lusia_janusia 01.12.12, 00:38 W GRUDNIU rzadko ptak zaspiewa W srebrze stoja wszystkie drzewa Nasza rzeczke po kryjomu w nocy lodem okul mroz Sanki wezwac i do domu z lasu nam choinke wiozl I juz grudzien i coraz blizej mamy swieta i planow o ich przygotowywaniu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka556 Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 07:34 Witajcie w grudniu moi mili. Dobrego miesiąca wszystkim życzę. Odpowiedz Link
greis52 Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 08:49 i pierwszy śnieg, piękne białe płatki lecą przyjemności moc życzę Wam! Odpowiedz Link
henryk245 Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 09:26 www.youtube.com/watch?v=uC-USAB530A&feature=youtube_gdata_player Pieknej Bialej Zimy Nam Wszystkim Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 09:29 *lusia, no sliczny grudniowy zimowy aniol.... mielismy mrozik noca, ale jak wstalam to bylo juz na plusie... slonce pieknie swieci.... milo sie bedzie sprzatac,tym bardziej,ze kupilam jakies "nowe" mokre serwetki do sprzatania... Witajcie Zalogo i miejcie sobie udany dzien. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 09:37 Rozpoczelismy pierwszy tydzien ADWENTU, przywital nas zima w srodkowej Szwecji i sztormem na morzu 36 m/na sekunde, wstrzymano loty samolotow i promy w Finlandi i Estoni. W okolicach Stockholmu wydazylo sie okolo 50 wypadkow. Po nocnym przymrozku -4 piekne slonce rozpromienia pochmurny tydzien. Udanej soboty dla WSZYSTKICH. *Gdy w Andrzeja snieg spadnie, 100 dni zimy zapadnie.* Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 09:45 Ja tez szukalam odpowiedniej swieczki, ale pomyslalam sobie, ze Ty napewno masz cos odowiedniego w zanadzu i wybor zostawilam TOBIE, co zreszta b. mi sie podoba. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 09:49 dzieki Lusia no,bede zmieniac czolowke za kazdym Adwentem, swoje siweczki na kawie zamieszcze na koncu.... ladnie wyszla aranzacja....jeszcze nie odpalilam,wiec niewiem czy bedzie pachnaca.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 10:10 I ja witam.Posprzątałam,bo zawsze tak robię jak wyjeżdżam choćby na parę godzin.Miłej soboty Wszystkim życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 10:15 *Jagus, a gdzie wyjezdzasz??? mam nadzieje,ze bedziesz miec milo tam gdzie dotrzesz... udanej gosciny zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 01.12.12, 15:25 Jagus .. "do miasta po kawalek ciasta" ... jak sie dawniej mawialo. Mam nadzieje, ze powrocisz do nas cala i zdrowa, przyjemnych chwilek w towarzystwie. Jak w miescie na zakupach to chyba trzeba pilnowac portfela. Odpowiedz Link
henryk245 Re: *** GRUDZIEN *** 02.12.12, 09:42 wczoraj wieczorem zaczelo pruszyc sniegiem i od pierwszego dnia miesiaca mamy bialo,caly czas bez przerwy pruszy snieg , powoli lecz bez przerwy niebo typowo sniegowe wiec popruszy dlugo jeszcze,minus jeden-dwa stopnie wiec pluchy niebedzie - fajnie , juz mnie lopata od odsniezania swedzi. Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 02.12.12, 09:59 Juz widze Henryk jak odsniezasz. Faktycnie przysypalo na bialo 10 cm. Jak tak popada to bedzie chyba za duzo. Sluzby miejskie zaspaly, jeszcze zaden chodnik nie odsniezony. "Maluszkowi" sniegu bylo pod sam brzuch, wybieral miejsca pod samym murem domow na spacerze. Udanej niedzieli pierwszej Adwentowej. Odpowiedz Link
henryk245 Re: *** GRUDZIEN *** 02.12.12, 10:25 www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false w wtorek i srode dosypie wiecej,jade na zakupy po rabanke i grole jakos dociagniemy do swiat ... Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 02.12.12, 11:04 nasypalo,zazypalo, slicznie wyglada, problem z odsniezaniem bedzie... www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/ Witajcie Zalogo w pierwsza niedziele Adwentu, sniadanie juz przy swiecach z czolowki zjadlam.. milego odpoczynku Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 02.12.12, 11:16 witajcie... O! to nieźle zasypało. U mnie jeszcze śnieg nie dotarł. Pewnie już niedługo,bo w nocy było -4st. Szkoda tylko ,że słonko nie świeci tak jak wczoraj. Wczoraj byliśmy u syna na Bielanach,on zawsze nas zawozi i przywozi. Nie tłumaczenia,że ja wolę tramwajem,bo mam chorobę lokomocyjną.Jakoś dojechałam. Odpowiedz Link
henryk245 Re: *** GRUDZIEN *** 03.12.12, 04:16 innemedium.pl/wideo/niezwykly-wyglad-ksiezyca-w-rosji-30-listopada-2012 obejrzyj film _________________ innemedium.pl/wiadomosc/tajemnicze-metalowe-skrzynie-sa-wciaz-odnajdywane-zachodzie-usa________________ zmianynaziemi.pl/wideo/sezon-huraganow-2012-w-45-minuty po prawej stronie,pionowo wiecej na powyzszy temat Dobrego Dnia Zycze Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 03.12.12, 09:41 o tak, nawet na "niebie zmieniaja swe wyglady planety.. no slizgawica, posypali,ciekawe jak dojade na zmiane kol? pozatem milego dnia w sloncu noca slicznie sie pokrywa sniezna blyszczala, jakby ktos rozsypal diamenty... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 03.12.12, 10:04 Księżyc poszedł spać. Jakaś kaszka sypie,tylko +1st i pochmurno. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 03.12.12, 10:04 WITAM *z*i*m*o*w*o* Kendo obrazek na czolowce pasuje do naszej dzisiaj zimy . U mnie znowu zaczyna posypywac sniegiem. W nocy bylo -12 a o godz.8,oo bylo -8 zima zaczyna rzadzic, Masa wypadkow w naszym regionie, Mimo zimy zycze dobarego samopoczucia i cieplych mysli. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 03.12.12, 14:35 szczesliwie dojechalam na letnich oponach, wracalam jak skowronek, juz nie scigalo na boki, a blisko bylo bym najechala na przedemna samochod.. ludzie nie maja wyobrazni nawet piesi zima po czerwonym swietle przechodza i gwaltowne hamowanie prowadzic moze to katastrofy milego popoludnia zycze Odpowiedz Link
dorka556 Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 07:09 Dzień się dla mnie dobrze zaczął. Wyjrzałam przez okno i ...nie muszę odśnieżać. W nocy nie padało. Jest -9. Miłego dnia wszystkim. Nie zmarznijcie! Odpowiedz Link
henryk245 Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 08:36 u nas od poczatku miesiaca sniezy,pomalu ale stale dzis temperatura na zerze lekki wiaterek z SSE z kierunku morza czarnego,snieg lepki-ciezki,po poludnu przewiduja spadek temperatury do ok.-5*C bedzie golo lec . Odpowiedz Link
henryk245 Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 09:34 innemedium.pl/wiadomosc/nasa-potwierdza-mozliwosc-istnienia-specyficzngo-ustawienia-ziemi-wzgledem-centrum-galakty zpuznione dementi-niewiarygodne dementi Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 10:01 Ojejku taki mróz masz Dorka? u mnie trochę słonko przebija w nocy było na 0,a teraz +1. Jeszcze nas zima traktuje ulgowo. Odpowiedz Link
greis52 Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 10:10 witajcie a u mnie biało, obudziła mnie odśnieżarka tylko mrozu nie ma wiec zaczyna się chlapa udanego dnia! Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 10:09 ....cyt...Agencja kosmiczna NASA opublikowała oświadczenie, w którym starała się zdementować wszelkie rewelacje związane ze szczególną datą, 21 grudnia 2012. Przypadkiem jednak agencja potwierdziła, że tego dnia faktycznie dojdzie do specyficznego układu planet i gwiazd. a jednak cos sie bedzie dzialo.... witajcie zalogo, , jak juz Henrys wspomnial, bedzie padalo ,i giloledzi bedzie... miejcie sobie milo w ciepelku, i uwazajcie na spacerach coby sie nie "obalic" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 04.12.12, 10:47 U mnie +4 odwilz * Jak BARBARA po wodie B.NARODZENIE po lodzie* Nie wiem jak w Polsce w niektorych regionach. Milego dnia. U mnie juz rosna szarfanowe buleczki, ktore sie je na 13 grudnia"LUCYJA" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 05.12.12, 09:24 Lusia,a co to za szafranowe bułeczki,które tak długo muszą czekać na konsumpcję? Pogoda taka jak wczoraj,ale piękne mam słoneczko. Zacznę dzień od kawy,bo mam niskie ciśnienie. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 05.12.12, 09:56 *jagus, wczoraj im zdjecie zrobilam i odeslalam Lusi, by sie nimi pochwalila... szafran,to wiesz, z krokusa sie otrzymuje, tradycyjnie zawsze na Sw.Lucyje 13 grudzien sie je pieczi wraz z piernikami i zapija glögg samkuja pychota. witajcie Zalogo, juz na szczescie nie pada jeszcze komuna nie odsniezyla drogi tutaj, widok cudowny w bieli... udanego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 05.12.12, 10:36 WITAM SIE ZE WSZYSTKIMI obecnymi i nieobecnymi. Tak Jago to co Kendo napisala, ale ja zawsze wszystko z wyprzedzeniem, coby zdazyc na czas. A sprawdzalam zdjecia to jeszcze mi wczoraj wieczorem nie weszly w poczte? na gazete weszly ale nie moge ich sciagnac do swoich bildow, Miejcie sobie dobrze. Odpowiedz Link
tetika Re: *** GRUDZIEN *** 06.12.12, 09:09 witam mikolajkowo slonce mam w pelni az w oczy razi i spory mroz mialam na d ranem (-11) dobrego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 06.12.12, 09:40 Ohoho u Tetiki -11,to pewnie i u Dorki mrozek trzyma. U mnie tylko -3 i w zupełności mi wystarczy. Witam Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 06.12.12, 09:51 witam/witam tu tez cudnie ze sloncem i -9 nocka.. nic Mikolaj mi pod poduche nie wlozyl.... milego dnia zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 06.12.12, 09:55 U ,mnie w tej chwili -4 i czuc suche powietrze, moze nie bedzie dzisiaj sniegowalo, chociaz w srodkowej Szwecji haos na drogach i w powietrzu. Na polnocy na wszystkich przystankach tramwajowych i autobusowych komuna zainstalowalu jasne lampy, zeby ludzie czekajacy na autousy exstra sie doswietlili, bo maja teraz prawie caly czas ciemno. Przyjemnego zimowego dnia dla wszystkich Odpowiedz Link
dorka556 Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 07:52 Zima trzyma. Tutaj jest teraz -10 a ja od kilku dni w Szwecji. Czytam trzeci tom Millenium i włosy mi dęba stoją. Nasze służby specjalne i wojskowe, przy szwedzkich, to zabawy dzieci w piaskownicy. Umoczeni politycy, podsłuchy, zamykanie zdrowych ludzi (nawet dzieci) w psychiatryku, wszystko na porządku dziennym. Wiem, że to kryminał, literatura, ale chyba jakieś ziarno prawdy w tym jest. Zawsze Szwecja jawiła mi się jako państwo prawa, teraz mam pewne wątpliwości. Czyta się świetnie. Polecam. W sumie to ponad 2000 stron. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 09:19 *Dorus, chcialam przeczytac tot, ale nie przebrnelam przez nia.. akurat w TV szly filmy-bo sfilmatyzowane duzo jest szwedzkiej literature, czesc prawdy rzeczywistej odzwierciedla sie w tomach.... tu -5 o tej porze leniwie pruszy sniezek.... milego piatku zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 09:29 Dorka w kazdej ksiazce jest fikcja pomieszana z prawda. Ogladalam filmy, ksiazke zaczelam ale nigdy nie skonczylam. I znowu sypie sniegiem, ale prognozy przewiduja, ze swieta moga byc zielone, to pewno z topienijacym sniegiem doplyniemy do Polski. Witam WSZYSTKICH i zycze parzyjemnego i cieplego dzionka. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 09:50 *Lusia/Greis witajcie i miejcie sobie udany dzionek ja chyba "z rana" na spacer sie wybiore, bo pozniej to zawsze cos "miedzy spacerem" sie wcisnie i w domu siedze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 10:02 Witajcie Ja tylko na chwilkę,bo idę zarabiać na drożdżowe ciasto.Byłoby fajniej gdyby słonko zaświeciło.Biało na dworze,śnieżek prószy -3 st. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 10:12 hej Jagus zycze "duzego drozdzowego" milej pracki piatkowej.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 10:27 Kendo dzisiejzy obrazek na czolowce, nie ma sprawy, ..."zapraszam wszystkich na cieplego glögga"....... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 12:24 Bardzo ładny obrazek,jakby zaproszenie gości do domu. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: *** GRUDZIEN *** 07.12.12, 21:09 A bobry szczecinskie skladają, we wigilie Imienin, naszej Kochanej Dorce - zyczenia zdrowia, przejezdnych drog , przyjaciol jak zwykle serdecznych i usmiechow dokola Kwiecie dostarczymy osobiscie na spotkaniu.: Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 08.12.12, 09:29 ooooooooo... zatem duzo zdrowia Dorus.... fajnie Alfredziu,ze sie spotkacie, cos mi sie wydaje,ze juz kiedys sie spotkalyscie? tu zasypalo nas okropnie zapowiadaja dlasze sniegowanie podczas tygodnia milego odpoczynku/kszataniny zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: *** GRUDZIEN *** 08.12.12, 12:52 Spotykamy sie już od paru lat w Zakopanem. Zlatuje nas kilka a czasami wiecej osób. W tym roku przyjechali nawet z Francji i Frankfurtu .... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 08.12.12, 09:42 WITAJCIE zimowo i mrozikowo o 8,30 bylo -8. Maluszek odprowadzony do domu, wiec mam czas nieograniczony. Zaraz zabieram sie do bigosu i sprzatania. Miledo dnia zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 08.12.12, 09:45 w poprzednim moim wpisie mialo byc MILEGO DNIA ZYCZE Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 08.12.12, 12:22 Ja też Miłego Dnia życzę. W nocy miałam -6,teraz trochę mniej. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 08.12.12, 13:08 *Alfredziu, to piekne towarzystwo-miedzynarodowe, chyba umiecie sie porozumiec.. sloneczko na topie berecik skonczony i za pelerynke sie zabieram,,,moze skoncze by lusia dla Mamy zabrala... Odpowiedz Link
greis52 Re: *** GRUDZIEN *** 09.12.12, 08:55 spokojnej niedzieli, trzymajcie się ciepło! Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 09.12.12, 09:22 druga niedziela Adwentu, swiecznik z poprzednich lat zapalilam... -6 stopni obecnie, zapowiadaja straszna sniezyce na popoludnie, do Lusi mam jechac,to chyba autobus wezme,bede sie czuc bespiecznie... milego niedzielowania. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *** GRUDZIEN *** 09.12.12, 09:53 WITAM i pozdrawiam przez mgle i szadz, osadzila sie wszedzie, miasto wyglada majestatycznie. Udanej niedzieli 2 Adwentowej u nas sklepy sa otwarte od 12-16,oo Sniegu mnostwo na chodnikach i zwaly z parkingow, ze trudno przekroczyc. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 09.12.12, 10:26 W nocy miałam -13,teraz jest -8 i blade słoneczko. Miłej niedzieli Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 09.12.12, 10:30 *Jagus to mroznie mialas... zycze udanego odpoczynku. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 10.12.12, 09:44 Witajcie Zalogo, zasypani jestesmy strasznie, nawet jedna mloda osoba zabila sie na rondelu , wypadajac z niego w inny samochod uderzajac, osoby w nim lekko rane a kobieta 30 -letnia niestety [*] biedne ptaszyny,czesc umie sobie znalesc pozywienie,, odcinam zawsze tluszcz od kurczaka i kazdego miesiwa, wkladam do siateczki takiej co to i owoce niektore sa pakowane i wywieszam zamrozone dla nich, i o dziwo wola to niz kupne kulki.... milego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 10.12.12, 10:21 Witajcie.U mnie jest jeszcze -7 ,na szczęście w domu ciepło. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 10.12.12, 10:35 hej Jagus, tez mam cieplutko... zaraz sobie swiateczna herbatke zrobie i za druty zlapie... miej sobie milo... tu ciagle sniezy. Odpowiedz Link
tetika Re: *** GRUDZIEN *** 10.12.12, 12:03 dzien dobry , juz zima byla, nacieszylam sie teraz juz wiosne poprosze.... zimno mi Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 10.12.12, 13:01 *Teti, e tam, ciezko ze sniegiem, ale aura kalendarzowa zimowa dopiero sie zacznie, ale Tobie zycze "wiosny w serduchu" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: *** GRUDZIEN *** 11.12.12, 09:42 Witajcie,Tetiko,jeszcze sobie poczekamy na wiosnę. Dziś z rana było -6st.i śnieg pada. Odpowiedz Link
kendo Re: *** GRUDZIEN *** 11.12.12, 18:11 witam sie wieczorowa pora, w dzien czas mnie poganial, no coz, zima i odsniezanie/slizgawka... cieplego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
dorka556 Re: *** GRUDZIEN *** 12.12.12, 07:39 Sypie i sypie a ja cieszę się jak małe dziecko, bo przy dużych mrozach zazwyczaj nie ma śniegu. Już wolę odśnieżać i przebywać na świeżym powietrzu, niż palić w kotle CO i siedzieć w zimnej piwnicy. Udanego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
greis52 Re: 12.12.12 12.12.12, 08:18 swiat.newsweek.pl/rekordowa-liczba-osob-chce-sie-pobrac-12-12-12-w-hongkongu-i-singapurze,99440,1,1.html Szaleństwo związane z tą szczególną datą jest jednak mniejsze niż w latach 2011 i 2010. W Hongkongu aż 1 002 pary pobrały się 11.11.2011 r. - w dniu symbolizującym wieczną miłość, a 859 par 10.10.2010 r., w dniu symbolizującym perfekcję. Według mistrza feng shui Sammy'ego Au 12.12.2012 r. to symbol powodzenia. no to powodzenia zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re: 12.12.12 12.12.12, 09:42 tak,tak, nawet godzine sobie pozamawiali na 12 min po 12 godz. slubowac sobie beda wierna milosc.. witajcie, no ja tam wole mrozik niz odsniezac,sily mi na to brak na razie slonecznie i chyba na spacerk dzis pojde po wczorajszym "obzarstwie serowym" milego szczesliwego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 12.12.12 12.12.12, 10:04 Witam...zazdroszczę słoneczka,od rana bardzo mglisto i -6 a teraz zaczął drobniutki śnieg padać. Odpowiedz Link
kendo Re: 12.12.12 12.12.12, 10:16 *Jagus, po obfitych opadach sniegu ciesze sie ze sloneczka... zaraz na spacerek chyba poczlapie... szkoda,ze mimo,ze cyfrowka w futerale to zimno baterie szybko rozladowuje... miej sobie milo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 12.12.12 12.12.12, 14:54 Juz jestem, troche zaniemoglam, ale nie bede narzekac. Bo co zobaczylam to mi sie wszystko podobalo, Sprawozdanie w watku "KOMUNIKAT" Milego popoludnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 12.12.12 13.12.12, 10:16 WITAJCIE -14 rano, pomaszerowalam z "Maluszkiem" a on sie tylko szybciutko zalatwil i piszczal ze mu chyba bylo zimno w lampki, nastawilam jego torbe i szybko do niej wskoczyl i prawie go przynioslam do domu w niej. To styczen zapowiada sie u nas mrozny wg. sw.Lucyji, a slonce teraz ostro swieci, to zapowiada na mroz, ptaszki przylatuja do mojej stolowki co dla nich przygotowalam. Dla sikorek wywisilam kulki i slonine tak po Polsku, i mialam pol chleba co mi nie smakowal, ususzylam i wysypuje tez okruch, i wykladam jablka da kosow. W ubiegla zime bylo ich wiecej teraz tylko widze ze 2 przylatuja, jak sobie pojedza to napuszone siedza. Trzymajcie sie cieplo w nogi coby nie zmarzly. Moja corka dostala z pracy ocieplacze na baterie ktore wklada sie do rekawiczek, bo zawsze marzla w dlonie. Wkladasz cieniutkie miekie plytki do rekawiczki i wlaczasz baterie, ktore daja cieplo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 13.12.12 13.12.12, 11:10 Witam...widzę,że macie tęgi mrozik. U mnie tylko -4 ale też zimno,zrobiłam się zmarźluch. Odpowiedz Link
kendo Re: 13.12.12 13.12.12, 11:27 tu mielismy noca -20, wieczorem o 21 godz.-15 Witajcie zalogo, musze sie juz zbierac miejcie sobie cieplutko. Odpowiedz Link
tetika Re: 13.12.12 13.12.12, 12:02 u mnie w nocy -10 a teraz od rana przesliczne slonko i swietna pogoda. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 13.12.12 14.12.12, 09:23 U mnie też dziś przymroziło,z rana miałam -12,na ocieplenie słonko świeci. Trzymajcie się cieplutko. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 14.12.12 piatek 14.12.12, 18:04 WITAJCIE Kazda pora jest dobra na wszystko, Kendo dzisiaj u mnie byla za taxi , wozila mnie tu i tam, ze wzgledu na moje niedomaganie, dopiero pojechala do domku a ja chwile odpoczelam i zasiadlam poczytac co sie ciekawego dzieje na siwiecie i u WAS. Widze nic ciekawego, sie nie wydarzylo, to milo ze nie spotkaly Was jakies niespodzianki, bo inaczej mam nadzieje byscie cos napisaly. Udanego wieczorku, a ja zmieniam walizke na wieksza bo nie moge sie pomiescic ze wszystkimi rzeczami. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 14.12.12 piatek 15.12.12, 10:17 Cisza w eterze, wpadlam przed wyjsciem w sprawach roznych. Mamy +3 i istna powodz na drogach i chodnikach, nie nadaza to wszystko splywac. Komunikat policji ostrzega tych co nie musza aby pozostali w domach bo na tej mazi jest slisko. Udanej soboty, w cieplutkich mieszkaniach z rodzinka. Odpowiedz Link
kendo Re: 14.12.12 piatek 15.12.12, 10:27 wlasnie Lusia, tu tez szaro za oknem/cos deszczo podobnego pada, halda sniegu topnieje jest na plusie... wsatlam jakas taka "niedzisiejsza" chyba ta pogoda tak na mnie dziala... milego sobotowania zycze.... chyba zrobie cos "nowego slodkiego" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 14.12.12 piatek 15.12.12, 10:50 Witajcie... u mnie też nie ma mrozu,jest +1 ale wiaterek dosyć duży. Czekam na wnusię .Miłej soboty. Odpowiedz Link
kendo Re: 14.12.12 piatek 15.12.12, 10:57 hej Jagus sliczny swiateczny obrazek, a Wnusie usciskaj od Vietuli.. i miej sobie milo w gronie rodzinny. Odpowiedz Link
kendo Re: hej juz sobota:) 15.12.12, 14:47 alez dzis literowki robie,przepraszam w wpisie do Jagi, mialo brzemc ..usciskaj Wnusie od Vistuli.. Odpowiedz Link
kendo Re: 3-cia niedziela Adwentu 16.12.12, 09:40 mgla od woczorajszego wieczora sie utrzymuje za oknem po prostu nieciekawie....+4 stopnie na ulicy po kostki rostopionego sniegu.. ciepelka zycze Zalodze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 3-cia niedziela Adwentu 16.12.12, 10:03 Po Twoich zamieszczonych czolowkach Kendo, widac, ze juz swieta, tuz, tuz. Pogoda faktycznie nie ciekawa, roztopy, ze mozna plywac prawie. Optymitycznych nastrojow i przyjemnych chwilek z rodzinka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 3-cia niedziela Adwentu 16.12.12, 10:06 Pogoda okropna ,siąpi deszcz i duża mgła.Mam nadzieję,ze na święta będzie lepiej. Kendo,Martynki nie było,bo jeszcze trochę chora. Miłej niedzieli Wszystkim Vistulanom. Odpowiedz Link
kendo Re: 3-cia niedziela Adwentu 16.12.12, 10:17 *Jagus uuuuuuuuuuu..a tak z rana bieglam do Ciebie by popatrzec na nowe zdjecie martynki.. zdrowka zycze dla Niej... milego niedzielnego odpoczynku.... acha i zapomnialam rowniez pochwalic, ze masz sliczna czolowke Jagus. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: 3-cia niedziela Adwentu 17.12.12, 09:51 Witajcie...okropnie brzydko ,pochmurno i mokro. Dzięki Kenduś,ja mogę tylko się zrewanżować tym samym, bo naprawdę zachwycasz nas wszystkich czołówką. Odpowiedz Link
kendo Re: 3-cia niedziela Adwentu 17.12.12, 10:10 *Jagus ciesze sie bardzo, ze "chociasz czolowka sie Wam podoba" hi.hi(zart) czytajac na kompie tygodniki,wylapuje co ladniejsze zdjecie i widze,ze mamy" podobne smaki"(u Ciebie tez sliczne zamieszczasz) nieciekawie za oknem, rostopy straszne szkoda,ze kajaka niemam do Lusi bym splynela.... uwazjacie na sople dachowe,teraz juz spadaja z dachow bardzo nieprzyjemnie by bylo miec"spotkanie z takim "spadem z gory" ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 3-cia niedziela Adwentu 17.12.12, 10:49 WITAM wszystkich. przed ostatni raz przed moim wyjazdem. Udanego dnia mimo brzydkiej pogody. Odpowiedz Link
kendo Re: 3-cia niedziela Adwentu 17.12.12, 10:58 *Lusia stresaj powoli przed wyjazdem.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: wyjazd 17.12.12, 16:09 Dziekuje JAGO TOBIE i TWOJEJ rodzinie, tez wesolych swiat i SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU. Usciskaj Martynke od ciotki Lusi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: wyjazd 17.12.12, 18:41 Dziękuję Lusia,Martynka ma być w sobotę, mam nadzieję,że do tego czasu wydobrzeje. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 18.12.12, 09:55 dzis czas juz mnie strasznie "goni" zaczelam czpke retro dla Lusi by do kraju w niej jechala.. wiec znikam z netu az chyba do wieczora.. milego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 18.12.12, 10:07 oczywiscie Lusia, ze spotykami sie w polowie stycznia 2013 roku, szczesliwego doplyniecia i dojechania do Mamy... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 18.12.12, 10:12 Witajcie, mnie zasypało,a rybitwy wyczaiły stołówkę. Trzymajcie się i do usłyszenia w przyszłym roku Lusiu. Odpowiedz Link
dorka556 Re:Grudzien 19.12.12, 08:18 Jaga, zawsze myślałam, że 'mewowate' tylko na Wybrzeżu. Miłego, udanego dnia wszystkim. Ja dzisiaj w radosnym oczekiwaniu. Po południu ma przyjechać starszy syn z Gdańska. Razem zrobimy zakupy i świąteczne prace ruszą z kopyta. Młodszy z Izą przyjadą na gotowe. W ub. roku też byli na BN, ale wtedy była jeszcze jego narzeczoną. To pierwsze jej Święta u teściowej. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 19.12.12, 10:01 Dorka,ja też tak myślałam,dopóki nie zaczęły nawiedzać mój balkon. Latem ich nie widać,a one mają taki bystry wzrok.Sroczki lubią słoninkę , a one jak zobaczą coś z mięska surowego,to nie wiadomo skąd się pojawjaja. Ciagle jest -5st i nieprzyjemny wiatr. Jednym słowem zimno. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 19.12.12, 10:14 witajcie... niema to jak ze swego kompa stukac, wieczorekiem znowu jade, *Jagus no sliczne zdjecie a ptaszydla madre,zawsze zobacza gdzie miesna stolowka.. *Dorus no wspaniale swita beda z synami i synowymi zycze Wam udanych potraw. tu odwilzowo, noca solili ulice w miescie... szyby nawet nie zamarzly w samochodzie noca. ciepelka zycze Odpowiedz Link
henryk245 Re:Grudzien 20.12.12, 08:14 www.7is7.com/otto/countdown.html?year=2012&month=12&date=23&hrs=0&ts=24&tz=local&min=0&sec=0&lang=pl&show=YMWdhms&mode=t&cdir=down&bgcolor=%23CCFFFF&fgcolor=%23000000&title=Tyle%20czasu%20pozostalo%20do%2012-23-2012 Dnia Dobrego zycze Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 20.12.12, 09:22 o jeja Henryk.... ja tam nawet nie mysle o tym.. witajcie Zalogo duzo przedswietecznych obowiazkow mamy wiec zycze Wam sprawnej pracki iw przyzadzaniu smakolykow ... Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 20.12.12, 09:28 Witajcie... U mnie już naprawdę zimno -13st. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link
henryk245 Re:Grudzien 20.12.12, 14:25 oj,w takie zimno to tylko cieple nozki .. i grzaniec z gozdzikami . Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 21.12.12, 11:53 witam Zaloge, zapracowana jestm z upiorem juz czwata masyzna sie wypiera a sa jeszcze dwie, pozbieralam Bobby zabawki pluszowe i odwiezam piorac i suszac w bebnie, sa pozniej jak nowe.... sniezy strasznie... to chyba jesze nie "sadny dzieni"? milego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 21.12.12, 12:42 Witam... u mnie dalej mroźno,rano znowu było -13.teraz trochę mniej i słonko świeci.Mam chwilę wytchnienia,bo ciasto na makowce rośnie. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 21.12.12, 13:11 o,beda makowce... ja ide juz na misto,zobacze, mze jakiegos chechlacza kupie.... relaksuj sie Jagus.... akurat przestalo sniegowac,z samochodlow splywaja czapy sniegowe... Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 22.12.12, 11:02 jak to mowia...ma sie nieraz szczescie, gdybym z upiorem czekala do dzis,to nic z tego, jest gdzies wyciek wody, brak w naszej kamienicy a mysle,ze w innych tez... akurat po prysznicu /sianiadaniu do sklepu pobieglam po filtry do kawy, zaraz po powrocie sasiad z gory dzwoni do drzwi z pytaniem -masz wode???? chmmmmmmmmmmmmmm..nalapalam caly wielki gar resztki by miec do obiadu i na kolacje do herbaty, a jutro??,jak nie bedzie to kupie wode niegazowana do kawy i tez bedzie dobrze... najgorze bedzie z myciem.... w dalaszym ciagu na plusie i "kasza" z nieba pada... spokojnego dnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 22.12.12, 11:22 Witajcie... Kendo,u Ciebie problem z wodą,a u mnie pękła przyłączka do wody pod zlewozmywakiem. A u mnie zawsze się coś zepsuje przed świętami i już myślałam,że gładko przejdą,ale nie., mąż kupił i zamontował. U mnie dalej mroźno,ale słonecznie. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 22.12.12, 11:29 *Jagus, dobrze,ze masz "zaradnego /umiejacego meza" inaczej zaden hydraulik tak szybko by nie przyszedl teraz przed swietami... tez mielismy taka pase "nieszczesci co roku" trzymam kciuki teraz by obeszlo sie bez niespodzianek. milego dnia z Wnusia Odpowiedz Link
greis52 Re:Grudzien 22.12.12, 14:01 spokojnego i bezawaryjnego przygotowania do świąt zyczę! Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 22.12.12, 15:34 dzieki Greis, obedzie sie chyba bez wiekszych awarii, wode juz mamy OK, slubne dzwonilo,ze polski chleb juz kupilo i inne resztkowe zakupy... spokojnie moge pilnowac Maluszka... a sobie kupilam "zloty "do twarzy SPA bedzie cieplej wiec sie udam na lozko kosmetyczne i niech zajmuje sie mym paszczydelkiem o i nawe byla promocja swiateczna "Yellow Puma" zapakowane odswietnie zel do kapania i eau toilette poprosilam o probke zapachowa i pasowala/kupilam dominacja cytrusow-bo innych niestety nie moge..., zapomnialam spytac o body lotion..jutro spytam,bo tez niedziela handlowa... udanego popoludnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 23.12.12, 09:27 Witajcie... Mrozik mam całkiem spory,bo -16.za to jutro ma być blisko 0 Ciekawe co dostanę pod choinkę i od kogo .Ja wylosowałam córkę,która jest z nami i kupiłam jej włoskie ciepłe czarne rajstopy ze wzorkiem za 89zł podobno są bardzo modne.Co miałam czekać jak taki duży mróz to jej dałam. Ucieszyła się i to już dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 23.12.12, 09:45 oj Jagus,Jagus, nie wytrzymalas...i dalas mikoljajowy prezecik, dobrze,ze Corka zadowolona..to najwazniejsze, ja wczoraj tez na konto podkoinke sobie juz nakupowalam nawet faja ksiazke o yodze, pokazuje na zdjeciach ktore musluly/sciegna sie naciagaja i pracuja podczas wykonywania cwiczen jak rowniez 3" ksiazeczki kucharskie" alatki/ryba/i jedzonko beztluszczowe a ta wode toaletowa Yellow Puma to dzis chce dokupic boody lotion bo zapach trafilam sobie doskonaly... siostrzenica tez stwierdzila ze OK i bardzie j na lato pasuje.. ojej, alem sie rospisala, tu na plusie po lunchu oglosili II stopien zagrozenia opadow sniegu/wiatru a pozniej mam byc nawet + 5 stopni milego kszatania zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 23.12.12, 10:56 No i fajnie Kenduś,ważne,że wszyscy jesteśmy z zakupów zadowoleni. Odpowiedz Link
kendo Re:Grudzien 23.12.12, 12:44 wrocilam do domu podmarznieta, a moze raczej przewiana,juz wieje lodowato.... dokupilam szmpon i balsam do wlosow co od siostrzenicy probke dostalam i pasuje mieli akurat promocje na niego, a boody lotion "yellow puma "nie produkuja, tak w dwoch drogeriach mi powiedziano... proponowano zastepcxy podobny niuansem zapachowym po powrocie do domu probka papierkowa prawie niczym nie pachnie, wiec nic nie warto moim zdaniem,a i zapach tez nie "moj" milego dnia... juz na dwor nie wylaze dopiero jak Maluszek przyjdzie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Grudzien 28.12.12, 09:41 Hej,hej...jeszcze mamy grudzień. Mamy 3st.na plusie i ładne słonko wstało. Odpowiedz Link
greis52 *** WIGILIA *** 24.12.12, 09:48 Bądźcie zdrowi, szczęśliwi, zadowoleni z mnóstwa drobnych darów losu. Rodzinnej wieczerzy i głośnego kolędowania Wybywam do mamy świętować. Odpowiedz Link
kendo Re: *** WIGILIA *** 24.12.12, 12:56 ZYCZE WAM MOJE FORUMOWICZKI/FORUMOWICZE ROWNIEZ NIEOBECNE FORUMOWICZKI DUZO ZDROWIA/POGODY DUCHA/SMACZNEJ POTRAWY WIGILIJNEJ UDANYCH PREZETOW GWIAZDKOWYCH CIEPLA OD LUDZI /RODZINY Odpowiedz Link
kendo Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 28.12.12, 13:04 tez mamy przepiekna pogode sloneczna i na +-0 chatka juz na medal obsprzatana po mojemu.. tez chyba tak macie, ze musicie po swojemu popoprawiac .. zycze milego dnia Odpowiedz Link
greis52 Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 28.12.12, 20:38 tuz tuz koniec miesiączka ostatniego w roku niech te ostatnie dni miło Wam miną nie ma co się oglądać za siebie nowe przed nami... Odpowiedz Link
dorka556 Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 29.12.12, 07:42 Grudzień się kończy, dni będą coraz dłuższe i tylko 4 m-ce dzielą mnie od ukochanej wiosny. Idzie ku dobremu. Nowe przed nami, jak mówi Greis. Oby pomyślne... W nocy było -13, śniegu nie ma a na trawie lekki szron. Nie pamiętam takiej zimy. Jedni goście wyjechali, następni mają pojawić się za 2 godz. Ma przyjechać wnuk kuzyna z 5 -tką znajomych a potem ja...fiuuu i do Gdańska. Odpocząć. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 29.12.12, 09:51 Oj Doruś,chyba jesteś za dobra. U mnie było w nocy -7jeszcze jest -5 ale pięknie słonko przyświeca. Czeka się wiosny,a jak już przyjdzie,to chciałoby się ją zatrzymać jak najdłużej, a później dnie tak szybko upływają na czekaniu na kochane ciepełko. Przyjemnej soboty Wam życzę Odpowiedz Link
kendo Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 29.12.12, 12:29 *Jagus no Greis fajnie napisala o wiosnie, faktycznie za niedlugo powitamy ja... miej sobie dobrze i przytulam bardzo.. Odpowiedz Link
kendo Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 29.12.12, 09:51 milo Was witac w ostanich dniach "starego roku" *Dorka, tu mamy na plusie nawet noca, a u Ciebie dobrze,ze mrozi bez sniegu, wymarzna wszelakie szkodniki co nas gryza... *Greis mi szybko roczek uciekl.... mam nadzieje,ze NOWY bedzie lepszy pod wzgledem zdrowia. deszczy , wole to jak snieg bo nie trzeba odrzucac... milego odpoczynku zycze z goscmi i z rodzina Odpowiedz Link
greis52 Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 30.12.12, 08:37 pozdrawiam niedzielnie i spokojnego dnia życzę! Odpowiedz Link
kendo Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 30.12.12, 09:45 dziki za pozdrowka Greis, miej sobie rownie milo, tu znowu na plusie cos popaduje/szaro za oknem jednym slowem... milego odpoczynku Zalodze Odpowiedz Link
kendo Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 30.12.12, 09:47 kendo napisała: > dziki za pozdrowka Greis, > miej sobie rownie milo, > > tu znowu na plusie > cos popaduje/szaro za oknem jednym slowem... > > milego odpoczynku Zalodze **oj to musze poprawic...przepraszam literka sie niedoklikala w slowie dzieki -dzieki- tak wlasnie mialo byc Greis tak nieraz mam ,ze po prostu niedoklikam jakos do konca literki i bzdury wychodza. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 30.12.12, 11:06 Witam Was.W nocy było -3,a teraz +3 bo słonko wyszło. Odpowiedz Link
kendo Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 31.12.12, 09:59 ostani dzien grudniowy niestety deszczowy... milego dnia Zalodze.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Grudzien 2012 jeszcze trwa 31.12.12, 11:16 Witam w ostatnim dniu grudnia.U mnie świeci słoneczko, w nocy było na plusie. Oby ten Nowy Rok 2013 był dużo lepszy od starego . Odpowiedz Link