Dodaj do ulubionych

witamy sie w MARCU

01.03.13, 09:26
https://i47.tinypic.com/2q2qtg7.jpg

w marcu jak w gancu,
wiec dziendoberki beda sloneczne/sniegowe/deszczowe
Obserwuj wątek
    • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 09:27
      Witam Zaloge juz niemal wiosennie,
      synoptycy zapowiedzieli slonecznie nawet do nastepnego tygodnia...

udanego piatku zycze.
      • greis52 Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 10:13
        pozdrawiam, wiosna tuż tużsmilesmile
        przyjemnego weekendu zyczę!
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 10:18
          Witaj Geris po "krotkiej " przerwie,
          od razu widac,zes u nas,
          nowe temaciki zalozylas...dzieki Ci za to....

miej sobie udany piateczek,nie musisz juz tesknic jak kiedys...
          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 10:25
            Witajcie...dobrze,że przestało padać i zapowiada się
            dzień dosyć ładny. Dziś mamy 1-szy dzień wiosny astrologicznej.

http://i50.tinypic.com/zlorbb.jpg
            • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 11:35
              Witam i ja w marcowym watku. dobrze,ze wczytalam sie w dzisiejsze watki,inaczej wpisalabym sie w lutowy. czasem tak mam,ze zamiast poczytac,pomyslec to z uporem maniaka w to samo codzienne miejsce. no jednak przez miesiac mozna sie przyzwyczaic do miejsca.
              Milego,slonecznego dnia.
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 11:57
                *Jagus
                sliczne wiosnne dziedoberkowanie dzisiejsze,
                *Sloo,
                tez nieraz tak mam kiedy sie gdzies spiesze,
                byle szybko i beznamyslu...

miejcie sobie Jaga/Sloo udany dzionek....
                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 13:33
                  Kendo ladne czolowki nwe, od razu widac, ze cos
                  z tematem wiosny....
                  U Jagi to zolte to zdaje sie syrop z tego robi, podobno
                  bardzo dobry - skuteczny, ale ja nigdy takowego nie robilam,
                  bo nie mialam gdzie tego nazbierac w odpowiedniej ilosci.
                  http://s17.rimg.info/ef24a812cc4536262c26141964305301.gif
                  Ja sobie juz jestem po obiedzie, i deserze, i popijam kawka.

Przyjemnego piatku dla Wszystkich.
                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 13:43
                    a dziekuje Lusia,
                    no nadchodzi wiosna
                    wiec taki znalazlam obazeczek pol sniegowo-krokusowy....

tak u jagi juz od dwuch tygodni wiosnnie na czolowce a dzis slicznie zolciutko...

premiere upiora suszonego na wietrze dzis zrobilam,
                    nawet poszwy poschly,
                    zaraz bede szyc poszewki,
                    bo chlopaki podarli....scielac sobie kazdy po swojemu....
                    • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 14:14
                      heeeeeeeeeeeee,
                      pisze sie poszf a czy poszwa
                      bom zrobila chyba "byka",a poszewki czy poszefki
                      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 14:20
                        Kendo, poszewki, i poszwa....
                        • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 14:31
                          dziwny ten nasz polski jezyk, powinno sie pisac tak jak sie slyszy,uproszczona forma. najtrudniej zalapac dzieciom w wieku wczesnoszkolnym o co w tym chodzi. podobnie w j.angielskim, jak dla mnie neizrozumialym,dlatego ejstem taka tepa w jego nauce.
                          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 17:41
                            Co Ty Slo uczysz sie j,angielskiego, ja tez bym chciala, ale tutaj
                            sa b.drogie kursy jezykow i nie wiem czy na moj pozim by wystarczylo
                            tych lekcji abym cokolwiek zrozumial.. ha,...ha.., chociaz nigdy nie probowalam.

Masz jakies doswiadczenie jak sama zaczynalas.?
                            • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 17:49
                              cos Ty Lusiu, tyle co sie nauczylam kiedys tyle umiem. piate przez dziesiate,ale cos tam rozumiem. juz chyba niemiecki latwiejszy. teraz powinnam podszkolic sie wloskiego,zeby czymskolwiek blysnac. juz nawet wydrukowalam sobie podstawowe zwroty i slowa,ale tak mi sie chce uczyc,ze ....eh,a raczej zcasu na to tzreba jak zreszta na wszytsko.
                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 18:17
                                no dobrze,
                                kldae juz na pamiec,poszwe i poszewke
                                bom od maszyny odeszla,uszylam z poszwy 3 poszewki
                                i jedna malunia,
                                a reszta poszwy bedzie do pucowania okien,
                                czeka jeszcze jedna poszwa do obszycia,
                                ale to innym razem,
                                do recznikow uchwyty powszywalam,
                                rekawice do czyszczenia Bobbego obszylam,
                                lubi jak sie go wilgotna rekawica po futrze przeciera....
                                i wieczor mnie zastal....

milego wieczoru
                                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 18:46
                                  To kreatywny mialas piatek Kendo.
                                  Slo, jakos tak nigdy nie myslalam, zeby sie uczyc angielskiego,
                                  w szkole uczylam sie Esperanto, bo to mial byc przyszlosciowy jezyk.?
                                  Juz jakies tam rozmowki, czy zwroty angiel.kupilam z plyt cd.
                                  Ale jakos nie mam zaplonu.
                                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 18:49
                                    no teraz to juz nie czas zeby sie szkolic z jezykow, szkola ma to do siebie,ze przymusza,a my juz nic nie musimy przeciez. a dla wlasnej wygody to trzeba miec zapal ogromny,mnie takiego brakuje.
                                    • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 19:03
                                      I mnie tez, trzeba by jakiegos sponsora poszukac i wyjechac
                                      do Ameryki to sila rzeczy czlowiek bedzie zmuszony sie uczyc..ha...haa...
                                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 01.03.13, 19:11
                                        ech..glowy juz nie takie do jezykow,
                                        chodzilam kiedys dwa terminy na hiszpanski
                                        i niewiele zapamietalam.....
                                        z angielskiego to .."Ali miec..Ali chciec"
                                        wiecej zrozumie niz moge powiedziec...niemiecki natomiast wcale mnie nie kreci,
                                        ale wloski moze tak....??gdybym byla motywowana to moze bym sie przylozyla,,,,
                                        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 09:06
                                          Pozdrawiam wszystkich przy sobocie
                                          i zycze duzo slonca.
                                          • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 09:21
                                            Zrobiło się wiosennie na Vistuli.
                                            Piękne śnieżyczki i krokusy, które zakwitły już 13 marca (w Szwecji, czy w Polsce?).
                                            Może i w tym roku doczekamy się ich za 2 tygodnie.
                                            Miłego weekendu.
                                            • greis52 Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 09:25
                                              u mnie mroźno ale słonecznie,
                                              pozdrawiam i przyjemności weekendowych zyczę!
                                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 09:32
                                                *Dorcia
                                                zdjecia nie moje,
                                                sciagam z netu,
                                                moje sniezyczki juz dawno zakwitly,
                                                zamiescilam w watku ogrodowym z wizyta "sorka" jedzacego ziarnka,ktore pospadalo z karmnika

wydawalo mi sie,ze sie juz witalam???

zycze Zalodze milego odpoczynku i realizacji planow.
                                                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 09:49
                                                  DORKO jak tam Twoja rana po ugryzieniu
                                                  przez psa? goi sie....
                                                  • tetika Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 10:20
                                                    Witam slonecznie smile u mnie tez juz dotarlo slonko.
                                                    Milej soboty.
                                                  • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 11:55
                                                    Lusia, miło, że pytasz. Czuję się coraz lepiej.
                                                    Jak ranki (2) wyglądają wie tylko pielęgniarka, która zmienia opatrunek.

Tu piękne słoneczko. Dzisiaj nawet lisica wystawiła nos ze swojej nory, którą zrobiła pod moja szopą. Prawie co roku mam młode liski. Oglądam z okna domu jak bawią się na trawniku. Ich zabawy niczym się nie różną od baraszkujących szczeniaczków.
                                                    Niestety później czeka mnie wielkie czyszczenie szopy.
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 11:49
      witam w pieknie sloneczna sobote.
      zycze wszytskim udanego dzionka, sama zas pedze do prac domowych. juz po sprawunkach wypijam kawe i biore sie do pracy w tzw. wolna sobote.
      • kendo Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 12:06
        zapracowane ludziki,
        ja dzis luzzzzzz bluzzzzzzzzzz....

super wiosennie na trawniku Dorka masz z liskami
        a myslalas by zrobic im zdjecie kiedy??
        tu widzialam tez male liski,jak siedzialy na murku z kamieni i sie mi i psiunowi przygladaly,
        wydawalo mi sie,ze maja niebieskie oczka z daleka...

udanego dnia
        i oczywisie szybkiego gojenia sie u Dorki
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 12:08
        To pieknie ze sloneczko dzisiaj wszystkim dopisalo,
        co nastraja do roznych kreatywnosci.

Dorko to dobrze ze mozesz w jakis tam sposob dotrzec do
        pielegniarki, tylko zwracaj uwage na jej higiene, bo gronkowcem-
        -bakterie, latwo zarazic rane, ktora pozniej trzeba antybiotykiem
        leczyc.

Slo nie narzucaj sobie tempa dzien jest moze nie dlu
        gi, ale dozuj
        sobie bez stresu prace, bo to zle sie odbija na zdrowiu.

Kendo dzisiaj sie u mnie zjawi, i bedziemy mieli kreatywnie, spacerowo
        i kulinarnie.
        Wszystkim udanego pololudnia sobotniego i milych gosci.
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 12:17
          *Lusia
          bedzie raczej "deserowo"
          bedziemy smakowac czekolade do picia z zamieszczonej recepty....
          a spacerkiem oczywiscie nie pogardze...
          jeno berecik na glowizne trza naciagnac bo wieje strasznie.
          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 12:21
            Wrocilam wlasnie z "Maluszkiem" i dobrze ze wzielam
            swoje kafelino na glowe bo by mi uszy odmarzly, b.zimny wiatr.
            A ludzi mrowie, wszystkie parkingi zajete, ale do Twojej godziny
            to na pewno juz bedzie luzniej jak przyjedziesz.
            • kendo Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 12:31
              a to moze i "te spdnie zapasowe wziasc?",
              jak tak i u Ciebie wieje??
              • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 15:40
                O! to ja się przywitałam w obiadowym.big_grin
                Niestety zdjęcia nie zrobiłam,bo Martynka najwyraźniej
                sobie nie życzyła,co zrobiłam,to zamazane,sekundy nie posiedzi.
                Oby jutro też była taka piękna pogoda. http://s.rimg.info/e4676df946f2e5f8edb67609eaac050f.gif
                • kendo Re: witamy sie w MARCU 02.03.13, 21:06
                  wierciuszek z Martynki widac straszny....
                  ale nieraz chyba mam ochote posiedz chwileczke spokojnie do zdjecia,
                  dla Babci do albunu.

Jagus,
                  przyjelam dziendoberek w kuchni....
                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 03.03.13, 08:49
                    Z porannym sloneczkiem w niedziele WITAM WSZYSTKICH
                    przyjemnego dnia zycze.http://s18.rimg.info/f3eb1fc47cb29de750ecbc4849daacbf.gif
                    Jago to nic nie robi, dzieci sa rozne w rozne dni, podobnie jak
                    dorosli. Innym razem, jeszcze bedzie wiele okazji.
                    • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 03.03.13, 09:34
                      Witajcie...https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/hand.gif
                      Niestety pięknie to było wczoraj,słonko się pokazało i schowało,
                      a niebo ołowiane.
                      Miłej niedzieli Wam. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/girl_in_love.gif
                      • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 03.03.13, 09:49
                        U mnie piękne marcowe słońce.
                        W czasach, gdy jeszcze nie było solariów, ludzie masowo przyjeżdżali w góry, by potem u siebie prezentować mocną opaleniznę. Wtedy na Krupówkach można było od razu odróżnić białych miejscowych od turystów opalonych 'na murzyna'.
                        • kendo Re: witamy sie w MARCU 03.03.13, 09:55
                          takie marcowe slonce szybko opala mnie ,
                          pamietam Tate,kiedy w marcu lubial byc dlugo na dworze,zawsze byl ladnie opalony,
                          dziecie tez ma karnacje po dziadku

witajcie Zalogo,
                          przepiekne slonce,
                          rozniaste ptaki pod karmnikami....

milego odpoczynku zycze.
                          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 03.03.13, 10:58
                            Pamietam Dorko sama kiedys bylam wlasnie w marcu
                            na Krupuwkach i sie opalalam, nawet przywiozlam zakupionego
                            szczeniaka od gorala.

Jago to sloneczko jakies ma przeszkody do Ciebie bo u Dorki swieci,
                            to poprobuje podmuchac promykow slonca w Twoja strone.

Ja jak zdejme okulary z nosa to juz tez widze ze mnie troche przybrazowilo,
                            ale to z racji spacerow, ktore uskuteczniam, albo rowerkowanie.
                            • pia.ed Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 11:41

http://www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=2d6735f9-4389-4c79-a062-7297fd36c500

W Szwecji pokazują się jako pierwsze.
                              Mowi się o nich, ze "oszukują zimę"...

www.expressen.se/kvp/nu-kommer-antligen-solen-till-sydsverige/
                              • kendo Re: Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 12:43
                                pia.ed napisała:

>
                                > www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=2d6735f9 > -4389-4c79-a062-7297fd36c500" border="0" alt="> www.expressen.se/ImageHandler.axd?imageFormat=secondColumn&guid=2d6735f9 > -4389-4c79-a062-7297fd36c500">
                                >
                                >
                                > W Szwecji pokazują się jako pierwsze.
                                > Mowi się o nich, ze "oszukują zimę"...

>
                                > www.expressen.se/kvp/nu-kommer-antligen-solen-till-sydsverige/

Pia
                                vintergäck po szwedzku
                                eranthis po lacinsku
                                rannik zimowy po polsku
                                www.dzialkowcy.info/phpBB2/viewtopic.php?t=2126
                                • lusia_janusia Re: Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 12:48
                                  Wczoraj zapomnialam z Kendo zrobic im zdjecie, rosna na przeciwko
                                  mnie jak schodze ze skarpy do malego parku. A tez juz zakwitly.
                                  • henryk245 Spontaniczne samospalenie ludzi nowe, interesujące 03.03.13, 18:05
                                    innemedium.pl/wiadomosc/spontaniczne-samospalenie-ludzi-nowe-interesujace-fakty

Pzdr.
                                    • henryk245 Re: Spontaniczne samospalenie ludzi nowe, interes 03.03.13, 18:25
                                      ..zwroccie uwage na swietny "akademicki"jezyk w ktorym
                                      artykul napisany .
                                • slo-onko Re: Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 18:03
                                  czy rannik zimowy jest tym samym kwiatem co zawilec zolty?
                                  a wogile to dzien dobryw niedziele.
                                  pozno jestem, bo malutką dopiero zabrli.alesmy sie nabawily do woli,chociaz nie nie do woli....
                                  • kendo Re: Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 18:34
                                    Sloo,
                                    ten kwiatek nie jest zwilcem....

czyli dzis za" nianie odpoczywalas"?,fajnie sie tak pobawic z maluszkiem...
                                    ale co za duzo to nie zdrowo....moze Mala jest niekaprysna to mozna sie nabawic do woli.

milego wieczoru
                                    • slo-onko Re: Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 18:42
                                      mala nie ejst kaprysna, zabawi sie samo,ale wiesz nie chodzi samodzielnie wiec oczy trzeba miec na okolo glowy. chce byc samodzielnna,ale to jeszcze nie ten zcas. mialysmy nawet czas pojsc na dwa spacerki,jeden przedobiedni na sen, drugi po obiedzie na slonko.
                                      dzisiaj nawet nie czuje zmeczenia,ale i tak zaraz pojde wziac kapiel, zrobie poirzadki w kuchni na koniec dnia i obejrze serial "Nad rozlewiskiem". zapowiada sie kolejny ciezki tydzien w pracy.
                                      • lusia_janusia Re: Wiecie jak sie te kwiatki nazywaja po polsku? 03.03.13, 19:12
                                        To mialas relaksowo Slo, i spacerkowo, czyli sie dotlenilas
                                        na caly tydzien.
                                        Przyjemnego wieczoruwszystkim.
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 07:50
      Pierwszy poniedzialek marca, rześki i mrożny. w ciagu dnia ma sie ocieplic i pokazac slonce.
      Milego dnia wszytskim porannym i innym ptaszkom.
      • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 08:17
        Tu -7 i ostre marcowe słońce.
        Dzień dobry Slo i śpiochy.
        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 09:25
          Wcale nie spiochy, bo ja juz po rundzie z "Maluszkiem" i sniadanku,
          dopijam kawe, dzien rowniez zapowiada sie ladnie, bylo minus,
          szron z samochodow ludzie drapali.
          https://i50.tinypic.com/2aewgvt.jpg Zdjecie z 28,IIm2013
          z parku.

Przyjemnego podczatku tygodnia dla WSZYSTKICH.
          • kendo Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 09:37
            o? i Malszek na wybiegu,
            musisz Lusia podgladac teraz powinny zakwitac tam wszystkie wiosenne kwiatki....

*Sloo
            a to dzielna Wnusia,
            i jak fajnie juz pruboje sie ubierac...swietne to bylo....

Dorka
            tu tez bylo minus teraz chyba na 0 jest

marzec jednak przypomina o zimie
            choc tu na stode zapowiedzieli + 10 stpnia a w piatek 0 stopni i sniezyca..

milego dnia Zalodze
            • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 09:54
              "Maluszek" nie bardzo che sie ustawiac pod moj obiektyw,
              tu akurat w oddali zauwazyl innego pieska i dlatego stoi
              troche spokojnie i nie zwraca uwagi ,ze go namierzam w obiektyw.
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 10:08
                nie lubi byc w centrum objektywu,
                jedynie w domu mozna mu cos ciekawego zrobic jak usypia czy spi....
                • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 10:45
                  Witajcie.... w nocy było -2,teraz +4st.Straszą jeszcze mrozem -15.
                  U mnie inna forma maluszka,nie wymaga spaceru.wink

http://i48.tinypic.com/2rrlxch.jpg
                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 11:17
                    ale przyznaj Jaguś, że nie spostzreglas sie kiedy Twoj maluszek wyrosl?
                    • kendo Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 12:01
                      bardzo sliczny maluszek,
                      pewnie niespodzianke zrobil....
                      moje tak mnie zaskakuja czasami...

miejcie sobie udany dzien i cieszcie sie sloneczkiem puki co...
                      zanim znowu nas zasypie...
                    • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 12:25
                      Oj spostrzegłam Sloo,czekałam na niego 2 lata,
                      Praktycznie wyrósł z niczego,
                      miał tylko kawałek wysuszonego korzonka,bo córka zapomniała o nim przez 8 m-cy.W tym roku dostał kilka większych listków i zakwitł.
                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 12:43
                        wlacze sie w rozmowe...

masz Jagus "zielone paluszki do kwiatkow"
                        pieknie rosna u Ciebie...
                        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 13:05
                          Jago kwiatuszek nabieral sily, i teraz odplaca Ci pieknym kolorem i ksztaltem.
                          • greis52 Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 13:08
                            jaki słoneczny mamy dzieńsmile
                            uśmiechnięte pozdrowienia przesyłam!
                      • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 13:09
                        po takim czasie ???? niesamowite.
                        a co dzeje sie storczykiem kiedy po przekwitnieciu usychaja na potege liscie? przelany czy nie dolany?
                        • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 20:21
                          .. w tym miesiacu myszy harcuja
                          kocury czym innym zajete
                        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 04.03.13, 23:39
                          Slo ja swojego podlewam do spodka raz w tygodniu albo 1 1/2 tygodnia,
                          po przekwitnieciu dam mu odpoczac nie podlewam czesto, jak 3 lata byl
                          u mnie i 2x do roku kwitl, to zmieniam mu kore i za 2 miesiace wypuszcza
                          listki i pozniej strzalke do kwitnienia, stoa na wschodnim oknie, nie w bezposrednim
                          sloncu , tego nie lubia.
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 07:18
      http://img22.imagehaven.net/img/thumbs/7M13PQ3ND4_prymula_r2.jpg
      Dzien dobry i milego dnia.
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 08:09
        Przyjemnego dnia, duzo slonca i spelnienia planow.http://s19.rimg.info/e1743da7473d76648289e19b503cf997.gif
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 09:02
          witajcie,witajcie,
          tu znowu slonecznie ale noca mrozi i samochodowe szyby trzeba skrobac.

udanych planow na dzis i milego dnia.
        • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 09:03
          Nie może być już nigdzie więcej słońca, jak dziś u mnie.
          Świeci podwójnie, z góry i rykoszetem od śniegu. Bez mocno przyciemnionych okularów nie da się wyjść na dwór.
          W dzień jest plusowa temperatura, niestety nocą nadal ok. -9.
          Miłego dnia.
          • kendo Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 09:39
            o tak,
            nic tak nie oslepia jak refleks sloneczny ze sniegu,
            na szczsie tu juz tylko w zacienionych meijscach lezy...
            Dorus,dbaj o oczta i nie zapominaj okularo przeciwslonecznyc...

milego dnia
            • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 10:11
              Slo Twoj kwiatek juz w calej wiosennej krasie.

Dorko to pewnie juz jestej opalona?

Kendo to dzisiaj robimy gdzies wybieg? dzien bedzie piekny, wrocilam
              teraz z marszu i i takie czyste powietrze, jeszcze nie zasolone od ulicy,
              bo nie przejechalo tyle samochodow.

Na malym rynku bedzie dzisiaj pieknie,
              i zeby tak jeszcze spredawali kielbaski z rozna to lunch bylby gotowy, ale tylko
              w soboty z tym jada. ale moze w Trendy-bar trzeba sprawdzic i zjesc na laweczce?
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 10:28
                poczta czeka
                • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 13:52
                  Witam http://s17.rimg.info/57061d253f32a760f2e149a8b3fb5724.gif ,dziś nie mogę się wyrobić.Miłego popołudnia.
                  Słonko piękne,a niebo niebieściutkie,prawie 10st.
                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 05.03.13, 16:55
                    udanego popołudnia!
                    • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 07:02
                      W nocy hulał halny. W pewnej chwili myślałam, że wypchnie mi okno.
                      Wzięłam pół tabletki na sen i jakoś dospałam do 5-tej.
                      Pogoda nieco się popsuła, ale wiatr jest mniejszy.
                      Udanej środy.
                      • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 07:51
                        Witajcie forumowe babeczki.
                        halny w gorach zaraz przypedzi na polnoc i na zachod,czyli po "wiosnie ". juz dosyc wygrzalismy sie na slonku,raptem trzy dni !
                        mimo to nie trace nadziei na ladna pogode, dzisiaj ide z wozkiem na spacer.
                        przyjemnego dzionka .
                        • kendo Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 08:40
                          jak niektorzy maja dobrze,
                          z wozeczkiem spaceruja..

a halny?
                          jeszcze zima u Dorki niechce odejsc...

witajcie
                          i miejcie sobie udany dzien
                          ja do sklepu po zywnosc dzis,
                          wczoraj tylko na przezycie do dzis kupilam przez ten spacer miastowy...
                          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 08:49
                            Dorko Halny ma zwyczaj zmieniac pogode, chyba troche sniegu tez ubylo.'Dobrze ze sie chociaz wyspalas, to jest nieprzyjemne wrazenie sluchac tego wycia, jak hula po gorach.

Slo przyjemnego spacerku po parku chyba pojdziesz, ale w ronych miejscach slychac juz
                            wiosenne nawolywanie taszkow, mnie sie podoba jak sikorki sie nawoluja, ale szpakow
                            jeszce nie widzialam, natomiast kosy zimowaly.

Kendo tylko glupota nie kupuj, ja moze okolo 12 bylabym na przeciw illys w tym sklepie.

Przyjemnego dzionka i duzo slonca.http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif
                            • kendo Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 08:54
                              *Lusia,
                              tez juz dreptasz??
                              dzis jakos mam nastawienie wczesniej podjechac i cos do garow zakupic,
                              ale moze podjade jeszcze raz do dtego naprzeciwko sklepu,
                              bys SMS-a podeslala,kiedy wyjezdzasz,to bym podjechala....

miej sobie milo,
                              moze byc slisko na chodnikach,uwazaj...noca przymrozilo -3stopnie mamy
                              • tetika Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 09:12
                                witamy slonecznie razem z moim zolwikiem big_grin
                                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/22vrZqCnuf4krKiZbB.jpg
                                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 09:18
                                  Jaki sprytny ten zolwik Tetiko, wygrzewa sie na sloneczku ktore zaglada do pokoju.
                                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 06.03.13, 09:31
                                    jadę do mojego lasu
                                    miłego dnia Wam zyczę
                                    • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 08:51
                                      Mam nadzieje Greis , ze w lesie spedzilas mile chwile, i nie bylo
                                      blota, ale przynajmniej pooddychalas lesnym powietrzem i posluchalas
                                      spiewania ptakow.

Witam WSZYSTKICH
                                      u mnie cos sloneczko dzisiaj zaspalo, ale WAM zycze go duzo.
                                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 09:00
                                        taaaaaaaaa i mroznym wiatrem wieje tylk +2 stopnie,

Gries
                                        i co ciapcia w lesie byla??
                                        ptaki pewnie juz koncer daly?

witam Zaloge
                                        zyczac milego dnia,
                                        szkoda,ze po wczorajszym cieple tylko wspomnienie zostalo.
                                        dzis znow skafander i czapa na glowe....
                                        • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 09:22
                                          Witam ... https://emoty.blox.pl/resource/101.gif
                                          U mnie też się popsuła pogoda,o słonku nie ma co marzyć.
                                          Miłego dnia
                                          https://klementynka7.w.interia.pl/obrazki/inne/dzien
                                          • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 09:27
                                            Witajcie !
                                            Jagus skoro u Ciebie juz pszczolki bzykaja, a u mnie klucze ptakow na niebie smiigaja tzn.ze idzie wiosna. jeszcze tylko tydzien zimna,a potem juz wiosna,wiosna,wiosna....
                                            • kendo Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 09:41
                                              witajcie Wiosenne dziewczyny"
                                              no tak z pszczolka i kluczem gesi na niebie to wiosna za zakretem lub za chmurka jaka czeka....

udanego dnia
                                              jade so sklepu cos zakupic,
                                              napisze jak kupie,bo az jezor mi ucieka za tym smakiem
                                              • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 10:20
                                                https://i46.tinypic.com/2ajas60.png
                                                KNDO
                                                • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 10:28
                                                  Brawo Lusia!
                                                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 10:40
                                                    spokojnego dnia i powodzenia w zakupachsmile
                                                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 10:46
                                                    Dziekuje Dorko,
                                                    troche bylam uparta,
                                                    musze trenowac, coby nie zapomniec po kolei wszystkich
                                                    klikow.
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 11:54
                                                    *Lusia
                                                    trenuj,trenuj....
                                                    ja niemam do tego cierpliwosci

a zakup nie udany
                                                    bo cena ma swe granice
                                                    119 koron za 1kg gesi uwazam ze duzo,
                                                    zwazywszy,ze ges wazyla kazda z tam lezacych ponad 5 kg.

milego dnia

ale mozna Lusia zamienic to na grilla,
                                                    wic wszystko aktualne jest.
                                                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 07.03.13, 12:09
                                                    O!, to dużo ja płaciłam 100zł za gęś 4-ro kilową,
                                                    u Ciebie wychodzi prawie 60zł./kg
                                                  • kendo Re: DZIEN KOBIET 08.03.13, 08:34
                                                    *Jagus
                                                    tu ceny sa zwariowane,
                                                    bo jak cos co kupuje sie rzadziej to kosztuje "fure"....i nie kupie...moze indor bedzie tanszy,poszukam po sklepach...

witam sie
                                                    i zycze Wam przecudnego dnia dzisiejszego
                                                    https://i49.tinypic.com/nvp4ya.jpg
                                                  • tetika Re: DZIEN KOBIET 08.03.13, 08:40
                                                    https://scouteu.s3.amazonaws.com/cards/images_vt/merged/dzien_kobiet_217.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: DZIEN KOBIET 08.03.13, 09:21
                                                    https://i50.tinypic.com/s452tg.png
                                                  • kendo Re: DZIEN KOBIET 08.03.13, 09:35
                                                    dziekuje Lusia,

nauka nie poszla w las,
                                                    ladnie wyszlo,
                                                    moze tylko kolor powinien byc "ostrzejszy"
                                                  • jaga_22 Re: DZIEN KOBIET 08.03.13, 10:17
                                                    https://www.familylobby.com/common/tt9521757fltt.gifhttps://www.palermoviejo.com/palermoviejo/gifs/emoticones6/190.gif
                                                    http://i47.tinypic.com/2pq6v0x.jpg
                                                  • henryk245 Re: DZIEN KOBIET 09.03.13, 08:30
                                                    noo,drogie Panie,jak samopoczucie po wczorajszym swietowaniu ?
                                                    katz meczy ?,ktora na ochotniczke kwasnice gotowac bedzie ?
                                                    dla wszystkich !

Milego Dnia Wam Wszystkim Zycze

H.
                                                  • jaga_22 Re: DZIEN KOBIET 09.03.13, 09:03
                                                    Witaj Henryku http://s17.rimg.info/c9956132272703f489b964435b527661.gif
                                                    Ja tylko małą szklaneczkę piwka wypilam ,za to byłam
                                                    bardziej wysłodzona. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/wink.gif
                                                    Miłej soboty Wszystkim. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/smile.gif
                                                  • kendo Re: DZIEN KOBIET 09.03.13, 09:18
                                                    gdzie tam -katz-
                                                    nawet sie nie przejadlam,
                                                    wszystko w normie bylo i sampoczucie tez

witajcie Zalogo
                                                    i miejcie sobie udany dzien
                                                    z czapa na glowie,bo tu wieje i na minusie ponownie...
                                                  • lusia_janusia Re: DZIEN KOBIET 09.03.13, 09:48
                                                    Kendo prawdziwa wiosn jak patrze na tego bratka. Henryk
                                                    wczorajszy dzien jak zwykly dzien, tylko wieczorem juz pojadlam za duzo
                                                    cukierkow/godis/ ktore sobie juz pod katem Wielkiej Nocy kupilam tzn,
                                                    zajaczki,kurki, jajeczka i zaslodzona poszlam spac.

Dzisiej "Maluszek" byl ze swoja pania na spacerku, to przez okno tylko
                                                    widze piekne slonce, ale podobno zimno. brrrrr...

Udanej soboty i duzo slonca.
                                                  • kendo Re: dziendobry w Marcu 09.03.13, 10:12
                                                    zimno,zimno Lusia,
                                                    dawalam szpakom jablko to chuste na glowe wlozylam
                                                    lodowato wieje mimo wielkiego slonca

miej sobie udany dzien
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 09.03.13, 20:20
      witam wszystkich serdecznie po kobiecym swiecie,ale jak widze watki wciaz sa aktywne na ten temat.
      ja tak od wczoraj kobieco,torotow,kwiatowo, towarzysko, dzisiaj dzyur z maluszkiem,a jutro kolejny dzien wizyty. mam zamiar przygotowac smaczny i ladnie pdoany obiad,zobacze jak wyjdzie.
      milego wieczoru jak i niedzieli.
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 09.03.13, 22:17
        Slo milego wypoczynku i udanego przyjecia na jutro.
        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 09:24
          Witajcie Wszyscy
          Dzisiaj rowniez wieje sztormowo, jade do Kendo
          pooddychac innym powietrzem.
          Udanej niedzieli.
          • kendo Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 09:29
            czekam,czekam,
            wyslij SMS-A to ceglowki w kieszen wlosze i przejde sie w ramach odchudziania na przystanek...

witajcie Zalöogo
            i miejcie sobie udany odpoczynek.
            • tetika Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 09:32
              noooo te ceglowki to rewelacyjny pomysl smile witam z zasniezonej krainy czarownic smile
              • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 10:22
                Witajcie.U mnie też zima https://teraz.com.pl/vardata/gify/zimowe/zimowe009.gif,mróz i pada śnieg drugi dzień.
                Miłej soboty Wszystkim.
                • kendo Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 10:28
                  o jejaaaaaaaaaa...
                  macie zime jednym slowem,

przyprowadzilam Lusie,
                  juz siedzi obok i szydelkuje...
                  na szczescie moje kgilogramy daly opor wiatrowi...

udanego dnia w ciepelku.
                  • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 10:39
                    To i ja dołączam do tych szydełkujących.
                    Od kilku dni nie wychodzę, przeziębiłam się. Chyba złapałam jakiegoś wirusa w szpitalu na zmianach opatrunku.
                    Dla zabicia czasu wzięłam się za szydełkowanie i chyba złapałam, tym razem nie wirusa a bakcyla.
                    Co szydełkujecie?
                    • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 11:09
                      Fajnie macie,teraz pogoda w sam raz na drutowanie. http://i48.tinypic.com/25k5vnd.gif
                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 11:29
                        Dorus
                        z pewnoscia przyciaglas wirusa ze szpitala...
                        obciaz "sasiadeczke kosztami leczenia"
                        i fajnie,ze szydelkujesz,
                        prawda,fajny relaks.....i chwal sie tym co zrobilas....

*Jagus
                        a TY??????????????
                        lap za szydelko.....i tez sie ucz....
                        • greis52 Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 12:15
                          pozdrawiam zimowo, brrrr ale mamy zawieje śnieżnąsmile
                          domowa niedziela się zapowiada...
                          • kendo Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 12:22
                            *Greis
                            o jeja,czyli zima na calego,
                            tu tez by sniegiem zawiewalo gdyby padal,
                            a tak wieje strasznie....

milego domowego dnia
                            • kendo Re: witamy sie w MARCU 10.03.13, 12:25
                              *Sloo,
                              a juz myslalam,zes zabalaowala na calego,
                              zycze udanego smacznego obiadu
                              i zadowolonych "pozeraczy"
                              • tetika Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 05:58
                                witam zimowo dalej uncertain
                                Dorus a jak ty sie czujesz?
                                • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 07:50
                                  06:50 -12*C bez wiatru i slonecznie,bez sniegu
                                  ubralem Pieska w plaszczyk na spacerek
                                  ponoc jeszcze tydzien ma byc taki ziab

byle do maja
                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 08:48
                                    slonce na topie
                                    wraz z minusowymi stopniami,
                                    dobrze,ze nie wieje jak wczoraj...
                                    dzis spacer moze byc jeszcze lepszy..

milego poczatku tygodnia
                                  • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 08:52
                                    Na razie pochmurno, wiosny nie widać. Czekam cierpliwie, może dzisiaj wreszcie przedrze się się słońce. Dzisiaj 40 Męczenników. Nie chcę, żeby sprawdziło się przysłowie "Czterdziestu Męczenników jakich, czterdzieści dni takich". Ja chcę W I O S N Y !!!

Znowu przysłowie przychodzi mi na myśl 'czuję się jak groch przy drodze'. Wprawdzie mam tylko stan podgorączkowy, ale męczy mnie kaszel. Jestem b. osłabiona. Jak tylko trochę wydobrzeję pójdę do lekarza.
                                    Jest też dobra strona siedzenia w domu.
                                    Dzisiaj skończę kołnierzyk i pokażę swoje dzieło. Zaczęłam od tego łatwiejszego.
                                    • kendo Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 08:57
                                      *Dorus
                                      zdrowiej szybko,
                                      u Jagi gdzies Aga podawala sposoby na przerwanie kaszlu...

a kolnierzykow jestem ciekawa,
                                      nam tesciowa udziergala ,musze je naciagnac ,a niewiem gdzie polozylaw w tamten wtorek ..

przyslowia nie znalam,
                                      ale jezeli ma byc 40 dni slonecznych,niemam nic przeciwko temu,
                                      tylko zeby nie mrozilo...

ciepelka i sil do wyzdrowienia.
                                      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 09:32
                                        Witajcie dziewczyny, pogoda sliczna przez okno,
                                        o 8,oo rano mialam -4 stopnie, nadal wieje i szczypie po policzkach,
                                        ale dobrze ze chociaz sloneczko swieci.

Dorko pohakaj cebule i z miodem rozpusc, mnie to pomaga
                                        na kaszel, jak oczywiscie bedzie Ci smakowalo. A nozka po psie sie goi ladnie?

Przyjemnego tygodnia Wszystkim.
                                        • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 09:38
                                          Lusia, dziękuję.
                                          Od początku kuruję się sokiem z cebuli. Cebulę zasypałam cukrem, wydawało mi się, że prędzej puści sok, niż miodem. Następnym razem zrobię z miodem.
                                          U mnie +5.
                                          Goi się. Mam nadzieję, że ładnie.
                                      • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 09:35
                                        witajcie.
                                        po raz enty loguje sie na forum i zawsze cos,albo ktos przeszkodzi.
                                        u mnie ZIMA na całego !!!! nie pwoem,ze sniegu po pachy,ale ejst sporo. na szczescie swoim autem-czołgiem jakos moglam wyjechac z parkingu,a mysli mialam juz czarne.
                                        wciaz mrozi, szczypie w uszy, ladnie ejst tylko zimno.
                                        mimo to samych milych i cieplych chwil dla wszystkich na poniedzialek.
                                        • kendo Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 09:40
                                          prosze
                                          *u Sloo,zima ze sniegiem
                                          *u Lusi bez sniegu a jednakowo szczypie w policzki,

wczoraj nas na spacerze wyszczypalo....

milego dnia
                                          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 10:06
                                            Ale u Was gwarno.big_grin
                                            Jeszcze mam -5st i czekam na ocieplenie,niestety bez słonka. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/ac.gif
                                            • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 10:27
                                              Juz nie mam sily, zadzwonili, ze mam jeszcze raz isc zrobic
                                              proby, chociaz rano bylam, bo doczytali sie ze trzeba je wyslac dalej, i przeoczyli
                                              jedno zrobienie prob na watrobe, wiec po 13,oo musze znowu ich odwiedzic,
                                              czego bardzo nie lubie robic. Ale dobrze ze sie doszukali i w pore spostrzegli,
                                              bo 21 marc.mam wizyte zamowione do dr.
                                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 10:32
                                                *Jago
                                                czasami tak sie zrobi
                                                a czasdami cisza,jak makiem zasial....

*Lusia
                                                a co oni cuduja??
                                                popros teraz kopie z kazdego wyniku...bo moze nie wysylaja i szansaja,ze pacjet sie nie upomni o dalsze leczenie..

zdrowka wszystkim zycze
                                                i gwarnosci...ale u Jagi zawsze jest,bo tam wiecej "gwarownych"

milego dnia...

chatke omiotlam
                                                zaraz z psiunem lece....
                                                on bedzie "mnie przeciagal"
                                                a ja bede go 2odcedzac"
                                                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 10:52
                                                  "Maluszek" to nawet nie che chyba myslec, siedzi pod koldra
                                                  i grzeje lampki po porannym wybiegu, ubieram mu ten cieply
                                                  skafanderek, zeby nie marzl.
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 12:40
                                                    pancio rano Bobby tez w plaszczyk ubral,
                                                    ,
                                                    ja nie ubieralam,
                                                    doszlismy do tej drugiej polowy sciezki rowerowej
                                                    i Bobby zawroci mometalnie szczekajac na te laki ,
                                                    nic kompletnie nie widzialam
                                                    a on ciagnal do domu co rusz sie ogladajac...
                                                    dziwnosci jakies....???????????
                                                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 13:04
                                                    Szczekal na te laki cosmy wczoraj szukaly drogi wyjscia?
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 11.03.13, 13:10
                                                    nie na te,
                                                    tylko te za ta krzyzoweczka co idziesz rowerowa sciezka do glownej drogi,po prawej stronie idac do szosy
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 07:17
      http://img22.imagehaven.net/img/thumbs/DE15D21FMF_2386.gif

Udanego dzionka !!
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 08:23
        Klaniam sie z -8 zimno brrrrr...., ale sloneczko pieknie swieci.
        "Maluszka" trzeba ubierac w zimowa kurtke, na wczorajszym spacerze
        https://i45.tinypic.com/21jasno.jpg
        gdzie tez przez caly dzien bylo -3.

Przyjemnego dnia dla Wszystkich.
        • greis52 Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 08:44
          przyjemnego dnia!
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 08:44
          witam i ja,
          no tak zima jeszcze potrwa troche,
          a Maluszek skulony mimo kurteczki zimowej....

milego dzionka,

zaraz wybywam do druciarni/Lusi i no,gdzie oczeta poniosa,
          dzis "wolny Wtorek od domu"
          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 10:22
            To i ja witam i życzę miłego dzionka.smile

http://i47.tinypic.com/6pw369.jpg
            • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 10:33
              Witaj jago, troche po Rosyjsku? pamietams amowary w ktorych parzylo sie herbata,ktora to z kolei smierdziala blacha. a potem takie nieuzywane samowary ladowaly na gornych szafkach kuchennych w moim domu. dzisiaj nie sa w modzie, zdobia tylko fotografie i wystawy galerii.
              • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 10:33
                przepraszam,mialo byc Jago, blad jak zwykle przy za szybkim pisaniu.
                • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 17:55
                  Musialam wrócić żeby zobaczyć co też napisałaś Sloo.,
                  a co to za różnica? big_grin
                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 18:05
                    a no imie z malej litery smile
                    moze to nie wielki blad, ale jakos...lepiej wyglada smile
                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 12.03.13, 18:08
                    tak ladnie witalysci ranek z jedzonkiem
                    i de na kolacje ,glodna jestem "jak wilk"
                    wiosenne apetyty....
                    ale zaczna Zumbe to dojde do swej linni...

milego wieczoru
                    • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 07:43
                      WitamWszystkich
                      zycze slonecznego dnia.http://s17.rimg.info/75c2fd5fcfdcc25ed4bec56450b0a79b.gif
                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 08:41
                        moze i bedzie sloneczny,
                        trzeba wykorzystac pogode na rower na okolo wsi,
                        bo zapowiadaja sniegowanie

witajcie Zalog

udanego dnia zycze
                        • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 08:46
                          Witajcie dziewczyny.
                          U nas pochmurno, w nocy trochę posypało, ale jest plusowa temp. i na pewno będzie chlapa.
                          Teraz prószy niewielki śnieżek.
                          Udanego dnia.
                          • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 09:52
                            witajcie.
                            dobre wiesci od Dorki, chlapa czyli znowu idzie wiosna.
                            u mnie dzisiaj niezbyt wiosennie przy -15 st.C. aczkolwiek nie odczulam tego na skorze,calkiem przyjemnie. teraz slonko sie wychyla , a w dzien ma byc na plusie z 1 stopniem.
                            milego dnia
                            • kendo Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 09:57
                              zroznicowanie pod wzgledem pogodowym macie dziewczyny
                              ja planowalam wypad rowerem,sniegu juz niema
                              ale mrozne powietrze jest-za duzo bym sie nawdychala,
                              wiec chyba kije albo hula-hop w domu pokrece
                              a na nastepny piatek Zumba w planie

milego dnia Wam zycze
                              • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 10:48
                                oh ja sobie obiecalam od dzisiaj cwiczenia, zobaczymy czyms sie ta obietnica skonczy....
                                • kendo Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 11:33
                                  *Sloo
                                  przez Twoje Michalki musze myslec teraz gdzie to wszystko spalic....
                                  zaraz psiuna odcedze i kije jednak wzme i pomaszeruje..
                                  zreszta sama niewiem...ale cos musze fizycznego dla spalenia kalori zrobic....

milego dnia..
                                  oddalam sie do "codziennosci"
                                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 12:18
                                    Witam wszystkich http://s18.rimg.info/9eb086602e28fa82a8d9bc00be95695a.gif .Czekam na wiosnę.

http://i47.tinypic.com/ixtnk1.jpg
                                    • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 12:51
                                      Slyszalam Jago ze Polska jest zasypywana przez snieg.
                                      Mam nadzieje, ze dlugo teraz nie polezy.
                                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 13.03.13, 13:01
                                        *Jagus,
                                        myslalm ,ze calkiem Cie zasypalo juz wraz z kompem....hi,hiiiiiiiiiiii

miej sobie milo z jakas aromatyczna herbatka
                                        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 08:24
                                          Oj, wszyscy jeszcze spia,
                                          U mnie sypie sniegiem od wczoraj.
                                          Przyjemnego dnia.http://s18.rimg.info/9f73895d73634cd257382f7f9f60a099.gif
                                          • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 08:29
                                            witaj Lusiu, witajcie wszyscy.
                                            spiochem bylam do 5,50. potem musialam zwlec sie z mojego ukochanego,cieplutkiego lozeczka i wyszykowac sie do pracy. pracuje od 7,15, troche kawy, troche pitu pitu z szefami, za chwile biore sie za "prawdziwe"obowiazki sluzbowe.
                                            milego dnia.
                                            ps.dzisiaj sloneczny piekny dzien,chcialoby sie gdzies wyjsc z "ukochany" na romantyczny spacer....
                                            • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 08:49
                                              Slo-onko...byle do emerytury.
                                              Długo musisz czekać, by już nic nie musieć?
                                              • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 08:54
                                                dlugo..............16 lat..........
                                                • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 09:15
                                                  wlasciwie dlugo i nie dlugo,zalezy jak na to patrzec. w oczekiwaniu to jkaby sto lat,ale cofajac sie w tym to 30 lat pracy juz za mna,czyli jeszcze z tego polowa. zleci....
                                                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 09:45
                                                    Witajcie,rano było mroźno -16 a słonko pięknie świeci.Nic nie mogę robić,bo nie ma żadnej wody,na szczęście to nie awaria i tylko do południa.
                                                    Lusia widzę,ze autko Ci zaśnieżylo?wink u mnie już nie pada.
                                          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 14.03.13, 08:35
                                            https://i49.tinypic.com/2r57r0x.jpg
                                            Musimy uzbroic sie w cierpliwosc i czekac na wiosne,
                                            na pewno przyjdzie, tylko kiedy....?
                                            • lusia_janusia Re:Problem z mysza? 14.03.13, 09:42
                                              Cos dzisiaj dzieje sie dziwnie, mimo ze mam naladowane baterie
                                              w myszy, nie chce mnie sluchac, zatrzymuje sie, Kendo sms i pytala,
                                              czy mam ten sam problem, czyli to jest gdzies odgornie?
                                              • jaga_22 Re:Problem z mysza? 14.03.13, 09:51
                                                Jak to odgórnie? albo poprawcie kabelek,
                                                albo wyłączcie komputer i znowu włączcie.Mysze zrobiły Wam strajk?big_grin
                                                • lusia_janusia Re:Problem z mysza? 14.03.13, 09:57
                                                  U Kendo podobno wyczerpali limit, tak powiedzieli , gdzies Henryk
                                                  dzwonil. Ja wyjelam swoje baterie i wlozylam do ladowania a chiwle
                                                  i zaskoczylo.
                                                  Teraz oddalam sie do obowiazkow rutynowych, musze zahandlowac, zeby
                                                  przezyc.
                                                  • jaga_22 Re:Problem z mysza? 14.03.13, 10:55
                                                    Ja mam mysz bezprzewodową od gwiazdki,dostałam od synowej
                                                    i nigdy nie ładowałam,a jest w użyciu od rana do nocy,to pewnie i u mnie
                                                    niedługo zastrajkuje.
                                                  • lusia_janusia Re:Problem z mysza? 14.03.13, 11:32
                                                    Nie wiem co sie u nas dzieje, bo odpalilam teraz kompa
                                                    i pokazalo ze nie ma takiej strony, a jak zamykam komp to sie ze'
                                                    wszystkiego wylogowuje, ale ze jestem zawsze ciekawa co bedzie jak
                                                    klikne tu i tam, to jakos weszlam ale nie pokazuje mi tego co mialam
                                                    exstra na stale wlozone, bedze czekac do jutra, zobacze co sie bedzie dzialo,
                                                    zawsze tak mam jak chce poczytac polskie gazety, a rano weszlam w wyborcza.
                                                    Moze to nic nie ma do tego, ale bede teraz uwazac.
                                                  • kendo Re:Problem z mysza? 14.03.13, 12:10
                                                    *Lusia,
                                                    maja problem z wiezami,ta kolonas na "byczkach" ktora operuje na G4,
                                                    a jedziemy na G2 i dlatego tak powoli chodzi,
                                                    tak objasm´nisnila kobieta,ktora zadzownila w naszej awaryjnej sprawie...

witam Zalog,
                                                    i niema to jak stop przy kompie,wiecej sie zrobi,
                                                    odsniezylam atko /do sklepu skoczylam,
                                                    po powrocie go umylam,i do garazu wstawilam,
                                                    teraz moze sobie znowu sypac sniegiem

udanego dnia
                                                  • greis52 Re:Problem z mysza? 14.03.13, 13:03
                                                    pozdrawiam i udanego dnia
                                                    w porządkach przedświątecznych
                                                    i codziennychsmile
                                                  • dorka556 Re: Zakopane - zasypane 15.03.13, 07:28
                                                    Witam, ta czapa na karmniku była jeszcze większa, tylko pierwsza stołowniczka trochę ją obsypała.
                                                    W nocy spadło niewiarygodnie dużo śniegu. Będę miała trudności z otworzeniem drzwi na ganek.

http://i45.tinypic.com/1sldvt.jpg

Miłego bezśnieżnego dnia.
                                                  • kendo Re: Zakopane - zasypane 15.03.13, 07:50
                                                    *Dorus,
                                                    nooooooooooooo zasypalooooooooooooooooooo Cie okropnie,
                                                    wiewior zglodnial i sprawdza czy cos w stolowce zostalo z nocy do zjedzienia....

witam Zaloge,
                                                    tu tez zasypalo ale nia jak u Dorki,
                                                    dobrze aitko w gazazu,wiec jak trzeba bedzie to szybciutko wyjade bez omiatania go....

dalej internet powoli chodzi,
                                                    objasnili,
                                                    ja beda miec szczescie to naprawia blad dzis piatek,
                                                    inaczej czekac bedziemy poniedzialek wtorek....

milego dnia
                                                  • henryk245 Re:Problem z mysza? 15.03.13, 08:00
                                                    .. tym razem myszka bezproblemowa,wczoraj wieczorem zadzwonil
                                                    do mnie support "Telia Mobile" po raz wtory z informacja ze
                                                    3G i 4G wysyla sygnal ale bez "data" tzn. pusty sygnal-radza by
                                                    "jechac" na 2G narazie az niezreperuja,na moje pytanie kiedy;
                                                    odåowiedzial ze w wtore lub srode powinno wszystko byz zreperowane

do tego czasu cofnelismy sie o dwadziescia lat w rozwoju internetu
                                                    do 2G czyli GSM a to oznacza zadnych filmow na YouTube´ie,zadnej muzyki

mam lacze satelitarne ale z stara droga umowa/abbo - Place 50 rubli za
                                                    kazda zaczeta minute , wiec trzeba bedzie oszczedniej minutami dysponowac

ten wpis z 2G , oj slamazarnie to idzie.

Milego Dnia Nam Wszystkim Zycze

H.
                                                  • lusia_janusia Re:Problem z mysza? 15.03.13, 08:22
                                                    Sloneczko mnie obudzilo, byl mroz w nocy, wieczorem juz robilo
                                                    sie slisko, ukoki koncowki zimy, a do wiosny chyba juz tylko pare dni.

Przyjemnego zakonczenia tygodnia.
                                                  • kendo Re:Problem z mysza? 15.03.13, 08:47
                                                    ja tez obudzona przez sloneczko zostalam...

sork znowu na sniadanie zawiatal...
                                                    wczoraj na drzewiw byl na snopku owsa....
                                                    nie moge zdjecia wkleic....az mnie nerw bierze ,tak mulowato kreci..

miej sobie milo....
                                                  • jaga_22 Re:Problem z mysza? 15.03.13, 08:59
                                                    Witajcie "powolni" https://dodatkii.net/emotki/21.gif od jutra ma być u nas wszędzie słoneczko.Dziś było -5
                                                    na szczęście tym razem nas nie zasypało.
                                                  • kendo Re:Problem z mysza? 15.03.13, 09:09
                                                    *Jagus....
                                                    jednym slowem strasznosci Jagus,
                                                    zadnej kamerki nie moge obejzec/ani zdjecia z mysza i golabkiem pod karmnikiem wkleic na forum,,,
                                                    moze sie spreza dzis....jak nie naprawia bledu to czekamy do nastepnego tygodnia....

miej sobie udany dzien i reszta Zalogi
                                                    znikam bo szkoda czasu na oczekiwanie 5 min.niemal by obrucilo strone czy wpis wkleilo..
                                                    do sklikania moze wieczorem
                                                    w ramach testu sprawdzajacego czy blad naprawiony.
                                                    PA;..
                                                  • lusia_janusia Re:Problem z mysza? 15.03.13, 13:16
                                                    U mnie tez jakos zpowolniony komp, ale popilaj kawke,
                                                    i jem buleczke slodka, ktora kupila, oj kiedy wezmie mnie
                                                    chec na pieczenie. Juz 2 razy kupowalam smietane do ciastek
                                                    i zuzylam do czegos innego a ciateczek nie ma.
                                                  • jaga_22 Re:Problem z mysza? 15.03.13, 13:22
                                                    Ja dziś tylko z czekoladką.Mnie mobilizuje wnuczek,
                                                    bo zwykle w piątek jest z córką,a dziś chyba nie będzie,
                                                    to i placuszka niet. big_grin
                                                  • lusia_janusia Re:Problem z mysza? 15.03.13, 13:56
                                                    Oj to jakos dziwnie bedzie Jago bez Twojej pysznie wygladajacej
                                                    drozdzoweczki, maz tez chyba lubi? ja to pod kakao lubie sobie tak dogodzic.
                                                  • kendo Re:Problem z mysza? 15.03.13, 18:08
                                                    ech ,pancio tez dzis "bule kupil"
                                                    zjedlismy o 15 do kawki/herbatki....

kompik dziala ,jak nalezy,
                                                    a co zrobilam podczas niedomagan jego to sie ciesze,
                                                    bo chatke wysprzatalismy na sto dwa....

milego wieczoru,
                                                    ide na kolacyje....
    • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 06:33
      Jest -11, około 1 metra śniegu, na Kasprowym -20, ale uwaga przeciera się i jest dobra wiadomość ma być słońce.
      Słonecznej soboty.
      • kendo Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 08:40
        Dorus
        dobre wiesci dla Ciebie....

tu tez mielismy tegi mroz noca,
        szyby na altanie mroz pomalowal,
        psiun w plaszczyku zimowym na spacer powedrowal,
        pancio tez ochrone na swa glowe wlozylo coby go nie zamrozilo.....

samych przyjemnosci slonecznych zycze.
        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 09:08
          O 7,30 u mnie na balkonie -4 z "Maluszkiem" pomaszerowalam na zimowo ubrana,
          I nie byl zbyt dlugi spacer, ale bylo przyjemnie, jeszcze gdzie niegdzie lezy sniego.
          Jakos duzo zaktretow ma ta wiosna do nas w tym roku, napotyka na jakies przeszkody.

Dorko mam nadzieje, ze jestes zaopatrzona w cieplo i nie marzniesz,To
          faktycznie trzeba teraz czasu zeby te masy sniegu stopnialy i splynely z gor.

Cieplego i przyjemnego weekendu dla Wszystkich. http://s3.rimg.info/37ea70934a4b29dd20c585cfdf2500c1.gif
          • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 09:29
            Witajcie Forumeczki.
            Dziaisj wolna, bardzo pracowita sobota. jak wiekszosc z tych dni.
            jestem juz po sprawunkach, pralka warkocze i czekam na bobasa.
            moj piesek sie na mnie pogniewal,zabralam jej ulubione ucho do gryzienia. tarmosi go od tzrech dni,ale porcjuje jej ten smakolyk zeby nie dostala jakiegos rozstroju w tym wieku od nadmiaru wieprzowiny.
            milego dnia i duzo slonka.
            • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 09:55
              I ja witam z pięknym słoneczkiem już od rana.
              Wczoraj miało NIKOGO NIE BYĆ, a była córka z wnukami i Alexem
              i jeszcze syn młodszy wpadł,a ja nic nie upiekłam.Intuicja zawiodła. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/mda.gif

http://i45.tinypic.com/qovk76.jpg

http://i48.tinypic.com/2lvirzd.jpg
              • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 10:10
                Slo jak to milo byc Babcia, nigdy sie nie nudzisz, i praca
                sie mobilizujesz, zeby sie szybko wyrobic i poswiecic czas dla bobasa.

Jago, to nic straconego moze goscie sie w ten sposob domysla
                i kiedys tam przyjada ze swoja niesodzianka jakimis ciasteczkami lub swoim
                wypiekiem.

U mnie komp znowu strajkuje, mulowato sie zaczyna.
                • kendo Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 10:21
                  witajcie..
                  jak widac zapracowani niektorzy
                  by miec czas na przyjemnosc z Bobasem

*Jagus,
                  nawet Alx zamyslony,
                  co sie stalo.ze "Babcia ciacha zdadnego niema"

miejcie sobie udany dzien...

a nasz Bobby chyba ma wyciek z ucha...
                  w takie mrozy bez czapki chodzil...ech....
                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 10:54
                    To znowu penicylina mu gros´zi, zeby sie tylko nie uodpornil na nia.
                    Musisz mu zrobic na drutach nauszniki.
                    • kendo Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 11:03
                      dostawal krople antybiotyczne do ucha...
                      • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 12:22
                        Kenduś,bo miało nikogo nie być,nawet pisałam.
                        Dzieci nie mają czasu na wypieki,bo pracują,ale
                        na szczęście młodsza córka kupiła pierniki,popcorn,czipsy,
                        bo nie wiedziała,że nikogo nie będzie i utrafiła .big_grin
                        • kendo Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 13:18
                          Jagus
                          ale dobre,
                          Cora zakupila tyle smakowitosci dla siebie
                          i gosci niespodziewanych poczestowala...
                          super sytuacja wyszla....
                          Wnusia chyba zdrowiec ,prawda?

zdrowka dla najmlodsze i milego dnia
                          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 13:41
                            Syn dzwonił,że dziś nie przyjedzie,ale jutro może z Martynką,
                            jak się będzie dobrze czuła.
                            • greis52 Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 13:59
                              przyjemności moc!
                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 14:46
                                *Greis,
                                wzajemnie milego odpoczynku,

*Jagus,
                                to teraz jakiego "kolacza" juz upiecz....
                                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 16.03.13, 14:54
                                  Ja natomiast dzisiaj sie zmobilizowalam, bo komp mi mulowato
                                  chodzi, babke drozdzowa upieklam, dobrze ze ta porcej podzielilam na dwie foremki
                                  bo by wykipiala baba. Dopiero co wyjelam z piekarnika
                                  sluszycie jak pachnie?.

Naladowalam troche baterie, zobacze moze to wina ich, ze taki powolny.
                                  • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 07:32
                                    http://i47.tinypic.com/nouhc5.jpg

Tak było wczoraj, dzisiaj nie ma ani jednej chmurki na niebie.
                                    Jest -13.

Lusia proszę, nie kuś ciastem. Wczoraj o mało co a zaczęłabym też piec babkę.
                                    Słonecznej niedzieli.
                                    • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 07:59
                                      piekny widoczek Dorka,u nas juz po sniegu,gdzieniegdzie biala lacha lezy
                                      dzis o 06:50 tylko minus jeden stopien,piekne niebieskie niebo i ostre slonce
                                      bez ciemnych okularow trudno pod slonce isc,slonce rano i wieczorem lezy
                                      bardzo nisko jakto w skandynawi,i dlatego od okolo trzydziestu lat musimy
                                      jezdzc na swiatlach cala dobe.

Milej NIEDZIELI Zycze

H.
                                      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 09:13
                                        Dorko piekne widoki i zima 100%, ale jak sie zaslabnie
                                        czy z innych powodow, to odbiera sie ja negatywnie. To potrwa za nim
                                        te masy sniegu stopnieja, chyba na koniec kwietnia albo maja ze szczytow.

U mnie tez slonecznie, ale wieje mroznie, juz po spaerze z "Maluszkiem"
                                        i z kawka.

Zycze udanej niedzieli i spacerow po snegu, moze to juz ostatni tej zimy.http://s15.rimg.info/b6eff9b459cd6d7919dbc25153bc9326.gif
                                        • kendo Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 09:34
                                          sliczne powitanie Dorus,
                                          prawie zapomnialam,ze tez tu tak nas zasypywalo....

wieje okropnym zimnym,
                                          slonce razi w slepia
                                          ale co tam w domciu cieplutko....

milej niedzieli zycze
                                          • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 10:35
                                            dzien dobry w niedziele.
                                            u mnie rowniez zimno,nieprzyjemnie wieje wiatr przy malym mrozie jest bardzo odczuwalny.
                                            ide wypic kawke, moze "dojde" do siebie,bo przedpoludnia sa dla mnie jak guma od majtek, co innego w dzien codzienny keidy trzeba sie ostro sprezac.
                                            milego dnia
                                            • kendo Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 10:49
                                              e widze Sloo,
                                              ze jak ja mam trudnosci "ze zlapaniem dnia"
                                              kawe juz wychleptalam,
                                              buraczki czerwona nastawilam na salte,

smacznej kawuchy i "zaskoczenia w niedziele"
                                              • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 10:53
                                                a dziekuje, wlasnie juz tak ide te kawe parzyc od kilkunastu minut i zebrac sie nie moge, bo co watek to odpis hehehe.
                                                czytalas moj liscik?
                                                • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 11:43
                                                  Witajcie świergotki....http://s17.rimg.info/86f6348a03d3b686bd75e815bf03ab9c.gif
                                                  Wstałam dopiero po 9-tej i próbuję się pozbierać.Już po śniadaniu,a teraz
                                                  porcję lodów miętowych z czekoladą zjadłam i popijam kawą z czekoladką.big_grin
                                                  Córka mi podtyka łakocie,a później się martwi o moją tuszę.wink
                                                  Nie wytrzymała i już mi dała bluzeczkę urodzinową.
                                                  Kenduś nie piekłam,bo wczoraj miał być syn i córka kupiła ciastka różne,
                                                  to jeszcze są.Jak dziś nie przyjedzie trzeba będzie wszystkie skonsumować.big_grin
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 17.03.13, 11:52
                                                    *Jagus,
                                                    na litosc Boska,
                                                    wszystkie ciasteczka "pozresz" lakomczychy te Vistulanki sa i juz....

tez dzis jakis taki dzien,ze "ciezko sie jakos zebrac do wszystkiego"

zycze milego "zbierania Jagus"

*Sloo,
                                                    lece na poczte i pozniej do buraczkow,wystygly pewnie...
                                                    miej sobie milo
                                                  • tetika Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 07:44
                                                    witam w ciagle zimnym marcu sad
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 08:14
      Witajcie w poniedzialek.
      zimno jak na Grenlandii!!!!
      Mimo to miłych i ciepłych chwil spędzanych w domu, w pracy, na spacerze, nawet w sklepie.
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 08:52
        Tetiko, Slo witajcie, u mnie sloneczko
        ale mroznie wieje, tez po sniadaniu i dopijam razem
        z Wami kawke.

Milego dnia dla Wszystkich http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 09:08
          oooooooooooooo..
          widze Zaloga sie melduje,
          ale cos Dorki niema jeszcze???zawsze niemal pierwsza sie meldowala,
          chyba nie zasypalo Jej wiecej....

witajcie i miejcie sobie udany dzien,

tu wieje okropnie,
          jutro ma byc mocniejszy wiatr i sniezyca brrrrrrrrrrrrrrrr
          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 10:12
            To i ja wreszcie dobrnęłam do Was. http://s9.rimg.info/f0f976954baba82970b5e0d52f06f51d.gif
            Dopiłam kawę z ciasteczkiem pozostałym i mam zamiar
            wstać z fotela coś porobić,bo święta za pasem.Słonko mnie nakręciło.
            to na razie...http://s13.rimg.info/e5e1184e22011c8291dd539fc43eebac.gif
            • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 10:26
              Owocnej pracki Jago ja co dzien po troszke cos zrobie,
              zeby sie nie przemeczac, a wiatry wieja, wiec okna odstawiam
              na pozniej - lepsza pogode.
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 10:29
                mam obmyte dwa okna
                czekam kiedy przestana wiac te wiatry...

tez zmykam do sklepu...
                bo jutro ma byc sniezyca,wiec dokupic cos trza..

milych pracek i calego dnia.
                • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 13:40
                  www.svt.se/cachable_image/1363600626/svts/article1103302.svt/ALTERNATES/large/1.png

straszy nas synoptyka,ze popoludniu sie zacznie i w nocy
                  spojzcie na mapke,zima wraca
                  wieje mrozny wiatr z NNE z polwyspu Kola,taki wiatr zawsze
                  zwiastowal ..syberie.
                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 16:56
                    Eh,u nas też straszą,że to nie koniec zimy.
                    Niewiele zrobiłam,ale i tak jestem zadowolona.Umyłam okno tylko
                    od wewnątrz,firany się piorą i pomyłam szkło i odkurzyłam,
                    na więcej nie mam siły i boli kręgosłup.Jutro znowu coś wymyślę.smile
                    • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 18:27
                      Mam 11 brudnych okien i chyba tak zostanie do Wielkanocy.
                      Chodziłam do szpitala na zmianę opatrunku i musiałam coś złapać. Dzisiaj byłam u lekarki, dostałam antybiotyk, może pomoże. Męczę się już 2 tyg.
                      Tutaj paskudna pogoda, to nie żal będzie siedzieć w domu.
                      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 19:19
                        Oj Dorko wspolczuje, rana chyba sie goi, tylko zlapalas jakies
                        bakterie, ze dostalas antybiotyk.? Chyba sobie po drodze zrobilas zaopatrzenie,
                        do nastepnego razu, zeby sie kurowac. - Zycze szybkiego wyzdrowienia. A oknami sie
                        nie przejmuj, jak sie ociepli i bedziesz przy silach to pomalu sobie wszystko porobisz
                        jak bedziesz zdrowa.
                        Jago To i tak duzo zrobilas. Mi komp mulowato chodzi, to zrobilam
                        sobie wloski kolorkiem, i maseczke na twarz i czuje sie wiosennie, tylko pogody
                        takiej brakuje.
                        Henryk ta pogoda moze sie sprawdzic, jak jechalam rowerem to taki
                        silny podmuch wiatru ze myslalam ze mnie zepchnie do kanalu, musialam
                        jechac blizej jezdni, wieczor byl zachmurzony to i moze sypnac sniegiem w nocy.
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 20:07
      o widze,ze co niektore forumeczki zapracowane,a ja biegalam po sklepach. chcialam kupic cos na wiosne i dla malucha, dziadek biegal za hustawka i worcilismy z niczym !!!
      jedyne co to odebralam paczke z poczty z dzieciecymi łaszkami i zakupilam karty sw.,czyli jakas korzysc z wyjazdu.
      Dorka,a bez umytych okien swieta tez sie odbeda.nie ma co sie silowac, trzeba sie kurowac, zdrowie najwazniejsze.
      • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 18.03.13, 21:16
        Tak,tak Doruś,o zdrowie trzeba nam dbać,mnie już nikt na okna nie nabierze.
        Obyś jak najszybciej doszła do zdrowia.smile
        • tetika Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 06:15
          witam, zawialo mi , zasypalo i wyglada jak srodej zimy
          a ja wczoraj w ramach akcji protestacyjnej pochowalam juz zimowe kurtki.....
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 08:12
      Witam z zaśniezonego miasta. Totalnie zasypalo i wciaz sypie. jesli piaskarki nie rusza na miasto to bede zmuszona zostawic auto na parkingu.
      milego dzionka.
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 08:43
        Witajcie WSZYSCY w oczekiwaniu na sniezny sztorm,
        a u Was juz po jak u Tetiki a Slo ma problemy z wyjazdem z domu.

Udanego dnia,
        przyjezda dzisiaj Kendo do mnie i idziemy do kawiarenki drutowej,
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 09:11
          w dalszym ciagu "wisi ostrzezenie IIstopnia przed sztormem sniegowym,
          zasypalo juz okrpnie blisko nas lezace strony,zreszta jak zawsze tam tak jest,kiedy sztorm nadejdze....

witajcie Zalogo
          zycze udanego dnia bez poslizgow....
          ubierajcie sie jeszcze cieplo...
          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 09:21
            Witajcie,u mnie też zimowo,a w nocy hulał wiatr.Pochmurno i bez słonka.
            Miłego wtorku.

http://i46.tinypic.com/xlgzlv.gif
            • greis52 Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 10:40
              i mnie zasypało śniegiemsmile
              spokojnego dnia z poranną kawąsmile
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 19:44
                nas jakos zapowiadany snieg ominal..
                wieje okropnie lodowaty wiatr,
                ludziska zapakowan w kaptury/szale....

chwale sie
                nowa fryzurka juz wiosenna
                az lzejsza sie zrobilam,kiedy co nieco wlosa spadlo na podloge....
                a i okularki nowe za dwa tygodnie odbiore,
                Lusia pomagala wybrac ksztalty i oceniala ,w ktorych slicznie wygladam
                wiec powitam wiosne iscie w "nowwym wydaniu siebie"

milego wieczoru.
                • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 19.03.13, 20:25
                  widze Kendus,ze mamy ten sam pomysl na fryzjera i na nowe okulary.
                  sama dzisiaj bylam u fryca,ale tylko po to zeby podciac koncowki. nie scinalam ich bardzo z dlugosci,bo w tej chwili moge spinac z tylu klamra, lub nakrecac na lokowki tz. waleczki. modeluje tylko grzywke,bo na reszte nie pozwala mi moj wredny koslawy, przykurczony paluch. do okulisty zapisana jestem dopiero na 13 czerwca,ale poki co uzywam starych okularow.a wzrok sypnal mi sie niemal z dnia na dzien,doznalam szoku,ze w tak szybkim tepie. i sa trzy powody ku temu, albo tzw, sks, albo po uszkodzeniu rogowki,albo meno... cokolwiek byloby przyczyna nie jest to fajne.
                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 20.03.13, 07:46
                    witam w zimowy marzec, juz 20-ty,a tu czapa sniegu i nie ebdzie lepiej...
                    milego dnia
                    • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 20.03.13, 09:12
                      Witajcie... http://s20.rimg.info/a7f704c87934bae09aa423bc057fc4fe.gif
                      Rozglądam się za wiosną i chyba muszę nowe okularki sprawić,
                      bo nie widzę. https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/connie_girl_cleanglasses.gif
                    • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 20.03.13, 09:14
                      SLo witaj u nas tylko troche przypudrowalo, ale dzisiaj
                      nie czuje tego mroznego wiatru," Maluszek" zastrajkowal, sol go piekla
                      w lapki i kawalek musialam go podniesc do domu, W domu oczywiscie mokrymi
                      serwetkami dla bebisow umylam lapki i powycieralam na suchlo stal spokojnie.
                      Teraz wgramolil sie pod puchowa koldre i sie zagrzewa.

Zycze Wszystkim udanego i slonecznego dnia
                      a o cieple to juz nie wspomne.http://s17.rimg.info/ef24a812cc4536262c26141964305301.gif
                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 20.03.13, 09:47
                        no,tak,zaczelo "pudrowac delikatnie sniegiem"
                        szczescie jednak mamy bo nie zasyoani jestesmy,jak "kawalek dalej" gdzie ludzi z potrzeba serwisu medycznego ewakuowali do innych domow serwisowych,

Witam Zaloge,
                        https://i46.tinypic.com/2wrm045.jpg
                        wiosna przyjdzie,jak wybuch wulkanu niespodziewanie.....
                        • tetika Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 05:40
                          mam juz dosyc "pudrowania" chce zwykla prawdziwa wiosne......
                          dzien dobry
                          • kendo Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 08:05
                            *Teti,
                            jaki ranny ptaszek dziesiaj jestes...

wiem/wiem,wszyscy zmeczeni jestesmy zima,
                            ale jesze moze z tydzien i P.WIosna zawiata

witam Zaloge
                            i zycze ciepelka wraz z sloncem
                            • greis52 Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 08:16
                              miłego dnia!
                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 08:21
                                wzajemnie Greis,

cieplego zycze.
                                • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 08:34
                                  i ja biegne przywitac sie w jeden ostatnich mam nadzieje dni zimowych.
                                  mialo byc slisko po wczorajszej odwilzy,ale jakos sie jechalo, nie bylo tragedii.
                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 08:37
                                    hej Sloo,
                                    no ta sniezyca chyba tu dotarla z mniejsz intensywnosci,
                                    delikatnie pruszy...

miej sobie udany dzionek.
                                    • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 09:15
                                      Hej! dziewczyny
                                      Wiosennie witam Wszystkich
                                      i zycze cieplutkiego i przyjemnego dnia.
                                      http://s15.rimg.info/2ec3c2e82265474d2531fe8290be5514.gif http://s15.rimg.info/1df1ade796a76105b9f32229ba2b6caf.gif
                                    • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 09:23
                                      zmianynaziemi.pl/wideo/w-brazylii-uratowano-okolo-30-delfinow-wyrzuconych-plaze

Dzien Dobry
                                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 09:40
                                        witaj Lusia....
                                        bliny zarobione mozesz po poludniu sie zjawic jak pasuje....

*Henryk,
                                        ten fenomen z wielkimi sakami morskikim powtarza sie co roku,
                                        to tak,jak by mialy w swych mozdzkach zakodowane od dawiwen dawna,ze tu nawet morze bylo....
                                      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 09:53
                                        Podejrzewam ze to prady i fala przyplywu ich wyrzuca,
                                        corocznie o tej porze.
                                        • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 10:11
                                          Oj mnie wystarczą takie zmiany jak jesień ,zima itd,big_grin
                                          Do wiosny tej prawdziwej
                                          jeszcze daleko,a przynajmniej jeszcze ze 2 tyg.
                                          ale się w końcu doczekamy.

Witam Was z mim nowym przyjacielem http://s17.rimg.info/84bdd98020c74dd85567bd04588a0c63.gif

http://i46.tinypic.com/54haj8.jpg
                                          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 10:16
                                            WitamJago to masz teraz urozmaicony dzien, bo obserwujesz
                                            nowego czlonka rodziny i nawzajem sie poznajecie.
                                            Zycze szybkiej akceptacji i milych chwilek.http://s6.rimg.info/f5469d152a2984e0738da90d4550a925.gif
                                            • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 10:17
                                              biedne te delfiny,zdezorientowane bardzo. to chyba ich psychika zawodzi,zal patrzec jak sie mecza.
                                          • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 10:16
                                            ojej co za piekiniś,albo pieknotka . jakie nosi imię?
                                            szklane miseczki jak dla arystokracji hohoho. ale my rozpiesczamy te nasze zwierzatka,moja sunia tez jada z porcelanek,a co.
                                          • kendo Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 10:18
                                            *Jagus
                                            no i prosze,
                                            jak kocio sie zaklimatyzowal i jakie luksusy ma w miseczce,
                                            tak chyba "opatrznosc" chciala cobyscie go przygarneli,
                                            glaski dla kocia i czekamy na imie jego..

zycze powodzenia z kociem i udanego dnia.

*lusia
                                            prady moga byc,
                                            ale oni przeciez wyczuwaja,gdzie jest niebespieczenstwo i dalej co roku podobne sytuacje....
                                            • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 19:27
                                              Sloo,jeszcze nie ma imienia,ciągle nieufny,jest pokrzywdzony.
                                              Często się chowa.Przyjmuje głaski,ale zanim do nas trafił,to najpierw
                                              był na Paluchu (schronisko) parę tygodni ,potem dziewczyna która go znalazła w worku,
                                              z powrotem go zabrała,potem był oddany w inne ręce,ma biedak
                                              za sobą niezłe przeżycia. Na razie nazywamy go Mruczuś.
                                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 19:44
                                                biedne kocio...
                                                zajmie troche czasu by pozbyl sie najgorszej traumy,
                                                wewnatrz niego pozostanie na zawsze
                                                i przy jakims incydencie moze sobie przypomniec...
                                                zycze mu jak najszybciej przyzwyczajenia sie i zaufania Wam Jagus.
                                                a Mruczus moze byc....
                                                • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 19:52
                                                  ojej to faktycznie biedny kicius. ale pokocha Was calym swoim kocim serduszkiem za te opieka i za czulosc.
                                                  a ja wrocilam z torba ksiazek ! W Weldbildzie (bylym swiecie ksiazki) dzisiaj byla osttania wyprzedaz wszytskiego po 10 % ceny wyjsciowej. nie wiedzialam co mam wziac,chcialoby sie duzo,wyszlam z czterema. nie bralam na sile,zostawilam innym chetnym.
                                                  poza tym skorzystalam z rabatu o ktorym mowilam,kupilam w H&M kobaltowa spodniczke. dzisiaj chcialam dobrac cos na gore,ale tez nic na sile,tzreba z glowa,bo nie sztuka nakupowac "szmat",a potem nie nosic. stosuje zasade,ze pospiech jest zlym doradca jesli chodzi o damskie fatalaszki.
                                                  i tym milym akcenetem koncze dzien, zaczynam wieczor w kuchni. dosmazam mielone,ktore zoztsaly miz obiadu.
                                                  dobrej nocki wszytskim i kotkowi rowniez.
                                                  napisz Jago jak kotek zniosl nocke?
                                                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 21.03.13, 22:05
                                                    Kotek nockę spędził wewnątrz wersalki.Teraz jest u córki,ale często się chowa
                                                    ma też naderwany pazur i chyba dlatego się nie myje.
                                                    Dobranoc kochani.

http://i45.tinypic.com/l88hw.jpg
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 08:01
                                                    witam
                                                    no zasypalo nas tu znowu....
                                                    pieknie lsnia sniezynki sniegu w sloncu
                                                    nawet sie czlek raduje patyrzac na taki "blask dnia"

ciepelka/zdrowia/i dla kocia by sie przyzwyczail do domownikow.
                                                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 08:26
                                                    Witajcie... http://s17.rimg.info/250f8592f446ee06719de894012a5702.gif
                                                    Dalej mroźno i wiosny nie widać.Kocio czuje sie się coraz lepiej
                                                    i zaczął dzień spinaczkowy. http://s17.rimg.info/4ca1c4e135069a25e550731e317faf49.gif

http://i49.tinypic.com/205f9f7.jpg
                                                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 09:26
                                                    pozdrawiam ciepło!
                                                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 09:37
                                                    Witajcie to dobrze Jago ze Kcia sie juz przyzwyczaja
                                                    i na pewno bedzie dobrze sobie miala u Ciebie.

U mnie przypudrowane i piekne slonce -7 w nowej pierzynce
                                                    https://i49.tinypic.com/15dl6jp.jpg
                                                    Przyjemnego zakonczenia tygodnia.
                                                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 11:17
                                                    witajcie.
                                                    u mnie sloneczko,maly mrozik, deliaktny sniezyk. nie narzekam jednak,bo to pikeny widok, no i mialam POKOCHAC zime.
                                                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 11:18
                                                    Lusia, jakie ladne podworeczko, czy to widok z Twojego okna?
                                                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 12:26
                                                    Tak Slo to zdjecie zrobilam z otwartych drzwi, ktore
                                                    wychodza na podworko z mojej klatki .
                                                  • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 12:30
                                                    bardzo ladnie wyglada. taki chichy,spokojny zaulek, mozna sobie przysiasc na laweczce i poplotkowac z milymi sasiadkami. przy tym bezpieczne dla dzieci.
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 12:34
                                                    witajcie pozostali,

tu juz po uroku pieknego diamecikowego sniegu,,
                                                    odwilzowo,
                                                    buty mi przemokly na spacerze,a tyle kasy dalam w tama zime...
                                                    nic nie watro te tworzywa na zimowe kozaczki...

przemilego dzionka zycze.
                                                  • dorka556 Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 15:31
                                                    http://i49.tinypic.com/153l5hy.jpg

Ufff odśnieżyłam...
                                                    Ma jeszcze dosypać. Na razie nic się nie topi. Jest kilka stopni mrozu.

Kendo, nie ma nic gorszego od przemakających butów. Jakoś mam szczęście, żadne mi nie przemakają, mimo że czasami wcale nie omijam kałuż.
                                                  • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 15:44
                                                    slicznosci Dorka-piekna zime macie
                                                    oby jak najdluzej ...
                                                    cepry dluzej goscic beda
                                                    wiecej dutkow na Podhalu zostawia ...

Pzdr.
                                                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 16:00
                                                    Dorko to odwalilas kawal roboty, jak to sie mowi,
                                                    to nie chce byc w Twojej skorze jutro, jak Cie rece beda bolaly i plecy.
                                                    To P.fryzjerka bez problemu dotrze.
                                                    To moj ranny snieg, to pestka w porownaniu z Twoimi krajobrazami,
                                                    u mnie juz stopnial z chodnikow tylko na trawie i poboczach lezy.

Nalezy Ci sie teraz odpowiedni wypoczynek i dobry obiadhttp://s5.rimg.info/4037102cf0cfc56288bdfd2f56e465a3.gif
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 22.03.13, 15:59
                                                    Dorus,
                                                    zawsze w kraju kupowalam
                                                    niemal za plowe ceny
                                                    wtedy musialam tu kupic /zaplacilam podwojnie i w sumie druga zime je mam i z gory przemakaja...

a sniegu to dosypalo niezle...
                                                    bylas przeziebiona i odsniezalas teraz??swiecie kobieto,
                                                    nabawiasz sie zapalenia pluc/nalykasz sie zimnego powietrza i gotowe-kuruj sie kuruj i zdrowiej Dorus..
                                                  • slo-onko podziwiam Dorkę 22.03.13, 16:11
                                                    Dorka podziwiam Ciebie i wielki szacunek.
                                                    aczkolwiek nie ma wyboru,trza odzniezyc i tyle,pewnie tez kwestia przyzwyczajenia u Ciebie-zima zawsze byla ze sniegiem i zawsze bedzie. i pewnie nie zamienilabys tego miejsca na inne? a moze...?
                                                  • henryk245 Re: podziwiam Dorkę 22.03.13, 16:36
                                                    zmianynaziemi.pl/wiadomosc/opoznienie-wiosny-calej-polkuli-polnocnej

zmianynaziemi.pl/wiadomosc/zostalo-kilka-miesiecy-poczatkiem-zlodowacenia

zimniej bedzie,nic sie nieda zrobic ...
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 09:03
                                                    sloneczko na topie,
                                                    ciepelko kolo lunch sie zrobi,
                                                    plany do wykonania czekaja

zycze udanej soboty.
                                                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 09:14
                                                    i u mnie słoneczniesmile
                                                    mimo mrozu ciągnie do lasu...
                                                    pozdrawiam!
                                                  • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 09:14
                                                    rano na spacerek wychodzimy o 06:50 i od kilku dni
                                                    o tej porze ta sama temperatura -10*C i ten sam
                                                    blekit nieba,to samo ostre slonce ...

takiej stabilnosci aury o tej porze roku niepamietam
                                                    z ubieglych lat ..,poprawia nam sie klimat ?

Pzdr.
                                                  • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 10:21
                                                    Ja mam ciągle -12,a było -14 w nocy.
                                                    Na pocieszenie mam sloneczko i nowego kwiatka.big_grin

https://oi45.tinypic.com/9suxxf.jpg
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 10:33
                                                    oooooooo????????????
                                                    niebieski storczyk??
                                                    orginalny kolor....

macie dzis jakos zimnawo,
                                                    tu od polnocy -8 stopni,
                                                    jest bardzo przyjemnie w sloncu
                                                    udanej soboty zycze,
                                                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 10:45
                                                    Kendo, Henryk, Jago jak zwykle przy sobocie,
                                                    wieczorem bedzie po robocie.
                                                    Mam duzo planow, a ile z tego wykonam to sie okaze.http://s.rimg.info/d0ca67b9f3124bc91ccf087978a1083a.gif

Przyjemnego dnia w sloncu, u mnie o godz,8,oo bylo "0" na balkonie,
                                                  • kendo Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 15:36
                                                    *Lusia ominelas Greis...
                                                    tez sie przecie przed Toba wpisala,

witam poobiednie cala Zaloge,
                                                    zyczac przyjemnosci....
                                                  • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 23.03.13, 16:20
                                                    niemoge sie powstrzymac-musze sie pochwalic
                                                    sprawilem sobie trzeci z koleii mobil i-net abbonament
                                                    teraz male jest ryzyko zebym byl poza siecia gdy ktorys
                                                    operator bedzie miau techniczne problem,pozostana
                                                    dwa a conajmniej jeden z ktorego moge sie na swiat wychylic

na i-net wydaje wiecej pieniedzy niz na bezyne,taka zemnie nieruchomosc
                                                    ponoc wszystko co w sieci utknelo,utknelo na zawsze,mnie to pasuje.

Pzdr.
                                                  • lusia_janusia Re: przeprosiny w MARCUZ 23.03.13, 17:14
                                                    Z pospiechu ranna pora pozdrowilam tylko niektorych a pominelam
                                                    Greis i Kendo, to dla tego ze zaplanowalam sobie za
                                                    duzo planow dzisiaj.
                                                  • kendo Re: przeprosiny w MARCUZ 23.03.13, 17:47
                                                    nic nie robi Lusia,
                                                    sama nieraz tez cos przeocze....
                                                    przeciez jestesmy ludzimi,
                                                    mysle,ze Greis nie bedzie miec zalu o to...

*Henryk,
                                                    no teraz dopiero gary poprzypalasz,
                                                    o psiunie zapomnisz nie mowiac o wiecej co nie bedzie zrobione....
                                                  • lusia_janusia Re: przeprosiny w MARCUZ 24.03.13, 08:26
                                                    To gratuluje Henryk dopuki sie nie pogubisz
                                                    w kolejnosci.

Dzisiaj Niedziela Palmowa i za tydzien
                                                    Swieta Wielkanocne.
                                                    Zycze samych przyjemnosci i duzo slonca.
                                                  • greis52 Niedziela Palmowa 24.03.13, 08:54
                                                    witam palemki będą lśniły na śniegu koloramismile
                                                    tego chyba jeszcze nie było, lub nie pamiętamwink
                                                    miłej świątecznej niedzieli zyczę!
                                                  • dorka556 Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 09:06
                                                    Wyjrzałam przez okno, żadnej palemki nie dostrzegłam, mimo, że 'wierby' (tak mówią górale) są wszędzie.

http://i48.tinypic.com/5lcwm1.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 09:41
                                                    Dzwonilam do mamy i tez opowiadala, ze maja snieg,
                                                    Greis, to prawda ja tez nie pamietam takiej
                                                    niedzieli palmowej ze sniegiem.
                                                    A u Dorki na dodatek widac szadz osadzila sie
                                                    na drzewach, oj i kiedy ten snieg stopnieje, jak sa minusowe
                                                    noce.
                                                  • kendo Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 09:57
                                                    Witajcie Zalogo,

no faktycznie niedzie la palmowa po sniegu,
                                                    pewnie i jaja tez na sankach powieziemy?? hi.hi...
                                                    zima ma swe uroki,
                                                    ale juz za dlugo trawa,

pieknych wrazen z palemka w dloni
                                                    na dzisiaj
                                                    https://www.google.se/search?q=zdjecia+palemek&hl=pl&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=W71OUcqvO9HU4QTBooGIBg&sqi=2&ved=0CCYQsAQ&biw=1097&bih=545
                                                  • kendo Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 09:59
                                                    kendo napisała:

> Witajcie Zalogo,
                                                    >
                                                    > no faktycznie niedzie la palmowa po sniegu,
                                                    > pewnie i jaja tez na sankach powieziemy?? hi.hi...
                                                    > zima ma swe uroki,
                                                    > ale juz za dlugo trawa,
                                                    >
                                                    > pieknych wrazen z palemka w dloni
                                                    > na dzisiaj

https://i46.tinypic.com/j9ug4j.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 11:36
                                                    Pierwszy raz nie mam palemki,co za czasy.surprised
                                                  • lusia_janusia Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 11:41
                                                    A no Jago dopiero widac, ze wlasnie o wszystkim same musimy myslec
                                                    i sie domyslac. Ale podejzewam ze na pewno upieczesz dobre wypieki na
                                                    Wielkanocny stol.
                                                  • slo-onko Re: Niedziela Palmowa 24.03.13, 12:10
                                                    witajcie Forumeczki.
                                                    dzisiaj kolejna niedziele roku, troche specjalna palmowa, przedswiateczna. ladna pogoda,mozna wybrac sie na spacer. mnie przypadnie spacer z wozkiem. wczoraj wialo wiec nie moglysmy pochodzic, ale dzis mozna nadrobic.
                                                    milego dnia i swietowania.
                                                  • kendo Re: witam w marcu 25.03.13, 08:43
                                                    wracamy do codziennosci tygodniowej....
                                                    swieta jajkowe tuz/tuz....

slonecznie bardzo ale mroznie.

ciepelka i przyjemnosci zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 25.03.13, 08:49
                                                    Ja rozpoczynam tydzien ostatni w marcu,
                                                    przygotowanami do swiat, zobacze jak daleko
                                                    z planami mi pojdzie.

Udanego tygodnia

A zapomnialam dzien gofra u nas, i jutro bedziemy jadly w
                                                    naszej kawiarence drutowej, ewentualnie jakby Kendo sie zjawila,
                                                    to szybciutko bym zrobila dla degustacji.
                                                  • kendo Re: witam w marcu 25.03.13, 09:04
                                                    *Lusia
                                                    takiej okazji nie odpuszcze,
                                                    pisze sie oczywiscie na gofry....

miej sobie "skladny dzien.
                                                    chociaz i moglabym teraz wyjechac...
                                                    zobacze,jak sie pozbieram.
                                                  • slo-onko Re: witam w marcu 25.03.13, 09:36
                                                    witajcie Forumeczki w poniedzialek.
                                                    udanego dnia, ja zabieram sie do pracy sluzbowej.
                                                  • kendo Re: witam w marcu 25.03.13, 09:47
                                                    milej pracki Sloo,
                                                    ja do Lusi na gorfy jade...
                                                    znowu mi sie trafilo w tym roku....

miej sobie udany dzien
                                                  • jaga_22 Re: witam w marcu 25.03.13, 10:14
                                                    O matko! tyle się napisałam i sama sobie skasowałam.sad
                                                    To pokrótce,mam piękne słoneczko http://s17.rimg.info/ef24a812cc4536262c26141964305301.gif
                                                    Pracka czeka na mnie w kuchni.Od rana też piorę.
                                                    Miłego poniedziałku. http://s15.rimg.info/af0bd3ddce1e5db478d4437fae6001d7.gif
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 25.03.13, 14:45
                                                    I na wzajem dla wszystkich zycze milego popoludnia,
                                                    Kendo juz pojechala do domku, a ja bankam do Was
                                                  • dorka556 Re: witam w marcu 25.03.13, 14:59
                                                    Witam, wpadłam na chwilkę przywitać się.
                                                    Czyszczę chatę z góry na dół i pilnuję 2 pieców (co i koza).
                                                    Pogoda nie nastraja optymistycznie. Tu nadal bardzo zimno i mglisto.
                                                    Ze strachem patrzę, czy mi wystarczy drewna.
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 25.03.13, 15:10
                                                    Ojej Dorko to faktycznie stres, tu mowili ,ze dopiero od
                                                    pplowy kwietnia ma byc jakies tam wiosenne ocieplenie, a u Ciebie na
                                                    "biegunie poludnia" to faktycznie moze trzymac i do maja. Ale moze
                                                    bedzie na tyle mozliwe co koza ci wystarczy. No popatr zlosliwosci natury.
                                                    Ale opal chyba masz mozliwosc zamowic, zeby Ci przywiezli?.
                                                  • jaga_22 Re: witam w marcu 25.03.13, 15:19
                                                    Od świąt ma być już ciepło.12,14 st. i koniec z mrozem,
                                                    może tym razem im się sprawdzi.wink
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 25.03.13, 15:46
                                                    Juz kazdy sie ludzi taka nadzieja Jago, bo juz dosc
                                                    tego zimna i tego zimowego ciezkiego ubrania.
                                                  • kendo Re: witam w marcu 25.03.13, 16:13
                                                    upocilam sie w miescie w zimowych ciuchachchoc slonko,to zwiewa zimnym wiatrem
                                                    nie wiadomo co wlozyc,
                                                    w samochodzie wracjac niemal skafander zdjelam/orzewanie zmniejszylam....

*Lusia dopiero "maly obiad zjadlam" po obzarstwie gofrow....

chusta juz sie naciaga(blokuje)
                                                    wlosieta umylam i kolor zaraz klasc bede....
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 25.03.13, 18:11
                                                    Ja dopiero zaliczylam krupnik i pozniej tylko jablko i pomarancza,
                                                    do poduszki, dorobilam zajacom 2 ogony i jutro oddam zalegle,
                                                  • kendo Re: witam w marcu 25.03.13, 18:17
                                                    herbatke zaraz popije i tez jabluszko zalicze,
                                                    kolnierzyk sie rozciaga/zajac sie dzierga z neonowki,,,
                                                    wlosow nie zrobilam...
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 26.03.13, 08:43
                                                    Pozdrawiam Wszystkich przy wtorku i zycze
                                                    udania wykonania planow.

o godz.7,oo bylo -2 i piekne slonce, i chyba dzisiaj musze
                                                    wziasc sie za okna - nie ma rady.
                                                  • jaga_22 Re: witam w marcu 26.03.13, 10:53
                                                    To u mnie było -7. jak będzie cieplej to umyję tylko w kuchni.wink
                                                    a dziś mam piękne słonko http://s2.rimg.info/868b09b101869c35f32b3066fa8c0b12.gif.Czekam na przyplyw energii. http://s16.rimg.info/5c2d80e7461fc11601487b12ca26ecf6.gif
                                                  • kendo Re: witam w marcu 26.03.13, 11:07
                                                    nareszcie sie wyrobilam na "zakrecie"

witam Zaloge
                                                    zyczac takiego pieknego slonca jak tu....
                                                  • greis52 Re: witam w marcu 26.03.13, 12:43
                                                    u nas tez słonecznie i chyba bez mrozusmile
                                                    ja jeszcze w zakręt nie weszłam,
                                                    udanego popołudnia zyczę!
                                                  • slo-onko Re: witam w marcu 26.03.13, 19:25
                                                    witam wieczornie. po calym intensywnym dniu chwila odpoczynku.
                                                    jestem wykonczona, jakos szczegolnie.....
                                                    musze zrobic liste z artykulami na swieta,czesc juz mam pokupione,ale czesc zostawilam na ostatnia chwile.
                                                    a wiecie,ze coraz wiecej ludzi zamawia net zakupy w Almie?
                                                    moze raz i ja sprobuje,ale po swietach takie wieksze na dluzszy czas bez dzwigania i marnowania zcasu.
                                                    milego wieczoru.
                                                  • kendo Re: witam w marcu 26.03.13, 20:39
                                                    witajcie wieczornie....
                                                    w glowie mi szumi od dziesiejszego spotkania...

zakupy takie chyba Jaga sobie zamawiala...
                                                    pisala w tamtym roku...

tu maja cos podobnego

z tym ze maja proozycje menu na caly tydzien dla "roznych skladow rodzinnych"
                                                    czyli ile osob rodzina liczy,
                                                    od razu pakuja recepty na kazdy dzien....

milego wieczoru i zmykam juz...
                                                  • lusia_janusia Re: witam w marcu 26.03.13, 20:58
                                                    Slo przy duzej rodzinie to sie oplaca i wyprobujesz
                                                    system jakie kwalite zamowionego towaru otrzymasz i jak na dlugo
                                                    Ci wystarczy zaopatrzenia. moze to i taniej wyjdzie, bo przy zakupie
                                                    potrzebnej rzeczy nie bedziesz kierowala sie impulsem i pieniadze
                                                    zostana w portfelu.
                                                    U nas tez istnieje taka forma, ale u mnie to nie zda egzaminu.
                                                  • alfredka1 Re: witam w marcu 26.03.13, 21:11

Tak dawno u Was nie bylam, troche klopotow domowych, nerwowe czekanie na ostateczne wyniki onk. /w porzadkusmile)/
                                                    a czas leci jak strzala ognista.
                                                    Czytam Wasze wpisy, takie interesujace i madre i dowcipne.....
                                                    Swieta tuz tuz a u mnie nie ma zadnych przygotowan, jak nigdy. I wcale tym sie nie martwie. Zjemy sniadanie i pojedziemy nad morze, bez wzgledu na pogode, nalykamy sie jodu, zjemy obiad w zaprzyjaznionej restauracyjce i do domu. A w drugi dzien jedziemy do Nowego Warpna, moze przeplyniemy do Altwarp i pospacerujemy po sciezkach WYDM.
                                                  • tetika Re: witam w marcu 27.03.13, 05:48
                                                    Witaj Alfredko, dobrze ze masz dobre wiadomosci, to wazniejsze niz suto zastawiony stol.

witajcie kochani w nowy dzien smile Kendo piekna czolowka smile
                                                  • henryk245 Re: witam w marcu 27.03.13, 07:44
                                                    minus piec stopni i blekitne niebo juz od dni kilku
                                                    i nic niewskazuje na pogorszenie aury w najblizszych dniach
                                                    udal sie nam Wielki Tydzien

Dobrego Dnia Zycze
                                                  • dorka556 Re: witam w marcu 27.03.13, 08:03
                                                    Alfredko witam, miło się Ciebie czyta. Nie wiedziałam, że podczytujesz Vistulę.
                                                    Byłam pewna, że Wisła omija Szczecin.
                                                    Nie wiem, czemu to przypisać, ale jestem wyjątkiem, jak się nie narobię do ostatniego tchu, to nie czuję Świąt. Dopiero jak padnę na nos, to wiem, że zasłużyłam na świętowanie.
                                                    Syn z synową przyjadą na połowę Świąt (druga połowa u jej rodziców), będą więc ze mną 3 osoby a jedzonka na co najmniej 10. Nie wiem, czy pozostałości zmieszczą się w zamrażalniku.
                                                  • dorka556 Re: witam w marcu 27.03.13, 18:20
                                                    Lusia_janusia napisała:

> . Ale moze bedzie na tyle mozliwe co koza ci wystarczy. No popatr zlosliwosci natury.
                                                    > Ale opal chyba masz mozliwosc zamowic, zeby Ci przywiezli?.

Żalę się.
                                                    Coś ostatnio nie wiedzie mi się. Najpierw pies mnie pogryzł, potem długo chorowałam a wczoraj moja ukochana koza zepsuła się. Mam gwarancję, ale machnęłam ręką na nią i jutro przyjdzie majster.
                                                    Zepsuł mi się suwak/szyber do regulowania płomienia. Pali się jak w ognisku, całe Zakopane ogrzeję, ale chata będzie zimna. Ciepło idzie w komin.
                                                    Oczywiście zamówić opał mogę, ale przed bramą mam 2 m zaspę.
                                                    Same kłopoty.
                                                  • kendo Re: witam w marcu 27.03.13, 18:32
                                                    *Dorcia,
                                                    to niemal koniec zimy
                                                    a tu takie klopoty z koza... ,
                                                    nie wiadomo,jak dlugo musisz w niej palic,
                                                    zima niechce odejsc a zwlaszcza U Ciebie ,
                                                    zycze coby zla pasaa odeszla wraz z zima....

milego wieczoru
                                                  • dorka556 Re: witam w marcu 28.03.13, 08:03
                                                    Kendo, dziękuję za dobre słowo.
                                                    Już jest lepiej, bo po wielu, wielu dniach wyjrzało wreszcie słońce, śnieg pięknie skrzy się i zaraz lżej na duszy, mimo że na termometrze -8.
                                                    Dzisiaj czekam na majstra może kozę wyleczy.
                                                    Miłego dnia. Dziewczynki nie przepracowujcie się za bardzo!
                                                    Idę piec sernik.
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 08:39
      Witam srodowo.
      dzien zapowiada sie piekny aczkolwiek mrozny.
      zycze wszytskim milych przeswiatecznych chwil.
      sama zas biore sie do pracy.
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 08:56
        Alfredko, to milo ze do nas zagladasz, i dobre wiadomosci
        przekazujesz, ale zycie jest takie ze musimy je brac garsciami i po swojemu
        przerabiac i lepic jak z gliny, wygladzac, by byc zadowolonym - powodzenia zycze
        i dobrego wypoczynku.

Tetiko, Henryk, Slo witam Was rowniez wesolo ze sloneczkiem, mam
        nadzieje ze pozostanie z nami do wieczora.

Dorko sa takie" gatunki ludzi" i ja sie tez moge do nich zaliczyc,
        ale ostatnio pofolgowalam ze wzgledu na zdrowie, bo ono najcenniejsze od
        wszelkich innych prac. Moze goscie troche zjedza przygotowanych dan, bo gdyby
        jechali bezposrednio do swojego domu to moglabys im zapakowac na droge w pudelka,
        tak jak ja nie raz dla corki robilam.

