Dodaj do ulubionych

Kosmetologia

09.06.24, 16:44
Dzisiaj kolezanka pokazała mi prezent o synowej,
przywieziony z Hiszpanii. Komplet kosmetyków z aloesem
krem,mydełko,żel do ciała, i krem do rąk. 100 % aloesu.
Pisze o tym,bo niektore z Was mogą miec moznośc ich nabycia.
Uważam,że warto.
Obserwuj wątek
    • kallisto Re: Kosmetologia 09.06.24, 17:35
      Aloesowych produktów sporo w sprzedaży w naszych drogeriach. Może być tak że wyroby gdzie są plantacje aloesów zawierają więcej w składzie roślinnych dobroci niż nasze krajowe.
      Najlepiej jest używać prosto z liścia, problem w tym że przetworzony jest przyjemniejszy i wzbogacony zapachami, dlatego częściej sięgamy po sklepowy produkt.
      • kendo Re: Kosmetologia 09.06.24, 18:55
        na opazenia uzywam z wlasnego chowu,
        dziele "lisc" i bez posrednio na opazone miejsce klade,
        bardzo szybko lagodzi bol i goi sie szybciej..

tu jakos nie kupuje gotowych z drogeri,
        ale wode negazowana do picia z jego zawartoscia bardzo mi smakuje
        • lusia_janusia Re: Kosmetologia 10.06.24, 09:05
          Plantacje aleosow, z pewnoscia nie obejda sie od chemi, ktora
          pomoze im wzrastac, wiec nie wiemy jak jest ostateaczny produkt
          wyprodukowany.

Tez lubialam od czasu do czasu kupis sobie wode do picia z Aleosu
          nie gazowana, ale na zawartos w niej cukru juz nie kupuje.

Aleos tez rosnie u mnie w doniczce.
          • kendo Re: Kosmetologia 10.06.24, 09:11
            wlasnie,za duzo cukru dodaja do niemal
            wszystkich wod pitnych,
            a te co maja "zastepstwo cukru" to tez nie wiadomo co za rodzaj...nieraz nie wymieniaja na deklaracji
            • lusia_janusia Re: Kosmetologia 10.06.24, 09:40
              Niektore sztuczne slodziki sa szkodliwe na watrobe.
              • kendo Re: Kosmetologia 10.06.24, 09:43
                otoz to,
                wlasnie kiedys czytalam na ten temat
                • kendo Re: Kosmetologia- super Deo 16.07.24, 18:02
                  nowa forma deo-rol-on,czy ktoras z Was uzywa/uzywala go,
                  kiedys dawno temu kupilam z katalogu jakiego, kamien krysztalowy z ta funkcja,
                  uzywalam sporadycznie ,
                  zaczelam uzywac w 2019 roku i jeszcze go mam a byl wielkosc polskiej myselniczki ,bo tam go trzymalam,
                  jestem zadowolona z funkcji jaka ma spelniac,
                  nie kupuje juz zadnych deodorantow w drogeriach...

nie moge uwierzyc ze cena jego w kraju wynosi 19 zl,jak podaje rklama
                  tu kosztuje 139 skr,-
                  • kallisto Re: Kosmetologia- super Deo 17.07.24, 08:51
                    Kendo, niestety tekst jest niewyraźny.
                    Domyślam się, że jest to jakiś naturalny kamień z a pomocą którego blokuje się ujścia potu?
                    Nie ma zdjęcia produktu i nie bardzo wiem o co chodzi?
                    • kendo Re: Kosmetologia- super Deo 17.07.24, 10:19
                      Kallisto,
                      tak wyglada ,
                      to krysztal,produkcja niemiecka.,tak napisali w reklamie,
                      tu mozemy kupic w aptece ale cena do ceny polskiej kolosalnie wysoka.

Opis. Dezodorant w sztyfcie Thai Kristall składa się głównie z soli mineralnej (ałunu potasowego lub amonowego), która skutecznie likwiduje nieprzyjemny zapach pod pachami podczas pocenia się. Dezodorant nie zatyka porów i nie utrudnia naturalnego oddychania organizmu. Ałun nie jest wchłaniany przez skórę.

Dezodorant w sztyfcie, który wystarcza na długo i jest łatwy w użyciu do codziennej higieny. Przyda się mieć przy sobie, gdy jesteś w drodze i podróżujesz! Dezodorant składa się głównie z soli mineralnej, która skutecznie przeciwdziała bakteriom powodującym nieprzyjemny zapach m.in. pod pachami podczas pocenia się, ale bez zatykania porów i uniemożliwiania naturalnego oddychania organizmu. Ałun nie jest wchłaniany przez skórę.

Tajski dezodorant jest produktem naturalnym, całkowicie pozbawionym chlorku glinu, alkoholu, substancji zapachowych, emulgatorów i szkodliwych substancji chemicznych. Ponieważ nie zawiera żadnych dodatków, jest bardzo delikatny dla skóry.
                      Używać:

Zwilż kamień wodą i potrzyj 2-4 razy pod pachami. Skuteczny również na potliwość stóp.
                      • kallisto Re: Kosmetologia- super Deo 17.07.24, 10:56
                        Ach to ałun, dzisiaj już się go nie używa. Kiedyś służył do tamowania krwi po goleniu brzytwa lub żyletkami. Dzisiejsze nowoczesne golarki są bezpieczne dla skóry, toteż ałun wyszedł z użycia. A dezo może są w drogeriach, które prowadzą sprzedaż koreańskich kosmetyków.
                        • kallisto Re: Kosmetologia- super Deo 25.07.24, 11:03
                          Jakiś czas temu zaczęłam kupować kosmetyki w Hebe. Stwierdzam, że to była miłość od pierwszego wejścia. Wracam co rusz gdy potrzebuję, wczoraj nabyłam taki
                          www.hebe.pl/solverx-krem-do-demakijazu-100-ml-000000000000407911.html krem do demakijażu. Jest cudowny.
                          Mają inny sort kosmetyków niż Rossmann , do tego handlują dermokosmetykami.
                          Krem jest cudowny w użyciu.

Jeśli macie blisko siebie tę sieć to polecam do wypróbowania. Niesamowity wybór i co mi się podoba, można kupić po niskich jak i po wysokich cenach artykuły.
                          Ostatnio kosmetyki do makijażu kupuję z firmy Catrice, bardzo je polubiłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka