Dodaj do ulubionych

* W * R * Z * E * S * I * E N

01.09.15, 07:15
https://i61.tinypic.com/29fb620.jpg

z nowym miesiacem
zycze Wam wszystkiego dobrego,
pieknych mozaik lisciastych w parkach,
zapachow przedwczesnej jesieni,
spadajacych kasztanow ktore raduja blyszczacym brazem na ziemi,
slonca nad glowa
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 01.09.15, 07:45
      Witam, to już wrzesień, ale chyba te piękne kasztany to nie są tegoroczne?

Tutaj, na szczęście jeszcze jesieni nie widać. Wprawdzie jarzębina czerwieni się, ale wokół jest zielono i jeszcze nie widać kolorowych liści.
      Podobno to już ostatni tak ciepły dzień. Takiego lata nie pamiętają najstarsi górale. Potoki w górach niemal wyschły, na dnie płynie leniwie mała strużka a turystów nie ubywa. W ubiegłych latach sezon kończył się w połowie sierpnia, teraz końca nie widać.
      Pięknego września wszystkim Vistulanom.
      • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 01.09.15, 07:55
        *Dorus
        witaj ,
        wiec wygzewasz sie i lapiesz promyczki slonca,
        i termin wyjazdu sie odsuwa,bo chyba tez na zime zmienisz lokum zamieszkania?

napisze,ze tu juz brzozy zolkna,
        jarzebiny obsypane koralami czerwonymi,
        az galazki sie uginaja pod ciezarem,https://i62.tinypic.com/2e3cpyw.jpg
        moze to zapowiedz "ostrej zimy"?

milego dnia zycze
        • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 01.09.15, 09:52
          Witajcie słonko świeci niemiłosiernie,za oknem 39 st. ale
          w cieniu ma być 35 ,na balkonie byłam o 5-tej było 22st.
          to jak mam spać. Księżyc jak słonko pomarańczowe.
          Jeszcze trochę i będziemy narzekać na zimno wink

http://i58.tinypic.com/mubqsy.jpg
          • alfredka1 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 01.09.15, 10:01
            Gorąco okrutnie w dalszym ciągu ... najważniejsze, że mamy na co czekać - na złoto i czerwien.
            Kasztanom wyschły szypułki i spadają, takie białe wśrodku sad( możeby je w inkubator ..?
            • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 01.09.15, 15:41
              *Jaga/Alfredka
              jakie goracooooooooooo??
              tu przestalo mzyc niedawno ,
              chlodno,spodnie juz dlugie wlozylam...

prosze dmuchnac mocno tym ciepelkiem i sloncem,
              coby do mnie przez morze przyplynelo....

*Jagusia
              stasznie wyglada ten ksiezyc..
              • greis52 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 08:09
                pozdrawiam, jutro moja wnusia kończy roczek
                szybko czas mijawink spokojnych pogodowo dni zyczę!

• kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 09:18
                  *Greis
                  o jajku,faktycznie,czas szybko zlecial,
                  bedzie torcik z jedna swieczuszka i mase zdjec do albumu pamiatkowego..
                  a drepta juz na nozkach sama??
                  zycze zatem duzo slodyczy i samych cudownych chwil dzieciecyc..
                  niech aniolek storz wiecznie jej pilnuje https://i59.tinypic.com/25jiowi.jpg

zycze Tobie i Rodzicom wnusiu duzo szczescia i udanego dnia
                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 10:12
                    Aaa to ja z Greis mamy takie urodzinkowe święto,tylko,że ja pojutrze.
                    Oby się wnusie nam dobrze chowały i nie chorowały
                    Tobie Greis życzę i sobie big_grin
                    Dziś już po upałach,jest dobrze,nareszcie nie jestem spocona.
                    miłego Dnia https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/d_good_luck.gif
                    • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 10:39
                      o??
                      i u Jagusi rowniez bedzie "roczne swieto" z torcikiem z swieczuszka
                      cobym nie zapomniala juz gratuluje
                      dla maluszka Jagus zycze,
                      duzo radosci dzieciecej,jak i zdrowka,tak dla babciow/dziadkow/rodzidzcow..
                      posylam aniolka stroza ze swieczuszka,
                      coby droge maluchowi oswiecal/pilnowal https://i61.tinypic.com/2wp84uu.gif

miej sobie udany dzionek
                      • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 10:49
                        Dziękuję Kenduś https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/868450491.gif
                        • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 12:39
                          witam Was we wrezsniu,po powrocie z pieknej wyspy Corfu. Zakochalam sie w widokach. zdjecia wkleje w wchwili wolnego czasu.
                          dzisiaj musialam popedzic do lekarza. tak bardzo puchna mi nogi,ze w koncu musze zrobic z tym porzadek.nie jest to objaw goracego klimatu,bo przy okazji bardzo bola. na pierwszy rzut oka i zmierzenia cm doktorowa nie stwierdziala zakrezpicy. od razu dostalam skier. na krew. tak szybko to sie zadzialo,ze nie zdazylam pod jakim katem to badanie,wiem,ze na potas,a nie wiem na o jeszcze.
                          co moze byc powodem mocnego obrzeku stop?
                          • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 02.09.15, 13:00
                            witaj Slomko pelna wrazen cudownych,

a nerki Ci badano??
                            czekaj cierpliwie na wyniki,to cos konkretnego musza w koncu powiedziec..
                            zreszta praca siedzac tez dobrze nie wplywa na stan nog,

ja staram sie czesto odchodzic od kompa,
                            a jak siedze,to czesto robie gimnastyke stopami..

"zbieraj sie do kupy" po urlopie
                            bedziemy czekac cierpliwie na zdjecia
                            mam nadzieje,ze z pomaranczami na ziemi tez,to takie inne niz jabkla pod jablonka.
                            • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 03.09.15, 09:27
                              tylko lekko slonecznie +17 stopni,
                              pracki multum,witajcie przy czwartku
                              i miejcie sobie milo..
                              • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 03.09.15, 10:01
                                Witam ...Może i ja umyję małe okno,bo zostało do umycia.
                                Mam trochę cieplej bo 23st i słonko też wyszło.
                                Zakwitł mi stefanotis i kolejny raz hoja.
                                Miłego Dnia https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/254305629.gif

http://i62.tinypic.com/sq1nac.jpg

• kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 03.09.15, 10:37
                                  *Jaga
                                  ja z oknami sie uporalam
                                  ale codzienne omiatanie musze jedank robic,kiedy piolun kwitnie to mam nasilenie alergi na wszystko...ech..

slicznie kwitna cwiety a nie sa duszace w zapachu?
                                  ja tylko storczyki moge miec,bo nie potrzebuja duzo wody i nie odczuwam wilgoci z ziemi,ktora tez mnie uczula,

miej sobie udany dzionek i czysciutkiego okienka zycze.
                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 04.09.15, 09:03
                                    po wczorajszej strasznej ulewie
                                    dzis bardzo "mlecznie bylo z rana"
                                    mgla sciele sie jeszcze na lakach/polach

witajcie juz w piatku,
                                    tydzien gna i nie pyta czy zrobic gdzies przystanek,

miejcie sobie mile przygotowania do weekendu.
                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 04.09.15, 09:55
                                    Nie wiem dlaczego,ale kiedyś mocno pachniały,a teraz tylko jak powącham
                                    Dziś mam deszczyk od rana,może gdyby tak z tydzień popadało coś by
                                    choć trochę dało dla ziemi.
                                    Kiedy Lusia przyjeżdża? pozdrów ją jak masz kontakt.
                                    Miłego dnia smile
                                    • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 04.09.15, 10:30
                                      *Jagusia
                                      dziekuje,
                                      pozdrowie Lusie,
                                      ma sobie dobrze u starszej Corki,bo akurat jest w szwecji , czesto wyjezdza na delegacje..

*Jagus
                                      a co teraz musisz wachac inaczej??
                                      deszczyk chociaz kurz zmyje powoli i nasaczy co nieco ziemie..

miej sobie udany piatek
                                      zakasam rekawy i obiady ide gotowac...
                                      • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 04.09.15, 14:43
                                        *Jagus
                                        a co teraz musisz wachac inaczej??
                                        deszczyk chociaz kurz zmyje powoli i nasaczy co nieco ziemie..

Kiedyś jak się weszło do pokoju,to trzeba było szybko balkon otwierać,ale może po prostu mało teraz kwiatów.Mówię,że aby poczuć zapach trzeba kwiatek osobiście powąchać smile
                                        • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 05.09.15, 09:29
                                          https://i62.tinypic.com/vnmelu.jpg,
                                          komentarza nie trzeba do obecnego zdjecia
                                          tak ma byc do niedzieli..

witajcie
                                          mam nadzieje,ze macie slonce
                                          cieszcie sie puki u Was swieci..

przemilego weekendu
                                          • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 05.09.15, 11:11
                                            Witam...u mnie słonko świeciło tylko z rana,teraz jest pochmurno
                                            i jest tylko 21st. To już naprawdę nadchodzi jesień,chociaż pogodynka
                                            obiecuje jeszcze polskie babie lato pod koniec m-ca.
                                            Miłej soboty i fajnego wypoczynku http://s20.rimg.info/ed2e51ce534240ff9d746d7da1bc93e7.gif
                                            • alfredka1 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 05.09.15, 14:31
                                              Wietrzno ale nie za zimno. Przed godzina nad srodmiesciem przeszla ulewa.
                                              Zrobilismy zakupy , wypiliśmy kawe i wrocilismy, a w naszej dzielnicy - sucho, wiatr roznosi zolte liscie.
                                              W domu przyjemnie , była Krasnoludka , posprzątanie slicznie ... sama radość.
                                              Jedynie tęskno bez "dziecka' , wraca dopiero w srode . Pozdrawiamy smile)
                                              • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 06.09.15, 09:11
                                                Witam...ranek był chłodny i ponury,teraz ładne słonko,dobrze jak
                                                choć trochę poświeci.
                                                Miłej u udanej niedzieli http://s17.rimg.info/ef24a812cc4536262c26141964305301.gif

http://i62.tinypic.com/34zdpoj.jpg
                                              • pia.ed Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 06.09.15, 09:14
                                                Dawno nie bylo tak okropnej pogody jak w sobote! Wygladala ona tak,
                                                ze przez 10 minut sloneczko swiecilo zza chmur, a przez pol godziny lalo jak z cebra uncertain
                                                Padalo przez cala noc, ale w tej chwili jest blekitne niebo, na nim biale obloczki i swieci slonce.

Znalazlam informacje co potrzeba, aby silny deszcz mozna bylo nazwac
                                                oberwaniem chmury. Okazuje sie, ze powinno wtedy spasc
                                                minimum 50 mm deszczu w ciagu jednej godziny.

www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/intensivt-regn-inget-skyfall/

– För att det ska vara ett skyfall ska det komma minst 50 millimeter under en timme
                                                eller en millimeter per minut...

• kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 06.09.15, 09:45
                                                  *Alfredko,
                                                  tak jest z deszczem jak jestem w miesice,
                                                  przed ulewa wpada sie do galerii i kawuche z ciachem zamawia by przeczekac ulewe,

*Jagusia
                                                  tez ciesze sie z promyczkow,lecz zaluzje mam zaciagniete,
                                                  dzis juz trzec dzien jak migrena mnie meczy.uffffffffffffffffffffffffff..
                                                  kocio ma sobie dobrze,slicznota na sliczne kwiatki patrzy

*Pia
                                                  doslownie wczoraj tak bylo i tutaj z pogoda,
                                                  dzis swieci slonce ale co z tego,
                                                  nie cieszy mnie,bo przeszkadza na oczy przy migrenie,
                                                  zaraz znowu do "dziupli poczlapie" z saciagnietymi zaluzjami..

przemilego niedzielowania zycze.
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 07.09.15, 09:24
                                                    Oj oj A Ciebie Kenduś migrena dopadła.Mnie wczoraj też głowa rozbolała,
                                                    nawet ciśnienie zmierzyłam,ale było dobrze.Od wieczora cały czas deszcz pada,
                                                    z malutkimi przerwami,a za oknem 12st.
                                                    Zdrowia życzę i bez bólu. https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/884333872.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 07.09.15, 09:42
                                                    *Jagus
                                                    chyba cisnienie spadlo choc nigdy tak nie reagowalam na nie,
                                                    dzis czwarty dzen,jak jeszcze z "oddali bol czuje"
                                                    moze bez prochow sie obejdzie,noca mnie meczylo strasznie mimo tablety..

tu dzis slonecznie ale chlodnawo +12 stopni,
                                                    nie wiem czy z psiunem pobiegne...szybko idzie a ja jakas bezsilna..

prtzemilego staru w poniedzialek na caly tydzien
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 07.09.15, 10:26
                                                    witam się po kilkudniowej przerwie zyczac przyjemnego dnia. ostatnie dni lata, marnego,ale ejdnak lata,ktore trwa do 22 września. osobiście bojkotuje na te zimne dni, wdziałam krotka kurtke,ale nie wdziałam rajtów, pantofle wciąż na bose stopy.
                                                    miałam trochę obowiazkow i trzpiota na sluzbie, a w sobote wieś. wrocilismy ejdnak,bo pogoda nie sprzyjala i na dokladke w całej wsi wylaczyli prad.
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 07.09.15, 10:29
                                                    witaj Slomko,
                                                    jak zwykle " w zawirowaniach rodzinnych"

tu juz od tygodnia skarpetki wkladam,
                                                    ktortkie spodenki popralam i schowalam,
                                                    wieczorem chyba juz w puchatce trzeba z psiunem biegnac,bo chlodem ciagnie..
                                                    marne lato tu bylo.

zycze udanego tygodnia i dnia.
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 07.09.15, 10:33
                                                    gdybym nie wyjechala to bym nie poczula tegorocznego ciepla, a przede wszystkim nie kapalabym się w cieplym morzu, w którym tem,peratura wody to 28 st.C
                                                    kilka dni ciepla w sierpniu i tyle lata. tez pochowałam letnia odziez, jeśli będzie cieplo to nie na tyle żeby się rozbierać na krotki rękaw, szkoda.
                                                  • greis52 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 08.09.15, 08:38
                                                    pozdrawiam wrzesniowo i wrzosowawink
                                                    niech nam jeszcze słoneczko poświeci...
                                                    dziś: www.kalbi.pl/dzien-marzyciela
                                                    to mozna sobie pozwolićwink
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 08.09.15, 09:38
                                                    greis52 napisała:

> pozdrawiam wrzesniowo i wrzosowawink
                                                    > niech nam jeszcze słoneczko poświeci...
                                                    > dziś: www.kalbi.pl/dzien-marzyciela
                                                    > to mozna sobie pozwolićwink

https://i62.tinypic.com/24qk8qv.jpg
                                                    no wiec marzymy dzis i kazdy nastepny dzien

slonecznie cieplawo,zapowiada sie na piekny dzien.

wszystkiego dobrego Greis tam gdzie juz moze jestes i duzo calusow dla Vistulanki-wnuczki
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 08.09.15, 11:07
                                                    Witam już nie z Afryki big_grin dziś jeszcze nie pada,ale zimno wietrznie i 16st.
                                                    Pozdrawiam Wszystkich i miłego dnia życzę. https://dodatkii.net/emotki/6.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 08.09.15, 11:48
                                                    jaga_22 napisała:

> Witam już nie z Afryki big_grin dziś jeszcze nie pada,ale zimno wietrznie i 16st.
                                                    > Pozdrawiam Wszystkich i miłego dnia życzę. https://dodatkii.net/emotki/6.gi
> f

zapowiad sie w kraju na zlota jesien...https://i57.tinypic.com/33nupsj.jpg
                                                    przemilego dnia
                                                  • greis52 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 09.09.15, 09:04
                                                    udanej srody, dziś mgła
                                                    a to wróży chyba troche słoncawink
                                                    pozdrawiam!
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 09.09.15, 09:37
                                                    witaj Greis,
                                                    jako pierwsza Vistulanka,

tu slonecznie ale zimno,
                                                    z psiunem mamy klopt chorobowy..ech,zawsze cos sie dzieje..

milego dnia zycze
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 09.09.15, 10:09
                                                    Witam...ma rację Greis u mnie po mgle wyszło słoneczko
                                                    Pieski kotki nam chorują,moja i dziś już zaliczyła weta.
                                                    Jest chłodno,ale słonko to przyjemnie chociaż spojrzeć w okno.
                                                    Miłej i zdrowej środy i dla zwierzątek też.

http://i58.tinypic.com/153leoo.jpg
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 09.09.15, 10:59
                                                    *Jagus,
                                                    na Twe kwiatki tez milo popatrzec,ladnie kwitna,

a nasze zwierzaczki..Twoja Lenka mloda i juz schorowana
                                                    a nasze psie..9 lat i nerki juz w zagrozeniu/zapalenie uszu
                                                    medycynowanie/probowanie odpowiedniej diety-to zaczelo nas przerastac juz na "stare lata"
                                                    czlek niecierpliwy sie robi,a psie sie meczy..

przemilego dnia jagusia i glaski dla futerkowych coby nam nie chorowaly
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 10.09.15, 09:08
                                                    witajcie w co nieco zamglony poranek i chlodny,
                                                    moze kolo lunch bedzie przyjemniej i slonko pogrzeje,
                                                    bo obiecuja caly czas,ze letnie cieplo wraca...+11 stopni to chyba nie lenie ciepelko a w dzien ma byc +15.

miejcie sobie udany dzionek
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 10.09.15, 09:12
                                                    Witam... nerki to poważna sprawa,czy to u ludzi czy u zwierzątka.
                                                    To już będzie obowiązek i problem do końca życia naszych pupili.
                                                    Dziś jest dużo ładniej i cieplej chociaż tylko 3 st podskoczyło.
                                                    Widzę,że dziś to ja przecieram szlaki.
                                                    Miłego czwartku ze słoneczkiem.

http://i58.tinypic.com/2qlxy5h.jpg

• alfredka1 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 10.09.15, 10:23
                                                    Sloneczko już jest , nawet troche ciepełka tez.
                                                    "Dziecinka" już z wojaży wrocila , chyba nigdy nie przestaniemy martwic się o nasz przychówek smile)
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 10.09.15, 11:54
                                                    *Jagus,
                                                    dokladnie ,najgorzej z dieta,co juz nie wyrabiamy,ale moze "zaskoczy" suchej karmy nie chce,pierwszy tydzien jadl,
                                                    pozniej totalny stop..

*Alfredziu,
                                                    to juz spokojniejsza jestes,
                                                    tak to juz jest,my jestesmy jak dzieci u swych rodzicow,a nasze dorosle dziec-sa w dalszym ciagu dla nas dziecmi,
                                                    tak samo sie boimy o ich zdrowie/szczescie,jak byli mali.

przybieglam z psiunem,
                                                    slonko w chowanego sie bawi,jest raczej wilgotno...

przemilego dnia zycze.
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 10.09.15, 12:03
                                                    dzień dobry forumowe dziewczynki.
                                                    po powrocie z urlopu nie wiem w co mam wlozyc rece ,znaczy sluzbowo. powoli wyrabiam się na zakrętach i mam chwile na oddech.
                                                    miluskiego dnia zycze wszystkim.
                                                    podobno od niedzieli wraca lato?

moja corka już na porodówce. lada chwila dziś,jutro może rodzic. może uda się jutro,zrobi sobie prezent na swoje urodziny.
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 10.09.15, 12:24
                                                    *Slomko
                                                    o jejku to tak juz szybko bedzie nastepne wnuczatko??
                                                    trzymam kciuki i chyba w watku "babciowym" sie pochwalisz..

znam zdezorientowanie/nawal pracki po powtocie z urlopu,
                                                    dobrze,ze juz nadazasz.