Zycze udanego dnia dla Wszystkich.
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 09:11
          pieknie sroda sie zaczela z sloncem na beknitnym niebie,
          wykorzystuje to i upior cieknaco-kapiacy juz na sloncu splywa....
          chatka omieciona/galaretka kurczkowa w garku "mruga"
          a to wszystko za sprawa slonka ktore co rano mnie budzi,
          wiec moge troszke z Wami poklikac....

witam Zaloge i Alferdke damno nie goszczaca tutaj,
          cieszymy sie wspolnie z dorbych wynkow zdrowotnych i zyczymy go ,jak najwiecej,

jedzonka bedzie akuratnie,
          pancio na wszystko sie zgadza....
          nie warjuje, ze jak co roku,wole sie oddac innym "przyjemnosciom"

przemilego dnia Zalodze obecnej i nieobecnej
        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 09:15
          *Marzec, czy słoneczny, czy płaczliwy, listopad obraz żywy.*
          Zobaczymy czy przyslowie sie spelni.
          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 09:39
            Witajcie...miło się czyta o dobrych zdrowotnych wynikach.smile
            Co do świąt,to zależy jak duża ta najbliższa rodzina,
            nie da się jej przepołowić,a tradycyjnie to wszyscy u mnie.
            Ale też nie szaleję,bo czym tu zaskoczyć? jak można wszystko zjeść na codzień.Ważne spotkanie rodzinne,bo w święta łatwiej
            wszystkim na zorganizowanie.

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8e4HNqC-TSDRzC-jd_3lTMro9pBC9gJ-3YZMQooZGngKG_Iy2
            • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 10:02
              o swiete slowa Jaguś, swiete slowa. tez nie zamierzam fisiowac, schodze nawet z Zurku i nie dlatego,zeby sie nie narobic,ale jadamy go na codzien,a jesli na swieta bedzie kielbaska na goraco,bigosik,pieczone miesko i inen zimne jajeczne zakaski to uwazam,ze nie ma co przesadzac. a z tyms potkaniem to tak jak mowisz,latwiej sie spotkac,bo wolne,bo ten dzien do zcegos lekko zobowiazuje.
              kiedys dawniej bylo u nas tak,ze dwa dni siadalismy za stolem. ledwo zyjacy z przejedzenia, sasiedziali,spetani, znudzone dzieci, temat polityki. "dzisiaj" jestz upelnie ianczej,mamy nawet zcas na wiosenny rodzinny spacer. bo co za sztuka narobic sie jak wol i nie miec potem sily siedziec za stolem? a tak to sie mozna poruszac,dotlenic, przejsc sie razem po parku.
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 10:38
                *Jagus
                sliczne zajaczki z jaeczkami....

macie racje dziewczyny,
                swieto typowo rodzinne wiosnene,
                menu ,kazdy juz swiadomy "obzarstwa" wiec bedzie jedzenie bardziej "zdrowotne"
                i spacer i rozrywka inna...

*Lusia
                no przyslowie ciekawe,
                niegdy go nie slyszalam,
                w kalendarzu na listopad wpisalam
                i oczekuje,ze bedzie sloneczny choc moze juz zimny....

milego dnia Zalodze
                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 11:04
                  Czasami sie sprawdza ale nie we wszystkich regionach
                  kraju.
                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 12:50
                    udanego popołudnia zyczę!
                    • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 15:40
                      wczoraj popoludniu zauwazylem ze dwuch naszych sasiaduf
                      robila wiosenny przeglad swoich narzedzi ogrodowych
                      ooj bedzie sie dzialo w Wielki Piatek i Wielkanocny lykend

a ja uparciuch znowu bede sie byczyl,palcem niekiwne,z lenistwa.
                      • kendo Re: witamy sie w MARCU 27.03.13, 17:50
                        wierze Henryku,ze tak bedzie....
                        "najswietrza prawde piszesz"

milego wieczoru,
                        dziwnie sie to pisze
                        za oknem juz tak widno....
                        • greis52 Wielki Czwartek... 28.03.13, 08:20
                          miłego całego dnia!
                        • kendo Re: witamy sie w MARCU 28.03.13, 08:24
                          witaj Dorus z rana...

na pewno koze wyleczy i spelni swa role jeszcze na 100%

nie mysle sie przepracowywac,
                          normalne jedzonko robie
                          no,moze troche wielkanocne tez bo z jajami.....

okna te co pomylam,kiedy cieplej bylo,to sa jeszcze czyste,
                          reszta czeka do cieplejszych dni...

milych przygotowywan
                          https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDkc5CxAASmUIu5EdeQQndffxhrRAK6-9tLMQW3QzuY27T5OmLxA
                          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 28.03.13, 08:34
                            Kendo b. ladna kurka z kurczakami zasuwa,
                            To Dorko koza tez juz zmeczona i czchce zeby wiosna przyszla,
                            ale majsterchyba cos poradzi, trzymam kciuki, w tym roku nie mam sernika,
                            jak bede u mamy to sobie upieke i pojem.

Przyjemnej pracy w przygotowywaniu do siat Wielkanocnych.
                            • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 28.03.13, 09:22
                              Ja też serdecznie witam http://s9.rimg.info/aeec89d73363339e63e31e67a7563e2e.gif i do kuchni zmykam.
                              • kendo Re: witamy sie w MARCU 28.03.13, 09:46
                                dzieki Lusia...

ja dzis baranka naprzyprawiam,jutro bede piekla....

smacznych/udanych przygotowan jadla wielkanocnego
                                https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcB9C8ZEP9CipEZvV5e9qzqgoo01TAUrLDglGjb_LmkLezmTU5Ag
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 28.03.13, 09:59
      Witam w czwartek,
      jeszcze dwa dni do swiat, a potem luzik,luzik,luzik...
      • kendo Re: witamy sie w MARCU 28.03.13, 10:58
        ciesza sie ludziska pracujace...
        tez sie cieszylam,kiedy pracowalam...

zmiana czasu rowniez bedzie 30 marca
        z godz.2 na 3godz.czas przesuwamy
        https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcROfyRmB8eyVN7ETmrbLxKsWTDqFdba_inxSILU6pS-Eqhf9S_R
        • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 07:34
          minus dwa stopnie na wysokosci dwuch metrow nad ziemia,przy gruncie zimniej ?
          na psim spacerku spotkalem sasiada,tez z pieskiem
          sasiad wkurzony az pala od niego zlosc,wszystko przygotowal do prac ogrodowych
          a tu Aura posypala sniegiem-jest bialo

niebeda wiec Luterany czcic Pana praca swoja ..,ciekawe czy potrafia uczcic Go modlitwa ?

Pzdr.
          • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 08:53
            Witajcie...podobno na Mazowszu będzie padał śnieg w drugi dzień świąt.
            Mam nadzieję ,że nikt nikogo nie obleje wodą.
            U mnie też jest -2 i pochmurno.
    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 09:39
      Chcialoby sie powiedziec ,ze w marcu jak w garncu,ale niestety za chwile ide lepic balwana !!!!
      Milego dnia.
      • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 09:47
        moze by tak ulepic balwana w formie pisklaka albo baranka ?
        moze sie przyjac jako nowa tradycja ...
        • kendo Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 10:06
          no tak,
          tu tez snieguje ,
          nawt zaspy sie robia...
          https://2.bp.blogspot.com/-jOJyYs0rzF4/T33RGjygulI/AAAAAAAAAeQ/63R9Rtw8vSA/s1600/P%C3%A5sk%C3%A4gg-i-korg.jpg
          jajka swieci trza sanie wyciagnac...

przemilych smakow w przygotowywaniu do Wielkiej Nocy
          • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 10:23
            Oj jakie wielkie jajo, takie by mi na tydzien starczylo, aura nie
            dopisuje na spacery, "maluszek" skrocil runde , juz jestem
            po swoim sniadaniu i kawce, zaraz bede musiala isc do kota, zmienic
            mu wode, dosypac jedzenia i wyczyscic piasek, moze dzisiaj da sie
            poczesac.

Przyjemnego dnia.
            • kendo Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 10:47
              zaraz tez z Bobbym pomaszeruje do szosy ...
              snieg jakis jak kasza sypie....
              dobrze,ze nie mrozi
              https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTKNTRuS4_q6yCzJzXIz1yXv5V2msR8bRIcOVLPZVRwYDq864K8

Aleluja
              • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 13:39
                U mnie też sypie,nie czekając na poniedziałek
                Henryk,a lepią lepią zające.big_grin

https://2.bp.blogspot.com/-PQxNdpsDXcA/UNGwujPM70I/AAAAAAAABMU/ic4k1X8sSSo/s1600/blog_sa_4133438_5678867_tr_kroliko.jpg
          • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 10:46
            Kendo,a latos tez bedziesz jaja swiecic ?
            • kendo Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 14:27
              lo jejaaaaa,
              zajaca ulepili do swiecenia...
              koszyczek kaz trzymac....

juz po obiedzie z pieczonymi warzywkami z creamfreschem....

milego popoludnia w duchu Wielkanocnym
              • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 15:06
                wspanialy ten bałwan z uszami krolika. pierwsze swieta ze sniegowym krolikiem,ale numer.
                a ja dzisiaj wczesniej skonczylam pracke. dlatego bez pospeichu moglam odebracz amowione sprawunki, spokojnie napic sie drugiej kawy z moimi domownikami (cztery dziewczyny i jeden chlopak, nawet sunia jest dziewczyna).
                wnusia usnela, ja razem z nia przymknelam oko na kilka minut. potem musialam usmazyc rybke na obiad i przygotowac zupke dla bobasa. zeby nie przechwalic naszego bobasa, ogolenie jest bardzo gzreczniutka, ale nad podziw jest grzeczna keidy budzi sie i zaraz zaczyna gadac po swojemu z usmiechem na buzi.zero krzyku,zero placzu,zeby nie przechwalic. te rozkosz nakarmilam zupka i przygotowalam do wyjscia na wizyte lekarska. wlasnie czekam na jej powrot
                • kendo Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 15:53
                  a to Wy Sloo dzis pracowali??
                  tu czerwona karka w kalendarzu...wolne od pracy.

no,juz niechwla maluszka radosnego,
                  bo drugir dziecie moze byc calkowite przeciwienstwo,
                  ale wiem Babcie sa zawsze dumne ze swych wnusiow/wczkow....

ja sie nudze jak mops..wszystko mam porobione jak nigdy

wszystkos ie udalo,
                  nic nie zapomnialam ze sklepu zakupic...
                  siedzenie w domu,trza sie czyms zajac??
                  ale w Wielki Piatek??

milego popoludnia.
                  • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 16:16
                    Nie spotykane taki zajac na koniec zimy i poczatek wiosny,
                    ale rozne cuda sie zdazaja, wiec mu wszyscy przyklaskaja.
                    • kendo Re: witamy sie w MARCU 29.03.13, 16:30
                      tak,tak,
                      zajac super po sniegu z jajami....hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    • greis52 Re: witamy sie w MARCU 30.03.13, 08:39
      https://files.tinypic.pl/i/00351/99iwlzsky7aj_t.jpg

wesołych koszyczków!
      • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 30.03.13, 09:13
        U mnie minela pierwsza czesc swiat wczoraj, dzisiaj dzien
        zwykly jak co dzien, a jutro pierwszy dzien swiat a w poniedzialek
        drugi.
        Zycze przyjemnego spaceru z koszyczkami do kosciola.
        • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 30.03.13, 12:08
          Witam ze święconką. https://dodatkii.net/emotki/33.gif

http://i45.tinypic.com/25oxbf4.jpg
          • kendo Re: witamy sie w MARCU 30.03.13, 12:35
            witajcie Zalogo,

*Greis koszyczek jakby oszroniony byl
            a Jagi,jak zwykle pieknie jaja cebulkowe blyszczace-

milego dnia zycze,
            tu dzis najzwyklejsza sobota z odwilza i wielkim blociskiem.
            • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 08:46
              Pozdrawiam Wszystkich w ostatnia niedziele marca
              i zycze udanego dnia swiatecznego.

Mam nadzieje ze sie wszyscy wyspali, bo spalismy godzine krocej.
              • kendo Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 10:07
                wyspali sie Lusia,wyspali,
                sniadanie Wielkanocne tez pojedli i ledwo sie ruszaja a wszystkiego po ociupince....
                chrzan jakby ociupinke za slaby,jak dla mnie,
                choc pancio mowi,ze OK.

slonecznie,wiec mozna bedzie na spacer dlugi sie wybrac i spalic swiateczne kalorie...

milych goscin przy Wielkanocnych stolach.
                • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 10:23
                  A ja sie ubieram i ide odwiedzic kota, a o 14 przyjdzie "Maluszek"
                  na sluzbe, to bede miala przymusowe spacerki.
                  • greis52 Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 20:18
                    i jeden dzień świąt mamy za sobą,
                    brzuszki pełne, zapobiegawczo łyknęłam Ranigastwink
                    i popijam miętowa herbatkęsmile
                    spokojnego wieczoru!
                    • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 20:53
                      witajcie swiatecznie.
                      u mnie zapowiadalo sie,ze tak delikatnie zakoncze dzien. nawet zostalam namowiona na odstapienie obiadu. zrobilam to,ale potem tak nadrobilam,ze ....strach !
                      pojde za przykaldem Greis, naparze mietowki,bo ledwo zyje.
                      • jaga_22 Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 21:08
                        Dobry wieczór.U mnie też nie dało rady zjeść obiadu,
                        jutro chyba będą dwa.big_grin

Pogoda...szkoda gadać,zima się wróciła,zasypało śniegiem.wink
                        http://i46.tinypic.com/35d24qh.jpg
                        • slo-onko Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 21:17
                          pzrerazajacy widok za oknem. marze tylko o tym i wierze,ze z dnia na dzien zrobi sie cieplutko. nawet nie mozna wyjsc na spacer, bo slonka nie uswiadczysz. a coz to za przyjemnosc chodzic miedzy sypiacymi platkami spadajacymy na nos?
                      • henryk245 Re: witamy sie w MARCU 31.03.13, 21:17
                        noo to jest nas wiecej z ciezkimi zoladkami,mam nalewke "Beska Droppar"
                        ale z oktanami wiec chyba niewipije,na wypadek gdybym musial jechac,oby nie .

Swietowania radosnej kontynuacji zycze .., i tylko pol wiadra wody jutro ...

Pzdr.
                        • lusia_janusia Re: witamy sie w MARCU 01.04.13, 08:36
                          To faktycznie lakomczuchy sobie pozwolili popuscic pasa,
                          a aura splatala niespodzianke.
                          U mnie bylo caly dzien slonecznie i dobrze spacerowalo sie po parku.
                          Ale tym razem i w tym roku nie pozwolilam sobie na objedzenie,
                          dotrzymalam slowa samej sobie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka