pia.ed 24.09.13, 00:25 Niemal wszystkie mi się podobają ... www.expressen.se/kvp/nallen-ger-sonen-hopp-efter-bro-misshandeln/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 00:27 Wkleilam niewlasciwy link: www.expressen.se/noje/emma-danielssons-betyg-pa-klanningarna/ Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 09:43 Faktycznie Pia mozna wybrac z tej gali swoje favority. Odpowiedz Link
kendo Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 10:48 niektore nawet ladne,podobaly mi sie, te z dekoldami, ktore odslanialy nieciekawy bius...fu,fuuuu,czym chca imponowac w takiej kreacji?? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 10:54 I to pozaplacaly mase tysiecy dolarow za taka kreacje i oszpecily swoja urode i pokazaly niedociagniecia, zamiast je tuszowac. -prawda Kendo.- Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 11:00 No wiec właśnie ta ze zbyt dlugim i szerokim dekoltem, która pokazywała mały i obwisły biust została skrytykowana ... I jedna z aktorek która byla bardzo blada i założyła białą suknie, wyglądała w niej jak wymoczek. Ale ogólnie było duzo ciekawych kreacji bez specjalnej ekstrawagancji, nadających sie do założenia na premierę w operze czy na bal.... Odpowiedz Link
kendo Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 11:11 Zielona suknia w roze-totalna porazka, z wysokim roscieciem,siegajacym niemal do"pepka" tez sie niepodobaly... *Pia lubie klasyke, a teraz takie skromne sa bardzo modne w malym wycieciem pod syja /odcinane w pasie dlugosc dowolna w zaleznosci jaka osoba ja by nalozyla.... prawda Lusia, " mozna garderoba zakryc,lub je upiekszyc...skawanki cielesne" Odpowiedz Link
greis52 Re: Emmygala - suknie ...pomylka 24.09.13, 11:48 popatrzeć miło, ale ja wole portki Odpowiedz Link
kendo Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 12:24 *Greis ja tez Wole spodnie, ale na jakies wielkie przyjecie wybralabym wlasnie kiecke ale nie dluga tylko rowno z kolanami mam taka "mala czarna",takie pasuja na kazde niemal okazje.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 16:25 Kendo a przyjmiezalas, pasuje jeszcze,? czy w szafie sie sfilcowala,???... Odpowiedz Link
kendo Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 16:31 lusia_janusia napisała: > Kendo a przyjmiezalas, pasuje jeszcze,? czy w szafie > sie sfilcowala,???... pomysl Lusia, ze pasuje, ale gdybym z miesiac jeszcze owsianeczke jadla do kiecka za mala by sie zrobila, musze dokupic gorset i jakas marynareczke czy cus podobnego... Odpowiedz Link
tetika Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 20:05 Nie podobala mi sie tam zadna. jakas moda strasznie retro nie byl zachowany dobry smak, nie byly kolory sukni dopasowane do typow urody , przewazaly suknie syreny w ktorych tylko stac do fotki mozna. Ogolnie masakra. Przepraszam widac mam inny gust, ale urody tym paniom to te kiecki nie dodawaly. Odpowiedz Link
kendo Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 20:13 *Teti nie masz za co przepraszac, kazdy ma" swoj smak" zawsze na takich "galach" sa suknie nieodpowiednie do "urody/sylwetki" nosicielki sukni, tu sie liczy by byc ,jak najbardziej ekstrawagancko czy gustownie ubranym i zauwazonym za piekne/czy za brzydactwo sukni... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 20:14 Tetiko kazdy ma swoje zdanie i widzenie mody. Dla mnie byly dwie w ktorych bym sie widziala osobiscie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmygala - suknie ... 24.09.13, 23:54 tetika napisała: > Nie podobala mi sie tam zadna. jakas moda strasznie retro Modele sukien galowych są podobne od lat ... na tym właśnie polega klasyczna elegancja. Jesli te suknie wg Ciebie byly okropne, to chciałabym abyś wkleiła zdjęcia sukien w Twoim stylu ... jestem ich bardzo ciekawa. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Emmygala - suknie ... 25.09.13, 12:17 jedna, dwie mi się podobaly. taki fason pasuje jedynie do takich wystepow. co raz to bardziej wymyślne wzory,kolory tak,aby wyrozniac się w tlumie,zwlaszcza "takie" gwaizdy. najgorzej jednak jeśli kreacja szpeci zamiast upiekszac. macie racje z tymi dekoltami,czy te kobiety nie maja lustra ???? rozumiem elegancje,ale to przecież nie elegancja,a kicz keidy piersi ....... no nie bede konczyc. bo,zeby bylo co pokazac to i owszem tak na 50 %,ale to co jest na zdjeciu to... pomiajam kwiatki,rabatki,bo bo to zrecz gustu,ale kroj kiecki jest najważniejszy. Odpowiedz Link
tetika Re: Emmygala - suknie ... 25.09.13, 17:09 Pia mi sie na przyklad podoba taka albo taka taka tez mi sie podoba to sa rzeczy w ktore ja na wyjscie bym sie przymierzyla. ale oczywiscie Ty mozesz powiedziec ze to wyjatkowe paskudztwo kwestia gustu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmygala - suknie ... 25.09.13, 17:44 Tetiko pierwsza -blekitna i ostatnia koral mi sie podobaja i w tych kolorach i fasonach by sie dobrze czula. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmy - gala suknie ... 25.09.13, 18:52 To moja ocena ... 1. Rewelacyjna 2. Staromodna 3. Po malej przeróbce na dole akceptuję ... 4. Staromodna 5. Rewelacyjna Odpowiedz Link
kendo Re: Emmy - gala suknie ... 25.09.13, 19:59 hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii... dobra ocena Pia, a mi sie wlasnie te staro,odne podobaja,zwlaszcza ta czarna,zakrylöa -zatuszowala by sadlo na brzuchu Teti, sa ladne i gdy bymy musia isci na bal czy inna gale, wybrala by ktoras z nich.... Odpowiedz Link
tetika Re: Emmy - gala suknie ... 25.09.13, 20:06 ehhh wiadomo ze dobiera sie i tak pod figure a nie dlatego ze ladne na modelce. Ja juz bym sie nie mogla przymierzyc do tej pierwszej bo za gruba jestem. Ale marszczenia we wszystkich wariacjach bardzo mi sie podobaja bo faktycznie ukrywaja nieco za duze kraglosci. Dla mnie tez najlepsza jest pierwsza i ostatnia, ale pozostale maja w sobie cos ladnego i kobiecego i nie sa wyzywajace. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmy - gala suknie ... 25.09.13, 21:19 Oceniałam je wyłącznie jako "dzieło sztuki" ... bo sukien balowych czy na jakieś gale nigdy nie potrzebowałam, a jeszcze mniej teraz. Wiem ze drapowania ukrywają tłuszczyk, ale mimo wszystko żadnej z tych dwóch bym na siebie nie założyła, a juz tej fioletowej to nawet gdyby mi zapłacili ... W Szwecji widziałam taki model jak ta fioletowa w sklepach cudzoziemskich, które właściciele nazywają szumnie butikami, i już tam mi się nie podobało ... szczególnie to drapowanie na ramionach które ma być czymś w rodzaju szala. Bede musiala jeszcze raz obejrzec suknie z rozdania nagród Emmy za najlepsza serie telewizyjna, i znaleźć tam moja faworytkę ... PS. Kendo, jak jeszcze raz napiszesz ze masz "tluszczyk" i 2 kg nadwagi, to chyba nie wytrzymam ... Ja numeru 34 nie nosiłam nawet jak mialam 20 lat lat, bo mam grube kości ... i spory biust, ktory robi sie co raz wiekszy z kazdym kilogramem tetika napisała: > ehhh wiadomo ze dobiera sie i tak pod figure a nie dlatego ze ladne na modelce. > > Ja juz bym sie nie mogla przymierzyc do tej pierwszej bo za gruba jestem. > Ale marszczenia we wszystkich wariacjach bardzo mi sie podobaja bo faktycznie u > krywaja nieco za duze kraglosci. > Dla mnie tez najlepsza jest pierwsza i ostatnia, ale pozostale maja w sobie cos > ladnego i kobiecego i nie sa wyzywajace. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmy - gala suknie ... 25.09.13, 22:55 Pia tak bylo jak zesmy sie spotkaly, ale wiesz ze Kendo przestala juz palic... i mowi ... ze z wiekeim przybywa tu i tam, jak juz slubny zauwazyl, ze nam przybywa ?.... Niedlugo bedziemy kupowac rozmiar "40" na razie "38" w niektorych modelach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 00:34 Autor: lusia_janusia Pia tak bylo jak żeśmy sie spotkaly, ale wiesz ze Kendo przestała palić... i mówi ... ze z wiekiem przybywa tu i tam, jak już ślubny zauważył, ze nam przybywa ?.... Niedlugo bedziemy kupować rozmiar "40" na razie "38" w niektórych modelach. Mnie się wydawało, ze kendo przestała palić już dawno, a nie dopiero w ostatnim roku ... i cały czas mam przed oczami jak szczupło wyglądała w czymś koronkowym ... Kiedyw sklepie przymierzała białą bluzkę o za małym numerze, to rzeczywiście pokazała jakiś malutki wałeczek, bo inaczej bym nie zauważyła. A jej ślubny powinien się cieszyć, ze ma się do czego przytulic ... Zresztą, czyżby panom nie przybywało z wiekiem??? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 09:49 Wlasnie Pia kazdemu juz przybywa tu i tam w naszym wieku, ale to kelej chyba rzeczy, niektorzy przy dobrych swoich checiach i samozaparciu probuja cos robic - np,ginmastyka albo zmieniaja przyzwyczajenia odzywiania, i nie raz mozna zauwazyc efekty-. Odpowiedz Link
kendo Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 09:58 *Pia wtedy walczylam tez z alergia, i kg.mi ubylo, teraz alergia jakos w mniejszym stopniu,jakby sie uspokoila,nie musze odmawiac sobie niczego...jem w malych ilosciach"alergenowe jedzenie"i jakos bez medycyny sie obchodzi z troche cierpliwoscia na bable pulsujace.... stresu juz nie mam.... a zaczelam owsianke co rano jesc i tak mi ni z tad ni z owad nabilo... zreszta,slubne sie cieszy i mowi...cyt,"nareszcie wygladasz ,jak kobieta,a nie jak zasuszona galazka".. zaczelam co rano cwiczyc zaraz po wyjsciu z lozka, zobaczymy co to da,ineczej do przychodni pojde cwiczyc na roznych "ustrojstwach" Odpowiedz Link
slo-onko Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 14:33 ooooooo jeśli chodzi o kiecki to wole je od biżuterii. można trafic ladna kiecke,a już na wyprzedaży,ktora portfel uszczupli,ale nie tak bardzo jak ladna bizuteria. jak sroka ganiam wzrokiem za kieckami i butami. buzu tez,ale najmniej ze wszystkiego. widać kazda z nas ubralaby się inaczej co i dobrze,nie byłoby "kopii". choć czasem zdaza nam się w pracy kupic cos identycznego.niektore kobitki tego nie lubia i wręcz nie tarwia tego samego ciuszka. jakas dziwna zazdrość,cos zcego nie rozumiem i anwet nie chcą mowic gdzie owa rzecz zakupily. nie mam takiego problemu.a na gale bym poszla tylko kto mnie zaprosi hihihi. Odpowiedz Link