zycze milego dnia z dobrymi wiesciami.
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 07:50
                                                    siedzialam dlugo by kibicowac przy porodzie Opal,
                                                    w koncu usnelam,
                                                    nad ranem sie obudzilam i urodzilo sie 6 st a teraz osmy calkiem plowy..
                                                    wielkie poruszenie w hodowli,

tym milym akcentem witam sie z Wami,
                                                    w watku "usa pieski" zalaczylam link do zdjeci Opal i szczeniaczkow

miejcie sobie mily piateczek.
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 08:49
                                                    Witam ze słoneczkiem.Jakoś przeoczyłam,że Slo będzię Babcią,gratuluję!!!
                                                    A może już jest wink
                                                    Dzień bez planu co dzień przyniesie.
                                                    Szczęśliwego piątku Wszystkim https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/635523424.gif

http://i61.tinypic.com/33z32w9.jpg
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 09:13
                                                    *Jagus
                                                    czekamy na wiesci od Slomki,
                                                    co sie narodzilo,

dzis Opal tez wydala na swiat osiem slicznych szczeniaczkow,
                                                    ktore z pewnosciom komus niesprawnemu pomoga zyc inaczej
                                                    https://i59.tinypic.com/a9l0dv.jpg

miej sobie udany piateczek,
                                                    i moze jakies ciacho upiec,bo moga dzieciska wpasc niespodziewanie..
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 09:20
                                                    dziekuje Jagusiu. o 9 miał się narodzić mój wnusio Michaś. czekam na sygnal,ze już jest po wszystkim. wczoraj bylam u corki w szpitalu, z godziny na godzine zmienialy się decyzje. na szczęście donosila do 34 tygodnia,sterydy na rozwój plucek zadzialaly,powinno być wszytsko dobrze. prognoza wagi to 2100. dam znac jak dostane wiadomość, a siedze jak na szpilkach. jak rodzila się pierwsza wnusia to bylam w szpitalu,czekalam pod blokiem operacyjnym. tym razem znosze to spokojniej i czekam tutaj. jeśli będę mogla pojechać i będzie sens odwiedzin to pojade obejrzec noworodka.
                                                    miłego piątku.
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 09:51
                                                    slo-miana napisał(a):

> dziekuje Jagusiu. o 9 miał się narodzić mój wnusio Michaś. czekam na sygnal,ze
                                                    > już jest po wszystkim. wczoraj bylam u corki w szpitalu, z godziny na godzine z
                                                    > mienialy się decyzje. na szczęście donosila do 34 tygodnia,sterydy na rozwój pl
                                                    > ucek zadzialaly,powinno być wszytsko dobrze. prognoza wagi to 2100. dam znac ja
                                                    > k dostane wiadomość, a siedze jak na szpilkach. jak rodzila się pierwsza wnusia
                                                    > to bylam w szpitalu,czekalam pod blokiem operacyjnym. tym razem znosze to spok
                                                    > ojniej i czekam tutaj. jeśli będę mogla pojechać i będzie sens odwiedzin to poj
                                                    > ade obejrzec noworodka.
                                                    > miłego piątku.

a to czekamy zatem cierpliwie wszystkie..
                                                    trzymam kciuki za wszystko pomyslne

udanego czekania Slomko
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 10:16
                                                    Najgorsze to czekanie,czy wszystko w porządku,tak było u mnie rok temu.
                                                    Córka po przerwie 17 lat w wieku 41 rodziła 3-ciego wnusia.
                                                    Niech już Michaś ujrzy nasz cudowny świat https://liubavyshka.ru/_ph/82/2/882969929.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 11.09.15, 11:49

*Jagus,
                                                    duza roznica wieku u mamy i braci,
                                                    najwazniejsze ze M juz rozrabia za dziesieciu i zdrowo rosnie ..

*Slomko

no czekamy na wiesci o Michasiu
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 12.09.15, 09:01
                                                    Dzien dobry w sobotni poranek. Slonko za oknem,przegonilo chmury,zapowiada sie ladny dzien. Biegne na babskie zakupy,potzrebuje jakas okryjbide na grzbiet.
                                                    Milego dnia wszhstkim.
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 12.09.15, 09:08
                                                    hej Slomko,
                                                    oj te nasze kg.po urlopach zawsze zmuszaja nas do nowego zakupu,
                                                    ja kupilam juz sobie bialy "przejsciowy 3/4 skafanderek,bo z obecnych "wyroslam"
                                                    odswieze i na Czerwony Krzyz oddam",albo moze Mlodej podpasuje to dostanie bo zeszczuplala .

tu slonko w chowanke sie bawi,
                                                    chlodem po nogach powialo kiedy okno otwieralam rano,

udanych zakupow Slomko
                                                    a pewnie,jak Cie znam tp i cos dla Maluszka kupisz slicznego...
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 12.09.15, 10:01
                                                    Ty Kenduś jak moja córka,nakupuje,a potem jedno za małe,
                                                    albo za duże. Ja nie mam takich problemów,bo nie kupuję rzeczy dopasowanych.Jest brzydko i deszcz pada,a miało być łądniej https://liubavyshka.ru/_ph/102/2/695503899.gif
                                                    Miłej soboty https://liubavyshka.ru/_ph/130/2/780457420.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 12.09.15, 10:34
                                                    jaga_22 napisała:

> Ty Kenduś jak moja córka,nakupuje,a potem jedno za małe,
                                                    > albo za duże. Ja nie mam takich problemów,bo nie kupuję rzeczy dopasowanych.Je
                                                    > st brzydko i deszcz pada,a miało być łądniej https://liubavyshka.ru/_ph/102/2/695503899.gif
                                                    > Miłej soboty https://liubavys
> hka.ru/_ph/130/2/780457420.gif

Jagusia
                                                    to co wyroslam to bylo kupione duzo wczesniej i szkoda mi tego bo ladne/dobre w kfalifikacji i za male sie zrobilo,
                                                    wiec nowymi uzupelniam,ale juz skromnie coby nie zalowac pozniej ,ze trzeba sie tego pozbyc np.po 4 latach,jak te obecne..

miej sobie udany odpoczynek
                                                  • greis52 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 12.09.15, 10:43
                                                    potwierdzam że brzydko za oknem,
                                                    niby nieobfity ten deszczyk ale upierdliwie ciapiewink
                                                    pozdrawiam i mimo niepogody gdzie niegdziewink
                                                    zycze udanego weekendu!!!!!!
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 12.09.15, 11:06
                                                    hej Greis
                                                    tu jeszcze nie siapi,
                                                    ale wiatrzysko pewnikiem przypedzi go,
                                                    a przed wczoraj plonely smieci na centrali zdawczej,
                                                    wczoraj ugaszono a dzis wiatr jeszcze niesnie "gryzacy/piekacy " zapach,ktory irytuje gardlo/oczy

zycze milego relaxu weekendowego
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 13.09.15, 09:21
                                                    witajcie niedzielnie
                                                    w iscie jesienny dzien dzisiaj,
                                                    poranny spacer w rekawiczach sie odbyl,zalowalam,ze nic na glowe nie wlozylam,strasznie mi wialo..

przemilego 2 ciepelku odpoczynku zycze...
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 13.09.15, 11:24
                                                    Ja narzekam,a widzę ,że z pogodą masz jeszcze gorzej Kenduś.
                                                    Pochmurno,zimno i wiatr ,a miało być ładnie.Na południu kraju mają cieplej.
                                                    Zapowiadają duże ocieplenie,ale ja już nie wierzę,to już nadciąga jesień.
                                                    Miło sobie miejcie dziś w domku. https://liubavyshka.ru/_ph/129/2/836262224.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 13.09.15, 13:41
                                                    *Jagulka,
                                                    nadciagajaca jesien czuje od dawna,
                                                    od czasu kiedy z ogrodu porankiem zapachnialo mi koperkiem..
                                                    to wtedy wiem,ze jesien wielkimi susami nas nawiedzi,
                                                    pokropilo co nieco i pochmurnie..

miej sobie milo w ciepelku rodzinnym,
                                                    moze wnuczeta zawitaja??
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 14.09.15, 09:04
                                                    witajcie ..niemal juz polowa miesiaca ,a pogoda typowo listopadowa brrrrrrrr
                                                    jakos nie dogrzalam sie tego lata,
                                                    bedzie ciezko w pochmurne dni jesienne i zimowe,

zycze duzo slonca chociaby w serduchach i udanego startu na caly tydzien
                                                    https://i61.tinypic.com/6gbi51.jpg czy nie przeslodkie noski,??
                                                    maja zaledwie dwie doby,narodzily sie w hodowli pieskowej ,gdzie beda trenowana dla osob z roznymi przypadlosciami fizycznymi..
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 14.09.15, 09:49
                                                    Kenduś ależ Ty jesteś zakochana w pieskach.Niestety pogoda
                                                    wcale się nie poprawiła jest zimno i wietrzysko, na mapie 24 st
                                                    a za oknem 12 brrr.
                                                    Miłego początku tygodnia https://arcanumclub.ru/smiles/smile332.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 14.09.15, 09:58
                                                    jaga_22 napisała:

> Kenduś ależ Ty jesteś zakochana w pieskach.Niestety pogoda
                                                    > wcale się nie poprawiła jest zimno i wietrzysko, na mapie 24 st
                                                    > a za oknem 12 brrr.
                                                    > Miłego początku tygodnia https://arcanumclub.ru/smiles/smile332.gif

to prawda ,Jagusia
                                                    od dziecka w domu mielismy pieska..
                                                    pozniej tutaj dalmatynczyka-sucze i teraz juz 3 -ci z koleji doberman,
                                                    a te z ameryki ogladam,ze pod koniec miesica wyczerpuje limit" oplaconych bajtow"

o i zawsze zapomne,
                                                    przeslac dla Was wszystkich pozdrowienia gorace od Lusi,
                                                    ma sobie dobrze i juz zaczyna tesknic za nami i swym mieszkankiem,
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 14.09.15, 19:52
                                                    Witam wieczornie. Mam chwile wolnosci to popisze,poczytam.
                                                    W pracy multum obowiazkow,ale to dobrze,czas szybko mija. Dzisiaj przdgapilam wyjscie z pracybig_grin
                                                    Ogladacie tesc o polskim wojsku?
                                                  • greis52 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 08:38
                                                    u mnie słonecznie dzis bedziewink
                                                    i wam udanego dnia zyczę!!!!!
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 09:08
                                                    *Slomianko,
                                                    nie ogladam krajowych programow,
                                                    pancio przyklejony do nich,
                                                    ja mam tutejsze kanaly + inne jeszcze,

