mycha Re: Piątek odnowiony. 16.03.07, 08:30 dzień dobry piątek, słonecznie, zapowiada się ciepły dzień. proponuję dzisiaj spacer. ja w niedzielę wybieram się na rower, sprawdzimy swoją kondycję a tak w ogóle, pamiętacie może polski serial "janosik"? naszło mnie i w odcinkach obejrzałam i tak mi się zachciało w góryyyyy... trzymajcie się ciepło i szeroko uśmiechajcie Odpowiedz Link
nick000 Re: Piątek odnowiony. 16.03.07, 08:40 cześć Poranek chłodny i bez słońca, mam jednak nadzieję, ze to sie zmieni. Zgadzam sie z mychą, rower czas wyciagnac z piwnicy, przesmarować, do sezonu przysposobić i ruszyć zasiedziałe kości gdzies w plener. Moze to być ciekawe doświadczenie, szczególnie dla mieśni Janosika ogladałem dawno temu, jeszcze jako bardzo młody człowiek. Film jak film, dosyć banalna fabuła, ale, ze o jednej z bohaterek nie wspomnę, widoczki przecudnej urody. Tydzień mamy prawie z głowy, odrobina wysilku, kilka godzin spędzonych na wdychaniu kurzu i nareszcie koniec. Oby w dwa wolne dni pogoda dopisała, a z tym moze byc różnie. Nie traćmy jednak nadziei, w końcu wiosna moje drogie panie Spokojnego piatku Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Piątek odnowiony. 16.03.07, 12:14 witam w południe pogoda fajna - zachęca do spaceru, który to już dziś ze Skrzacikiem odbyłam na razie wolne mam, bo Skrzatas śpi, więc sączę herbatkę udanego piątku i weekendu Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 16.03.07, 12:15 czesc kasikk, podaruj no kawalek tego spacera dla mnie wyjsc mialam,a tu sie rozpadalo i deszczy Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 16.03.07, 12:14 Czesc cyklisci)) ale macie fajnie, cykliczne jazdy na rowerach mnie pozostal trucht Janosika pamietam,bardzo lubilam ten serial i ogladam gdy go tylko nadaja w tv. z Janosikiem kojarzy mi sie jeszcze Rumcajs Nick,a co powiesz na Haneczke?;- )))) w gory to i ja by se pojechala,szczegolnie w takie wysokie Tatry. nawet w sobote wspominalysmy jak super bylo na Slowacji, chetnie wrocilabym w tamte rejony. eh wspomnienia. smieszylo mnie podejscie Słowakow do czasu w jakim zamykali sklepiki z bublami np. przy muzeach. godzina punkt trzynasta,a tu pyk okienko sie zamyka i nie wazne,ze turysta chce kupic bubla. DIWADLO jakies Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 16.03.07, 20:25 nareszcie doczlapalam do kompa,niemal sie dociaglam) z rana,co rusz pancio mnie odrywal,bo czegos :szukal/potzebowal.... wspomnienia z wycieki chyba jutro opisze,dzis lapcieta obolale,bo przeciez musialam nadrobic dzien nieobecnosci w domu) Janosika lubialam ogladac,niedawno gdzies na satelicie migawki powtorkowe chyba widzialam.... pozatem zapowiadaja na weeken powrot zimy...ech,dobrze,ze na wycieczce pogoda dopisala. zycze udanego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 10:11 witam slonecznie....,no wieje tez ,ale jakos mozna wytrzymac,pocieszam sie ,ze mniej niz w Ystad, a jadac tam rankiem,slonce bylo ogromna wielka pomaranczoewa kula,slicznie wygladalo. zycze udanego dnia z kawcia czarna i ciepla PS;..sloo,pozniej przetlumacze liste przewozowa(sa dwie),moze pod wieczor, Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 10:28 Kendus,odpocznij,nie pali sie ciesze sie,ze moglam sprawic odrobine radosci teraz juz wiem jakie jest to proste i gdzie trzeba sie udac,by przekazac drobnostke u nas dzis pogoda tez malo przyjemna mimo slonca.pociesza mnie fakt,ze juz dzis rozpoczyna sie wolne. zaplanowalam jutro wyjscie do kina i na jakas kolacje,a w niedziele wyjscie do zamkowej opery na "Wesele Figara". Bilety na dziele juz sa zakupione wiec to jest bankowe wyjscie,ale jakz nam zycie to boje sie,ze jutzrejszy planik spelznie na niczym dobrego dnia Odpowiedz Link
nick000 Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 10:46 deszcz, deszcz, kawa, kawa i zero chęci do pracy. Witam w piatek, jak dobrze ze tydzień sie kończy. Ciezki był, pracowity, stresujacy, ale dzisiejszy dzień zrekompensuje wszystko Jeszcze trochę cierpliwości, kilka godzin i mozna bedzie powiedzieć, witaj wolnosci złota Spokojnego piatku Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 11:02 Oooooo Nick!!!! )) a juz chcialam biec na ratunek no co, pierwsza pomoc znam to moze udaloby mi sie Ciebie ocucic) Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 11:17 wiec spieszymy nickowi na pomoc))))))))) hej nicku,dobrze,ze dales glos,bo juz zaczelam sie zamrtwiac co sie dzieje z Toba, niemartw sie,u nas tez "czas byl zakrecony" ale okolo 1:00 zobaczymy jaki bedzie naprawde z nowym czlonkiem rodziny. wszystko przygototowane czeka, nawet do samochodu zakupilam fajna ochrone na siedzenia,zobaczymy jak zda to egzamin,nie bylo takich sprytnych,gdy wozilismy poprzednie psiuny,musialam pozniej niemal "zebami" wyciagac klaczki z siedzen samochodu,bo tak sie nawbijaly. miej sobie radosny dzionek,jak rowniez reszta zalogi. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 12:04 juz nie moge doczekac sie wiesci o nowym piesku jakby mial byc moim co najmniej opisz Kendo jego pierwsze wrazenia w nowym domu i poczestuj go jednym głaskiem od cioci Slo Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 23.03.07, 16:11 oj,sloo,tez bylam niecierpliwa,psiun juz w domu od przedrugiej godziny, opisze w zwierzecym watku. Odpowiedz Link
kendo Re:Wielki Piatek 06.04.07, 10:05 pamietam,jak siasiad na dzialce wszystko sadzil/sial,zbieral piekne plony jesienia, moze by warto wytestac z kwiatami? witajcie Vistulenta i miejcie sobie sprawne przygotowywania swiateczne. Odpowiedz Link
slo-onko Re:Wielki Piatek 06.04.07, 12:03 dzien dobry,witam. przygotowania rozpoczete i wciaz trwaja. w miedzyczasie pakuja male czekoladowe zajaczki w kolorowy papier,ktory bedzie zaweiral swiateczny smieszny wierszyk z zyczeniami,dla kazdego inny dobrego piatku Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 13.04.07, 07:20 dzien dobry wszytskim. w dzisiejszy piekny dzien kazdy powinien byc szczesliwy no chyba,ze ktos ma kaca lece do gniazda ,obserwowac bociany. wg doniesien Nicka dzis juz sa dwa jaja. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 13.04.07, 13:26 witajcie niemal z letnia aura, juz co nieco zrobilam i odpoczynek do obiadku a puzniej zamierzamy z Bobbym na plaze pojechac. udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
henryk245 A to Polska wlasnie ... 13.07.07, 07:29 ROGACIZNA A USTRÓJ Socjalizm Masz dwie krowy. Musisz im, jako klasie pracującej dostarczać mleko. Do podziału - przez radę oborową. Komunizm Masz dwie krowy. Mleko nie jest twoje, tylko wspólne całego narodu. Wypada po pół kropli na głowę. Kapitalizm Masz dwie krowy. Możesz je doić jak chcesz, dopóki nie Założą związków zawodowych. Wtedy one będą doić ciebie, albo w najlepszym razie nie zezwolą na dojenie. Eurosocjalizm Masz dwie krowy. Możesz je doić do woli, ale jak sprzedaż za dużo mleka, to płacisz karę. Całe szczęście, że założone za czasów kapitalizmu związki zawodowe nie pozwalają na dojenie. Dzięki temu nie płacisz kary. Kaczyzm Masz dwie krowy. Jedna wylatuje z obory, bo nie chce podpisać oświadczenia o tym, że nie współpracowała z dojarką starego typu. Tłumaczenie, że jest bykiem nie pomagają. Druga wylatuje, bo widziano ją na paradzie obok innej krowy. W ich miejsce dostajesz jedną kozę, dwa lemury, kunę i piętnaście surykatek. Musisz - udając, że je doisz - sam wytwarzać mleko, bo od tego zależy koalicja. Lepperyzm Masz dwie krowy wzięte na kredyt. Nie musisz spłacać kredytu pod warunkiem, że wysypiesz krowy innych na tory. Znajdujesz pomocników, którzy karmią Twoje krowy w zamian za miejsce w chlewie przy korycie. Giertychizm Masz dwie krowy. W mundurkach, bez telefonów komórkowych. Obok w oborze stoi Smok Wawelski. Możesz go doić, ale nie w niedzielę. Ciąże krów musisz zgłaszać do odpowiedniego urzędu. Sprawdzasz, czy nikt ich nie zmusza do muczenia. Zamawiasz pięć piw. Oleksizm Masz ku*wa dwie krowy jak brzytwy. Za cholerę się z nich nie wytłumaczysz. Wałęsizm Masz dwie krowy - lewom, i prawom. Wspierasz je obie. Nie wiesz, którą możesz doić. Pytasz Danuśki. W tak zwanym międzyczasie ktoś wydoił je za ciebie i do tego ukradł dojarkę. Wassermanizm Masz dwie krowy. Okazuje się, że mogą kopnąć podczas dojenia, dlatego donosisz na byka który je robił do sądu i oskarżasz o zamach na twoje życie. Maciarewizm Masz dwie krowy. Burzysz oborę, publikujesz imiona krów, które przez lata dawały ci mleko i oskarżasz o to, że dawały je też komuś innemu, bo przeszły jako cielaki szkolenia gwarantujące lojalność wobec obory, w której kiedyś mieszkały. Nocną porą, jak nikt nie widział, chodziły tam i same podłączały się do dojarek. Na pewno to, że nie mogły tego robić bo tamta obora została zburzona, to plotki. Peeselizm Masz dwie krowy, które są najstarszymi krowami na polskiej wsi. Nie dają co prawda mleka, ale potrafią stać w tej samej oborze z dowolnym stadem bez większych konfliktów. Kononowizm Zlikwidowałeś krowy, oborę, dojarkę – wszystko zlikwidowałeś. Ale za to masz fajny sweter! Mimo ze piatek,mimo ze 13go zycze Wam Wesolego Weekendu Pzdr.H. Odpowiedz Link
kendo Re: A to Polska wlasnie ... 13.07.07, 10:21 no dobre to )))))))))))))) wlasnie dzis ,piatek i 13,niektorzy boja sie pecha, moze nas ominie i dzionek bedzie udany.....czego Wam bardzo zycze, PS;..dzis idne na nocke pilnowac malunkiego psiunke. Odpowiedz Link
mala20033 Re: A to Polska wlasnie ... 13.07.07, 15:27 U mnie pochmurno.... Ja sie jeszcze nie rozbudzilam..kawy!!!!!W TV nie patrze...szkoda nerwow... Wam Dnia dobrego... Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 20.07.07, 08:30 dzień dobry, ja wdepnełam na momencik i już biegnę, bo praca nie może beze mnie żyć. jak tak dalej pójdzie, to zginę w oczach. ja chcę już urlooop! ok, przestaję marudzić i trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 08:03 hello no nie chce mi się wierzyć! kolejny dzien jestem pierwsza. ja, taki śpioch chłodno, aczkolwiek słonecznie. niestety zapowiadali na dzisiaj u nas deszcze. a ja jutro na garden party idę i jak się pogoda nie poprawi, to coś czuję, że nie będzie ani garden ani party. a dzisiaj wieczór filmowy. jak nie usnę w trakcie to będzie sukces i nawet mój ukochany johnny jepp nic nie zdziała miłego wszystkich Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 08:21 mycha,na jutro ma byc bezdeszczowo,tak tu mam gadali) witaj i zamartwiaj sie wieczorkiem filmowym,mi sie wtedy najlepiej/najszybciej zasypia))))))))))))))) po strasznej ulewie porannej sloneczko probuje swiecici,ale chlodno. zycze Mycha udanego dnia,jak reszcie Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 09:16 czesc dziewczyny aaaale ja dawno nie ogladalam nic fajnego w telewizji czasem mialabym ochote na jakis fajny filmik,bo te nadawane w tv jakos mnie nie pociagaja a moze podpowiecie mi cow arto obejrzec z DVD? byle nie romantyczny,ani dramat tylko cos konkretnego,mocnego,aha i nie w stylu sf -tego nie cierpie ! Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 09:33 podobnie u mnie z filmami hej sloo, wieczorami czlek padniety,ale na jakis seansik do kina by sie skoczylo,,tylko,ze tytuly filmow niezachecaja(,niewiem naprawde sloo coby tu doradzic. miej sobie udany dzien. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 09:43 a ja mam ochote pojsc na Shreka III ) popatrz czyz nie slodkie sa male.... male ogry to jak? ogórki? no bo chyba nie ogierki?;D video.google.pl/videoplay?docid=-8241921999534147164 Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 10:17 )))))))))))))))))))))))))))...no ogiery to nie sa,ani ogory))))))))))) nie bylam na zadnej czesci tego filmu, ale jak widzialas pierwsz,to polecam nastepna czesc) Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 10:30 na pierwszej bylamz dziecmi, na drugie ze znajomymi dla smiechu,a teksty byly zasem nie zrozumiale dla dzieci a teraz juz mi glupio,ze taka stara baba ide na bajke poczekam na piracka wersje Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 10:34 nieraz dobrze miec dziec w wieku "filmowym"))))))))))) a niema ochoty mlodsza Cora obejzec filmu?? o piratach tez nie ogladalam,idzie trzecia czesc tutaj,nie pojde bo niewidzialam poprzednich....czekam do jesieni,moze cos bedzie co mnie skusi. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 14:08 Witam Slo, Shrek nie jest dla dzieci a że animowany, to nic nie znaczy jakbys szła na Rybki z ferajny albo Auta, to bym się zastanowiła, ale Shrek akurat jest ok. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 16:04 nooooo to moze pojde bo coz tu wybrac jesli w wakacje przestoj w kulturze? Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 17:08 o!! i widzisz sloo,dostalas dobra rade filomwa) idzi i w skrocie pozniej opowiesz) milego wiczorku wczesnego zycze. PS;..kasikk,jak pakowanie?????????????? Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Piątek odnowiony. 27.07.07, 22:58 kendulu, w toku i jeszcze męczę upiory, bo przecież Skrzacik to w tępie astronomicznym brudzi... ale są dzieci szczęśliwe, albo czyste wolę mieć szczęśliwe dobrej nocy Odpowiedz Link
greis52 Re: Piątek odnowiony. 03.08.07, 08:01 piatek,piateczek,piatulek nareszcie, pozdrawiam z usmiechnieta geba Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 03.08.07, 10:21 oj,jak sie ciesza niektorzy ,ze to juz piateczek) witaj greis i miej sobie udany dzien. witam rowniez pozostalych, popadalo noca i rankiem,nadzieja jest,ze moze bedzie suchy dzionek, spotkanie z siostra,dostalam zaproszenie na zarcie golabkow) milego dnia zyccze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 03.08.07, 10:47 wadlam sie przywitam,powiedzien dzien dobry bardzow piatek i zyczyc udanego dnia. lece sobie do centrum po mulinke do moich lekcji ZPT Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 03.08.07, 11:04 przyjemnych zakupow slo i witaj niezakup tylko jakiej glupoty,jak to zwyczaj mamy robic podczas docelowych zakupow. tez zmykam z psiunem na spacerek i pozniej na golabkowe zarelko miej sobie udany dzionek i przyjemnego haftowania zyccze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 03.08.07, 13:14 a dziekuje,dziekuje. zakupilam tylko neizbedniki czyli brakujace mulinu. dla malej tez kupilam zestw,bo bedzie wyszywac zakladke z miskiem puchatkiem Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 03.08.07, 19:48 o! fajny pomysl z haftowana zakladka ksiazkowa, bylas dzielna sloo zakupowo) a ja po zarciu golabkow do domciu wrocilam,ale uprzednio w sklepie bylysmy i spotkalam dawna kolegowne,podpowiedziala mi,ze na osiedlu gdzie kiedys mieszkalam jest arabski sklep z polskim zarelkiem, wskoczylysmy do alta i smigiem do araba a tam same pysznosci, sloo,powiem Cie,ze ten sam chrzanik co od Ciebie dostalam, Odpowiedz Link
kendo Re: cd pysznosci........ 03.08.07, 19:51 ptasie mleczko/biszkopty/kamyczki kabanosy/slaska/jakas szynkowa/ruskie pierogi/ zupki na jeden garnuszek....bialy serek-pychotka. i teraz moge nie jechac do kraju,mam wszystko "pod nosem") Odpowiedz Link
slo-onko Re: cd pysznosci........ 04.08.07, 19:04 no pieknie,wiec juz moje podarunki nie beda Ci tak smakowaly jak kiedys?(( nie lubie araba))) kendo napisała: > ptasie mleczko/biszkopty/kamyczki > kabanosy/slaska/jakas szynkowa/ruskie pierogi/ > zupki na jeden garnuszek....bialy serek-pychotka. > i teraz moge nie jechac do kraju,mam wszystko "pod nosem") Odpowiedz Link
kendo Re: cd pysznosci........ 05.08.07, 10:26 OK,wpisze sie w niedziele w piatkowy watek) no sloo,napewno wpadne do kraju,i najwieszksza frajda bedzie Ciebie spotkac bez podarkow. osobiscie tez ich nielubie,nie umia sie dopasowac do sytuacji tu Odpowiedz Link
kendo Re: juz piatek 10.08.07, 09:59 i koniec meki prackowej dla niektorych) witajcie Zalogo. pogodowo?,strasznie duszno/mgliscie/dzdzyscie ciekawe jek sie rozwinie do poludnia,bo dzis znowu chcialabym na polowanie sklepowe sie udac. zycze przyjemnego dnia pracy) Odpowiedz Link
slo-onko Re: juz piatek 10.08.07, 10:38 a to tu o pogodzie napisalas DD juz dzis od rana trabie,ze kto zakochany to slepyDD u mnie bylo duszno,teraz zachmurzono,ale jest znosnie Odpowiedz Link
kendo Re: juz piatek 10.08.07, 10:54 ech tam zakochana, po prostu niedobudzilam sie w srodecczku),glowizna peka w szfach:- ((chyba z dej duchoty za oknem( witaj sloo i mam nadzieje,ze bedzisz miec udany piateczek) Odpowiedz Link
greis52 Piątek wyczekany:) 10.08.07, 11:35 Piątek - Dzień Wenus Tego dnia emocje silnie ograniczają jasność umysłu. Opanowuje nas rozdaj beztroski, również w poważnych sprawach zawodowych. W stosunkach z osobami płci przeciwnej pojawiają się erotyczne akcenty. Jest to bardzo dobry dzień na niezobowiązującą randkę, jak i poważne wyznanie miłosne. Zaleca się w tym dniu nie wkładać większych sum do portfela, gdyż w piątek rośnie skłonność do wydawania gotówki na głupstwa. Wyostrza się zmysł powonienia i dotyku, dlatego jest to dzień udanych zakupów artykułów drogeryjnych i kosmetyków. Dieta w tym dniu bez szczególnych ograniczeń, obowiązkowe jest wszakże pierwsze danie - dowolna zupa, barszcz lub bulion. Nerkowcy powinni w tym dniu pić jak najwięcej wywarów o działaniu moczopędnym i dezynfekującym. W piątek sól lepiej ograniczyć. Tego dnia nasze oczy nie znoszą zwiększonego wysiłku. W piątek rozpoczynamy kuracje ziołami spod znaku Wenus: fiołkiem, rumiankiem, czarnym bzem, borówką, maliną. Na zakończenie dnia fundujemy sobie wannę lub silny bodźcowy prysznic. czas szykowac cialo i dusze na weekend Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek wyczekany:) 10.08.07, 17:23 Nawet by sie zgadzalo..ide sobie zrobic cusik do picia! Wam dzionka maloupalnego. U mnie +45C. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Piątek wyczekany:) 17.08.07, 08:39 witam witam dzięki greis za życzenia u mnie dziś pada... pogoda pod psem, a mnie się nie chce siedzieć w domu ale może wypogodzi się po południu pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
nick000 Re: Piątek wyczekany:) 17.08.07, 08:40 przede mną jeszcze, co ze smutkiem stwierdzam, sobota w pracy Zgodze się jednak z szanowną przedmowczynią, ze piatek ma same zalety. Zycze spokojnego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek wyczekany:) 17.08.07, 09:10 witajcie ludziki piatkowo, no coz,tu ,jak zwykle wieje( w planach ,moze na grzybki poczlapie,ale po prostu bede sie odbijac od sciany do sciany) zycze przyjemnego zakonczenia tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek wyczekany:) 24.08.07, 10:06 pochmurnie/duszno.... szkoda,ze takim akcentem trzeba zaczac piatek, niemniej Wam zycze sloneczka w serduchach i udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Piątek :) 24.08.07, 10:58 pozdrawiam i bardzo sie zacieszam dwa kolejne piatki bede na urlopie milej zabawy forumowej Wam zycze Odpowiedz Link
nick000 Re: Piątek wyczekany:) 24.08.07, 14:21 cześć kendula, witajcie wszyscy w dzisiejszy upalny piatek. Praży niemiłosiernie, żar leje sie z nieba jak z chlebowego pieca. W taki dzień praca jest grzechem;D Kierujac sie tą zasadą, zamiast do biura, udałem sie do stacji krwiodawstwa, krew ze mnie sciągnięto;D a ja, by płyny utracone odzyskać, siadłem sobie w piwnym ogródku i z dziką rozkoszą wypiłem zimnego żubra Daję słowo, ze poczułem się jak młody bog, na co mam swiadka w osobie Slo Spokojnego popołudnia zyczę Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek wyczekany:) 24.08.07, 17:24 Aaaa...to Slo znaczy sie tez krew oddawala! Pieknie! U mnie tez upalisko. Wlasnie wyczytalam ze bocianki wczesnie odlatuja wiec bedzie mrozna i wczesna zima! Jak nie kaczki, ups..bociany to wczesna zima lub wojsk przemarsz! Wam hartu ducha w ten upalny dzionek! Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek wyczekany:) 31.08.07, 10:01 witam,witam, i pytam czy ktos juz widzial odlatujace kaczuchy,bocik juz sobie odfrunely),gaski tez partiami odlatuja...jesien,jesien nadchodzi, zycze ciepelka dla Zalogi. Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 31.08.07, 10:05 hello chyba pierwszy raz spełniły się zapowiedzi pogodowe. obiecywali deszcz i jak nic od rana pada. zimno i szaro. jesiennie. ale co tam! dzisiaj piątek i to chyba najważniejsze praca gryzie, papiery nabierają mocy prawnej w ilościach hurtowych. robię kawę, czas na śniadanie. kto się dosiada? Odpowiedz Link
nick000 Re: Piątek odnowiony. 31.08.07, 10:13 witajcie dziewczyny Pogoda pod psem, zimno i szaro, jedynie kawa rozgrzewa i pozwala myslec logicznie. Sierpień odchodzi od nas w sposob brzydki, miejmy nadzieję, ze następny miesiac stanie na wysokosci zadania i powita nas słońcem Moja przerwa na kawe dobiega końca. Zycze wszystkim dobrego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 31.08.07, 10:19 wlasnie z kawusia siedze, witajcie :mycha/nick, no tu zaczyna sie przejasniac,moze bedzie slonecznie,,a tak pozatem to czka mnie dzis dzionek troszke biegany a pozniej siedziany z gosiami) miejcie sobie udany dzien Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 31.08.07, 11:14 kenduś, czy widziałam odlatujące kaczuchy??? jakoś dziwnie na usta mi się ciśnie, że kurcze, nie wszystkie. ale to prawda, że nie tylko pachnie jesienią i aura podobna. od ludzi mieszkających w domach usłyszałam, że wyjątkowo wcześnie, bo już teraz w tym roku myszy się schodzą. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek odnowiony. 31.08.07, 22:01 Ochlodzilo sie zdziebko..da sie zyc... Wam Dnia Milego. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 07.09.07, 08:48 sloneczny ale chlodny, zycze ciepelka i milego zakonczenia tygodniowego dnia pracy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 07.09.07, 09:04 Dzien dobry wszytskim. Pogodnego dnia,bez problemow , trosk i smutkow, duzo dobrego humoru,usmiechu od innych i samych milych chwil. zmykam pracowac Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 07.09.07, 09:51 o!!!!!!!!!!! i sloo-neczko tez juz na "nozkach" z ta pracka to roznie bywa, oby len sie niedoczepil na dzien dzisiejszy. milej pracki sloo i samych spokojnych chwilek prackowych.) Odpowiedz Link
henryk245 Prezent A.Kwasniewskiego ... 07.09.07, 12:03 .. dla PiSu oczywiscie,zdziwilbym sie gdyby Partia Braci Blizniakow w przyszlych wyborach nieotrzymala wlasnej parlamentarnej wiekszosci. A niby taki inteligentny Aleks jest ... (?) ________________________________________________________________ wezmy sie za pilke; z zalem lecz z nieszczesnym przekonaniem uwazam ze chlopcu Benhakera dostana w d**e - na oddset zatypowalem "1" tzn.zwyciestwo portugalczykow-jezeli przegraja to strace wklad ale dusza sie ucieszy oby tylko niebylo remisu. Pzdr. Odpowiedz Link
henryk245 Re: Prezent A.Kwasniewskiego ... 07.09.07, 12:03 www.tvn24.pl/0,1520601,wiadomosc.html Odpowiedz Link
greis52 Re: Piątek weekendowy 14.09.07, 13:32 pozdrawiam i zycze slonecznego i grzybowego weekendu Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 14.09.07, 18:32 lepiej pozno niz wcale. witam wieczornie. ostatnie podrygi lata,dziecie glosy slychac na dworze. takie beztroskie nie majace zmartwien male ludziki,ale im zazdroszcze.dlaczego beztroski swiat trwa tak krotko? przyjemnego wieczoru,moze niektorym przy swiecach Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 14.09.07, 19:30 dobry wieczór, po baardzo męczącym tygodniu nareszcie witamy weekend. Mareszcie się spokojnie wyśpię)) wiecie, że nawet nie wiem, jak była pogoda dzisiaj? kompletnie nie kojarzę, umknęło mi to, ech... godzina bardzo wczesna, ale ja chyba zmykam do łóżka i jak nie padnę jak pies pluto, to trochę poczytam. spokojnego wieczoru życzę. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek odnowiony. 14.09.07, 19:35 Burzasto, ale chlodniej... Wam piatku Milego!! Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 21.09.07, 09:43 moze bedzie udany pod kazdym wzgledem, czego Wam zycze. Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 21.09.07, 11:29 cześć szefowo witam wszystkich pogoda słoneczna, a na termometrze 8 stopni. nie komentuję, chociaż nie ma co jęcześć - niebo czyściutkie, słonecznie... w pracy młyn, a ja już mam głupawkę. jak to dobrze, iż piątek, jeszcze 2 dni i nadawałabym się do wsadzenia w kaftanik i bynajmniej nie dlatego, że taka niska temperatura)) trzymajcie się ciepło Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 28.09.07, 10:07 witam,ale niewiem kogo? wczoraj nikt listy obecnosci niepodpisal,podczas gdy bylam na grzybkach, pogoda naprawde dopisala,w przeciwienstwie do dnia dzisiejszego,wieje i zapowiadaja ulewy....no coz jesien,wiec trzeba sie chyba z faktem pogodzic, zycze milego zakonczenia tygodnia pracki. Odpowiedz Link
kasikk_29 dzień dobry :) 28.09.07, 11:19 niektórym to dobrze - po lesie spacerują a ja tu muszę w mieście tkwić a mam ogromną ochotę na grzybobranie... a pogodowo - jesiennie w nocy padało, rano mgła i chmurki, a teraz słoneczko wyszło i robi się piękny dzień miłego Odpowiedz Link
kendo Re: dzień dobry :) 28.09.07, 11:42 witaj kasikku, no,spacerki lesne lubie,i wczoraj bylo cudownie,porownujac do dzisiaj, przymusowe siedzenie w domciu i juz( a obecnej pogody "zazdroszcze"chetnie dzis tez bym pospacerowala.... udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: dzień dobry :) 28.09.07, 11:51 witam wszytskich zyczac udanego piatku przed "wolna sobota" . jestem zapracowana jak w humorze o kobiecie i facecie Odpowiedz Link
greis52 Re: dzień dobry :) 28.09.07, 13:04 dolaczam sie do zyczen piatkowych i dokladam zyczenia weekendowe spokoju, lenistwa i pogody zycze Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 12.10.07, 08:55 dzień dobry. za oknem prawie czarno, wilgotno i czasami coś leci z nieba. aż dziwię się, że się dzisiaj obudziłam. jeśli jutro będzie taka pogoda, to zakutam się w kocyk, nastawię dzbanek z podgrzewaczem z herbatą i nadrobię lektury. mój kot z uporem maniaka uważa się za tarzana, a dokładniej to jane. nie mogę jej wybić z głowy bujania się na kwiatku. wczoraj byłam już bliska krucjaty kapciowej. co za uparte zwierzę. robię kawunię i zapraszam Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek odnowiony. 19.10.07, 13:17 Juz na nowym miejscu w Polsce. Alez dzis lalo!!! Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 19.10.07, 17:20 cześć robaczki, ja jeszcze siedzę w pracy mam gigant katar, jestem ledwo żywa i marzę o tym, zeby paść do łóżka, a tu niestety weekend pracujący. ściskam was mocno Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 19.10.07, 20:13 witam wieczornie, no,mysia,stresasz duzo i oslabilas sobie uklad odpornosciowy,po wyborach przejdzie pogodowo bylo wzglednie,choc juz polnocne witerki nas omiataj, smigalam przez chwile juz w udzierganej tunice,ale znalazlam w sklepie podobna wloczke,wiec podwiozlam do tesciowej do dorobienia rekawow,bedzie super welniana kieca zycze cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek odnowiony. 26.10.07, 10:11 Bardzo bym chciala napisac: Pogoda wspaniala...a nie moge! Jutro zmieniam miejsce pobytu w Polsce... Wam wspanialego piatku Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Piątek odnowiony. 26.10.07, 11:39 coś mi komputer skacze, więc, jeszcze raz: cześć Mała i reszta u mnie jesiennie zupełnie - piękne kolory i delikatna mgła a ja spokojnie z herbatką cieplutką zaraz zasiądę z książką... mmm... rozmarzyłam się tyle, że najpierw chyba trochę ogarnę tutaj, żeby jutro nie musieć tańców przy rurze odstawiać może ze Skrzacikiem na jakiś spacer się wybierzemy? niech tylko słońce wyjdzie - park czeka udanego piątku i całego weekendu Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 26.10.07, 12:00 witam. dzien jak co dzien,bez wiekszych zmian,spotkania, zalatwianie spraw etc. na drugie sniadanie dzis dostaniemy racuszki z sosem cynamonowym! Pan bufetowy dba o nasze brzuchy,a co Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczornie 26.10.07, 18:39 *no tych racuszkuw z cynamonowym sosem to zazdroszcze, dawno temu co sobie cus podobnego podjadlam,ale bez sosiku, sloo,podejzyj,jak tez sosik sie robi. *mala,ale masz dobrze z rozjazdami,ja chyba w polowie listopada tak bede miala *kasikk,tu tez mgliscie bylo do poludnia,(a wczoraj wieczorem wracajac do domu to bylo istne mleko,po prostu nie wiedzialam miejcami gdzie znajduje sie na drodze)pozniej sloneczko i bylo nawet wzglednie,zycze udanego spacerku i przyjemnej lektury. a tak pozatem,to dzis,nie uwirzycie,bylam na policji, no ,musialam,bo paszport wygasl datowo 1 pazdziernika,i dobrze,ze zajzalam....inaczej na celnym musialabym sie wrocic do domciu za tydzien bedzie gotowy do odbioru,a cena to tak podniesli,ze niemal szoku przy okienku dostalam,na piec lat bedzie wzny. zycze milego cytrynowego wieczoru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 26.10.07, 20:22 racuszki z jablakmi byly poane jak juz wspomnialam sosem cynaomonowym,ktory smakowal niczym ubity kogel-mogiel . tylko,ze nie bylby wtedy sosem ktos mowil,ze byl to skarmelizowany cukier,ale musial miec jakas domieszke,bo konsystencja kogla,a barwa zawiesistego kakao,dosc geste. w kazdym razie pychotka. zmykam do prac domowych. po raz pierwszy,a moze i nie boje sie sobotyjak pomysle sobie ile znow bede miala porzadkow,sprzatania, etc to jestem przerazona w miedzyczasie czeka mnie jeszce wyjazd do aquaparku-chetnie bym to sobie odpuscila,ale juz slowo sie rzeklo w kazdym razie zycze spokojnego wieczoru Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek odnowiony. 02.11.07, 12:34 Wczoraj i dzis to dni Zadumy i Wspomnien... Odpowiedz Link
nana_c Re: Piątek odnowiony. 02.11.07, 13:51 I dobrze, ze mamy taki dzien... zadumy nad nami- memento mori. Czy wszystko sie w zyciu oplaca?! Memento mori. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 09:04 witam wszytskich w piatek przed upragnionym wolnym. pogodowo slonecznie szczegolnie po kilku slonecznych sytuacjach. zycze udanego dnia. Mysia w zalaczniku slodkosci dla Ciebie czyz nie sa piekne img237.imageshack.us/my.php?image=dlamysiup6.jpg Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 10:03 dzień dobry. a u mnie szaro, buro i mokro i wielka radość z faktu, ze dzisiaj już piętek. sloo przepiękne aniołki))) bardzo mi się podobają dzisiaj mało nie zaspałam do pracy. tak się cieszyłam, że w weekend sobie odbiję ze spaniem, a tu gucio zapowiada się dość intensywnie. jutro jadę między innymi poleżeć na kangurze Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 10:20 coz Ty mysia wypisujesz??, gdzie i na kim idziesz polezec?????????????? sloo,oj,tez chce takie sloneczko,jakie masz TY) witajcie Sloo/Mycha no zjawilam sie nareszcie,zimnica mnie jakos tak nastraja negatywnie do wszystkiego, ale udalo mi sie czapeczke w warkocze zrobic,co prawda troche za plytka,bedzie prucie,ale efekt ,jako dzielo we wzory udany. a tak pogodowo ?,to strasznie wietrznie,od wczoraj pada z przerwami, nocka,jak zwykle nadszarpana,bo nawiedzil mnie jakis dziwny atak kataru,ktory przeszedl po dwoch godzinach. zycze udanego piatku. Odpowiedz Link
mycha Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 11:02 hiehiehie jadę na noc do psiapsiuły, która mieszkała przez jakiś czas w australii i przywiozła skórę z kangura Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 11:24 *Mycha))))))))))) o ciekawe odwiedzinki beda, napisz,jak sie odczuwalo ta skore kangura,ciekawa jestem do jakiego futrzka jest w dotyku podobna, osobiscie mysle,ze jest szorska,a kolor piekny braz,a jakbys sie moze na niej przespala,doznalabys proroczego snu z czasow Abogerinow) miej sobie cieply piateczek Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 12:01 czesc dziewczyny a propos kangurow ,czy wiecie jak maluchy przychodza na swiat? droga wiadomo jaka,al jak juz taki malenki 2,5 cm kanguruś sie wydostanie na swiat probuje wdrapywac sie po torbie mamy o brnac w gore do otworu. jest rozowy i zupelnie bez siersci,prawie jak maly chomiczek. takie male,a jakie madre nie przypuszczalam,ze rodza sie tak malutkie. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 12:06 hej Sloo, no to niemal wytwor natury,ze tak sie rodza,maja w torbie u mamci cieplunio,przyssaja sie od razu do mleczka i tak rosna sobie "golaski". Australia,jest ciekawym krajem,i chyba najwiecej ma niespotykanych zwierzat,ktore zyja sobie w "izolacji" zachowujac swe geny. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 12:34 wiekszym wytworem natury sa pławikoni niby ryba,a jednak konik morski ze wzgledu na ksztal sa bardzo atrakcyjne,a ze wzgledu na to,ze to samczyki rodza młode to tymbardziej widzialam takie wadalanie malych przez samczyka,ktory przy porodzie dostaje bolu porodowych. dziwne,ale bardzo prawdziwe Odpowiedz Link
mala20033 Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 12:03 Pomimo ze deszczowo, zimno radosc w sercu mym gosci. Jutro sa brata imieniny i party.. Milego LYKENDA WAM Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 12:08 hej Malenstwo, no prosze,znowu bedziesz sie bawic-zycze samych przyjemnosci, a jak bedziesz na miescie,to moze spotkasz mego sobowtora,bo ma byc dzis tam. zycze ciepelka . Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 12:32 czesc Mala baw sie dobrze, duzo jedz i pij nie tylko herbaty;- )))) Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 09.11.07, 18:48 witam wieczorowa pora, no vistulanie na prosznym sie dzis bawia *Mala ,pogratuluj od vistulan dla brata zycze cieplego wieczoru, u mnie pogodowo istny horror(((((((((((8888 Odpowiedz Link
greis52 piatkowy tasiemiec:) 09.11.07, 18:51 pozdrawiam ale sie naczekalam na kolejke w piatku na szczescie to piatek i nigdzie sie juz nie spiesze za oknem wieje i pada zycze udanego wirtualnego i realnego wieczoru piatkowego Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 09:01 o!!,greis juz pewnie szczesliwa od samego rana, piatek,koniec tygodnia pracy. witam Zaloge, po przeczytaniu prasowki,niestety humorek sie nie poprawil,oj,kiedy to bedzie lepiej na swiecie?? zycze udanego dnia,ubierajcie sie cieplo. Odpowiedz Link
nana_c Re: piateczek;) 16.11.07, 09:47 Oj, ale od poniedzialku, do pracy znowu... No dobrzem dobrze, juz nie marudze, siedzialam 3 tygodnie w domu Acha, u nas na powaznie snieg pada Odpowiedz Link
mycha Re: piateczek;) 16.11.07, 09:59 cześć robaczki u nas morzek, śnieg co prawda nie pada, ale jak się rano wychodziło to samochody i drzewa były pokryte czymś bisłym. wiecie co? znalazłam stronę, na której szukają się ludzie z różnych szkół. okazało się, że z mojej podstawówki jest dużo ludzi, i z mojej klasy! to samo z liceum... jej, wspominają stare czasy i jakoś tak mi się miło zrobiło))) Uściski dla was Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 10:04 hej mysia, czytalam tez o tym forum spotkan sprzed lat,milo,ze znalazlas tyle starych znajomych,ale czy sie naprawde chce nawiazac z nimi ponowny kontakt??sama tak sie zastanawialam,czy bym probowala nawiazak kontak z wszystkimi,moze z niektorymi tylko. zycze ciepelka,a takie poranki oszronione, mycho mam co rano Odpowiedz Link
mycha Re: piateczek;) 16.11.07, 10:49 cześć kendunia nie wiem, czy chciałabym się spotkać ze wszystkimi. podejrzewam, że ze wszystkimi to nawet nie wypali wiesz, jak trudno jest zebrać większą grupę ludzi, zeby termin pasował ogółowi, choć... z chęcią poszłabym na licealne spotkanie podobno za rok na jesieni będzie jakiś jubileusz naszego LO, muszę powiedzieć kasikkowi o tym poza tym, po prostu miło mi się zrobiło, bo przypomniały mi się tamte szalone i w sumie beztroskie lata to masz przepiękny widok, taki oszroniony, zabielony świat) ale chyba najfajniej to się go ogląda przez szybę Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 10:00 jak to szybciutko do siedzenia w domciu idzie sie przyzwyczaic witaj Nano, sniegu Ci zadroszcze,bo to zawsze wieczorami widniej jest,i nie jest takie straszne zimno,jak bez sniegu,czasami wydaje mi sie,ze kolderka sniegowa,jakby zatrzymywala ta przerazliwa zimnote. zycze ciepelka Odpowiedz Link
greis52 Re: piateczek;) 16.11.07, 10:59 pozdrawiam, jedna noge juz mam w weekendzie za 4 godziny przeloze druga zycze spokojnego popoludnia i przyjemnosci weekendowych wielu Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 11:20 greis TY szczesciaro ale Ci zazdroscze,omja druga noge przeloze dopiero o 18,00 witam rowniez dwie pozostale vistulanki poki co nie mialam okazji ogladac ani sniegu,ani zimowych gwiazdek na szybach. troche za tym tesknie,choc jak sobie pomysle mrozne szczypanie w uszy i nocha to mija mi ta tesknota Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 12:09 *greis,ales Ty spragniona weekedziku *sloo,mam to szczescie ogladac,bo dlugo niespie,wczesnie sie budze,sliczny jest swiat noca.... *mycha,podzielam Twe zdanie,tez nie wszystkich chcialbym spotkac z klasy,ale z wybrana grupa spotkac sie to super sprawa. zycze udanego popoludnia,sama siedze przy kompie i ogladam/zaczerpuje inspiracji szydelkowo-drucianej,nudzi mi sie wieczorkami Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 12:42 aha a moja Moulin Rouge rosnie w szerz i wzdluz)) starsznie mi sie podoba i mam nadzieje juz za kilkanascie dni skonczyc. przed swietami chyba zawisnie na scianie Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 15:19 nie nanuś, ja haftuje i to wcale nie po wódce DD haft krzyzykowy naumialam sie latem i haftuje nie jakies tam kwiatki-bratki tylko postacie-te najbardziej mi sie podobaja i przemawiaja. mam juz jeden wiszacy na scianie w stylu "antyczne postaci"-taki sporych rozmiarow. w tej chwili koncze postac kobiety z MOulin Rouge-jest sliczna Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 16:13 ))))))))))))))))))) alem sie obsmiala z "haftu" sloo) ale idziesz z igielka do przodu,mysle,ze bedzie tez sliczne,motyw podobal mi sie,zycze rownie slicznego finiszu,jak tego antycznego. Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 16:18 dziekuje zawsze mam obawy czy dobrze wybiore,ale zwykle finisz mnie zaskakuje. sa ladniejsze od tego co ogladam w necie. rzeczywiste kolory sa bardziej intensywne niz na ekranie. do tego piekna ramka i jest ok Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 16:30 wierze Ci sloo, ale,jak do tej pory ,to co widzialam to zrobilas trafny wybor, ogladalam niedawno u nas takie rzeczy,sama niewiedzialam bym, na co sie zdecydowac .tu sprzedaja caly komplet z planem czyli na papierze narysowanym diagramem,gdzie oznaczone sa juz kolory ,jakimi szyc,a na niteczkach czyli na banderoli jest ten nr,co na papierze,tak,ze ulatwia to szycie,a te niteczki z plotna to chyba tez powyciagane,,bo widzialam w plotnie takie mini dziureczki Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 16:48 to w takim razie doskonaly komplet jesli schemat jest na papierze. kanwa ma po to te malenkie otworki,by latwiej bylo wtykac grubsza,aczkolwiek bez czubka igla z trzema nitkami muliny. czasem sa takie obrazy gdzie haftuje sie dwoma nitkami z 6-nitkowego motka muliny. wowczas takie obrazy sa bardziej delikatnie, twarze bardziej subtelne,wyostrzone kilkoma odcieniami nici. czesto jest tak,ze w jednym obrazku wyszywa sie jedna,dwoma,tzrema, a nawet czterema nitkami. najwieksza pociecha jest z tego gdy do konca pozostanie kilkanascie,kilka krzyzykow potem nastepuje pranie calosci,prasowanie,oprawianie,zawieszanie Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 16:28 ide na przód? okropnie powoli mi to idzie. nawet nie to,ze mi,ale to okropnie zmudne zajecie,ale bardzow ciagajace. nie umiem sobie odmowic zeby codzien nie powtykac igla w dziurki minus tego wszytskiego to to,ze sa to duze obrazy dlatego tak powoli to idzie. i powiem Ci,ze ten ktory obecnie robie wymaga 106400 wbijania igłą w material fajna liczba co? Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 17:00 o swiecie ty moj,ale duzo szturniec igielka trzeba zrobic..nawet nie myslalam,ze to taka liczba moze byc.... sloo,wypowiadasz sie juz jak prawdziwny profs w tej materii, a dodam od siebie,ze po tych "dwoch nieteczkach"to tez zrobilam dobry wybor-wiecej nic nie powiem) duze haftowne podobaja mi sie,ale i te male ,np takie typowo kuchenne obrazki,przedstawiajace jekis mily akcent,pstrokacizny nie lubie,tz,gdy sa krzyczace kolory. Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 17:13 moje plany byly takie,ze po tym pierwszym bede robila mniejsze, wlasnie w typie kuchennym,kwiatki , owoce,ziola itp. ale potem zunalam,ze male zostawie sobie na pozniej jak mi sie juz duze znudza zaluje ejdnego,ze tak pozno sie za tow zielam. moglabym juz miec "obhaftowane" scianyDDD Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 17:20 sloo, male sa dobra przerwa miedzy tymi duzymi, no widzisz??,gdyby ktos Cie wczesniej namawial do tego zajecia,pewnie bys sie nastroszyla,to trzeba samemu"zaskoczyc do czegos",wtedy nawet mimo trudow i nieudania ma sie chce je pokonac by zobaczyc finisz. zdazysz,jeszcze sloo,a nowych motywuw co rusz przybywa,tak ,ze jest w czym wybierac. Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 17:28 wydaje sie,ze jest duzo,ale nie wszytskie mozna sciagnac,niektore sa zupelnie nieczytelne. wiec suma sumarum az takiego wyboru nie ma. ciesze sie,ze jakos trafiam z wzorami i jakos brne do przodu. najwazniejsze w tym wszytskim to czas-jego potzreba najwiecej. Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 17:41 oj lubie robotkowac, a cie sloo podziwiam za wytrwalosc, zreszta jak zabralam sie do bialej tuniki to tez ja prulam kilka razy,ale skonczylam i jestem zadowolona. teraz obmyslam sobie czape na zime w warkocze,moze cos mi ciekawego wyjdzie, w sklepie czerwonego krzyza ,mozna zakupic za bezcen rozne druty,jutro,jak bedzie podobna pogoda bezwietrzna to sie wybiore i zobacze co znajde,a duzy sklep,ludzie tam oddaja rozne rzeczy i za bezcen monzna kupic doslownie wszystko do domu,poszukam moze jakas robutkowa ksiazka za 5koron bedzie albo jakas powiesc.....chyba ze trzy godziny tam bede, Odpowiedz Link
slo-onko Re: piateczek;) 16.11.07, 17:43 skladam zabawki i zamykam swoja bawialnię,wsiadam w bryke i umykam. dosc dyzorowania,czas na podwieczorek nie koniecznie przy mikrofonie. trzeba posprzatac cztery katy zeby jutro znow miec troche wolnego. potem przyjemny relaks,spanko,ranne leniuchowanie itd. itd..... przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: piateczek;) 16.11.07, 19:59 milych zajec sloo, ja probowalam cosik na szydelku zrobic i klapa,nici za grube do tego nr.co mam( echa,bede sie nudzic wieczorkiem,albo przed TV zasiade. milego wieczoru Zalodze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Piątek odnowiony. 23.11.07, 07:44 witam wszytskich w piatek. czarna,goraca, aromatyczna na przebudzenie dla zaspanych,ale wyspanych rowniez. dla zmeczonych po ciezkiej nocy i wypoczetych. za zakąskę 7days z czekolada. baaardzo dieteteyczny,bez tluszczu i bez cukru) milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Piątek odnowiony. 05.09.08, 12:47 wygrzebalam piateczek dla Was) Witajcie Zalogo, jestem na chwile w domciu, alergia w dalszym ciagu, konowaly robia co moga, nastepne proby alergiczne beda robione, medycynowanie zmienione i zobaczymy co bedzie. a tak pozatem mieszkac w miescie(azyl u siostry na czas rospoznania alergi)to same pokusy finansowe,ale trzym dzielnie sakiewke by nie zbiedniec) miejcie sobie dobrze i badzicie przy zdrowiu. Odpowiedz Link
nana_c Re: Piątek odnowiony. 05.09.08, 13:48 Ciekawe, co sie w tej sakiewce po zakonczonej diagnostyce naprawde zostanie Ja moja sakiewke rozwarlam na przeciag- wczoraj nabylam fajna kurtke na okres przejsciowy do sanatorium, pozatym- ZROBILAM TEN BLAD i weszlam tu w gazecie na "Szydelkomanie" i "Robótki dziane i wyszywane"- Kendo ty znasz te strony, spotkalam cie tam No i wpadlam jak sliwka w kompot- nakupilam w tym tygodniu welny i kordonka na ~dziesci € Odpowiedz Link