kendo Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 14:42 *Sloo dokladnie kazda z nas ma swoj styl i smak w kolorach/wzorach wybierze to co wedlog niej jest dla niej odpowiednie, mi tez nie robi roznicy ze ktos ma to samo, na kazdej z nas prezetuje sie inaczej, bo dodatki mamy inne co oddaje zupelnie inny wizerunek zlosci.... tez na gale bym poszla, mam suknie od slubu siostrzenicy,ktora by pasowala w dalszym ciagu tylko pytanie,czy ja bym w nia sie zmiescila..... Odpowiedz Link
kendo Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 14:44 kendo napisała: > *Sloo > dokladnie > kazda z nas ma swoj styl i smak w kolorach/wzorach > wybierze to co wedlog niej jest dla niej odpowiednie, > mi tez nie robi roznicy ze ktos ma to samo, > na kazdej z nas prezetuje sie inaczej, > bo dodatki mamy inne co oddaje zupelnie inny wizerunek zlosci.... calosci ale fatalna pomylka co dalo zupelnie iiny "obraz dla wypowiedzi" > > tez na gale bym poszla, > mam suknie od slubu siostrzenicy,ktora by pasowala w dalszym ciagu > tylko pytanie,czy ja bym w nia sie zmiescila..... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 15:25 No to co VISTULANKI robimy jakas imprze. Jak nas nikt nie chce zaprosic... to zaprosmy sie same... Kto jest chetny niech sie wpisuje, przyjezdzamy na weekend do Szczecina i sie bawimy.....????...- dopasujemy sobie czasy zeby kazdej pasowalo???............................................................... Odpowiedz Link
kendo Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 15:34 ha,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. Lusia ales haslo rzucila, Sloo pewnie sie wpisze,ja tez... ale kreacji nie bede sprawiac,bo nie bedzie panow...tak normalnie to OK... w to co mam bym sie ubrala, bo nieche dokupowac juz nic wiecej...no ale marynareczke czarna moze,jak by mi przypadla go gustu ide na czerny bez... a obiad mnie zmozyl strasznie, chlodek na dworze orzezwi szybko... Odpowiedz Link
tetika Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 16:00 no kochane , alescie mi narobily ochoty na spotkanko ale ja nie mam urlopu na tyle. mam tylko na wszystkich swietych i boze narodzenie. nowa w pracy jestem to i urlopu malutko. moze zrobmy to jak juz znow bedzie cieplo? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 16:06 No to widze ze checi sa, wiec jak bedzie nas wiecej to sie skzykniemy, a Tetiko z Toba to mozna drugim razem sie spotkac, ilez to roboty Odpowiedz Link
tetika Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 16:56 ja nie chce drugim ((((((((( ja chce pierwszym Odpowiedz Link
slo-onko Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 19:24 Lusia,ale super pomysl !!! Nigdy nie ma taka,by wszytskim pasowalo,ale moze sa jakies dni,ktore przedluza weekend tak,aby Teti zapasowalo? 11 listopada wypada w poniedzalek,wiec mamy juz trzy dni. Organizujcie sie dziewczyny, u mnie mozemy spac pietrowo,ale i jakis tani lokal tez sie znajdzie. Bedzie okazja zobaczyc sie z Alfredka i zwiedzic miasto. Pomyslcie nad terminem. Odpowiedz Link
kendo Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 19:40 no niewiem jak Lusia to sobie umyslila, na Wszystkich Swietych zawsze u mamy ktoras z nas jest.... tak ,ze po tych swietach to by pasowalo,bylybysmy (obie tym razem), ale nie poczas... bo gdybysmy mieszkaly w jakims wynajetym pokoiku to pracujace dziewczyny spotkalyby sie po pracy z nami .... na razie jakos dalekie mam mysli pod tym katem.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 20:31 A Kendo ja Cie znam, juz przerasta Cie ta mysl, jak sie to wszystko zalatwi, widzisz SLO sie spodobala propozycja, ma wiecej rozeznania w miescie, to jakas tania kwatere mozna zalatwic. Jeszcze dogadamy ja na 4.X, do Göteborga i wracam 7.X. to bedzie jeszcze czas zeby przeanalizowac, a moze Pia - gdziez ona sie podziala, chyba sie nie doczytala. a Zakopane, Warszawa, Gorzow????....................... do listopada jeszcze troche czasu. Tak spontanicznie mi to wszystko wyszlo, ale byloby fajnie sie spotkac, tylko nie w balowych sukniach!!!. Odpowiedz Link
kendo Re: *wystrzal-spotkanie* 26.09.13, 21:57 o jejaaaaaaaaaaaaaaaaa.. padnieta juz jestem,nawet nie potrafie myslec logicznie, jeszcze sok z cukrem przegotowac musze i zagotowac w sloiczkach.... myslcie a ja na "gotowca sie zalapie" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmy - gala suknie ... 26.09.13, 23:53 slo-onko napisała: > choć czasem zdaza nam się w pracy kupic cos identycznego.niektore kobitki tego > nie lubia i wręcz nie tarwia tego samego ciuszka. jakas dziwna zazdrość,cos zce > go nie rozumiem i anwet nie chcą mowic gdzie owa rzecz zakupily ... To nie żadna zazdrość ... po prostu jest bardzo głupio jeśli dwie osoby maja identyczne ubranie. Kiedyś kupilam nowa kurtkę letnia w jasno seledynowym odcieniu i idąc pustym chodnikiem nagle zobaczyłam idącą z naprzeciwka panią w identycznej kurtce. Obie schyliłyśmy głowy i przeszłyśmy udając, ze nic nie zauważyłyśmy Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Emmy - gala suknie ... 27.09.13, 08:33 Ja tez bym chyba sie czula glupio w tych samych ubraniach z obca osoba. ale z Kendo czesto kupujemy jednakowe rzeczy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Emmy - gala suknie ... 27.09.13, 10:38 a mnie zdazylo się kupic jednakowe buty z moja szefowa,zrezsta razem je kupowalysmy w jendym sklepie. co prawda but to nie keicka,ale tez to samo. doszło do smiesznej sytuacji,bo w ferworze zakupionych butow mierzylysmy je po powrocie do pracy i pomylilysmy pary.ona wlozyla moje,a ja jej i kazda z nas z przerażeniem,ze jednej sa zbyt male,drugiej zbyt duże. usmialysmy się same z siebie. Odpowiedz Link
kendo Re: Emmy - gala suknie ...buty 27.09.13, 11:00 *Sloo faktycznie super pomylka byla, uwazam,ze but nie jest tak wazny w dublowaniu jak bluzeczka/sukiena. jak Lusia wspomniala, kupujemy nieraz te same rzeczy z ubrania butow...i dobrze mi z tym.... zakladamy natomiast inne dodatki,co sprawia,ze nie rzuca sie w oczy podobienstwo od razu Odpowiedz Link
slo-onko Re: Emmy - gala suknie ...buty 27.09.13, 11:11 a mnie częściej niż z koleżankami toz corka udaje się kupic jednakowe łaszki. co widać na ostatnim foto. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Emmy - gala suknie ...buty 27.09.13, 11:26 kendo napisała: but nie jest tak ważny w dublowaniu jak bluzeczka/sukiena jak Lusia wspomniała, kupujemy nieraz te same rzeczy z ubrania butow...i dobrze mi z tym.... zakładamy natomiast inne dodatki,co sprawia,ze nie rzuca się w oczy Szczególnie ze nie kupujecie rzucających sie w oczy kolorów ... Gdybyscie kupily CZERWONE SUKIENKI to by zadne dodatki nie pomogly. Tak samo plaszcze w jakim "dzikim" zielonym czy pomarańczowym. Odpowiedz Link