Dodaj do ulubionych

Niedziela odnowiona

11.09.05, 08:56
ustrojona jarzębiną, śliwkami, plackiem z gruszką
i babim latem
mamy też ciepełko i kolorowe liście...

miłej niedzieli
ps. stara jakaś długa była wink)
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 10:19
      witam,witam....
      macie ciepelko a u mnie chlodno sie zrobilo,ale widac sloneczko niesmialo
      chce zza chmurek pokazac swe promyczki.

zycze milego dnia w same piekne niespodziankismile)

jarzebinka niemal juz listki i owoce zgubila,czy to normalne,ze tak szybko??
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 10:21
      Po całonocnym deszczu i porannej burzy nadal popaduje, mam jednak nadzieje, ze
      i słońce tez sie dzisiaj do nas uśmiechnie. Spokojnej niedzielismile
      Zeby poprzedni niedzielny watek nie uległ zapomnieniu, wklejam link:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11086&w=25393672
      • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 10:39
        slubne tez cos mowilo,ze padalo tu w nocy,
        spalam,nic nie slyszalam,podobnie jak poprzedniej nocy,ponoc nawet tez
        piorunami rzucala czego rowniez nie slyszalam...spalam smaczniewink)
        slonecznej podody zycze nicku....

• slo-onko Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 10:55
          W odroznieniu od wszystkich witam po nieprzespanej nocy.
          • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 10:59
            hej sloo,
            a po sniadanku pod kocyk na kanapke mozesz sie ulozyc i odespac nocke....
            zycze mimo wysztko udanej niedzieli.
            • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 11:07
              kendo napisała:

> hej sloo,
              > a po sniadanku pod kocyk na kanapke mozesz sie ulozyc i odespac nocke....
              > zycze mimo wysztko udanej niedzieli.

moze moge,ale juz posprzatalam, poscielilam lozeczka.nnie chce zeby poducha mnie kusila i cieply koc,bo i tak nie usne.
              • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 12:00
                ha...a zobaczysz po obiadku Cie zmozy spanko,
                tak mam czasami i niema sily,nawet jak podunia nie kusi to kanapka i tak
                przyciaga jak najwiekszy magnez,
                wtedy wystarczy oczka przymknac choc na kwadras by obudzic sie bardziej
                wypoczetymwink)
                • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 20:13
                  dzien pod znakiem slodkiego lenistwa,
                  nawet sie do poduni przed TV przytulilam i odplynelamwink)
                  z szaroscia za oknem wstalam i znow niemal trzeba sie do poduni przytulacwink)

milego wieczoru zycze.
                  • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 20:16
                    kendo napisała:

> dzien pod znakiem slodkiego lenistwa,
                    > nawet sie do poduni przed TV przytulilam i odplynelamwink)
                    > z szaroscia za oknem wstalam i znow niemal trzeba sie do poduni przytulacwink)
                    >
                    > milego wieczoru zycze.

chyba zarazilam sie od Ciebie wink trwalo co prawda kilka minut,bo moj wydarl dzrypyska i juz bylo po spaniu,ale lenistwo jak najbardziejwink
                    • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 20:24
                      ja sie obudzilam,jak pancio usiadl do kompa.
                      • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 20:27
                        to dobrze,ze usiadl,bo moglabys pzrespac cala nocwink
                        zartuje oczywiscie smile
                        niedzielne popoludnie zmusza mnie do pracy. pomimo tego,ze przyslowie mowi o tym,ze niedzielna praca w g.... sie obraca, ja musze to robic. wtedy mam wiecej czasu,ktorego brakuje mi w ciagu tygodnia,czyli na prasowanie.
                        • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 20:47
                          usch..nie zazdroszcze takiej pracki...
                          na prasowanie jestem "uczulona"wink)
                          stram sie kupowac takie ciuszki co nie trzeba prasowac,dobrze,ze slubne nie
                          potrzebuje koszul,
                          jak za dawnych czasowwink)
                          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 20:55
                            kendo napisała:

> usch..nie zazdroszcze takiej pracki...
                            > na prasowanie jestem "uczulona"wink)
                            > stram sie kupowac takie ciuszki co nie trzeba prasowac,dobrze,ze slubne nie
                            > potrzebuje koszul,
                            > jak za dawnych czasowwink)

wiesz, akurat meskie koszule to najprostsza zecz do prasowania, choc jest ich stos,a najbardziej mecze sie przy prasowaniu bawelnianych bluzek i koszulek dziecisad
                            • jtka Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 21:04
                              bry wieczornesmile
                              nóżka ma się już lepiej i moze na dniach znowu będę mogła latac????big_grinDDD
                              pozdrawiamsmile
                              • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 21:09
                                to wscieklica osa byla...
                                narobila Ci jtus bol na tak dlugo.

miej sobie mily wieczor.
                            • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 21:04
                              o qurcze....a dziewczynki niech same sobie cos wyprasyja (przepraszam)
                              conajmniej co drugi raz...ja sama sobie prasowalam nawet majteczki w ich wiekuwink
                              teraz wszystko w kancik skladam i w szuflade ladujewink)
                              z jednym mam dobrze,jak prasowanie spodni to slubne lapie za zelasko
                              a ja wtedy z kawcia przy stole mu towarzyszewink)
                              • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 21:11
                                kendo napisała:

> o qurcze....a dziewczynki niech same sobie cos wyprasyja (przepraszam)
                                > conajmniej co drugi raz...ja sama sobie prasowalam nawet majteczki w ich wieku;
                                > )
                                > teraz wszystko w kancik skladam i w szuflade ladujewink)
                                > z jednym mam dobrze,jak prasowanie spodni to slubne lapie za zelasko
                                > a ja wtedy z kawcia przy stole mu towarzyszewink)

jesli musza to prasuja, gdybym powiedziala,ze maja to zrobic to tak by bylo,ale bylam rozkrecona w prasowaniu wiec wyprasowalam wszytsko co bylosmile
                                wczoraj nawet nie buntowaly sie przy sprzataniu,nawet pytaly w czym jeszcze pomoc? hm,nauczylam trochewink
                                • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 21:14
                                  dzielne dziewczynki sie robiasmile)
                                  a sluchaj ,? jak z gotowaniem?
                                  bo moje dziecie chcialo sobie same pierwszy raz zrobc kiedys papu i malo chaty
                                  z dymem nie poscilo....smile)
                                  my bylismy z psiunem na spacerze...
                                  • nick000 Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 21:32
                                    lenistwo totalne od rana i przez cały dzień, nadal jestem rozbity i okropnie
                                    spiący, dziwne. Co do prasowania, kazdy powinien to robić sam dla siebie,
                                    szybko, dobrze i z glowy. Teraz ide spaćwink, nadal nie mogę sie nadziwić, ze ten
                                    nick, to jawink Dobrej nocy.
                                    • kendo Re: Niedziela odnowiona 11.09.05, 22:41
                                      oj nicku,
                                      dzis chyba niedziela wszystkich pod kocyki polozylawink)
                                      miej sobie wypoczeta noc.

a prasowania nie lubie i juzwink
                                      robia mi sie odciski od zelaska,powazniesmile)
                                      • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 09:59
                                        calkiem jesienny poranek,bez sloneczka ,
                                        bez mojej siostry pod boczkiemsad(
                                        zdziwicie sie,ale zawsze tak mam jak pojedzie do kraju to czuje sie strasznie
                                        samasad(,bedzie mi brakowac Jej tel.,spotkan....usch...sad(
                                        wytrzymam jakos,jak za kazdym razemwink)

milego dnia zycze...lencie sie na maxa.
                                        • nick000 Re: Niedziela 18.09.05, 10:04
                                          poranek słoneczny, zimno jednak okropnie. Wsiadam na rower i jadę na
                                          wycieczkę, sprawozdanie po powrocie. Zyczę leniwej niedzieli.
                                          • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 10:09
                                            milej wycieczki nickusmile)
                                            bedziemy czekac na "sprawozdanie"
                                            • slo-onko Re: Niedziela 18.09.05, 10:15
                                              i ja i ja biegne pzrywitacsmile lekko obolala ale to nic,to przejdzie smile
                                              slonko pienie swieci choc wiem,ze jest juz zimno i nic sie na to nie poradzi.mozna tylko siedziec w domku zajadac jakis placek z owocami i popijac ciepla herbatesmile
                                              • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 10:26
                                                o! i sloneczko tez wstalowink)
                                                o plackach juz zaczyna mowic...a mi sie dzis nic niechce....

o nietorych bolach zapominamy,gdy patrzymy na rezultat....
                                                cieplego dnia sloo....

PS;..powiedz mi prosze,jaka dzis pogoda w kraju,
                                                czy siostra nie zmarznie w drodze/nie zmokinie
                                                bo zapakowala sobie kurtke do walizy a ma sama marynareczkewink
                                                • slo-onko Re: Niedziela 18.09.05, 10:28
                                                  kendo napisała:

> o! i sloneczko tez wstalowink)
                                                  > o plackach juz zaczyna mowic...a mi sie dzis nic niechce....
                                                  >
                                                  > o nietorych bolach zapominamy,gdy patrzymy na rezultat....
                                                  > cieplego dnia sloo....
                                                  >
                                                  > PS;..powiedz mi prosze,jaka dzis pogoda w kraju,
                                                  > czy siostra nie zmarznie w drodze/nie zmokinie
                                                  > bo zapakowala sobie kurtke do walizy a ma sama marynareczkewink

u nas jest slonecznie ale chlodno. do poludnia powinno sie jakos wyklarowac. ona przemieszcza sie srodkiem tzw kolkowymbig_grin tak wiec chyba nie zdazy zmarznacsmile ja w taka pogoda wkladam zakiet tylko tez nie zdzaze zmarznac, bo jezdze autemsmile
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 18.09.05, 10:31
                                                    czas wziac sie do pracy, co niektorzy smigaja rowerem,a ja jescze w pieleszachwink wroci Nick z wycieczki to mi dopiero pokarzewink moze ja sie lepiej wezme do jakiejs pracy? sniadania nawet jeszcze nie jadlamwink
                                                  • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 10:37
                                                    slo-onko napisała:

> czas wziac sie do pracy, co niektorzy smigaja rowerem,a ja jescze w
                                                    pieleszach;
                                                    > -) wroci Nick z wycieczki to mi dopiero pokarzewink moze ja sie lepiej wezme
                                                    do
                                                    > jakiejs pracy? sniadania nawet jeszcze nie jadlamwink

prace zostaw...a lap sie za sniadanko,,
                                                    bo wiesz co Cie czeka za niezjedzenie go;??))
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 18.09.05, 11:40
                                                    kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                    >
                                                    > > czas wziac sie do pracy, co niektorzy smigaja rowerem,a ja jescze w
                                                    > pieleszach;
                                                    > > -) wroci Nick z wycieczki to mi dopiero pokarzewink moze ja sie lepiej wez
                                                    > me
                                                    > do
                                                    > > jakiejs pracy? sniadania nawet jeszcze nie jadlamwink
                                                    >
                                                    > prace zostaw...a lap sie za sniadanko,,
                                                    > bo wiesz co Cie czeka za niezjedzenie go;??))

juz zjadlamsmile i zdazylam sie nawet wytlumaczycwink
                                                  • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 13:38
                                                    hi,hi....grzeczne sloowink)

wiec tylko teraz na nagrode oczekiwacsmile)))))))))))
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 18.09.05, 13:52
                                                    kendo napisała:

> hi,hi....grzeczne sloowink)
                                                    >
                                                    > wiec tylko teraz na nagrode oczekiwacsmile)))))))))))

no ja mysle smilenawet rosol zjadlamsmile
                                                  • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 10:33
                                                    no i nie wychodzi na papieroska na przerwach...
                                                    wiec nie zmarznie....a martwila sie o towink

jak ja odwiozlam,to po raz pierwszy zobaczylam horror
                                                    upychania bagazow w autokar....ludziska wracajace juz z prac do domu mieli
                                                    chyba zaduzo bagazow wink)
                                                    jakos sie pomiescilo wszystko....
                                                  • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 14:08
                                                    no prosze,jak za zaulkiem jakas kara czeka to sloo
                                                    grzeczniejewink) ..a z rosolku tluste koleczka zostawilas tak?? wink)
                                                    narobilas mi smaku rosolkiem,
                                                    musze tez sobie zrobic..mniam,mniammmmm tak go lubiewink)
                                                  • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 19:31
                                                    caly dzionek popaduje z wiatrem...i chlodnosad(((((((((
                                                    az "lepatyna mnie rozbolalasad(

milego wieczorku dla Wassmile)
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 18.09.05, 19:53
                                                    kendo napisała:

> caly dzionek popaduje z wiatrem...i chlodnosad(((((((((
                                                    > az "lepatyna mnie rozbolalasad(
                                                    >
                                                    > milego wieczorku dla Wassmile)

to samo mialamsad tak sie czulam jakby mnie wogole nie bylosad
                                                  • kendo Re: Niedziela 18.09.05, 20:19
                                                    teraz adrenalinka podskoczyla do gory ,
                                                    po pieknej wiesci ,narodzin Vistulankismile)
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 17:53
                                                    dzisiaj niedziela od 24:01
                                                    wpisalam sie powitalnie na jesiennym watku,
                                                    sloo,odpowiedzialo na sobotnimi,
                                                    przez chwilke tak sobie pisalismy...ech...zaczyna wszystko wychodzic z szynwink)

witajcie wieczornie:
                                                    mysza/sloo/nick i Te ktorych niezauwazylamsmile)
                                                    niech milutko wieczoreka wam ubedziewink)
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 20:05
                                                    sledzicie wybory chyba co ?
                                                    slysze przez sciane ,ze Prawo i Sprawiedliwosc zbiera jakies owacje.
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 25.09.05, 20:09
                                                    kendo napisała:

> sledzicie wybory chyba co ?
                                                    > slysze przez sciane ,ze Prawo i Sprawiedliwosc zbiera jakies owacje.

slysze,choc frekwencja jakas byla malutka do 16,30.
                                                    z cala rodzina i psem bylismy zaglosowac, wiec moze 3 nasze glosy zadecyduja wynik wyborow?wink
                                                    ale dzis mialam pracowity dziensmile nie spac, zaliczyc kosciol, komisje wyborcza, teatr i ciekawe co przyniesie nocka?smile
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 20:36
                                                    usch...faktycznie sloo,
                                                    tempem blyskawicznym dzis zylas...zaraz pewnie pod bio(u)rko wpadnieszwink)
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 25.09.05, 20:38
                                                    kendo napisała:

> usch...faktycznie sloo,
                                                    > tempem blyskawicznym dzis zylas...zaraz pewnie pod bio(u)rko wpadnieszwink)

dziwne, bo nie czuje ochoty na sensmile ale pewnie za jakis czas mnie polozy i bede spac jak zabita do rana smile
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 20:40
                                                    masa emocji jeszcze w Tobie sie kolata...
                                                    poczekaj jak blogi spokuj zacznie Vie nawiedzac...odplyniesz do lozeczka
                                                    nie wiedzac jaksmile)
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 25.09.05, 20:42
                                                    kendo napisała:

> masa emocji jeszcze w Tobie sie kolata...
                                                    > poczekaj jak blogi spokuj zacznie Vie nawiedzac...odplyniesz do lozeczka
                                                    > nie wiedzac jaksmile)

mam taka nadzieje,bo jesli mam sie kolatac z boku na bok to przestanie mi sie podobacsmilea czesto tak bywa.
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 20:44
                                                    mysle,ze po dzisiejszych emocjach ,odplyniesz szybciudkosmile
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 25.09.05, 20:47
                                                    kendo napisała:

> mysle,ze po dzisiejszych emocjach ,odplyniesz szybciudkosmile

a jeszcze szybciej gdyby ktos zechcial opowiedziec mi bajkewink
                                                    zaraz 21 i bede sie zbierac.
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 20:56
                                                    spojzysz w okienko,moze gwiazdeczka Ci zamrogasmile)
                                                    teatralnych snow zycze.
                                                  • nick000 Re: Niedziela 25.09.05, 21:03
                                                    ja tak nie na temat, nasze siatkarki sa mistrzyniami Europysmile)))
                                                  • nick000 Re: Niedziela 25.09.05, 21:05
                                                    acha, jeszcze jedno, życze dobrej nocysmile
                                                  • kendo Re: Niedziela 25.09.05, 21:18
                                                    nick000 napisał:

> ja tak nie na temat, nasze siatkarki sa mistrzyniami Europysmile)))

ale piturzysz nickuwink)
                                                    OK.... zasluzyly sobie na tytulwink)
                                                    dobrej nocki bez koszykowkiwink)
                                                  • kendo Re: Niedziela 02.10.05, 10:32
                                                    sloneczko zamglone srebrzy krople rosy na trawie,
                                                    powietrze czysciutkie.....moze bedzie sliczny dziensmile)

a wyspaliscie sie??
                                                    bo mnie budzono dzis rankiemwink)

zycze Wam pieknego wypoczyku.
                                                  • slo-onko Re: Niedziela 02.10.05, 11:04
                                                    kendo napisała:

> sloneczko zamglone srebrzy krople rosy na trawie,
                                                    > powietrze czysciutkie.....moze bedzie sliczny dziensmile)
                                                    >
                                                    >
                                                    > a wyspaliscie sie??
                                                    > bo mnie budzono dzis rankiemwink)
                                                    >
                                                    > zycze Wam pieknego wypoczyku.

dzien dobry w pozny niedzielny poranek.
                                                    leniuchowalam do pozna w lozku wiec powinnam byc wypoczeta i wyspana. tymczasem byl to polsen w ktorym wszytsko slyszalam, jednak narzekac nie bede smile
                                                    udanej niedzieli, przyjemnych spacerow w promieniach jesiennego slonca i wysmienitego wypoczynku przed nowym tygodniem pracysmile
                                                  • kasikk Re: Niedziela 02.10.05, 11:04
                                                    witam pięknie big_grin
                                                    nie, nie wyspaliśmy się i chyba się nie zapowiada na wyspanie ;P
                                                    obudzono mnie dziś 6 razy i samemu uśnięto w ciągu 5 minut
                                                    eh... big_grinD

cmurki na niebie, ale mam nadzieję, że spacer nam się uda big_grinD
                                                  • kendo Re: Niedziela 02.10.05, 11:10
                                                    witajcie dziewczatka....

a co tam sie u was dzieje,
                                                    jedna spi slyszac wszystko wokol siebie,
                                                    nastepna budzona i zapia szybciutko??
                                                    no ,ja cos podobnego przeszalm ...moze to tak mialo byc w nocy??

wypoczywajcie jak mozeciesmile
                                                  • kasikk Re: Niedziela 02.10.05, 11:14
                                                    protestuję, to "budzik" mały szybciutko zasypiał, bynajmniej nie ja ;>
                                                  • nick000 Re: Niedziela 02.10.05, 12:14
                                                    od rana aktywny wypoczynek, rower i jazda po leśnych ostępach. Pogoda
                                                    nieciekawa ale i tak frajda niesamowita. Witam pięknie i życzę spokojnej
                                                    niedzieli. Sprawozdanie wieczorem.
                                                  • jtka Re: Niedziela 02.10.05, 13:32
                                                    witam niedzielnie , tyż pochmurno i bez słońca,sucho, ale kasztanów małowink
                                                    pozdrawiamsmile
                                                  • kendo Re: Niedziela 02.10.05, 13:37
                                                    oj! witam jtusie niedzielnie,
                                                    zyczac sloneczka w serduszku.
                                                  • kendo Re: Niedziela 02.10.05, 13:36
                                                    OK nicku...bedziemy czekac,
                                                    miej sobie piekne postrzegania przyrodysmile
                                                  • kendo Re: Niedziela 02.10.05, 13:34
                                                    kasikk napisała:

> protestuję, to "budzik" mały szybciutko zasypiał, bynajmniej nie ja ;>

Mama czujna na kazde sapniecie maluszka smile)))))))))))
                                                    przyzwyczaisz sie do weschniec "kruszynki"
                                                    i bedzieci slodko Obie spacsmile
    • mala20033 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 16:30
      Zrelaksowanej niedzieli Wsiem..Mala
    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:15
      Kendos czas chyba na nowy watek o urodzie, bo nam zacznie fikac i niepokazywac postow, jak myslisz?
      • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:23
        oczywiscie sloo,
        zakladajcie Ludziki nowe watkismile)

juz po kolacyji i z miodzikiem sobie siedze,jak na razie,
        a jak skoncze go pickac to chyba pod biurko wpadnewink)))))))))))

milego wieczoru.
        • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:26
          kendo napisała:

> oczywiscie sloo,
          > zakladajcie Ludziki nowe watkismile)
          >
          > juz po kolacyji i z miodzikiem sobie siedze,jak na razie,
          > a jak skoncze go pickac to chyba pod biurko wpadnewink)))))))))))
          >
          > milego wieczoru.

nie wpadaj Kendo nie wpadajasmile
          tez jadlam podkolacje tzn rybke w occie, ktora wlasnorecznie robilamsmile tzn rybke dostalam i zalalam zalewasmile dobra byla, ale to nie koniec na dzis, chodzi za mna jecznica na boczku, z zoltym serem, pomidorem posypana porem (porą?-jak bardziej wlasciwie? por, to porem,chybasmile).
          • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:29
            jak zwał, tak zwałwink grunt zeby było jadalnesmile a to mi wygląda na coś dobrego, szczególnie jajecznica miódsmile
            • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:35
              nick000 napisał:

> jak zwał, tak zwałwink grunt zeby było jadalnesmile a to mi wygląda na coś dobrego,
              > szczególnie jajecznica miódsmile

a propos jajek napisze Wam zart, ktory kiedy opowiadal Gustaw Holoubek-znany nasz aktor-to wiad. dla Kendosmile
              byl malym chlopcem i jak kazdy w tym wieku lubial biegac po podworku. kiedysniejsze podworka byly inne od dzisiejszych, byly zabudowane i kazdy znal kazdego. mama Gustawa miala w zwyczaju wolac roznie na swojego syna lecz szcegolnie brzmial ow okrzyk:
              -Gucieńku wracaj do domu na kolacje, bo jajuszka ci ostygna !smile
              • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:40
                oj wink))))))))))))))))))))))dobre dobre ...jajuszkawink)))))))))))))))
                Holubka pamietem a jakzewink)

a o pisownie to moze prf.Miodka zapuyajmy o poprawnosc,
                najwazniejsze,ze my rozumiemy o co chodzi,
                ciekawe przyrzadzanie ...musze taka sobie zrobic-oczywiscie jajecznice z
                jajuszekwink)))))))))))))))
              • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:42
                anegdotka fajnasmile Szukałem dzisiaj jesieni, nie znalazłem. Niby pogoda typowa dla tej pory roku, ponuro, mglisto, deszczowo ale liści żółtych czy czerwonych nijak nie mogłem zobaczyć. Brzozy i dęby zaczynają już powoli pastelowieć ale nieśmiało bardzo. Las jeszcze zielony, mokry, butwiejący i pachnący grzybami których tez brak, nawet muchomory są rzadkością. Dopiero pod wieczor pojawiło sie słońce. Chciałem wkleić kilka fotek, jednak ich objętość jest zbyt wielka i za pomoca programu poleconego przez kendo nijak sie to nie udaje.
                • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 19:46
                  tez nie umie zmniejszac zdjecsad(

u nas juz klony pieka barwa sie maluja....
                  widac coraz wiecej drzew jesiennych,
                • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:08
                  nick000 napisał:

> anegdotka fajnasmile Szukałem dzisiaj jesieni, nie znalazłem. Niby pogoda typowa
                  > dla tej pory roku, ponuro, mglisto, deszczowo ale liści żółtych czy czerwonych
                  > nijak nie mogłem zobaczyć. Brzozy i dęby zaczynają już powoli pastelowieć ale n
                  > ieśmiało bardzo. Las jeszcze zielony, mokry, butwiejący i pachnący grzybami któ
                  > rych tez brak, nawet muchomory są rzadkością. Dopiero pod wieczor pojawiło sie
                  > słońce. Chciałem wkleić kilka fotek, jednak ich objętość jest zbyt wielka i za
                  > pomoca programu poleconego przez kendo nijak sie to nie udaje.

jak to brak zoltych i zcerwonych? a co ja widzialam na zdjeciach? no chyba,ze z natury te krzewy sa z czeronawymi liscmi?

zjadlam jajuszka, zostalo mi tylko usmazenie filetow na jutro. wyspalam sie wiec powinnam teraz krzatc sie do polnocywink
                  • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:22
                    te kolorowe postanowiły wczesniej zapaść w sen zimowywink Do pólnocy mówisz, jaki więc ma sens niedzielne polegiwanie gdy później sen nie nadchodzi.
                    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:29
                      nick000 napisał:

> te kolorowe postanowiły wczesniej zapaść w sen zimowywink Do pólnocy mówisz, ja
                      > ki więc ma sens niedzielne polegiwanie gdy później sen nie nadchodzi.

ej tam, juz to zrobilamsmile w miedzyczasie byl maraton: kuchnia pokoj, kuchnia pokojsmile
                      teraz jem nektaryne smile
                      • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:31
                        slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                        >
                        > > te kolorowe postanowiły wczesniej zapaść w sen zimowywink Do pólnocy mówi
                        > sz, ja
                        > > ki więc ma sens niedzielne polegiwanie gdy później sen nie nadchodzi.
                        >
                        > ej tam, juz to zrobilamsmile w miedzyczasie byl maraton: kuchnia pokoj, kuchnia po
                        > kojsmile
                        > teraz jem nektaryne smile

ok, ale numer, ja akurat zażeram brzoskwiniewink, chyba Cie Slo podglądam czy jaksmile))
                        • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:35
                          nick000 napisał:

> ok, ale numer, ja akurat zażeram brzoskwiniewink, chyba Cie Slo podglądam czy ja
                          > ksmile))

hahaha smile no pieknie smile tylko nie mow,ze wszedzie mnie podgladaszwink
                          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:35
                            a gdzie znow Kendo zniknela?
                            Keeeeeeeeeendoooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!
                            • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:37
                              no juz przyszlam....niekrzycz kat nickuwink)))))))))))
                              • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:39
                                a ile % posiada Twoje jabłko, w końcu to Slo krzyczała nie jawink)))
                                • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:43
                                  oj...cicho....to tylko bylo 12-14 %,
                                  ale zapomnialam,ze to juz wypilamsmile)...samkuje mi bardzo,
                                  a jabluszko juz schrupaöam osmile)

a to sloo co sie tak darlo??..przepraszam zatem nickasmile)
                                  • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:45
                                    kendo napisała:

> oj...cicho....to tylko bylo 12-14 %,
                                    > ale zapomnialam,ze to juz wypilamsmile)...samkuje mi bardzo,
                                    > a jabluszko juz schrupaöam osmile)
                                    >
                                    > a to sloo co sie tak darlo??..przepraszam zatem nickasmile)

nie musisz mnie przepraszać bom człek nie drażliwy a Slo jest z natury darliwewink
                                    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:47
                                      nick000 napisał:

> nie musisz mnie przepraszać bom człek nie drażliwy a Slo jest z natury darliwe
                                      > wink

no nieeeeeeeeee Nick, znow zaczynasz????????smile)))))
                                      ja darliwa i kto to mowi>??smile wciaz glascze Cie jak kota ,a Ty mowisz,zem darliwa?smile
                                      • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:48
                                        slo-onko napisała:

> > nie musisz mnie przepraszać bom człek nie drażliwy a Slo jest z natury d
                                        > arliwe
                                        > > wink
                                        >
                                        > no nieeeeeeeeee Nick, znow zaczynasz????????smile)))))
                                        > ja darliwa i kto to mowi>??smile wciaz glascze Cie jak kota ,a Ty mowisz,zem d
                                        > arliwa?smile

wink))) darliwa i gderliwawink ale o bardzo dobrym i wielkim sercusmile)) i tylko to sie liczysmile
                                        • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:50
                                          nick000 napisał:

>
                                          > wink))) darliwa i gderliwawink ale o bardzo dobrym i wielkim sercusmile)) i tylko to
                                          > sie liczysmile

akiedyz to kiedy tak sie darlam na Ciebie i gderalam co?smile jedynie pzry sniadaniu, innych sytuacji nie pamietamwink
                                          • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:52
                                            slo-onko napisała:

> >
                                            > > wink))) darliwa i gderliwawink ale o bardzo dobrym i wielkim sercusmile)) i tyl
                                            > ko to
                                            > > sie liczysmile
                                            >
                                            > akiedyz to kiedy tak sie darlam na Ciebie i gderalam co?smile jedynie pzry sniadan
                                            > iu, innych sytuacji nie pamietamwink

oj zartuję oczywiscie ale z sercem nigdy w zyciu, to akurat najprawdziwsza prawdasmile
                                      • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:51
                                        slo-onko napisała:

> nick000 napisał:
                                        >
                                        >
                                        > > nie musisz mnie przepraszać bom człek nie drażliwy a Slo jest z natury d
                                        > arliwe
                                        > > wink
                                        >
                                        > no nieeeeeeeeee Nick, znow zaczynasz????????smile)))))
                                        > ja darliwa i kto to mowi>??smile wciaz glascze Cie jak kota ,a Ty mowisz,zem d
                                        > arliwa?smile

przy glaskaniu misisz sloo zaczac mruczecsmile)
                                        • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:53
                                          kendo napisała:

> przy glaskaniu misisz sloo zaczac mruczecsmile)

hahahahahaha smile no piekniewink))))) jak tu sie mozna duzo nauczycwink
                                          • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:55
                                            slo-onko napisała:

> > przy glaskaniu misisz sloo zaczac mruczecsmile)
                                            >
                                            > hahahahahaha smile no piekniewink))))) jak tu sie mozna duzo nauczycwink

w końcu kendo jest nasza profesorką i zawsze ma racjęsmile
                                            • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:56
                                              nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                              >
                                              > > > przy glaskaniu misisz sloo zaczac mruczecsmile)
                                              > >
                                              > > hahahahahaha smile no piekniewink))))) jak tu sie mozna duzo nauczycwink
                                              >
                                              > w końcu kendo jest nasza profesorką i zawsze ma racjęsmile

nick! ?,
                                              a Ty co podlizujesz sie do szefowej??
                                              cos nabroil,?? przyznawaja sie terazsmile
                                            • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:56
                                              nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                              >
                                              > >
                                              >
                                              > w końcu kendo jest nasza profesorką i zawsze ma racjęsmile

masz racje smile wiec mam sie sluchac? smile
                                              Nick nastepne glaskanie z pomrukiwaniemwink
                                          • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:55
                                            slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                            >
                                            >
                                            > > przy glaskaniu misisz sloo zaczac mruczecsmile)
                                            >
                                            > hahahahahaha smile no piekniewink))))) jak tu sie mozna duzo nauczycwink

no a co???,wiesz jaka by byla wtedy odlotowa reakcja na rozne mruczenia?wink)))))
                                            • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:57
                                              kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                              >
                                              > > kendo napisała:
                                              > >
                                              > >
                                              > >
                                              >
                                              > no a co???,wiesz jaka by byla wtedy odlotowa reakcja na rozne mruczenia?wink)))))
                                              domyslam sie big_grinDDDDDD
                                              wszak jestm z pogranicza kotem wink
                                              • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:59
                                                nic nie nabroiłem bom grzeczny nadzwyczaj, czasamiwink Mruczanki i przytulanki wszelakie uwielbiamsmile a teraz już musze, z bólem serca, pożegnac sie z Wami dziewczyny. Zyczę spokojnej nocy i motylkowych snówwink
                                                • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:01
                                                  nick000 napisał:

> nic nie nabroiłem bom grzeczny nadzwyczaj, czasamiwink Mruczanki i przytulanki w
                                                  > szelakie uwielbiamsmile a teraz już musze, z bólem serca, pożegnac sie z Wami dzie
                                                  > wczyny. Zyczę spokojnej nocy i motylkowych snówwink

a Tobie wisniowo-truskawkowych snow smile
                                                • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:01
                                                  nick000 napisał:

> nic nie nabroiłem bom grzeczny nadzwyczaj, czasamiwink Mruczanki i przytulanki
                                                  w
                                                  > szelakie uwielbiamsmile a teraz już musze, z bólem serca, pożegnac sie z Wami
                                                  dzie
                                                  > wczyny. Zyczę spokojnej nocy i motylkowych snówwink

coz...zatem zycze wypoczetej nocy
                                                  i snow z kociakiem mruczacymsmile)
                                              • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:00
                                                slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                                >
                                                > > slo-onko napisała:
                                                > >
                                                > > > kendo napisała:
                                                > > >
                                                > > >
                                                > > > > przy glaskaniu misisz sloo zaczac mruczecsmile)
                                                > > >
                                                > > > hahahahahaha smile no piekniewink))))) jak tu sie mozna duzo nauczycwink
                                                > >
                                                > > no a co???,wiesz jaka by byla wtedy odlotowa reakcja na rozne mruczenia?;
                                                > ))))))
                                                > domyslam sie big_grinDDDDDD
                                                > wszak jestm z pogranicza kotem wink

no....perspektywa wspaniala dla nicka,pod warunkiem,
                                                ze kotow roznej masci sie nieboiwink)
                                                • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:02
                                                  kendo napisała:

tywa wspaniala dla nicka,pod warunkiem,
                                                  > ze kotow roznej masci sie nieboiwink)

eee no ja to tylko takim kociatkiem moge byc niegroznymwink
                                  • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:46
                                    kendo napisała:

> oj...cicho....to tylko bylo 12-14 %,
                                    > ale zapomnialam,ze to juz wypilamsmile)...samkuje mi bardzo,
                                    > a jabluszko juz schrupaöam osmile)
                                    >
                                    > a to sloo co sie tak darlo??..przepraszam zatem nickasmile)

no bo wiesz jak kogos nie ma prze kilka minut to zaczynam sie martwicsmile moze gdzies zabladzil albo cowink
                                    • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:53
                                      slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                      >
                                      > > oj...cicho....to tylko bylo 12-14 %,
                                      > > ale zapomnialam,ze to juz wypilamsmile)...samkuje mi bardzo,
                                      > > a jabluszko juz schrupaöam osmile)
                                      > >
                                      > > a to sloo co sie tak darlo??..przepraszam zatem nickasmile)
                                      >
                                      > no bo wiesz jak kogos nie ma prze kilka minut to zaczynam sie martwicsmile moze
                                      gd
                                      > zies zabladzil albo cowink

tymbardziej balas sie ,ze moze pod stol wpadlam co ??wink))))))))))))))
                                      ale dobrze,ze sie pilnujemy i milujemy tuwink)
                                      • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:55
                                        kendo napisała:

> tymbardziej balas sie ,ze moze pod stol wpadlam co ??wink))))))))))))))
                                        > ale dobrze,ze sie pilnujemy i milujemy tuwink)

no pewnie,ze sie boje smile wolalabym zebys sobie nie zrobila krzywdy, musialabys sie wowczas kurowacsmile Nick przyleci z pomoca ,by Cie ratowac tylko uwazaj na jego rady, ostatnio chcial mnie otrucwink)))))))
                                        • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:56
                                          slo-onko napisała:

> > tymbardziej balas sie ,ze moze pod stol wpadlam co ??wink))))))))))))))
                                          > > ale dobrze,ze sie pilnujemy i milujemy tuwink)
                                          >
                                          > no pewnie,ze sie boje smile wolalabym zebys sobie nie zrobila krzywdy, musialabys
                                          > sie wowczas kurowacsmile Nick przyleci z pomoca ,by Cie ratowac tylko uwazaj na je
                                          > go rady, ostatnio chcial mnie otrucwink)))))))

ale w dobrej wierzewink jakoś przeżyłaś a co najważniejsze jestes tu z namismile
                                          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:58
                                            nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                            >
                                            > > > tymbardziej balas sie ,ze moze pod stol wpadlam co ??wink))))))))))))
                                            > ))
                                            > > > ale dobrze,ze sie pilnujemy i milujemy tuwink)
                                            > >
                                            > > no pewnie,ze sie boje smile wolalabym zebys sobie nie zrobila krzywdy, musia
                                            > labys
                                            > > sie wowczas kurowacsmile Nick przyleci z pomoca ,by Cie ratowac tylko uwazaj
                                            > na je
                                            > > go rady, ostatnio chcial mnie otrucwink)))))))
                                            >
                                            > ale w dobrej wierzewink jakoś przeżyłaś a co najważniejsze jestes tu z namismile

smile))))))))))))
                                            masz szczesciesmile drugim razem poprosze o inna miksture smile
                                          • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:58
                                            nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                                            >
                                            > > > tymbardziej balas sie ,ze moze pod stol wpadlam co ??wink))))))))))))
                                            > ))
                                            > > > ale dobrze,ze sie pilnujemy i milujemy tuwink)
                                            > >
                                            > > no pewnie,ze sie boje smile wolalabym zebys sobie nie zrobila krzywdy, musia
                                            > labys
                                            > > sie wowczas kurowacsmile Nick przyleci z pomoca ,by Cie ratowac tylko uwazaj
                                            > na je
                                            > > go rady, ostatnio chcial mnie otrucwink)))))))
                                            >
                                            > ale w dobrej wierzewink jakoś przeżyłaś a co najważniejsze jestes tu z namismile

czy to nie byla ta slynna mikstura na miodzie??
                                            • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:03
                                              kendo napisała:

> czy to nie byla ta slynna mikstura na miodzie??

wlasnie smile))))))) myslalam,ze umre smile)))))))))
                                              • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:07
                                                slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                                >
                                                >
                                                > > czy to nie byla ta slynna mikstura na miodzie??
                                                >
                                                > wlasnie smile))))))) myslalam,ze umre smile)))))))))

oj.... to wymazuje ja z pamieci,bom sobie ja zakodowala
                                                w razie czegowink)
                                                biedne sloo.jak sie czulas??? tz,jakie mialas uboczne dzialaniewink)
                                                • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:12
                                                  kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                  >
                                                  > > kendo napisała:
                                                  > >
                                                  > >
                                                  > > > czy to nie byla ta slynna mikstura na miodzie??
                                                  > >
                                                  > > wlasnie smile))))))) myslalam,ze umre smile)))))))))
                                                  >
                                                  > oj.... to wymazuje ja z pamieci,bom sobie ja zakodowala
                                                  > w razie czegowink)
                                                  > biedne sloo.jak sie czulas??? tz,jakie mialas uboczne dzialaniewink)

starsznie mnie zmulilo po miodzie, ciezko i slodko na zoladku przez jakis czas. potem co prawda przeszlo ale wystraszylam sie troche. Nick obiecal szumek po alkoholu, a w zamian za to mialam mdlosciwink
                                                  • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:23
                                                    slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                                    > > > > czy to nie byla ta slynna mikstura na miodzie??
                                                    > > >
                                                    > > > wlasnie smile))))))) myslalam,ze umre smile)))))))))
                                                    > >
                                                    > > oj.... to wymazuje ja z pamieci,bom sobie ja zakodowala
                                                    > > w razie czegowink)
                                                    > > biedne sloo.jak sie czulas??? tz,jakie mialas uboczne dzialaniewink)
                                                    >
                                                    > starsznie mnie zmulilo po miodzie, ciezko i slodko na zoladku przez jakis
                                                    czas.
                                                    > potem co prawda przeszlo ale wystraszylam sie troche. Nick obiecal szumek po
                                                    a
                                                    > lkoholu, a w zamian za to mialam mdlosciwink

usch...nie lubie takich uczuc....
                                                    niektorzy ludzie maja jakies alergie miodowe,
                                                    moze to cos powiazac z TYm?
                                        • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:57
                                          slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                          >
                                          >
                                          > > tymbardziej balas sie ,ze moze pod stol wpadlam co ??wink))))))))))))))
                                          > > ale dobrze,ze sie pilnujemy i milujemy tuwink)
                                          >
                                          > no pewnie,ze sie boje smile wolalabym zebys sobie nie zrobila krzywdy,
                                          musialabys
                                          > sie wowczas kurowacsmile Nick przyleci z pomoca ,by Cie ratowac tylko uwazaj na
                                          je
                                          > go rady, ostatnio chcial mnie otrucwink)))))))

och,,,TY,,,boisz sie nie o mnie,ale ze nick musial by tu przyleciec??
                                          i zapodac mi jakis elisksir na zdrowie?wink)))))
                                          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:00
                                            kendo napisała:

>
                                            > och,,,TY,,,boisz sie nie o mnie,ale ze nick musial by tu przyleciec??
                                            > i zapodac mi jakis elisksir na zdrowie?wink)))))

oj Kendus o Ciebie smile))))) naprawdesmile nawet gdbys guza nabila to uwierz mi,pozwolilabym mu podmuchac Ci czolosmile
                                            • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:04
                                              slo-onko napisała:

> kendo napisała:
                                              >
                                              > >
                                              > > och,,,TY,,,boisz sie nie o mnie,ale ze nick musial by tu przyleciec??
                                              > > i zapodac mi jakis elisksir na zdrowie?wink)))))
                                              >
                                              > oj Kendus o Ciebie smile))))) naprawdesmile nawet gdbys guza nabila to uwierz
                                              mi,pozw
                                              > olilabym mu podmuchac Ci czolosmile

hi,hi,.... a tu Cie mam....wink)
                                              czyli byc > pozwolila >ech...bedny niczek,usidlony w pazurkach kocicywink)
                          • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:40
                            slo-onko napisała:

> hahaha smile no pieknie smile tylko nie mow,ze wszedzie mnie podgladaszwink

może nie wszędzie ale wiem jak wyglada Twoja kapielowa kaczuszkawink
                            • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:40
                              nick000 napisał:

> slo-onko napisała:
                              >
                              >
                              > > hahaha smile no pieknie smile tylko nie mow,ze wszedzie mnie podgladaszwink
                              >
                              > może nie wszędzie ale wiem jak wyglada Twoja kapielowa kaczuszkawink

zaraz mi powiesz,że byłeś moim recznikiem kapielowymwink))))))))
                              • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:43
                                slo-onko napisała:

> > > hahaha smile no pieknie smile tylko nie mow,ze wszedzie mnie podgladasz;-
                                > )
                                > >
                                > > może nie wszędzie ale wiem jak wyglada Twoja kapielowa kaczuszkawink
                                >
                                > zaraz mi powiesz,że byłeś moim recznikiem kapielowymwink))))))))

no nie, musisz zdradzać moje najskrytsze tajemnicewink
                                • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:50
                                  nick000 napisał:

> no nie, musisz zdradzać moje najskrytsze tajemnicewink

a wiesz nie raz sie zastanawialam sie dlaczego ten recznik jest taki mily i cieply?big_grinDDD teraz juz wiemwink
                                  • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:54
                                    slo-onko napisała:

> a wiesz nie raz sie zastanawialam sie dlaczego ten recznik jest taki mily i cie
                                    > ply?big_grinDDD teraz juz wiemwink

ciepłem odpowiadam na ciepłosmile)))
                        • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 20:36
                          skoro mowa o jedzieniu,
                          pochrupuje jablkowink)
                          to znak,ze zaraz do lozeczka wskoczewink)
                          chodze spiaca nielam caly dzien.
                          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:14
                            Kendunia musze zmykac, moje dzieci chca spac.
                            do jutra, aha i niech Ci sie pzrysnia same wspaniale sny spelniajace marzeniasmile
                            • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.10.05, 21:25
                              PA;.. PA;.... sloo,
                              utul dzieciatka odmnie tezwink)
                              i miej wypoczeto nacke z pieknymi pierzastymi snami;smile)
                              • kendo Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 09:32
                                sloneczko,sloneczkooooooooooooo i ciepelko
                                od samego rana,az trudno uwierzyc,ze to jesien,
                                ale nie trwa jak najdluzejsmile)

milego odpoczynku .
                                • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 10:08
                                  kendo napisała:

> sloneczko,sloneczkooooooooooooo i ciepelko
                                  > od samego rana,az trudno uwierzyc,ze to jesien,
                                  > ale nie trwa jak najdluzejsmile)
                                  >
                                  > milego odpoczynku .

nawet do grudnia big_grin

dzien dobry w niedzielesmile
                                  • kendo Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 10:11
                                    oby tak bylo sloo,
                                    nie trzeba by bylo paltotow i kozaczkow wkladacwink)

miej udany dzis dzionek.
    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 10:15
      uzylam dzis calej swojej sily zeby zrzucic sie z lozka. czas wziac sie do pracy, jakas moze kawe wypic,potem obiad i na wybory prezydenta ruszyc smile ciekawa jaka dzis bedzie frekwencja glosujacych?
      • kendo Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 10:18
        oj....z tym wstawaniem porannym to i ja mam problemwink)

no wlasnie dzis macie wybory,
        ciekawam wynikow....poczekamy do wieczorka na preliminera wyniki.
        • nick000 Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 10:28
          słonecznie od rana ale zimny północny wiatr przypomina, ze to już jesień. Spokojnej wyborczej niedzielismile
          • kendo Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 10:34
            te wiatry chyba to przywiewa od" duzego brata"wink)
            po wyborach bedzie juz cichutko,bez wiatru....smile)

milego dnia nicku,postaw" dobry krzyzyk wyborczy"smile)
            • kasikk Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 12:23
              witam smile)
              piekna pogoda, prosi się o spacer, na który zaraz się wybiorę smile)
              miłego dnia big_grin
              • kendo Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 13:34
                witaj kasikku,
                zycze przyjemnego spacerku i dnia.
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 20:31
      kończy sie nasza niedziela, jutro znowu długi tydzień sie zacznie, musze sie już pożegnać, życze dobrej nocy i poniedziałkowego poranka bez stresu.
      • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 20:33
        nick000 napisał:

> kończy sie nasza niedziela, jutro znowu długi tydzień sie zacznie, musze sie j
        > uż pożegnać, życze dobrej nocy i poniedziałkowego poranka bez stresu.

wypoczywaj slodko Nick smile owocowo smile
        • kendo Re: Niedziela odnowiona 09.10.05, 21:13
          a ja dopiero mogla zasiasc do kompa
          och maja niektorzy zyciesad(((((((((((((...nasluchalam sie przez godz.
          strasznosci...a ja narzekam czasami ,ze ma zlewink

• nick000 Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 07:09
      pochmurno, bardzo chłodno, zanosi sie na deszcz, po prostu jesień. Dzisiaj
      przywitam Was wierszem Iłłakowiczówny:

Klon krwawy i żółta lipa
      liście, listeczki sypią.
      Zrzuca je ptak lecący,
      strąca osa niechcący.
      Wiatrowi na płacz się zbiera,
      że liście się poniewiera;
      chodzi dołem i górą
      i zbiera je oburącz,
      i płacze nad nimi deszczem,
      po gałęziach je mokrych wiesza.
      Nic z tego ... Oczywiście.
      Potem mówią, że wiatr zrywa liście.

• kasikk Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 09:35
        dzień dobry

nick, dlaczego tak smutno? jesień ie musi byc tak smutna...
        miłego dnia i nie takiego smutnego big_grin
        • kendo Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 09:39
          ech....piekna jesien w mrozikowa skandynawska sie juz zamienila,
          niedoschniete wczorajsze reczniki na altance podmarzly,
          trawnik bialy od szronu,
          ptaszki ,jakby zaskoczone ta aura pogody szukaja pozywienia miedzy opadlymi juz
          lisciami.....

witajcie "Zaloga"
          zycze pieknych nastrojow jesiennych i kozystajacie przyjemnie z dnia wolnego.
          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 11:15
            Witam niedzielnie.
            Przyjemnych jesiennych spacerow z malymi ksiezniczkami i nie tylkosmile
            Zalaczam oznake jesieni,zeby byla tak kolorowa jak moj wrzos:
            img301.imageshack.us/my.php?image=rozne10045cp.jpg
            • kendo Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 11:19
              piekny akcent jesienny sloo,
              strasznie je lubie,napawaja mnie za kazdym razem optymizmem ,jak patrze na nie.

miej sobie rownie udany dzionekl....

PS;..dopadla mnie migrenkasad((((((((((
              a mam jechcc dzis po dzieciecia do Ystad wieczorem,
              wzilelam prochy,moze cos ulzy co nieco.
              • kendo Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 18:19
                miejcie sobie dobrze Ludziki,
                ja juz musze jechac po dzieciaki,a najpierw musze totankowac,
                wroce chyba po 22 godz.
                a tak mi sie spac chce,moze nie usne na monotonnej drodzewink)
                a posypialam niemal caly dziensmile
      • mala20033 Re: Niedziela odnowiona 16.10.05, 20:00
        W Zwiazku Radzieckim skazano na kare smierci Polaka, Czecha i Zyda. Zapytano
        ich, gdzie chca lezec po smierci:
        Czech - kolo grobu Masaryka.
        Polak - kolo grobu Pilsudskiego.
        Zyd - "Ja chcialbym lezec kolo Sary Blumensztajn".
        "Przeciez ona zyje"
        "No wlasnie".
    • nick000 Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 06:51
      wstałem, jak na niedzielę, nieprzyzwoicie wcześnie. Ciepło jak latem i gdyby
      jeszcze świeciło słońce, pomyślałbym,ze to sierpień. Zyczę wszystkim
      nadzwyczajnej niedzielismile
      • kendo Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 07:21
        hi,hi............. nicku,
        ale sie tlukles w kuchni"garkotluku"
        az mnie obudziles tak wczesniesmile))))))))))))))

tez ciepelko u nas,inni metereolodzy wroza ostra zime brrrrrrrrrrr,
        ale nie szwedzi ,jak na narazie,

kocie w dalszym ciagu mieszka na altanie i czeka na sinadankowink

milego dnia ....zapraszam na kubeczek kawcismile)
        • nick000 Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 07:50
          wypijemy razem kawę? Opowiem Ci kenduś, może raczej pokażę zdjęcia, klasztoru
          i cerkwi ojców Bazylianów w Supraślu. Zrobiłem je w ubiegły piątek.
          img458.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0717co.jpg
          img458.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0729ct.jpg
          img458.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0734vf.jpg
          img458.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0749oz.jpg
          img458.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0757lb.jpg
          img458.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0763tl.jpg
          img464.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0778un.jpg
          img464.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0786ca.jpg
          img464.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0792hv.jpg
          img464.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0803vm.jpg
          img464.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0811pa.jpg
        • nick000 Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 07:54
          dzień zapowiada sie słoneczny i ciepły, jest spokojnie, pachnie kawą, wszyscy
          jeszcze śpią, z głośników cichutko sącza sie dźwieki koncertu Lista, takie
          poranki lubięsmile
        • nick000 Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 08:04
          jest tak jesiennie, przecztajcie ten wiersz Pawlikowskiej Jsnorzewskiej, pasuje
          do dzisiejszego dnia

Październik
          Brzozy są jak złote wodotryski.
          Zimno jest jak w ostatnim liście.
          A słońce jest jak ktoś bliski,
          który ziębnie i odchodzi. Lecą liście...

img461.imageshack.us/my.php?image=grzybobranie0096cg.jpg
          • nick000 Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 08:09
            a teraz słucham uwerturę Bajka Moniuszki, to jest dopiero muzyka, kto posłucha
            jej ze mnąsmile?
            • kendo Re: bardzo wczesny poranek 23.10.05, 10:02
              przysiadm cichutko obok Ciebie nicku,
              podajac szarlotke na talerzykusmile)
              i zamieniam sie w sluch przenoszac sie w czarodziejski swiatsmile)

wiersz bardzo wymowy
              zdjecie rowniez bajeczne-dziekuje nicku za porcje Twych widzianych przez Ciebie
              obrazow.

cerkwia bardzo majestatyczna,a te malunki na niej tez nazywaja sie ikonami??
              widnieje data ,czy to zalozyciel ,ktory ja wybudowal w 1498 roku??
              zaraz sprawdze na Google co to za postac,

milego dnia...slonezcko swieci migliscie.
              • kendo Re: przewodnik cerkiewny 23.10.05, 10:34
                www.pporthodoxia.com.pl/artykul.php?id=957
                to chyba dotyczy temato co??
                • slo-onko Re: przewodnik cerkiewny 23.10.05, 11:18
                  dzien dobry witam w leniwa niedziele.
                  a propos cerkwi prawoslawnych to u mnie w rodzinnej miejscowosci postawiono kiedys kosciol bardzo podobny jak ten na jednym ze zdjec,dyzy jasny z oknami. msze tam byly odprawiane katolickie i prawoslawne na zmiane. byl ksiadz nasz i prawoslawny, mieli wyznaczone godziny mszy. jesli zachorowal prawoslawny zastepowal go nasz polski ksiadz i na odwrot. to jest dopiero wspolpraca co? 5 lat temu moja siostzrenica katoliczka brala w nim slub z ukrainskim obywatelem, slub podobny byl piekny.
                  potem wybudowano kolejny wylacznie katolicki. jeden i drugi stoja do dzis,ale przyznam,ze prawoslawny wyglada zupelnie inaczej. ma cos w sobie co przyciaga wzrok, jest urokliwy nawet od zewnatrz. podczas wakacji u babci zawsze w niedziele po mszy wlasnie w tym slicznym malym kosciolku kupowalismy lizaki i lodysmile
                  • kendo Re: przewodnik cerkiewny 23.10.05, 11:21
                    nigdy nie bylam w cerkwi,
                    wiem,ze we Wroclawiu jest,przy jakiejs okazjii bede musiala tam zajzec.

milego leniuchowania sloosmile)
                    • slo-onko Re: przewodnik cerkiewny 23.10.05, 11:33
                      kendo napisała:

> nigdy nie bylam w cerkwi,
                      > wiem,ze we Wroclawiu jest,przy jakiejs okazjii bede musiala tam zajzec.
                      >
                      > milego leniuchowania sloosmile)

dzieki, TObie tez smile
                      musze wziac sie do jakichs obowiazkow. najpierw jednak powinnam wypic kawesmile
                      • slo-onko Re: przewodnik cerkiewny 23.10.05, 11:35
                        wiec i ja z wierszem sie wlepie,dostalam go dzis ranosmile
                        Poprzez uśmiech
                        do mnie przyjdziesz
                        przygryzłszy wargi
                        gdy już spłoniesz
                        w zielonym ogniu książek

moje ręce
                        przytulą cię
                        okrytego
                        kurzem dróg których nie przeszedłeś

ciemne tajemnice istnień
                        wypijesz z moich ust

i na moim ramieniu
                        wyliczysz
                        ile jest nieskończoność mnożona przez wieczność

liczydłem znakomitym
                        będą niepoliczone włosy

piersi - złote połowy
                        ziemi która jest twoim domem
                        i ulice wszechświatów
                        po których idziesz lekko
                        moje nogi przed tobą

tak będziesz zgarniał wiedzę
                        nieprzebraną zamkniętą
                        w rytmie mojej tańczącej krwi
                        Halina Poświatowska

• kendo Re: przewodnik cerkiewny 23.10.05, 13:48
                          ech...poetycznie (tak jakby odswietnie)zaczeliscie dzionek
                          milo poczytac cos ,co piesci umyslsmile)
                          • kendo Re: niedziela swiateczna 25.12.05, 11:13
                            trzeba jednak zgodnie z kalendarzem na przod kroczyc,
                            coby byl jako taki porzadekwink)))))))

milego swiatecznego dnia Wam Wszystkim zycze,
                            takiego slonecznego i mrozikowego jak u mnie,
                            akurat sliczna pogoda na spacerkowanie po wczorajszym "obrzarstwiesmile)
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 25.12.05, 13:45
      uwaga, kolęda dla ludzi o mocnych nerwachwink
      media.spikedhumor.com/8944/Jingle_Bells_Reversed.swf
      a ostrzegałemsmile)))
      • kendo Re: Niedziela odnowiona 25.12.05, 16:10
        o swiecieeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!,ja sie wystraszylam straszniewink))))
        uwazajcie..bo tam straszywink))))))))))))))
        • nick000 Re: Niedziela odnowiona 25.12.05, 17:38
          ostrzegałemsmile)))))
          • nick000 Re: Niedziela odnowiona 25.12.05, 21:37
            święta, nie dziwię sie, ze nikogo na forum nie uświadczysz, sam wpadlem na moment chcąc życzyć Wam kochani dobrej nocysmile Wasze zdrowiesmile
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 09:33
      w niedzielę taka jak dzisiejsz wszyscy powinniśmy brać przykład z bohatera poni zszego wierszyka Jana Brzechwy.
      Leń
      Na tapczanie siedzi leń,
      Nic nie robi cały dzień.

"O, wypraszam to sobie!
      Jak to? Ja nic nie rozbię?
      A kto siedzi na tapczanie?
      A kto zjadł pierwsze śniadanie?
      A kto dzisiaj pluł i łapał?
      A kto się w głowę podrapał?
      A kto dziś zgubił kalosze?
      O - o! Proszę!"

Na tapczanie siedzi leń,
      Nic nie robi cały dzień.
      "Przepraszam! A tranu nie piłem?
      A uszu dzisiaj nie myłem?
      A nie urwałem guzika?
      A nie pokazałem języka?
      A nie chodziłem się strzyc?
      To wszystko nazywa się nic?"
      Na tapczanie siedzi leń,
      Nic nie robi cały dzień.

Nie poszedł do szkoły, bo mu się nie chciało,
      Nie odrobił lekcji, bo czasu miał za mało,
      Nie zasznurował trzewików, bo nie miał ochoty,
      Nie powiedział "dzień dobry", bo z tym za dużo roboty,
      Nie napoił Azorka, bo za daleko jest woda,

Nie nakarmił kanarka, bo czasu mu było szkoda.
      Miał zjeść kolację - tylko ustami mlasnął,
      Miał położyć się - nie zdążył - zasnął.
      Śniło mu się, że nad czymś ogromnie się trudził.
      Tak zmęczył się tym snem, że się obudził.

leniwej niedzielismile
      • kasikk Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 09:48
        chyba się nie da big_grinD

dzień dobry vistulęta smile)
        • kendo Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 09:59
          hej,hej !! leniuszkismile) -kasikk/nick

no dobra ja juz po sniadanku,

kocie nakarmione,

posniadankowe talerzyki pomyte,

ech...to sie nazywa lenwink)??

sloneczko nareszcie swieci i chce sie zyc od nowasmile

przemilego dnia Vistulanki/Vistulakismile
          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 10:44
            dzien dobry dzien dobry.
            chcialabym sie dzis polenic,ale checi to jeszcze troche za malo.
            • kendo Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 10:56
              hej skoo,
              a len sie razem ze mnawink)
              mysle,ze po luchu dopiero "zaskocze" do czegos zrobieniawink

milego dnia w duchu leniawink)
    • mala20033 Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 12:05
      Sennam..dwie kawy i..NIC!!
      Milej Niedzieli Wam...
      • kendo Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 12:43
        lepiej mala zdaj sprawozdanie z party wczorajszegowink)

miej sobie mily dzionek.
        • mala20033 Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 14:16
          Hm..spac mi sie dzis chce..
          • mycha Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 16:03
            w zasadzie to nie wiem, czy to jeszcze dzień dobry, bo przecież dopiero 16, czy
            już dobry wieczór zważywszy na ciemniejące niebo za oknemsmile
            dzisiejszy dzień był śliczny i to słoneczkosmile)))
            ja trochę się poleniłam, trochę wykazałam się inicjatywą w domowych robotachwink
            przesyłam mocne uściskismile
            • kendo Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 20:18
              i wszyscy juz wpisani i pozdrowiensmile)

a tak pozatem to co w swiecie??

*zbiorka Owsiaka dla dzieci powypadkowych..chyba sie powiodla,nie sledzilam
              wcale w tym roku,

*ciekawe co bedzie jutro z Szaronem,jak bedzie budzony...

milego wieczoru.
              • jtka Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 20:42
                bry wieczór pogrypowesmile))))
                no jakoś chyba zwalczylam choróbsko ,ale dziś jakiś "cisnący" dzień mam, idę
                chyba odpocząćsmile
                • kendo Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 20:45
                  czesc Itus...
                  czyli bylas dzielna z chorubskiem i uporals sie ....smile
                  odpoczywaj i nabieraj silkiss
                  • kasikk Re: Niedziela odnowiona 08.01.06, 23:18
                    jtuś, zdrowiej i wygoń grypsko
                    buziaczki kiss
                    • kendo Re: Niedziela odnowiona 25.06.06, 08:47
                      no wlasnie .znalazla taka niedziele....
                      juz letnia i pachnaca swiezo skoszonymi lakami i kwiatemsmile

witajcie Zalogo...
                      pieknego dnia zycze w plenerze i na dzialkach i na ogrodach....uwazajcie tylko
                      na sloneczko,coby nie zostac poparzonym.
    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 25.06.06, 10:16
      dzien dobry w sloneczna upalna niedziele.
      parzyc sie nie bede,nie mam czasu,ani mozliwosci.poza tym upaly beda duze,a to nie wplywa korzystnie na samopoczucie i na skore.
      cos ostatnio nie mam czasu na wiekszy dla siebie odpoczynek,w ciagu tygodnia bieganina i praca. cierpliwie czekam na urlop.
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 25.06.06, 10:59
      cześć kendo, witaj Slosmile Upalnie, słonecznie i tez mi sie nie bardzo chce dzisiaj jakąkolwiek aktywność przejawiać, niedziela w końcu, czas na relaks i lenistwowink Zyczę dobrego dniasmile
      • kasikk_29 Re: Niedziela odnowiona 25.06.06, 13:22
        witam załogę smile)
        u mnie lenistwo na całego - jeszcze w piżamie kursuję big_grin
        • mala20033 Re: Niedziela odnowiona 25.06.06, 15:50
          Slonecznie, upal nadal jest...ale w nocy byla burza z deszczem i wspaniale
          ogrod mi podlalo!!!Wieczorem zamiast podlewania(moge tylko w niedziele,wtorki i
          czwartki..) ksiazeczka na tarasie. Hurra!!
          Wam wspanialej niedzieli zycze...
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 25.06.06, 20:19
      upalnie, słonecznie, dojrzewają późne czereśnie.
      img469.imageshack.us/my.php?image=dscf54506av.jpg
      i tym smacznym akcentem chce sie dzisiaj pozegnać, życzę dobrej nocysmile
      • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.07.06, 09:37
        cieplunio,cieplunio,ze az duszyczyka sie raduje,
        dzis w planie plaza,zobaczymy czy nasze miejsce pod sosna bedzie wolnesmile)

a tak pozatem witam bardzo goraco Zaloge zyczac udanego wypoczynku pod
        promyczkami slonca.
        • kasikk_29 Re: Niedziela odnowiona 02.07.06, 12:38
          witam smile
          u mnie cieplutko, ale wiatr, więc żyć można
          mam nadzieję, że tak pozostanie, bo upały są o-kro-pne
          i nie lubię ich bardzo

chciałam się pochwalić, że Skrzacik na czworakach gania kociska
          jeszcze nie ma pełnej prędkości, ale już niedługo... hehehe...
    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.07.06, 12:47
      i kto by pomyslal,ze niedzielny watek bedzie mial nie dlugo rok?
      w porownaniu do innych watkow nie jest az taki stary,ma niecale 200 postow. i gdzie sie taki uchowal przez tyle czasu? inne rosna,pecznieja,starzeja sie,a ten jakby sie w czasie zatrzymal. tez tak bym chciala,albo cofnac sie o kilkadziesiat lat wstecz,a tu jak na przekor czas goni bezlitosnie i nie pozostawia mi wyboru.
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 02.07.06, 18:28
      czołem wszystkimsmile Ciepło, gorąco wręcz, piekne lato. Część dnia spędzilem leżąc plackiem na trawie i udajac, ze czytamwink Teraz loda zajadam, mniamsmile Spokojnego popołudnia zyczęsmile
      • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 02.07.06, 19:13
        a ja kogiel-mogielsmile
        czesc Nicksmile
        • kendo Re: Niedziela odnowiona 02.07.06, 20:05
          czesci sloo/ nick/kasikk

ja juz po kolacji ale loda sobie dzis rowniez polize ale zdziebko pozniej

milego wieczoru.
          • kendo Re: dlugosc watku, 02.07.06, 20:07
            faktycznie sloo,
            sprawdzilam watek,zakladany jesienia....
            dobrze,ze nam niespadl ,mozna sobie poczytac co w niedzielne dni jesienne
            pisalysmysmile
            • slo-onko Re: dlugosc watku, 02.07.06, 20:15
              tak, bylo slonko,kolorowe liscie,burze to prawie te same objawy jesiennej pory co latemsmile
              • kendo Re: dlugosc watku, 02.07.06, 20:27
                to moze na druga niedziele uzyjemy watek odpowiedni na ta pore roku.
                nie chcialm by zaginal.
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 16.07.06, 10:30
      Niedziela zaczęła sie nam wietrznie i zimno, wieje od połnocy tak mocno, ze kwiaty na balkonie połamało. Niebo czyste, piękne, rozświetlone słońcem, z małymi białymi obłoczkami pędzacymi z wiatrem, jesienne bardziej niz letnie. A tak było dobrze, żar lał sie a nasze głowy, mam nadzieje, ze powróci niebawem. Zyczę spokojnej niedzielismile
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 16.07.06, 10:30
      Niedziela zaczęła sie nam wietrznie i zimno, wieje od połnocy tak mocno, ze kwiaty na balkonie połamało. Niebo czyste, piękne, rozświetlone słońcem, z małymi białymi obłoczkami pędzacymi z wiatrem, jesienne bardziej niz letnie. A tak było dobrze, żar lał sie a nasze głowy, mam nadzieje, ze powróci niebawem. Zyczę spokojnej niedzielismile
      • kasikk_29 Re: Niedziela odnowiona 16.07.06, 10:44
        Witam smile)
        u mnie niedziela również wietrzna i chłodniejsza
        mam nadzieję, że temperatury sie nie zmienią - 25 stopni wystarczy w
        zupełności, żeby czuć lato
        moja najulubieńsza pogoda smile)
        pachnie jesieną...
    • odin-2 Re: Niedziela odnowiona 16.07.06, 11:09
      Servus Vistulani/Vistulanki

No i podlaczyli nastepne ville i znowu mamy -i-net ..,az do nastepnego
      podlanczania, jeszcze ok.20 chatek w budowie na naszym "område" (dzielnica).

Goraco jak w Piekielku - kurs przygotowawczy dla takich jak ja ???

..."wskoczymy" na forum wieczorem,miejcie sobie dobrze ,Pozdrawia Odin.
      • kasikk_29 Re: Niedziela odnowiona 16.07.06, 11:32
        Odinie miły smile)
        w Piekiełku za darmoche dają zimne piwo big_grin
        nie marudź więc waćpan, tylko korzystaj tongue_out
        • mala20033 Re: Niedziela odnowiona 16.07.06, 22:20
          ..ciemne pyszne pywko...
          • kendo Re: Niedziela odnowiona 23.07.06, 09:27
            jakas spowita mgla,duszna,mam nadzieje,ze sie slonce pokaze .

udanego odpoczynku Zalodze.
            • nick000 Re: Niedziela odnowiona 23.07.06, 16:21
              cześć kendulkosmile, jak widze tylko szefowa czuwawink, taki jest porzadek świata, ktoś sie byczy, ktoś inny musi interesu doglądaćwink Ja dzisiaj byczę się od samego rana. Dzień piękny, prawdziwie letni, upalny i słoneczny. Dopiero niedawno białe chmurki zaczeły snuc sie po niebie, szkoda tylko, ze nie zwiastuja deszczu, jest on bardzo potrzebny. Wszystko wokół wysycha, nawet rzeka, w miejscach gdzie tradycyjnie głębokosć wody wynosiła ok. 1,5-2 metrów, dzisiaj sącza sie tylko błotniste strumyczki. Dobrze, ze głowne koryto nadal głebokie i można popływać, co dzisiaj z wielka rozkosza czynilem.
              Tak wyglada jedno z bocznych koryt Narwisad
              img97.imageshack.us/my.php?image=dscf5779md2.jpg
            • nick000 dzisiejsze niebo. 23.07.06, 16:27
              img451.imageshack.us/my.php?image=dscf5768il1.jpg
              img451.imageshack.us/my.php?image=dscf5770fu2.jpg
              img95.imageshack.us/my.php?image=dscf5778so3.jpg
    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 23.07.06, 17:36
      dzien dobry,witam dopiero teraz,a moze juz terazsmile
      zmeczona sloncem i plywaniem,niewyspana,ale opalona i zadowolona z pobytu nad jezioremsmile
      zalaczone Nicka zdjecia sa piekne szczegolnie łaki. ja nie widzialam tak pieknych,a to co widzialam wolalo o zgroze do nieba. dojezdzajac do osrodka kiedys dojezdzalismy piaszczysta droga. teraz na te droge wysypano gruz chyba ze zburzonych domow albo inny betonowy pyl,ktory sprawia,ze i ludzie sa okurzeni,auta i poboczna roslinnosc. zielenina nie jest juz zielona ale siwa od pylu,straszne i smutne. nie dosc,ze ziemia wola o deszcz,wszytskie zielone rosliny,zyjatka, z trawy pozostalo wyschniete nie wiadomo co to jeszcze takie "betony" , bo to nie ludzie przyczyniaja sie dodaktowo do zniszczenia przyrody.
      • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 23.07.06, 18:03
        pozytywna z tego pobytu byla kapiel w czystym jeziorze i oczywiscie mleko prosto od krowy i swoj twarog od sołtysowej oraz pogoda,ktora zostawila swoj slad na mojej skorzesmile
        • nick000 Re: Niedziela odnowiona 23.07.06, 18:16
          do kompletu brakowało Ci prawdziwego wiejskiego chleba z tegorocznych zbóż, trzeba jednak jeszcze troche poczekać,zniwa zbliżają sie wielkimi krokami a nasze, ozłocone, pola wygladają cudowniesmile
          img231.imageshack.us/my.php?image=dscf5692wx4.jpg
          img45.imageshack.us/my.php?image=dscf5693hm4.jpg
          img92.imageshack.us/my.php?image=dscf5696pj2.jpg
          img45.imageshack.us/my.php?image=dscf5698ls1.jpg
          • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 23.07.06, 20:00
            no i latosi miodeksmile
            chociaz twarozek z dzemem byl pysznysmile oczywiscie bez chleba smile

nick000 napisał:

> do kompletu brakowało Ci prawdziwego wiejskiego chleba z tegorocznych zbóż, tr
            > zeba jednak jeszcze troche poczekać,zniwa zbliżają sie wielkimi krokami a nasze
            > , ozłocone, pola wygladają cudowniesmile
            > img231.imageshack.us/my.php?image=dscf5692wx4.jpg
            > img45.imageshack.us/my.php?image=dscf5693hm4.jpg
            > img92.imageshack.us/my.php?image=dscf5696pj2.jpg
            > img45.imageshack.us/my.php?image=dscf5698ls1.jpg
    • nick000 zapowiada sie urodzaj;) 23.07.06, 18:31
      na dzieci oczywisciebig_grinD Może tego nie widać ale bocki sa trzy, o czyms to swiadczywink

img162.imageshack.us/my.php?image=dscf5720iv9.jpg
      • slo-onko Re: zapowiada sie urodzaj;) 23.07.06, 19:59
        moze na rodzenstwo dla kasikkowego skrzacika?smile
        no bo chyba nie Tobie Nick?wink))))))
        • slo-onko Re: zapowiada sie urodzaj;) 23.07.06, 20:17
          czas na odpoczynek po dwoch dniach wrazen. tzreba nabrac sil do pracy na nowy tydzien.
          wszytskim zycze spokojnych snow,dobranoc.
        • nick000 Re: zapowiada sie urodzaj;) 23.07.06, 20:18
          skad ta pewnośćwink? Niestety musze sie pozegnac, życzę wszystkim ciepłego wieczoru, dobrego snu i przebudzenia z humoremsmile
          • odin-2 Re: zapowiada sie urodzaj;) 30.07.06, 06:56
            czujecie jak kawa pachnie ?,swiezo parzona
            buleczki tez juz na stole - wstawac spiochy
            szkoda dnia,ten co spi ten niezyje

Dobrego Dnia Wam zycze
            • kendo Re: zapowiada sie urodzaj;) 30.07.06, 07:53
              cicho z Toba odni,
              zawsze musisz mnie obudzic tak wczesnie,
              a co powiedziec o tych co z kurami chodza spac??

witajcie Zalogo,
              nareszcie dojzalam do netu,jakos ostatnio na wszystko stracilam ochote,ale zyc
              mi sie chce pelna parawink),ech,jakies glupoty wypisuje od rana,bom sie nie
              wyspalasmile)

miejcie sobie udany i piekny dzionek.
              • kasikk_29 Re: zapowiada sie urodzaj;) 30.07.06, 15:22
                witam smile)
                późno, ale jestem
                mam huk roboty, więc tylko podpisuje listę i zmykam za chwilkę smile)
                miłego wieczora
            • mala20033 Re: zapowiada sie urodzaj;) 30.07.06, 17:19
              ..kiedys tak chlopakowi powiedzialam :kto spi ten nie grzeszy...
              Uuuuupal ze pasc mozna....58 dni do odlotu do Polski
              A Wam dnia wspanialego!
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 30.07.06, 16:09
      melduje się popołudniowo, pogoda dziwaczna, pochmurno, duszno, nawet deszcz popadać zdołał. Spokojnej poobiedniej sjesty zyczesmile
    • slo-onko Re: Niedziela odnowiona 30.07.06, 19:44
      dobry wieczor w niedziele.
      wrocilam z dzialki troche zrelaksowana. potem kilka rozmow telefonicznych i jakos dzien zlecial.

mam wiesci od Jtki, przyzekla,ze w miare swoich mozliwosci bedzie zagladala na vistule ,nawet z noga oparta na klawiaturzebig_grin
    • nick000 Re: Niedziela odnowiona 30.07.06, 20:30
      Po długiej niedzieli wypada sie pozegnac, co niniejszym czynię. Dobrej nocysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka