kendo 04.09.17, 22:22 forum.gazeta.pl/forum/w,11086,47449128,47449128,fotel_kibica_2_.html forum.gazeta.pl/forum/w,11086,47449128,47449128,fotel_kibica_2_.html przedluzenie tematow spotrowych . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xystos Re: fotel kibica /3 04.09.17, 22:47 Polska - Kazachstan = 2:0 ,co to za druzyna? reraz trzeba glówkowac by Ormianie Polsce ogródka nieskopali bo mecz Polaków z Montenegro ja juz na straty spisalem a kapitanowi druzyny uroczysty e-majl z gratulacjami zwyciestwa ich nad Polska. jezeli spać możecie to Dobranoc Wsiem Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica /3 04.09.17, 23:18 to wygraliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, mozna isc spac, na pewno szybko usniemy.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: fotel kibica /3 05.09.17, 09:31 Nie 2 tylko 3:0 chyba nie patrzyłeś do końca. Odpowiedz Link
kendo Re: fotel kibica /3 05.09.17, 10:22 jaga_22 napisała: > Nie 2 tylko 3:0 > chyba nie patrzyłeś do końca. > pewnie przymrozyl sobie oko... swietny wynik. Odpowiedz Link
xystos Re: fotel kibica /3 05.09.17, 10:50 terminarz: Armenia-Polska 05,10,2017 Polska-Czarnogóra 09,10,2017 obydwa mecze teoretycznie cieższe nisz uprzedni z Kazachstanem Odpowiedz Link
xystos Re: fotel kibica /3 05.09.17, 10:54 EUROPA, GRUPA E - TABELA (POLSKA) POZ 1 Polska 8 18 11 19 2 Czarnogóra 8 18 7 16 3 Dania 8 18 7 16 4 Rumunia8 8 8 9 5 Armenia 8 8 19 6 6 Kazachstan 8 4 22 2 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: fotel kibica /3 07.09.17, 11:22 Pamiętacie biednego niewinnego kibica pobitego przez złych Duńczyków? Odpowiedz Link
pia.ed Re: fotel kibica /3 07.09.17, 12:06 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,22335892,pobitego-przez-dunska-policje-kibica-bronilo-msz-fakt-ma.html#BoxNewsLink&a=66&c=96 Ta sprawa bezsprzecznie powinna zostać jak najszybciej wyjaśniona przez sąd. Tym bardziej, że duńscy dziennikarze dotarli do innych nagrań, na których widać Polaka atakującego tamtejszych stróżów prawa. Poszkodowany to Grzegorz H.. W przeszłości skazywany za brutalne pobicia i kradzieże, gdański skinhead powiązany ze środowiskiem neonazistów. W 2001 r. Sąd Rejonowy w Sopocie skazał go na 4,5 roku więzienia za napaść na młodego chłopaka. „Uderzał w głowę, kopał po całym ciele. Ukradł telefon” – brzmi cytowany przez portal naszemiasto.pl fragment oskarżenia. Przed odbyciem kary H. unikał stawienia się w areszcie. Kolejną odsiadkę zaliczył kilka lat później. Jak opowiadał portalowi gk24.pl, był skazany m.in „za posiadanie broni bez zezwolenia i za bójkę z policją”. Na wolność miał wyjść w marcu 2015 r. . Odpowiedz Link
xystos Re: fotel kibica /3 07.09.17, 12:16 ..aa jak to się ma do sportu? tak jak Azjatycki Israel gra w Europejskich ligach? Odpowiedz Link
kendo Re: Krystyna Kowalczyk-wypiekniala 08.09.17, 19:36 www.expressen.se/sport/langdskidor/skidstjarnans-nya-bild-som-forvanar-fansen/ faktycznie,slicznie tu wyglada, nie poznala bym jej.. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Krystyna Kowalczyk-wypiekniala 08.09.17, 20:02 Zamalowali jej usta szminka, by nie widac bylo duzych zebow, ale w jaki sposob wyszczuplili jej twarz? . Odpowiedz Link
kendo Re: Krystyna Kowalczyk-wypiekniala 08.09.17, 20:28 pia.ed napisała: > > Zamalowali jej usta szminka, by nie widac bylo duzych zebow, > ale w jaki sposob wyszczuplili jej twarz? > > . zdjecie do mediow pewnie retuszowali, ale ladnie wyglada,nawet porownywali ja do aktorki z Hoollwood Odpowiedz Link
pia.ed Re: Armenia : Polska 05.10.17, 23:27 Zachowanie polskich kibicow jak zwykle ... bez wzgledu na to w ktorym sa kraju. www.sport.pl/pilka/7,65037,22474577,polsko-polska-zadyma-podczas-meczu-z-armenia-prezydent-sopotu.html#Czolka3Img. Odpowiedz Link
xystos Re: Armenia : Polska 06.10.17, 08:14 10. kolejka (8 października): Polska - Czarnogóra (godz. 18:00) Dania - Rumunia Kazachstan - Armenia Drużyna Mecze Zwycięstwa Remisy Porażki Bilans bramek Punkty 1. Polska 9 7 1 1 24:12 22 2. Dania 9 6 1 2 19:7 19 3. Czarnogóra 9 5 1 3 18:8 16 4. Rumunia 9 3 3 3 11:9 12 5. Armenia 9 2 0 7 9:25 6 6. Kazachstan 9 0 2 7 5:25 2 Odpowiedz Link
kendo Re: Armenia : Polska 06.10.17, 09:11 niech zbieraja punkty, przydadza sie by wejs dalej.. a kibice?? wszedzie z roznych krajow zachowuja sie podobnie Odpowiedz Link
pia.ed Armenia - Polska 08.10.17, 12:46 kendo napisała: > a kibice?? wszedzie z roznych krajow zachowuja sie podobnie... W takim razie radze, abys jeszcze raz przeczytala ponizszy fragment: Pierwsze zamieszki z udziałem polskich fanów miały miejsce jeszcze przed rozpoczęciem spotkania. Przed stadionem doszło do kilku starć różnych grup kibicowskich z całego kraju. Największa zadyma wydarzyła się jednak w trakcie eliminacyjnego meczu. W pierwszej połowie na trybunie Polaków doszło do poruszenia. Starło się tam łącznie kilkudziesięciu chuliganów. Z płotu zostało zerwane kilka flag, m.in. biało-czerwona flaga jednego z mazowieckich miast. – Podeszło do nas kilku chłopaków, powiedzieli, że mamy zdjąć naszą flagę. Zamiast niej powiesili flagę ŁKS Łódź – powiedział nam świadek czwartkowych wydarzeń. Dodatkowo w pierwszej części gry kilku kibiców wypchnęło z sektora prezydenta Sopotu Jacka Karnowskiego, który w Armenii wspierał naszą reprezentację. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Armenia - Polska 08.10.17, 18:24 Ale chyba juz nie chodzi o mecz z Armenia? jaga_22 napisała: > 2:0 Odpowiedz Link
kendo Re: Czarnogóra - Polska 09.10.17, 08:25 jaga_22 napisała: > 4:2 > ech...czyli Czarnogora wygrala?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Czarnogóra - Polska 09.10.17, 09:22 No nie ,my wygraliśmy.Nie zobaczyłam,że w tytule jest pierwsza Czarnogóra. Odpowiedz Link
kendo Re: Armenia - Polska 09.10.17, 08:24 pia.ed napisała: > > kendo napisała: > > > a kibice?? wszedzie z roznych krajow zachowuja sie podobnie... > > > W takim razie radze, abys jeszcze raz > przeczytala ponizszy fragment: > > > [i]Pierwsze zamieszki z udziałem polskich fanów miały miejsce jeszcze przed roz > poczęciem spotkania. > Przed stadionem doszło do kilku starć różnych grup kibicowskich z całego > kraju. > > Największa zadyma wydarzyła się jednak w trakcie eliminacyjnego meczu. > W pierwszej połowie na trybunie Polaków doszło do poruszenia. > Starło się tam łącznie kilkudziesięciu chuliganów. Z płotu zostało zerwane k > ilka flag, > m.in. biało-czerwona flaga jednego z mazowieckich miast. > > – Podeszło do nas kilku chłopaków, powiedzieli, że mamy zdjąć naszą flagę. > Zamiast niej powiesili flagę ŁKS Łódź – powiedział nam świadek czwartkowych > wydarzeń. > > Dodatkowo w pierwszej części gry kilku kibiców wypchnęło z sektora pr > ezydenta Sopotu > Jacka Karnowskiego, który w Armenii wspierał naszą reprezentację.[/ > i] > akurat na tym meczu na innych meczach sa inne nacje , ktore rospoczynaja "rozroby" wtedy kiedy emocje sa na topie wystarczy mala "iskierka" i juz sie cos dzieje Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi wpis o narciasrkich zjazdach 29.01.18, 12:02 jaga_22 28.01.18, 18:06 Dzień przeleciał na oglądaniu narciarzy.Stoch stracił 1-sze miejsce,ale nadrobi chłopak. Wczoraj Reprezentacja Polski po raz pierwszy w historii wygrała drużynowy konkurs Pucharu Świata w Zakopanem. Drugie miejsce ze stratą 24,7 punktów zajęli Niemcy, a trzecie Norwegowie. Kamil Stoch w ostatnim skoku konkursu 141,5 metra i ustanowił nowy rekord Wielkiej Krokwi! i bardzo cieszy sukcej "orlow zimowych" sa nastepcy po A Malyszu Odpowiedz Link
xystos Re: Jagi wpis o narciasrkich zjazdach 08.02.18, 09:46 Według szwedzkich mediów w Norwegii Istnieje zorganizowany system dopingu w sportach zimowych Kategorie: SzwecjaNORWEGIARosjasportchorobydoping Źródło: youtube.com Dziennikarz szwedzkiego kanału telewizyjnego SVT Hasse Svens, który tropi sportowców za przyjmowanie dopingu, wyraził przekonanie, że w Norwegii sportowcy regularnie biorą zakazane specyfiki pod kontrolą federacji narodowej. Takie rewelacje padają w przeddzień XXIII Zimowych Igrzysk Olimpijskich w koreańskim Pjongczangu, gdzie Norwegowie mają chrapkę na wiele złotych medali. Zdaniem Szwedów norweska federacja narciarska bierze udział w dopingu sportowców, a nawet koordynuje jego przyjmowanie załatwiając stosowne zgody FIS. „Jest tylko kilku szwedzkich sportowców, którzy mają nieprawidłową morfologię krwi, więc nie można mówić o zorganizowanym systemie dopingu w naszym kraju. Dane norweskich zawodników wskazują na zorganizowany system dopingowy pod kontrolą federacji narodowej. Także w Rosji był państwowy system dopingowy, ale w Szwecji tak nie ma"- cytuje słowa Swens Expressen. Jednak w dokumencie ujawnionym przez szwedzki kanał SVT stwierdza się, że prawie połowa wszystkich medali olimpijskich w szwedzkiej drużynie narodowej od 1992 roku została wygrana przez sportowców, którzy przyjmowali leki na astmę. Ale w tym przypadku Szwecja jest daleko za Norwegią, która przez ostatnie 26 lat zdobyła prawie 70% swoich nagród olimpijskich dzięki wysiłkom narciarzy astmatycznych. Naukowcy ustalili, że stałe przyjmowanie leków na astmę oskrzelową stymuluje wzrost mięśni u ludzi. W tym samym czasie dopuszczalne dawki są dość wysokie - praktycznie i oficjalnie nikt nie potrzebuje maksymalnej ilości leków. W 2016 roku norweski narciarz Martin Jonsrud Sundbu przyjmował przez dziesięć minut więcej preparatu niż dopuszczalna dzienna dawka. Ekspert WADA (World Anti-Doping Agency) Vibeke Baker zauważyła, że była to niesamowicie wysoka dawka. „Myślę, że jeśli zawodnik jest tak chory, potrzebuje leczenia i możesz zapomnieć o medalach w zawodach narciarskich" - wyraziła swoją opinię na ten temat Baker. Doktor szwedzkiej drużyny narciarskiej, Per Andersson, nie podał dokładnej liczby zawodników zespołu przyjmującego leki na astmę, ale przyznał, że odsetek astmatyków wśród narciarzy jest znacznie wyższy niż w innych krajach. Jego zdaniem jest to spowodowane długim pobytem sportowców w górach. Andersson dodał, że wielu lekarzy szwedzkiej drużyny narodowej jest również zmuszonych do przyjmowania leków na astmę. Znany duński naukowiec Morten Hostrup powiedział dziennikarzom, że po przyjęciu dużych dawek formoterolu, który jest stosowany w leczeniu astmy, zwiększa się siła i szybkość sprintu. W Norweskiej Federacji Narciarskiej, która była wielokrotnie krytykowana za wydawanie swoim sportowcom różnych leków na astmę, w tym formoterolu, podkreślono, że wyniki przeprowadzonych badań są zbyt rozmyte i nie można ich traktować jako instrukcji do działania. Dyrektor naukowy WADA, Olivier Rabin, oszacował możliwość rewizji dopuszczalnych dawek leków: „Po pierwsze, jesteśmy zainteresowani tego typu badaniami, ale nie zawsze wystarczają one do zrewidowania przepisów. Musimy być bardzo ostrożni, musimy znać wszystkie informacje, zanim coś zmienimy." Andersson zapewnił z kolei, że szwedzki zespół narciarski stosuje maksymalne dopuszczalne dawki, która są znacznie niższa niż progi określone przez WADA. żródło:internet Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi wpis o narciasrkich zjazdach 08.02.18, 11:29 nie tylko norwegowie, rosyjscy sportowcy tez, wielu juz zabroniono udzialu w obecnych sportach w Koreii Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jagi wpis o narciasrkich zjazdach 09.02.18, 13:12 www.sport.pl/zimowe/14,162373,23002208.html#Z_MegaMT Odpowiedz Link
maria88 Re: Jagi wpis o narciasrkich zjazdach 09.02.18, 13:17 O kiucze, myslałam ,że transmisja z otwarcia igrzysk bedzie wieczorem i w polowie dopiero zaczęłam oglądać. Odpowiedz Link
pia.ed Pjongczang 2018 09.02.18, 15:02 www.sport.pl/zimowe/56,64996,23002091,pjongczang-2018-wszystko-to-czym-nie-bylo-soczi-2014-najmniejsze.html . Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 09.02.18, 15:51 a ja w ferworze obowiazkow zapomnialam , ze to dzis sie rospoczyna zimowe szalenstwo.. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 09.02.18, 23:43 A jak wchodzisz na poczte Gazety, to nie otwierasz pierwszej strony? www.gazeta.pl/0,0.html Tam od rana jest wielka reklama VISA": "Dzis zaczynaja sie Zimowe Igrzyska Olimpijskie Pjongczang 2018" kendo napisała: > a ja w ferworze obowiazkow zapomnialam , > ze to dzis sie rospoczyna zimowe szalenstwo.. > > Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 10.02.18, 15:48 pia.ed napisała: > > A jak wchodzisz na poczte Gazety, > to nie otwierasz pierwszej strony? > > www.gazeta.pl/0,0.html > Tam od rana jest wielka reklama VISA": > "Dzis zaczynaja sie Zimowe Igrzyska Olimpijskie Pjongczang 2018" > > > > kendo napisała: > > a ja w ferworze obowiazkow zapomnialam , > > ze to dzis sie rospoczyna zimowe szalenstwo.. nie, wchodze besposrednio ze strony na ktorej czytam Vistule, bo i tak trzeba sie tam logowac.. Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 10.02.18, 15:50 szwedka zdobyla zloto w biegu narciarskim, a Kowalczych na ktorym? 17?,tak mowili, , nie do konca ogladalam... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 10.02.18, 16:28 Siedem i pół kilometra „klasykiem”, zmiana nart i siedem i pół kilometra „łyżwą” - tak wyglądała pierwsza konkurencja w biegach narciarskich na tych igrzyskach. W wykonaniu Kowalczyk wyglądała tak, jak można było się spodziewać - po pierwszej części Polka była blisko najlepszych, bo choć zajmowała 13. miejsce, to do prowadzącej Heidi Weng traciła tylko 9,2 s. W drugiej części nasza dwukrotna mistrzyni olimpijska szybko zaczęła tracić kontakt z czołówką i na metę dotarła jako 17., z czasem o 1:45,9 gorszym niż zwyciężczyni, Charlotte Kalla. To nie jej metoda,teraz wystartuje 13-go. Ulubiony jej dystans - 10 kilometrów klasykiem . Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 10.02.18, 17:09 widziałem,orłom też niewyszło efekt zmiany czasu? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 10.02.18, 18:32 Raczej wyjątkowo paskudna pogoda,ale jaszcze nic straconego Pogoda była fatalna, duży mróz i wiatr który wiał jak chciał Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 07:06 SVT:s haveri – mitt under guldjakten FOTO: CARL SANDIN / BILDBYRÅN SPORTBLADETi går 12:16 SVT-duon Jacob Hård och Anders Blomquist direktrapporterade från Charlotte Kallas guldlopp – men hade tekniska problem. Då bad Blomquist om ursäkt. ”harminuters lag och halva tangentbordet har det dubbla....”, skrev experten i chatten. _________________________ dlatego też nieopłaci sie mieć telewizora i placić TV abbonament ja mam 42" monitor na scianie a nanim przeważnie coś z youtube.com od informacji są gazety i i-net,radio Pia bądź tak dobra przetłumacz ten artykuł,dziękuję. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 11:23 > dlatego też nie opłaci sie mieć > telewizora i placić TV abbonament To w koncu masz w domu telewizor czy nie masz? A jesli SVT nawalalo, to trzeba bylo przelaczyc na Danie ... Dlaczego tego nie zrobiles? Nie mam pojecia CO mam Ci przetlumaczyc ... Zawodow nie ogladam, bo sport zimowy zupelnie mnie nie interesuje. Jedyne co moge zrobic to wkleic kilka ciekawych artykulow z prasy szwedzkiej i polskiej ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 11:31 Samtidigt som Sveriges fanbärare Niklas Edin tågade in med den svenska flaggan på OS-arenan genomfördes en kupp på läktaren. Två personer utklädda till USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-un skapade stort rabalder. www.expressen.se/sport/os-2018/kastas-ut-ska-polisanmalas/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 12:11 www.sport.pl/zimowe/7,64996,23008268,pjongczang-2018-adam-malysz-po-4-miejscu-kamila-stocha-i-stefana.html#Z_BoxSportLink Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 12:12 niemam telewizora od 1995 roku- -zatwardzialec zemnie,poprzednio monitor podpiety do Sat anteny,obecnie do szybkiego internetu,wiadomosci z świata mam zanim sie je opublikuje tyle że po zagranicznemu. Pzdr. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 13:14 xystos napisał: > nie mam telewizora od 1995 roku Ale kendo na pewno ma ... czyzby zabraniala Ci patrzec? Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 13:36 dorabiasz u Radio Tjänsten ?(żart) Kendo i ja mamy wspólny monitor, chcemy zmienić na wiekszy ale w Szwecji sie nieda a ja już do Berlina niepojade,może via OSKAR ? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 14:13 xystos napisał: > > Kendo i ja mamy wspólny monitor > Czyli bijecie sie o patrzenie na swoje programy? sport.onet.pl/pjongczang-2018/skoki-narciarskie/niemieckie-media-gorzkie-skoki-polakow-brutalne-rozczarowanie-huli/xghysw0 Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 11.02.18, 16:41 niebijemy sie,Kendo ma zielony pas w juitsu i ja sie nieodważe z nią zadzierać,wole patrzeć na to ona patrzy. Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 12.02.18, 08:36 Xystos ales napisal i zrobil ze mnie bojowa forumke... Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 12.02.18, 17:03 Na Igrzyskach Olimpijskich w Pjongczangu wybuchła nagła epidemia, spowodowana norowirusami powodującymi u zarażonych ciężkie wymioty i biegunkę. Władze zdecydowały się na zwolnienie ponad 1000 pracowników ochrony, którzy mieli nadzorować przebieg olimpiady, i zastąpiły ich 900 żołnierzami. zmianynaziemi.pl/wiadomosc/epidemia-norowirusow-na-igrzyskach-olimpijskich-w-pjongczangu-wojsko-zastepuje-pracownikow Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 13.02.18, 01:32 Norowirusy? To kräksjuka ... Wlasnie skonczyla sie w Szwecji, wiec przeniosla sie do Korei... ................................................................ Przy okazji artykul o tym, ze bobsleista zapamnial maski ochronnej ... Odpowiedzieli na to dyskutanci: Czy on sam tam był ?Trenerzy ,opiekunowie zwiedzją Koreę? Za swoje pojechali? Działacze pojechali tam na wycieczkę i Dudzie dupe lizać zamiast opiekować się zawodnikiem. Maskę to za zawodnikiem powinien szanowny Prezes nosić bo się na "krzywy ryj" przejechał do Koreii. Za brak nadzoru nad całą masą trenerów i działaczy Pana Prezesa powinni wsadzić w samolot i ciupasem zawieżć do Polski i wont na zieloną trawę. Ciekaw jestem ilu jest sportowcow wyslanych na olimpiade a ilu dzialacz trenerow i.t.p ludzi niezbednych aby sportowcy mogli wystartowac. tylu dzialaczy jedziedzie na wycieczke to przy okazji zwiedzania niech przypilnuja mu maske sport.onet.pl/pjongczang-2018/saneczkarstwo/michal-jasnosz-sochowicz-mysli-bog-wie-o-czym/cfbcx8l Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 13.02.18, 12:08 Można sobie wyobrazić co czuł saneczkarz,130km/na godz w taki mróz. W Pjongczangu, gdzie trwają zimowe igrzyska olimpijskie, norowirus nadal nie daje za wygraną. Odnotowano kolejne przypadki zachorowań. Są też jednak dobre wiadomości - Koreańczycy znaleźli przyczynę powstawania wirusa. Najprawdopodobniej spowodowała go skażona woda. Takie są wyniki wstępnych badań, jakie przeprowadziło Koreańskie Centrum Kontroli i Zapobiegania Chorobom. Wśród osób, u których stwierdzono wirus, nie ma żadnych sportowców, uczestniczących w igrzyskach olimpijskich w Pjongczangu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 13.02.18, 13:56 KLASYFIKACJA MEDALOWA www.sport.pl/zimowe/7,64996,23017545,pjongczang-2018-niemcy-liderem-klasyfikacji-medalowej.html#Z_MegaMT Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 13.02.18, 18:08 noo patrzaj do czego drang nach osten doprowadzić może jeno patrzeć a germańcy do Korei VolksWageny eksportować będą a polscy sportowcy dobrze wychowani,niezaborczy i skromni. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 13.02.18, 19:25 xystos napisał: > a polscy sportowcy dobrze wychowani,niezaborczy i skromni. Masz rację, nawet o medale nie walczą ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 16.02.18, 15:31 Ktorys z kolei zloty medal dla Szwecji ... Przyznaje sie bez bicia, ze na zawody olimpijskie w ogole nie patrze, czasem tylko czytam cos w prasie. www.gp.se/sport/os-guld-till-frida-hansdotter-1.5187074 Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 16.02.18, 17:49 "Przyznaje sie bez bicia, ze na zawody olimpijskie w ogole nie patrze, czasem tylko czytam cos w prasie." przyznaj się że niemasz "5" piątki, nieinteresuje cię sport" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 00:07 xystos napisał: > przyznaj się że nie masz "5" piątki, nie interesuje cię sport" > TV 5 nie jest zadnym sportowym kanalem ... to przypadek, ze akurat transmituja Olimpiade Zimowa. Masz racje, sport zupelnie mnie nie interesuje, ale poniewaz kibicuje Szwecji, wiec czytam jak idzie sportowcom tego kraju. Dowiedzialam sie, ze panie zdobyly cztery zlote medale, a panowie jak dotad zadnego. www.expressen.se/sport/os-2018/de-motbevisar-alla-som-forsokt-stoppa-kvinnor/ . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 00:36 www.gp.se/sport/svenska-damerna-%C3%A4r-b%C3%A4st-i-hela-v%C3%A4rlden-1.5188485 De svenska damerna är bäst i hela OS och toppar medaljligan före Nederländerna och Tyskland. Med sammanlagt fyra guld och ett silver toppar Sverige medaljligan före Nederländerna (tre guld, två silver och två brons) och Tyskland (tre guld, två silver och ett brons). I den totala medaljligan, med herrar inräknade, är Sverige sexa. Sveriges OS-rekord är från Turin 2006 då det blev sju guld, två silver och fem brons. Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 07:55 Charllote Kalla zdobyla zloto i srebro, tez na zjezdzie nart byla mila zlota niespodziana.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 10:54 Mamy paru dobrych skoczków,a nawet bardzo dobrych. Zobaczymy jak dziś wypadną. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 11:34 kendo napisała: > Charllote Kalla zdobyla zloto i srebro, > tez na zjezdzie nart byla mila zlota niespodziana.. > > No to teraz rozumiem, czym kendo byla tak zajeta, ze nie miala czasu ogladac transmisji z Kopenhagi a ceremonia byla naprawde czyms niezwyklym nigdy przedtem czegos takiego nie pokazywali ... . Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 12:20 www.przegladsportowy.pl/igrzyska-olimpijskie/pjongczang-2018/wystepy-polakow/pjongczang-2018-polscy-sportowcy-ciesza-sie-igrzyskami-i-odnosza-sie-do-krytyki/32jlqlt chociaz jede brązowy medal by z gołą d..ą do domu niewracać. Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 14:28 widziałem,czekam na drugą połówkę dobrze by było gdyby polacy do kraju chociaż z jednym medalem wracali. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 15:15 Mamy złoto,To jest 3-cie złoto Kamila Stocha Mistrzostw Olimpijskich. Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 20:13 gratulacje dla Kamila a Justyna jak pobiegla?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 17.02.18, 21:41 sportowefakty.wp.pl/pjongczang-2018/738454/gorzkie-slowa-justyny-kowalczyk-walczymy-jako-manufaktura-z-profesjonalistami Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 18.02.18, 11:32 sport.tvp.pl wzrúszyłem się okrutnie Mazurka słuchając terminarz transmisji na stronie Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 18.02.18, 12:16 teraz drużynowe skoki treningowe, bez polaków gdyż ci już sie zakwalifikowali. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 18.02.18, 12:37 W tym sporcie nigdy nie moglam sie polapac ...choc przyjemnie chwilke popatrzec W turnieju startuje 10 drużyn, które najpierw rywalizują ze sobą w systemie kołowym. Do drugiej fazy turnieju awansują cztery najlepsze zespoły. sport.tvp.pl/igrzyska/36059478/curling-szwedki-nadal-niepokonane Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 18.02.18, 14:03 w tym sporcie trzeba mieć dużą wprawę i talent w sprzątaniu/zamiataniu,twoja Serbka tež na olimpiadę pojechała? Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 18.02.18, 15:39 a teraz będą akrobatyczne skoki na nartach,szkoda że smartphon ma tylko 5" Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 19.02.18, 12:38 Szanse Polakow ... www.sport.pl/zimowe/56,64996,23041357,pjongczang-2018-mistrzowie-swiata-chca-skoczyc-po-kolejny-medal.html#Z_BoxSportImg Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 19.02.18, 14:12 Kot, Hula, Kubacki i Stoch - w takiej kolejności Polacy będą skakać po medal w konkursie drużynowym na dużej skoczni. Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 19.02.18, 17:05 Złoto i Brąz a wiec niegołodupcy do kraju wracać będą,dobra nasza DZIĘKUJEMY Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 19.02.18, 17:38 Niewiele brakowało do srebra,ale i tak dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018/jazda figurowana lodzie 20.02.18, 09:00 www.youtube.com/watch?v=xKkVETYgTfscudnosci Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018/jazda figurowana lodzie 20.02.18, 10:41 igrzyska.tvp.pl zaraz ceremonia wręczania medali Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018/jazda figurowana lodzie 20.02.18, 11:24 Magda Warakowska druga i przeszła dalej,huuura. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 program 21/2 sroda 21.02.18, 11:35 www.sydsvenskan.se/2018-02-08/direktrapport-senaste-nytt-fran-vinter-os Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 medale 21.02.18, 12:19 Czy ktos moze zamiescic tabele kto i ile zdobyl medali? www.skd.se/2018/02/21/silver-for-sverige-i-stafetten/. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pjongczang 2018 medale 21.02.18, 13:09 www.przegladsportowy.pl/igrzyska-olimpijskie/pjongczang-2018/tabela?tid=9089n www.sport.pl/zimowe/14,162373,23050059.html#Z_MegaMT Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 21.02.18, 18:59 Sevilla - Manchester U dziś wieczorem 20:30 sport.tvp.pl Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 medale 22.02.18, 19:13 Zryw ostatniej Szwedki w sztafecie zapewnil srebrny medal (czy cos w tym rodzaju,bo nie ogladam). www.sydsvenskan.se/2018-02-22/sa-sakrade-sverige-silvret-se-obergs-monsterupphamtning Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 medale 23.02.18, 13:56 Zloty medal w sztafecie meskiej ... szosty zloty medal dla Szwecji www.sydsvenskan.se/2018-02-23/os-guld-till-sverige-i-herrstafetten Odpowiedz Link
pia.ed Pjongczang 2018 medale 23.02.18, 14:28 www.skd.se/2018/02/23/myhrer-och-hansdotter-gar-for-guld-igen/ Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 23.02.18, 19:05 no to niemce mają srebrny medal zagwarantowany,w niedzielę w meczu z rosjanami będą mieli szansę na złoty medal w hokeju. oglądałem transmisje Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 23.02.18, 21:50 25go w niedzielę od 06:10 transmisja z Justyną Kowalczyk na 30km. stylem klasycznym, nastawcie budziki,warto. Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 24.02.18, 13:05 za chwilke mecz miedzy Rep.Czeska a Kanadą o brązowy medal w hokeju igrzyska.tvp.pl ooj bedzie nepięcie Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 medale 24.02.18, 13:10 bardzo duza niespodzianka Kadadyjczyc o braz beda grac, zawsze zloto mieli... Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 24.02.18, 14:14 "czarnym koniem" są Niemcy tak wysoko nigdy przedtem niebyli jutro grają o złoto z rosjanami wezmą odwet za Stalingrad? Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 25.02.18, 07:32 po trzech tercjach dających 3-3 czekamy na złotą dogrywkę Justyna Kowalczyk od startu na siódmym miejscu ale biegnie lekko oszczędza siły na finisz? Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 medale 25.02.18, 09:11 dla Rosji złoto dla Niemiec srebro a dla Kanady brąz Norweska emerytka zajeła miejsce Polskiej emerytki Szwedzką emerytkę zastąpila na podium jej mlodziutka rodaczka. Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 medale 25.02.18, 09:28 w hokeju czesi tez byli dobrzy, a tu niespodzianka,zostali bez medalu, Kanada brazem sie cieszy,choc zawsze mieli zloto.. dla Justyny zycze sil do finiszu Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 medale 25.02.18, 12:27 Szwecja podskoczyla wczoraj w klasyfikacji z siodmego na szoste miejsce, ma 7 zlotych medali, ale panowie biegnacy na nartach spotkali sie z niesamowita krytyka, bo co Olimpiada to zdobywaja mniej medali ... > www.przegladsportowy.pl/igrzyska-olimpijskie/pjongczang-2018/tabela?tid=9089n > www.sport.pl/zimowe/14,162373,23050059.html#Z_MegaMT Odpowiedz Link
pia.ed Pjongczang 2018 Zakonczenie dzis ... 25.02.18, 13:04 www.skd.se/2018/02/25/nu-avslutas-sveriges-basta-os/ Odpowiedz Link
xystos Re: Pjongczang 2018 Zakonczenie dzis ... 25.02.18, 13:29 dobra zmiana pokoleń po Kalla czas na Nilsson Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 Zakonczenie ... 25.02.18, 15:05 www.sydsvenskan.se/2018-02-25/vinter-os-fick-en-pampig-avslutningsceremoni www.sydsvenskan.se/2018-02-25/de-borde-fatt-os-medalj Odpowiedz Link
pia.ed Pjongczang 2018 ... 25.02.18, 19:49 Widac, ze wszyscy sa przemeczeni po trudach Igrzysk Olimpijskich ***** Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 ... 26.02.18, 10:08 pia.ed napisała: > > Widac, ze wszyscy sa przemeczeni po trudach Igrzysk Olimpijskich > > ***** strefa czasowa tez wplywa ujemnie, jedzonko tez,choc moze maja serwowane europejskie menu to przeciez karmione zwierze tamtejsza pasza czy trawa... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pjongczang 2018 ... 26.02.18, 13:00 Musialam w jakis sposob opuscic pierwsze zdanie, w ktorym napisalam, ze dzis pustki na Vistuli ... Nie chodzilo mi o zawodnikow, tylko o nasze panie i pana, ktorzy zmeczyli sie bardzo PATRZENIEM pia.ed napisała: > Widac, ze wszyscy sa przemeczeni po trudach Igrzysk Olimpijskich > > ***** Odpowiedz Link
kendo Re: Pjongczang 2018 Zakonczenie dzis ... 26.02.18, 10:07 xystos napisał: > dobra zmiana pokoleń > po Kalla czas na Nilsson > Kalla moze jeszcze ze dwa sezony utrzymywac sie na topie, jest dobrze trenowana .. Odpowiedz Link
kendo Re: J.Kowalczyk w szwedzkim szpitallu 02.03.18, 21:05 www.expressen.se/sport/langdskidor/uppgifter-kowalczyk-pa-sjukhus-i-sverige/ miala uczestniczyc w Vasalopp,(co roczny wyscig nartowy,kazdy moze brac w nim udzial) Vasaloppet 2015r uczestniczyla i wygrala zaatakowana Noroviruset z Koreii i OS i Pyeongchang. polozono ja w szpitalu o obecnym Vasaloppet www.expressen.se/sport/langdskidor/vasaloppet-2018-allt-du-behover-veta/ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: J.Kowalczyk w szwedzkim szpitallu 13.03.18, 19:32 Kamil Stoch ponownie nie miał sobie równych. Tym razem trzykrotny mistrz olimpijski wygrał konkurs indywidualny w Lillehammer i powiększył swoją przewagę w klasyfikacji generalnej cyklu Raw Air. Na drugim miejscu podium uplasował się Dawid Kubacki, a na trzecim Robert Johansson. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: zloci skoczkowie 13.03.18, 23:29 Gratulacje dla Polskich skoczkow - latajacych w powietrzu?. Odpowiedz Link
xystos Re: zloci skoczkowie 14.03.18, 05:33 www.fotbollskanalen.se/svenska-cupen-1/fruktansvarda-skadan-nyholms-ben-gar-rakt-av/ takie wypadki niepowinny mieć miejsca Miłego Dnia Nam Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: zloci skoczkowie 14.03.18, 09:05 xystos napisał: > www.fotbollskanalen.se/svenska-cupen-1/fruktansvarda-skadan-nyholms-ben-gar-rakt-av/ > > takie wypadki niepowinny mieć miejsca > > Miłego Dnia Nam Życzę > ufffffffff, ciekawe jak dlugo bedzie rekonwalensentem?? zlamania dlugo sie odczuwa Odpowiedz Link
kendo Re: zloci skoczkowie 14.03.18, 09:06 brawo dla skoczkow Polskich, ciekawam,jak dlugo bedzie trwac ich passa, i czy wycofaja sie ,jak poprzednik Malysz w" kwiecie slawy" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: zloci skoczkowie 15.03.18, 18:24 Kamil Stoch jest liderem po pierwszej serii konkursu Pucharu Świata w skokach narciarskich w Trondheim. Prowadzący w klasyfikacji generalnej i cyklu Raw Air Polak wylądował na 146. metrze, ustanawiając rekord obiektu. Drugi jest Norweg Robert Johansson - 145,5 m. Stoch jako jedyny z całej stawki skakał z belki startowej numer jeden. Pozostali zawodnicy oddawali próby z podwyższonego o jeden stopień rozbiegu. Trzeci na półmetku jest Austriak Stefan Kraft - 134 m. Z biało-czerwonych w czołowej "10" plasuje się jeszcze Dawid Kubacki, który po uzyskaniu odległości 135,5 m jest ósmy. Wszyscy pozostali reprezentanci kraju także zakwalifikowali się do drugiej serii. Maciej Kot zajmuje 11. miejsce - 135,5 m, Piotr Żyła 14. - 134,5 m, Stefan Hula 17. - 130 m, a Jakub Wolny 27. - 127,5 m. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: zloci skoczkowie 16.03.18, 21:41 Petarda. To była prawdziwa petarda w wykonaniu Kamila Stocha. Polak skoczył 242 metry na największej skoczni świata i wygrał prolog turnieju Raw Air w Vikersund. Drugie miejsce zajął Robert Johansson (232,5 metra), a trzecie Andreas Stjernen (236 metrów). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: zloci skoczkowie 18.03.18, 18:29 Kamil Stoch z Pucharem Świata,zdobył Kryształową Kulę Odpowiedz Link
jaga_22 Re: zloci skoczkowie 25.03.18, 13:59 www.sport.pl/skoki/7,65074,23187958,ps-w-skokach-narciarskich-kamil-stoch-wielki-mistrz-klasyfikacja.html#Z_MTstream Odpowiedz Link
xystos Re: zloci skoczkowie 14.04.18, 20:04 TVP Wrocław Widzew - Legia 2-1 trzy bramki w pierwszej połówce swiadczy że to dobry mecz, mecz trwa Odpowiedz Link
xystos Re: zloci skoczkowie 15.04.18, 05:44 TVP Wrocław Widzew - Legia 3-2 bravo Łódzkie Psy Odpowiedz Link
xystos Re: zloci skoczkowie 16.05.18, 14:10 www.svt.se/sport/fotboll/guide-vm-2018/ terminaż MŚ w Moskwie w SVT i w TV4 to są wolne kanały bez dodatkowych opłat Odpowiedz Link
pia.ed Za drogie noclegi w Rosji ... 28.05.18, 22:01 Jak opisał na łamach dziennika "Goeteborgs Post" rosyjscy hotelarze podnieśli ceny w sposób "brutalny i nie do przyjęcia dla cywilizowanego świata". - Chodzi przede wszystkim o tańsze miejsca jak motele i hostele, w których podczas pierwszej rezerwacji cena wynosiła 50 euro za noc, a później z dnia na dzień otrzymywaliśmy wiadomość, że jest to nagle 350. Według naszych obliczeń najtańsza podróż ze Szwecji na jeden mecz w Rosji to koszt, co najmniej 1500 euro, lecz licząc bardzo skromnie i ostrożnie - wyjaśnił. W odpowiedzi na malejące zainteresowanie kibiców szwedzka federacja piłkarska Sv postanowiła sfinansować strefy kibica w największych miastach kraju. W Sztokholmie i Goeteborgu będzie można oglądać mecze „Trzech Koron” na stadionach, a w Malmoe czy Umea na głównych rynkach miast. Szwedzkie puby natomiast już przyjmują rezerwacje na mecze i zapowiedziały, że ceny piwa pozostaną bez zmian, czyli na poziomie 3-8 euro w zależności od prestiżu i standardu lokalu. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 13.06.18, 22:13 Wklejam, bo chce sprawdzic czy mial racje ... Dyskutanci mu nie wierza... www.sport.pl/mundial/7,154361,23536331,mundial-2018-jose-mourinho-wytypowal-kiedy-polska-odpadnie.html#Z_BoxGDImgS1 Zdaniem szkoleniowca wicemistrzów Anglii w grupie H, w której rywalizować będą Polacy, najlepszy okaże się Senegal. Tuż za nim znajdą się biało-czerwoni, trzecia będzie Kolumbia, a ostatnia Japonia. W grupie G według Mourinho wygrają Anglicy, a to oznaczałoby, że w 1/8 finału zagrają z zespołem Adama Nawałki. Tam - według Portugalczyka - przegramy z Anglikami. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 14.06.18, 21:00 jutro Iberyjskie derby,sympatie po stronie żeglarzy lecz inqwizytorzy są lepsi patrzcie o 20:00 Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 15.06.18, 08:28 zobaczymy,jaki wynik bedzie.. czy kraj nasz wejdzie dalej?? Odpowiedz Link
maria88 Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 15.06.18, 13:46 Bardzo lubię oglądać dobre mecze. Szkoda mi tych Arabów,że przegrali z Rosją. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 15.06.18, 19:18 mnie ich nieszkoda-to najbardziej nietolarencyjny kraj na świecie kraj którego władca i wachabidzcy mułłowie finansowo wspierają terroryzm,kraj w którym sport to jedynie pieniądze,kraj w którym nielubi się Psów. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 15.06.18, 22:04 Portugalia-Hiszpania 3:3 moim zdaniem piękny mecz, niewyobrażam sobie by na tym Mundialu ktokolwiek zagrał piękniejszy mecz. Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 16.06.18, 08:32 xystos napisał: > Portugalia-Hiszpania 3:3 > > moim zdaniem piękny mecz, > niewyobrażam sobie by na tym > Mundialu ktokolwiek zagrał > piękniejszy mecz. > typowalam,ze portugalia wygra a tu remisss... Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Sobotnie wyniki 16.06.18, 23:30 Francja wygrała z Australią, Dania z Peru, a Chorwacja z Nigerią. Punkty straciła jednak Argentyna, której do zwycięstwa nie poprowadził Leo Messi. Trzeci dzień mundialu dostarczył kibicom wielu emocji. Czwarty zapowiada się jeszcze ciekawiej. Więcej: www.sport.pl/mundial/7,154361,23550045,mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-podsumowanie-trzeciego-dnia.html#BoxGDImgM2 . Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 16.06.18, 08:31 maria88 napisała: > Bardzo lubię oglądać dobre mecze. > Szkoda mi tych Arabów,że przegrali z Rosją. a tesciowa sie cieszy, ze oni przegrali Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 17.06.18, 00:42 6c meb cz za nami zaden ieinpobnuje,polacy przepadna gdyz sa je szcze sla bsi,powinni grac w mo kieta. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 17.06.18, 10:55 17 Czerwca, 14:0 Kostaryka - Serbia __________________________ 17 Czerwca, 20:00 Brazylia - Szwajcaria _______________________ 17 Czerwca, 17:00 Niemcy - Meksyk __________________________ dziś tylko trzy mecze,mniej męczące dla kibicow. Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 17.06.18, 11:10 e tam Xystos, niech by weszli do cwierc finalow... ablo niech nawet wygraja, oj maja sobie "choby" swieto przed telewizornia pewnie naw z piwkiem /wishki, nocki nie przespane.. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 17.06.18, 12:44 od 14:00 heyamy Braciom Serbom głośno coby namiot na Stadionem Narodowym podnosiło Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Jose Mourinho wytypował... 18.06.18, 08:30 18.06.2018 14:00 Szwecja - Korea Południowa (TVP 1, TVP Sport, TVP 4K) _________________________ jeżeli Szwedzi przegrają to jako pierwsza drużyna z Skandynawi. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018. Szwecja - Korea Poludniowa 18.06.18, 09:04 To chyba bedzie pierwszy mecz Szwecji? Jakie ma szanse wg expertow? xystos napisał: 18.06.2018 14:00 Szwecja - Korea Południowa (TVP 1, TVP Sport, TVP 4K) > jeżeli Szwedzi przegrają to jako pierwsza drużyna ze Skandynawii. > Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 Szwecja - Korea Poludniowa 18.06.18, 09:27 Sztaby szkoleniowe Niemców, Szwedów i Meksyku, czyli rywali grupowych Korei Południowej, mogły mieć utrudniony zadanie podczas analizy Azjatów. Reprezentanci Korei Południowej podczas przygotowań do mundialu w Rosji zmieniali numery na koszulkach. Dlaczego? - Specjalnie zmieniłem numery na koszulkach moich piłkarzy w meczach towarzyskich na treningach. Wiem, że Europejczycy mają problem z odróżnieniem azjatyckich twarzy - oznajmił Shin Tae-yong, selekcjoner kadry. Przypomnijmy, że pod koniec marca Polska wygrała z Koreą 3:2. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018. Szwecja - Korea Poludniowa 18.06.18, 09:42 typuję Szwecja zajmie trzecie miejsce w swej grupie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018. Szwecja - Korea Poludniowa 18.06.18, 12:42 Sverige slår Sydkorea i längden Sverige har ett av VM:s allra längsta lag. Det kan bli avgörande mot Sydkorea. Inför måndagens VM-premiär har blågult slipat på fasta situationer bakom stängda dörrar. – Vi är ganska välväxta. Kan vi utnyttja det blir det en stor nyckel för oss, säger lagkaptenen Andreas Granqvist. . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018. Szwecja - Korea Poludniowa 18.06.18, 15:09 Dobrze Xystos,że napisałeś że Szwecja gra,to oglądam a razie 0:0 Od dziś zacznę oglądać. Odpowiedz Link
pia.ed Kibice nie dolecieli na mecz - lot odwolany 18.06.18, 15:13 www.expressen.se/sport/fotbollsvm/just-nu-svenska-fans-strandsatta-pa-arlanda/ Resan är en paketresa som anordnas av "Watch it live" och resebyrån "Big Travel" där man erbjuder resenärerna resa tur och retur till Nizjnij Novgorod över dagen för att se matchen och sedan åka tillbaka på kvällen. Resan beskrivs av Watch it live som en ”oslagbar drömresa på 15 timmar” som skulle innefatta champagnefrukost, matchbiljett och tre rättersmiddag med drycker på flyget hem. Priset ligger på 14 995 kronor enligt Wath it lives hemsida. . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kibice nie dolecieli na mecz - lot odwolany 18.06.18, 15:23 Szwedzi mogą się na razie cieszyć jest 1 : 0 Odpowiedz Link
xystos Re: Kibice nie dolecieli na mecz - lot odwolany 18.06.18, 15:59 bramka z karnego niesmakuje jak ta z gry,następnym przeciwnikiem będą głodni i wkurzeni niemcy,a Meksyk rozjedzie Koreę Płd.,wychodzi nato że Meksyk wyjdzie z grupy jako pierwsza drużyna. jakie Piwko pijesz pod fotbol? Odpowiedz Link
maria88 Re: Kibice nie dolecieli na mecz - lot odwolany 18.06.18, 16:28 Gratulacje dla Szwedów. Fajny był mecz do oglądania. Odpowiedz Link
kendo Re: Kibice nie dolecieli na mecz - lot odwolany 18.06.18, 17:08 nie ogladam, slucham emocjonalnie ogladania meczu przez Xystos.. szwedzi sie ciesza na razie, zobaczymy,jak daleko "zakopia sie" Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 18.06.18, 20:24 Mecz Szwecja - Korea Poludniowa ogladalam przez ostatnie 5 minut, bo moje zainteresowanie sportem jest zerowe. Widzialam jak kolega pocieszal niskiego Koreanczyka, ktory prawdopodobnie spowodowal rzut karny. Podobalo mi sie, jak podszedl do nich Szwed, ktory objal ich obu w gescie wspolczucia ... . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 19.06.18, 05:29 Modliszka też wyraża objawy współczucia pożerając ojca jej dzieci,jej sukcesu. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 19.06.18, 05:37 Kolumbia - Japonia (14:00) Polska - Senegal (17:00) oby powiew szczęścia Orłom z Polski pod skrzydła wiał z Murzynami nigdy nic niewiadomo Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 19.06.18, 06:46 Być może polska reprezentacja w piłce nożnej, grająca jutro mecz z reprezentacją Senegalu w trakcie trwającego właśnie Mundialu w Rosji, będzie musiała nie tylko stawić czoła piłkarzom, ale też szamanom, których wynajęła senegalska federacja. innemedium.pl/wiadomosc/czy-szamani-i-czarna-magia-zapewnia-senegalowi-sukces-na-mundialu-w-rosji Polskim fanom pozostaje jedynie modlitwa,szczera a żarliwa. Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 19.06.18, 08:14 podbnie moje zainteresowanie jest nikle, choc nie raz wyrywkowo cos obejze,jak mecz jest bardzo ciekawy ladny gest szwed zrobil dla przeciwnika pia.ed napisała: > > Mecz Szwecja - Korea Poludniowa ogladalam przez ostatnie 5 minut, > bo moje zainteresowanie sportem jest zerowe. > > Widzialam jak kolega pocieszal niskiego Koreanczyka, ktory prawdopodobnie spowo > dowal rzut karny. > Podobalo mi sie, jak podszedl do nich Szwed, ktory objal ich obu w gescie wspo > lczucia ... > > . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 19.06.18, 11:58 kendo napisała: > ladny gest szwed zrobil dla przeciwnika pia.ed napisała: > > Podobalo mi sie, jak podszedl do nich Szwed, ktory objal ich obu w gescie wspolczucia... > > >>> Masz racje kendo, to byl ladny i wzruszajacy gest, godny sportowca o duzej dozie empatii ... ................................................................................................ Po meczu kiedy Niemcy przegrali, "Bild" skrytykowal jednego z niemieckich zawodnikow, ze na usilna prosbe malego chlopca dal mu autograf i zrobil z nim selfie usmiechajac sie, podczas kiedy inni zawodnicy po przegranej pobiegli do szatni... Polska wersja tego wydarzenia nadala artykulowi tytul: "Prasa niemiecka krytykuje karygodne zachowanie zawodnika" Na to odpowiedzieli polscy dyskutanci, ze to wlasnie byl przyklad "sportowego zachowania zawodnika", bo co maly chlopiec jest winny, ze Niemcy przegrali? On pragnal autografu i zdjecia ze swoim idolem, i to uczynilo go szczesliwym... A w ogole "Bild" to najgorszy z niemieckich szmatlawcow, a nie zadna "prasa niemiecka" . Odpowiedz Link
maria88 Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 19.06.18, 12:42 Dzisiaj o 17 tej Polska - Senegal ale chce obejrzec mecz z pózniejszymi przeciwnikami Polaków o godz.14-tej Kolumbia-Japonia. Mam nadzieje,że Polacy zagrają dobrze. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 19.06.18, 18:22 zaklęcia Senegalskich Szamanów mocniejsze niż moje modły Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 19.06.18, 22:50 xystos napisał: > zaklęcia Senegalskich Szamanów > mocniejsze niż moje modły > Ogladalam mecz, wprawdzie nie od poczatku, ale bylo jeszcze 0 : 0. Lewandowski sie zblaznil z tego co w widzialam ... a szwedzki komentator tez duzo mowil o Lewandowskim... Senegalczycy byli duzo szybsi niz Polacy, a ich bramkarz fenomenalny. Nie czytalam jeszcze co o Polakach pisze prasa, bo jest u mnie Patrik i nie mialam dostepu do kompa... . . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 19.06.18, 23:05 www.sport.pl/mundial/56,154361,23566818,mistrzostwa-swiata-2018-przegrali-wszyscy-ale-nie-wszyscy.html#MTstream Kim byl Thiago Cionek? Myslalam ze w druzynie byli sami Polacy ... . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 20.06.18, 00:14 Adam Nawałka na konferencji prasowej po przegranym 1:2 meczu z Senegalem długo mówił o błędach polskiej drużyny. - Skrzydła nie funkcjonowały, nie potrafiliśmy rozegrać piłki, to nie była ta dynamika, bramki padły po naszych błędach - usłyszeliśmy. Trener tłumaczył też ofensywne ustawienie drużyny. www.sport.pl/mundial/7,154361,23566156,mundial-2018-polska-senegal-adam-nawalka-skrzydla-nie-funkcjonowaly.html#BoxGDImgM3 . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 20.06.18, 04:41 a niemówił że gracze grali w zaciasnych kalesonkach które uwierając ograniczały ruchy polskich orłów? Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Polska wchodzi do gry 20.06.18, 14:21 Portugalia-Maroko 1:0 jak dotąd pokaz wyższej szkoły baletu futbolowego,aż się chce patrzeć. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 - Kibice z Senegalu po meczu ... 20.06.18, 14:55 To, co zrobili kibice Senegalu po zwycięstwie ich drużyny nad reprezentacją Polski, wzbudza podziw i szacunek. Ciesząc się z sukcesu Lwów Terangi, Senegalczycy nie zapomnieli posprzątać sektora, który zajmowali. Ich klasa i kultura osobista budzi podziw, a nagranie ze "sprzątania" staje się hitem internetu ... www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/kibice-senegalu-zrobili-to-po-meczu-z-polska-nagranie-zaskakuje/e4yej4m Podobne sceny są często (tak był i po meczu z Kolumbią) udziałem fanów Japonii. Zachowanie kibiców zarówno jednej jak i drugiej drużyny zaskakuje wielu internautów, choć tak naprawdę powinno być normą. Tylko porownac, kiedy polscy kibice pojechali do Norwegii kilka lat temu na mistrzostwa zimowe w skokach na nartach. Po wyjezdzie Polakow prasa norweska napisala, ze takiej ilosci butelek po wodce ktora polscy kibice zostawili na stoku, nigdy w historii skokow nikt nie widzial . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu po meczu ... 20.06.18, 15:03 ale w biegach narciarskich norweżki oszukiwały,blokowały i w ogóle pogrążyły do tej pory dobre mniemanie o norweskich sportowcach. Niezapomnij że AGORA swe gniazdo ma w Norwegi,na mnie ich rewelacje niedziałają a rodacy w kraju niewiedzą co to jest,i dobrze. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali... 20.06.18, 15:50 Widze ze piwko w tym upale zle wplywa na zdolnosc logicznego myslenia ... bo tu nie chodzilo o norweskich, chinskich czy afrykanskich skoczkow, czy oszustwa norweskich biegaczek tylko o zaswinianie zbocza zostawieniem przez polskich kibicow butelek po wodce w ilosci, ktorej Norwedzy dotad nie widzieli... Wiadomosc te przeczytalam w szwedzkiej prasie, wiec chyba Angora nie ma z tym wiele wspolnego? . xystos napisał: > ale w biegach narciarskich norweżki oszukiwały,blokowały > Niezapomnij że AGORA swe gniazdo ma w Norwegi,na mnie ich rewelacje nie działają a rodacy w kraju niewiedzą co to jest,i dobrze. > Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 20.06.18, 19:32 oczywiście Pia masz rację ale nagonka na Polaków trwa już ładne kilka lat,można przykleić łatkę Polakom z powodu zachowania sie polskich kibiców, zwróć uwagę na zachowanie się kibiców innych nacji albo weekend turystów z np. Angli w Krakowie i w Pradze. ta nagonka nic dobrego heiterom niewróży. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 20.06.18, 19:36 Iran-Hiszpania typuję że Hiszpania wygra i podobnie jak Portugalia będzie mieć po cztery punkty. miłego oglądania Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 - Tragiczny final ogladania meczu 20.06.18, 22:25 www.fakt.pl/wydarzenia/polska/dzialdorow-tragedia-po-meczu-polski-z-senegalem-kobieta-pchnela-nozem-partnera/ynzhezs Tragiczny finał oglądania meczu polskiej reprezentacji. W Działdowie kobieta rzuciła się z nożem na swojego konkubenta i kilkakrotnie go dźgnęła. Okazało się, że była pijana, miała 2,5 promila alkoholu we krwi... Kiedys to po przegranym meczu wyrzucano telewizor przez okno ... Teraz czasy sie zmienily . . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Tragiczny final ogladania mec 21.06.18, 16:07 macę przez okno też wyrzuciła? Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 21.06.18, 20:53 Argentyna-Horwacja 0:0 do przerwy,równy mecz sprawa otwarta trudna do przewidzenia Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 21.06.18, 22:10 Argentyna-Horwacja 0:3 Horwaci dominowali drugą połowę i wygrali sprawiedliwie,to niebył Cud. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 22.06.18, 09:45 www.google.se/search?q=mundial+2018+wyniki&oq=mundial+2018+wyniki&aqs=chrome..69i57j69i60j0l3.26381j1j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#sie=m;/g/11f4qdx7vy;2;/m/030q7;dt;fp;1 Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 22.06.18, 09:47 www.google.se/search?q=mundial+2018+wyniki&oq=mundial+2018+wyniki&aqs=chrome..69i57j69i60j0l3.26381j1j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#sie=m;/g/11f4qdw3fg;2;/m/030q7;dt;fp;1 Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - Kibice z Senegalu posprzatali. 22.06.18, 09:49 www.google.se/search?q=mundial+2018+wyniki&oq=mundial+2018+wyniki&aqs=chrome..69i57j69i60j0l3.26381j1j7&client=ms-android-huawei&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#sie=m;/g/11f62zy5s1;2;/m/030q7;dt;fp;1 Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 - 22.06.18, 11:30 xystos napisał: > Argentyna-Horwacja 0:3 > > Horwaci dominowali drugą połowę i wygrali sprawiedliwie to nie był Cud. > Ogladalam mecz od czasu kiedy bylo 0:1. Spodziewalam sie ze w druzynie argentynskiej bedzie duzo kolorowych ...a tu nic ... . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - 22.06.18, 11:43 w Argentynie i w Chile niewiele Afro-Amerykanów,za to w Brazyli trudno białego człowieka znaleźć- ukuto nową rasę Brazylijską. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 - 23.06.18, 11:39 dziś miedzy godzinami 20:00 a 22:00 zapowiadane jest wielkie trzęsienie ziemi. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 23.06.18, 16:03 Brzydka pogoda w czasie meczu: Från 30 grader och sol – till åska och ösregn. Vädret har svängt om rejält inför Sveriges ödesmatch mot Tyskland i kväll. – Sotji bjuder på det tyngsta vädret av samtliga VM-orter, säger den ryske meteorologen Maxim Jakovenko. www.expressen.se/sport/fotbollsvm/vaderkaos-infor-rysaren-samst/ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 23.06.18, 16:16 www.sport.pl/mundial/7,154361,23583819,mundial-2018-konflikt-wewnatrz-reprezentacji-niemiec-druzyna.html#BoxGDImgS2 W meczu z Meksykiem, niemiecka drużyna nie tylko zaskoczyła potężnymi lukami w obronie, ale też nieskutecznością w ataku. Przyczyną może być nie tylko gorsza forma poszczególnych graczy, ale też wyraźny podział wewnątrz zespołu. Pierwsza grupa nazwana przez dziennikarzy "Bling-bling gang" ma łączyć takich graczy jak Oezil, Khedira, Boateng i Draxler. W opozycji do nich znajduje się "grupa monachijska", w której znajdują się Neuer, Muller, Kroos i Hummels. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 23.06.18, 20:51 można się spodziewać że w drugiej połówce Niemcy będą bardzo wściekli. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 23.06.18, 22:39 no i byli wściekli,do ostatnich sekund meczu Deutschland-Sverige 1:2 karawana idzie dalej Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 23.06.18, 22:40 korekta Deutschland-Sverige 2-1 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 24.06.18, 07:17 Oglądałam, grali dobrze,tylko zakończenie było fatalne. sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/762294/mundial-2018-brak-szacunku-i-obrzydliwe-zachowanie-goraco-po-meczu-niemcy-szwecj Po zakończeniu spotkania Niemców ze Szwedami (2:1) w Soczi Pontus Jansson i Oliver Bierhoff o mało się nie pobili. Potrzebna była interwencja służb porządkowych. Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 24.06.18, 11:03 adrenalina rzadzila.. dobrze ,ze byl ktos,kto mogl zapobiec agresji Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 24.06.18, 14:29 nastawiam budzik na 19:50 i idę spać,po raz pierwszy opuszczam mecze,już niedaję rady. Odpowiedz Link
maria88 Re: Mundial 2018 ..Polska-Columbia 24.06.18, 16:48 Duza dawka emocji w meczu a potem cudowny koncert swiatowej sławy tenorów a potem dobry film. Czy wszystko obejrzę? - zależy od zdrowia. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ..Polska-Columbia 24.06.18, 21:14 Mario obejżyj film,posłuchaj tenorów,ja popatrze na mecz do końca-dla mnie to pokuta za grzechy. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ..Polska-Columbia 24.06.18, 21:57 ..noo i dupa,w tych MŚ również jutro będziemy kibicować Piłce Nożnej. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Robert Lewandowski 25.06.18, 00:48 'Bild' nazwał Lewandowskiego 'Tschussikowskim' (to od niemieckiego 'tschuss', czyli 'cześć', 'pa'). - Marzenie o pierwszym awansie do fazy pucharowej po 32 latach zostało już nieaktualne. W meczu z Senegalem Lewandowski nie zrobił praktycznie niczego. Chciał użyć mundialu jako odskoczni dla wielkiego transferu z Bayernu. Teraz może się cieszyć, że ma kontrakt z Bayernem ważny do 2021 roku. Z Kolumbią jak to bywa w wielkich meczach znowu nie zaistniał. www.sport.pl/mundial/56,154361,23591261,mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-2018-polska-kolumbia-swiatowe.html#BoxGDImgM3 Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 24.06.18, 20:35 Polska-Colombia ..cienkie Orły,i chaotyczne, czarno to widzę Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 25.06.18, 08:12 nie zawsze dopisuje szczescie, szkoda druzyny i "imienia Polski" ciamajdy jedne Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Niemcy 25.06.18, 13:38 kendo napisała: > nie zawsze dopisuje szczescie, > szkoda druzyny i "imienia Polski" > > Przeczytaj ponizszy artykul uwaznie, to dowiesz sie, ze w tym przypadku nie o szczescie chodzilo . Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Polska - Kolumbia 25.06.18, 13:45 Na mundialu wszystko się posypało, a złe decyzje nasz szkoleniowiec naprawiał jeszcze gorszymi. www.sport.pl/mundial/7,154361,23591576,studio-mundial-w-sport-pl-w-polu-k-14-polska-kolumbia.html#BoxGDImgM3 . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Polska - Kolumbia 25.06.18, 16:33 Urugwaj-Rosja wygląda nato że Rosja chce wyjść z grupy jako druga drużyna by się załapać na łatwiejszych przeciwników w 1/8 finałach grubymi nićmi ta rosyjska niemoc szyta,przypomina mi sie Mundial w Hiszpani i mecz Niemcy-Austria. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Polska - Kolumbia 25.06.18, 16:59 www.sport.pl/pilka/1,136438,15905784,Droga_na_mundial__Jak_RFN_i_Austria_wykiwaly_Algierie.html oby w tym Mundialu niebyło powtórki z histori. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 25.06.18, 17:06 Zobaczymy jak sie mecz zakonczy ... xystos napisał: > Urugwaj-Rosja wygląda na to że Rosja chce wyjść z grupy jako druga drużyna > by się załapać na łatwiejszych przeciwników w 1/8 finałach > grubymi nićmi ta rosyjska niemoc szyta ... . > Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 25.06.18, 17:57 no a teraz czekamy na dwa mecze w obu piłkarze z Iberi. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 25.06.18, 20:10 Iran-Portugalia jeżeli Irańczycy wygrają,wejdą jako druga drużyna Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 26.06.18, 08:21 Irańczycy przegrali z Paraqwialskim sędzią głównym i systemem VAR który niejest dla wszystkich,udział wielkiej polityki widoczny w tym meczu. Odpowiedz Link
maria88 Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 26.06.18, 10:17 Powiedźcie czy Polska juz z Japonią nie będzie grała? Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 26.06.18, 10:57 Japonia-Polska w czwartek 28 b/m o godzinie 16:00 to będzie mecz o pietruszkę. _______________________ dzisiaj o 16:00 mecz Dania-Francja Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 26.06.18, 11:07 dzisiejszy mecz moze byc ciekawy, a polacy pewnie zas wpuszcza mase goli.. a tak dobierali druzyne,caly miesiac w mediach o tym mowili,tego dobierali tamtego zawieszali.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 26.06.18, 11:30 Nawałka przekombinował,już go nie będzie,tylko prawdopodobnie Włoch.Tylko,że my tyle lat czekaliśmy na ten mecz. Odpowiedz Link
maria88 Re: Mundial 2018 ... Rosja - teoria spiskowa? 26.06.18, 11:44 Czy wygrana z Japonią da Polakom dalszy udział w grze. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Dzis Szwecja - Dania 16 00 26.06.18, 11:49 kendo napisała: > dzisiejszy mecz moze byc ciekawy, a polacy pewnie zas wpuszcza mase goli.. > a tak dobierali druzyne,caly miesiac w mediach o tym mowili,tego dobierali tamtego zawieszali... Czyzby Xystos sie pomylil? xystos 26.06.18, 10:57 Japonia-Polska w czwartek 28 b/m o godzinie 16:00 _______________________ dzisiaj o 16:00 mecz Dania-Francja _______________________ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 16 00 26.06.18, 11:53 Tym razem ja sie pomylilam ... zle zrozumialam odpowiedz kendo . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 16 00 26.06.18, 11:59 Mario nic nie pomoże wygrana z Japonią,tak jak Xystos napisał gra o honor. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 16 00 26.06.18, 12:45 Dzieki za wytlumaczenie, bo tym razem przeroslo moje sily ... jaga_22 napisała: > ... nic nie pomoże wygrana z Japonią, tak jak Xystos napisał gra o honor. > _________________________________________ Japonia-Polska to będzie mecz o pietruszkę. _________________________________________ Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 26.06.18, 17:00 Po prawie godzinie gry dalej 0 : 0 ... Komentarze niezbyt laskawe , wiec nie wlaczylam telewizora. sportowefakty.wp.pl/ms-2018/relacja/83966/dania-francja?src01=483bb&src02=6266969402816129 Miło ze strony Griezmanna, że przypomniał o swojej obecności. Kontra, bodaj pierwsza w wykonaniu Francuzów. Napastnik zrobił sobie miejsce i uderzył, ale tak marnie, tak czytelnie, że Schmeichel obroniłby to z kawą w jednej i gazetą w drugiej ręce. Który to już raz? Niezłe podanie, przyspieszenie i strata. Mecz na razie z gatunku niestrawnych. Futbol dla koneserów. Wygląda na to, że zespoły podpisały pakt o nieagresji. . Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 0:0 26.06.18, 20:39 niezalezna.pl/228988-pierwszy-bezbramkowy-remis-na-mistrzostwach-swiata Jeden z najsłabszych meczów na mundialu w Rosji odbył się dziś pomiędzy Francją a Danią. Po bezbarwnym spotkaniu Dania zremisowała z Francją 0:0. 78-tysięczna publika pożegnała piłkarzy gwizdami. Trudno się dziwić fanom, po bo szlagierze grupy C spodziewali się dobrego widowiska, a otrzymali mecz kompletnie bez emocji ... . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 0:0 27.06.18, 00:45 Japan-Polen 16:00 _________________ Senegal-Colombia 16:00 ========================= Egland-Belgium 20:00 Panama-Tunisien Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 0:0 27.06.18, 08:14 xystos napisał: > Japan-Polen 16:00 > > _________________ > > Senegal-Colombia 16:00 > > > ========================= > > Egland-Belgium 20:00 > > Panama-Tunisien > beda ponownie emocje dla rodakow, chociazby jednego gola by strzelili.. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Temat wyboru bazy Polakow 27.06.18, 12:42 W artykule na temat "zakrapianej nocy" byl taki wpis czytelnika: janek58kos Panie Boniek ,o sprawach wylacznie organizacyjnych 1.Dlaczego na baze reprezentacji wybrano Soczi ,z upalami i wilgotnoscia powietrza jak w saunie gdzie nawet w ciagu dnia nie mozna bylo przeprowadzac treningow i na pewno nie mozna bylo budowac lub utrzymac formy i nabrac swiezosci? 2.Dlaczego wybrano jako baze wielki hotel ,z calodobowym barem i innymi atrakcjami ,niedaleko kasyna (Soczi to jedno z niewielu miejsc w Rosji z dzialajacym legalnie kasynem) z siedemdziesiecioma stolami do ruletki i black jacka , wiedzac ,ze niektorzy z naszych reprezentantow lubia bardzo spedzac czas wlasnie przy ruletce i black jacku? 3.Dlaczego Soczi , skad ,na mecze grupowe, Polska musi pokonac ok. 7000 km - np. dzialacze federacji kolumbijskiej wybrali na baze Kazan ,miasto w ktorym rozegrano mecz Polska - Kolumbia i na swoje mecze grupowe musi przebyc tych kilometrow 1200 ... Dlatego do Kazania przybyli wszyscy kolumbijscy kibice ,jako do bazy swego zespolu , i,nic dziwnego,ze Kolumbijczycy grali z Polska jakby u siebie (trybuny byly kolumbijskie, polskich kibicow bylo piec razy mniej)? 4.Po kiego grzyba, do Soczi ,w przeddzien meczu z Senegalem ,przyjechaly parnerki i zony wiekszosci pilkarzy? 5.Jak to sie stalo ,ze po meczu z Kolumbia ,polscy pilkarze ,przybyli do swego hotelu o piatej nad ranem ( w lozkach byli pewnie najwczesniej o szostej) - w tym czasie zawodnicy Japonii ,Kolumbii ,Senegalu byli juz od ladnych kilku godzin w swych pokojach. Nikt mi nie powie ,ze zarywanie nocy w trakcie turnieju jest korzystne dla jakiegokolwiek sportowca . 7. Dlaczego na baze naszej kadry nie wybrano Wybrzeza Baltyckiego, okolic Sankt Petersburga lub chocby Kaliningradu ,lub centrum Rosji ,gdzies kolo Moskwy ,Kazania lub Nowgorodu? Czy ,wiedzac teraz to ,co wiemy ,mozemy stwierdzic ,ze Soczi to byl szczesliwy wybor??? darek6389 @janek58kos Bardzo ważne pytania i podważają sens wyboru. Szkoda tylko, że nasi dzielni dziennikarze nie zadawali tych pytań w momencie wyboru bazy. Moim zdaniem zdecydował luksus miejsca. To był decydujący aspekt wyboru. Więcej: www.sport.pl/mundial/10,154361,23599025,zbigniew-boniek-w-wilkowicz-sam-na-sam-musze-z-adamem-porozmawiac.html#BoxGDImgS3 . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Dania 0:0 27.06.18, 13:00 trzy godziny do meczu-czas wziaść pierwszą dawkę Valium druga dawka tuż przed meczem. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... 27.06.18, 14:02 xystos napisał: > trzy godziny do meczu-czas wziać pierwszą dawkę Valium > druga dawka tuż przed meczem. Na jaki mecz bedziesz dzis patrzec, bo ja sie pogubilam ... > Uwazaj, abys nie skonczyl jak egipski sprawozdawca ktory zle sie poczul po meczu ... Zawieziono go do szpitala gdzie zmarl na atak serca... . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... 27.06.18, 16:12 patrzę na Mexico-Sverige dobry mecz,obie drużyny żyjące Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... 27.06.18, 16:55 w pierwszej połówce Los Diablos są tą lepszą drużyną Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Szwecja - Meksyk 3:0 27.06.18, 22:01 Chyba nikt nie spodziewal sie tak wyraznego zwyciestwa Szwecji! www.sydsvenskan.se/2018-06-27/bildextra-malmoborna-foljer-odesmatchen-i-folkets-park www.sydsvenskan.se/2018-06-27/har-backar-moriskans-personal-durmaz-vart-satt-att-visa-stod . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Szwecja - Meksyk 3:0 27.06.18, 22:09 .. i nikt się niespodziewał że aktualni miszcz'owie świata zostaną wykopani z dalszego udziału w tych mistrzostwach. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... MEMY zwiazane z Niemcami 28.06.18, 00:04 NIEMCY BYLI MISTRZAMI SWIATA? O TYM NIE WIEDZIALAM ... I NIE ROZUMIALAM ZAMIESZANIA W ZWIAZKU Z ICH PRZEGRANA. www.sport.pl/mundial/56,154361,23604815,mistrzostwa-swiata-2018-sasiedzi-przegrali-czas-swietowac.html#BoxSportCz . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Mundial 2018 ... MEMY zwiazane z Niemcami 28.06.18, 07:36 *Pia, Niemcy byli 4x mistrzami swiata. Tez nie wiem o c to chodzi z tym zamieszaniem, nie sledze dokladnie meczow pilkarskich, nie jestem kibicem pilki noznej, Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 ... MEMY zwiazane z Niemcami 28.06.18, 09:05 przeciez zawsze jakas druzyna musi wygrac, no czasem i remisuja.. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... MEMY zwiazane z Niemcami 28.06.18, 16:14 oglądam Senegal-Colombia za słabe serce mam by patrzeć na mecz równoległy. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... MEMY zwiazane z Niemcami 28.06.18, 20:07 z grupy H wyszli Colombia i Japonia najbardziej zawiedzeni są Senegalczycy,byli tak blisko. Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Ostatni mecz Polski 28.06.18, 16:20 www.sport.pl/mundial/7,154361,23607270,mistrzostwa-swiata-japonia-polska-znamy-sklad-na-ostatni.html Troche popatrze ... jak sie nic nie bedzie dzialo to wylacze telewizor ... i przejade sie gdzies autobusem... Wczoraj po godz. 23 00, kiedy Patrik wracal z Lund, znow sie cos wydarzylo z pociagami, i pociag z Hässleholm zakonczyl swoj bieg na Malmö Centralem i Patrik, ktory zostawila swoj rower na Triangeln, musial dojechac do niego miejskim autobusem, a te poznym wieczorem chodza bardzo rzadko! . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 ... Ostatni mecz Polski 28.06.18, 17:24 Po przerwie,0:1 dla nas Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... Ostatni mecz Polski 28.06.18, 20:10 obecne Malmö to Chicago z lat '30tych. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... moje miasto 28.06.18, 23:00 xystos napisał: > obecne Malmö to Chicago z lat '30 tych. > Zapraszam do Malmö ... dla mnie to oaza spokoju, Lubie posiedziec nad kanalem otaczajacym Stare Miasto, albo na jednej z wielu laweczek w poblizu podziemniej stacji Malmö-Triangeln ... Nawet na arabskim rynku przy Möllevången w centrum Malmö czuje sie odprezona, bo dzielnice w ktorych cos sie dzieje sa daleko ... i tam nie mam potrzeby jezdzic, a szczegolnie w nocy . Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Diego Maradona 29.06.18, 00:44 Maradona kan straffas efter skandalerna Nu skriver The Telegraph att Diego Maradona granskas av det internationella fotbollsförbundet efter "sitt tölpaktiga beteende". Tidningen skriver att argentinaren, som är ambassadör för Fifa, får närmare 120 000 kronor plus kompensering för utgifter, för varje match han besöker . I Argentinas öppningsmatch mot Island återfanns Maradona inte på Vip-läktaren men sågs röka cigarr inne på arenan i S:t Petersburg, som är rökfri, något som han sen tvingades be om ursäkt för. Detsamma gällde en händelse på läktaren där Maradona anklagades för en rasistisk gest mot några supportar med asiatiskt ursprung. – En asiatisk pojke hade en argentinsk tröja och jag försökte, från håll, visa hur trevligt jag tycker att det är att till och med asiater håller på oss. Och det var allt, kom igen. www.expressen.se/sport/fotbollsvm/hotet-mot-maradona-efter-skandalbilderna/ . Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 29.06.18, 12:43 Dziennikarz z "The Guardian" Ed Aarons twierdzi, ze wtorkowy mecz Szwecja - Szwajcaria bedzie nudny, ale oczywiscie moga byc niespodzianki ... Nie zrozumialam, dlaczego ma takie zdanie ... www.expressen.se/sport/fotbollsvm/detta-ar-vm-historiens-samsta-slutspelsmatch/ . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 30.06.18, 07:39 1/8.finału Francja-Argentyna 16:00 _______________________ Urugvaj-Portugal. 20:00 Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 30.06.18, 07:53 dalsze emocje Munidialowe, jak ktos lubi ten sport Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 30.06.18, 10:42 Amatorzy pojechali do domów, wielka piłka zaczyna się od dzisiaj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 02.07.18, 13:14 Oglądanie mundialu to nie tylko czysta przyjemność i rozkoszowanie się pięknem futbolu, ale stres i potężne emocje, które prostą drogą mogą wywołać incydenty sercowo-naczyniowe, doprowadzić do szpitala, a nawet zakończyć się zgonem. Potwierdzają to międzynarodowe badania, ale także pierwsza w Polsce analiza wpływu transmisji sportowych na kardiologiczne zagrożenia dla kibiców przeprowadzona przez specjalistów ze Śląskiego Centrum Chorób Serca. Wyzwalacz emocji i zawałów Oglądanie transmisji wydarzeń sportowych okazało się jednym z krótkoterminowych czynników wyzwalających incydenty sercowo-naczyniowe (zawał serca, udar mózgu, migotanie przedsionków). www.rynekzdrowia.pl/Serwis-Kardiologia/Kibicowanie-jak-partia-pokera-Nie-dla-tych-ze-slabym-sercem,185185,1014.html Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 ... Chorwacja - Dania 02.07.18, 13:44 www.sport.pl/mundial/56,154361,23622729,mistrzostwa-swiata-2018-chorwacja-dania-1-1-k-3-2-dunski.html#BoxGDImgM1 Wymagająca prostota Duńczycy wyciągnęli mityczne wnioski najpierw z eliminacji, a później fazy grupowej. Przede wszystkim rzucała się w oczy niezmordowana chęć utrudnienia życia przeciwnikowi. Skandynawowie podeszli do sprawy bardzo metodycznie - tak, że każdy element układanki miał znaczenie, a jednocześnie dało się w miarę równomiernie rozłożyć siły. Dzięki odcięciu od podań środkowej strefy rywala, był czas na odpowiednie poukładanie formacji obronnej. . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 02.07.18, 18:19 mnie tym.rarem dopadla kibica zaraza z ztruciem.krwi.i.atybiotyk.z szklanego.pojnika dożylnie 200 ml 3 * dziennie,jedzcze kolka dni mnie potrzymanja_zarazy niewypuszcza. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 ... wtorkowy mecz 02.07.18, 20:24 To dobrze,że nie wypuszczą,siedź Xystos , nie marudź i wracaj zdrowy. Dobranoc. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 ... Belgia - Japonia 02.07.18, 22:26 www.sport.pl/mundial/7,154361,23625955,mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-belgia-japonia-nacer-chadli.html#BoxGDImgM1 gunston Ależ thriller! Jeden z najlepszych meczów na mundialu. Aż szkoda, że jedna z tych dwu drużyn musiała odpaść. Szacunek dla Belgów, że się potrafili podnieść z 0:2 ale i duże uznanie dla Japończyków za dobrą grę. Kluczowa była zmiana Mertensa na Fellainiego. Od tego momentu Belgowie zaczęli wszystko wygrywać w górze. Bardzo dobry również występ senegalskiego arbitra. Jak widać nie warto kierować się stereotypami. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 Tabelka 03.07.18, 11:07 www.sport.pl/mundial/0,161177.html#BoxGDImgS4 Nic z tej tabelki nie rozumiem! Czyzby wg polskiej opinii, druzyna ze Szwecji dojdzie do finalu? . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial 2018 Tabelka 03.07.18, 15:36 szansa sa duze,Szwajcaria_Szwecja wkrotce sie zacznie. przyjemnego ogladania Odpowiedz Link
pia.ed Mundial 2018 Szwecja - Szwajcaria 03.07.18, 15:42 Bylam na rynku Möllevångstorget kupic owoce ... Nie bylo tloku i ceny bardzo niskie. W strone Folkes-park szly korowody mlodziezy, wszyscy w zoltych koszulkach, ma ogladanie meczu na wielkim ekranie. Pogoda wspaniala, slonecznie i cieplej niz wczoraj, bo byl niewielki wiatr, a dzisiaj nie ... Szwecja swietuje na calego! . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Mundial 2018 Szwecja - Szwajcaria 03.07.18, 15:48 Będę podglądała,jeszcze nie zaczęli.Optują za wygraną Szwecji. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 Szwecja - Szwajcaria 03.07.18, 16:53 27. min. Kapitalna parada Sommera! Berg uderzył z woleja, wpuszczając piłkę w kozioł. Ta zmierzała przy samym słupku, ale Sommer wyciągnął się jak człowiek guma i sparował to uderzenie do boku. "Jest jak puma" - trafnie podsumował tę sytuację Jacek Laskowski. PS. Sommer to bramkarz szwajcarski. . Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 Szwecja - Szwajcaria 1-0 03.07.18, 18:31 ogladalam toche, ofensywnie grali, brutalnie tez,chcieli sobie majtasy sciagac,tak sie za nie ciagali i popychali, slicznie szwed gola strzelil Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 Szwecja - Szwajcaria 1-0 03.07.18, 21:00 kendo napisała: > ogladalam troche, ofensywnie grali, brutalnie tez, chcieli sobie majtasy sciagac, tak sie za nie ciagali i popychali ... > Nie ogladalam calego meczu ... ale skoro sobie "majtasy sciagali", to nie bylo nudno . Odpowiedz Link
pia.ed Mundial Szwecja - Szwajcaria 1-0. ZDJECIA 03.07.18, 21:17 Tak mieszkancy Malmö swietowali zwyciestwo Tych z samochodu na pierwszym zdjeciu widzialam na mojej ulicy ... oczywiscie im pomachalam ... www.sydsvenskan.se/2018-07-03/sa-firar-malmo-segern-skicka-in-dina-bilder . Odpowiedz Link
pia.ed Mundial na arenie Ullevi w Göteborg 04.07.18, 10:51 Wladze Göteborga bezplatnie udostepnily stadion z miejscami na 16 000 osob, aby razem mogli ogladac mecz na wielkim ekranie, ale wielu fanow musialo odejsc "z kwitkiem", bo miejsc na stadionie zabraklo ... www.expressen.se/gt/fullt-pa-ullevi-infor-odesmatchen/ . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial na arenie Ullevi w Göteborg 06.07.18, 13:09 dziś o 16:00 Urugwaj-Francja Urugwaj jeszcze nigdy nieprzegdał z Francją Odpowiedz Link
pia.ed Mundial ... Urugwaj - Francja 06.07.18, 13:49 xystos napisał: > dziś o 16:00 Urugwaj-Francja Urugwaj jeszcze nigdy nie przegrał z Francją > Niestety tego meczu nie zobacze, bo zaraz wychodze z domu, aby pojechac pociagiem do Landskrona, a stamtad autobusem, ktory w wiekszosci jedzie brzegiem morza - do Helsingborg, gdzie planuje sie na krotko zatrzymac i wrocic do Malmö pociagiem Öresundstaget. Dzis pogoda wymarzona na wycieczki! . Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial ... Urugwaj - Francja 06.07.18, 19:03 dziś po raz pierwszy w histori futbolu Francja pokonała Urugwaj. Odpowiedz Link
xystos Re: Mundial ... Urugwaj - Francja 06.07.18, 19:07 o 20:00 Brazylia-Belgia niesą mi znane dotychczasowe statystyki spotkań tych dwuch drużyn Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial ... Urugwaj - Francja 06.07.18, 21:31 *Pia mam nadzieje,ze wycieczka sie udala, Argentyna przegrala, obecnie widac,ze Brazylia tez chyba bedzie skreslona, a przeciez dobra druzyna, Belgowie sie staraja Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 06.07.18, 22:21 kendo napisała: > *Pia mam nadzieje, ze wycieczka sie udala ... > Wycieczka sie udala, choc z braku czasu odbyla sie w zupelnie innym kierunku ... Odwyklam przez ten rok od jezdzenia autobusami regionalnymi i zdobylam nowe doswiadczenie: do moich wycieczek musze sie porzadnie przygotowac ... inaczej bedzie "pankaka" z tego wszystkiego. . Odpowiedz Link
kendo Re: Mundial 2018 07.07.18, 07:51 pia.ed napisała: > > kendo napisała: > > *Pia mam nadzieje, ze wycieczka sie udala ... > > > > Wycieczka sie udala, choc z braku czasu odbyla sie w zupelnie innym kierunku . > .. Odwyklam przez ten rok od jezdzenia autobusami regionalnymi i zdobylam nowe > doswiadczenie: do moich wycieczek musze sie porzadnie przygotowac ... inaczej > bedzie "pankaka" z tego wszystkiego. > > . a co sie stalo, ze zmienilas trase, my zawsze w plecaczki zabieraly picie/mape-jak taka mialaysmy skopiowana/poczytaly troche o danym miejscu - jedzenie przewaznie kupowalysmy tam gdzie bylysmy, owoc zawsze jakis mielismy tez ze soba.. teraz sa przeceny w torebkowych sklepach na roznosci, mozesz zakupic sobie plecaczek,jaki Ci pasuje, sa ze skory-inwestycja do "konca zycia" lub z materialu specyjalnie robiony na plecaki i zabespieczony przed deszczem Odpowiedz Link
pia.ed Re: Mundial 2018 07.07.18, 12:57 "Wycieczek" na Sommarkort nie traktuje powaznie - takie jest wytlumaczenie ... Kanapki i picie robie zawsze, co szczegolnie przydaje sie w ostatnich czasach, kiedy pociag moze stanac gdzies w lesie, bo frakcja nawalila albo ktos wpadl pod pociag... Poniewaz jezdze sama, to czy pojade o wyznaczonej godzinie czy w ogole nie pojade, nie ma dla mnie zadnego znaczenia. Wczoraj pozno sie obudzilam i niepotrzebnie tak dlugo siedzialam na necie, czytajac szwedzka prase... Juz w momencie wyjscia z domu wiedzialam, ze bede musiala zmienic cel wycieczki na krotszy, bo inaczej wrocilabym do domu wieczorem zmeczona, a przeciez nie o to chodzi... *** Odpowiedz Link
maria88 Szwecja - Anglia 07.07.18, 14:03 Będę z Wami kibicować. nie długo się zacznie. Odpowiedz Link
xystos Re: Szwecja - Anglia 07.07.18, 16:05 Sverige-England Piwo schłodzone i duży ekran-jestem w Niebie Odpowiedz Link
maria88 Re: Szwecja - Anglia 07.07.18, 19:01 Przykre ale prawdziwe.Szwedzi przegrali ale Anglicy byli faktycznie lepsi. Odpowiedz Link
xystos Re: Szwecja - Anglia 08.07.18, 10:24 w środę 11/7 godz.20:00 Chorwacja-Anglia obydwie drużyny pokonały swoich przeciwników w jedenastkach,tzn że bramkarze obu drużyn są bardzo dobrzy. Odpowiedz Link
pia.ed Chorwacja - Anglia w srode ... VAR 10.07.18, 13:00 www.sport.pl/mundial/7,154361,23654895,mistrzostwa-swiata-w-pilce-noznej-2018-var-juz-zdal-egzamin.html#BoxGDImgM1 Wszyscy w czasie mundialu w Rosji zachwycają się VAR. Wideoweryfikacja okazała się wielkim zwycięstwem nad wszystkimi, którzy bajdurzyli o wydłużeniu meczów do 120 minut, długich przerwach w grze... W rugby league, gdzie wideo stosuje się od lat, piłka jest w grze przez 75-85 procent czasu, w piłce nożnej bez powtórek wideo, przez 60-65 proc." Ile grają, ile leżą? Teraz czas, aby FIFA odkryła jeszcze jedną technologię z takim powodzeniem sprawdzoną w innych sportach. I to o wiele tańszą. Jednym z obrazów, które zapamiętają kibice z tego mundialu to turlający się po faulu Neymar. Czy jednak na wielu tarzających się po boisku po faulu rywala zawodników ozdrowieńczo nie wpłynęłoby, gdyby czas gry był w tym momencie zatrzymywany? Już w 2006 r. FIFA w raporcie z mundialu przyznała, że “58 procent zawodników, którym w trakcie gry była udzielana pomoc medyczna na boisku, nie było kontuzjowanych”. Część z nich rzeczywiście mogła mieć niski próg bólu, ale część wykorzystywała sytuację, aby ukraść czas, aby utrzymać korzystny wynik dla swojej drużyny. Dlaczego więc w piłce nożnej w takich wypadkach sędzia nie może skorzystać z zatrzymania czasu? Jestem pewien, że z biegiem czasu liczba interwencji lekarzy na boisku spadłaby drastycznie. Dlaczego bowiem udawać urazy, jeśliby nie dawało to korzyści? *** Odpowiedz Link
xystos Re: Chorwacja - Anglia w srode ... VAR 10.07.18, 13:48 ongiś za taką symulację (filmowanie) zawodnik otrzymywał żółtą kartkę, obecnie żadko się to zdaża. Odpowiedz Link
xystos Re: Francja - Belgia 11.07.18, 05:28 Franzusi wygrali sprawiedliwie i na dzień dzisiejszy mają zagwarantowany minimum srebrny medal,popatrzcie jaką siłę daje konsumpcja Żab,może by tak Polską kadre w ten sposób karmić? Odpowiedz Link
xystos Re: Francja - Belgia 11.07.18, 05:31 dzisiaj o 20:00 Chorwacja-Anglia sercem po Chorwatów stronie ale rozum podpowiada Wielka Anglia. świerza Maślanka zakupiona Odpowiedz Link
kendo Re: Francja - Belgia 11.07.18, 12:33 xystos napisał: > Franzusi wygrali sprawiedliwie i > na dzień dzisiejszy mają zagwarantowany minimum > srebrny medal,popatrzcie jaką > siłę daje konsumpcja Żab,może > by tak Polską kadre w ten sposób > karmić? > no,moze i to sile daje takie "plazow podjadanie" nie smakowalam ich nigdy, tu sa slimaki nadziewane w puszce-kiedys widzialam w sklepie... Odpowiedz Link
xystos Re: Francja - Belgia 11.07.18, 22:40 brawo Chorwacja,jeżeli będą grać równie pięknie w finale to upokorzą Francję. Odpowiedz Link
xystos Re: Francja - Belgia 12.07.18, 05:15 dwa dni odpoczynku a w sobotę mecz o brąz miedzy Belgią a Anglią byłyby jaja gdyby Belgowie sponiewierali Anglików. Odpowiedz Link
pia.ed Francja - Belgia w sobotę ... 12.07.18, 18:22 xystos napisał: > byłyby jaja gdyby Belgowie sponiewierali Anglików... > Ja juz przestalam patrzec, bo za szybko biegaja i ja nie nadazę . Odpowiedz Link
xystos Re: Francja - Belgia w sobotę ... 12.07.18, 18:50 ..to znaczy że na icehockey też niepatrzysz? piłkarze to fajne chłopaki a większość z nich ma ładne nogi,niezauważyłaś? ja lubię popatrzeć na damski tenis Odpowiedz Link
pia.ed Re: Francja - Belgia w sobotę ... 12.07.18, 19:51 xystos napisał: ...to znaczy że na icehockej nie patrzysz? Nie patrze na hokej na lodzie z tego samego powodu... > piłkarze to fajne chłopaki a większość z nich ma ładne nogi, nie zauważyłaś? Oczywiscie, ze zauwazyłam, martwa jeszcze nie jestem. A piłkarzy "w cywilu" mozna poznac po nieco krzywych nogach, ktore maja od dribowania piłki ... . Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 13.07.18, 21:55 ogladacie, ciekawsze niz kopanie pilki i bieganie za nia, Pawel Wojciechowski w skoku o tyczce 5,70, akutrat przelaczylam na ten kanal Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 14.07.18, 09:30 Pawel Wojciechowski skoczyl 5,80 i tak zajal drugie miejsce w klasyfikacji, amerykanin skoczyl 5,86.. Odpowiedz Link
xystos Re: lekkoatletyka 14.07.18, 09:36 też lubię oglądać skoki o tyczce ...dziewczyn,tak ładnie się wyginają. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 14.07.18, 09:50 xystos napisał: > też lubię oglądać skoki o tyczce ...dziewczyn,tak ładnie się wyginają. > wczoraj skakaly w dal... tez ciekawie bylo popatrzec... Odpowiedz Link
xystos Re: lekkoatletyka 14.07.18, 22:11 rozjechała maleńka Belgia wielką Anglię 2:0 nadchodzi era małych mocarstw piłkarskich? Odpowiedz Link
xystos Re: lekkoatletyka 15.07.18, 07:18 www.fifa.com/worldcup/matches/match/300331552/#match-liveblog Francja-Chorwacja godzina 17:00 znowu mały Dawid pokona wielkiego Goliata? Odpowiedz Link
kendo Re: lekkoatletyka 15.07.18, 08:04 xystos napisał: > rozjechała maleńka Belgia wielką > Anglię 2:0 > > nadchodzi era małych mocarstw > piłkarskich? > sliczne bramki byly, Odpowiedz Link
xystos Re: lekkoatletyka 15.07.18, 18:19 w 60 minucie gry można stwierdzić że Francja jest Mistrzem Świata w piłce nożnej. Odpowiedz Link
maria88 Re: lekkoatletyka 15.07.18, 19:02 Takie mecze to lubię. Kibicowałam Chorwatom. Grali nie tylko ambitnie ale świetnie, lepiej od Francuzów. Nie mieli szczęścia i dobrego strzelca. Szkoda mi ich. Odpowiedz Link
xystos Re: lekkoatletyka 15.07.18, 22:05 też Chorwatom kibicowałem no ale stało się. za dwa lata Mistrzostwa Europy Odpowiedz Link
pia.ed Francja Mistrzem Świata ... 15.07.18, 23:52 xystos napisał: > w 60 minucie gry można stwierdzić że Francja jest Mistrzem Świata w piłce nożnej. > Dokladnie o godzinie dziewietnastej przechodzilam kolo pubu w porcie Helsingborg i zobaczylam przez olbrzymie okno czterech Francuzow z ich flaga jak skakali z radosci i obejmowali sie ... a reszta gosci bila im brawo! Nie wiem czy to byla bramka czy zakonczenie meczu. Tymczasem w Malmö po zakonczeniu meczu wybuchla bijatyka miedzy kibicami ... Chorwatow bez watpienia jest bardzo wielu w Malmö i niewielu Francuzow, ale nie sadze, aby miedzy nimi byla bijatyka, tylko przypuszczam ze chodzilo o kibicow z dawnej Jugoslawii ktorzy obrazali Chorwatow z powodu przegranej, a ci to krewkie chlopy www.skd.se/2018/07/15/hundratals-i-brak-i-folkets-park/ . Odpowiedz Link
pia.ed Re: Francja Mistrzem Świata ... 15.07.18, 23:57 Tak swietowano w Paryzu ... www.sydsvenskan.se/2018-07-15/fotbollshysteri-i-frankrike . Odpowiedz Link
kendo Re: lekkaatletyka 22.07.18, 16:31 w skoku w dal nowy rkord swiata,jak na razie przez amerykanina.. Odpowiedz Link
kendo Re: lekkaatletyka 08.08.18, 08:55 wczoraj polacy zdobyli zlooto i srebro w rzucie. ale ja to siezwie?rzut mlotem/kula?? rzucali kula Odpowiedz Link
pia.ed Podbijam dla Xystosa ... 07.10.18, 11:51 bo teraz odbywaja sie chyba mistrzostwa Europy ... Odpowiedz Link
kendo Re: skoki 17.11.18, 17:59 polacy zaczynaj prowadzic druzynowo w skokach narciarskch Odpowiedz Link
jaga_22 Re: skoki 18.11.18, 10:12 Po wielkich emocjach i wygranym przez Polaków w Wiśle konkursie drużynowym czas nas rywalizację indywidualną. Kto będzie pierwszym zwycięzcą i liderem Pucharu Świata 2019/2018? Faworytem jest Kamil Stoch, broniący Kryształowej Kuli i tytułu najlepszego skoczka, który po słabych kwalifikacjach w "drużynówce" miał najlepszy indywidualny wynik. Trzeci w tej klasyfikacji był Piotr Żyła. Swoje ambicje i plany ma też Dawid Kubacki. To będzie jednak inny dzień i inny konkurs. Jedno jest pewne - na pewno będę emocje i dobra zabawa. Czytaj więcej: gazetakrakowska.pl/skoki-narciarskie-wisla-2018-na-zywo-live-gdzie-ogladac-puchar-swiata-w-wisle-dzis-konkurs-indywidualny-tv-transmisja-online/ar/13669254 Odpowiedz Link
xystos Re: skoki 09.05.19, 06:20 Wielka i zasłużona radość "Spurs" ocdn.eu/pulscms-transforms/1/FCJktkuTURBXy9kMTE1NDcxYi0wOWUwLTQ0NTktOGM3ZC1kYjdmZWRhOTRhZjYuanBlZ5KVAwDM2s0NrM0HsZUCzQMAAMLD Odpowiedz Link
kendo Re: pilka 11.06.19, 08:08 ufffffffff,jeden kanal emituje tylko to, graja mezczyzni i kobiece zalogi, wczoraj Szwecja przegrala z Hiszpania az 3.. Polska druzyna na razie przechodzi do dalszego grania Odpowiedz Link
kendo Re: VM i Doha 01.10.19, 09:47 www.expressen.se/sport/friidrott/var-nara-att-lagga-av-efter-sociala-problem/ wiekla radosc dla szwedow, nareszcie zdobyli zloto, Daniel Sthål w rzucie dyskiem 67,69 w trzecim turze, pisza,ze byl bliski zrezygnowac z kariery sportowej w 2015 roku z powodu socijalnych problemow... pokonal przeciwnosci i wczoraj zdobyl zloto Odpowiedz Link
alfredka1 Re: VM i Doha 03.10.19, 19:24 Wy tez cieszycie się .... i ny też. A mamy złoto i brąz .... Odpowiedz Link
kendo Re: VM i Doha 04.10.19, 10:07 *Alfedziu, ogladalam przed wczoraj skoki w zwyz, polak zdobyl braz,cieszyl sie ogromnie, wczoraj ogladalam jakos na "wyrywki, bylysmy na grzybach z Lusia i czas uciekl na lakach.. pozdrawiam cale "Zeremie" zyczac udanego piatku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: VM i Doha 05.10.19, 09:12 W tym roku sportowczy z Polski i Sverige sa na medal. Odpowiedz Link
kendo Re: VM i Doha 05.10.19, 10:39 ogladam tez i kibicuje ..i sie ciesze z ich osiagniec Odpowiedz Link