lusia_janusia Re: lusia_**BOCIANY glowna** 26.06.14, 09:49 www.bocianyonline.pl/kamery.html Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lusia_**BOCIANY w Estoni** 27.06.14, 19:33 www.looduskalender.ee/en/node/20423 Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_**BOCIANY w Estoni** 28.06.14, 09:02 ladnie je widac, jak nie mamy w czolowce to wkleje Odpowiedz Link
kendo Re: lusia 29.06.14, 18:26 szybko dotarlas do domku, mi zajelo 20 minut runda-szosa i cyckel bana, zrobilam kakalo,bo u Jagusi watek sie pokazal... dziekuje za wklejenie fotek, dziwne,ze to pierwsze zdjecie jakos za mgla wyszlo... drugie OK,choc dzis pochmurnie to i takie kolory... Odpowiedz Link
kendo Re: slodkosci 01.07.14, 20:44 kupilam i zjadlysmy razem z psiunkeim Twoje tez bylo smaczne choc z innym dodatkiem, drugim razem SMS-a wczesniej wysylaj... Odpowiedz Link
kendo Re: psiuny z SDP 02.07.14, 21:01 wziela zdaje sie Emet do kuchni,poczytaj w czacie co pisze reszta o tym mobanym, Carlena,11 szczeniaczkow do stajni dala obok,co wczoraj jedno z sdedmanow balo sie zejsc po pochylni... Odpowiedz Link
kendo Re: psiuny z SDP 03.07.14, 09:04 biedy Zyggi, jakos niezauwazylam,jak go "obgryzali", powinien sie bawic z Kruszynkami"jeszcze nie taki duzy by im jaka krzywde wyrzadzil, chyba,ze by sam zaczal je podgryzac,jak sam byl podgryzany.. dzis rano mrozlio kamere a "krusznyki",jak w kuchni/tak w stajni spali slodko... Odpowiedz Link
kendo Re:jagody 03.07.14, 10:42 myslisz,ze przed deszczem bysmy uzbieraly znowu troszke?? to przyjezdzaj Odpowiedz Link
kendo Re:kleszcz z linkiem 06.07.14, 11:34 www.domzdrowia.pl/czytelnia/page/1128,co-robic-po-ukaszeniu-przez-kleszcza/block/2 lepij idzi dzis do lekarza, moze dadza antybiotyk ten specyjalny co ja kiedys mialam Odpowiedz Link
kendo Re:klucze 07.07.14, 19:52 juz je wlozylam do prawa jazdy na jutro cobys nie zapomnaial zabrac... oby nie padalo, bo moze to zapowiadane opady jutrzejsze,dzis gdzies bokiem przeszly nas okolo 16 godz. pancio sie smieje , -no tak mamcia bikin wlozyla- to zaraz musi burzyc i padac...ale na szczesnie nie padalo... milego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re:psiunki i porzeczki, 08.07.14, 09:40 tak to Pam z nimi spi, fajnie wygladaja,przynajmniej sie nie gryzaja...dzieki,byla bym zapomniala dzis na nich popatrzec... dasz znac SMS-em jak bedziesz po drodze, bede czekac na przystanku. Odpowiedz Link
kendo Re: porzeczki, 08.07.14, 11:02 wyslij zaraz jak wsiadlas w autobus, bo zas moze z opoznieniem wpasc i bedziesz czekac na przystanku, tu sie "zadymilo" ale moze nie popada,zobaczymy.. Odpowiedz Link
kendo Re:sms-SIK 09.07.14, 10:25 OK, komorke juz przy sobie nosze,coby slyszec sygnal, wszystko mam naszykowane...nawet kapelusiki zanioslam do samochodu coby nie zapomniec Odpowiedz Link
kendo Re:sms-SIK - porzeczki 09.07.14, 10:36 o wlasnie cyfroke bym zapomniala, juz wkladam do plecaczka... jaks cienka bluzke z dlugimi rekawami trza nalozyc coby slonko nie spiekol ciala... a wiesz,ze chyba te spodnie cieniutkie bezowe co mamy jednakow,naloze,co maja gumki u mankietow,ni bedzie goraco w nich...skarpetki naciagne wyzej przed kleszczem... Odpowiedz Link
kendo Re: PKS letnie kursy 13.07.14, 21:50 www.pks.jgora.pl/pl/234/wakacyjne-kursy-do-swinoujscia--rewala--pobierowa--dziwnowka-i-innych-nadmorskich-miejscowosci-.html coby nie szukac... Odpowiedz Link
kendo Re:na czacie zniknie u psiunkow zniknie 18.08.14, 18:52 a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/1234/3116/original.jpg Earlene ma urodziny dzisiaj... Pam zrobila jej kolage... Odpowiedz Link
kendo Re:NETTO ceny 25.08.14, 19:13 www.netto.se/Pages/Start.aspx mozesz sparwdzic jakie maja ceny w tym tygodniu Odpowiedz Link
kendo Re:NETTO ceny 01.09.14, 09:42 w sumie juz mogla bym wyjezdzac, zmienie tylko ubior i wyjezdazm.... wiec jak masz dalej ochote to sie zbieraj do Lidl Odpowiedz Link
kendo Re:chyba planow nie zmienialas?? 06.09.14, 10:53 i przybedziesz rowerkiem czy bussem,obojetnie... widze,ze spac nie moglas noca, w niektorych watkach tak raniutko sie wpisywalas... Odpowiedz Link
kendo Re:chyba planow nie zmienialas?? 06.09.14, 11:22 popatrzylam na pogode na miasto i ma byc tylko zachmurzenie, ale slonecznie tez... obojetnie,jak dotrzesz,czekam ciasto juz stygnie...barszczyk czeka Odpowiedz Link
kendo Re:chyba planow nie zmienialas?? 06.09.14, 21:24 no przecie my zawsze cos musimy zapomniec, ale swiatla niestety trzeba miec wieczorkiem mialas szczescie.... nastepnym raem ,jak bedzie podobna sytuacja, to pozycze Ci moje swiatla... Odpowiedz Link
kendo Re:wybierasz sie do tych zamiastowych sklepow? 08.09.14, 09:48 to bym podjechala z ciekawosci tez popatrzec.. Odpowiedz Link
kendo Re:juz jestem 09.09.14, 12:46 z rana zebralam sie zaraz po sniadaniu na grzybki, w drodze powrotnej zmoklam,jak mysz pod kosciolem... Odpowiedz Link
kendo Re:kaphal 10.09.14, 10:47 do kiedy rosciaga sie to zaproszenie na bielizne?? jakos dzis na razie nie czuje sie na checiach miastowych.. ewentualnie podzwonie"jak dojzeje" hi.hiiiiiiii masz poczatki migrenty to moze odpoczywaj?? Odpowiedz Link
kendo Re:kaphal 10.09.14, 11:21 a to nawet dlugi czas, wiec moze jutro,albo inny dzien jak Tobie pausuje... zreszta,jak masz ochote to sie przeciez przejdziesz i zobaczysz co nowego i czy te modele biustonoszy co nam pasuja.. Odpowiedz Link
kendo Re:kaphal 11.09.14, 09:58 OK Lusia jak Ci tak pasuje to przyjezdzaj.... na razie nie pada,... bedzie zupka z kani,bo jedna wielgasna na altanie switnie sie "utrzymala,bo na nozce jeszcze jest. Odpowiedz Link
kendo Re:komp 13.09.14, 10:30 wczoraj dziecie przejzalo wszystko, zobaczymy jak bedzie .. pewnie u Pii sie tez tak porobilo... dziekuje Odpowiedz Link
dorka556 Re:komp 20.09.14, 16:10 Pytałam już na Jesieni, niestety bez skutku. Mam już wszystko przygotowane i zastanawiam się. Dziewczyny pomóżcie! 'Chciałam zrobić coś a'la szarlotkę Lusi. Czytam skład a tam są jabłka, płatki owsiane, cukier mąka, olej, ale nie ma proszku do piecz., ani żadnego spulchniacza. Lusia, Kendo, czy tak ma być?' Odpowiedz Link
kendo Re:tiny.......com 22.09.14, 10:23 napisz wszystko od nowa na "nowej stronie" moze cii wejada rozmiary do wyboru zdjec. Odpowiedz Link
kendo Re:lamparci wzor na sweter 30.09.14, 12:16 allers.se/toppen-med-vilt-monstrat/ skopiowalam Ci, bo mozna nie tylko sweter ale i szal szeroki sobie zrobic/albo tunike cieplutka , dwa kolorki jakie sie lubi polaczyc ... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:lamparci wzor na sweter 30.09.14, 14:25 *Kendo, dziekuje, moze byc, jak juz sie zrobi zimno na dworze, to musimy pomyslec o jakis wspolnych robotkach. Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia 30.09.14, 14:30 koniecznie musimy tak pomyslec, dzis moze noewe ciasto wytestam, bo jak dziergac bez slodkosci... ten wzor na 20 oczek,czyli ladwy do rospisanaia np,na zarekawki i chyba sobie takie machne na rower....orange wloczka z brazem, obie welenki,beda cieplunie... Odpowiedz Link
kendo Re: zarekawki 30.09.14, 15:59 mialam same krociutkie, poprolam bo nie zdawaly egzaminu, pomysle nad tym by wytestac tez "panterowy wzorek" Odpowiedz Link
pia.ed Nawet politycy sa oburzeni ... 30.09.14, 22:57 Jak zrozumiałam, to przyszla w koszulce z tym napisem na posiedzenie Parlamentu ... bo przeciez Parlament to instytucja polityczna, wiec wg niej bardzo dobre miejsce na pokazanie swoich poglądów!!! www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article19622059.ab Odpowiedz Link
kendo przyjezdzaj 01.10.14, 10:48 jak masz ochote, dopiero sie "obrobilam" coraz dluzej mi to schodzi by zrobic "po mojemu" Odpowiedz Link
kendo Re:zbieraj sie do przyjazdu 01.10.14, 11:49 i SMS-a wyslij to wybiegne na przystanek Odpowiedz Link
kendo Re:zbieraj sie do przyjazdu 02.10.14, 19:49 zaraz po naszej rozmowie tel.zakonczyli pokaz z psiunkami, to byly wszystkie od Skarlot-Bentlly, wszystkie 1 rok urodziny obchodzili... czyli Mietusa i lafem nie bylo... Odpowiedz Link
kendo Re:piatek 03.10.14, 10:09 no to sie zaraz zbieram, ewentualnie bedziem przy herbatce w domu siedziec... widzialam wlasnie ten filmik, tak,Megan ma dobra reke do tresury Doga, zobaczymy ,ktore przeszly,bo beda pewnie pisac jaka ocene dostaly... Odpowiedz Link
kendo Re:grzybki 06.10.14, 09:23 zanim otworzylam swa skrzyneczke, myslalam co dzis robic bede Lusie adwonic z propozycja na grzybki?? fajnie,pakuj sie i przyjezdzaj,jak najszybciej.. Odpowiedz Link
kendo Re:po rozwieszeniu upiora 06.10.14, 09:33 OK, daj znak SMS-em,to wybiegne na przystanek, trzeba spalac nadaremne kalorie.. Odpowiedz Link
kendo Re:za slodkie ciasto 06.10.14, 09:57 OK, to przytachaj go we trojke damy rade zjesc, albo panciowi zostanie "na amok nocny" Odpowiedz Link
pia.ed Dzis znalazlam takie ostrzezenie 09.10.14, 02:22 www.expressen.se/kvallsposten/hundfallan-kyckling-fylld-med-haftklamrar/ Odpowiedz Link
pia.ed Wpisalam cos i nie moge znalezc 10.10.14, 14:03 Jestem pewna, ze wkleilam artykul o 12-letniej Norwezce, ktora chwaliła się na blogu, ze wychodzi za mąż "za starszego mężczyznę"... Wiem ze kendo mi odpisala ... a teraz nie mogę znalezc zalozonego przeze mnie tematu ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wpisalam cos i nie moge znalezc 10.10.14, 15:06 Pia,to tylko blef,żeby zainteresować problemem. Takich dziewczynek są tysiące W krajach Trzeciego Świata codziennie zawierane są dziecięce małżeństwa. To norma. Dla biednych rodzin to często ekonomiczny przymus, dla dzieci tragedia. Norweski blog Thei był oczywiście prowokacją. Przeprowadziła ją organizacja społeczna Plan Norge. Dlaczego bohaterką była 12-letnia Norweżka z jasnymi włosami? - W ten sposób zwróciliśmy uwagę na istnienie tego problemu na świecie. Zapewne inaczej by się to nie udało - tłumaczy Olaf Thommessen, szef Planu Norge w Nettavisen. Jego zdaniem akcja przyniosła efekty, blog stał się najchętniej czytanym w Norwegii, dziesiątki tysięcy ludzi zainteresowało się problemem, wielu zaangażowało się w bezpośrednią pomoc. Równocześnie opublikowano prawdziwe blogi dziewczyn z Bangladeszu i Tanzanii, które jako dzieci zostały zmuszone do małżeństwa. Są jeszcze bardziej szokujące niż fałszywy blog Thei. m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,16774073,Thea__lat_12__bierze_slub_z_Geirem__lat_37___I_pisze.html Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wpisalam cos i nie moge znalezc 10.10.14, 15:55 Jaga, oczywiscie wiedziałam ze to blef. Jak coś czytam to czytam z uwaga i do końca ... Wkleiłam to, aby zobaczyć reakcje na artykuł tych, którzy tego nie robią ... Byl tez artykul w szwedzkiej prasie, ale widzialam tylko tytul: "Szwedka modelem w blogu" Odpowiedz Link
kendo Re: pelasie 11.10.14, 11:46 wyobraz sobie,ze jedna mi zeschla cala i nie wiem ktora, odpadla mi nalepa z dwoch szkielek w ktorych "korzonkowaly" wczoraj wsadzilam juz do ziemi, ta duzo nawet juz boczy skot wypuscila.. a Twoje jak?? Odpowiedz Link
pia.ed Kendo wkleila gdzies ... 12.10.14, 07:56 Ja odpisalam na jej temat o zebrakach, ze w Göteborgu i Malmö otrzymuja duza pomoc: jedzenie, ubranie, wzięcie prysznica, a takze możliwość przenocowania czasem w Stadsmisionen ... Byl na ten temat artykul w Sydsvenskan, ale poniewaz wyczerpalam limit, to nie moglam tam wejsc. Dzis w rubryce Senaste nytt mniej wiecej w polowie strony, jest artykul "Pomoc obywatelom UE w Göteborgu" ... Moze ktoras z Was WKLEI TREŚĆ ARTYKUŁU? Odpowiedz Link
kendo Re: na drugiej rownoleglej za Twim domem 12.10.14, 11:59 www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article2263827/Polis-skot-ner-knivbevapnad-man.html strasznosci jednym slowem, *traktuja to jako morderstwo, *ze sie nie utopil w kanale??? Odpowiedz Link
pia.ed Re: na drugiej rownoleglej za Twim domem 12.10.14, 13:30 > strasznosci jednym slowem, > *traktuja to jako morderstwo, > *ze sie nie utopil w kanale??? Przecież jak dotąd osoby pocięte nożem nie umarły ... wiec to nie jest morderstwo, tylko próba morderstwa A dlaczego miał sie utopić jeśli umiał pływać??? Przecież inaczej nie skoczyłby do wody . i nie utrzymywałby się na niej przez dwie godziny ... "Polisen rubricerar knivskärningen som försök till mord " Odpowiedz Link
kendo Re: na drugiej rownoleglej za Twim domem 12.10.14, 14:23 swiadek twierdzil,ze sprawca rzucil kurtke i zaczl zblizac sie z nozem do policjanta... "we wlasnej obronie uzyl broni"-tak bedzie sie tlumaczyl Odpowiedz Link
kendo Re:** icydent** 12.10.14, 14:30 a to ma 102% + moms jestem pewna,ze byly "zywe firaneczki w oknach" ale nikt oczywiscie nic nie powie, dopiero po latach zacznie opowiadac,ze widzial... Odpowiedz Link
xystos Re: lusia_janusia 15.10.14, 09:12 Välj mellan 3 till 40 GB surf/mån. limit 3GB 10GB 20GB 40GB Pris/mån. 99 kr 199 kr 299 kr 399 kr www.telia.se/privat/bredband/abonnemang-kontantkort/produkt/telia-mobilt-bredband "Tekia" har den starkaste nät i Sverige - den bästa täckning MVH ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: lusia_janusia 15.10.14, 09:20 www.tele2.se/surfplattor/abonnemang/ na tych samych masztach co Telia,za 199kr/miesiac dostajesz 2GB wiecej,puzniej mozesz dokupic via telefon mam rowniez Tele2-dobry support za 349kr/miesiac mam limit 80 GB to mi wystarcza Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: podroz 18.10.14, 15:29 dziekuje za przypomnienie Lusia, ochlonelas juz widze... tak,leki wszystkie,mam juz w dozowniku w torbusi a reszte w kufer upchalam.. Odpowiedz Link
kendo Re: podroz-klucz 19.10.14, 20:28 tak,zapakowalam,,nawet przed chwial sparwadzilam,ze jest tam gdzie wlozylam a w maszynie koszuk sie obsunal z jedenj szyny i nie zamyakalo drzwi.. juz na tor nastawilam i jest OK. a rozlonczylo nas bo bateria sie rozladowala i laduje komrke pozniej zadzwonie.. Odpowiedz Link
pia.ed Gdzies pytalas sie Jagi o katastrofe ... 24.10.14, 23:33 Chyba chodzi o te w Katowicach? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16859630,Dziennikarze__ktorzy_zgineli_pod_gruzami_kamienicy_.html#Cuk Odpowiedz Link
pia.ed Re: Gdzies pytalas sie Jagi o katastrofe ... 24.10.14, 23:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16854043,Trwa_akcja_ratunkowa_w_centrum_Katowic__gdzie_zawalila.html#BoxSlotIMT#Cuk Odpowiedz Link
pia.ed Re: Gdzies pytalas sie Jagi o katastrofe ... 25.10.14, 12:48 LUSIU, TO NIE SIĘ PYTAŁAM, TYLKO TY Sledze od pierwszej chwili ... czytałam wiele artykułów na ten temat. Od początku pisali o zaginionych dziennikarzach i podali wszystkie fakty z ich kariery. PS. Mam zawsze problem z odnalezieniem czegoś, bo wchodzę tylko na niektore tematy, a wiadomości tego typu sa w kazdym możliwym miejscu ... do tego bez tytułu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Gdzies pytalas sie Jagi o katastrofe ... 25.10.14, 13:46 Podałam wczoraj linka Lusi w dzieńdoberkach,czyli "Październik" Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia 06.12.14, 09:38 piewsza mysl .bylam ochotna na miasto, ale jakos nie zbiora sie... chyba , ze masz ochote jeszcze raz mnie odwiedzic to zapraszam Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia-wies 06.12.14, 09:54 pewnie ,ze mi pasuje,zabierz szydlo i dokonczysz tu. sama nie wiem co na obiad,bo myslalam,ze w miescie bede, ale mam lososia,wiec wymodze cos z niego i jarmoz.. Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia-wies 06.12.14, 10:08 OK,jestem w domu caly czas, chyba,ze bym pomaszerowala, to komore ze soba bede miec.. Odpowiedz Link
kendo Re: w niedziele???? 06.12.14, 15:13 daj,sobie juz na dzis spokoj, dokonczysz na luzie chuste,to na jutro bedziem miec ewentualnie wiecej czasu, no moze i bym wpadla, zalezy jaka pogoda bedzie,,, obiad wezme swoj,jak bede jechac... Odpowiedz Link
kendo Re: trasa samolotu 11.12.14, 13:34 oczywiscie zaczelam sledzic, dzikuje, uporalam sie z mielonym, przefiltrowuje z plakow rozy nalewke,zapach i smak mniammmmmmmmmmmmmmmm pod wieczor zajme sie krczakiem i bede miec obiady na sluzbe....i od razu co nieco na swita Odpowiedz Link
kendo Re: trasa samolotu i bostonskie radio/TV 11.12.14, 15:47 wlasnie czytalam,ze jest jedna ochotniczka by zredagowac informacje z filmikiem do redakcji TV w Bostonie by ich witali na lotnisku, ciekawe czy ktos jej poda dane, bo jedna ja skierowala na strony SDP,a jak nie zalogowana to nie wpusza dalej... jakos nie moga sie zbrac z tym wszystkim, ja mysle ze beda tak po 18 godz.naszeg czasu,roznica jes 6 godz.'pisali ze ladowac beda po 14 godz.ich czsu...wiec zdaz dijechac pewnie na lotnisko. Odpowiedz Link
pia.ed Trasa samolotu i bostonskie radio 13.12.14, 11:27 A o co tu chodzi? O jaki samolot? > wlasnie czytalam,ze jest jedna ochotniczka > by zredagowac informacje z filmikiem do redakcji TV w Bostonie > by ich witali na lotnisku, > ja mysle ze beda tak po 18 godz.naszeg czasu,roznica jes 6 godz.'pisali > ze ladowac beda po 14 godz.ich czsu... Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia 13.12.14, 12:29 alez nic sie niestalo Lusia, siedze i mysle w co lapy wlozyc, ale zaraz kuchnia sie zwolni,bo psiun juz zostal nakarmiony to kurczka do grilowania wloze, cieciezyce nastawie do innych juz gotowych porcji i mieso na roslol nastawie a moze jeszcze po filtry do odkurzacza bym skoczyla na Långebro... uf..nic mi sie po wczorajszym niechce... Odpowiedz Link
kendo Re: po odwiedzinach 25.01.15, 18:42 na zdrowko Lusia, niech w bioderka wejdzie" hihiiiiiiiiiiii-po odprowadzeniu zlapalam Bobby i poszkal do szosy marszem, moze troche spalilam tego dobrego co zjadlam...uffffffff,tylko pije teraz... Odpowiedz Link
kendo Re: rewizyta 30.01.15, 10:45 zalezec bedzie od dwoch czynnkow,tu Ci podzwonie po sklepie, zobacze jak bedzie.. Odpowiedz Link
kendo Re: rewizyta //jak milo 31.01.15, 10:31 hi.hiiiiiiiiiiiiii,no,nie pisz, ze Cie w koncu nawiedzila alergia.. OK,posmakuje i wytestam, kupilam w LIdl wedline z papryka ,(nawet smaczna)zobacze co sie bedzie dzialo,bo poduszona OK,ale w wedlinie chyba tez jakos "przerabiana na cieplo",moze bedzie dobrze, jablka sa OK pieczone ale nie na surowo... ale moze cos "na podzabek " tak po obiedzie przed pozniejszym deserem zakupie???? winogron, wczoraj czerwony w Willys kupilam i smaczny bez pestek Odpowiedz Link
kendo Re: rewizyta //bede uwazac 01.02.15, 10:17 dzieki Lusia, to w takim razie sie zbieram, obejzymy jazde figurowa wspolnie, zabieram tylko winogron ze soba do poskubania pod jazde.. Odpowiedz Link
kendo Re: pieski i nowe filny 04.02.15, 09:40 sdpepwphotos.shutterfly.com/pictures od Grace www.youtube.com/channel/UCmB-JgZgAgv9MI40XUAIQZQ od Twam tu masz co Ci obiecalam,bys sobie ogladala,bo dodaja co jakis czas cos nowego, a zajzalam i tez "krecilo"...zadna kamera sie nie otworzyla, Odpowiedz Link
kendo Re: pieski trenowane 04.02.15, 12:59 achaaaaaaa..mialam wlaczyc kompa,ale cos wieczorem,jak wleze w "dziuple" to jakos wypelzac z niej nie moge.. ogladalam tez ciekawy film na 4Komedia"(nie masz tego kanalu) przy okazji opowiem... Matka i dziecko" Odpowiedz Link
kendo Re: odnosnie dzieci u Victorii 04.02.15, 13:16 wlasnie w gazecie plotkarskiej bylo na pierwszej stronie, zdjecie ich oboje i ich wypowiedz,..ze wiecej dzieci nie bedzie.. Odpowiedz Link
kendo Re:SDP-na fb. i ustream 04.02.15, 13:37 to znalazlam.. www.facebook.com/servicedogproject anton.ameriksson.se/tag/service-dog-project/ tu na zywo,przez "ustream" www.ustream.tv/exploreGreatDaneServicePuppies Odpowiedz Link
kendo Re:SDP-na fb. i ustream 04.02.15, 14:31 www.ustream.tv/exploreGreatDaneServicePuppies jak mysza zjedziesz z "paska" nie bedzie zadnej tabelki, u mnie nie ma jej.. moze przelacza pozniej,jak ktos sie upomni ale mozna czytac szefowej blog,moze cos tam napisala,nie czytalam dzis jeszcze, zjadlam obiad dopijam herbatke i na fotel zaraz sie "rzuce" Odpowiedz Link
kendo Re:to co obiecalam z niespodzianka 05.02.15, 14:50 wyslalam na NK liscik z obiecanymi linkami... Odpowiedz Link
kendo Re:plan z Nederlender nowe szczeniaczki 10.02.15, 10:41 ..cyt George gjorde Chaos 'ögon op - allt ser bra Inga nya Ethel blod arbete nyheter ännu, men hon börjar hålla meds ner SDP roade av att ta emot samtal från Twan avseende öppna grindar och hundar flyr - grindar lämnats öppna medvetet av SDP Carlene fastnade i snön (i traktorn) och var tvungen att lösas ut av Pam Endast Pam och Grace där ikväll. 4 valpar från Brianna kull kommer till SDP (pics bifogas - I den här ordningen: Harl flicka, 1 svart tjej med gult band, 1 svart tjej med ett purpurfärgat band () och en svart pojke Svarta valpar är redan namngivna, men i diskussionen!. med Sheila över Harl namn Odpowiedz Link
kendo Re:plan z Nederlender nowe szczeniaczki 10.02.15, 13:35 oczywiscie ze Twam je by przywiozla, a moze i nawet sama hodowczyni,by popatrzec na Carleny"wlosci" juz imiona wybieraja i maja zaczynac sie na litere "L" trzy strony do tylu na blogu sa zdjecia tych szczeniaczkow, ktore maja zakupic do SDP Odpowiedz Link
kendo Re:plan z Nederlender nowe szczeniaczki 10.02.15, 14:18 tez tak mysle, ze pomiesza kolory .. teraz ma isc do domu Kiara z Jense czy jak sie ona zwie,maja sprawdzic czy "beda pasowac razem mieszkajac"i bedzie ja uczyc wszystkiego co piesek domowy powinien umiec, Odpowiedz Link
pia.ed Szukalam "Moje miasto" i nie znalazlam ... 12.02.15, 02:24 www.sydsvenskan.se/malmo/kapsejsad-husbat-ersatt-med-ny-skapelse/# Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Szukalam "Moje miasto" i nie znalazlam ... 12.02.15, 09:23 *Pia, jest watek "MIASTO W KTORYM MIESZKAM" ***** MOZE kENDO TO PRZENIESIE GDZIE TRZEBA'''''' zacieci ludzie, ja chyba bym nie chciala tak mieszkac, juz te pieniadze bym wsadzila na budowe willi na grundcie ew. blisko wody , jak tak ja lubia?. Odpowiedz Link
kendo watki kulinarne 13.02.15, 10:11 uprasza sie forumke lusie_janusie by moze zaczela wpisywac obiady juz w watku uprzednio pod nos podsunietym "watek kulinarnie" "oboadowy watek" juz zapelniony... dziekuje-administracja Vistuli Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu, szukamy Walentyna w Jämtland? 14.02.15, 13:56 Tam mezczyzni sa najbardziej SAMOTNI ... nie maja sie komu zwierzyc. www.svd.se/nyheter/inrikes/storst-ensamhet-i-jamtland_4331789.svd Odpowiedz Link
pia.ed OKULARY progresywne 16.02.15, 11:23 Obicalam cos wkleic z netu, ale trudno znalezc - jak sie nie zna "kluczowego slowa". Moje wszystkie informacje pochodza z przeczytanych broszur i rozmow z optykami. Chcialam wyjasnic, dlaczego moje okulary sa tak drogie To nie snobizm tylko koniecznosc. Mam kilka roznych wad wzroku i w tanim sklepie w ktorym Ty mozesz zamowic swoje, nie moge zamowic bo oni swoja taniosc uzyskuja poprzez produkcje masowa w Chinach. Nie przyjmuja zamowien na szlifowanie extra, a ja bez tego nie moge sie obyc, jesli chce dobrze widziec. Przechodzac kolo sklepu optycznego zapytam, jakich slow kluczowych mam szukac na necie. Potem pojdzie jak z platka ... sv.wikipedia.org/wiki/Glas%C3%B6gon#Olika_typer_av_glas.C3.B6gon Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: TV 7 17.02.15, 00:43 *Kendo, nie zapomnialam, ogladalam. Bylo dzisiaj kuslig. Odpowiedz Link
kendo Re: dzieki 18.02.15, 09:48 za przeslanie gratulacji rowniez w moim imieniu, wczoraj jakos bylam padnieta by "odpalic kompa"wieczorem, odplynelam nawet szybciej niz zwykle,, dzis" zerwalam sie" niemal o 9 godz. Odpowiedz Link
kendo Re: nudy na dzis??-OK 21.02.15, 11:58 tez upiora piore, w rekakach tez zdaze zanim przybedziesz, czekam zatem na SMS,moze wybierzemy jakis wzor do topow? Odpowiedz Link
kendo Re: nudy na dzis??-OK-wrory 21.02.15, 12:04 o,to widzisz,nie bedziemy sie nudzic, przy okazj obejzysz te co z bibljoteki pozyczylam Odpowiedz Link
kendo Re: nudy na dzis??-OK-wzory-mufinki 21.02.15, 12:57 o jeja,ale mi sie trafi mufinkowo a ja rozmrazam ten dobry sernik co Tobie smakowal, zobaczymy czy tez bedzie smaczny.. wysli SMS jak bedziesz juz w busie Odpowiedz Link
kendo Re: meblowo 22.02.15, 09:24 budze sie dopiero z kawa przy boku, nie planowalam jeszcze tak daleko dnia, meblowy zdaje sie o 11 godz.otwieraja, dam znac,jak podejme decyzje.. Odpowiedz Link
kendo Re:kwadraciki 26.02.15, 10:02 napisz czy widzisz przy kazdym watku ,jak masz glowna strone Vistuli kwadraciki?? Odpowiedz Link
kendo Re:kwadraciki - test 26.02.15, 10:21 czyli jest OK, wpisalam Cie na liste adminowania, czas najwyzszy byc mnie kiedys w razie co zastepowala.. i nie musis juz wchodzc na moje logowanie by obrazek zmienic w czolowce, mozesz test przeprowadzic na swoim zalogowaniu,czy da rade.. Odpowiedz Link
kendo zdjecia z portalu na forum 07.04.15, 10:11 dobrze,ze przypomnialas,bo zapomnialam, spytam podczas przerwy Odpowiedz Link
kendo Re: zdjecia z portalu na forum 09.04.15, 09:28 yuotube tu mowia,ze nic sie nie placi, tylko chyba po naszemu trzeba sie zalogować po naszemu, slubny zalozyl soeie coś podobnego Odpowiedz Link
xystos Lusia_Janusia 17.04.15, 09:17 lusia_janusia 16.04.15, 22:38 Re: niemusialem byc upierdliwy-o 08:20 sama szefowa od alarmow zadzwonila ze miedzy 13:00 a 14:00 beda u mamy i podlacza ten alarm. problem jest z moja uparta mama-niechce wiecej pomocy niz w szpitalu ustalilismy a wiem ze wiecej pomocy potrzebuje i jak tu przekonac mame by szmata po lbie od niej niedostac ? .. nie je letko ZEN Odpowiedz Link
maria88 Re: Lusia_Janusia 17.04.15, 19:55 Lusiu tak z ciekawosci pytam. Jak wyglada w Szwecji opieka nad chorym po wyjsciu ze szpitala. Jaki to alam podlączacie i jak on działa. A pomoc fachowa to skąd te osoby są godne zaufania bo jak się domyślam osoba zostaje sama w domu. Na czym pomoc takiej osoby polega i kto za to wszystko płaci. Odpowiedz Link
pia.ed Anita Ekberg ... 18.04.15, 16:20 Lusiu, poniewaz nie bylo Cie w Szwecji kiedy Anita Ekberg zmarła (w szpitalu dla starszych ludzi) we Włoszech, to chociaz teraz sobie poczytaj ... Tylko rzuciłam okiem na artykuł, ale w każdym razie bratanica, jedyna krewna/spadkobierczyni Anity Ekberg skarży sie, ze mimo upływu kilku miesiecy nie udaje jej sie sprowadzić do Szwecji prochów Anity, ktora chciała być pochowana obok swego brata, na cmentarzu w Skanör ... a dotąd urna z jej prochami stoi i Domu Pogrzebowym we Włoszech. www.expressen.se/kvallsposten/jag-vill-ha-hem-anita-hon-maste-fa-vila-i-frid/ Odpowiedz Link
pia.ed Mam przerwe w internecie ... 28.04.15, 17:45 Zawiadamiam Cie o tym ... Napisalam wiecej na forum 60-ki w temacie "Laptop mi wariuje"... Odpowiedz Link
kendo Re:zlot rodzinny 28.04.15, 21:28 z dzieciem juz rozmawialam i ma sie skontaktowac dalej... moez cos wyjdzie z tego... Odpowiedz Link
kendo Re:zlot rodzinny-mam czas 01.05.15, 09:14 oczywiscie,ze wpadne wczesniej, mam nadziej,ze beda wolne miejsca do zaparkowania,chyba dzis za darmo parkieringi,bo swieto? Odpowiedz Link
kendo Re:zlot rodzinny-mam czas -powrot 02.05.15, 12:31 czyli plan sie nie zmienil, jestesmy w domu, tz,ja bede zimowe kola czyscila by czyste uwiesci w garazu.. komorke mam ze soba. Odpowiedz Link
kendo Re:Galeria 05.05.15, 09:59 zbieram sie do wyjazdu ale najpierw musze zatankowac w Willys zakupy zrobic pozniej do Ciebie zajade ale nie zabawie dlugo bo na 15 godz.pancio musi byc na probach w CSK Odpowiedz Link
kendo Re:przyjazd 09.05.15, 10:11 a wiesz?? moze i wpade bez samochodu,bo po co zamartwiac sie o szukanie miejsca do zaparkowania, zaraz sie bede zbierac.. chyba cieplej trza sie ubrac bo chlodnikowo, "malinkowa kurtka "chyba bedzie pasowac,bo bioderka zakryje.. Odpowiedz Link
kendo Re:przyjazd w szalu i w rekawiczkach 09.05.15, 10:31 tu tez chlodno, zaczynam sie zbierac, obejzalam kamerki i widac,ze odizolowane to Duszes spia w kuch z Pam... ale maja pomor na psiunki Odpowiedz Link
pia.ed Telewizja, kanal 4 .......... Kalla Fakta 12.05.15, 19:37 Kilka razy widzialam reklame, ze dziś, wtorek, godz.21 00 będzie program KALLA FAKTA w ktorym miedzy innymi poruszy sie sprawę żebraków z Rumunii. Tych, ktorzy chca zabronic żebractwa z powodu "wyzysku i handlu ludźmi" wladze szwedzkie zapewniaja, ze kazdy z zebrakow przyjeżdża prywatnie i nikt nie zabiera im użebranych pieniędzy ... W dzisiejszym programie pokażą, ze to nie jest prawda. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Telewizja, kanal 4 .......... Kalla Fakta 13.05.15, 01:19 No to obejrzalam ... nawet ciekawe. Ciekawe jakie beda komentarze do tego reportażu, bo odsłania trochę prawdy o Romach Odpowiedz Link
pia.ed Kalla Fakta ... Mozna ogladac na Play bezplatnie 13.05.15, 11:43 www.tv4play.se/program/kalla-fakta?video_id=3179056 Odpowiedz Link
maria88 Lusiu Miła 16.05.15, 19:25 Doczytałam sie,że jesteś u Mamci. Zycze przyjemnego i w zdrowiu pobytu. Czy zamierzasz może wybrać się na wycieczkę w moje strony? Odpowiedz Link
kendo Re: Lusiu Miła 22.06.15, 14:04 kiedy mam dowiesc pilnowane pelasie?? i reszte co pilnowalam?? tak moze by pasowalo Tobie?? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu Miła 24.06.15, 10:56 kendo napisała: > juz wyjezdzam Wyjezdzasz do Polski???? Odpowiedz Link
kendo Re: Lusiu 27.06.15, 11:15 przeczytalam,ze dzieciaki nie zaspali i planowo wyjechali.. ciekawe z jakimi relacjami przyjada.. na dworze duszno-wilgotno-chlodnawo, z Bobbym spocona przybieglam... miej sobie udane dni z maluszkiem nie zapomnij dzis przecedzic soku z platkow rozy. Odpowiedz Link
kendo Re: juz na miejsce dotarli? 27.06.15, 11:59 chawla Bogu szczesliwie.. narobilas mi smaku na to wszystko a dzis mam lenia niemilosiernego, planowalam nalesniki z kwiatami dzikiego bzu... dzis juz paszczydlo woda rozana obmyslam wraz z dekoldzikiem wlosy tez przyciemnilam, moze "zatuszuje siwizne i odmlodnieje ekologicznie".. Odpowiedz Link
kendo Re: degustowanie miastowe 03.07.15, 10:32 OK, to sie juz szykuje byl tylko jeden sliomaczek, a moze ze za pozno wyszlam na zior"? Odpowiedz Link
kendo Re: juz wiem co mialysmy sprawdzic 03.07.15, 19:48 w Domusie a wiec,czy byly te tacki,ktore kupilam gdzie indziej.. ale mamy glowy pamietliwe...dopiero teraz sibie przypomnialam. Odpowiedz Link
kendo Re: Långebro 04.07.15, 08:33 juz sie obrobilam, zaraz do wody wlaze, tu masz strone z programem na dzis i nie tylko www2.kristianstad.se/sv/evenemang?search=s%3D20150704%3Bperiod%3Dd Odpowiedz Link
kendo Re:przyjedziesz?? 05.07.15, 10:21 wez autobus ,jak masz ochote przyjechac bo na rowerze nie dasz rady w obecnym stanie pogodowym gdzie bardzo wilgotnosc duza powietrza, Odpowiedz Link
kendo Re:OK 05.07.15, 11:24 juz komorke blizej siebie wzielam, ide przygotowac kacik dla nas miedzy altana a garazem,tam fajny chlodzik.. jak cos ciekawego z MAXI to moze i dla mnie cossssssssssss??,ale nie obowiazkowo oczywiscie autobus ,bardzo rozsadnie Odpowiedz Link
kendo Re:nad morze 07.07.15, 09:59 to wieczorkiem sie zmuwimy, moze tak mysle ze rano by bylo OK, zaraz tak po sniadaniu?? zreszta nie wiem?? Odpowiedz Link
kendo Re:morze 07.07.15, 10:28 no wlasnie, wiatr od morza daje bursztyny, a moze tak po poludniu? to ludziskow juz nie bedzie tyle co zaraz przy lunchu?? w akazdym badz razie jutro mamy morze w planie Odpowiedz Link
kendo Re:a to moze tak nad morze 07.07.15, 14:05 jak masz ochote,to wpadnij dzis kiedy Ci pasuje i podjedziemy sprawdzimy maszerujac czy roza jeszcze kwitnie i do domu przyjedziemy, moze bedzie mniej ludzi ,jak zajedziemy po poludniu.. Odpowiedz Link
kendo Re: tak nad morze 07.07.15, 14:57 Autor: kendo 07.07.15, 14:56 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz OK, bez deseru przyjezdzaj, obiadu jeszcze ni zjadlam, owocami sie opycham-wykonczylam arbuz Odpowiedz Link
pia.ed Kammeltå ??? 09.07.15, 10:51 www.expressen.se/mode/mode/underklader/har-ar-trosan-som-gor-att-du-slipper-kamelta/ Alla typer av tajta plagg kan lätt orsaka en så kallad camel toe, eller "kameltå" på svenska. När konturerna av de intima delarna helt enkelt blottas. Odpowiedz Link
kendo Re: niedzielne odwiedziny 12.07.15, 10:00 wczoraj porowerkowalam sporo, wiec dzis "bryka zajade" parkieringi bez oplaty wiec moge stanac pod samiutka brama.. obiadek juz sobie wyjelam zamrozony a ten wczorajszy panciowi zostawie,bo za duzo bym musiala zabierac ze soba.. wczoraj byl jakis koncert na Rynku i stad wszystkie parkieringi zajete byly.. mysle,ze tak po lunch sie bym zjawila,czhyba ze za pozno to kiedy?????????????? Odpowiedz Link
kendo Re:kurtki 13.07.15, 09:45 hmmmmmmmmmm,ja nie dostalam SMS-a ale jak masz chwile wolna to "obczaj sprawe" co to za kurteczki i czy z kapturem, chociaz takie przejsciowe to i nie musial by byc kaptur-tak mysle, dzis pancio do szpitala idzie na kompletujace badania,jutro tez, i bede sie Bobbym zajmowala,chyba ze zaraz bym wsiadla i podjechala,bo pozniej karty bym juz nie miala,albo bym wpadla,jak by wrocil do domu chyba juz duzo po poludniu... Odpowiedz Link
kendo Re:kurtki-no wlasnie 13.07.15, 09:53 te moze lepsze by byly,ale czy tylko ten granat byl?? czy khaki tez?? jezeli na öppet köp to moze bys dla mnie wziela,jakby bys sobie zakupowala, dobra by byla na podroze,bo pewnie nie przemakala by na deszczu. Odpowiedz Link
kendo Re:kurtki- to zadzwonie 13.07.15, 10:30 by sie dowiedziec okolo 11 godz,jak z Bobbym bede na spacerze Odpowiedz Link
kendo Re:miedz-koppar 14.07.15, 12:15 juz wiem zrobilam blad w tlumaczeniu wiec powinno byc mosiadz czyli mosiezna rocznica, jak chcesz to zlikwiduje ten watek a zalozysz nowy,dopuki nie ma duzo wpisow Odpowiedz Link
kendo Re:mosiadz- 14.07.15, 12:36 OK, zlikwiduje a Ty zaluz nowy,z naswa mosiadz reszte wpisow powkladam do niego Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:>> KENDO gody mosiadz << 14.07.15, 13:18 KENDO wraz z malzonkiem obchodzi dzisiaj mosiezne gody.1973 lipiec. Bądźcie dla siebie i ziarnem pieprzu i szczyptą soli. I tym co raduje i tym co boli. Cały czas razem, w miłości rozkwicie. Gdy ku jesieni skieruje Was życie. Odpowiedz Link
dorka556 Re:>> KENDO gody mosiadz << 14.07.15, 13:28 Wprawdzie nie znalazłam w sieci mosiężnych godów, ale niezależnie od tego jak długo jesteście razem życzę Wam dalszych pięknych, wspólnych lat, pełnych miłości, radości i wzajemnego zrozumienia. Kendo i Xystosie wiele pięknych wspólnych rocznic! Odpowiedz Link
kendo Re_Lusia 14.07.15, 17:01 zdjecia z lokalu urodzinowego poslalam i znad morza i z parku i selfie z panciem dzisiaj, mozesz sie smiac do lez, poprosze o te selfi ,ktore robilismy przy stawie,ja nie moge znalesc swoich..niewiem czy twoim czy moim robilysmy?? Odpowiedz Link
kendo Re: Re_Lusia-przenioslam 14.07.15, 19:38 ale dzis sie Tobie kickaja watki, smieje sie,az "moj tlusty brzuch sie tresie" posprzatalam juz.. to miej na pamiecie by zdjecia przesortowac.. Odpowiedz Link
kendo Re: Re_Lusia-przenioslam 01.08.15, 19:26 dziekuje za info, to szybciej wrocila, niz sie anonsowala.. wkleilam twa inf.w poprawnym moim watku-czyli skrzynce pocztowej,a nie w gratulacyjnym...ech "ciotkaaaaaaaaaaaaaaaa" i co takie same jak apteka sprzedaje?? bo napisalam orginalna marke. Odpowiedz Link
kendo Re: Re_Lusia-przenioslam 01.08.15, 19:30 ja nieraz w pospiechu tez zrobie blad, ale moge go usunac i na nowo wpisac gdzie trzeba.. nic sie nie stalo,juz jest dobrze.. Odpowiedz Link
kendo Re:witaminy/mineraly w czym 04.08.15, 15:19 www.halsosidorna.se/Fruktochbar.htm ciekawa strona mozna zagladac w razie co,pod koniec strony podali skad brali wiadomosci i danych vit./mineralach Odpowiedz Link
kendo linki od Jagi -kleszcz 07.08.15, 10:22 Jaga dala Ci u siebie te liki, wiec tu je "zamagazynuje" w razie potrzeby. www.medicover.pl/307,uwaga-na-kleszcze.htm** www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/obalamy-mity-o-kleszczach_42278.html Odpowiedz Link
kendo Re: linki od Jagi -kleszcz/poprawka linka 07.08.15, 10:26 kendo napisała: > Jaga dala Ci u siebie te liki, > wiec tu je "zamagazynuje" w razie potrzeby. > > www.medicover.pl/307,uwaga-na-kleszcze.htm** > www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/obalamy-mity-o-kleszczach_42278.html poprawka linka www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/urazy-wypadki/obalamy-mity-o-kleszczach_42278.html ***************** www.medicover.pl/307,uwaga-na-kleszcze.htm Odpowiedz Link
kendo przenioslam odpowiedz jagi do Ciebie 08.08.15, 10:47 Re: Jaga ... Autor: jaga_22 ☺ 08.08.15, 10:44 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Lusiu trzymaj się tego,że będzie dobrze,a gdyby co to najważniejsze że wiadomo o co chodzi.Najgorzej mają ci co leczą się latami na co inne,bo nikomu do głowy nie przyszło,że kiedyś go ukąsił kleszcz,ale jak już trafnie zdiagnozują to też uleczają.Mam taki przypadek w bloku,facet leczył się latami i już siedział w wózku inwalidzkim i popatrz zdrowe chłopisko. Życzę ci Lusiu aby nic nie było kiss Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: przenioslam odpowiedz jagi do Ciebie 08.08.15, 11:26 *Kendo, dziekuje, i *Jago dziekuje za linki. Odpowiedz Link
kendo Re: przenioslam odpowiedz jagi do Ciebie 08.08.15, 11:29 alez sie z wami mam..juz przenosze nastepne, zapomina sie ,mnie tez sie nieraz tak przytrafi, Odpowiedz Link
kendo Re:hi,hiiiiiiiiiiiiiiii chata wolna 09.08.15, 09:47 alem sie usmialam, na razie zadnych planow niet, jak masz tez ochote to wpadni, ja sie na razie namyslam i co bedzie Göteborg??? Odpowiedz Link
kendo Re:fajny urlop bedzie 09.08.15, 10:25 jak bedziesz zabrana spod domu.. szkoda tylko ze kamerka zepsuta, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:fajny urlop bedzie 09.08.15, 10:41 No nie mialam czasu zeby zajsc do fotografa, moze on by cos poradzil moze spoboje jeszcze w poniedzialek. A taki wypoczynek od wszystkiego to mi sie przyda, jeszcze mam antybiotyku na 3 dni, to bede sie lepiej moze czula? Odpowiedz Link
kendo Re:fajny odpoczynek 09.08.15, 10:46 mysle,ze tez dobrze zrobi ,jak mozesz to dluzej zostan, pozwiedzasz odpowiednio miasto,bo te czasy co bylysmy to nam brakowalo na calos. lece z psiunem Odpowiedz Link
pia.ed Fajny odpoczynek Göteborg 09.08.15, 11:56 No nie mialam czasu zeby zajsc do fotografa, moze on by cos poradzil moze spoboje jeszcze w poniedzialek ... Nie rozumiem dlaczego sie martwisz o niemozliwosc zrobienia zdjec w Göteborgu? Przeciez Twoje corki tez maja cyfrowki ... przelozysz swoja pamiec do ktoregos z ich aparatow i narobisz zdjec!!! W tym tygodniu byl anons w Kjell&Company ze maja wtyczke USB przeceniona na 99 kr. Tego anonsu akurat nie moge znalezc ... ale widze w cieniutkiej broszurce ktora Patrik przyniosl ze sklepu, na stronie 22, ze najtanszy SanDisk Ultra kosztuje 149,90 kr (przeceniony z 199,90 kr). Jest na nim 16 MB ... sa tez 32 MB i 64 MB. Musialas o takiej wtyczce slyszec ... ja to znam pod nazwa "extern dysk". Robi sie zdjecia cudzym aparatem, wgrywa na cudzy komputer, i sciaga na wlasny dysk, wlasnie ten kupiony w Kjell&Company Odpowiedz Link
pia.ed Wycieczka do Skanor ... 10.08.15, 12:37 To za 99 kr to "månadserbjudande" ... powiedzial moj syn. ........................................................................ Gdzies wspomnialam, ze jade do Skanör odwiedzic grob Anity Ekberg Bylam tam wczoraj, tylko ze grobu jeszcze nie ma! Nie ma nawet grobu jej brata!!! Tylko dzieki pomocy pary sympatycznych Szwedow, ojca i corki, znalazlam miejsce gdzie urna z prochami Anity Ekberg bedzie dopiero zlozona. Moze bratanica Anity zdjela plyte grobowa swojego ojca i oddala do renowacji? Miejsce jest ca 1 kw m i nie zmieszcza sie tam dwie tablice, wiec istnieje mozliwosc, ze urny z prochami aktorki i jej brata zostana zlozone w innym, bardziej okazalszym miejscu? Sa wolne cale platy ziemi po starych grobach ... Widzialam na duzym, ogrodzonym metalowym plotkiem i wysypanym kamyczkami miejscu nazwisko Ekberg ... kobiety zmarlej przed wieloma laty. Moze to jakas rodzina? Odpowiedz Link
pia.ed Skanör ... zdjecie grobu brata w artykule 10.08.15, 12:55 Enligt Anita Ekbergs sista önskan vill stjärnan, som in i det sista var svensk medborgare, begravas nära sin bror i Skanör. Alla förberedelser är gjorda och Christina Ekberg har lagt upp en rutt från krematoriet i Limhamn till Skanör som hon hade tänkt köra med faster Anita. En rutt förbi platser som betytt mycket för Anita Ekberg under livet. – Jag vill ha en urnsättning med familjen och sedan har vi diskuteraten minnestund för den offentliga Anita också. Kyrkoherden Richard Aspegren har redan tidigare ställt sig positiv till att Anita Ekberg får sin sista vila i Skanör. Enligt svensk begravningslag måste urnan i jorden inom ett år. Så det finns tid. www.expressen.se/kvallsposten/jag-vill-ha-hem-anita-hon-maste-fa-vila-i-frid/ Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu, gdzie sie podziewasz? 20.09.15, 01:20 www.youtube.com/watch?v=mx5WGsTy0Fo Odpowiedz Link
kendo Re: Lusiu, zdjecia z festu pieskowego 21.09.15, 19:16 na glownej stronie sa trzy linki podswietlone na czerwono, w trzeci kliknij i hasla jest podane to zlikwiduj kropeczki i wpisz,otworza sie zdjecia Odpowiedz Link
kendo Re:Twam-s link do pieskow 22.09.15, 12:07 www.youtube.com/channel/UCmB-JgZgAgv9MI40XUAIQZQ ************ sdpepwphotos.shutterfly.com/pictures link z pieskami z nederland i szwejc Odpowiedz Link
kendo Re:Twam-s link do pieskow 22.09.15, 14:12 na zdrowie Lusia... ogladaj,ino garow nie przypal... dzis golabki juz sie pieka, jutro z reszty kapusty kålpudding robie,bo taka mi sie trafila wielgasna Odpowiedz Link
kendo Re:Metro 22.09.15, 14:29 wczoraj zapomnialam wzias,jak bylam u Ciebie, zostaw,zabiore przy nadazajacej sie okazji chcialam zobaczyc czy cos wiecej sie rospisali na temat nowego budrzetu. Odpowiedz Link
kendo Re:Gazeta i prezet 23.09.15, 11:13 a to ci dopiero niespodzianka, lubie takowe, a przeciez niedawno sie z nia widzialam.. nic nie wspomnala.. dziekuje. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:tysiaac i jedna noc 04.10.15, 13:30 www.youtube.com/watch?v=UWiI-AtPNqs Odpowiedz Link
kendo Re:tysiaac i jedna noc 04.10.15, 13:39 he,he, to sie naogladalas ... ja Sulejmana ogladam tylko i to nieraz na powtorec nastepnego dnia, albo calkiem przegapie... Odpowiedz Link
kendo Re:ceny na papryke 05.10.15, 17:15 3st w roznych kolorach po 10;- mozna trzy pack na kunda kupic... olej w Lidl tez kupilam Odpowiedz Link
kendo Re:link na DD u piesow 05.10.15, 20:53 jakos sie cos z nim zrobilo,ze nie wchodzil wcale, zaczelam szukac/poprawiac i tylko zalinkalam na DD a nie z tymi innymi alternatywami,jak zdjecia/wideo.itp, jak znajdziesz ,zalinkaj mi w mojej Vistulowej skrzynce-dziekuje Odpowiedz Link
kendo Re:link na DD u piesow 06.10.15, 08:02 pierwszy link od Mark nie wchodzi ta metoda, mam na niego swe linki,i na dokumenty tez, chodzilo mi o ta glowna strone z DD i zdjeciami /video/ moze kiedy ktos zalinka na bloggu. dziekuje, Odpowiedz Link
kendo Re:czas na drutowanie 07.10.15, 10:01 tak sobie pomyslalam,ze chyba cos zaczniemy dziergac po tak dlugiej przerwie, zrobilam kopije 2 st na ta chuste www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=165&d_id=29&lang=se** jest jeszcze podobna do tej skopiowanej www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=166&d_id=26&lang=se mozesz powiekszyc zdjecia i porownac jaka chcesz, z ta pierwsza mozna tak udziergac jak ta nieskopiowana albo zrobic bardziej kolorowa. ** a na te kapcioszki tez Ci zrobic kopie?? www.garnstudio.com/lang/se/includes/pattern-print.php?id=7117 Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu, kendo ... 08.10.15, 10:27 Chcialam cos zaproponowac. Temat Media dobiega do ktoregos tam TYSIACA i traci sie duzo czasu zanim sie dojdzie do konca i znajdzie co potrzeba. Glatego proponowalabym, aby zaczac zmow od pierszego wpisu, ado tych ktore byly dac LINK w pierwszym, NOWYM wpisie. Jesli nie macie czasu, moge to sama zrobic Wiem jak to sie robi, bo na forum u maria52 robilam tak z bocianami. Odpowiedz Link
kendo Re:zaplanowane 11.10.15, 09:55 "szurne tylko nogi w piekarnik" przewietrze psiune i gotowa jestem.... Odpowiedz Link
kendo Re:Lindex 14.10.15, 09:16 wczoraj dostalam od nich Sms-a , ze maja 50% na zimowa kolekcje moze obejmie te bluzeczki??sa drozsze nic w H&M-bo tam byly po 99;- to co przymiezysz do tych ostanich bluzek popielatych?? mysle,ze 38 rozmiar bedzie OK, inaczej pod pachami bedize "wychapane" i latem sie nie wlozy..sprawdzisz zreszta.. Odpowiedz Link
kendo Re:urodziny Mlodej 14.10.15, 10:07 zostawie u Ciebie koperte dla Niej... ni nie chce slyszec,ze jej nie przymie, bo ja przestane przyjmowac tez od Niej...o! Odpowiedz Link
kendo Re:urodziny Mlodej 17.10.15, 13:42 bulki az sie zasmialam,ze jednak sie zmieszcza,ale to nie przymus, wmyslalam o 6st,w pudelko po lodach 2l.zapakowac,czy ile sobie P.zyczy??? dzis smakowaly tez wybornie Odpowiedz Link
kendo tort chlebowy 18.10.15, 11:19 jezeli sie domyslam ,ktora to kolegowna to nie zna jeszcze na tyle szwedzkiego, to chyba po polsku jej odbic,czy bedziesz jej tlumaczyc?? Odpowiedz Link
kendo Re: tort chlebowy 18.10.15, 11:22 kendo napisała: > jezeli sie domyslam ,ktora to kolegowna to nie zna jeszcze na tyle szwedzkiego, > to chyba po polsku jej odbic,czy bedziesz jej tlumaczyc?? skopiowalam juz ten www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Koksskolan/Smorgastarta/ Odpowiedz Link
kendo Re: tort chlebowy/kopie 18.10.15, 11:48 to wiecej nie szukam i nie kopijuje... acha to dla niej,juz wiem....ale niech ma... Odpowiedz Link
kendo Re:zakupy 02.12.15, 11:36 to siedz w domu, zbieram sie i podjade po Ciebie, szkoda,ze wczesniej nie napisalas,co i jak... Odpowiedz Link
kendo Re:zapomniane 03.12.15, 10:04 o ranyyyyyyyyyyyyyyy, zauwazyla bym dopiero,jak do miasta bym jechala.. chyba przestane brac "zapasowe ubrania", jak nie przeszkadza,to obwies go gdzies w kat do mojego przyjazdu,nie wiem kiedy?? Odpowiedz Link
kendo Re:zapomniane 03.12.15, 11:14 echa,to co z torby i w torbie zabralam, a co na reku mialam to zapomnialam... tak jak sie zmnienia okrycia wierzchnie.. Odpowiedz Link
pia.ed O emeryturze w Szwecji ... 15.12.15, 23:43 www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article21939348.ab Odpowiedz Link
pia.ed Re: O emeryturze w Szwecji ... 16.12.15, 00:41 www.kristianstadsbladet.se/nyheter/flera-benbrott-i-morgonhalkan/ TO U CIEBIE BYLO TAK SLISKO, ZE LUDZIE LAMALI RECE I NOGI? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: O emeryturze w Szwecji ... 16.12.15, 09:35 *Pia, bylo na niektorych partiach chodnikow slisko, tam gdzie komuna nie posolila, Wczoraj idac na runde to w zacienionych miejscach na chodnikach bylo slisko, dobrze ze mialam rulator i sie trzymalam. Odpowiedz Link
pia.ed Pogoda ... 16.12.15, 11:37 To chyba u Was byla temperatura minusowa i wilgotno ... Kiedy wczoraj sie obudzilam o godz. 07 30, bylo +4,5 C i sucho. W tej chwili jest +3,6 C, sucho na chodnikach i na ulicach ... A jak sucho, to nawet przy ujemnej temperaturze nie ma co zamarzac PS. Dzisiaj mam kilka spraw do zalatwienia w miescie i jak zwykle pozno wstalam, wiec raczej aktywna nie bede ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pogoda ... 28.12.15, 13:28 Lusiu, kiedy wraca nasza kendo? I czy rozumiesz, o co chodzi z tym Trybunalem Konstytucyjnym? Wzbudzil wiecej emocji niz same wybory, i to emocji u zwyklych ludzi... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Pogoda ... 28.12.15, 13:37 *Pia, nie wiem kiedy Kendo wraca, zalezy od sytuacji w domu z mama? A to chyba chodzi o to, ze po wyborach nowy rzad zaproponowal zmiany w konstytucji, tyle co wiem jak bylam u mamy, to podawali w Tv. Teraz tego nie sledze. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pogoda ... 28.12.15, 14:03 Sledze w polskiej prasie, tylko kompletnie nic z tego nie rozumiem ... Protestowac mozna przeciwko jakiejs kontrowersyjnej ustawie, ale dlaczego przeciw calemu Trybunalowi Konstytucyjnemu? Xystos na pewno to wie, bo ma polska telewizje, ale on malo udziela sie teraz na forum ... "lusia_janusia napisała: chyba chodzi o to, ze po wyborach nowy rzad zaproponowal zmiany w konstytucji ..." Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pogoda ... 04.01.16, 23:04 Czytalas, ze w niedziele 3 stycznia zobaczono nad jeziorem gdzie zbieraja sie zurawie PIERWSZEGO W TYM ROKU ZURAWIA? Prawdopodobnie nie odlecial do cieplych krajow, tylko caly czas byl w Szwecji ... W roku 2014 i 2015 zurawie przylecialy w drugiej polowie lutego, a normalny przylot powinien byc dopiero w marcu ... Odpowiedz Link
maria88 Re: tort chlebowy 27.01.16, 13:49 Lusiu wysłałam na Twoją pocztę/ na forum nie umiem wkleic/ fotkę z moich dzisiejszych grzebyków. Teraz widzę , że napisałam zły adres bo zamiast kreski miedzy imionami napisałam kropkę. Więc zaraz spróbuje wysłać jeszcze raz. Odpowiedz Link
dorka556 Re: tort chlebowy 02.02.16, 07:16 Lusiu, kiedy wraca Kendo? Czy teraz Kendo i Xystos nie powinni być razem? Jestem zaniepokojona, po jego wczorajszym wpisie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: tort chlebowy 05.02.16, 18:48 Lusiu co się dzieje z Xystosem? 05.02.16, 16:38 stanczyk-5 napisał: > "Xystos" juz oddycha samodzielnie > jutro pojade go odwiedzic i zawioze > mu tableta. Przekaz pozdrowienia. Odpowiedz Link
dorka556 Re: tort chlebowy 05.02.16, 19:48 Jaguś, gdzie to wyczytałaś? Czy to na pewno chodzi o naszego Xystosa? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: tort chlebowy 05.02.16, 20:41 To jest forum Świat i Xystos tam pisze,ostatni wpis był 1 lutego. a ten dopisek z watku Zniesione sankcje na Iran,kto zyskał? i dopisek pod PS. Odpowiedz Link
dorka556 Re: tort chlebowy 05.02.16, 21:03 Dziękuję, już wcześniej poszukałam i znalazłam. Mam nadzieję, że to chwilowe niedomaganie i będzie wszystko w porządku. Odpowiedz Link
maria88 Re: lusia_janusia 06.01.16, 16:08 Czy nie mogłabyś mi poradzić jak uszyć buty dla mojej psiny. Pytam bo wiem,że macie z Kendo fajne pomysły. Może jakąś fotkę.Psie marznie i kuli łapki, więc muszę coś zaradzić. Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 06.01.16, 23:23 Wpisalam na google "buty dla psa" i pokazalo sie mase linkow ze zdjeciami kupnych butow Wpisz na google pytanie jak uszyc buty dla pasa i przypuszczam, ze znajdziesz odpowiedz. maria88 napisała: > Czy nie mogłabyś mi poradzić jak uszyć buty dla mojej psiny. Pytam bo wiem,że macie z Kendo fajne pomysły. Może jakąś fotkę.Psie marznie i kuli łapki, więc muszę coś zaradzić. Odpowiedz Link
maria88 Re: lusia_janusia 07.01.16, 09:04 Dziekuje PIA za chęc pomocy. Szukałam w necie ale tam są buty gotowe i to dla duzych psów. Dla yorka co wazy 2kg to się takie fasony nie nadają.Materiał na pewno musi być nie przemakalny/?/ bo z włóczki to przemoknie gdy błoto posniegowe. Będę w wolnej chwili coś szukać. Odpowiedz Link
xystos Re: lusia_janusia 28.07.16, 07:08 moj drugi Dobermann Xystos-Dux chodzil w butach I futrzanym plaszczyku zima,czesto buty gubil wiec dokupywalem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lusia_janusia- inspiracje 07.01.16, 09:05 stylowi.pl/bozenadubiel/2188124/ciekawe-pomysly/strona/7 wzor m.in.na poduszke-ekoracja. stylowi.pl/40184600 Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 08.01.16, 12:13 www.expressen.se/kvallsposten/samlar-in-bebisklader-till-fattiga-barnfamiljer/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 10.01.16, 17:30 Gzies sie pytalas o wyrzucenie choinki ... Tu jest artykul o choinkach ... i o pozbywaniu sie niepotrzebnych rzeczy. W tej nowej stacji odpadkow jeszcze nie bylam, ale w poprzedniej bylo stoisko pod dachem Emmanuelhjälp ktore przyjmowalo rozne uzyteczne rzeczy. www.skd.se/2016/01/10/manga-kastade-ut-granen-och-rojde/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 11.01.16, 03:41 www.google.se/search?q=nikon+COOLPIX&tbm=isch&imgil=rtuLDzk5hm2bgM%253A%253BqqTySkU2bhFyyM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fdigital-photography-school.com%25252Fnikon-coolpix-s230%25252F&source=iu&pf=m&fir=rtuLDzk5hm2bgM%253A%252CqqTySkU2bhFyyM%252C_&biw=1067&bih=739&usg=___Jbc8AtTQozInuIlen_Q-9fv4I0%3D&ved=0ahUKEwiI0K7j2aDKAhXEjSwKHcNDCzoQyjcIVw&ei=7xGTVsicGsSbsgHDh63QAw#imgrc=-wg8b12SZbz-SM%3A&usg=___Jbc8AtTQozInuIlen_Q-9fv4I0%3D Pisalas o kupnie cyfrowki. Ja mam taka. Po otworzeniu strony zobaczysz ja w CZWARTYM rzedzie, jest wisniowa i przybliza 30 razy. W piatym rzedzie jest jej powiekszony obraz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lusia_janusia 11.01.16, 10:21 *Pia, dziekuje za namiary, ogladalam kilka modeli, Jestes chyba zadowolona ze swojego aparatu. Ja mialam Olimpus-a i juz sie go troche nauczylam, I nie produkuja juz tej seri. Wczoraj nie dojechalam do sklepow, bo bylo mi za zimno. Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 11.01.16, 13:40 Mialam dwa Olympusy, ale to byly te pierwsze modele cyfrowki. Obecnym Nikonem, a kupilam go latem, zrobilam tylko kilka zdjec ktorych nawet nie ogladalam. Dlaczego? Syn zniszczyl swoj aparat fotografujac w czasie ulewnego deszczu i teraz uzywa mojego! Chcialam zrobic troche fotografiina Boze Narodzenie i nie moglam znalezc ladowarki ;/ Moze jest u syna, ale on twierdzi ze nie ... Podobno moja cyfrowka ma takze GPS, ale ja ledwo nauczylam sie nia robic zdjecia ... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lusia_janusia 11.01.16, 14:11 *Pia, co roku produkuja nowe modele zwiazane z technika, i wlasnie te z GPS sa troche drozsze. Moj nie mial GPS, ale mozna bylo nagrywac filmy vido. zaplacilam za niego 1000,- kr Przypomnialo mi sie ze lekarz ma do mnie dzwonic i siedze w domu czekajac na jego telefon, jutro chyba przy wzglednej pogodzie sie rusze z domu. Albo jeszcze poczekam i moze w Göteborg jak bede, to bedzie wiekszy wybor i zawsze sa inne ceny, juz sie przekonalam. Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 12.01.16, 11:26 LUSIU!!! Czy zauwazylas ze wprowadzono zmiany na wszystkich forach? Superka pisala juz dwa dni temu ze tak bedzie. Na razie sa tylo PROBY. Wejdz na jej NAJNOWSZY temat "Informacje od Adminki" czy cos takiego ... Odpowiedz Link
kendo Re: cwiczenia -acha 18.02.16, 09:27 doje sobie zapakowalam juz a bede oczekiwac na Twoja poduszke -dziekuje Odpowiedz Link
pia.ed Podwyzka CEN BILETOW w Skånetrafiken 26.02.16, 13:59 Srednio podwyzka o 12,5 % ... Pieniadze pojda NIE do Skånetrafiken, tylko na dofinansowanie Landstinget... www.sydsvenskan.se/skane/minskad-jojo-rabatt-fyller-hal-i-budget/ . Odpowiedz Link
xystos Re: lusia_janusia 28.07.16, 14:25 link nieotwiera,pozatem Swiety Maz (szaman) plemienia Hua twierdzi ze aparat fotograficzny zabiera kawalek duszy za kazdym kliknieciem,ja nieryzykuje. Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 25.07.16, 19:32 kendo napisała: > jakr123 napisał(a): > > > <3 > o co chodzi?????? Pewnie ktos chcial uaktualnic poczte Lusi, bo ostatni wpis byl 18 lutego. . > Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia 26.07.16, 00:09 jaga_22 napisała: > W internecie nie kogoś takiego > tez nie przypominam sobie, bym kiedys taki nik-name widziala.. moze jak Lusia wroci to sie dowiemy-- Odpowiedz Link
pia.ed Re: lusia_janusia 26.07.16, 11:48 A kiedy wraca Lusia? kendo napisała: > moze jak Lusia wroci to sie dowiemy . Odpowiedz Link
maria88 Re: lusia_janusia 27.07.16, 11:45 LUSIU Dobrze że jesteś z mamcią w te upały. Zyczę Wam zdrówka. Odpowiedz Link
xystos Re: lusia_janusia 28.07.16, 07:05 za pare godzin Szwagierka bedzie w swoim domu,juz jest w vikingowie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: lusia_janusia 28.07.16, 10:13 Dziekuje Wam za zainteresoanie tym nowym "nikiem", tez go nigdy nie widzialam i nie wiem o co chodzi, A niech tam......... Odpowiedz Link
xystos Re: lusia_janusia 28.07.16, 14:21 Witaj Szwagierko w domu "kendo" wybiera sie do ciebie dzisiaj,przeciez tyle wrazen trzeba sie podzielic. Pzdr. Odpowiedz Link
kendo Re: lusia_janusia 28.07.16, 14:43 dopije herbacine, odsapne zdziebko i dam znac telefonem,zem juz w drodze, witamy,witamy...odpocznij zdziebko Odpowiedz Link
pia.ed Artykuly na temat zdrowia ... 24.08.16, 12:51 Moze Ty albo ktos na ochotnika przeniesie ten link do wlasciwego tematu? Ja musze uciekac na sloneczko ... www.expressen.se/halsoliv/sa-kollar-du-om-din-hjartklappning-ar-farlig/ . Odpowiedz Link
maria88 Re: Artykuly na temat zdrowia ... 28.10.16, 09:00 KUSIU napisałam do XYSTOSA żeby zrobił okłady z kapusty. Ona naprawde cudownie i szybko leczy potłuczenia. Dośwoadczyłam tego osobiscie. Tylko nie wiem czy ma ją w domu. Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu, mam pytanie ... 28.10.16, 10:56 Czy to, ze przyjechalas tak szybko po wyjezdzie Kendo bylo zwiazane z tym, ze akurat mialas pasujacy Ci autokar, czy tez jakies sprawy zmusily Cie do szybszego powrotu do Szwecji? Myslalam, ze nacieszycie sie soba pare dni u Mamy, a tu niespodziewanie zjawilas sie w domu . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu, mam pytanie ... 28.10.16, 22:12 *Maira88, Xystos nie kupuje takich artykulow jak sam sie gospodarzy, to chyba nie ma kapusty w domu, ale z czasem wypieknieje mu lico. *Pia, sa rozne momenty w zyciu i terminy, ktorych trzeba pilnowac osobiscie, nie da sie zastapic inna osoba nawet siostra, wiec bylam zmuszona wracac, a i autokar tez mi pasowal. Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu ... 29.10.16, 20:21 Xystosowi lico nie musi wypiekniec ... bo mezczyznie wystarczy, jesli jest ladniejszy od diabla. lusia_janusia napisała: > *Maira88, Xystos chyba nie ma kapusty w domu, ale z czasem wypieknieje mu lico. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ... 31.10.16, 08:34 *Pia, niejednokrotnie slyszalam takie powiedzenie, ze mezczyzna jest wcielem diabla ... a przystojny ze az.... Odpowiedz Link
xystos Re: Lusiu ... 31.10.16, 08:49 pia.ed napisała: Xystosowi lico nie musi wypiekniec ... bo mezczyznie wystarczy, jesli jest ladniejszy od diabla. ______________ .. I lżejszy od Słonia. ZEN Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ... 31.10.16, 10:52 usia_janusia 31.10.16 *Pia, niejednokrotnie slyszalam takie powiedzenie, ze mezczyzna jest wcielem diabla ... a przystojny ze az.... Faktycznie to wpisu nie zrozumialam ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ... 08.11.16, 19:26 *Maria88, "Makluszek" od urodzenia ma niewyksztalcona panewke w biodrze, i przez 10 lat sie z tym boryka, ostatnio miak tez "dys brok" nad ogonkiem ale rentgen to wykluczyl, kulal wczesna jesienia. Jak tylko mokro czy zimno, on musi byc na tabletkach. Krotkie rudny i noszenie w torbie do domu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ... 18.11.16, 11:11 Gdzie pisalam o mojej wizycie u ortoptystki i w ogole o okularach? A Ty jakie nosisz okulary, progresywne? Znalazlam o nich ciekawy artykul. Pisalas tez o obrazie w ksztalcie elipsy przy badaniu wzroku... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ...okulary-Pia 18.11.16, 11:21 *Pia, pierwszy wpis o okularach zrobilas w watku LISTOPAdowo 11.XI.kl. 13,09 pozniej kolejne wspisy w tym samym watku z dopiskiem okulary Ja mam od poczatku w szwecji pobytu progresywne okulary. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ...okulary-Pia 18.11.16, 11:42 A czy zrobilas takze okulary do czytania?, bo zajmujesz sie robotkami ... Czy bedac na necie tez uzywasz progresywnych okularow? Ja od kilku lat zaczelam miec problemy z czytaniem papierowych gazet i ksiazek w moich progresywnych soczewkach/okularach. U optyka czytalam najmniejsze literki kiedy mi dal tabliczke do czytania tekstow, ale gdy przyszlam do domu i czytalam, to natychmiast bolaly mnie oczy z wytezenia ... mimo dobrego swiatla. Szlam znow do optyka, zreszta mojego dobrego znajomego, i u niego widzialam perfekt, bo trzymalam tabliczke na dole, na kolanch, a przeciez w domu gazety tak nie trzymam. Jesli mialam w domu cos krotkiego do przeczytania, to podnosilam okulary na te wysokosc i swietnie widzialam, czyli okulary byly dobre, nie mialam sie do czego "przyczepic"... Wlasnie znalazlam dyskusje na polskiej stronie, gdzie kilku czytelnikow ma taki sam problem z czytaniem jak ja... Poza tym chwali okulary progresywne i bez nich nie mogloby sie obejsc. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ...okulary-Pia 18.11.16, 12:58 *Pia, w tych okularach robie wszystko, Tylko w lozku kazalam sobie zrobic specjalnie na TV ogladanie, bo czasami w nich usne, a progresywnych mi bylo szkoda, bo sie oprawki rozregulowuja jak sie spi w okularach. Odpowiedz Link
maria88 Re: Lusiu ...okulary-Pia 18.11.16, 17:52 LUSIU kiedy wraca Kendo? Jak z mamcią? Teraz w miare dobra pogoda do podrózowania ale w kazdej chwili może sypnąć sniegiem. Pozdrawiam KENDO i Mamusię i życze zdrówka. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ... okulary-Pia 18.11.16, 18:03 Do lozka nie musze robic specjalnych okularow, bo patrze na telewizje w pokoju stolowym, i raczej tam nie usypiam ... Rozregulowanie oprawek jest u mnie na porzadku dziennym, bo potrafilam nawet nadepnac na okulary na podlodze (lekko, gola stopa) albo zamiast na stoliku nocnym okulary nie wiadomo dlaczego znalazly sie w lozku ... Widocznie za bardzo sie do lozka spieszylam i dobrze nie nacelowalam Oprawki reguluje w pierwszym lepszym dobrym sklepie optycznym, bezplatnie, choc jak dotad wyrabialam je zawsze w Synsam. Teraz moj znajomy (od 30 lat) poszedl na emeryture i bede musiala znalezc nowego optyka. Mam na oku starszego Szweda, wiem ze jest bardzo dokladny, tylko wszystko bedzie zalezalo od tego jakie ma ceny oprawek ... no i czy beda mi sie podobaly ... Nie kupuje nigdy drogich markowych oprawek, bo wystarczy ze same szkla kosztuja majatek Dotad mialam szkla z najszerszym polem widzenia, bo rzekomo sa najlepsze przy prowadzeniu auta ... tylko ze ja zadnej roznicy nie zauwazylam, wiec tym razem oszczedze sobie ten wydatek. Natomiast nie bede oszczedzac na grubosci /cienkosci szkiel ... bo te ktore zrobilam sobie do komputera w tanim sklepie optycznym maja standardowe czyli za grube szkla. Ale wtedy nie chcialam sie wykosztowywac, bo mialam recepte od polskiej optometryczki i nie bylam pewna czy jest prawidlowa, wiec gdybym zle widziala, to bylyby pieniadze wyrzucone w bloto, bez zadnej mozliwosci reklamacji. Ale na szczescie szkla do komputera mi pasowaly i tylko dzieki nim "przezylam" do dzis, bo ostatnio moje progresywne zupelnie przestaly mi sluzyc ze wzgledu na zmiany we wzroku. lusia_janusia napisała: > Tylko w lozku kazalam sobie zrobic specjalnie na TV ogladanie, bo czasami w nich usne, a progresywnych mi bylo szkoda, bo sie oprawki rozregulowuja jak sie spi w okularach. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ... okulary-Pia 18.11.16, 18:12 *Pia, a dlaczego wybierasz szklane szkla?, plastikowe sa lzejsze do noszenia na nosie. Ja mam stale miejsce na ogolary, i nawet po omacku siegne do polki, zeby je tam polozyc albo wziac. *maria88, dziekuje, mama czuje sie bez zmian, tzn, zalezy od pogody. A Kendo chyba ma zamiar wracac na swieta B.Nrodzeni do domu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ... okulary-Pia 18.11.16, 18:13 ogolary, przeliterowalo mi sie ma byc okulary Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ... okulary-Pia 18.11.16, 21:21 Lusiu, potocznie mowi sie "szkla" albo bardziej fachowo linser ... Oczywiscie mam "szkla" zrobione z plastiku. Szklane bylyby za ciezkie ... Miejsce moich okularow jest na nosie, innego miejsca dla nich dotad nie znalazlam. Natomiast na poczatku mialam duzy problem z nowymi okularami do komputera, bo czesto ich szukalam ... Teraz umiescilam je na sznureczku na szyi. Widze w nich niemal tak dobrze jak w progresywnych, i czasem kiedy nie moge znalezc wlasciwych okularow a spieszy mi sie, to nawet prowadze w nich samochod! Kiedys zadzwonila znajoma, ze ma jeden wolny bilet do kina ... za pol godziny! Akurat siedzialam przy komputerze, wiec szybko sie ubralam i wsiadlam na rower. Dopiero pod kinem zorientowalam sie, ze nie mam okularow do dali ktore byly potrzebne, wiec usiadlam blisko ekranu i w ten sposob film jednak obejrzalam Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu ... okulary- 19.11.16, 07:34 *Pia, czyli funkcjonuja ite od komputera okulary, oczy przyzwyczajaja sie do linsow, szukajac odpowiedniego kata. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ... okulary 19.11.16, 09:39 Chyba niezrozumiale napisalam ... W progresywnych okularach mam trzy rozne pasy widzenia: do dali, na srednia odleglosc i do blizy (do czytania) Gdybym w tych do komputera usiadla w ostatnim rzedzie kina, to bym nic nie widziala, bo oczy nie potrafia przystosowac sie! To ja sie przystosowalam siadajac w jednym z pierwszych rzedow kina, Na te odleglosc okulary do komputera funcjonuja, dzieki temu ze ekran kinowy jest olbrzymi i litery w napisach taz olbrzymie gdy sie tak blisko siedzi. Samochod tez moge prowadzic, ale nie widze zbyt dobrze ... mam takie uczucie jakbym prowadzila w lekkiej mgle. Wtedy sie przeciez kierowcy tez jezdza, ale trzeba jechac wolno i ostroznie. Teraz chyba zrozumialas. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu ... okulary 19.11.16, 11:21 No to dobrze Nie napisalam dotad, ze moje okulary do komputera tez sa progresywne, ale maja tylko dwie odleglosci, a nie jak te drugie progresywne trzy, czyli nie nadaja sie do patrzenia na odleglosc. Powinnam moc w nich czytac ksiazki, ale przez to ze maja szkla standardowe czyli za grube dla mnie, to zbyt dobrze mi nie wychodzi ... ale dzieki ich progresywnosci widze dobrze klawiature i to co lezy na moim biurku, co czasem chce przepisac na komputer ... PS. Zrobila sie piekna pogoda wiec chyba pojade rowerem do jakiegos sklepu, a takze obetne wlosy u fryzjerki u ktorej nigdy przedtem nie bylam. Mam nadzieje, ze zalowac nie bede. Chce obciac tylko z tylu i na dlugosc, przodu jej nie dam ruszyc ... obcielam sobie sama grzywke i jestem z niej zadowolona. . Odpowiedz Link
pia.ed Program o mlodosci krolowej Elizabeth ... 19.11.16, 18:23 www.tv.nu/p/1C89FS-Q-KzK Niestety juz sie rozpoczal, ale troche popatrze ...dwojka ... POWTORKA w niedziele 16 10 - 17 00 tez TV2 . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Program o mlodosci krolowej Elizabeth ... 20.11.16, 08:56 *Pia, tez przelaczylam z innego kanalu na 2 i tylko zobaczylam ostatni fragment doslownie koncowke, jak "Maluszek" nie bedzie chcial isc runde, to mam szanse ogladac repris. - - Pia, dziekuje za przypomnienie. Odpowiedz Link
pia.ed Poczatek niedziela o 16 10 TV2 20.11.16, 13:25 Maluszka mozesz "wysadzic" troche wczesniej, a potem wyjsc na spacerek po ulicach, bo do parku to bym sie bala, nawet jak jest oswietlony ... Przed chwila napisalam duzo na temat dzisiejszego programu, ale nie widze ze wyslalam!!! . Odpowiedz Link
pia.ed Mlodosc Elizabeth i Philipa... 16 10 -17 00 tv2 20.11.16, 13:55 W programie mowiono duzo o powiazaniach siostr Philipa z hitlerowcami, ale wynikalo to wylacznie stad, ze wszystkie wyszly za Niemcow arystokratow i jako zony musialy towarzyszyc mezom. A sam Philip, ksiaze Grecji i Danii, byl wnukiem krolowej brytyjskiej Victorii. > www.tv.nu/p/1C89FS-Q-KzK Philip to syn krola Grecji Konstantyna wygnanego z Grecji w 1911 roku, po przegranej bitwie Grecji z Turcja... i jego zony, dunskiej ksiezniczki. pl.wikipedia.org/wiki/Filip_(ksi%C4%85%C5%BC%C4%99_Edynburga). . Odpowiedz Link
pia.ed Elizabeth i Philip ... 16 10 -17 00 TV2 20.11.16, 14:25 Widze, ze zle przeczytalam w wikopedii ... bo historia rodziny Philipa byla bardziej skomplikowana... Krol Konstantyn byl jego wujkiem i zostal wygnany z kraju, ale z nim musiala cala uciekac rodzina, w tym jego brat Jerzy z zona i dziecmi ...i wlasnie Philip byl jego najmlodszym i jedynym synem. W ucieczce ojca Philipa pomogla flota brytyjska, bo zostal skazany przez sad grecki na dozywotne wiezienie, a w jednym miejscu nawet napisali, ze zostal kazany na smierc. . Odpowiedz Link
pia.ed Elizabeth i Philip ... Ogladalas??? 24.11.16, 01:26 Juz dostalam recepte od optometrist ... Miala wielkie problemy aby mi dobrac szkla, znow bylam u niej ponad godzine ... zadne przykladane szkielko mi nie pasowalo, caly czas widzialam dwie lampki. Pytala mi sie, czy ta druga lampka jest nad ta pierwsza, czy z boku czy na dole ... Potem pokazala mi na ekranie zdjecie clowna, i znow kazala mi mowic, jak go widze... oczywicie od poczatku widzialam dwoch ... jeden nad drugim. Teraz bede szukac oprawki, znow sie namecze, bo na ekspedientki w sklepach optycznych nie mozna liczyc. Chca jak najszybciej sprzedac, bo nastepni klienci czekaja ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: ... okulary ... 24.11.16, 08:08 *Pia, to trud sie oplacil, ale wspolczuje Tobie i tej dobierajacej szkla, ciezka robota. Oprawki to inna sprawa, ale rowniez wazna, zeby pasowala na nosie nie byla ciezka i pasowala do twarzy - ja zawsze na to zwracam uwage. Zycze cierpliwosci i dobrego wyboru. Odpowiedz Link
pia.ed Re: ... okulary ... 24.11.16, 10:37 Mnie bylo naprawde glupio, ze optometrystka tak sie przy mnie nabiegala. Wiem, ze jestem ciezkim pacjentem, bo to nie pierwszy raz jestem w takiej sytuacji. Moge sie tylko pocieszyc, ze do nastepnej takiej wizyty nie dozyje ... W sklepie optycznym patrza na to, aby oprawki lezaly dobrze na nosie i nie byly ciezkie. Natomiast nie wszedzie potrafia pomoc w doborze twarzowej oprawki w cenie do 2000 kr Odpowiedz Link
pia.ed Czy tak wyglada czarny piatek u nas? 26.11.16, 12:03 Bylas, to opowiedz ... Ja poszlam do Hemköp okolo 17 00 i jedyne co bylo ofiarowane na Black Freday byl miekki serek typu francuski 500 gram za 15 00 kr. W sklepie z artykulami zdrowotnymi, a interesowaly mnie wygodne buty byla obnizka 20 % czyli mniej niz przy wyprzedazy ... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,21031606,tlumy-przed-wejsciem-szybkie-pakowanie-i-dziki-wyscig-do-kasy.html#BoxNewsLink . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czy tak wyglada czarny piatek u nas? 26.11.16, 12:52 *Pia, w butikowych sklepach bylo wiecej ogladajacych niz kupujacych a oferta tez tylko 20-30% na wybrane rzeczy. Indyjska tez 30%, butami sie nie interesowalam bo akurat nie potrzebuje, ale w Wallenbergs byly 2 pary za jedna, czyli mozna powiedziec 50% . W Ålens kupilam sobie tylko czesc belizny na ktora polowalam od lata i czekalam na przecene ze 100 na 50,- kr przecenili. Galeria byla oblezona wiecej przez ludzi w burkach, Mialam ochote na plaszczyk 3/4 przecelini o 25% ale nie bylo mojego rozmiaru, taki jaki kupila Kendo, wiec czekam do nastepnego sezonu to na swieta bede w domu, mam wieksze mozliwosci wyboru. Artykuly spozywcze mnie nie interesowaly, acha jakis nowy produkt joogi rzadki do picia kupilam, zeby sporobowac, byl za 10,- pozniej pewnie bedzie za20,- w Coop. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czy tak wyglada czarny piatek u nas? 26.11.16, 13:48 No to rzeczywiscie oblecialas wiele sklepow ... wlasciwie ja tez moglam, bo Galeria TRIANGELN jest ode mnie 900 metrow ... Buty ogladalam w Kronprinsen kolo mnie, ale nie chodzilo o zwykle buty, tylko zdrowotne, miekkie i z pasujaca mi wkladka, ktorych normalna cena jest 1 000 - 1 200 kr, albo o typowo ortopedyczne do chodzenia po domu, bo inaczej bola mnie stopy ... Mam wysokie pobicie ... w normalnych butach jest nacisk na piete i palce, i szybko odczuwam bol w kostkach z tego powodu. a lekarka nie chce mi dac skierowania, aby wyrobic sobie wkladke za 500 kr ktora by mi pomogla ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czy tak wyglada czarny piatek u nas? 26.11.16, 14:46 *Pia, to dziwne z ta lekarka, Jakbys sama poszla do ortopedy i poprosila zeby Ci zrobil nowe wkladki do butow bo stare juz Ci sie zniszczyly, to chyba by Ci zrobil. Odpowiedz Link
pia.ed Wkladki ortopedyczne ... 02.12.16, 11:09 Jakbys sama poszla do ortopedy i poprosila zeby Ci zrobil nowe wkladki do butow bo stare juz Ci sie zniszczyly, to chyba by Ci zrobil. Lusiu, nowe wkladki moge zrobic nawet w drogich sklepach z butami, gdzie skieruja mnie do technika ortopedycznego, ale to kosztuje 1 500 kr lub wiecej Moge tez sama zglosic sie do zakladu ortopedycznego, w ktorym na ubezpieczalnie zrobia mi wkladki za 500 kr (ze skierowaniem), ale bez skierowania zaplace 3 razy tyle ... Lusiu, wlasciwie weszlam tu po to, aby zachecic Cie do czytania Göteborgsposten ] ktora dzis jest wyjatkowo ciekawa ... i zawiera mase artykulow ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Wkladki ortopedyczne ... 02.12.16, 15:25 *Pia, czytalaj jakis czas ta gazete, ale pozniej musze sie logowac i nie wszystkie linki mi sie otwieraja. Ostatnio czytalam pare razy w bibljotece. Teraz jak corka pojechala na kontrakt za granice to nie czytam, bo czasem ona tez cos tam' skrobla. Odpowiedz Link
maria88 Re: Wkladki ortopedyczne ... 04.12.16, 09:41 Moja rada. Skoro stan jest krytyczny to Kendo powinna już teraz jeżeli ma upowaznienia do konta Xystosa to je oczyścić. Jest to wazne, albowiem pieniądze które pozostają na koncie w chwili smierci wchodzą do wartości spadku w dziedziczeniu.Tak jest w prawie polskim.Znam sie troche na tych sprawach i przepraszam, że o tym pisze w takiej chwili. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Wkladki ortopedyczne ... 04.12.16, 09:59 *maria88, dziekuje za rade, nie wiem jakie tutaj jest prawo.? Odpowiedz Link
pia.ed Göteborgsposten ... 05.12.16, 15:22 Czytam te gazete codziennie od ponad 2 miesiecy, ale nikt nie pytal o zalogowanie czy oplate ... Tak mieli pewnie przedtem, ale juz skonczyli ... www.gp.se/ Sydsvenskan przed rokiem zamykala dostep po przeczytaniu 10 czy 20 artykulow w miesiacu, ale od dawna tego nie robi .... Lusiu, zycze podrozy bez tloku i z mozliwoscia przespania chociaz kilku godzin ... * Odpowiedz Link
pia.ed Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 09:35 Pospij sobie i odpocznij zanim rzucisz sie w wir pracy. Przyjechalas z gorskiego powietrza do angielskiej pogody, mozesz cos "zlapac" i xystos bedzie musial sie Toba opiekowac . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 09:47 WITAM!!!!! *Pia, nie ma strachu, jakos sobie poradze, a zmeczona jestem okrutnie, w glowie mi huczy... kllimat w Szwecji mi odpowiada, od razu zauwazylam roznice jak wysiadlam w Malmö bez zapachu smochu i ciezkiego powietrza. W Polsce okropnie smog wisi w powietrzu, nie widac dokladnie gor jak to dawniej bywalo. Jak pogoda bezwietrzna to najgorzej sie odczuwalo, nawet slonce swiecilo przez mgle smogu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 10:20 lusia_janusia napisała: W Polsce okropnie smog wisi w powietrzu, nie widac dokladnie gor jak to dawniej bywalo.Jak pogoda bezwietrzna to najgorzej sie odczuwalo, nawet slonce swiecilo przez mgle smogu. Ja z tym smogiem nie moge sie polapac ... Przeciez kiedys tez palilo sie w piecach byle czym, a smogu nie bylo. Kominy fabryczne nie mialy filtrow, a teraz chociaz niektore maja... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 11:22 Witaj Lusiu i reszta Vistulan. Rano było -8 bo dokładali do pieca.Terez leci dym biały. Wczoraj mieliliśmy na zielono,ale południe na czerwono. Mamy wielki karambol zderzyło się w kier.Łodzi ok.60 samochodów,okropnie rozbite. Na szczęście nie ma zabitych,tylko 15 osób rannych,w tym 5 ciężko. Wszystko przez mgłę,prawie nic nie widać.Właściwie to kilka karamboli. Odpoczywaj po podróży. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 15:25 pia.ed napisała > Ja z tym smogiem nie moge sie polapac ... Przeciez kiedys tez palilo sie > w piecach > byle czym, a smogu nie bylo. Kominy fabryczne nie mialy filtrow, > a teraz chociaz niektore maja... Pia, koło mnie mieszkają tylko 3 rodziny. Był 1 samochód. Teraz mają 12(dwanaście). Dostawcze, rodzinne i każde dziecko, ma swoje. To nie są nowe samochody, dawno powinny być złomowane, ale póki jeżdżą... Odpowiedz Link
xystos Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 12:18 Witaj w domu Lusia,od razu czuje sie bezpieczniejszy gdy jestes na odleglosc roweru,gdyby Pani Zosie zachorzala to zawsze jest ktos kto plecy mi umyc moze Pzdr Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 15:16 Witaj w domku Lusiu. Odpoczywaj i opowiadaj! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 15:19 Eee nie Lusiu,najpierw opowiadaj ,a potem wypoczywaj Widzę,że kawa trzyma Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 15:20 *Dorka, dziekuje, mozna duzo opowidac o ludziach ich zwyczajach, jak to sie wszystko pozmienialo, raczej na styl zachodni Polacy staraja sie zyc, wszystko w 4 scianach?- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Witamy lusie janusie ... 26.01.17, 21:21 xystos napisał: > ... gdyby Pani Zosie zachorzala to zawsze jest ktos kto plecy mi umyc moze ... Xystos, masz chyba krotka pamiec, bo dopiero co pisales, ze "szczotka zastapi Kendo"... a teraz zbiera Ci sie na swawole? . Odpowiedz Link
xystos Re: Witamy lusie janusie ... 27.01.17, 05:08 szczotka to ostatecznosc,na higienie osobistej oszczedzac niewolno dlatego wiec Pani Zosia jes niezastapiona Pzdr Odpowiedz Link
maria88 Re: Witamy lusie janusie ... 27.01.17, 11:16 LUSIU napisałas ,że mama mniej sie porusza. Gdyby Was nie bylo musiałaby jednak ruszac sie więcej. Ruch to zdrowie. Koniecznie trzeba angazować ją do poruszania się nawet po mieszkaniu. Niech angazuje sie w drobne czynnosci które wymagaja ruchu. Opiekowałam sie swoja mamą i wiem, że tak postępując robiłam dobrze. Niech uczestniczy w lekkich czynnościach. Bedzie tez czuła sie potrzebna. Niech się nie zasiedzi!!!!Mięsnie będa zanikac a potem to będzie tylko leżenie w łózku. Jak cos boli przy poruszaniu to rozetrzeć najlepiej czystym spirytusem. To były też rady mojej śp.siostry pracowała w szpitalu na chirurgii. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Witamy lusie janusie ... 27.01.17, 11:49 *Maria, mama to wszystko robi na ile jej fizycznego zdrowia wystarcza, nie chce sie rozpisywac nad jej skorzeniami i wymogami fizycznymi, ale to mie wszystko przerastacza jak patrze jak "TEN PIEKNY SZLACHETNY KWIAT WIEDNIE" ---Amen-- Odpowiedz Link
maria88 Re: Witamy lusie janusie ... 27.01.17, 14:24 Lusiu wszystko to przezyłam i wiem jak Wam trudno. Ale na pewno teraz najwazniejsze jest to, że jest i oby jak najdłużej. Odpowiedz Link
pia.ed Lubisz ptaki? To cos dla Ciebie ... 28.01.17, 10:16 www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/doug-r%C3%A4ddade-berguven-gigis-liv-nu-kan-hon-inte-sluta-krama-honom-1.4134911 . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lubisz ptaki? To cos dla Ciebie ... 28.01.17, 14:48 *Pia, dziekuje ,oczywiscie ze lubie, w kompie jest mozliwosc ich podgladania jak zyja i sie rozmnazaja. Ciekawe, teraz wlasnie jest sezon na parowanie sie tych najwiekszych sow, jest tez kamera na zywo z USA. Odpowiedz Link
maria88 Re: Lubisz ptaki? To cos dla Ciebie ... 01.02.17, 11:29 LUSIU pozdrawiaj ode mnie KENDO i Mamuskę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Mari pozdrowienia... 01.02.17, 12:31 *maria88, dziekuje bardzo za pozdrowienia, przekaze przy nastepnej rozmowie telefonicznej. Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu, teraz bedzie duzo o krolowej Elzbiecie 06.02.17, 13:35 Chyba nie ma tematu "Z brytyjskiego dworu" ... jest tylko gdzies daleko na dole "Kate spodziewa sie dziecka", i tam wklejalo sie wszystko co brytyjskie ... Moze zalozyc taki temat, i jak proponowalam, dokleic stary link (o Kate) ... *** Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu, teraz bedzie duzo o krolowej Elzbiecie 06.02.17, 21:05 *Pia, to podpielam link o Kate i zalozylam nowy link BRYTYJSKI DWOR Odpowiedz Link
pia.ed Czy mowili o tym w telewizji? 17.02.17, 11:51 Podobno powstala jakas macedonska strona internetowa, na ktorej podaje sie falszywe wiadomosci. W tym artykule tez o tym pisza. www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/sa-forvanskades-nyheten-om-kyrkbajsaren/ . . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Czy mowili o tym w telewizji? 17.02.17, 14:58 *Pia, chyba to wczoraj tak pobieznie przeczytalam naglowe w gazecie, ale sie w niego nie zaglebialam. Dzisiejszych wiadomosci w TV jeszcze nie sluchalam a radio mam wylaczone, bo nie mam nastroju go sluchac. Nad glowa renowuja mieszkanie po dziadku co poszedl do domu starcow i co rusz sie tluka, piluja. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Czy mowili o tym w telewizji? 17.02.17, 17:12 JA NIEZBYT ROZUMIEM, JAKI JEST CEL PUSZCZAC W SWIAT FALSZYWE WIADOMOSCI ... ALE PODOBNO CI KTORY ZNAJDA DOBRA HISTORIE, MOGA DUZO ZAROBIC. Jak bede miala czas, to znajde na google tytul tego sajtu i zobacze co pisza ... . Odpowiedz Link
maria88 ból kregosłupa 22.02.17, 09:58 Lusiu widzę,że skarzysz sie na ta dolegliwość Voltaren to jest lek silny, raczej przeciw bółowy. Spróbuj kupić jakąś maść z gorczycą albo plastry gorczycowe do przylożenia. Jeśli tego tam nie ma to posmaruj się przed pójsciem spac czystym spirytusem lub Maścią Końską -taka jej nazwa- rozgrzewającą. Do wewnątrz tez koniecznie coś wzmacniajacego stawy i kosci. Jak tego nie wyleczysz to bedziesz miała problem z podrózowaniem. Z ziół polecam picie pokrzywy. Odpowiedz Link
pia.ed Lusiu, tu jest o Götaplatsen ... 02.06.17, 22:44 Podobno takie firande jest co roku, z petardami i zasmiecaniem, ale w tym roku bylo tak gwaltowne, ze zagrazalo bezpieczenstwu publicznemu, i policja musiala ewakuowac ludzi z placu.... www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/v%C3%A5ldsamt-upplopp-p%C3%A5-g%C3%B6taplatsen-1.4339373 . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Lusiu, tu jest o Götaplatsen ... 03.06.17, 10:17 *Pia, to co sie teraz dzieja na takich uroczxystosciach, to jest niedopuszczalne, ciekawe kto jest motorem takiego zachowania ludzi - a podejrzewam to to wiecej chyba mlodziez jest na takich zgromadzeniach. W srode u nas w parku gral jakis zespol, policjant jechal na motorze, i na kasku mial zamontowana kamere, ale bylo spokojnie. Odpowiedz Link
kendo Re: migrena 03.06.17, 11:59 bede musiala do sklepu sie po nia udac,uffffffffffffff na tv 7 program o ogrodach "kochaj swoj ogrod" "jednym okiem ogladam..teraz sie zaczol"i pewnie przysne Odpowiedz Link
pia.ed Re: Lusiu, tu jest o Götaplatsen ... 03.06.17, 12:34 Oczywiscie, ze to jest MLODZIEZ ... Moze troche tych obchodzacych mature, a reszta to nastoletni chuligani ktorzy korzystaja z kazdej mozliwosci obrzucenia policji butelkami, kamieniami, czy krzeslami z kawiarni. W artykule jest dokladnie opisane jak to sie zaczelo i dlaczego policja musiala wkroczyc do akcji. W Malmö nigdy takich incydentow nie bylo. "Studenten" to jest dzien radosci. Mlodziez jezdzi po miescie samochodemi, a potem rozchodzi sie do domow aby tam swietowac z rodzina. Pare lat temu bylam w Sztokholmie wlasnie podczas "utspark" i policji w ogole nie bylo. Ale Göteborg jest specyficzny, bo tam jest wielu cudzoziemskich, bezdomnych nastolatkow, zbierajacych sie pod galeria Nordstan ... i ci tylko czekaja na takie rozroby. "Detta efter att polis på plats blivit attackerade med smällare och glasflaskor under studentfirande. – Ett femtiotal ungdomar kastade kafémöbler mot polisen, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson vid region Väst." lusia_janusia napisała: > *Pia, to co sie teraz dzieja na takich uroczxystosciach, to jest > niedopuszczalne, ciekawe kto jest motorem takiego zachowania > ludzi - a podejrzewam to to wiecej chyba mlodziez jest na takich > zgromadzeniach. > Odpowiedz Link
kendo Re: Lusiu, a moze tak na rowerek????? 04.06.17, 08:59 skonczylo mi sie mleko do kawy na jutro, wiec moze w strone Willys na Långebro?? Odpowiedz Link
kendo Re:zapomniana komora 13.06.17, 08:41 moge wpasc po nia tak kolo 13 godz.lub troszke po, pasuje Pani...??????????????? wczesniej sie nie obrobie Odpowiedz Link
kendo Re:zbieram sie do Ciebie 16.06.17, 11:08 bo pozniej moze nie byc wolnego miejsca na parkieringu Odpowiedz Link
kendo przyjedziesz??? 20.06.17, 13:14 sa juz do odebrania rzeczy podjechala bym odebrac Odpowiedz Link
xystos Re: przyjedziesz??? 11.08.17, 06:22 www.kristianstadsbladet.se/nyheter/polisen-varnar-for-bluff-sms-2/ oprucz tego.mlodzi polskojezyczni mlodzi.ludzie dzwonia do.drzwi.pytajac sie w czysto szwedzkim jezyku czy tu mieszka ktos polsko jezyczny ze chca bildać Klub Polski ..noo I patrzajcie jak.wnuczki sie nam.rozwijaja. Pzdr Odpowiedz Link
kendo Re: falszywe SMS-y 11.08.17, 19:59 kazda okazja do oszukania jest dobra, ale madry i rozwany nie da sie nabrac.. Odpowiedz Link
kendo Re: cocacola i spotkanie 24.08.17, 08:17 chyba tak,spotkanie integracyjne tak sie rospocznie, dopisalam juz puszke do listy malych zakupow, wezme plecaczek,bedzie mi pasowac na rower.. autobus mam 10:06 ,pod sam sklep rowerowy, wracajac do markietu wdepne,bo tyle sklepow po drodze i niemusze do domu sie spieszyc,bedzie na luzie dziekuje za przypomnienie Odpowiedz Link