slo-onko 06.06.14, 08:59 no wlasnie jakie dzisiaj mamy śniadanko? ja tradycyjnie kanapki, ryzowy deser i drozdzowka. jedni lubia tylko nabial,inny rogaliki i kawa,a Wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: śniadanie 06.06.14, 10:27 oooooooooooo???? OK,mamy juz kolacje,wiec i sniadaniowac tez trzeba, bulke grachamowa z zoltym serem i kawka z mlekiem dopelnilam.... Odpowiedz Link
greis52 Re: śniadanie 06.06.14, 10:29 u mnie owsianeczka z owocami była, ale już musiałam na 2 śniadanie połknąć porządną bułę z wędliną i kupa sałaty, jak nie dojem boli mnie głowa Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 06.06.14, 10:34 No i pewnie, grunt to pelny zoladeczek. Ja juz sie przyzwyczailam tylko pol bulki wlasnej pieczonej graham +salata +wedlina, kawa z mlekiem, wiecej nie moge, czasem dla odmiany owsianka z roznymi owocami + kawa z mlekiem. Odpowiedz Link
slo-onko Re: śniadanie 06.06.14, 14:02 widze,ze wszystkie lubimy zjeść konkrtenie. jadlam sniadanie po wlosku, malenki kubeczek jogurtu, dwie suche grzanki tostowe, mini opakowanie dżemu i amsla, kawa esspreso. nie sposób się tym najeść, jak oni wogole funkcjonują po takim sniadaniu,chyba tylko esspreso stawia ich na nogi ??? Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 06.06.14, 19:45 *Sloo, podobnie jak francusz, kawuche i crosant-rogaliczek, mi smakowalo i syta sie czulam, mawiaja,ze sniadanie powinno byc "obfite" Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 07.06.14, 09:52 *SLO, *Kendo, Ja dzisiaj mialam sniadanko po ktorym czuje sie pelna az pod uszy, i nie wiem kiedy bedzie jakis obiad?... placek kukurydziany+majonez+szczypiorek+,salata+pomidor,+jajko na twardo,+ kielbaska smazona+ zwinelam, nie chcialo sie zlepic, i kawka z mlekiem popilam, Jeszcze zosal mi jeden placek do zjedzenia, ale jest odpowiednio zapakowany to przez 2 dni nie wyschnie do nastepnego sniadania. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 07.06.14, 10:57 no to sute sniadanie Lusia, wlasnie szybko jakos wysychaja te rozniaste "placki" tez mi zostal jeden... ja dzis pol bulki z serkiem wiejskim zjadlam, z reszt planuje lody zrobic,ktore zamiescilam kiedy w watku lodowym, mam czeresnie swierze i zamrozone te ze swojego dzrewa... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 07.06.14, 11:05 *Kendo, to lodziki z czeresniami pewno beda smakowaly przy dzisiejszej pogodzie. Odpowiedz Link
kendo Re: chia budyn 16.06.14, 19:49 pamietacie,wspominalismy juz o tych "nasionkach" mittkok.expressen.se/recept/chiapudding/ 1 porcja dzień pierwszy 2 szklanki mleka 3 łyżki nasion Chia 1 łyżeczka syropu z agawy dzień drugi 0,5 mrożony banan 2-3 łyżeczki surowego kakao 0,5 szklanki czekolady gryka kryzys Wieczorem wymieszać mleko, nasiona chia i syrop z agawy. Ustaw w lodówce. Rano, przygotować chiamjölken i wymieszać dół banan i kakao. Wlać do szklanki i top z gryki kryzysu. **** kurera.se/nyttigt-recept-chiapudding-med-jordnotssmor-och-banan/ Zdrowy przepis: Chiapudding z masłem orzechowym i bananem Śniadanie / snack 07 maja 2014 Fakty Przepis jest stworzony przez Majów Dilek. Chiapudding stało się bardzo popularne i może się zmieniać w nieskończoność. Wariant ten jest nieco inna, ale niesamowite dobre. Wypełnione mediów i energii, dlatego jest odpowiedni zarówno jako śniadanie napełniania w połączeniu z treningu. Podawać ze świeżymi jagodami.Przepis daje duże lub dwa małe chiapuddingar. Porcje: 2 składniki ½ internetowej 2 łyżki masła orzechowego 2 szklanki mleka owsianej (lub dowolny nötmjölk) 3,5 łyżki nasion Chia Zrobić Rozgnieść banana w misce z masłem orzechowym. Dodaj płynu i mieszać do ostatniego w chiafröna. Pozostawić w lodówce przez co najmniej godzinę, a korzystnie przez noc. Odpowiedz Link
kendo Re: dzisiejsze snadanie 26.06.14, 09:28 , smakowalo wybornie na szwedzkiej kromce chleba "ziarnistego"nieraz poczestuje sie od pancia by od bulek odpoczac... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: dzisiejsze snadanie 26.06.14, 09:54 *Kendo, to nie wiem czy po tej kromce wystarzy Ci sily, zeby w lesie posprawdzac jagody, a moze kanie gdzies i znajdziemy jak w ubieglym roku zamiast jagod?. Odpowiedz Link
kendo Re: dzisiejsze snadanie 26.06.14, 10:08 *Lusia, musi to wystarczyc, to jak pol bulki w normalnym przypadku, po lesie bedzie "budyn" zuka jaglana, troche za gesta wyszla i mowilam panciowi by zajadal sie budyniem, w poznym wieczorem slysze,jak cos szuka w lodowce,i pyta gdzie "-ten budyn"???? mysöal,.ze to na slodko zrobilam.hiiii Odpowiedz Link
kendo Re: snadanie- beda jagody 26.06.14, 19:35 banan/jagody/platki owsiane/yogurt turecki wszystko zmiksowane i zjedzone dzis nazbieralysmy z Lusia troche, nie sa wszystkie dojzale ale troszke na smak bedzie... w dobrym momecie zakonczylysmy zbieranie, po powrocie do domu w radio/Kurierze podali,ze tam blyskawice i burze z ulewa byly...deszcz caly czas na godnil w drodze do domu.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: snadanie- beda jagody 26.06.14, 20:40 No moj zbior dzisiejszy; Tez sobie zostawie na sniadanie z bananem i platakmi+orzechy wloskie. i zamroze w woreczki porcjami. Kendo padalo, padalo, a nam sie udalo. "Mloda" mowila ze pioruny i grad ich nawiedzil, "Maluszek" sie bal tak jak Bamse. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: snadanie- beda jagody 26.06.14, 20:44 Och zapomnialam jeszcze pokazac jakich wypieklow narobila dzisiaj Kendo zanim pojechalysmy na jagody. Taka 1/2 buleczki zaliczylam do zupki po przyjezdzie z lasu, a samkowalo ze chej, ale wiecej nie dalam rady. Odpowiedz Link
kendo Re: snadanie- beda jagody 26.06.14, 20:47 *Lusia to nam sie udalo, na jagodach troche pomruczalo,i pokropilo, ucieklismy od niepogody ze zdobycza, juz swoje zamrozilam w porcjach najpierw na tacy na serwetkach papierowych luzem zamrozilam, fajnie sie wsypywalo do miareczki a pozniej do woreczka, przydalo by sie wiecej na zimowe sniadanka... Odpowiedz Link
kendo Re: snadanie- beda jagody 26.06.14, 21:23 www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/degeberga/article2186963/Hagelstorm-overraskade-alla.html*Lusia poczytaj,jakie mielismy szczescie wrocic szybciej do domu, grad wielkosci jednego centymetra spadl.... choc bokiem miejscowosci jechalysmy,to mogly nas siegnoac lodowate grady Odpowiedz Link
kendo Re: snadanie- beda jagody 27.06.14, 09:39 po prostu pycha, dodalam dwie lyzki platkow owsianych pod koniec miksowania..na razie czuje sie syta, *Lusia a wczoraj nie widzialam swoich wypiekow, dziekuje za zamieszczenie, a zapomnialas dopisac,ze w drodze na jagody "schapalas" swieza buleczke z maslem i zoltym serem... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: snadanie- beda jagody 27.06.14, 09:58 *Kendo, wczoraj wieczorem padlam, bo niespodziewanie przyszedl "Maluszek" i wyciagnal mnie na dluga jak zwykle runde. Zasiedzialam sie tez przy kompie z innymi sprawami i zeszlo mi do polnocy. A buleczka z maslem i serkiem bardzo mi smakowala, ale maslo czulam wieczorem. Bulka (kanapka) smakowala bardo bo w domu nie jadlam lunchu, tylko prosto z rowerkowania wsiadlam w autobus i pojechalam do Kendo na jagody. Jena z tych buleczek zjadlam w drodze do lasu, i pozniej po lesie polowe do zupki, pycha. *Kendo nawet nie wiesz co wylazlo z tych jagod, rozlozylam je na tacach zeby wyschly bo byly przecez mokre od deszczu, przychodze po jakims czasie a tu po kancie tacy spaceruja 2 kleszcze....Fi......nnn.... przesypalam je na inna tace a na dnie zostaly dwa male czarne cieniutkie gasienicowate robaki. I pomysl jadlysmy prosto z krzaczka w lesie mimo ze sie je ogladalo, ale nie wiadomo co zjadlo?...... Odpowiedz Link
xystos Re: śniadanie 27.06.14, 10:05 typowe slaskie sniadanie,kielbasa na goraco jednego dnia z musztarda a nastepnego z keczupem-jest urozmaicenie,noo i duzo kawy. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 27.06.14, 10:12 *Xystos,takie sniadanka drzewiej jadalam, jak palilam papieroski i mialam talje ze hej, a teraz kiedy jestem "wolna od nikotyny" talje gdzies zgubilam,choc sniadania raczej "cieniutkie jadam" *Lusia ja swe na papierowych reczkinkach ulozylam, tez oczekalam/przebralam, na recznikach nic specjalnego nie widzialam, procz wlasnie jednego robaczka, ale to naturalne,przecie trawa wysoka/mokro,to sie lepilo wszystko, przynajmniej teraz czyste zamrozilas. a bulke smarowalam Bregot z Omega 3 a nie maslem, moze za grubo troszke,ale swieza bulke tak lubie,pozniej tylko strasze ja smarowaniem Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie z jagodami i bananem 06.07.14, 09:32 na jogurcie greckim z dodatkiem plakow owsianych pychota....najwazniejsze,ze bez cukru.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie z jagodami i bananem 06.07.14, 09:54 Ja juz degustowalam swoj dzemik jagodowy z platkami kukurydzianymi- pycha. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie z jagodami i bananem 06.07.14, 10:04 he,heeeeeeee,a pomysl w rogaliczkach drozdowych jaki bedzie pysznie smakowac... chyba zbiere sie by wlasnie z tych nie zamrozonych zrobic rogaliki albo buleczki... Odpowiedz Link
slo-onko Re: śniadanie z jagodami i bananem 06.07.14, 20:01 Faktycznie pychota,juz to czuje z samego opisu sniadanka . Moje dzisiejsze bylo z goracych tostow z dzemem truskawkowym,ktory ugotowalam i szklanka mleka. Wlasnie kolejne sloiczki pasteryzuje i wykorzystam rade Alfredki o przetarciu spirytusem nakretek i sloikow. Odpowiedz Link
slo-onko Re: śniadanie z jagodami i bananem 06.07.14, 20:29 Zapomnialam dodac,ze w tak gorace dni wole cos delikatnego, w chlodne to i jajecznica na boczku wejdzie,a teraz to aby mleczko i kawalek pieczywa. Wpakowalam truskawki w sloiki, przygotowalam kolacje mojemu kocahnemu kujonkowi,sama chapnelam mkske pomidorkow i kromke chleba,a tearz zjem kawalek styropianku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie z jagodami i bananem 06.07.14, 22:40 *SLO , bardzo lubie takie deserki prawie juz do poduszki, typu styropianek albo mufinke jagodowa. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie z salata 07.07.14, 09:33 hi.hiiiiiiiiiii wiedac wiecej "ampatorow poduszkowych" tez uwielbiam tak, ale ostanio salaty zajadam z roznym dodatkami, dzis wczorajsza z kolacji dokonczylam z krewetkami/avokado/pomidorem/lodowa salata(pietruszka/koperkiem/jajkiem/paprykami/rzodkiewkami,bez chlebka/bulki zjadlam Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie z salata 07.07.14, 09:48 Ja na razie tylko kawke popijam, jakos nie chce mi sie jesc. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie z salata 07.07.14, 10:05 he,heeeeee Lusia a co myslsz sie z waga mocowac??? sniadanko trza zjesc,chociaby ociupinke... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie z salata 07.07.14, 10:18 No zjadlam teraz pol swojej buleczki z nowym jagodowym dzemem i plasterkiem sera zoltego i dopijam kawke, chyba musze sie jakos wziac w garsc, i co nieco zrobic, bo przy niedzieli odpoczywalam, mam zakwasy w miesniach w nogach po jagodach jescze i ruszam sie jak kaleka. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie z salata 07.07.14, 10:24 *Lusia, no dobrze,ze cos juz zjadlas, mi juz przeszlzy jagodowe bolesci.. zaraz na spacerk pojde zanim calkiem upalnie sie zrobilo... Odpowiedz Link
alfredka1 Re: śniadanie z salata 07.07.14, 11:07 Nie zapomnij o kapelutku na glowke. U nas w sloncu juz 46 celsjuszkow. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: śniadanie z salata 07.07.14, 15:11 Ja dziś też wyjątkowo śniadania nie zjadłam,tylko od razu kwa z dwoma kawałkami sernika.Pospałam dziś do 8.30 to zanim się uszykowałam ,to już było 9.30. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie z salata 07.07.14, 19:27 Jak tak goraco, to jakos jedzenie nie wchodzi, tylko duzo pije wody, dzisiaj dokupilas sobie sok z czarnej pozeczki bez konserwantow i dolewam do szklanki z woda, zeby czystej nie pic. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie z salata 07.07.14, 19:31 *Alfredziu, caly dzien w kapeluszu po ogrodzie pochodzilam/posiedzialam ,tz do 16 godz.bo pozniej mruczalo i deszczem straszylo, ale u Pii wlao dobrze a to 100km odemnie *Jagulka takie sniadanka tez nieraz zjadalam,jak mialam ciasto na pozniej pod kopulka.. *Lusia ja popijam czysta wode,jakos sokow nie lubie, chyba,ze sobie zrobie z pozeczek... Odpowiedz Link
greis52 Re: śniadanie 10.07.14, 07:49 napiekłam wczoraj sobie szpinakowych placuszków i muszę je pozjadać smacznego tym co przed.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 10.07.14, 08:29 *Greis,, takie placuszki chyba dobre, nie jadlam takowych, chyba jeszcze cos do tego? jakas wedlinke, albo plasterek sera np,"Salami" ktory b.lubie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 10.07.14, 08:31 A zapomnialam napisac o moi sniadaniu. Na stojaco prawie go jadlam, mieszajac dzem z czarnej porzeczki i popijalam kawa z mlekiem, bulka z prawie polska kiebasa, taki miala smak + pomidor. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 10.07.14, 08:54 no prosze Greis, jakie zdrowe i smaczne sniadanko...musze chyba tez takowe nasmazyc, bo chyba juz podsmazony/przyprawiony szpinak,mieszasz ja do nalesnikowego ciasta.. ja pol bulki z pol kotleta mielooneg kawka zapijam i zaraz do porzeczek biegne, trzeba je zagospodarowac do konca, Odpowiedz Link
slo-onko Re: śniadanie 10.07.14, 14:45 Greis, proszę podaj bliżej co to za placki szpiankowe smazysz? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie II nalesniki** 12.07.14, 10:59 To juz II sniadanie zaliczylam, usmazylam nalesniki i z nowym dzemem z czarnej porzeczki i jagodowym degustowalam - pycha. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie II nalesniki** 12.07.14, 11:16 a niech Cie Lusia "drzwi scisa" ja zjadlam tylko jedna knäcke macke z watrubka, pysznie nalesniczki wygladaja, miala w tygodniu tez z wlasnej roboty drzemikiem z porzeczki Odpowiedz Link
slo-onko Re: śniadanie II nalesniki** 12.07.14, 11:26 A ja takie podobne zwane placuszkami smaze z dodatkiem jablka. Puszystosc i delikatnlsc plackow uzyskuje sie poprzez didanke jogurtu lub kefiru lub kwasnego mleka oraz ubitej piany. Ale Wasze nalesniki z dodatkiem swojego dzemu zapowiadaja sie rewelacyjnie, jak ktos przygotuje to smakuje podwojnie lepiej. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie II nalesniki** 12.07.14, 11:32 *Sloo nieraz tez dodaje piane ubita ,nieraz wody gazowanej tez chlapne,niby ze maja byc smaczniejsze, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie II nalesniki** 12.07.14, 11:54 Ja je zrobilam z mleka i 3 jajek na niecale 1/2 mleka i maki tyle ile dalo sie wmieszac, chce jak najmniej zostawic w lodwoce. mi najlepiej smakuja jak dam wlasnie ubite bilaka i smietane, to niebo w gebie. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie II nalesniki** 12.07.14, 13:47 no,no...tylko nie smietane... juz tak dobrze zadajadc to strasznosci a pozniej przybywa tu i owdzie...hi.hiiiii Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 14.07.14, 08:48 jedna chrupka z serkiem wiejskim, kawuche teraz dopijam Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 09.09.14, 15:33 jedna chrupka, czyli "suchy chkeb",z jajkiem/sledzik w musztardzie i juz zaczelo mnie "babelkowac"ale raz w tygodniu zniose babelki na dekoldziku Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 09.09.14, 19:02 *Kendo, wspaniale sniadanie, tez mam sledzie i maslo kupilam to lubie wlasnie na chlebku+jajko na twardo i sledzika, mozxe jutro?. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 09.09.14, 20:16 *Lusia dziekuje *Lusia zapomnialam dodac,ze posmarowalam avocado zmieszane z cebula czerwona i zdziebko majaonezu+sok z cytryny, akuratne sniadanko by pojsc na grzybki, zglodnialam oko 13 godz.a jadlam okolo 8 godz.rano... niewiem co jutro wymysle,chyba sardynki w pomidorach z czewona cebula sobie zrobie... Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 10.09.14, 09:10 typowo szwedzkie, na "suchy chlebek "z maslem jajko i kavior z tubu, orginalny dodatek,do ktorego trzeba sie przyzwyczaic za specyficzny smak.... na deser kielbaski ksiezniczki cieple maczane w musztardzie/keczupie kawucha obowiazkowo... Odpowiedz Link
kendo Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 09:11 kendo napisała: > typowo szwedzkie, > na "suchy chlebek "z maslem jajko i kavior z tubu, > orginalny dodatek,do ktorego trzeba sie przyzwyczaic za specyficzny smak.... > > na deser kielbaski ksiezniczki cieple maczane w musztardzie/keczupie > kawucha obowiazkowo... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 10:54 *Kendo, ja juz skonczylam z kawiorem bo dla mnie byl za slony, wole sledzika. Po tym sniadaniu wytrzymasz chyba do godz,12,oo. Odpowiedz Link
kendo Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 11:18 *Lusia ten jest lagodniejszy,zauwaz inna firma i wizerunek na tubie, ale mimo wszystko i tak za "ostry"raz na jakis czas mozna sobie smak przypomniec, natomiast,ksiezniczki kielbaski ,jak zwykle jakis za mocno uwedzone,, dobrze,ze 2 st.tylko..nie moge tego wedzonego zapachu/smaku Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 11:23 *Kendo, zauwazylam tez, ze smak wedzenia juz mi nie pasuje, odzwyczailam sie. I ta krakowska co przywiozlam 1/2 kg to chyba "Maluszek" sam zje, a bardzo mu smakuje jak dostanie do miski inny smak. Odpowiedz Link
slo-onko Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 11:26 Lusiu, musisz uwazac na kiełbaski które dajesz psince. one sa mocno wedzone,przyprawione i solone,a to nie zbyt korzystanie wpływa na taka mala watrobke Twojego pieska. ja moja tak zalatwilam( dzisiaj już nie dostaje nic z wędlin,jedynie drob delikatny,zadnej szynki,nic co jest doprawiane. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 11:21 Kendo,to Ty tyle jesz? a nie starczyłaby jedna kiełbaska? i dlaczego na deser? to ja wolę słodkie. Ja musiałam zjeść nietypowe śniadanie ,usmażonego szczupaka z pomidorem ,bo ile będzie leża.ł na szczęście dziś men nie złowił ryby. Odpowiedz Link
slo-onko Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 11:24 widze,ze nie tylko w kraju jada się sowite śniadanka. chyba tylko w niektórych krajach rogale i tosty z jogurtem króluja na początek dnia. u nas jeśli nie jajecznica i przystawki to wlasnie parowki lub kielbasa na goraco i wędliny, sery,dzemy, warzywa. chyba,ze w pracy to tylko kanapki dobrze wyposażone i warzywa swieze. Odpowiedz Link
kendo Re:srodowe śniadanie 10.09.14, 11:30 *Jagus, tak co dzien tylko 1 st taka sucha z czyms .. kielbaski 2 dzis pancio chyba nie dal rady wszystkiego zjes i na talerzyk mi je polozyl, co dzien nie jem kiebasy-bardzo rzadko zreszta.. *Sloo nieraz tylko z pomidorem 1st zjadam, i na kolacje to samo, miedzy tym oboad a kiedy zbliza sie pozna godz.to "konia z kopytami bym zjadla" *Lusia w kraju nie kupuje zadnych kielbas juz,bo to wedzenie mi przeszkadza, produkuje,jak tutaj "wlasne" Odpowiedz Link
kendo Re:czwartkowe śniadanie 11.09.14, 09:31 braklo mi "suchego chlebka" wiec grzanke z przennego zrobilam z zoltym serem i zrobiana przez siebie marmolada z owocow rozy i kawucha oczywiscie SMACZNEGO Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:czwartkowe śniadanie 11.09.14, 09:41 *Kendo, ja tez tylko 1 kromke xaliczam dzisiaj mialam ser z räko-kräftor i na to polozylam ta niedobra "krakowska kielbase" c ma podwojny zapach wedzenia, albo sie juz odzwyczailam od takich smkow i zapachow, natomiast "Maluszek" wcina jak mu pokroje do jedzenia i czeka na repete. Odpowiedz Link
kendo Re:czwartkowe śniadanie 11.09.14, 09:48 *Lusia to zostaw kielbaske dla Maluszka, Rex uwielbial polskie wedliny, Dux uwielbial grzaki z serm a Bobby nie lubi zadnej kielbasy-co wlasciceil twierdzil.ze jadl ta "czerwona kielbase z kosza-czyli przeceniona-,tylko miesko i to trzeba jeszcze karmic i bajki opowiadac.. dawno je jadlam tego srka med räkor... Odpowiedz Link
kendo Re:piatkowe śniadanie 12.09.14, 20:24 dziem mi uciekl,a ja zapomnialam sniadanko pokazac...pomidor z czewona cebulka na piesi kurczakowej i oczywiscie "Wasa kromeczka Odpowiedz Link
kendo Re:sobotnie śniadanie 13.09.14, 16:42 troszke pozno ze sniadaniem ale ze sobota,to wiecej sobie dodalam, wiener kielbaska i normalnie sucha kromeczka... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:sobotnie śniadanie 14.09.14, 09:14 *Kendo pokazalas prawie caly tydzien swoje sniadanka, ciekawa jestem jakim dzisiaj przy wyborczej niedzieli sie delektujesz. Ja mialam pol kielbaski +1/2 pomidora +jajko szczypiorek smazone, i moja mala grahamowa buleczka,i 2 moje filizanki kawy z mlekiem, mam nadzieje ze dam rady do obiadu. Odpowiedz Link
kendo Re:sobotnie śniadanie 14.09.14, 09:45 hi.hiiiiiiiiiiii *Lusia faktycznie brak tylko poniedzilkowego sniadanka zdaje sie, dzis mialam suchara z pomidorem i czerwona cebulka,kielbaske,jak wczoraj bez jajka po wczorajszej kolacji u Ciebie czulam jeszcze sytosc dzisiaj... zdjecie zamieszcze pozniej.. Odpowiedz Link
slo-onko Re:sobotnie śniadanie 14.09.14, 11:27 widze,ze mamy podobne kielbasiane sniadanka. u mnie w soboty zazwyczaj jajecznice na kielbasce, dzisiaj jadlam parowki drobiowe z Baszewic. firma miesna,ktora cieszy sie u nas dobra opinia,wyroby maja wysmienite. musze poczytac troche o nich, bo jakos nie po drodze ten sklep w centrum,ale warto wiedziec cos wiecej. pani zapewnila,ze parowka z drobiowego mieska,a nie z e smieci. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:sobotnie śniadanie 14.09.14, 11:32 *SLO, w smaku sie wyczuje zawartosc mieska, ale poczytan nie zaszkodzi, bo chyba w tych normalnych masarniach, to laduja rozne dodatki smakowe,+konserwanty i inne domieszki, zeby sie nie psulo. Odpowiedz Link
kendo Re:sobotnie śniadanie 14.09.14, 13:29 w zasadzie nie lubie tutejszych zadnych parowek, ze wzgledu na zapach tego wedzenia, ale te nawet wzglednie smakuja,mimo,ze napisane ,ze maja wedzony aromat dodany zawieraja 74%miesa wolowego i wiepszowego na wzor smaku kielbasek z Wiednia Odpowiedz Link
greis52 Re: śniadanie 23.09.14, 09:48 tu piszą że, śniadanie wcale nie jest najważniejsze... stylzycia.newsweek.pl/zdrowie-zywienie-sniadanie-wcale-nie-jest-najwazniejsze-newsweek-pl,artykuly,347738,1.html Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 23.09.14, 09:55 *Greis, na kazde nowinki i stosowanie roznych diet , reaguje nasz organizm indywidualnie, nigdy nie biore sobie tego do serca, tylko stosuje i jem to co mi odpowiada, a dzisiaj nie ma chyba czlowieka 100 % zdrowgo, bo kazdemu cos dolega, niezaleznie czy je sniadanie, czy nie. Odpowiedz Link
kendo Re: śniadanie 23.09.14, 11:09 ..cyt z artykulu Poza tym wśród badających się zauważono tendencję odwrotną w podejściu do dalszych posiłków tzn, im mniej jedli rano, tym mniejsza była ochota na kolejny posiłek, a niezjedzenie śniadania powodowało, że pora pierwszego posiłku była bardzo późna. Odwrotnie z kolei mieli ci, którzy zjedli posiłek – myśleli o kolejnym w bardzo krótkim odstępie czasu. a tam , u mnie na odwrot, wieczorem po kolacji jestem bardzo glodan i co rusz podjadam, chociaz snaidania jadam regularnie i te same porce codziennie.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: śniadanie 23.09.14, 11:14 Nie zawsze mam takie wieczory, ale zauwazylam, ze chyba jak zmarzne, to potrzebuje wiecej kaloki zeby organizm ogrzac, i mam zwiekszony apetyt. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Smacznego śniadania! 24.09.14, 08:27 *Greis, - dziekuje, juz jestem po, nawet kawy nie zostawilam sobie do kompa, chyba pojde jeszcze sobie doleje, bo odruchowo reka wyciaga sie po filizanke. Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania! 24.09.14, 11:15 uuuu,ja dzis pajde chleba wcisnelam w siebie... wczoraj kupilam jakis nowy sort w Lidl.. gdyby nie slodycz,to moze i bym kupowala, ze tez dodaja tu cukier niemal do wszystkiego Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania! 02.02.15, 10:49 taki mie sie marzy snadanie z chia zaiarenkami mittkok.expressen.se/recept/chiapudding-med-blabar-2/ albo taka alternatywa, mittkok.expressen.se/recept/chiapudding/ agava syrop mozna zastapic plynnym miodej.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Smacznego śniadania! 02.02.15, 11:01 Kendo, ta pierwsza alternatywa do mnie lepiej przemawia, a mleko mozna uzyc chyba inne tez? Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania! 02.02.15, 11:25 oczywiscie,ze tak, kupilam wlasnie nowe opakowanie w Willys i na jutro wieczorem dzis sobie przygotuje... bo w bulkach mi smakuje Odpowiedz Link
slo-onko Re: Smacznego śniadania! 02.02.15, 12:13 na drugim zdjęciu jest puding czekoladowy,a na pierwszym? Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=pierwsza alternatywa 02.02.15, 14:15 slo-onko napisała: > na drugim zdjęciu jest puding czekoladowy,a na pierwszym? na pierwszym jest na jedna porcje * 2 lyzki chia zarenek * pol szklanki,jagod-mysle,ze moga byc inne jagody lesne * pol szklanki mleka migdalowego= mysle ze mozna normalnie slodkie mleko uzyc wszystko zmiksowac,nakryc folja i wstawic na noc do lodowki rano na sniadanie udekorowac orzechami i jesc.. moja uwaga, po tak dlugim staniu z mlekiem robia sie jak cos w rodzaju zadkiej galaretki, ziarna sa drogie,jezeli nie posmakuje ta forma,mozna je z powodzeniem zuzyc do posypywania na rozne salatki z olejem czy winegretem Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 02.02.15, 14:24 jedna porcja Dzien pierwszy *2ooML mleka * 3 lyzki chia zarenek * 1 lyzeczka agava syrop-mysle,ze mozna dodac plynnego miodu,bo chodzi tu o "doslodzenie" Dzien drugi * polowka zamrozonego banana * 2-3 lyzeczki cacala * 50 Ml chrupkio czekoladowym smaku ****wieczorem miksujemy :mleko/chia zairenka/agava syrop ***wstawiamy na noc do lodowki ** rano dodajemy do tego polowe zamrozonego banana i cacalo i miksujemy wszystko *wlac do miseczki lub szklaneczki ,udekorowac chrupkami czekoladowymi[/b] podali przepis na dwa dni, wiec nie zrob od razu dwoch porcji jednoczesnie.. obie porcje przygotowuje sie jednakowo. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 02.02.15, 14:46 nie przekonują mnie jagodyz mlekiem. i fajne jest to z "cacala" jak się szybko czyta to można roznie odebrać, jako nowe slowo "cacala" Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 02.02.15, 15:35 slo-onko napisała: > nie przekonują mnie jagodyz mlekiem. > i fajne jest to z "cacala" jak się szybko czyta to można roznie odebrać, jako n > owe slowo "cacala" *Sloo zrobie dzis na jutro ktoras alternatywe, moze ta z cacalem czyli kakalem hi.hiiiii jagody lesne bardzo lubie pod kazda postacia, w tm zestawie,kolor bedzie ciemno fioletowy, moze nie wszyscy lubia zaczynac dzien w towarzystwie tego koloru...hi.hiiiiiiiii Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 03.02.15, 09:09 *ÄKendo, jestem ciekawa smaky Twojego dzisiaj nowego z przepisu sniadania. Ja mialam placek tacos i w nim chrzan z majonezem salata?polska kielbasa + papryka. Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 03.02.15, 09:22 oczywiscie nie naszykowalam sobie tego sniadania, ale dzis wieczorem to zrobie,bo tez ciekawa jestem smaku i konsystenci tych zarenek, w bulkach dobrze sie sprawdzaja. zjadlam pol bulki z ta "mielonka golabkowa" ktora upieklam w czoraj-smakowalo mi Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 04.02.15, 08:17 zrobilam sobie to sniadanie, jednak zimowa pora to nie dla mnie, bo zimne,tak z rana to szkoda zoladka ochladzac i za razem cale cialo-poczekam do lata by na lunch czy "deser" sobie to zjesc, nie najadlam sie tym,ale do lunch wytrzymam, nie miksowalam tego,tylko dobrze zairenka rozmieszalam w slodkim mleku, na noc w lodowce staly, jagody rozmrozilam i razem rano wymieszalam lyzka ,polewajac lyzeczka miodu lipowego-dobre bylo tylko,ze zimne Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 04.02.15, 08:45 *Kendo, to faktycznie typowo letnie jedzonki, Ja tez wole ciepla kawke, jakas ciepla jajecznice lub kanapke zjesc na sniadanie. Ale wiem ze niektorym nie przeszkadza i tak wczesnie rano wlewaja w siebie po 2 szklanki soku pomaranczowego lub innego(bo to zdrowe)? To z Twoim przykladem tez wyproboje to letnia pora, lub na podwieczorek. Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 04.02.15, 09:10 schlodzilo mnie strasznie od srodka, mimo,ze kawa ciepla przykrylam,czuje ogolny chlod... latem bede sobie to serwowac...jakos na cieplo niewiem,jak by to moze podgzac? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 04.02.15, 11:14 dzisiaj mam typowo zimowe sniadanie, bulka z boczkiem,ktory upiekłam i chrzanem. krzapiace, zwłaszcza chrzan dobrze rozgrzewa jabłko,ktore już zajdlam i jako zapchajdziurę zabrałam chlebek chrupki Wasa. Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania!=druga alternatywa 04.02.15, 12:47 *Sloo to duzo ? a moze i nie,bo jak dlugi dzien pracy to sie chce jesc, boczus potrzyma sytosc ja po tym zimnym sniadaniu lunch zjadlam,dokonczylismy wczorahszy barszcz ukrainski Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania! 05.05.15, 15:31 kto powiedzial,ze maja byc plastry jajka, ja na opak dzis zrobilam,jajo w osemki pokroilam,na kromeczke ciemnego pieczywa ulozylam i keczupem polalam do tego 3 st.paroweczki ksiezniczki-tak sie zwa,ze wzgledu,ze sa male, i kawucha z mlekiem... lece na Sulejmana... Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania! 06.05.15, 09:07 srodowe sniadanie pol bulki z serem zoltym/marmolada z owocow nadmorskiej rozy i gruszka konferencja,popilam kawa z mlekiem,do obiadu powinno wystarczyc. pychota.... Odpowiedz Link
kendo Re: Smacznego śniadania! 13.05.15, 08:21 dzis omlet z koktajlowymi pomidorkami zrobilam i wczorajasza surowke z por/seler/marchewki/majonez ociupinke i yorurt, smakowalo wysmienicie,zapomnialam fotke zrobi...,ale wyobrazsie sobie pomidorowe plastry w onlecie z bazylja/cytrynowym pieprzem i na to ta surowka.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Smacznego śniadania! 13.05.15, 09:51 *Kendo, bylo kolorowo na talerzu i smakowalo wysmienicie, ja kromke zaliczylam z nowo kupionym wczoraj nieslodzonym chlebkiem +rozbif+ogorek, oliwki marynowane w olivie, zapomnialam o szczypiorku?. Odpowiedz Link
kendo Re:polecam śniadania! 01.06.15, 08:51 dawno temu co tak sobie robilam sniadanie, na grzanki z opiekacza jajko sadzone klade, mozna szypiorek/mloda cebulke/nacke pietruszki posypac czy nawet keczupem...pychota-smacznego Odpowiedz Link
slo-miana Re:polecam śniadania! 01.06.15, 14:10 fajny pomysl z tym jajem sadzonym.nigdy tak nie probowalam. sniadanie w takiej formie na codzien nie wchodzi w rachubę,w pracy nie da się usmazyc jajka,a szkoda. kiedy przyjdzie wolny dzień to na pewno o tym zapomnę na codzien tylko buly i buly i to te "najzdrowsze",pszenne,o ! Odpowiedz Link
kendo Re:polecam śniadania! 01.06.15, 17:17 *Slomko juz Ci przypomne to tym sniadanku,jak sama nie zapomne w sobote.. faktyczni w pracy /do pracy to jakos trza kombinowac by smakowalo, a myslalas o jakiej salatce wieczorem przygotowac?? sos odzielnie zrobic i dopiero w pracy sobie polac.. Odpowiedz Link
greis52 Dziś Europejski Dzień Śniadania... 24.04.16, 15:40 "Stare przysłowie mówi: "Śniadanie zjedz sam, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolacje oddaj wrogowi". Pożywne śniadanie to solidna dawka energii – szczególnie wtedy, gdy przed nami dzień wypełniony pracą, obowiązkami domowymi czy nauką. To co zjemy rano w dużej mierze może mieć wpływ na nasz nastrój i nastawienie na cały dzień. Dlatego powinniśmy przykładać większą wagę do tego, co jemy na śniadanie." www.strefaagro.gazetalubuska.pl/artykul/w-niedziele-24-kwietnia-europejski-dzien-sniadania zjadłam ciepłe grzaneczki bo zimny ranek był Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Dziś Europejski Dzień Śniadania... 24.04.16, 18:02 Nawet nie wiedzialam ze takie dobre siadanko sobie naszykowalam w" swiateczy dzien sniadania". Mialam grylowany serek Halloumi i odsmazana szyneczke na prawie pszennym chlebku, bo to niedziela dzisiaj. Odpowiedz Link