lusia_janusia 05.04.12, 13:11 Komputer u Kendo nie funkcjonuje, czeka na dzecie, ktore ma popatrzyc czy da sie cos z tym fantem zrobic. -Lusia- Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: KENDO - komputer 05.04.12, 15:16 Dzięki Lusia,myślałam,że jest tak zajęta.Oby udało się naprawić. Odpowiedz Link
greis52 Re: KENDO - komputer 05.04.12, 21:20 dobrze ze naprawiacz w rodzinie jest na pewno szybko wyleczy komputer Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - komputer 06.04.12, 18:14 "wyleczyl" i glowa krecil, z komentarzem... mama,wiesz,ze teraz duzo takich podejzanych kartek krazy,nie otwieraj a bedziesz miec zdrowy komp.... Odpowiedz Link
greis52 Re: KENDO - komputer 06.04.12, 19:04 słuszna rada, zapamietam choć bywam ostrożna ale poczta zawalona korespondencja i nawet spam jej nie zatrzymuje... jak oni to robia ze wdzieraja się na siłę w cudza pocztę? i to ta zła strona internetu Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - komputer 06.04.12, 20:31 Greis, moja poczta tez zawalona, stram sie teraz przynajmniej co drugi dzien zajzec i "posprzatac".... nie wysylam nikomu przez net zadnej kartki, by w razie co nie bylo na mnie.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KENDO - komputer 06.04.12, 20:34 No i sluszna racja, ja to sie juz boje na jaki kolwiek tangient przycicnac, zeby sobie znowu bigosu nie narobic. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - komputer 08.04.12, 08:14 *Lusia mowimy o kartkach swiatecznych wysylanych na nasze skrzynki pocztowe gazetowe, pare lat temu byla "masakra" duzo ludzi dostalo zarozone virusem w kompach, a moj obecny przypadek,jakis niefortunny byl, choc niezavisrusowany-ciezko bylo zdjagnozowac... nie otwieram nic co nieznam adresu i zadnych kartek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: KENDO - komputer 08.04.12, 08:29 No nie wiem jak to jest, ale zauwazylam ze na tych stronach co jest duzo dodatkowych nagran z melodiami i roznego rodzaju kartek to trudno przewijac do gory i odwrotnie... nie wiem czy to wina mojego kompa czy lezy jakas inna przyczna za te niedociagloscia... ale nie ma sprawy jakos sobie radze. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - komputer 08.04.12, 08:40 znowu cos sie "zajechalo"??????? u mnie normalnie przewija, moze zrob tak, *wylogoj sie sie z fora, *skasuj ta strone *iponownie klikajac na "+" zaloz ponownie nowa strone powinno pomuc, Odpowiedz Link
pia.ed Re: KENDO - komputer 08.04.12, 15:17 kendo napisała: > znowu cos sie "zajechalo"??????? > u mnie normalnie przewija > > moze zrob tak, > *wylogoj sie sie z fora, > *skasuj ta strone > *iponownie klikajac na "+" zaloz ponownie nowa strone > powinno pomuc, Mnie tez czesto strony z sie zacinaja, dlatego z ciekawoscia czytam. Nie rozumiem jednak jak mozne wylogowac sie z fora? Chyba wylogowac sie z Gazety? No i po co "ponownie klikac na PLUS"? Zeby zalozyc nowa strone ... nigdy tak nie robilam ... moze wyjasnisz dlaczego ma sie klikac na "+" , co to klikanie na "daje"? Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - komputer 08.04.12, 16:12 *Pia z siostra mamy podobne "programy,"ze mozemy nowa strone zalozyc klikajac w pasku na "+" pokazuje nam sie srtona "czysta" i wybieramy z faworitow to co chcemy i mamy po kolei to co chcemy czytac/pisac.... tak,oczywiscie wylogowac sie z gazeta.pl, ale do siostry na rzie jeszcze tak musze pisac,coby zrozumiala, nie jest jeszcze "obyta z termami komputerowymi" Glad Påsk Pia, przepraszam,zapomnialam Cie ujac w "liscie" w zyczeniach Wielkanocnych. Odpowiedz Link
pia.ed Re: KENDO - komputer 09.04.12, 02:17 Kendo, jako osoba samotna zadnych Swiat nie obchodze i nawet nie zagladam do list z zyczeniami ... wiec mozesz miec spokojne sumienie. Nigdy nie slyszalam o takim programe z "bialymi kartkami" i plusem ... U mnie w komputerze jest niesamowity balagan, bo nie ma mi kto pomoc, wiec wszystko robie sposobem domowym ... Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - komputer 09.04.12, 10:40 *Pia mam u gory w pasku web sidy-tak jak ty, pozatm przy tej ostatniej mam kwadracik,kiedy najade myszka to "jest biala kartka z gwiazdka"nakladam przez klikniecie nowa strone ,ktora jest "biala" czyli czysta, pozniej z favoritow wybieram sobie to co chce , w ten sposob mam "na wiechzchu wszystkie strony tam gdzie zagladalam" Wesolego Aleluja.... gdbyby nie tesciowa dzisiaj na obiedzie, tez mielibycmy "normalny poniedzialek"... Odpowiedz Link
pia.ed Re: KENDO - komputer 09.04.12, 13:32 Podejrzewam, ze uzywasz przegladarki Firefox . Tam tak jest, niestety nie na mojej Internet Exploer ... Mam zalozony Firefox, ale nie potrafie sobie z tym programem poradzic Kiedy likwiduje jedna strone to znikaja mi wszystkie ... Ciekawe, ze kiedys korzystalam z Firefox przez kilka lat, i nie mialam problemu ... Musieli ten program unowoczesnic ... Wlasciwie to chetnie wrocialabym do Firefox, bo Internet Exploer czesto przestaje mi dzialac, szczegolnie jak wchodze na jakis link, i zdarza sie, ze wszysko mi ginie ...albo zacina sie! Odpowiedz Link
pia.ed Re: KENDO - dzis Uppdrag granskning 11.04.12, 11:01 Na pewno beda mowic o operacjach powiekszania biustu ogolnie, ale porusza tez sprawe tej 28-latki z Malmö ktora po operacji w Polsce lezy dalej w spiaczce ... Ja juz tyle czytalam i widzialam na temat tej dziewczyny, ze patrzec nie bede, ale moze Ty chcesz patrzec? Jest tam tez artylul o lekarzach szwedzkich ktorzy musza poprawiac bledy lekarzy za granica. www.sydsvenskan.se/sverige/blivande-frun-vaknade-aldrig-ur-narkosen/ Odpowiedz Link
kendo Re: KENDO - dzis Uppdrag granskning 11.04.12, 12:01 dzieki Pia, jak nie zapomne, bede sledzic, tez na poczatku sledzilam... myslalam,ze ta dziewczyna juz umarla?. straszne.... Odpowiedz Link
pia.ed Siedmiu gwalcicieli-azylowcow skazanych ... 11.04.12, 17:31 Niestety osmy z nich zostal uniewinniony i teraz moze sie starac o olbrzymie odszkodowanie za czas spedzony w areszcie ... www.sydsvenskan.se/sverige/sju-domda-for-gruppvaldtakt PS.Ta dziewczyna nie umarla i moze jeszcze zyc 40 lat ... Jej narzeczony od 10-ciu lat poszedl dalej i ma nowa sambo. Odpowiedz Link
kendo Re: Siedmiu gwalcicieli-azylowcow skazanych ... 11.04.12, 17:36 i tu wlasnie jest blad w szwedzki sadownictwie, ze wymiga sie od kary i chce odszkodowanie... bede ogladac reportarz o "uspionej" acha, a probowlas Pia Skype z koncowka "com"tez bedzie po angielsku, a moze jest alternatywa wybrania jezyka?, rozejzyj sie dobrze w propozycjach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Siedmiu gwalcicieli-azylowcow skazanych ... 11.04.12, 17:58 Sprobuje ... ale sobie duzo po tym nie obiecuje, bo kiedy wybralam szwedzkie Skype to bylo na poczatku po szwedzku, i nagle jak za dotknieciem rozdzki czarodziejskiej zmienialo sie na angielski ... Pewnie chcieli zebym cos podpisala, nie wiedzac CO podpisuje .... i potem placila. Na polskim Skypie tez caly czas namawiaja na podpisanie platnej umowy! Odpowiedz Link
kendo Re: Siedmiu gwalcicieli-azylowcow skazanych ... 11.04.12, 19:57 nic nie slyszalam o jakims avigift za Skaypa, popytam dzieciecia czy cos wie, jutro Ci napisze... teraz zmykam na rekomedowany przez Ciebie program. Odpowiedz Link
pia.ed Skype 11.04.12, 23:26 kendo napisała: nic nie slyszalam o jakims avigift za Skaypa, Za zalozenie Skype i za rozmowy za pomoca komputera nic sie nie placi ... ale mozna takze ze Skype dzwonic na TELEFON kogos kto nie ma komputera i zeby moc to zrobic to trzeba uiscic oplate. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Skype 11.04.12, 23:48 Mialas racje, ze mozna wejsc na angielka wersje Skype i zmienic jezyk ... Boje sie zainstalowac Skype, bo boje sie ze zainstaluje wersje platna ... tutaj nie mowia o niczym innym jak tylko o placeniu ... www.skype.com/intl/sv/get-skype/on-your-computer/windows/downloading/ Odpowiedz Link
kendo Re: Skype 12.04.12, 16:08 *Pia, przepraszam, zapomnialam wczoraj zadzwonic, dzis juz kartke polozylam przy telefonie i dowiem sie co i jak z tym Skype. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Skype 12.04.12, 16:54 A maila nie mozesz do syna napisac??? Przeciez nie bedzie Ci podawal linkow przez telefon ... PS. Jak z wczorajszym ogladaniem telewizji? Ja wlaczylam o 20 00, ale zaczeli mowic o budowie stadionu w Solna pod Sztokholmem, wiec wylaczylam. W programie w gazetach tez podali, ze beda pisac o jakiejs aferze, nic nie wspominali o operacjach plastycznych ... Program jest kilkakrotnie powtarzany, wiec jak bylo cos ciekawego to moge popatrzec na powtorke. Odpowiedz Link
kendo Re: Skype 12.04.12, 17:06 wlasnie tez ogladalam ta afere s Solna.... urzednicy z komuny nie chcieli byc w tv na interviu...wiec dalej "mistisk" jezeli bedzie trzeba to zalinka mi linka na maila... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Skype 12.04.12, 19:31 No a obiecanego programu o chirurgii plastycznej nie bylo??? Mnie najbardziej chodzi o sprawdzenie czy moge sie spokojnie sciagac te szwedzka wersje, to tylko niech Twoj syn sprawdzi ...Ja Skype juz mam, wiec musze przerwac przed samym koncem ... Ten bezplatny Skype do rozmow komputerowych zamiescili w tej samej rubryce, co abonament na rozmowy telefoniczne platne. Za chwile przyjedzie do mnie dziewczyna z Polski, bedzie u mnie spac dwie noce, ale ona szwedzkiego nie zna. No i nie wiem jak chetna bedzie do pomocy ... bo o komputerze z nia nie rozmawialam. Odpowiedz Link