*Greis
                                                    dziekuje,
                                                    tu na razie slonce u gory ,
                                                    wiatr chmury goni,
                                                    typowo jesiennie..

zycze Wszystkim udanego dnia z milymi chwilkami
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 10:00
                                                    Slo napisała "Ogladacie tesc o polskim wojsku?" nie wiem o co chodzi
                                                    co to jest tesc?
                                                    Dziś jest nawet ładnie dosyć ciepło 25 st.za oknem,bez wiatru,
                                                    słonko przebija się zza chmur.
                                                    Miłego Wam wtorku. https://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-295.gif

http://i61.tinypic.com/2yx5e92.jpg
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 11:05
                                                    *Jagusi
                                                    pelasie dalej kwitna,
                                                    moje biale zaniedlugo tez zakwina po raz drugi...
                                                    biegonie na altane wnioslam ,
                                                    na plocie wrzosy powiesilam https://i58.tinypic.com/99lvns.jpg

milego dnia zycze
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 11:24
                                                    Witam się z Wami i biegne wyjasnic,ze chodzilo mi o test w tv Jagus. szybciej mysle niż pisze,a potemw ychodza nieczytelne banialuki smile
                                                  • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 11:32
                                                    test był dosyć ciekawy.niektore pytania latwe,niektore trudne. jako przerywnik w teście prowadzący Orłoś rzucil takie pytanie:
                                                    co zolnierz powinien mieć pod lozkiem?
                                                    odp. -zolnierz pod lozkiem powinien mieć porządek big_grin
                                                    i kolejne:
                                                    ile par butow i z czego powinien mieć zolnierz?
                                                    odp.-zolnierz powinien mieć dwie pary butow z czego jedna w magazynie big_grin
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 11:41
                                                    achaaaa,to chyba na Super Expresie bylo,
                                                    bo on go czasami prowadzi o 17 godz.

witaj Slomko,
                                                    miej sobie skladny dzionek i dobre wiesci od wnusia,

sama zmykam do zajeci,ktore nie stety same sie nie wykonaja..
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 13:18
                                                    Śliczny wrzos Kenduś,a co do testu Slo,to nie oglądałam,
                                                    dlatego nie zajarzyłam big_grin
                                                  • dorka556 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 15:28
                                                    Wrzosy Kendo i pelargonie Jagusi piękne, ale moje zimowity tez niebrzydkie.
                                                    Mam w wielu miejscach w ogrodzie i kilka dni temu wszystkie zakwitły.
                                                    Oznacza to, że jesień tuż tuż.

http://i58.tinypic.com/mv3qti.jpg
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 15:45
                                                    hej Dorka,
                                                    faktycznie sliczne,kolor moj ulubiony,
                                                    Mam tez ma je w ogrodzie,

czytalam,ze juz na walizach siedzisz by na urlop wyjechac,
                                                    zycze szczesliwej podrozy i pieknych wrazen urlopowych.
                                                  • xystos Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 16:30

hej ludziska
                                                    kiedy cofamy zegarki ?

Pies misie.rano niebudzi,lezy w lozku i nasluchuje
                                                    az ja bede gotowy do wyjscia i pujde do sypialni
                                                    poprosic go zeby mnie przewietrzyl

godzina w lozku dluzej zalatwilaby sprawe

ZEN
                                                  • dorka556 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 17:15
                                                    Xystos, jeszcze długo będziesz musiał czekać, aby godzinkę dłużej poleżeć w łóżku.
                                                    Czas zmieniamy dopiero w ostatni weekend października z 25 na 26.X.
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 15.09.15, 17:26
                                                    Przy okazji i ja się dowiedziałam kiedy przestawiamy zegary,znowu
                                                    będę miała problem,bo i tak wcześnie się budzę.
                                                    Dorka przedłuży sobie lato.ciekawe jaka będzie pogoda jak wróci.
                                                    A ziemowity są śliczne,takie delikatne w kolorze.
                                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 16.09.15, 09:26
                                                    Przecieram szlak big_grin
                                                    U mnie jest znowu pięknie
                                                    Pozdrawiam Wszystkich i pracusiów też https://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-263.gif
                                                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 16.09.15, 09:52
                                                    *Jaga,
                                                    dzieki za przetarcie szlaku..
                                                    po wczorajszej pracce dzis ledwo ruszam wszystkimi konczynami,
                                                    wieczorem wlalo/grzmialo z blyskawicami,
                                                    zaluzje pozaslanialam/swieczuszke zapalilam i z herbacina ksiazeczke czytalam..

*Dorka
                                                    dzieki za przypomnienie czasu zimowego,
                                                    *Xystos
                                                    psiuen faktycznie musi wyciagac na poranny spacer,
                                                    madry ,bo chlodno/wilgotno/wietrznie,to lepiej pod ciepla kolderka polezec,

dzis bardzo slonecznie i nawet nie zimno,
                                                    po wczorajszym deszczu,

przemilego srodka w tygodniu zycze
    • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 16.09.15, 12:10
      zajadm śniadanko i znalazłam chwile czasu,by się przywitać, zajrzeć i zobaczyć o czym swiergolicie.
      pogoda piekna, chce się na spacer,ale trza pracusiowac.
      miłego dzionka
      • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 16.09.15, 12:38
        witaj Slomko,

no tak,tu tez slicznie za oknem,

dzis zaplanowalam zajecia domowe w przeciwienstwie do wczorajszych w ogrodzie,
        taki maly przerywnik na odpoczynek..

samcznego sniadanka zycze,
        ja zjadlam lunch w formie zapiekanego ryzu z jablkami..

miej sobie udany dzionek
        • slo-miana Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 17.09.15, 09:14
          koniec lata kalendarzowego zbliża się wielkimi krokami. mam nadzieje, ze aura splata jednaka figla i słonko pogrzeje dluzej niż to zapisane jest w kalendarzu.
          ogolnie pogoda bardzo kaprysna, bardziej niż kobieta. wczoraj rano tylko 8 stopni C, dzisiaj az 18. kiedy spojrzałam na termometr nie uwierzyłam, ze tak jest. wystawiłam palec za okno, poczulam cieplo. wdziałam wiec kiecę i lecę z psem na siku, znowu cieplo, niewiarygodne !
          za chwile jednak zaczal padac deszcz, potem bardziej ulewnie, a ja przecież z cukru jestem. zamowilam taksowke, mily pan podwiozl za pare zloty do pracki. uchroniłam się przed slodka plama na chodniku.
          dzień zapowiada się spokojny (byle nie chwalić dnia przed zachodem slonca) i ladny. słonko już wyszlo, przyjemnie smaga po buzi i takiego miłego dnia zycze wszystkim forumowiczom na czwartek.
          jutro mamy weselisko w rodzinie to się znowu pobawię. zeni się mój chrześniak. dzisiaj dzień pelen wrazen, zjezdzaja się goście, a ze to bliska rodzina to wszyscy jesteśmy zaangażowani.
          • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 17.09.15, 09:41
            *Sloomko
            slicznie opisalas porake i droge do pracy,
            a ze masz humor,to chyba za sparwa ,ze spotkasz rodzne w zwiazki z weselem,
            baw sie milo na nim..i miej udany dzionek na dzis,

tu + 16 stopnia okolo 9 godz. bylo,
            slonko zaczyna wystawiac lapki,moze bedzie pogodnie i bez deszczu.
            • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 17.09.15, 10:13
              Witam,chrześniak Slo się żeni,a mojej chrześniaczki ,a mojej
              bratanicy urodziła się wnusia.Mój brat już jest pradziadkiem,a tylko starszy
              ode mnie 5 lat.I po co ten czas tak leci https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/013.gif
              Piękny dziś dzień 29st. oby jak najdłużej.Miłego dnia https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify31/010.gif

http://i57.tinypic.com/1z2j6uq.jpg
              • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 17.09.15, 10:27
                jaki piekny dzionek dzisiaj z
                milymi wiadomosciami od Sloomki/Jagi,
                gratulacje dla pra-pra dziadka i niech sie zdrowo wnusia chowa
                przy caly czas tak blekintnym niebie jak na zdjeciu...

tu sie juz zachmurzylo i pewnie tez zmokne na spacerku z psiuna..
                lece..

miej sobie Jagula mily dzien
                • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 18.09.15, 11:50
                  A co to się stało,że nikogo nie ma?
                  Oby wszystko było w jak najlepszym porządku i zdrówka życzę.

http://i61.tinypic.com/33ud5hf.jpg
                  • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 18.09.15, 13:32
                    *Jagus
                    dobrze,ze wpadlas,
                    imnaczej pustelnia by tu byla,

od rana "jestem zakrecona" na roznych frontach,
                    teraz z obiadem przysiadlam.

zycze milego piatku
                    • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 19.09.15, 09:35
                      sobota zapowiada sie na sloneczny dzien
                      takiego Wam rowniez zycze.

miejcie sobie dobrze.
                      • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 19.09.15, 11:05
                        Witam,też mam słonecznie i ciepło.
                        Pozdrawiam i życz\ę udanej soboty.

Aksamitny nalot na pelargonii,wygląda na zdjęciu jakby był chory.

http://i62.tinypic.com/331hpbl.jpg
                        • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 19.09.15, 11:32
                          *Jagusia
                          mialam kiedys taka pelasie z takim aksamitnym nalotem,
                          taka jej uroda..-silcznie wygladaja..

miej sobie udnany odpoczynek,

biore sie za pieczenie ciasta jablkowego...
                          • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 20.09.15, 09:01
                            dawno nie laloooooooooo,
                            mialam isc oberwac reszte jablek,
                            by miec na ciasta jablkowe
                            jak tu obrywac teraz "zlane deszczem"??wrrrrrrrrrrrrr

przepraszam,ze takim akcentem sie witam,
                            ale deszczy mam juz dosyc..

przemilego relaxu niedzielnego i slonca chociazby w serduchu.
                            https://i62.tinypic.com/152oqx5.jpg
                            • pia.ed Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 20.09.15, 10:07
                              Moze do mnie tez przyjdzie deszcz ... bo w kazdym razie w tej chwili, sa tylko biale chmurki
                              przez ktore przeswituje slonce ... smile
                              • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 20.09.15, 10:14
                                pia.ed napisała:

> Moze do mnie tez przyjdzie deszcz ... bo w kazdym razie w tej chwili, sa tylko
                                > biale chmurki
                                > przez ktore przeswituje slonce ... smile

wlao przez 15 min porzadnie,
                                teraz slonce i paruje z asfaltu..

miej sobie udana niedziele
                                • alfredka1 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 20.09.15, 10:18
                                  Slonecznie, cieplo i mam nadzieje, ze jutro będzie można pojechać po grzyby. Teraz wybieramy się na Kiermasz Kwiatowy.
                                  Spokojnej niedzieli zyczymy smile))
                                  • jaga_22 Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 20.09.15, 10:45
                                    Witam https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/215398131.gif
                                    Alfredziu masz zamiar jakiś kwiatek kupić? bo ja bym nie wytrzymała big_grin
                                    U mnie nie pada,jest słoneczko to nie narzekam dziś wink
                                    Miłej niedzieli wszystkim. https://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-340.gif
                                    • kendo Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 20.09.15, 12:22
                                      *Alfredka/Jaga
                                      witajcie,
                                      tu po ulewie juz slonce swieci cala gebusia i niech tak zostanie,

wypralam letnie juz wszystkie ciuszki,
                                      wiec na dworze wyschna..

miejcie sobie milo niedzielnie
                                      • lusia_janusia Re: * W * R * Z * E * S * I * E N 21.09.15, 09:34
                                        WITYAJCIE WSZYSCY, WSZYSTKIE obecne i nieobecne.

Ja juz na miejscu w swoim domku, troche odpoczelam i podrozowalam, a teraz trzeba zabrac
                                        sie do prawdziwego zycia.
                                        W niektorzych miejscach gdzie bylam to mnie slonki dogrzalo, a w niektorych byly powodzie,
                                        ale coz pogoda rzadz sie swoimi prawami.

Dzisiaj tylko +11,oo na termometrze, slonce niesmialo za chmurami.
                                        Przyjemnego dniadla wszystkich!!!.....
                                        • kendo Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 10:09
                                          to juz w domku jestes???????
                                          jak milo Cie witac,

pewnie zmeczona podroza choc wygodnie mialas...
                                          ale nie ma to jak na wlasnych terenach,gdzie sie zna kazdy niemal "kamyczek"

miej sobie milo https://i61.tinypic.com/11l1t74.jpg
                                          • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 10:25
                                            *Kendo, dziekuje.

Wlasnie juz jestem po sniadanku i planujé nastepny wyjazd, ale juz z Toba, to Cie tam
                                            oprowadze gdzie bylam.
                                            • xystos Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 10:53
                                              witaj w lodówce Lusia

Dobrego Dnia Zycze
                                            • kendo Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 10:58
                                              lusia_janusia napisała:

> *Kendo, dziekuje.
                                              >
                                              > Wlasnie juz jestem po sniadanku i planujé nastepny wyjazd, ale juz z Toba, to C
                                              > ie tam
                                              > oprowadze gdzie bylam.

ooo,
                                              ja juz po sapcerze z psiuna...
                                              zaniedlugo lunch bedzie,
                                              a szczegoly dogadamy bysmy wszyscy razem sie spotkali w jednym miejscu.....

miej sobie skladny dzionek
                                              • jaga_22 Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 11:59
                                                Wiaj Lusiu i witajcie reszta forumków.
                                                U mnie też chłodno i brak słonka,trzeba się przyzwyczaić do gorszej pogody.
                                                Mam nadzieję ,że jakieś zdjęcia będą?
                                                Miłego dnia https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/868450491.gif
                                                • alfredka1 Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 12:06
                                                  Heeeeeeeej!!!
                                                  już po wizycie u lekarza, jeszcze pozyje smile)
                                                  słonko przyświeca, chłodno jest wiec raduje się ma dusza i ciało.
                                                  Miejcie dobry tydzień ...
                                                  uściski serdeczne smile
                                                  • kendo Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 12:54
                                                    *Jaga/Alfredka
                                                    witajcie i radujcie sie sloneczkiem,
                                                    moze moze za chwile popadac,
                                                    lece kosic trawe,
                                                    jablka zerwalam i bardzo malo w tym roku,
                                                    dla ptakow zima bede musiala dokupowac..

*Alfedko
                                                    wesola nowinka,ze bedziesz jeszcze z nami wrazze zdrowkiem..

miejcie sobie milo.
                                                  • jaga_22 Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 13:24
                                                    Alfredziu,ale ja nie miałam wątpliwości.Zawsze jednak lepiej jak lekarz potwierdzi.

www.xctvw.cn/fla/hc2/233.swf
                                                  • alfredka1 Re: *Witaj Lusia 21.09.15, 20:45
                                                    smile))) potwierdzenie miałam po przeanalizowaniu wyników przez córkę ..
                                                    ale były konieczne recepty .
                                                    -p.doktor b.miła i na początku spytała, czy J. .już widziała wyniki ....-
                                                  • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia - juz wieczor... 21.09.15, 20:53
                                                    *Kendo, *Jaga, *Xystos, dziekuje za przywitanie.

*Alfredko, a co do zdrowia, to czasami sama mysl, ze jest sie zdrowym
                                                    -
                                                  • lusia_janusia Re: *Witaj Lusia - juz wieczor... 21.09.15, 20:56
                                                    *jAGA, zapomnialam, ze...
                                                    zdjec nie bedzie, bo zepsuty mam aparat fotograficzny, jakos nie moge sie zdecydowAC na kupno nowego, co rusz wprowadzaja ulepszenia i wiecej skomplikowane, rozgladam sie caly czas,
                                                    za odpowiednim dla mnie i odpowiednia cena, zeby pasowala do moich mozliwosci.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 22.09.15, 09:01
                                                    bardzo wilgotny poranek,
                                                    ma deszczyc jeszcze dzic..

zycze przemilego wtorku i chociazby slonca w serduchu
                                                    https://i61.tinypic.com/2a598y.jpg psiuna z hodowli amerykanskiej..
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 22.09.15, 09:57
                                                    *Kendo, a to chyba Sofi, wygladaja lapy dluzsze od nieniej samej.
                                                    Postanowialam dzisiaj przeprac i wysuszyc na balkonie, ale sie nie da z powodu mzystej pogody,

Na rower sie pojade dotlenic, bo ostatnimi czasy mi go brakowalo.

Samych przyjemnosci na dzisiaj zycze Wszystkim.
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 22.09.15, 10:09
                                                    Lusia,przecież mogłaś pożyczyć od Kendo.
                                                    Dziś chłodno,ma być 19,ale rano było tylko 5st.
                                                    Na szczęście mam słonko i cudne niebo.
                                                    Miłego dnia.

http://i60.tinypic.com/faxwds.jpg
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 22.09.15, 10:14
                                                    *Jagus
                                                    guza sobie nabilysmy,
                                                    o tym samym czasie ja w poezyjnym watku sie wpisalam,
                                                    widac kwiatki jeszcze ladnie kwitna,

*lusia
                                                    ma pozniej przestac padac,
                                                    dobrze,ze wczoraj kosz jablek oberwalam,
                                                    starczy na ciasto jablkowe,
                                                    zostawilam male jabluszka dla srokow..

ja rowerkowalam ,mozna napisac codziennie z odpoczynkiem sobota/niedziela,
                                                    a dzis mi sie totalnie nic nie chce.

udanego dnia zycze,
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 22.09.15, 11:32
                                                    *Jaga, zupelnie nie przyszlo mi do glowy aby pozyczyc apar.fotogf. a to dlatego, ze nigdy nie robilam tego z czymkolwiek.
                                                    Jaga a tu nie wiem kiedy widzialam takie piekne blekitne niebo,
                                                    bylo pare dni slonecznych ale z bialymi kumulusami.

*Kendo, mio mzawy chyba rower jednak zalicze, a przy okazji
                                                    jakas salate dokupie i zamienie sie w krolika do tego marchewke tez,
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 22.09.15, 11:49
                                                    *Lusia
                                                    przypomnialas mi o kroliku,
                                                    zaraz utre sobie marchewke z jablkiem na lunch...

mam nadzieje,ze powietrze w kolach nie ucieklo przez tak dlugi czas..
                                                  • pia.ed Re: *Witajcie ... 22.09.15, 14:40
                                                    *Jaga, zupelnie nie przyszlo mi do glowy aby pozyczyc apar.fotogf. a to dlatego, ze nigdy nie robilam tego z czymkolwiek.

Lusiu, ja uwazalam tak jak jaga, i przed Twoim wyjazdem napisalam, ze moglabys pozyczyc aparat fotograficzny od corek i zrobic zdjecia !!!

Tu nie chodzilo o pozyczenie aparatu na kilka tygodni - gdybys wyjezdzala sama,
                                                    bo to zupelnie cos innego ...
                                                    ale na wspolnym spacerze zrobienie klku zdjec aparatem ktorejs z corek ...

Nawet one mogly cyknac jakis widoczek ktory sie Tobie podobal ...
                                                    w ten sposob bys teoretycznie "nie pozyczala" skoro masz takie zasady ...
                                                  • slo-miana Re: *Witajcie ... 22.09.15, 21:08
                                                    dobry wieczor.
                                                    w koncu wygrzebalam sie,by wpisac kilka slow. u mnie jak zwykle duzo sie dzieje. w pracy orka,orka,orka. jak mialam czas na forum to teraz nie mam na nic.
                                                    weselisko trzy dni, goscie przyjezdni,potem odgruzowywanie mieszkania, mnostwo innych obowiazkow itp.
                                                    poczytam w wolnym czasie ,a potem bede sukcesywnie dopisywac.
                                                    trzymajcie sie poduchy,bo ja juz musze sie polozyc,nogi mam ciezkie,bolace, opuchniete.
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 23.09.15, 09:29
                                                    Ohoho Slo będzie odgruzowywała mieszkanko,nawiedziło trzęsienie ziemi.
                                                    Czekam na słonko może się pokaże ,na razie tylko 12.5st.
                                                    kiedy i czy dojdzie do 23.?
                                                    Już się zmywam nie przeszkadzam i dobrego dnia życzę.
                                                    https://liubavyshka.ru/_ph/5/2/866098081.gif
                                                    Poranek był ładny.

http://i60.tinypic.com/vq4kes.jpg
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 23.09.15, 09:51
                                                    witajcie,
                                                    tak szybko.
                                                    bo na piecu gary skacza,

miejcie sobie milo
                                                  • slo-miana Re: *Witajcie ... 23.09.15, 10:11
                                                    dzień jak codzien, wpadalm, wrzuciłam kilka slow na ruszt i wracam do obowiazkow.
                                                    trzymajcie się cieplo.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 23.09.15, 11:00
                                                    *Jaga
                                                    no wiesz???????
                                                    nie musisz zmykac,bo nie przeszkadzasz,
                                                    podsmazala sie kapusta do budyniu kapuscianego,
                                                    wiec tak szybko wskoczylam by sie przywitac,

*Slomko,
                                                    to mlodym zescie odgruzowywali mieszkanko pod remont?

zycze wszystkim udanego dnia a nade wszystko takiego niebieskiego nieba ,jak u Jagusi.
                                                  • slo-miana Re: *Witajcie ... 23.09.15, 12:00
                                                    Kendus moje mieszkanie. co prawda dwa dni bylam poza domem,ale przed weselem w biegu, potem goście,a w iadomo jak się sprząta po gościach? i prania mi się nazbieralao i pies mi brudzi. w garderobie zrobil mi się Meksyk. trzeba na drabine iż drabiny,a na to trzeba czasu musiałam wziąć się za konkretne porządki i zeszlo.
                                                  • greis52 Re: *Witajcie ... 23.09.15, 13:23
                                                    pozdrawiam pracowite dziewczynysmile
                                                    jestem w domu na urlopie i czas mi ucieka
                                                    a porządki czekają, okna koniecznie muszę umyć
                                                    bo inaczej zima mnie zastanie i zmrozi je brudne
                                                    spokojnych i zdrowych jesiennych dni Wam życzę!
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 23.09.15, 15:47
                                                    I wlasnie o tej porze roku, jak co roku, jest duzo dodatkowych zajec w domkach, kolo domkow,
                                                    w ogrodach.

Jak sie odpowiednio zaplanuje, to sie nie poczuje zmeczenia po wykonanych obowiazkach. Jesienia trzeba tez wykorzystywac piekna sloneczna pogode, ladujac akumulatorki zyciowe na zime, bo nie wiadomo jak ona tez i bedzie? czy mrozna i duzo siegu?, czy taka jak byla ostatnia?.

*Greis na urlopie w swoim domku, to domyslam sie, zxe jeszxcze chyba szykuje sie wyjazd do wnuczki?.

*Jaga mam wybor do lezakowania w sloncu na swoich balkonach w ostatnich promieniach lata,
                                                    a juz dzisiaj jesieni.

*SLonko, GRATULUJE z okazji narodzin wnuka, to juz jestes babcia "pelna geba" jak to sie mowi.
                                                    A nie rozumiem, ...odgruzowywanie mieszkania... i czyj to byl slub?, czy Twoja mlodsza corka
                                                    wyszla za maz?.

*Kendo, takie samakowitosci prygotowujesz, ze az dostalam slinotoku.

Wszystkim zycze przyjemnego popoludnia i wieczoru.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 23.09.15, 20:12
                                                    *GReis,
                                                    wzajemnie zycze zapalau do pracy,
                                                    by nastepne babciowanie robic juz z czystym sumieniem,ze nie trzeba cos dosprzatac,

ja dzis trawe skosilam
                                                    a wogole to dzien znowu "zakrecony" ecchhhhhhhhhhhh...

*Slomko,
                                                    acha....to takie porzadkowanie tak nazywasz..

*Lusia,
                                                    jak masz ochote to jutro wpadnij jak pasuje,
                                                    kålpudding zostal niemal nie ruszony....to zjemy reszte zamrozimy dla pancia.

miejcie sobie mily wieczor.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 24.09.15, 08:23
                                                    poranek zapowiada sie sloneczny,po nocnej ulewie...
                                                    zycze udanego dnia w zdrowku i w silach do jakiejkolwiek pracki domowej
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 24.09.15, 08:30
                                                    Witaj Kendo, tak wczesnie dzisiaj, albo ja pozniej sie doczlaplam do kompa, musialam obsluzyc "Maluszka", ale juz jestesmy po sniadaniu, slonce pieknie osusza nocna ulewe i niedlugo bedzie pora na runde.

Dzien jak codzien, podobny jeden do drugiego, z planami, ktore tylko wykonuje sie w czesci, zeby zajecia wystarczylo na caly tydzien.

Wszystkim zycze wysmienitych humorow, spokojnego dnia w zdrowiu i slonca na niebie.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 24.09.15, 08:45
                                                    *Lusia
                                                    tak dzis wyjatkowo wczesnie juz na nogach,
                                                    tez po spacerze,i psiunek zjadl sniadanie na altanie,
                                                    patrzac,jak sroczyny skradaja sie pod jego zarelko,
                                                    noca zle spal,wiec i ja czuje spalam,

tesciowa sie wybiera z rana,bo zadzwonila i sie zameldowala.

miej sobie udany dzien,
                                                    moj bedzie w oczekiwaniu.. https://i57.tinypic.com/10p207q.jpg Neal z Greis prosto z lontniska,zawiniety jeszcze w kocyku..ciekawe gdzie teraz spi i z jakim psiunkiem,
                                                    wczoraj juz przeciez Skarlete zakwaterowali..
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 24.09.15, 09:03
                                                    *Kendo, Nealla widzialam wczoraj w boksie sam siedzial i mial
                                                    pretensje w minie, ze jest jeszcze dzieckiem i nikt tego nie bierze
                                                    pod uwage, taki byl komentarz na zdjeciu.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 24.09.15, 09:56
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Kendo, Nealla widzialam wczoraj w boksie sam siedzial i mial
                                                    > pretensje w minie, ze jest jeszcze dzieckiem i nikt tego nie bierze
                                                    > pod uwage, taki byl komentarz na zdjeciu.

biedaczysko,
                                                    czuje sie 2zaniedbane" przez szczeniaczki i przybyla Skarlete,
                                                    a Dona tez chora,jakis zabieg na noge maial czy cos..-tak pisaly dzis czytalam nocne wpisy

fajny kolaz z nim zrobili https://i62.tinypic.com/333lnbl.jpg
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 24.09.15, 11:13
                                                    Witam...witam...dzionek szybko pędzi,a oprócz gołąbków nic
                                                    jeszcze nie zrobiłam. Łapię promyki z Mruczkiem.

http://i60.tinypic.com/o8ytk3.jpg

• lusia_janusia Re: *Witajcie ... 24.09.15, 11:30
                                                    *Jaga, bez bikini ale tez dobry stroj na jesienne slonce,
                                                    Mruczek przeszczesliwy, ze moze sobie polezec przytulony.
                                                    Pewenie dzisiaj nabierzesz rumiencow Jago, bo cos na zdjeciu wygladasz mi na troche blada po takim upalnym lecie w Polsce.
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 24.09.15, 11:32
                                                    *Kendo, ogladalam Nealla na innych zdjeciach, jest calkiem inny-odmienny w swoim spojrzeniu od tych urodzonych w USA.
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 24.09.15, 12:06
                                                    Lusiu,opalona to ja nigdy nie jestem,tyle co się przejdę to za mało.Zresztą mnie nigdy słonko nie łapało. A tutaj rozświetlona dosyć jaskrawym słoneczkiem.
                                                    Ale już sobie poszło do góry.Słonko mam tak tylko do 11-tej.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 24.09.15, 22:04
                                                    *Jagusia
                                                    jak czesciej podczas dnia byc sie "przechodzila,"
                                                    to sloneczko by Cie "zlapalo"
                                                    ja sie nie opalalam w tym roku a mam cialo "przysmolone " wlasnie podczas przechodzenia sie z psiunem.

milego wieczoru wszystkim https://i60.tinypic.com/34qpa3q.jpg najmniejszy z rodzenistwa,ostani sie urodzil/najmniej przybywa na wadze LIND sie nazywa
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 25.09.15, 08:11
                                                    *Kendo, ogladam ich co dzien, troche to pochlania czasu, ale widac jak takie male ociupinki sa zywotne i dzielne zeby odnalezc" bar mleczny" u mamy.

Dzisiaj juz piatek mamy, zakonczenie tygodnia dnia pracy dla pracujacych, i oby pogoda sloneczna dopisala, tosloneczny jesienny pierwszy weeken bedzie.

Samych przyjemnosci na dzisiaj zycze Wszystkim i zdrowka oczywiscie.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 25.09.15, 08:24
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Kendo, ogladam ich co dzien, troche to pochlania czasu, ale widac jak takie ma
                                                    > le ociupinki sa zywotne i dzielne zeby odnalezc" bar mleczny" u mamy.
                                                    >
                                                    > Dzisiaj juz piatek mamy, zakonczenie tygodnia dnia pracy dla pracujacych, i oby
                                                    > pogoda sloneczna dopisala, tosloneczny jesienny pierwszy weeken bedzie.
                                                    >
                                                    > Samych przyjemnosci na dzisiaj zycze Wszystkim i zdrowka oczywiscie.

o,nie zauwazylam ,ze sie juz przywitalas,
                                                    planuje ognisko rozpalic zaraz,ludziska w pracy to dymek nie bedzie przeszkadzal,

miej sobie udany dzionek, tu psiunki,bo tez na nie zagladam,jak tylko chwilka sie trafi,wnet maluszki slepjka otworza

https://i60.tinypic.com/2193x53.jpg mieli w niedziele bardzo cieplo i wyniesli cala rodzinke na slonko,by ludziska je popodziwiali a do domu nie wchodzili..
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 25.09.15, 08:20
                                                    witajcie,
                                                    dzis slonecznie,ale noca chyba padlo,bo rano mokrusienko bylo na drogach/trawach,

miejcie sobie udany dzien,
                                                    to juz piatek,strasznie szybko tydzien zlecial..
                                                    https://i59.tinypic.com/9jgfgy.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 25.09.15, 08:21
                                                    *Kendo dziekuje,
                                                    ladne zdjecie znalazlas Witt i Chester (USA) na wybiegu w lasku.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 25.09.15, 08:30
                                                    *Lusia
                                                    ze ich rospoznajesz?
                                                    ja to bym powiedziala,ze to Vivien i Sofi...ale przeciez urodzily sie,jak bylam u Mamy,wiec nie sledzilach tego miotu od poczatku...

no dobrze,
                                                    ide ognisko rospalac i chyba to bzowe drzewko dzis zalatwie,
                                                    jest dobra okazja..
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 25.09.15, 10:04
                                                    Witam z pochmurną pogodą chociaż z rana słonko błysnęło.
                                                    Nie ma kto mnie na spacer wyprowadzać,a samej mi się nie chce wink
                                                    Miłego dnia.
                                                  • alfredka1 Re: *Witajcie ... 25.09.15, 10:28
                                                    Jaguś, włącz wyobraźnię i wychodż szybciutko z domu ..
                                                    Wodnik doleciałby ale trochę za daleko..
                                                    Uściski od naszej "3"
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 25.09.15, 14:08
                                                    Dzięki za uściski Alfredziu,troszkę pojaśniało.Czekam na listonosza.
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 25.09.15, 14:22
                                                    *Jaga. zaluz sobie, ten czas, co masz jesc muffinke to idz na spacer
                                                    chociaz na okolo kwartery, a jak przyjdziesz to moze juz ze zmeczenia nie bedzie Ci sie chcialo jesc slodkiego tylko napijesz sie kawki. -Proba jest gratis - nic nie kosztuje, a co dzien poczujesz sie inaczej i dalej bedziesz chciala spacerowac,
                                                    a przy okazji sie kogos spotka? aby zamienc kilka slow.....
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 25.09.15, 14:23
                                                    *Kendo, mam nadzieje, se ognisko sie ladnie spalilo, mialam dzisiaj znowu z papierami porzadek wiec sie nie wyrobilam, ale moze w poniedzialek przyjade?=
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 26.09.15, 09:12
                                                    Witajcie, w piekna sloneczna ostatnia sobote wrzesnia.

Dzisiaj jak co miesiac, najedzie ludzi do miasta, za spawa pokazu jesiennej mody,
                                                    straganow z zywnoscia wystawionych, rynek staroci i karuzele dla dzieci, bedzie
                                                    tloczno i w niektorych zakatkach gwarno, ludzie zostawia troche kasy w sklepach,
                                                    a z samochodow wyrzuca na chodniki opakowania po sokach i szybkim zjedzeniu
                                                    zakupionego jedzenia kanapek i innych M&D. Tak niestety wieczorem wygladaja
                                                    chodniki po zaparkowanych samochodach.

Samych przyjemnosci Wam zycze,

ja samama jak zwykle rower, albo moze odwiedze
                                                    Kendo, chociaz palanowalam co innego z kolegowna? jeszcze zobacze, dzien dopiero sie
                                                    rozoczal.
                                                  • alfredka1 Re: *Witajcie ... 26.09.15, 10:41
                                                    A my po grzyby jedziemy, wrzosy pooglądamy, trochę szybkiego spaceru spróbujemy i ...dzionek minie.
                                                    Odpoczynek od radia, tv, internetu i innych zywiolow.
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 26.09.15, 12:10
                                                    Witam z doskoku,bo już mam swoje wnusie.
                                                    Pogoda w sam raz aby posiedzieć w domku.
                                                    Cały tydzień nie piekłam muffinek,dopiero dziś z rana.
                                                    Jakaś przyjemność musi być.Miłej soboty i mniej pracowitej.smile
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 26.09.15, 13:24
                                                    *Lusia,
                                                    ja na zakretach sie wyrobic nie moge,
                                                    ale jak jutro masz wolne to razem mozemy sie spotkac z panciem-jak chcesz??

*Jagusia
                                                    ja tez w sobote lub niedzile serwuje sobie slodkosci,
                                                    a poniedzialek zaczynam od marszu,

*Alfredziu,
                                                    zycze udanego grzyborania i piekneych widokow lesnych,

miejcie sobie mily odpoczynek.
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 26.09.15, 14:24
                                                    *Jaga, jak deszczowa pogoda to Cie usprawiedliwia, no i wnusie tez, ale przy pieknej pogodzie,
                                                    tutaj spotykam duzo babc ze swoimi wnukami na spacerach, Samych przyjemnosci w spedzeniu
                                                    czasu z wnuczkami.

*Alfredka, nawey jak nie uda sie znalezc grzybka to powietrze zaczerpniete w lesie zawsze
                                                    inaczej pachnie niz to w miescie, i reklaks zupelnie inny.

*Kendo, Po rekonesansie, zrobilam tez zakup dla Ciebie, sama zdecydujesz.
                                                    No takie spotkanie mi odpowiada na jutro,
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 26.09.15, 17:57
                                                    Lusiu choć mieszkamy w jednym mieście to od siebie dosyć daleko .
                                                    Życzę dużo siły dla Xystosa do pokonania choroby.
                                                    Trochę zaprzepaściłam to lato ze względu na duże upały.Teraz jak zimno
                                                    to też się nie chce winkbig_grin
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 26.09.15, 19:13
                                                    *Jagusia
                                                    no w kraju upaly hamowaly wasze atywnosci spacerowe,
                                                    a tu z koleji wiatry/deszcze nie pozwalay na prace w ogrodzie,
                                                    teraz wykorzystuje kazda wolna chwilke na to...

*Lusia
                                                    dziekuje za zakup,
                                                    jutro zaplace przy sptkaniu
                                                    a moze cos kupimy tam w kiosku i razem w trojke zjemy?
                                                    pancio chcal pizze,to moze po drodze kupie w Balkoni??chyba nas nie przepedza z nia?

milego wieczoru Wszystkim
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 27.09.15, 08:58
                                                    Witam w ładny poranek.
                                                    I Wam życzę słoneczka i miłej niedzieli https://liubavyshka.ru/_ph/46/2/55577167.gif

http://i59.tinypic.com/wjxjt4.jpg
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 27.09.15, 09:01
                                                    *Jagusia
                                                    faktycznie sliczny "ozlocony poranek"
                                                    tu takiego widoku nie mielismy z psiunem na spacerku,
                                                    ale spotkal dziewczyne i pozdrowili sie ladnie..

dzis jakos szybciej sie obrobilam,
                                                    juz mam wolne do przygotowania dalszego obiadu dla psiuny..

miejcie sobie mily odpoczynek
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 27.09.15, 10:25
                                                    *Jaga, niebo tajemnicze, fantazja buduje obrazy co sie kryje za tymi kolorami,

*Kendo, z pizza mozemy zjesc w pokoju goscinnym, gdzie przy kazdym oddziele sa takie,
                                                    nawet mikro stoi do podgrzania.

Rano o 7,30 tylko bylo +6,oo a teraz tylko tez +10,oo ciepla ale sloneczko grzeje to mam
                                                    nadzieje, ze dogrzeje do tych+ 17,oo co zapowiadaja.

Samych niedzielnych przyjemnosci zycze Wszystkim.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 27.09.15, 11:41
                                                    *Lusia
                                                    tak myslalam,zeby zrobic
                                                    ale czy zainteresowany sie tak zgodzi,wiesz jaki jeste??
                                                    na razie nie dal zadnego znaku co by sobie pragnal na dzis..

psiunki od Skarlety sa przeslodkie
                                                    teraz wrocilam ze spaceru w bluzce i swetr mialam,zdziebko chlodnikawo bylo na lakach ale miedzy willami OK.jest przyjemnie cieplo
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 27.09.15, 11:58
                                                    *Kendo, tez sie juz przylepilam do filmikow, pokazali niektore,
                                                    teraz chyba bedzie zaraz 12 szczeniak.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 27.09.15, 12:17
                                                    zamiescilam linka z dikumetow pieskowych w ich watku,
                                                    popatrz,
                                                    jednego mi tam brakuje..
                                                  • xystos Re: *Witajcie ... 28.09.15, 07:57
                                                    Goood Mooooring Vistulanie
                                                    piekny sloneczny poranek
                                                    mam nadzieje ze u Was tez.

Pzdr

ZEN
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 28.09.15, 08:32
                                                    tak,
                                                    slonecznie sie zrobilo,
                                                    a wychodzac porankiem na spacer,
                                                    bylo tylko +4,5 stopnia
                                                    kisiezyc ogromniasty az razil w oczy,
                                                    czerwony ni byl,
                                                    bo kiedy go przybywalo byl w kolorze lila.

przemilego startu na tydzien

trzymajcie dzis kciuki
                                                    bo "biora sie za pancia kardiolodzy"
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 28.09.15, 09:04
                                                    *Kendo, *Xystos,Juz od wczoraj to robie - tzn.trzymam kciuki za pomyslnosci.

No ksiezyc byl niespodzianka dla zainteresowanych.
                                                    Na swiecie ludzie wedruja zx kraju do kraju w poszukiwaniu spokoju.
                                                    U nas artysci organixuja koncerty i zbieraja w ten sposob pieniadze dla uchodzcow.

U mnie tydzien zapowiada sie dosc spokojnie czego i Wam Vistulanie zycze.
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 28.09.15, 10:01
                                                    Witajcie... pogoda podobna jak u mnie z rana było 4st.
                                                    za to poranek był piękny.Chwilowo się zachmurzyło,taką mam nadzieję.
                                                    Zdrówka i słoneczka dla Xystosa
                                                    Udanego wtorku https://s17.rimg.info/75c2fd5fcfdcc25ed4bec56450b0a79b.gif

http://i62.tinypic.com/1znx3ee.jpg

• kendo Re: *Witajcie ... 28.09.15, 11:25
                                                    *Lusia/Jaga
                                                    witajcie
                                                    nareszcie chwila wolnego i lunch jem,
                                                    spacer z psiunem udany,
                                                    spotkal innego pieska,ktory tez przebywal w tym sam miejscu zanim go inni wzieli,
                                                    pogoda wymarzona na spacery i grzyby,
                                                    ale one moze zaczekaja na mnie...

miejcie sobie udany dzionek,

za pancia maja sie wziac po pludniu i od razu zapowiedzial cobym nie przyjezdzala dzisiaj..
                                                  • xystos Re: *Witajcie ... 28.09.15, 14:16
                                                    losyziemi.pl/usa-na-alasce-odnotowano-najwieksze-od-23-wrzesniowe-opady-sniegu-w-piatek-spadlo-17-cm-bialego-puchu

losyziemi.pl/rosja-rekordowo-cieply-wrzesien-w-moskwie

..wyrazniejszego dowodu zmian klimatu
                                                    miec niemozna,na Podchalu zamiast seksu
                                                    gazdy moga zaczac uprawe owocow cytrusowych

tylko lowiecek skoda,goronco im bendzie w przyszlosci

ZEN
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 28.09.15, 15:26
                                                    *Xystos, to to dobre stwierdzenie, ale i tak tych owiecek juz tam nie ma.
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 29.09.15, 08:16
                                                    Poranek typowo jesienny, wilgotny, sloneczny z nadzieja ciepla w poludnie.

Witam Vustulan, zyczac przyjemnego jesiennego wtorku.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 29.09.15, 08:25
                                                    tylko +2,8 stopnia porankiem bylo,
                                                    i jak Lusia pisze bardzo wilgotno,
                                                    piekny wschod slonca byl,
                                                    oczywiscie zapomniala cyfrowki,

witajcie i miejcie sobie mily dzionek.
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 29.09.15, 11:27
                                                    Hej ...witam jesiennie i ze słoneczkiem.Dziś bawi się w chowanego.
                                                    Miałam 8st z rana,do 15 może dojdzie.
                                                    Super udanego dzionka życzę https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify34/013.gif
                                                  • greis52 Re: *Witajcie ... 29.09.15, 13:48
                                                    pozdrawiam i u mnie też słoneczko nieźle się bawismile
                                                    ale nie jest zimno, choć nocka była już chłodna
                                                    przyjemnosci jeszcze wrześniowych życzę!
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 29.09.15, 18:45
                                                    *Jaga/greis
                                                    i pozostali,
                                                    witajcie wieczornie i miejcie sobie milo,

mnie emocje "puscily" i po przywiezieniu pancia do domu padlam"jak pies Pluto"
                                                    jutro juz bedzie lepiej..
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 29.09.15, 18:49
                                                    kendo napisała:

> *Jaga/greis
                                                    > i pozostali,
                                                    > witajcie wieczornie i miejcie sobie milo,
                                                    >
                                                    > mnie emocje "puscily" i po przywiezieniu pancia do domu padlam"jak pies Pluto"
                                                    > jutro juz bedzie lepiej..

z moimi paluchami co juz nie maja czucia,
                                                    niedobijam do konca klawiszow,
                                                    Greis-przepraszam ze mala literka wpisalam
                                                  • xystos Re: *Witajcie ... 29.09.15, 20:26

nSport+

Arsenal FC - Olympiakos SFP

liga mistrzow

20:40 - 22:45

wieczor emocji

a spiochom Dobranoc

ZEN
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 29.09.15, 20:46
                                                    Xystos,a nie za dużo tych emocji? mój jak coś ważnego to nie ogląda,
                                                    tylko idzie spać. Dobranoc https://s15.rimg.info/6eccdf667c5308f9b2efbd52dfe0e2ba.gif
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 30.09.15, 08:01
                                                    *Jagusia
                                                    oczywoscie Xystos szybciutko "odplynal w lozeczku"

witajcie ze slonecznie zapowiadajacym sie dniem
                                                    rankiem bylo w przeciwienstwie do wczorajszych 2,8 stopnia,
                                                    az 7 stopni,
                                                    mimo to zmarzlam bo wilgotno strasznie

milego srodka tygodnia
                                                  • greis52 Re: *Witajcie ... 30.09.15, 08:21
                                                    i ja Wam radości i uśmiechu na środęwink
                                                    pozdrawiam!!!!!!
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 30.09.15, 09:01
                                                    *Xystos, nareszcie sie wyspi we wlasnym lozku.

Pogoda zapowiada sie piekna, wczorajsza tez byla cudna.

Wybralam sie na spacer i po drode do domu zrobilam doslownie male zakupy, moze ze 2 kg
                                                    wazyly i wieczorem juzx ramie zaczelo mnie bolec, smarowanie nic nie pomoglo, chociaz
                                                    disiaj mam utrudnione poruszanie cala reka, dobrze ze to lewa, nawet nie wiedzialam, ze juz mam chyba slabe sciegna, albo wyciera mi sie sklejka miedzy stawami i juz nie bede nic
                                                    dzwigala, rower z koszykiem na nastepne nawet male zakupy trzeba zabierac.

Zapowiadaja na niedziele do +20,oo to cieszy bo jesien jest piekna jak slonce swieci.

Wszystkim samych przyjemnosci ze zdrowkiem zycze.
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 30.09.15, 09:22
                                                    hej
                                                    *Greis-miej sobie udana srode,

*Lusia
                                                    to dopiero teraz Cie zabolalo?
                                                    ja od dawna nie moge dziwiagc,
                                                    wiec pozostaje plecaczek i rower z koszykiem
                                                    w plecaczku inaczej sie ciezar rosklada i nie bola "sklejki"

udanego dnia
                                                    a pancio wyspal sie znakomicie ,masa siniakow pozostala od pobierania prob,
                                                  • jaga_22 Re: *Witajcie ... 30.09.15, 10:04
                                                    Witam...ubawiłyście mnie swoimi sklejkami.2kg niby to niedużo,
                                                    ale jak się niesie dalej to się rozkłada na dwie ręce.
                                                    W nocy miałam 10 st prawie ciepło big_grin jeszcze parę stopni podskoczy.
                                                    Jest wiaterek to zrobię pranko,wyschnie na balkonie.
                                                    Zdrowego i miłego dnia http://s5.rimg.info/7c748dc881efb3c2cdc19e1e22a50261.gif
                                                  • kendo Re: *Witajcie ... 30.09.15, 10:26
                                                    jaga_22 napisała:

> Witam...ubawiłyście mnie swoimi sklejkami.2kg niby to niedużo,
                                                    > ale jak się niesie dalej to się rozkłada na dwie ręce.
                                                    > W nocy miałam 10 st prawie ciepło big_grin jeszcze parę stopni podskoczy.
                                                    > Jest wiaterek to zrobię pranko,wyschnie na balkonie.
                                                    > Zdrowego i miłego dnia http:
> //s5.rimg.info/7c748dc881efb3c2cdc19e1e22a50261.gif

jak widac Jagus
                                                    z wiekiem na kazdego co innego "wlazi"
                                                    niby do sklepu Lusia ma te same odlegosci (2 w poblizu)
                                                    ale rozumie ja,,bo tez mam ten sam problem z ciezarami,trace sile ,

miej sobie mily srodek tygodnia
                                                    ja zaraz do apteki po leki i z psiunem spacer,pancio ogranicza sie na rzie tylko na okolo kwartery spacerki-czyli krociutkie,nie daleko od domu..
                                                  • alfredka1 Re: *Witajcie ... 30.09.15, 10:39
                                                    "ciężary" noszę ZAWSZE w plecaku .
                                                    nawet, gdy ręce były normalne /teraz jedna niesprawna po mastektomii ,a druga po złamaniach/ , plecak był dla mnie najbardziej przydatnym nosicielem smile)
                                                    pozdrawiam serdecznie, zmierzam na targ po ogórki i przyprawy, będą małosolne .
                                                  • pia.ed Re: *Witajcie ... 30.09.15, 10:54
                                                    lusia_janusia napisała:

> Wybralam sie na spacer i po drode do domu zrobilam doslownie male zakupy,
                                                    moze ze 2 kg wazyly ...

Ja juz od dawna nauczylam sie, zeby bez roweru z domu sie nie ruszac, .
                                                    szczegolnie jak wieje wiatr, to ma sie czego przytrzymac kiedy ide obok roweru.

Naleze do tych osob ktore nie spaceruja, bo od razu bola mnie stopy i krzyz,
                                                    na ktory wlasnie rower bardzo pomaga - powiedziala mi to starsza szwedzka lekarka.
                                                    Rower moglam zamienic na plywanie w basenie, ale jestem taki zmarzluch, ze nawet
                                                    w cieplym basene po jakims czasie marzne ...
                                                  • lusia_janusia Re: *Witajcie ... 30.09.15, 11:01
                                                    *Alfredka, *Jaga, *Pia, *Kendo.
                                                    Taki bol dostalam pierwszy raz i to zaraz wieczorem, gdy odpoczelam po tym marszu,
                                                    nie wiedzialam jak to tlumaczyc, dopiero rano przyzlam po rozum do glowy.
                                                    Tez uzywam plecaka i koszyka na rower, ale ten zakup byl nieprzewidzianty, bo okazyjnie
                                                    przechodzilam kolo sklepu i kupilam 2 szt socko w kartoniuku to raptem o,70 litra i tak mi
                                                    poszkodzilo, caly czas nioslem w jednej rece, i chyba dlatego?.

Nie robie z tego wielkiego zdarzenia, bo mam nadzieje, ze mi sie to rozejdzie.

*Pija, to dziwne, bo jak jak dluzej plywam w basenie w normalnej wodzie to czuje sie
                                                    spocona. No ale kazdy inaczej reaguje na wysilek i cieplo,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka