlatego prosimy o skopiowanie wszystkich ważnych dla Ciebie danych do 1 listopada. Od września dane z Google Drive będą dostępne po zalogowaniu pełnym adresem e-mail na accounts.google.com. Mam więcej pytań! Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o zmianie lub masz pytania, zapraszamy do Centrum informacji o nowej poczcie kliknij tutaj Dziękujemy za korzystanie z naszych usług. Dołożymy wszelkich starań, aby operacja przebiegła sprawnie. Pozdrawiamy, Zespół Gazeta.pl Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo ... Pogoda? 14.08.15, 13:25 Znalazlam POGODE na Kvp.se ...Czyzby rzeczywiscie temperatura odczuwalna byla tak niska? Mozesz sprawdzic jak u Ciebie Zaraz wychodze do miasta .... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo ... Pogoda? 14.08.15, 13:25 www.expressen.se/kvp/vader/prognos/malm%C3%B6 Odpowiedz Link
pia.ed Naucz psa szukac grzybow!!! 30.08.15, 10:55 www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article21331745.ab Odpowiedz Link
pia.ed Handsprit - lekarz przestrzega przed uzywaniem 01.09.15, 09:46 tv.aftonbladet.se/abtv/articles/88470 Nigdy tego nie uzywalam .. . dla mnie to wielka przesada. Wystarczy ciepla woda i mydlo. A zarazki najczesciej przenosza sie droga kropelkowa, wiec na ulicach trzeba by chodzic w maskach - jak to robia Chinczycy. Odpowiedz Link
kendo Re: kanaly z "plus"beda mi potrzebne 02.09.15, 12:13 www.aftonbladet.se/tester/article21336213.abplus aftonbladet Odpowiedz Link
pia.ed Re: kanaly z "plus"beda mi potrzebne 02.09.15, 14:40 Link sie nie otworzyl, bo powinien wygladac TAK: www.aftonbladet.se/tester/article21336213.ab?teaser=true ZALACZAJAC LINK NIE WOLNO GO BRAC "MIEDZY LITERY" typ [b] ... [u] ... [i] Odpowiedz Link
pia.ed Kanaly z "plus"beda mi potrzebne 02.09.15, 23:29 Nie wiem czy to bedzie taniej ... albo lepiej ... Nie znam sie na tym i nie planuje tego robic. Kompletowanie z Netfix kosztuje 190 kr/miesiecznie. Så tittar du på tv billigast på nätet Allt fler gör slut med sina tv-abonnemang. Istället streamar de gratis och kompletterar med Netflix, Viaplay eller HBO. Odpowiedz Link
pia.ed Film o dewastacji i braku ochoty do pracy 06.09.15, 13:26 Jakis czas temu wyslalam Ci film o zyciu cyganow chyba w Slowacji w specjalnie dla nich wybudowanym osiedlu pod miastem. Mialas ten film przy najblizszej okazji obejrzec (trwa chyba pol godziny) i skomentowac. Przypuszczam ze zapomnialas obejrzec ... a szkoda, bo jest swietnym uzupelnieniem listu skierowanego przez cyganow z koczowiska do politykow w Malmö, w ktorym jako warunek opuszczenia koczowiska stawiaja otrzymanie mieszkan i pracy tu na miejscu. Potrafisz znalezc ten film? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >pieski USA< 22.09.15, 13:59 *Kendo, dziekuje za linki, juz troche ich obnejrzalam, ale mam sprawe w miescie do zalatwienia, za chwile wroce to dokoncze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >gazeta< 22.09.15, 21:16 *Kendo, dobrze ze napisalas, bo juz ja wlozylam do makulatury zeby wyniesc. Gun przekazala mi prezent dla Ciebie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >jutro< 23.09.15, 20:22 *Kendo, dziekuje, ale to ja juz bede po swoim obiedzie. Jutro mam malego od 7,oo do 13,oo Jakby Mloda sie sprezyla i odebrala wczesniej, to moze bym zdazyla na ktorys z seriali?. Odpowiedz Link
pia.ed Egzorcysci 30.09.15, 10:24 ... ksieza zajmujacy sie tym zjawiskiem wypowiadali sie, ze psychiatrzy wkraczaja na ta bone by leczyc, ale to zla metoda... moja uwaga,jest taka,ze wnet beda" palic czarownice na stosie" Ciezko mi bylo uwierzyc w to co widzialam! Przeciez to czyste sredniowiecze ... "Leczyli" dziewczyne przez trzy lata egzorcyzmami i wlewaniem jej do ust swieconej wody, a kiedy, chyba ta sama dziewczyna, spotkala chlopaka, to wszystko jej nagle przeszlo!!! Inna dziewczyne organizacja zwiazana z Kosciolem "leczyla" z homoseksualizmu bo podobala jej sie siostra Roza, jakas zakonnica, i o niej myslala ... Do glowy by mi nie przyszlo, ze taka ciemnota jest w Polsce. Mam nadzieje, ze niewielu Szwedow ogladalo ten programu, bo to wstyd dla Polski ... A zalegalizowanie egzorcyzmu bylo dzielem polskiego papieza, Jana Pawla II. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lidl 05.10.15, 17:43 * Kendo, Moze jutro sie przejade rowerem, dzisiaj mialam inne plany. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: DD- USA 05.10.15, 21:03 servicedogproject.blogspot.se/ *kendo, u mnie weszlo od razu, a zdjecia obejrzalam bo byly podane w pierwszej szpalcie pod nazwa jak sie kule pieskow nazywaja. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: DD- USA 05.10.15, 21:14 No teraz dopiero zobaczylam ze jest zmieniona strona wogole, nie ma mozliwosci wybrania, szefowa przestawia kamery, to moze i cos z blogiem mikstrala. servicedogproject.shut.. Ten link podali co Marek robil z festu i tylko to ogladalam, a widzialam go wcoraj robil zdjecia, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: DD- USA 05.10.15, 21:19 docs.google.com/document/d/1IrNnBBtnoGyqjy8o2j5ue8jRgrY3j4qf8R-xUfXiWsw/edit?pli=1# Chwile czekalam az naladowalo i z tabeli chyba sie wybiera linki do przegladania? SDP Related Links & Information- na ten link w glowej stronie tabeli klikalam, Odpowiedz Link
pia.ed Cos pisalas o nowej ustawie UE ... 10.10.15, 01:36 Moze chodzilo o jak najszybsze egzekwowanie wydalenia z kraju, jesli komus odmowiono azylu? Tylko jak z tekstu wynika, wydalenie nie jest takie proste, kiedy kraj z ktorego sie ucieklo, nie chce przyjac! Albo jesli nie wie gdzie go nalezy odeslac, bo wyrzucil swoje dokumenty? www.svd.se/eus-nasta-strategiska-steg-snabbutvisningar/om/flyktingkrisen-i-europa PS. Odpowiedz mi ma naszej skrzynce pocztowej "pia.ed", nigdzie nie wklejaj! Odpowiedz Link
pia.ed GROCHOWKA 10.10.15, 10:12 Wlasnie probowalam "Soldatens ärtsoppa" ... Gdyby byla tansza to bym czesciej kupowala, bo ja zawartosc puszki zjadam w pare minut i dalej jestem glodna. Wiem ze sa przeceny ... i chyba nastepnym razem kupie, bo jakos zupy mi nie wychodza ... Nie pisze konkretnie o grochowej, bo ta jest najlatwiejsza do zrobienia, ale np. nigdy nie wyszedl mi rosol z kurczaka. Ma smak wszystkiego ... tylko nie rosolu Jarzynowa tez mi sie nie udaje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: GROCHOWKA 10.10.15, 10:21 A ja dziś gotuję rosół z kurczaka i skrzydła indyczego. Odpowiedz Link
pia.ed Jaja ... 12.10.15, 13:03 Mam kuchenke od dwoch lat, a nawet nie wiem jak sie wlacza ång-ugn. To jest dobre przy wiekszej ilosci jajek, ale nie przy gotowaniu trzech czy czterech, jest najpierw trzeba piekarnik ogrzac, a potem trzymac jajka 30 minut Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Jaja ... 14.10.15, 08:53 *Kendo, wczoraj wpadlam do Lindex maja promocje i widzialam biala koszulowa bluzke z takim kolnierzykiem jaki szukamy, "38" nie mierzylam, bo mi sie spieszylo, dzisiaj tam zagladne 125,- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>Bluzki.. 14.10.15, 09:48 *Kendo, zapomnialam dopisac,. ze to sa koszulowe bluzki z dlugimi rekawami, inaczej bym w slepo wziela dla siebie, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>urodziny.... 14.10.15, 09:51 *kendo, wiesz, ze "MLoda" nigdy nic sobie nie zyczy, ja nic nie szykuje, w kraju bede szukala tego zegarka co chce, a sms wysle zyczenia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>bulki<< 17.10.15, 13:21 *Kendo, to bulki mi sie zmieszcza do plecaka. Bo nie mam innego wyjscia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>tort chlebowy<< 18.10.15, 11:16 *Kendo, jakbys miala jeszcze czas i odbila mi kilka przepisow na torta chlebowego chce go dac naszej kolezance, jest zainteresowana. ---dziekuje--- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >>tort chlebowy<< 18.10.15, 11:41 *Kendo, ten tort wyglada super apetycxznie. Ale jej powiem zeby weszla na strony to sobie potlumaczy. Ja mysle ze chyba sobie poradzi z jezykiem?. Odpowiedz Link
pia.ed Propozycja << 30.10.15, 11:52 KENDO, chyba wspominalas, ze musisz sie opiekowac nie tylko chorym mezem ale i chora tesciowa, i to zajmuje czas ... Moze przywiez od czasu do czasu tesciowa na pare dni? Bedziesz miala w domu "szpital na dwa lozka", ale nie bedziesz musiala krazyc miedzy wasza dzielnica a miastem! To pewnie glupi pomysl w Twojej konkretnej sytuacji, ale ja bym tak zrobila gdyby Patrik zachorowal, bo latwiej go "obsluzyc" na miejscu, niz jezdzic do niego ... Odpowiedz Link
maria88 Mam pytanie 19.11.15, 19:15 Czy mieszkacie w Polsce w pobliżu Rzeszowa. Pytam bo kupiłam sobie ostatnio produkowane w Jaslicy cieplutkie botki,wełna ocieplane. Jak znajde stronkę, bo mają w necie to podam. Odpowiedz Link
pia.ed Szukam i nie znajduje ... jak zwykle! 21.11.15, 14:33 Kendo, znalazlam cos chyba nowego o Victorii na Kungligt w Aftonbladet ... Wklejam tu, bo znow nie moge znalezc "krolewskiego" tematu w mojej skrzynce pocztowej O grobie aktorki z " Dolce vita" poszukam na google ... czy w Aftonbladet, nie powiino byc problemu.Napisalam troche na mojej poczcie u Ciebie. tv.aftonbladet.se/abtv/articles/99168 Odpowiedz Link
pia.ed Spiskummin? 28.11.15, 00:27 Co to za przyprawa? Chyba kiedys ja mialam w domu, uzywalam do nadania zoltego koloru potrawie. www.aftonbladet.se/wellness/matvikt/article21691648.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: Spiskummin? 29.11.15, 18:58 Juz zaczynaja pisac o Sankta Lucia ... Dzis bylam w miescie zobaczyc dekoracje swiateczne i zapalone lampki na drzewie na GUSTAV ADOLFS TORG tam gdzie jest metalowy posazek/figurka przy ktorej sie fotografowalyscie. www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/kristianstads-lucia-upptrader/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Kendo od Pia 30.11.15, 12:26 Przed chwila sie obudzilam .... dreczyly mnie okropne sny, nie wiem dlaczego, bo nie po filmie. Tam nic strasznego nie bylo ... Jak masz czas to wejdz na www.sydsvenskan. Znajdziesz na pewno cos ciekawego. Bede miala Sydsvenskan od srody do konca grudnia od sasiadki ktora wyjezdza na Majorke. Dostalam tez kilka ostatnich "DAM tidning" gdzie sa wspaniale zdjecia czlonkow szwedzkiego dworu i oczywiscie masa plotek Dzis ide do optyka, a przedtem musze sie zrobic "piekna" ... Pa Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> miasto << 02.12.15, 11:22 *Kendo, musze odkurzyc, ale sproboje dojsc, zaczela mnie bolec noga od zmiany butow, obandazowalam i dalej moge dreptac. Mam nadzieje, ze sie wyrobie do 12,oo to w Lidl bysmy sie spotkaly, jak bede z domu wychodzic to wysle sms.,,, om det är ok... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> miasto << 02.12.15, 11:52 *Kendo, to siedze i czekam, odkurzalam i nie slyszalam jak dzwonilas. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> zapomnienie << 03.12.15, 09:56 *Kendo zostawilas wczoraj u mnie swoj plaszcz, dopiero dzisiaj ja zauwazylam co mi tak duzo plaszczy wisi na wieszakach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> zapomnienie << 03.12.15, 10:42 *Kendo, nie przeszkadza, niech sobie wisi, kiedy przyjedziesz to przyjedziesz. Odpowiedz Link
pia.ed Nie udlawil sie ... 05.12.15, 02:36 Kendo, pisalam o zadlawieniu u dzieci gdzie w artykule bylo zdjecie z pokrojonymi winogronami. Odpisalas, ze Twoje dziecko nigdy sie nie dlawilo ... Wspomnialam, ze niedawno byl przypadek zadlawienia bulka w samochodzie ... kiedy matka odwozila dziecko do szkoly. Sekcja zwlok wykazala inna przyczyne. Trzy dni po tragicznym zdarzeniu było jasne: 8-letni Dawid nie zadławił się drożdżówką. Wyniki sekcji zwłok, które przyszły po miesiącu, wykazały inną przyczynę. Doszło do zatrzymania krążenia przez niewydolność serca. Znajomy lekarz powiedział kobiecie, że śmierć Dawida mogła mieć związek z infekcją, jaką przechodził. 8-latek przechodził wcześniej grypę i możliwe, że miał arytmię. Jego serce zaczęło za szybko bić i doszło do zgonu. www.fakt.pl/krakow/mama-8-letniego-dawida-wyjawia-przyczyny-jego-smierci,artykuly,595257.html Odpowiedz Link
kendo Re: Nie udlawil sie ... 05.12.15, 15:03 uffffffff. to straszny cios dla rodzica utracic dziecko.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: >> bank << 09.12.15, 11:40 *Kendo, to czekam na ciebie i nie wychode sama. Korv Stroganof juz gotowy, to sie zalapiesz na rozgrzewke. Odpowiedz Link
maria88 Re: Kendo 17.12.15, 21:40 Coś się pozmieniało w ustawieniach? Chyba na gorzej. Takie moje odczucie. Odpowiedz Link
pia.ed www.avpixlat.se 12.02.16, 14:21 Podbijam Twoja poczte ... Przy okazji wklejam historie z "Avpixlat", bo pewnie ogladalas reportaz nadany w zeszlym roku w szwedzkim malutkim miasteczku, ktore bulgarscy cyganie wzieli w swoje panowanie... Zajeli nawet domek letni Szwedki ktora mieszka na stale w Szwajcarii ... "Pozyczaja" rowery duze i male, zabawki, a swoim dzieciom kaza sie bawic w ogrodkach przy willach, a nawet kapac sie w basenach w ogrodkach!!! Jeden z nich kupil dom, a pokoje wynajmuje swoim ziomkom przyjezdzajacym do Szwecji. PS. Link wkleje pozniej ... *** Odpowiedz Link
pia.ed Re: www.avpixlat.se 12.02.16, 21:18 kendo napisała: > na razie mam z czasem troche napiecie, w doskokach do kompa wsiadam, > bo pozostawiajac chatke na 2 miesiace to musze po swojemu porobic wszystko Pancio pewnie zrobill jak mogl najlepiej ... przeciez zawsze przed Twoim przyjazdem sprzata. Ciesz sie, ze cos zrobil, bo moj dorosly juz wtedy syn, palcem nie ruszyl w czasie mojego miesiecznego pobytu w sanatorium w Polsce ... Tylko ze ja nie jestem taka "duktig" jak Ty ... i wcale sie nie spieszylam z porzadkami, bo ja zyje wg zasady "robota nie zajac, nie ucieknie". Taka byla moja mama, odziedziczylam to po niej ... Pewnie dlatego jestem tak zdrowa **** Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:cwiczenia 18.02.16, 09:24 *Kendo, ja biore swoje kapcie robione na drutach podgumowane, ale inne cwiczace sa w butach, Gertrud jak zwykle na bosaka. Poduszki do siedzenia wezmiemy o demnie, w tamtym tygodniu byla na stojaco, to teraz mozemy miec siedzace cwiczenia, pol na pol. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:poprawka 27.02.16, 07:44 *Kendo, podciaglam swoj nowy link do gory, bys zatytulowala na nowo... bez literek z przodu "cd." i to nowe tam przeniosla.? jak da rade?. Odpowiedz Link