IP: *.escom.net.pl 25.03.04, 18:23
Bardzo proszę o opinie na temat SP 23.
Czy wysłać tam dziecko,czy lepiej do SP 61?
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: SP nr 23 IP: *.escom.net.pl 11.04.04, 00:44
      Skończyłam tą podstawówkę dobrych parę lat temu i nie wspominam jej dobrze.
      Nieprzyjemni nauczyciele i ich olewactwo, sporo stresu. Teraz mnóstwo małych
      dresiarzy tam uczęszcza. Nauczyciele mówią o agresji wśród uczniów i nawet w
      tej sprawie robią zebrania
      • Gość: km Re: SP nr 23 IP: *.escom.net.pl 11.04.04, 07:04
        Skąd tylu małych dresiarzy?Okolica przecież przyzwoita,
        lepsza niż wokół SP 61.pzdr.
        • Gość: dorota Re: SP nr 23 IP: *.escom.net.pl 13.04.04, 01:29
          Mali dresiarze do 23 przeniesieni zostali z SP13, która cieszyła sie wyjątkowo
          złą sławą, ale z powodu niżu została zlikwidowana i zamiast niej jest społeczne
          gimnazjum. Do SP23 chodzi teraz mó brat i nie przepada za tą placówką. Chociaż
          ma ona i pewne plusy- niezle wyposażona sala komputerowa i gimnastyczna, sale
          swiezo po remoncie. Na temat SP 61 nie mam niestety żadnych informacji
          • nelka12 Re: SP nr 23 13.04.04, 10:49
            Jeśli chodzi o szkołę nr 23. to niestety nie pomogę. Nic nie wiem na jej temat.
            Nad szkołą 61 sama zastanawiam się dla mojego dziecka. Słyszałam raczej
            pozytywne opinie, także tu na forum szkoła cieszy się dobrym zdaniem. Niepokoi
            mnie tylko likwidacja pobliskiej szkoły podstawowej (może to oznaczać „tłok” w
            61) oraz mierne wyniki testów szóstoklasistów...... Nie wiem, waham się....
            A może słyszeliście coś o szkole na ul. Spiskiej??? Jaka tam jest atmosfera??
            Jacy nauczyciele??
            • el_la Re: SP nr 23 13.04.04, 16:04
              97 to moja była szkoła !
              Ja o niej słyszałam dużo dobrego i pewnie gdyby była bliżej wysłałabym tam moje
              dziecko. Ja mam wybór między 61 (dzieci z przedszkola) a 175 (do tej chodzi
              starsze) i też sama nie wiem, co robić. 61 nie jest rewelacyjna jeśli chodzi o
              wyniki w nauce a klasy są przepełnione (ok. 30 dzieci). Natomiast podobno
              jest "przyjazna" małemu dziecku (ważne w I klasie). "Samopoczucie" dziecka w
              175 zależy od nauczyciela, na jakiego trafi. Natomiast uczy dobrze (ważne w
              starszych klasach).
              loteria
    • Gość: reni Re: SP nr 23 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 15:24
      Zapraszam do S.P. Nr 280 przy ulicy Gorlickiej 3
    • wydra10 Re: SP nr 23 09.06.04, 15:47
      Moje dziecko kończy SP 23 w tym roku. Cieszyłam się, że już kończy, ponieważ
      trochę miałam już dość tej szkoły. (Do wczoraj, kiedy to nasłuchałam się
      opowieści o fali w 13 gimnazjum, ale to już inna bajka).
      Wydaje mi się, że bardzo dużo zależy od nauczyciela, na którego się trafi - i w
      klasach 1-3 i później, zwłaszcza jeśli chodzi o wychowawcę. U nas akurat z tym
      drugim nie było najlepiej. Jak wszędzie - są dobrzy i gorsi. Dyrektor -
      "bezpłciowa", niby miła w kontaktach, ale bez ciekawych pomysłów. Wyposażenie
      szkoły dość dobre.
      Na początku podobało mi się to, że dzieci z klas pierwszych schodzą do stołówki
      z nauczycielką i na jednej przerwie dostają zupę, a na następnej drugie danie,
      bo inaczej by nie zdążyły. Czyli ktoś tu pomyślał, bo słyszałam, że w
      niektórych szkołach mają sobie radzić same wśród tłumu przepychających się
      starszych uczniów.
      Co do zagrożeń - cóż, nas to osobiście nie dotknęło. Córka jest raczej z tych
      cichych i grzeczniejszych, ma na tyle rozsądku, żeby nie zaczepiać tych, którzy
      lubią bójki. Niedawno spytałam, czy kiedykolwiek uderzył ją chłopak cieszący
      się zdecydowanie najgorszą opinią. Otóż nie, nigdy niczego złego jej nie
      zrobił. Chcę przez to powiedzieć, że mimo opinii o "elemencie", który przyszedł
      do 23 z 13 (co prawda, to prawda), można ukończyć SP 23 bez specjalnego
      uszczerbku na zdrowiu.
      Nie znam SP 61, w wynikach testu w tym roku jest o jedno miejsce przed SP 23,
      która w przeszłości zdaje się lepiej się spisywała. Ale może tu też ma
      znaczenie "zasilenie" uczniami z 13, którzy generalnie osiągają gorsze wyniki.
      No i czas na konkluzję: nie mam pojęcia co doradzić, bo jak wspominałam nie
      znam SP 61. Sądzę, że czy tak czy owak same lekcje w szkole to za mało i trzeba
      dziecko przyzwyczaić do pracy "własnej" i w tym pomagać, a wtedy rzeczywiście
      będą efekty.
      pzdrw
      W
      • sp2005 Re: do reni SP 280 11.06.04, 09:09
        Reni, jestem bardzo zainteresowana szkołą 280. Mam do wyboru Jasielską i
        Gorlicką. Chyba właśnie na Gorlicką pójdzie moje dziecko (IX 2005). Czy
        mogłabyś proszę napisać coś więcej o szkole? O atmosferze, która tam panuje? O
        nauczycielach?
        pisz proszę na adres: sp2005@gazeta.pl

Mania
        • Gość: mm Re: do reni SP 280 IP: *.boetnxr1.ras.tele.dk 13.06.04, 22:34
          Dziecko mojej siostry chodzi do sp10 na Jasielskiej i jest z niej
          zachwycona,wysoki poziom mili nauczyciele,wrecz nie moze sie nachwalic.Z malej
          zastraszonej dziewczynki wyrasta madra uczennica bioraca udzial w
          olimpiadach,natomiast nasluchalam sie nienajlepszych opinii o sp 280
          pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka