Dodaj do ulubionych

Ja się pytam DLACZEGO ????

15.02.05, 12:59
Wiecie co ??? Nie rozumiem, potrafimy się tu na forum wspaniale
solidaryzować, pomagać, wspierać. To dlaczego niektórzy z nas postępują w
spoósb , który dla mnie jest niezrozumiały ???
Ja rozumiem ,że jesteśmy ostrozni, bo oszustwa i naciągacze ale jeżeli macie
wątpliwości zwracajcie się z nimi do moderatora proszę, bo może się okazać,ze
zamiast pomagać możemy zaszkodzić.

Na forum pojawiła się prośba o pomoc dla Marysi - nastolatki, która prosiła o
podręczniki i ubrania. Znam dokładnie ich sytuację, napisałam też na forum,że
w ich domu zjawiła się jedna z naszych forumowiczek, która tylko potwierdziła
sytuację Marysi i jej mamy. Dlaczego więć ktoś dzwonił do szkoły Marysi ?
Powiem jedno, Marysia miała niemiła rozmoe z Panią dyrektor. Uprzedzam - nie
zostawię tego tak !!! I jeżeli szkoła nie umie pomóc, a jeszcze robi problemy
to ja się za to wezmę - OBIECUJĘ !!!

lea
Obserwuj wątek
    • magda0 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 13:09
      popieram, masz swieta racje, Magda.
    • hania.wiecewicz Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 13:11
      Dlaczego mamy az tak malo wyobrazni...:0( Dziewczynka prosila glownie o ksiazki a nie o interwencje... W sprawie ksiazek potrzebnych Marysi odzewu brak z tego co mi wiadomo. Natomiast taki telefon moze bardzo jej zaszkodzic. Dziewczynka na pewno juz zaluje ze poprosila o pomoc i juz pewnie tego wiecej nie zrobi:0(

Pozdr
      Hania
      • l.e.a Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 13:20
        ech ... Marysia dostała nakaz od dyrektorki usunięcia jej postów o nieee nie ma
        lekko !!!
        • czajkax2 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 13:22
          A ja nie rozumiem dlaczego dyrektorka kazała usunąć posty Marysi??????? Co jej
          przeszkadza ze dziewczyna prosi o pomoc,to żaden wstyd. Nie rozumiem co szkoła
          ma do tego ze Marysia stara sie jakoś rozwiązac kłopoty swojej rodziny. I kto
          dzwonił?I po co???
        • alex05012000 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 13:27
          to, że ktoś zadzwonił do szkoły uważam za karygodne, szkodliwe dla tej
          dziewczyny i w ogóle całkowicie nieprzemyślane... nie rozumiem komu to do głowy
          przyszło i po co...
          z drugiej strony rekację szkoły, w osobie dyrektora, uważam za cokolwiek
          dziwną!, jestem zszokowana, jak to usunąć posty? a co panią dyrektor obchodzi
          co Marysia robi po lekcjach???, może ogłosić we wszystkich gazetach że prosi o
          pomoc, prawo tego nie zabrania! ale wynika z tej histerycznej reakcji, że
          szkoła ma sobie coś do zarzucenia i że sie czegoś obawia w tej materii, bardzo
          ciekawe i zastanawiające... dziewczyna nie ma na książki, a szkoła zamiast jej
          pomóc zabrania jej szukania pomocy i fonansów na podręczniki gdzie indziej???!!!
          extra!
    • hania.wiecewicz Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 13:30
      Zawsze wydawalo mi sie ze stanowisko Dyrektora Szkoly to funkcja takze spolecznika. Nie rozumiem dlaczego Pani sama nie zajmie sie zorganizowaniem pomocy dla dzieci potrzebujacych. Przyznanie stypendium socjalnego, zorganizowanie ksiazek itd. W mojej szkole dawno temu takie rzeczy byly organizowane a brak srodkow do zycia to zaden wstyd, dotyczy tak wielu ludzi.
      Moze nie powinnam tego pisac zeby nie zaszkodzic dziecku, ale nie moge pozostawic sprawy bez komentarza...

Pozdr
      Hania
      • babcia_marysia Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 14:37
        A może pani dyrektor tak się zachowała bo wstyd jej teraz że sama nie potrafiła pomóc dziewczynie..........przecież te posty nie tylko my czytamy i komentujemy,mógł je przeczytać każdy i jak pani dyrektor teraz się wytłumaczy,że zajmuje tak zacne stanowisko a pomocy zero.Przecież mogła zorganizować książki chociażby wypożyczając je ze szkolnej biblioteki...
        • mariolcia77 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 14:54
          Pani dyrektor powinno być wstyd, zwłaszcza za to, że sie rzuca na ucznia, który
          stara sie sobie poradzić i znaleźć samemu książki. Swoim zachowaniem właśnie
          udowodniła złą reputację szkoły, co jej przeszkadzają tu posty, przecież w nich
          nie ma adresu szkoły, a że jakaś osoba sie zorientowała, to co z tego. Swoją
          drogą ten co dzwonił to chyba nie do końca to przemyślał.
          Dodam tylko że jak Marysia wróciła ze szkoły to akurat dostała ode mnie paczke
          z ubraniami i to jej humor poprawiło, po tej całej aferze smile
    • dziunia_f Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 15.02.05, 17:02
      Jestem w ciezkim szoku.....Jesli tylko cos moge zrobic,to deklaruje swoja
      pomoc.Pozdrawiam
    • basia_31 To nieludzkie, jestem oburzona! 15.02.05, 18:13
      Komuś się wyraźnie nudzi, zajmuje się dokopywaniem innym i stara się za wszelką
      cenę jątrzyć.
      To musi być człowiek bez wyobraźni, bez skrupułów, aż chce mi się mięchem
      rzucić...
      Człowieku (kimkolwiek jesteś) - zajmij się wreszcie czymś pożytecznym a nie
      szukaniem dziury w całym! Jeśli nie potrafisz to zwiń się z życia innych, nie
      umiesz pomóc - to nie przeszkadzaj!
      • katse Re: To nieludzkie, jestem oburzona! 16.02.05, 10:14

rany a nie mowilam
        od razu krzyczalam ze nie wolno podawac danych dziewczyny

kurde

jak jej teraz pomoc

jestem chetna - moge zadzwonic do szkoly i delikatnie wytlumaczyc pani dyrektor
        role forum

Kaska
        • alex05012000 Re: do katse 16.02.05, 10:40
          dane i tak się podaje deklarującym chęć wysłania paczki czy przekazu! nie ma
          możliwości sprawdzenia czy te osoby tylko wysyłają pomoc czy np dzwonią gdzie
          nie trzeba!!!, co do kontaktu z pania dyrektor myślę, że lepiej sprawę wyciszyć
          i już nie interweniować, niech przyschnie, mnie natomiast bardzo martwi
          odebranie mamie Marysi renty!!! nasze państwo jest naprawdę chore!!!! - maria
    • katse Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 16.02.05, 11:07
      pewnie masz racje

k
    • anek.anek Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 16.02.05, 11:23
      Nie pomagam Marysi, ale śledzę dotyczące jej wątki. Może nie powinnam się
      wtrącać, ale cała ta sprawa mnie bardzo zadziwiła.
      Nie napisałaś Lea dlazego dyrektorka kazała usunąc te posty? co takiego
      powiedział forumowić jej przez telefon, że była tak ostra reakcja?
      Może trzeba zadzwonić do pani dyrektor i zaprosić ją na to forum? Niech powie
      co się dokładnie wydarzyło, niech też zobaczy dlaczego są chętni żeby Marysi
      pomóc. Z ludźmi trzeba dyskutować jesli sa problemy? Może przedstawiono jej
      jakiś fałszywy obraz tego co się tu na forum pisze? Nie wiem, ale powinna chyba
      wypowieziec się publicznie tutaj właśnie.
    • marilu3 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 16.02.05, 11:57
      Ktoś tu jest chyba nadgorliwy!!!co innego pomoc materialna i finansowa ktorej
      potrzebuje Marysia z mama a co innego interwencja w szkole i to telefoniczna
      zupelnie obcej osoby.to niepojete, po co??
      • bejoy Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 16.02.05, 13:05
        Coś mi się wydaje, że reakcja Pani dyrektor dotyczyła kwestii stosunku
        nauczycielka-uczeń i to dlatego tak się zdenerwowała. Jeżeli tego dotyczyła
        m.in. rozmowa z dyrektorką, to można zrozumieć jej reakce - na światło dzienne
        wychodzi stronniczość nauczycieli smile
    • niunia51 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 16.02.05, 15:51
      • lili111 Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 17.02.05, 09:56
        Lea mnie się wydaje że bruzdzić lubią te, które najczęściej nie pomagają. To
        przykre. :o(
        • miriam_b Re: Ja się pytam DLACZEGO ???? 17.02.05, 19:02
          słuchajcie co to za szkoła???tzn..ja mieszkam nie tak daleko godzinka
          drogi....<Myszków darzę wielką sympatią...ja mogę osobiście przejechać się na
          rozmowę z tą panią dyrektor...jest ktoś chętny kto by ze mną podskoczył z tych
          okolic???a z tymi książkami no ja nie mam ale czy znacie może ceny???może jakoś
          porpostu kase uzbieramy kupimy i już a dyrektorka i tak nie musi wiedzieć skąd
          je ma...zresztą co ją czy kogolwiek to obchodzi kogo się prosi o pomoc???i co
          jej do tego żeby kazała posty usuwać???co ona jakieś guru jest????a ten kto
          dzwonił to włąsnie co powiedział??????bo trzeba wiedzieć co odkręcić....dajcie
          znać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka