17.05.12, 09:26
zakladam od razu "skrzyneczke w rzeczce"
bo jak juz wszyscy wiedza,
ze nazwa Vistula,
to nic innego jak nazwa rzeki Wisla

tutaj bedziemy kierowac swe zapytanie /prosby/krytyki
to taki "osobisty Twoj kacik"
milo ze chcesz z nami klikac
Obserwuj wątek
    • kendo Re: alfredka1 17.05.12, 09:29
      Witaj Alfredko

oczywiscie przyjmujemy do naszego grona,
      po takiej protekcji jakbig_grinorka/Lusia

a osobiscie,cos sobie przypominam nika,
      ze gdzies tez juz sie spotkalysmy....

rozgosc sie tutaj,
      styl plywania dowolny,fszak wszystko w granicach dozwolonego rossadku,
      cobys nam nie utonela....ale za uszeta bedziem wyciagac...

pozdrawiam cieplutko.
      • kendo Re: alfredka1 17.05.12, 09:31
        Autor: lusia_janusia 16.05.12, 23:07 Dodaj do ulubionych
        Odpowiedz cytując OdpowiedzALFREDKO

Witaj serdecznie w naszch progach,
        a my tutaj to wszystkie" Dziewczyny"
        Prosze Cie rozgosc sie, rozejrzyj i dzien podoby do dnia, czasem sie
        cos dzieje ciekawego, ale to juz zalezy od nas samych.
        Milego pobytu
        -Lusia
        • lusia_janusia Re: alfredka1 17.05.12, 09:40
          ALFREDKO
          Kendo przeniosla wczorajsze moje przywitanie Ciebie
          z poprzedniego watku.
          Ale zeby porzadkowi stalo sie zadosc, witam ponownie
          serdecznie i mam nadzieje, ze pozostaniesz z nami.
          dobrego dnia-
          -Lusia-
          • tetika Re: alfredka1 17.05.12, 10:47
            hmmm to ja sie opisalam u Kendo do Alfredki
            Kendo badz uprzejma przeniesc moje pisanie smile
            • dorka556 Re: alfredka1 17.05.12, 11:35
              Alfredko miła, witam serdecznie, na razie wirtualnie, w wielce sympatycznym towarzystwie.
              Za kilka dni spotkamy się w realu i już nie mogę się doczekać.
              Pogodę zamówiłam.
              • greis52 Re: alfredka1 17.05.12, 13:54
                miło bedzie jak rozgościsz siesmile
                przyjemnosci realnych Wam zyczę...
                • jaga_22 Re: alfredka1 17.05.12, 14:10
                  Wszystko przejrzałam,a Alfredki nie dojrzałam,
                  ale oczywiscie witam serdecznie. https://www.e-gify.com/gify/69.gif
                  • kendo Re: alfredka1 17.05.12, 15:16
                    i ja tez Jagus
                    nie zobaczylam dzis Alfredki,
                    wczoraj byla i w moim "pocztowym okienku sie wpisala"

wiec czekamy wszyscy na Alfredke

Alferdko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    czekamy i pozdrawiamy
                    • kendo Re: alfredka1 17.05.12, 16:16
                      *Alfredziu
                      i gdzie sie podziewasz,
                      wszyscy niemal Cie przywitali....

tetika 17.05.12, 10:45 Odpowiedz
                      Witaj Alfredko
                      zawsze milo widziec nowa duszyczke
                      tu sie o wiek nie pyta, tylko pisze
                      ja weszlam kiedys z zyczeniami i.....zostalam
                      dobrze sie tu czuje i dziewczyny mnie cieplo traktuja. z Toba bedzie tak samo
                      • alfredka1 Re: alfredka1 17.05.12, 16:28

Jestem jestem , dzięki za słowa miłe i powitanie cieple.
                        Jestem z Alternatywnych 40+, bywam też na 40/50 i prawie 60.
                        Od rana biegałam kurcgalopkiem albo w podhalańskich podskokach od od lekarza do lekarza-.
                        Recept furę nazbierałam coby, gdyby mrozy nadeszły ,mieć czym buty dla ocieplenia wymościć...
                        krótko o sobie - starowinka nad starowinkami, jeden mąż, jedno dziecko, bez wnucząt. Mieszkam w Szczecinie, pochodzę z Kresów Wschodnich., kocham Tatry.
                        Pozdrawiam serdecznie, sympatycznie tu bardzo.
                        Teraz znów biegnę wymienić kurtkę bo mi dziecinka /Wędrowiec/ kupiła za dużą-.
                        ccmok cmok .....
                        http://i48.tinypic.com/10er32u.jpg
                        • lusia_janusia Re: alfredka1 17.05.12, 19:38
                          To widze ALFREDKO, zes osoba zabiegana a i sznowne zdrowko
                          nie takie jak trzeba, ale kto dzis jest tez i zdrowym.
                          To zycze moc zdrowia i wytrwalosci we wspisach tu...?? i tam...??
                          -Lusia-
                          • irene.jg Re: alfredka1 17.05.12, 20:49
                            I Alfredkę zdążę przywitać smile My się znamy z forum DDD. Myślę, że będzie Ci tu dobrze z nami smile http://s4.rimg.info/9344fc01bd43fe2d5b209fa36c4bb2ef.gif
                            • alfredka1 Re: alfredka1 17.05.12, 23:14

Już mi jest dobrze i cieszę się, że spotykam znajome smile)
                              Do lekarzy to biegam po skierowania na badania kontrolne /muszą być co pół roku/. Terminy stąd do ... nieba albo piekła.....
                              • lusia_janusia Re: alfredka1 17.05.12, 23:44
                                To tez widze ze jestes nocnym Markiem tak jak ja,
                                a grund to dobra mina do zlej gry, jak ja to mam zwyczaj
                                tutj mowic. tzn, nie na Forum, tylko w moim prywatnym
                                zyciu.
                                -Lusia-
                                • kendo Re: alfredka1 18.05.12, 08:33
                                  jestes w koncu

wiatam
                                  widze ze optymistka z Ciebie wielka,
                                  to dobrze,

morze tez wykorzystuje na relax po stresie
                                  mieszkam chyba z 20 min drogi autem,
                                  wiec kiedy ochota to wsiam i jade....

gory tez uwielbiam
                                  bo wychowalam sie u podnurza Sudet
                                  wiec tutejszy kraiobra jakos nie pasuje mi do mojej mentalnosci
                                  ale do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic.

cieplo witam i pozdrawiam

PS;..
                                  az zadroszcze spotkania z Dorka,
                                  mam nadzieje,ze pozwolisz obejzec fotki,ktore zrobisz w odwiedzinach----
                                  • kendo Re: alfredka1 -przenioslam tutaj wpis Tetiki 12.06.12, 20:21
                                    Tetika omylkowo w mojej skrzyneczce Cie powitala

Autor: tetika ☺ 17.05.12, 10:45 Dodaj do ulubionych
                                    Odpowiedz cytując Odpowiedz
                                    Witaj Alfredko
                                    zawsze milo widziec nowa duszyczke
                                    tu sie o wiek nie pyta, tylko pisze
                                    ja weszlam kiedys z zyczeniami i.....zostalam
                                    dobrze sie tu czuje i dziewczyny mnie cieplo traktuja. z Toba bedzie tak samo
                                    • alfredka1 Re: alfredka1 -przenioslam tutaj wpis Tetiki 13.06.12, 18:30

Kazde miejsce na powitanie jest dobre. A wchodząc prawie zelowki zdarlam, tak dokladnie buty czyscilam.
                                      Po powrocie z Taterek, chorobska rodzine i mnie nawiedzily. Podobno gdy nic sie nie dzieje to szybciej ludzie odchodza. Ja sie staram by zawsze byl RUCH.
                                      Dzisiaj dowiedzialam sie, ze moja dr juz nie moze mi wypisywac recept na lek, ktory biore od 5 lat. Mam isc do Kliniki onk. i stamtad przyniesc zaswiadczenie albo niech mi wypisuja recepty. A tam tlumy ludzi i ciasnota wielGa, nie przyjma niezarejestrowanych.
                                      Moze uda sie wejsc jako ostatnia, pasc na twarz przed lekarzem i jeczec i blagac i lzy obficie lac..
                                      A tak powaznie, interesuje mnie jakie naduzycia moze popelnic lekarz , ktory ma cala dokumentacje i na jakie licho komus moze byc potrzebny lek o wdziecznej nazwie AROMEK?
                                      • lusia_janusia Re: alfredka1 -przenioslam tutaj wpis Tetiki 13.06.12, 18:43
                                        No witaj ALFREDKO
                                        Po przyjezdzie z gor jak sie wpisalas, to bylam troche
                                        zagubiona, nie wiedzialam co do czego, jak te dwa wpisy
                                        ze soba polaczyc, to teraz juz wiem co jest grane - dziekuje-

To b.dobrze ze nie tracisz ducha, humoru i do wszystkiego
                                        podchodzisz racjonalnie, ale mam nadzieje, ze jakos dopniesz
                                        swego i znajdziesz odpowiednia droge, aby ta medycyne dla
                                        Siebie zdobyc. Trzymam kciuki.

I zagladaj do nas bedzie nam weselej i nawzajem bedziemy
                                        sie podnosic na duchu.
                                        -Lusia-
                                      • kendo Re: alfredka1 13.06.12, 18:44
                                        i tak trzymaj Alfredko,
                                        grunt to optymizm a widac Tobie go nie brakuje,
                                        jestes w ciaglym ruchu a to dla zdrowia dobrze sluzy,
                                        no coz leki zapobiegawczo dobrze brac by miec zabezpieczeninie na dalsze lata....

maja chyba takie reguly by potwierdzic od specjalisty,ze lek w dalszym ciagu potrzebny,
                                        sciskamy i trzymamy kciuki za zdrowie i czeste odwiedzinki na Vistuli.
                                        • tetika Re: alfredka1 13.06.12, 18:51
                                          Alfredko znalazlam takie cos, nawet jak nie pomoze to i nie zaszkodzi
                                          przeczytaj sobie a te odmiany mozna kupic na allegro ( nasiona)
                                          tylko-jezus.pl/?p=1962
                                          • alfredka1 Re: alfredka1 13.06.12, 19:43
                                            Tetiko mileńka,
                                            serdecznie dziękuję, wzruszam się gdy dowiaduję się, ze ktos mysli, ze pomoc chce.
                                            Link przeslalam do corki, ciekawe co odpisze.
                                            Pozdrawiam
                                            • alfredka1 Re: alfredka1 13.06.12, 20:56

"Dziecko" odpisalo-
                                              Działanie kapsaicyny znane jest od dawna. To główny składnik rozgrzewających mazideł.
                                              Działanie antyrakotwórcze zbadano głównie w warunkach hodowli komórkowych.
                                              By odczuć działanie na żywym organizmie, trzebaby codziennie jeść kilogram(y) ostrych papryczek.
                                              ----------------------------------
                                              najważniejsze, ze badania sa.
                                              • kendo Re: alfredka1 13.06.12, 21:00
                                                o jeja....
                                                czyli konsultacja udana?
                                                to cos "ostrego" do polykania??
                                                ale jak pomaga to ciekawe mozna chyba sprobowac.....
                                                ale chyba z jeszcze jedna konsultacja lekarza czy juz nie potrzeba?
                                                • lusia_janusia Re: alfredka1 13.06.12, 21:12
                                                  To bardzo ciekawe, ale ja mam uczulenie jak sie mascia
                                                  posmaruje, a juz wogole nie toleruje plastrow"Capsiplastr"
                                                  bo mnie babluje jak Kendo przy alergii.
                                                  -Lusia-
                                                  • tetika Re: alfredka1 13.06.12, 21:53
                                                    hmmm a terapia gersona?
                                                    na you tubie jest o tym kilka czesci, poszukaj sobie.
                                                    ja nie mowie ze papryczki cie wylecza od razu , ale na pewno nie zaszkodza smile
                                                    a co moze wspomoc organizm jest tylko dobre nawet jesli w malych ilosciach to lepsze niz nic.
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 13.06.12, 21:58
                                                    No jak przyjade do mamy to bedziemy razem
                                                    probowaly i sluchaly reakcji.
                                                    -dzieki Tetiko-
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 13.06.12, 22:25
                                                    Jak dotąd jeszcze nic nie wynaleziono na raka prócz chemii.
                                                    Nie można wierzyć w takie wynalazki.
                                                  • tetika Re: alfredka1 14.06.12, 10:06
                                                    to jest pierwsza z 9 czesci.
                                                    nie mam pojecia czy iwerzyc czy nie, ale polaczenie obu metod na pewno wzajemnie sobie nie zaszkodzi.

--
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/AFoec9GsOHTbebtJBA.jpg

Kącik Przyjaźni
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 14.06.12, 20:44

Rak, odpowiednio wczesnie wykryty jest wyleczalny rożnymi metodami, w zależności od rodzaju i zaawansowania choroby.
                                                    Wykryty wcześnie i usuniety wraz z organem /lub jego częścia/ , natępnie przez kilka lat "karmiony "lekiem osłonowym przed ewentualnie gdzies ukrytymi komorkami . daje powrót do zdrowia. Tym lekiem wlasnie jest dla mnie AROMEK . Kontrola co pół roku przeróżna, rtg, usg sutków i całości no i cytologia.
                                                    I na tym kończę . Badajcie się regularnie dziewczyny a i panowie tez , prostata - badanie PSA.
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 14.06.12, 22:31
                                                    ALFREDKO
                                                    U nas przysylaja zawiadomienia na cytologie i
                                                    badanie piersi, co ja zawsze przezywam bo nie
                                                    lubie tego badania, nawet kiedys to i sobie
                                                    pokrzyczalam. I co ja zrobie, ze jestem taka
                                                    slaba na bol wlasnie w tej okolicy.
                                                    -Lusia-
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 15.06.12, 11:52

krzyczysz tak naprawdę nie z bolu ale w podswiadomosci masz w sobie strach czy sie cos nie zaleglo.
                                                    Pokrzycz sobie, pokrzycz, przynajmniej bedziesz szczesliwa, ze wszystko w porzadku i masz spokoj na caly rok. Usciski delikatne bardzo smile
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 18.06.12, 09:28
                                                    ALFREDKO
                                                    Wracajac do pieczenia, to jak nie chcesz zwijac w rolade
                                                    tego biszkoput, to podzielic mozna na pol i przelozyc masa/nadzieniem/
                                                    i bedzie torcik prostokatny
                                                    No jak mi sie jeszcze cos przypomni to ewentualnie dopisze.
                                                    Do napisania.... owocnych wypiekow....
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: alfredka1 06.08.12, 08:59
                                                    hej
                                                    oczywiscie Alfredko,
                                                    przyjmujemy Twoja Siostre do naszego grona....
                                                    nie musi sie niczego wsdycic,
                                                    my tu samie swoje "dziewczyny"
                                                    pozdrawiam Was obie

acha...
                                                    no i moze jakos w skrocie o weselnych emocjach nam opowiesz?.
                                                  • czubatek Re: alfredka1 06.08.12, 20:30
                                                    Witam za mile przyjecie do grona Vistuli,rzadko ostatnio bywam na forum mam klopoty ze zdrowiem a najwiekszym naszym problemem jest nasza kocia Victoria jest niewidoma na jedno oczko a przy tym ma stan zapalny oczka,probujemy zllikwidowac zapalenie lekami ale jesli nie bedzie polepszenia bedziemy musieli to oczko operowac,przezywamy to bardzo,przepraszam,ze marudze o swoich problemach ale juz koncze i serdecznie pozdrawiam cale grono Vistulakowsmile
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 06.08.12, 21:59

czubatku, tutaj wszyscy są mili smile)
                                                    pisz w poszczególnych watkach.
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 06.08.12, 23:29
                                                    Hej! CZUBATEK
                                                    To przykro jak choruja nasi pupile.
                                                    Ja pilnuje corki pieska Chu-CHa nazywamy go na Vistuli
                                                    "Maluszkiem", urodzil sie z niewyksztalconym biodrem, i do tej
                                                    pory -6 lat- ma problem. Najgorzej zima. Corka kupuje droga
                                                    medycyne, a teraz specjalne jedzenie bazowane ma lososiu.

Witam Ci poza tym serdecznie w naszym gronie, zagladaj
                                                    zawsze kiedy tylko dysponujesz wolnym czasem.
                                                    -Lusia-
                                                  • czubatek Re: alfredka1 28.08.12, 21:23
                                                    Naszej koci jest juz troche lepiej,powoli dochodzi do siebie,radosc w rodziniesmile)
                                                  • greis52 Re: alfredka1 28.08.12, 21:26
                                                    to i my się radujemy
                                                    pozdrawiam!
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 28.08.12, 22:11
                                                    CZUBATKU
                                                    To milo uslyszec taka wspaniala wiadomosc.
                                                    I na pewno wydobrzeje i bedziecie sie dllugo
                                                    nawzajem cieszyc.
                                                    Zagladaj do nas czesciej....
                                                    pozdrawiam ...
                                                    -Lusia-
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 18.09.12, 21:56

wRZESIEN MIJA, JESIEN NADCHODZI, LATO BABIE CZLECZYNE OPLATUJE... A TU NIC - CISZA WRZESNIOWA sad((
                                                    cZUBATKU, CIESZYMY SIE WSZYSCY, ZE KOCIA MA SIE LEPIEJ. wEDROWIEC /DZIECIE ME/ WLASNIE WROCILA I TWIERDZI, ZE NADAL NA PIEKNA SIERSC /KICIA NIE cZUBATEK/.-
                                                    wODNIK /PRZYBOCZNY MOJ/ Z KOLEI WSZYSTKIEGO CIEKAW, WIEC NA POCZATEK PODLIZUJE SIE wAM. kLANIA SIE NISKO, RACZKI CALUJE I W OGOLE W PORZADKU JEST.
                                                    tAK WIEC ZNACIE SIOSTRE MA, CORKE I OPIEKUNA "PCI MENSKIEJ- "
                                                    wCZORAJ PRAWIE CALY DZIEN PRZELEZALAM NA iZDEBCE, , POLOZYLI, KROPLOWKI DAWAKI, EKG ROBILI I W OGOLE DZIWNIE SIE ZACHOWYWALI. wIECZORKIEM WYPUSCILI - POMOGLO.
                                                    i TO WSZYSTKO PRZEZ WYWROTKE W LAZIENCE A WYWROTKE PRZEZ NISKIE CISNIENIE 101/56/50 . ZYCIE JEST PELNE NIESPODZIANEK I DOPIERO NA IZDEBCE PRZEKONUJE SIE, ZE JESTEM ZDROWA, POGODNA I JESZCZE TROCHE POZYJE /OBY DO GWIAZDKI/
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 19.09.12, 09:26
                                                    Witaj ALFREDKO
                                                    Zyj nam jak najdluzej, zeby wszyscy mieli pocieche z Ciebie.
                                                    A z tym cisnieniem to roznie bywa, ja tez cierpie na ta przypadlosc i
                                                    wiele jeszcze innych, ale lepiej sie nie chwalic, to sie nie wie, ze sie'
                                                    *je ma*

Chyba nie bylas sama w domu podczas tego upadku i wlasnie dostalas
                                                    zaraz pomoc???

To dobrze i cieszy, ze pozostali Wedrowiec, Wodniki, Czubatka i Kicia,
                                                    maja sie dobrze- zycze zeby bylo jak najdluzej w zdrowiu i dobrym nastroju.

Zapraszamy w nasze skromne progi i czekamy na dalsze wiesci-opowiesci.
                                                    -Dzieki.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 19.09.12, 10:04
                                                    Ojej,to się porobiło Alfredziu. kwiat Moja niespełna 3 latka wnusia,jak narzekam,że coś mi doskwiera,mówi...babciu... musisz uwaziać
                                                    Ty też Alfredziu musisz UWAZIAĆ.
                                                    Wczoraj z rana miałam tylko 95/55 ....i zaraz zrobiłam sobie kawę
                                                    co mi podniosło do 97/59
                                                    a dziś już jest dobrze
                                                    .Myślę,że już się dobrze czujesz,to daj znać i życzę ZDRÓWECZKA natychmiastowego.smile
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 19.09.12, 20:37

coraz lepiej ale troche zakrecona jestem.
                                                    Do omdlen jestem nawykla od dziecinstwa.

Inne chorobska zbieralam przez cale zycie....
                                                    Jutro znow przychodzi pan Balkonowiec, ale bedzie pieeeeknie.
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 19.09.12, 22:00
                                                    Zycze owocnej prcy z chusta, Kendo pokazywala swoje
                                                    dziela chyba na linku "sprytne raczki" ja zrobilam biala a KENDO
                                                    ta kolorowa z falbanka,

SZYMEK ja bedac w Polsce w Biedronce zakupilam herbate
                                                    ekspresowa z siedmiu ziol, ktora podnosi cisnienie, i mnie naprawde
                                                    pomogla, ze u lekarza mialam normalne,herbata zielonymbi grubymi literami
                                                    Herbal, cieniutkimi literami Time
                                                    "Ziolowa kompozycja 7 ziol"

Trzeba sie jakos ratowac, moze akutrat ci przypadnie do smaku, nawet
                                                    smakuje bez cukru. Napewno dozyjemy, trzeba tylko pozytywnie myslec,
                                                    zeby jak najdluzej pozyc.
                                                    Trzymam kciuki za wszystko i dobrej mysli.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 20.09.12, 12:25
                                                    W składzie jest lukrecja,która nieznacznie podnosi ciśnienie krwi,
                                                    najwięcej jest rooibos bo aż 50 % ale obniża ciśnienie .

https://2.bp.blogspot.com/-NrHHCB8ONSo/TvH2fgU7UmI/AAAAAAAAA5A/xCSZSYth7Ic/s320/Herbal+Time+7+zi%25C3%25B3%25C5%2582.jpg

dziennik-konsumenta.blogspot.com/2011/12/herbal-time-kompozycja-7-zio-mokate-zio.html
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 20.09.12, 16:03
                                                    Mnie tam nie obnizylo, tylko podnioslo do normalnego.
                                                    ale przeciez kazdy inaczej reaguje na rozne ziola,
                                                    dzieki JAGO wlasnie taka sobie zawsze przywoze.
                                                    -Lusia-
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 20.09.12, 20:27

Moje "pomiary" to `110/50/50
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 20.09.12, 20:40
                                                    SZYMKU chyba Ci dali jakis "ELIXSIR" zycia i mysli do przetrwania,
                                                    badz dobrej mysli.
                                                    Zapisz ta chorobe na kartce i zakop tam
                                                    gdzie nigdznie wiecej nie bedziesz chodzic...
                                                    I nie mysl o tym, ja tez mam wiele niedomagan., i staram sie o nich
                                                    nie myslec, chyba ze juz bol tak mi dokucza to ratuje sie medycyna,
                                                    ale co tam trzeba zyc, bo dzieci nas potrzebuja, jeszcze wszystkiego
                                                    nie zrobilismy i musimy to robic.
                                                    Zycze duzo wytrwalosci i cierpliwosci i sciskam goraco....
                                                    -Lusia-
                                                  • czubatek Re: alfredka1 20.09.12, 20:56
                                                    Mila Alfredko,ciesze sie,ze jestes juz w dobrej formie,zyczymy Tobie duzo zdrowkasmile
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 20.09.12, 23:16
                                                    Oj!!! CZUBATEK sie pojawi, jak dawno nie byla u nas.
                                                    to milo ze znalazlas czas aby tu zagladnac.
                                                    Pozdrowienia-
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: alfredka1 29.09.12, 07:41
                                                    Alfredko, napisz jak zdrówko, jak się czujesz. Czy już lepiej?http://s.rimg.info/8cca0cfa4a83d1490348bcc05eecdc69.gif
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 06.10.12, 11:50
                                                    Witam ALFREDKO
                                                    jak szanowne zdrowie???, chyba troszke lepiej,?? napisz
                                                    cos ciekawego???
                                                    milego dnia i zdrowka zycze.
                                                    -Lusia-
                                                  • czubatek Re: alfredka1 06.10.12, 21:22
                                                    Mila Alfredko,jak sie czujesz,wszyscy sie niepokoimy!
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 06.10.12, 21:36
                                                    Hej!!! CZUBATKU, co u Ciebie ciekawego slychac??
                                                    -Lusia-
                                                  • henryk245 Re: alfredka1 10.10.12, 15:40
                                                    .. w moc ziol "kendo" tez wierzy,reinkarnacja Gaja ?

ja chyba tez naturze zawierze , rano i wieczorem chemia
                                                    rano cala garsc-po tym w zoladku niema miejsca na sniadanie

chyba tak uczynie ..,co ma plywac nieutonie
                                                    a gdyby nawet ..taki jestem zmeczony.

Pzdr.
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 10.10.12, 17:12

napisałam nie list a epistole na temat leczenia ziolami
                                                    i .....
                                                    zapukała sasiadka, wszystko wcielo wrrr....
                                                    jam z rodziny starej żmudzińskiej i od dzieciństwa zwiazana byłam z zilolecznictwe,
                                                    Heniu, nie lykaj kolorowych kuleczek na czczo .
                                                    Napisz na priv. może cos przypomne z tego, czego mnie Mama i Ciotki oraz o.o. Bernardyni w Wilnie /lekarze/zielarze/ nauczyli. A rzeczy mialy sie przed wojna, na szczescie pamiec mam jeszcze nienajgorsza smile)
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 10.10.12, 22:23
                                                    WITAJ ALFREDKO
                                                    Tak, naszemu Heniowi trzeba podpowiedziec, co by troche uwazal z tymi
                                                    tabl. moze jakies ziolka mu by i pomogly.
                                                    Co u Ciebie slychac ALfredko, dawno sie nie odzywalas???.
                                                    -Lusia-

• lusia_janusia Re: alfredka1 15.10.12, 15:19
                                                    ALFREDKO
                                                    jestes tak rzadko u nas ostatnio ze Ci odpowiem w Twoim linku;
                                                    Kendo ma dzisiaj swoje imieniny ale nie wiej jak je obchodzi,
                                                    bo dalej jest u mamy., w jej imieniu dziekuje.

Ja nie mysle o swoim zdrowiu, ale tez dzisiaj bylam na mamografi
                                                    i 2 tygodnie bede tylko myslec jaki przyjdzie wynik, albo wczesniej
                                                    beda mnie wzywac.

Zycze duzo zdrowka i pogody ducha i dni.
                                                    Zapraszamy czesciej.
                                                    -Lusia-
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 20.10.12, 21:27

zagladam nie za często, trochęmnieto choróbsko wymęczylo. Ale byly i dobre strony, przeczytalm kilka ksiazek i rozwiazalam zalegle Rewie Rozrywki.
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 20.10.12, 22:52
                                                    Dziekuje ALFREDKO, brakowalo mi wlasnie tych pingwinow, no i
                                                    oczywiscie wiesci od Ciebie.

To dobrze ze juz jestes na dobrej drodze do zdrowia, jak widzisz
                                                    kazdy boryka sie ze swoimi problemami, ale jakos tutaj, jedna druga
                                                    pociesza, doradza, przeradza, i jakos ten czas leci, bo inaczej
                                                    to nie mozna sie tak zaszyc samemu i pozostac samym soba,

Ja tez jak jestem u mamy to przywoze krzyzowki, na ponure dni,
                                                    Na ksiazki tak bardzo nie mam czasu w tej chwili, pilnuje "Maluszka"
                                                    rowerkuje, maszeruje, chodze do kawiarenki drutowej - robimy na drutach.
                                                    Od czasu zlapie ksiazke z nowymi wzorami to sie ciesze, wertuje i
                                                    planuje ktore wzory bede chciala dziergac.

Zycze pogody ducha i dobrych mysli, ktore powielaja dobre samopoczucie.
                                                    i duzo, duzo, zdrowia.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 21.10.12, 08:22
                                                    Dobrze Lusia prawisz smile
                                                    miło Cię widzieć Alfredziu.smile
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 21.10.12, 09:18
                                                    Ja jestem zadowolona ze sie przemoglam do komputera,
                                                    i zastanawiam sie teraz dlaczego przez 2 lata sie wzbranialam
                                                    od takiej rozrywki...ha...ha.. ale tak powaznie to uwazam,

ze zawsze lepiej jest podzielic sie ze swoimi radosciami i smutami
                                                    z kims NEUTRALNYM to powoduje w nas jakas ulge, lub doping
                                                    do tego by cos zmienic w naszym marnym zyciu...
                                                    czy tak nie jest???...................................................................
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 21.10.12, 11:07
                                                    Dobrze prawisz Lusia, jak jest za dużo nabrzmiałych spraw,
                                                    to trzeba dać mały upust. http://s.rimg.info/ae6f6bae2ae128aa9d81d683ead08d5f.gif
                                                  • henryk245 Re: alfredka1 21.10.12, 13:14
                                                    No widzisz Lusia jaka szczesciara z ciebie,ze nieurodzilas sie chlopem ...
                                                    wtedy do szczescia potrzebowalasbys zgrzewke piwa,paru kumpli i
                                                    .. dobry mecz w telewizorni .
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 21.10.12, 13:53
                                                    No nie wiem Henryk czy i tez bym go lubila, jak teraz nie lubie?
                                                    Ale uwazam ze kobiety sa wiecej flecsibla niz mezczyzni, z nudow

potrafia sobie jakies zajecie znalezc, a pozniej narzekaja, ze sie narobily.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: alfredka1 "odswierzanie" 23.03.13, 08:45
                                                    cobys do" muzeum nie trafila"

*Alfredziu,
                                                    dawno nas temu odwiedzilas,
                                                    czekamy na nie bo milo sie czyta Twoje wpisy

pozdrawiam,
                                                    a i "skrzyneczka" wnet do arkiwum by powedrowala"
                                                  • kendo Re: alfredka1 - zdrowie 12.06.14, 09:12
                                                    a co sie zas stalo z Alfredka,
                                                    ze az w szpitalu musiala byc?????????????????????

zdrowka zyczymy z cala Zaloga Vistulowa
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 - zdrowie 12.06.14, 20:42
                                                    Alfredziu,dziś nigdzie Ciebie nie widziałam.
                                                    Życzę zdrówka. https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify34/014.gif
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 - zdrowie 12.06.14, 21:47
                                                    *Alfredko,
                                                    nie mozna chorowac latem, jak tak pieknie sloneczko swieci.
                                                    Wracaj szybciutko do zdrowia i do netu.
                                                  • dorka556 Re: alfredka1 - zdrowie 13.06.14, 06:00
                                                    Skąd wiecie, że Alfredka zaniemogła? Mam nadzieję, że to nieprawda.
                                                    Muszę dzisiaj do Niej zadzwonić.
                                                    Na wszelki wypadek wołam gromkim głosem Alfredko musisz być zdrowa, nie rób nam tego!
                                                  • dorka556 Re: alfredka1 - zdrowie 13.06.14, 18:25
                                                    Rozmawiałam dzisiaj z Alfredką, jak zwykle dowcipna i pełna humoru.
                                                    Niemniej rzeczywiście trafiła do szpitala, bo spadło Jej bardzo ciśnienie i zasłabła. Dostała kroplówkę i po niej trochę lepiej się czuje. Niestety nadal ma skaczące ciśnienie, od b.niskiego do wysokiego. Najważniejsze, że ma dobrą opiekę.
                                                    Jak wydobrzeje na pewno odezwie się.
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 - zdrowie 13.06.14, 19:10

Wydobrzalam, odzywam się.
                                                    Dostałam kroplówkę, przy okazji zrobiono mi komplet badań. nie jest źle.
                                                    Córka mnie przywiozła i ... sama zasłabła /ciśnienie 80 /.
                                                    Izba przyjęć zapchana chorymi , zabrakło stojaków do worków z płynami. I tak oto .... obie zostałyśmy doczepione do jednego stojaka smile)) ciśnienie nam zaraz wzrosło ze smiechu .....
                                                    mogłyśmy tak ssać w gabinecie córki ale nie zgodziłyśmy się, wszystkich trza traktować jednako !!!
                                                    Dziękuję za troskę . Pozdrowienia od córki a od Wodnika niskie ukłony i rąk ucałowanie.--
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 - zdrowie 13.06.14, 21:21
                                                    To dobrze Alfredziu,że regenerujesz się expresowo.
                                                    Niedobrze tylko,że to ciśnienie jak młody koziołek.
                                                  • slo-onko Re: alfredka1 - zdrowie 13.06.14, 22:03
                                                    Kazda pozytywna wiadomosc to dobra wiadomosc.
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 - zdrowie 14.06.14, 00:16
                                                    *Alfredko,
                                                    to swietnie ze zdrowko sie reperuje, i cisnienie sie normuje,
                                                    dziekuje za pozdrowienia od corki i uklony od Wodnika.
                                                    Wypoczywaj duzo.
                                                  • kendo Re: alfredka1 - zdrowie 14.06.14, 09:52
                                                    o jejaku,Alfredziu,
                                                    toz to Obie z niedocisnieniem jestescie,(usmialam sie tez z tego "podwojnego podlaczenia kroplowkowego)
                                                    Corka mloda kobieta i juz tak drastycznie spada cisnienie?

tez kiedys mialam ten problem,
                                                    nawet z rowera spadalam rowerkujac do pracy,
                                                    dostalam tabletki i sie wyrownalo....tz,nie spadam juz z rowera/tabletek tez juz nie bore,jakos sie samo powoli normuje,jak za nisko spadnie,

nabierajcie Obie sily,czy zajadajcie cos co podnosci cisnienie,
                                                    tylko nie czosnek,bo drastycznie obniza,

pozdawiam Was Wszystkich wlacze z Wodnikiem
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 - zdrowie 14.06.14, 20:58

Corka ma to po mnie, niestety.
                                                    Dzisiaj takie niewielkie świeto Morza
                                                  • lusia_janusia Re: alfredka1 - zdrowie 14.06.14, 21:08
                                                    *Alfredko,
                                                    tylko pokazalo ogolna panorame i krotki opis,
                                                    zycze zdrowka, chyba juz troszke lepiej sie czujesz?
                                                  • kendo Re: alfredka1 - zdrowie 15.06.14, 09:03
                                                    mi nawet gorzow sie otworzyl,
                                                    wedrujac za roznymi linkami od Alfredki,

ale program tez poczytalam,
                                                    ciekawy,
                                                    jarmarki i muzyka powazna
                                                    no inne tez atrakcje...

wracajcie do zdrowia -pozdrawiam
                                                  • kendo Re: alfredka1 - zdrowie 21.06.14, 20:17
                                                    pytalas o watek o lecie,
                                                    prosze,"midsommar to po szwedzku srodek lata
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,11086,136760650,136760650,Midsommar_za_pare_dni.html
                                                    kliknij w linka i bedziesz w watku o lecie

milego wieczoru
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 - zdrowie 21.06.14, 20:43

Dzięki, prawie tak jak po niemiecku.
                                                    A od paru godzin mamy juz lato/
                                                    Życzę Wam umiarkowanie gorącego slońca, niewiędnacych od żaru roslin ....itd , a zachowajcie gorące serca ((
                                                  • kendo Re: alfredka1 - zdrowie 21.06.14, 21:10
                                                    Tobie i Twoim bliskim,
                                                    rowniez zycze waraz z cala Vistula,
                                                    przyjemnego Zefirka/ oczywiscie slonca/upojnego chlodu....

sliczy bukieci masz na zdjecie,
                                                    to jesienny aster ogrodowy...
                                                  • kendo Re: alfredka1 - 21.06.15, 17:08
                                                    z poczty wracam,
                                                    dziekuje,
                                                    odpowiedzialam
                                                  • alfredka1 Re: alfredka1 - 21.06.15, 18:13
                                                    Dziękuję za "swój" przytulny kącik, proszę odwiedzajcie smile)
                                                  • kendo Re: alfredka1 - 16.08.15, 09:18
                                                    hej Alfredko,

mysle,ze Dorka ma urodziny pozniej -19 listopada,
                                                    Jaga zalozyla "urodzinowy watek" w 2012 roku
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,11086,140573894,140573894,Urodziny_dorki_556.html?t=1439709225668&encu=%20dlCEdmFazyCRfUD6XeQmw==
                                                    w/w watku skladalismy Jej zyczenia urodzinowe
                                                  • jaga_22 Re: alfredka1 - 16.08.15, 09:39
                                                    Alfredzia u mnie też zrobiła niespodziankę big_grin
                                                    Dorka ma urodziny 19 listop. a imieniny 8 grudnia
    • alfredka1 Re: alfredka1 16.08.15, 09:50
      Dziękuję !!! mam wreszcie wlasny/osobisty kacik smile))
      pozdrawiam serdecznie ...
      • kendo Re: alfredka1 16.08.15, 11:24
        alfredka1 napisała:

> Dziękuję !!! mam wreszcie wlasny/osobisty kacik smile))
        > pozdrawiam serdecznie ...

mialas Skarbie ten kacik od czasu premierowego wejscia do Vistuli,
        tu Ci zalozylam,i popatrz na date 17 - 05 - 2012 rok

forum.gazeta.pl/forum/w,11086,135937496,135937496,alfredka1.html
        pozdrawiam zyczac przemilej niedzieli dla Was Wszystkich
        https://i60.tinypic.com/108fywl.jpg
        • alfredka1 Re: alfredka1 16.08.15, 15:41
          .... lecz pamięć, lecz pamięć nie ta sad(
          • kendo Re: alfredka1 17.08.15, 09:25
            alfredka1 napisała:

> .... lecz pamięć, lecz pamięć nie ta sad(

oj,to zapomnialas??
            bede przypominac co rusz ta skrzyneczke z jakas historyjka czy zdjeciem,coby byla na "wierzchu"
            https://i57.tinypic.com/2m2cps7.jpg to suczka w wieku szczeniecym z rasy DOG,z amerykanskiej hodowli,wydala na swiat obecnie juz trzy mioty szczeniat.
            gdzie sa pozniej trenowane dla ludzi niepelnosprawnych i weteranow wojennych,
            a ze karmia lyzka",tak ucza caly miot szczeniaczkow ich imion,wolajac imie szczeniaczek nadstawia pysio do lyzki .
            zdrowka wszelakiego zycze.
            • pia.ed Re: alfredka1 25.10.15, 17:49
              Podbijam skrzyneczke, bo mam do Ciebie sprawe ... Zaraz napisze krotki mail na Twoja poczte Gazety.

Pozdrawiam

Pia
              • alfredka1 Re: alfredka1 25.10.15, 21:29
                Kiedy będziesz? od jutra poprowadzimy rozeznanie ...
                mam nadzieję, że spotkamy się chociaz na krótko .
                • kendo Re: odpowiedz ,skad Slomka?? 16.11.15, 11:50

Re: Co dzisiaj? mialo byc slodkie lenistwo
                  kendo 15.11.15, 21:26 Odpowiedz

*Alfredziu chyba to samo wojewodztwo jestesta..
                  reszte niech Slomka dopisze

dziekuje za dzisiejsze towarzystwo i mowie ladnie dobranoc
                  • alfredka1 Re: odpowiedz ,skad Slomka?? 16.11.15, 17:42
                    Listy dwa napisałam do Slo ... niestety wróciły ...
                    • slo-miana Re: odpowiedz ,skad Slomka?? 16.11.15, 18:03
                      Alfredziu, nie korzystam z gazetowej poczty. Bardzo prosze o przekierowanie wiadomosci na nestle102@o2.pl
                      • pia.ed Re: odpowiedz ,skad Slomka?? 17.11.15, 21:00
                        Alfredko, naprawde nie wiem co sie dzieje z moja poczta gazety ...

A czy probowalas kliknac w moja odpowiedz SPRZED PARU DNI, ZAMIAST PISAC NA NOWO?
                        W takim przypadku adres na 100% jest pewny ...

Wczoraj okolo 17 00 dostalam od Ciebie mail, z naglowka domyslilam sie,
                        ze jestes wkurzona wink Przed chwila odpisalam.

Pisz do mnie zamias tego na hotmail.com

Pozdrawiam

Pia
    • slo-miana Re: alfredka1 26.11.15, 19:41
      Odbierz proszę @ smile
      • dorka556 Re: alfredka1 30.01.16, 09:41
        Alfredko, znasz powiedzenie 'aby napić się kufel piwa, nie trzeba kupować browaru' i tak jest z nami. Życz mi szybkiego pozbycia się hacjendy a my i tak będziemy mogły się spotkać, nawet w Zakopanem. Przyjadę z drugiego końca Polski. Jakoś ze strachem myślę o powrocie do domu. Kto mieszka w bloku, nie wyobraża sobie ile ogłupiającej pracy wymaga obsługa domu i obejścia, by jako tako wyglądało.
        • kendo Re: alfredka poprawilam 20.04.16, 12:24
          Twoj niefortunny link
          mysle,ze to chcialas nam pokazac?
          a to dlugasne wezme zlikwiduje,chcesz tak??
          • alfredka1 Re: alfredka poprawilam 20.04.16, 13:11
            tak , dziekuje i przepraszam ...
            • kendo Re: alfredka poprawilam 09.07.16, 08:58
              Skarbie,
              wiesz,ze zawsze sie cieszymy kiedy Nas odwiedzasz i klikasz z Nami,
              obojetnie na zagadnienie
              kazdy z Nas ma "swego mola"i czasami chce sie jego pozbyc i tu dobre miejsce na niego,
              bo pocieszymy,przytulimy,
              wspolczuje zmartwien,
              chyba kazdy je ma w wiekszym/mniejszym stoniu,

zycze pogody ducha
              zdrowia dla szwgra"naprawionego"
              i oczywiscie dla Wedrowca/Wodnika i Ciebie orac najblizszych-dalszych w rodzinie
              • alfredka1 Re: alfredka poprawilam 09.07.16, 15:14
                rodzina dziękuję smile))
                Kuba-szwagier w dobre formie , Czubatek też .
                Ja rzadko dziele się swoimi molami ... to chyba tez nie jest dobre ale Mama zawsze mowila :pamiętaj, ze sa ludzie, którzy maja większe nieszczescia, choroby itp.
                I tak zostało chociaż czasami ciężko być sam na sam z własnymi smutkami czy bolami.
                pozdrawiamy serdecznie smile)
                • kendo Re: alfredka poprawilam 09.07.16, 15:21
                  o.wlasnie ja tez tak zawsze powtarzam,
                  .."ze sa ludzie co maja wieksze problemy czy chorobska od demie..""

osobiscie tez nie naleze do tych co dziela sie swymi smutkami "publicznie"
                  jakos sobie sama radze i juz...choc nieraz by sie chcialo co napisac i miec dodana otuche czy inne wsparecie...,mysle,ze cos "lzejszego" mozna by ponarzekac....

milego sopokojnego odpoczynku dla Wsa Wszystkich
                  • kendo Re: zmiana naglowka nad tekstem 15.12.16, 21:12
                    latwo zmienic "ramke" by napisac nowy watek nad wpisem
                    1). kilikasz normalnie jak chcesz zrobic wpis na
                    "ODPOWIEDZ"
                    Wtedy ,jak juz wiesz masz rameczke w ktora wpisujesz i tu nie mozna zmienic "naglowaka"
                    2),ale kiedy ]popatrzysz pod rameczke,
                    zobaczysz tekst "EDYTOR ZAAWANSOWANY,KLIKNIJ W TEN NAPIS
                    3).otworzy sie nowa ramka gdzie wystarczy najechac myszka na tekst uprzedni(naglowek) i skasowac i napisac nowy naglowek jaki sie chce
                    • alfredka1 Re: zmiana naglowka nad tekstem 16.12.16, 11:14
                      dziękuję smile)
                      uściski dla Rodziny .... serdeczne ...
                      • kendo Re: dziekuje za przepis 18.12.16, 21:48
                        wyobraz sobie,ze tak wlasnie robie,
                        dzis wiecej miesa pokroilam drobno,zjadl z wielkim smakiem zupke na kaszy jaglanej z warzywami utartymi,
                        na jutro zupe ogorkowa zamowil,
                        dostanie ,niech je na zdobywanie od nowa sily...
                        • kendo Re: roczniica slubu 18.12.16, 21:50
                          ZYCZE DUZO ZDROWIA/SLONCA NA KAZDY DZIEN I WZAJEMNEGO MILOSNEGO ZROZUMIENIA
                          https://i68.tinypic.com/15j0pt.jpg
                          • pia.ed Napisalam mail na Gazecie 13.06.17, 16:54

Tam wszystko wyjasnilam ...

.
                            • pia.ed Re: Napisalam mail na Gazecie 13.06.17, 20:34

Alfredko, dzieki za pomoc, wlasnie Ci odpisalam ...

.
                              • kendo Re: anemia + zelazo 31.08.17, 11:25
                                Alfredziu,
                                napisz na moja gazetowa poczte I PODAJ numer Twojego telefonu to zadzwonie odnosnie anemi Wodnika,
                                Xystos mial tez po dializach dwutygodniwych i dostal zastrzyki by raz na tydzien w brzuch robic,
                                ma teraz go za duzo czyli czerwonych cialek we krwi,i przerwal je,
                                pozostalo mu jednak duzo,wiec moze podeslac dla Wodnika
                                *ARANESP 100 MIKROGRAMOW
                                • pia.ed Napisalam do Ciebie 10.10.17, 01:27

Alfredko, masz mail ...

Pzdr.

.
                                  • maria88 Re: Napisalam do Ciebie 21.08.18, 20:32
                                    Alfredko odpowiadam .
                                    Tak jest w Zamościu.
                                    • alfredka1 Re: Napisalam do Ciebie 21.08.18, 20:56
                                      Dziękuję , pozdrawiam … nie byłam w Zamościu ale o tej perełce naszej architektury czytała m .
                                      Kłaniam się miastu nisko .. a Ciebie serdecznie pozdrawiam smile)
                                      • pia.ed Re: Napisalam do Ciebie ... 25.08.18, 18:05

Alfredko, za chwile bedziesz miala mail ode mnie na poczcie Gazety...

Pozdrawiam

Pia

.
                                        • pia.ed Radny z listy PiS w Pyrzycach ... 23.10.18, 17:58

Artur Kurowski bronil sie, ze to napisal w czasie "uroczystosci rodzinnej"... big_grin

szczecin.wyborcza.pl/szczecin/7,34939,24080962,obrazal-kobiety-byl-agresywny-i-wulgarny-ciezki-wyborczy-wieczor.html#s=BoxOpLink

.
                                          • xystos Re: Radny z listy PiS w Pyrzycach ... 23.10.18, 18:50
                                            noo to ja współczuję jego rodzinie.
                                            • alfredka1 Re: Radny z listy PiS w Pyrzycach ... 23.10.18, 21:28
                                              ... a Pyrzyczanie to naród bity i ambitny ... przeważają Podolanie , Łemkowie i ich już trzecie pokolenie .....
                                              • alfredka1 Re: Radny z listy PiS w Pyrzycach ... 23.10.18, 21:32
                                                ... a jeszcze tuż tuż bo w gminie Kołbaskowo /przejście graniczne/ będzie gospodarzem Kurd . Wyjątkowo inteligentny , szanowany ....
                                                • pia.ed Syryjski Kurd ... 23.10.18, 23:45

To pewnie o tego chodzi? Tylko nie rozumiem, gdzie przedtem mieszkal i pracowal ...
                                                  chyba nie w Warszawie skad sie przeniosl pod Szczecin?

Od ponad 10 lat pracuje w samorządzie, obecnie w Urzędzie Marszałkowskim. Znam politykę samorządową bardzo dobrze. Mam doświadczenie we współpracy także z administracją rządową. Myślę, że moje doświadczenie może się okazać przydatne w Radzie Powiatu Polickiego ...

wiadomosci.onet.pl/wybory-samorzadowe/polak-kurd-syryjczyk-shivan-fate-radnym-powiatu-polickiego/0y6wqy1

• jaga_22 Re: Syryjski Kurd ... 24.10.18, 09:04
                                                    To jeszcze o nim i fajne wpisy.

www.wprost.pl/wybory-samorzadowe-2018/10163136/kurd-z-syrii-zostanie-radnym-to-wygrana-polski-tolerancyjnej.html
                                                  • alfredka1 Re: Syryjski Kurd ... 24.10.18, 12:35
                                                    Jest absolwentem Politechniki Szczecińskiej . w Polsce od dawna ..
                                                  • xystos Re: Syryjski Kurd ... 25.10.18, 11:53
                                                    Kurdowie naród wielkości narodu polskiego bez własnego państwa,
                                                    okupowani przez cztery państwa,

ale niesniołki-to rękoma Kurdów
                                                    Turcja wymordowała min.półtora
                                                    miljona Ormian,puźniek w latach '60tych i puźniej wyrugowali z swych
                                                    ziem Chrześcijańskich Asyryjczyków
                                                    z cichym przyzwoleniem rządu Turcji
                                                    i niemom akceptacja tzw.zschodnich
                                                    państw demokratycznych.

Obecnie Asyryjczycy/Syrianie osiedlili
                                                    się w Szwecji i w tym kraju mają swoje
                                                    religijne i narodowe centrum z Biskupem obrządku Syriańskiego.

Syrianie (niemylić z Syryjczykami) to
                                                    dobrzy pracowici ludzie żyjący w zgodzie z wszystkimi i wierni swej
                                                    tradycji i Wierze.
                                                  • pia.ed Syryjski Kurd ... inny niz wszyscy 25.10.18, 15:05

xystos napisał:

> Kurdowie naród wielkości narodu polskiego bez własnego państwa,
                                                    > okupowani przez cztery państwa,

i puźniej wyrugowali z swych ziem
                                                    Chrześcijańskich Asyryjczyków z cichym przyzwoleniem rządu Turcji
                                                    i nie maja akceptacj tzw.zachodnich państw demokratycznych.

>
                                                    Kurdowie walczacy o wlasne terytorium sa przez panstwa zachodnie
                                                    i chyba takze przez Turcje traktowani jako terrorysci ... jakis powod musi byc.

Ale w Szwecji mieszka corka kurdyjskiego pisarza ... Kobieta ta od wczesnej mlodosci
                                                    zajmowala sie polityka i walczy o prawo arabskich dziewczat i kobiet zamieszkalych w Szwecji
                                                    do normalnego zycia ...

.
                                                  • xystos Re: Syryjski Kurd ... inny niz wszyscy 25.10.18, 16:31
                                                    Pia porównując Kurdyjkę do Arabki
                                                    to tak jakbyś porównała Polkę do Żydówki.

Kurdowie raczej nielubią Arabów et vice versa.
                                                  • alfredka1 Re: Syryjski Kurd ... inny niz wszyscy 25.10.18, 17:16
                                                    Heeeeeeeeniu ...
                                                    mozesz mnie przyrównać do Żydówki .. tak jak w kazdym narodzie sa mądrzy i głupi , dobrzy i źli ..
                                                    gdyby mnie przyrównano do Żydówek uczonych , artystek , polityków ... zaimponowałoby mi .
                                                  • xystos Re: Syryjski Kurd ... inny niz wszyscy 25.10.18, 20:11
                                                    Alfredko,to bylo bardzo kolokwialne
                                                    uogulnienie,chciałem powiefzueć że
                                                    Kurdowie i Arabowie kochają się jak
                                                    psy z kotami.

Być może jakaś kurdyjska outsaiderka
                                                    zaangażowała się w sprawy arabskich kobiet ale to ewenement na miarę stulecia,pozatem arabki mają się dobrze-Arabowie to dobrzy mężowie
                                                    i jeszcze lepsi ojcowie.
                                                  • kendo Re: marchewkowe ciasto 12.06.19, 09:00
                                                    https://i66.tinypic.com/uy63b.jpg

tu bedzie najlatwiej znalesc recepte na to smaczne ciasto

* 1/3 szkl hakanych migdalow (lub orzechow wloskich -smaczniejsze)
                                                    * 2 dl (prawie cala szklana utartej marchewki na drobnej tarce)
                                                    * 2 jajka cale
                                                    * 1/3 szklanki oleju (obojetnie jaki)
                                                    * 1 lyzeczka proszku do pieczenia
                                                    * 1/ 2 lyzeczki bikarbonat (sodka)
                                                    * 1 szklanka cukru (ja dalam mniej, 1,75 decylitra)
                                                    * 1 szklanka maki (przesiana przes sitko)
                                                    * 1/4 lyzeczk soli (lub mniej)
                                                    * 1 lyzeczka cynamonu /mozna tez dac kakao to bedzie ciemniejsza, ja nie dawalam)
                                                    * 1 lyzeczka waniljowy cukier
                                                    --Ubic jajka z cukrem + cukier wanilinowy,
                                                    dodac make proszek do pieczenia ,sodke (albo wiecej proszku do pieczenia)
                                                    migdaly olej, marchewke starta,
                                                    Wszystko dokladnie wymieszac,
                                                    wlac do wysmarowanej formy
                                                    piec na 175,oC, 45 minut, na dolnej polce w piecu / ja mam elektryczny piec,
                                                    do suchego patyczka przy sprawdzeniu - czy upieczone)

Glazura-
                                                    * 25 gr masla (ja dalam na oko i jeszcze ubilam 1 decylitr smietany kremowki
                                                    tym razem)
                                                    * 125 gr serka mascarpone lub podobnego
                                                    * 1/4 szklanki cukru pudru
                                                    * sok z cytryny dla wlasnego smaku (w przepisie z 1/4 cytryny)
                                                    ---maslo rozpuscic
                                                    polaczyc z serkiem i cukrem pudrem
                                                    wycisnac cytryne
                                                    wymieszac -ubic dokladnie i posmarowac na wystudzonym ciescie, lub po przekrojeniu
                                                    przelozyc jak tort
                                                    ja posmarowalam pierwsza warstwe kwasnym dzemem a pozniej serowa mase,
                                                    przykrylam nastepnym wierzchem i Wykonczylam masa i posypalam pokruszonymi
                                                    migdalami (albo orzechami wloskimi)
                                                  • alfredka1 Re: marchewkowe ciasto 12.06.19, 11:46
                                                    Dziekuję .... córka juz wróciła i czekam aż upora sie w pracy i upiecze .
                                                    poproszę by zrobiła bez przekladania też bedzie dobre ....
                                                  • kendo Re: Dorka zapytowuje ???????? 22.07.19, 08:52

dorka556 21.07.19, 14:48
                                                    Dzień dobry, ja z prywatą do Alfredki. Wiem, że ma tu skrzynkę, ale ja nie mam tyle cierpliwości, by jej szukać.
                                                    Alfredko, wczoraj wysłałam do Ciebie 2 zdjęcia na komórkę, tej r e w e l a c y j n e j plastikowej pokrywki. Dziś zajrzałam i chyba zdjęcia wróciły. Komórka kończyła się na ...008. Czy ten nr jest aktualny? Dzwoniłam, ale nikt nie odbierał. Zadzwoń do mnie.
                                                  • dorka556 Re: Dorka zapytowuje ???????? 22.07.19, 09:44
                                                    Kendo dziękuję.
                                                    Z Alfredką, dzięki Vistuli, udało nam się wczoraj, porozmawiać.
                                                  • alfredka1 Re: Dorka zapytowuje ???????? 23.07.19, 11:18
                                                    Doruś , prosze o bliższe dane pokryweczki seledynowej ....
                                                    aśka i romek pozdrawiają smile)
                                                  • jaga_22 Re: Dorka zapytowuje ???????? 23.07.19, 12:17
                                                    Coś takiego?

www.ravelo.pl/pokrywka-zapobiegajaca-kipieniu,p100199653.html
                                                  • jaga_22 Re: Dorka zapytowuje ???????? 23.07.19, 12:28
                                                    www.ceneo.pl/69080748
                                                  • jaga_22 Re: Dorka zapytowuje ???????? 23.07.19, 12:35
                                                    I seledynowa big_grin

www.tchibo.pl/pokrywka-zapobiegajaca-kipieniu-p400081799.html
                                                  • dorka556 Re: Dorka zapytowuje ???????? 23.07.19, 15:46
                                                    Ja mam inną. Rewelacyjna. Kosztowała chyba 5 zł. Kupiłam na bazarku. Pani prezentowała garnek z gotującą się wodą i ani jedna kropla nie kipiała na zewnątrz. Chciałam kupić synowej, niestety musiały to być jednorazowe, gościnne występy, bo stoiska już ostatnio nie było.
                                                  • kendo Re: Dorka zapytowuje ???????? 24.07.19, 08:20
                                                    fajny taki przydas,
                                                    Dorka zakupila bardzo tanio,
                                                    inaczej cena wygorowana moim zdaniem
                                                  • kendo Re: ciasto marchewkowe od Kallisto 25.02.21, 10:29
                                                    tu umiescilam recepte dla Ciebie od Kallisto na marchewkowe ciasto,
                                                    bedziesz zawsze je miec tutaj

Alfredko robilam wg tego przepisu. Nie dalam przyprawy korzennej. O tej porze osiagalna jest w wielkich marketach, a mnie nie zalezalo na niej, z cynamonem smak jest wystarczajacy. Nie mialam orzechow, ale w zamian za to przecielam na pol, posmarowalam dzemem z czarnej porzeczki, a wierzch polukrowalam.

Przepis na lukier mam najprostszy na swiecie, sok z cytryny do ktorego dodaje tyle cukru pudru zeby masa byla lekko ciagnaca. Zawsze sie sprawdza i szybko zastyga.

Smacznego😊

www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka