Dodaj do ulubionych

nowy WTOREK

24.04.07, 08:45
dzien dobry bardzo w nowym wtorku. stary juz urosl,specznial i zaraz
wybuchniewink
od samego rana zostalam zauroczona tym co zobaczylam i co uslyszalam na
naszym podworku. kepy zielonej wysokiej trawy bujaly na wietrze, malenkie
mlode drzewka zakwitly rozowymi kwiatami, forsycja pada zoltym deszczem,
owocowe drzewa oblepione bialym pekatym kwieciem,a w tle slychac milion
przepieknych ptaszecych glosikow. do tego sloneczko cieplutkie ogrzewa
powietrze,widok-sielanka. szkoda,ze musialam wyjsc do pracysad i zgubilam swoj
dobry humorsad
mimo wszytskiego zycze udanego,slonecznego dnia i przyjemnych sluzbowych
zajecsmilea dla niepracujacych milego odpoczynkusmile
Obserwuj wątek
    • kendo Re: nowy WTOREK 24.04.07, 09:11
      jak czytam,to pieknie u sloo,
      tu na razie pochmurno,ale obiecuja sloneczko,
      drzewa owocowe rozkwitaja,ptaszyny trelaja,no wiosna na calego,
      mnie czeka pracka,pracka..grzebanie sie w chwastach,musze je powyciagac,coby
      moi goscie w nich sie niezgubilismile)

pieknego dnia Zalodze zycze.
      • slo-onko Re: nowy WTOREK 24.04.07, 09:42
        nie pzresadzaj Kendosmile toz to nie wysoka komisja ogródkowa zajezdzasmile
        lepiej posiedziec i poodpoczywacsmile az Ci zazdroszcze nawet tego ,ze mozesz
        pogrzebac sobie w roslinkach, a ja tu marnuje taki piekny wiosenny czassmile
        • kendo Re: nowy WTOREK 24.04.07, 09:54
          mnie to plewienie juz dobijasad(
          co roku wybieram a tak rosnie i juz....ale mysle,ze upajac sie bedziecie
          zakwitnietymi drzewami owocowymi,pieknie wygladaja,a tulipanki moze nie zdaza
          przekwitnac,tez daja duzo uroku,a tak pozatem to juz musze konczyc,bo zostaly
          mi okna do pomycia od zewnatrz,cobyscie mogly bez przeszkod podziwiac te piekne
          urokismile)
          miej´sobie sloo udany dziek,jak reszte Zalogi,
          moze w przerwie zajze do vistuli by odpoczacsmile)
    • nick000 Re: nowy WTOREK 24.04.07, 10:28
      cześć wszystkimsmile Jaki piekny opis wiosny w wykonaniu naszej Slosmile U mnie nie
      jest az tak rózowo, aktualnie popdauje deszczyk, mam jednak nadzieję, ze w
      końcu sie ociepli a słońce zaświeci pełna mocąsmile Najgorsze jest jednak to, ze
      praca zawalony jestem, a to mi sie zdecydowanie nie podoba!
      Zycze dobrego dniasmile
      • kendo Re: nowy WTOREK 24.04.07, 20:36
        nasz biednniczeksad(
        witaj wieczornie i odpoczywaj sobie na jutrzejszy dzien,

a tak pozatem to niemal padam,pracowity dzionek byl,nawet niewiem co sie w
        swiecie dzialo podczas mojej nieobecnosciwink

zycze odpoczynku i spokojnej nocy.
        • kendo Re: nowy WTOREK 24.04.07, 20:48
          ech,cos cichutko ostanio u nassad(
          czlapie wiec do kuchni upiec"jakiegos zakalca dla gosci"wink) tz mufinki z
          jablkiemsmile
          Dobranoc Zalodzesmile
          • mycha Re: nowy WTOREK 24.04.07, 21:08
            dobry wieczór kochanismile
            słucham bethovena, jakoś mnie tak naszło na klasykęsmile
            chyba potrzebuję spokojusmile
            życzę kolorowych snów wszystkimsmile
    • mycha Re: nowy WTOREK 01.05.07, 16:48
      dzien dobry wszystkim, witam majowosmile
      melduje, iz zyje.
      pogoda sie nieco popsula, ale nie przeszkadza nam to w zwiedzaniu, a co!wink
      szwecja mnie zachwyca, az sama jestem zaskoczonasmile
      trzymajcie sie cieplutkokiss
      • kendo Re: nowy WTOREK 08.05.07, 10:13
        witajcie,witajcie,
        no coz,wieje,jak zwykle,chlodno,drzewa kwitna cudownie,w USA tornada
        przewiewaja,lekarze tu pomylki popelniajasad(
        ale mimo wszystko zycze Wam uddanego dnia,

mycha,chyba juz doszlas do siebie po podrozy co?wink
        • mycha Re: nowy WTOREK 08.05.07, 11:21
          cześć i czołemsmile
          powoli kenduś dochodzę do siebie. ale jak tu można dojść, jak u mnie z małymi
          przerwami pada deszcz i jest szaro, buro????sad
          dzisiaj wziełam sobie dzień wolny, muszę załatwić kilka spraw i na spokojnie
          rozpakować się do końca i postraszyć z upiorem, reanimować kwiatki, itp.
          trzymajcie się cieplutkokiss
          • kendo Re: nowy WTOREK 08.05.07, 11:25
            o jej.....to jeszcze sie nie rospakowalas do konca??
            powiem,ze tu tez przelonie popaduje a mam do banku jechac,zobaczymy moze uda mi
            sie miedzy kroplami deszczu pobiegac,
            a chcialam tez na nowe oprawki do okularow popatrzec.

miej sobie sprawne odpakowywaniewink)
            • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 11:40
              Czesc Vistulankismile)
              Deszczydlo mialo byc i u mnie,ale na szczescie slonko wysoko na niebie smile
              dobrego dnia smile
              • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 08.05.07, 12:45
                Witam smile
                ja przez tą dzisiejszą aurę muszę chyba kawuni się napić
                kto reflektuje?
                poprawiło się, co prawda, troszkę, ale wieje i nie jest do końca przyjemnie
                chociaż dobrze, że padało, bo mi już usychał ogródek
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 12:57
      czesc kasikk,wiesz,zazdroszcze Ci troche,ze tak sobie w domku siedzisz. tez sie
      postaram o takiego skrzatasa, byleby nie siedziec w pracy. bezpieczniejszy
      bedzie urlop macierzynski niz zajecia sluzbowe dzieki ktorym mozna sobie zrobic
      krzywdewink
      zjadlam juz szwedzkie sniadanko,a do konca pracy jeszcze tak dluuuugosad
      • henryk245 Re: nowy WTOREK 08.05.07, 14:46
        Czesc,nareszcie w "ruchu",ale zem siem wybyczyl ...

Mycha & Slo-onko , z ta kawa to niewszyscy zadowoleni,-"kendo" twierdzi
        ze z moja znajomoscia asfaltu nadawalbym sie na drogowca,jest przyszlosc
        w tej branzy ?

Pzdr.
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 16:05
          ja tam posmaku asfaltu nie czulam,a wrecz przeciwnie. jesli robilam dolewki tzn.,ze musiala mi smakowacsmile no i liczy sie sam fakt,ze dbales o nasz stan posennywink)) jesli nadarzy sie okazja to wpadne kiedys na kawe parzona przez Ciebie , asfaltami niech sie drogowcy zajmujawink)))
      • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 08.05.07, 14:58
        slo, ja cię serdecznie zapraszam, albo poczta kurierską Skrzacika ci przyślę na
        tydzień jakiś
        urlop by mi sie przydał
        ona ma tyle energii, że wczoraj M. pół godziny za nią ganiał w malutkim centrum
        handlowym
        oczywiście ulubione są schody ruchome, więc ganiali się po piętrach - po
        pieluchy musieliśmy jechać... eh... smile
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 16:07
          albo e-mailem, bedzie szybciejwink
          wiem cos o tych energicznych dzieciach,sama mialam taka co to "taranem" byla nazywana. nie bylo dla niej przeszkod. na szczescie wyrosla z tegosmileskrzatas tez kiedys z tego wyrosnie,kilka latek szybko miniewink))
          • kendo Re: nowy WTOREK 08.05.07, 17:49
            a ja juz widze skrzatasa smiejacego sie cala buzka uciekajaca przed Msmile)
            niemartw sie kasikku,jak slo napisala,wyrasta sie z niektorych dziececych
            brykanwink

sprawa zmiany okularow to istny majatek,
            nie wiedza ile brac,sprawdze jeszcze w innych uptykach,moze z tysiac bedzie
            taniejsad(

milego wieczoru.

acha,sloo,z tak H.kawucha,to dla mnie za mocan czasami i zaczynam marudzic od
            ranawink)
            • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 20:01
              no ale przeciez dolewasz mleka do kawy? to wtedy jej moc slabniesmile ja lubie mocna,moze byc mniejsza ilosc,ale za to swoja czarna moca ma mnie polechtac w zaspane szare komorki i pobudzic je do zyciasmile
              a ja nastalam sie u specjalisty ortodonty. nie rozumiem jednego, dlaczegow prywatnych gabinetach placac za wizyte czekanie przeciaga sie w nieskonczonosc? dzis odczekalysmy cala godzine dluzej niz zaplanowana byla wizyta! trafia mnie takie podejscie!
              na cale szczescie zalatwilysmy wszytsko bardzo pozytywnie z wyjatkiem jednego,niepozytywnie wyglada portfelbig_grinD
              • kendo Re: nowy WTOREK 08.05.07, 20:12
                usch...nawet mlekiem roscienczona czasami wydaje sie mocna kawa ,
                witaj wieczornie sloo,
                powie Ci,ze tu u specjalisty prywatnego tez niera sie czeka dlugo,ale nigdy az
                godz.sad(,tez mase kasy trzeba zostawic,niezal,gdy wszystko sie na dobre
                powiedzie,gorzej gdy trzeba wizyte powtorzyc i placic ponownie.

miej sobie wypoczynkowy wieczor.
                • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 20:23
                  Kendus,a myslalas zeby przy najblizszej okazji skorzystac z uslug krajowego optyka? powiem Ci dla orientacji,ze w firmie z marka nowe okulary mozna juz miec od 300 do 400 maks. no chyba,ze ktos chce super cudowne. ale to i tak chyba taniej niz w Sz.? moja cala rodzina okularnikow korzysta z tcyh uslug i sa zadowolenismile
                  • kendo Re: nowy WTOREK 08.05.07, 20:29
                    myslalam sloo o tym,
                    oprawki przymierzalam calkiem okragle,nawet pasowaly mi,ale szkla lub
                    plastyk ,chce specyjalnie od refleksow spreparowane i te progresiwa(niewiem jak
                    sie mowi na nie po polsku) no i musza byc ze zmiana na sloneczne,czyli takie
                    jak obecnie mam,nie musiala bym zakupowac slonecznych.
                    sama niewiem,jak dolicze cene biletu i czas oczekiwania na nie w kraju ,to
                    wyjdzie pewnie na to samo.sad
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 08.05.07, 20:28
      Kendus zmykam do kapieli,jestem dzis do tylu z czasem i to sporosad nie lubie takich popoludnisad
      do jutra kochana, pa smile
      • kendo Re: nowy WTOREK 08.05.07, 20:38
        PAkiss odpoczywaj.
        • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 07:54
          i poczatek dnia,
          ech...za wczorajsza nieobecnosc przepraszam,padlam,jak pies pluto,dzis czuje
          sie zdziebko lepiej i mysle,ze pancia do domciu puszcza,chociaz sama niewiem?sad
          nie wszystko zdazyli posprawdzac,czekam na telefon od slubnego.

a tak pozatem,dziwnie pogodowo,bo wczoraj mielismy chlodne wiatry,ale bez -
          deszczu,gdzies tam przewialo trabami wietrznymi,wyrzadzajac wielkie szkody,
          -spryciarze dobrali sie do kart bankowych i oczyszczaj konta ludziom,dobrze,ze
          czlek ma tylko pare koron,nie musi sie zamartwiac,ze bedzie ogoloconywink)

-psiun zwedzil mi z parapetu paczek papierosow , zrobil liht...ale sie
          wnerwilam,nakrzyczalam/pogrozilam paluchem i ze strachu zaczal sniadanie
          zajadac,bo wczoraj dopiero zjadl na lunch...teskin za panciemsada teraz na
          kanapce sie wyciagnal i jest troche spokoju,fajnie mnie budzi rano,najpierw
          lapa zdzieli po glowie(delikatnie),pozniej cala paszcza po przedramieniu
          gryza...niema rady trzeba wstawac,a niedaj boze ,zebym go glosem przywitala,to
          cale lozko sie kreci z radosci,ze mamcia oczy otworzylasmile)

zycze cieplego i przyjemnego dnia.
          • slo-onko Re: nowy WTOREK 15.05.07, 08:27
            witaj Kendo kochana.
            kup dla piesa Nicoret, albo plasterki antynikotynowewink) po co malolat ma sie
            uczyc naloguwink niech sie lepiej za panienkami uganiawink

dzisiejsza pogoda kieopsciutka,duchota, wilgoc,fryzury padaja,pot oblewa,fuj
            nie lubie takiej aurysad
            mimo to zycze duzo dobrego humoru na wtoreksmile

ps.pozdrow H 245smile
            • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 08:31
              dzieki za pozdrowka sloo,przekaze,

witaj slonce,no tu dzis na spacerze zalowalam,ze rekawiczek nie wlozylam na
              lapcieta,wieje,jak zwykle,obiecuja bezdeszczowy dzien,

a psiun juz mi po raz drugi taki papiroskowy psikus zrobil,chyba chce ,zebym
              skonczyla cmokanie,madry Bobby,

miej sobie udany dzionek.,
              • mycha Re: nowy WTOREK 15.05.07, 08:55
                cześć dziewczyny, witam wszystkich,
                ja od wczorajszego rana nie mogę się pozbierać. gonię w piętkę, jak szalona, a
                efektów pracy wcale nie widaćsad
                na dodatek dzisiaj wieje okropnie, trzeba uszy zatykać, żeby rozumu nie wywiało.
                buziaki, wracam do moich papierowych kamieniołomów.
                • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:00
                  hej mycha,
                  no usmialam sie z wywiania rozumusmile),mysle,ze Tobie to nie groziwink)
                  wczoraj tak mialam dzis jeszcze zyje i dochodze do siebie,

miej sobie skladny dzioneksmile
                  • slo-onko Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:05
                    czesc Mycha smile rzuc te papiery w kat,jako ja rzucilamwink)) wypij kawe i baw sie
                    razem z namiwink
                    • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:23
                      smile)
                      mile zaproszenia dnia sloo,
                      oj zeby tak mozna bylo sobie choc jeden dzien odpuscic od prackiwink)
                      dzis sobie obiecalam,ze tylko "smiecia kopne" a tu nowa idea zaswitala w glowie
                      i chyba sie wezme za realizowanie,
                      mam spodnie steczowe,ktore sa za duzo,chce je zwezic i skrocic na obecna
                      mode,nie bedzie duzej straty,jak sie projekt nie uda,byly juz spisane na
                      stratywink
                      • slo-onko Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:28
                        a ja sie nauczylam,ze nie warto dokonywac zmian i poprawek. wiemz
                        doswiadczenia,ze wiecej tego nie ubioresadtaka jestem dziwnasad
                        wczoraj za to obkupilam sie od stop do glow w spódnice, w kolczyki i w klapki
                        biale na koturnie. tak mi sie jakos jednorazowo udalo kupic trzy rzeczy na raz.
                        kolczyki chcialam zlote,ale ze zadne z nich nie rzucily mnie na kolana cenowo i
                        wyglodowa to poszlam na latwizne. kupilam sobie do zawieszki z kamieni i mam
                        kpl.smile
                        • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:35
                          oj,faktycznie Ci sie udalo,tez myslalam dopkupic cos z breloczka by na kolczyki
                          zawiesci,ale doszlam do wniosku,ze na branzoletke tylko dokupie
                          z perelek,nie moge natrafic,mam motylka/kulke i jeszcze cos musze dokupic,,,,
                          a mi sie zazwyczaj udaja przerobki,moge nawet odwazyc sie isci z psiunem w tym
                          na spacereksmile)
                          • slo-onko Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:50
                            to fajnie,mozna inaczej wykorzystac taka przerobiona rzecz. ostatnimi zcasy
                            odwazylam sie przerobic swoja suknie balowa,skrocilam ja i mialam raz na
                            sobie big_grinwisi w szafie,za ciasna big_grinD
                            a z wczorajszymi zakupami to tylko polowicznie mi sie udalo,klapki i zawieszka
                            mialy przystepna cena,ale taaaa spodnica,szok. od zcasu do czasu szarpie sie
                            na cos konkretnego tymbardziej przy dodatkowym zastrzyku kasowym,ktory
                            niespodziewanie wpadal mi na kontowink pogubilam sie w rachunkach,a wczoraj
                            przyszedl moj jedenz szefow i powiedzial mi o tej nowinie smile fajny goscsmile
                            czasamiwink bo na codzien jest marudny jak malo kto. i tylko za to go lubie
                            jesli przychodzi z takimi wiadomosciamibig_grinDD
                            • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 09:59
                              masz szczescie gotuweczkowe.... mi wpanie dopiero latem zdziebko z pitowsmile)

w sklepie juz podgladalam zakonczenie modnych spodni,wiec,obetne kawalek
                              nogawki i jakies mankieciki doszyje z tego obciecia i juz jestem modniarasmile)

sukienke tez kiedys chcialam przerobic,nieudalo sie,lezy u Mamy,musze z nia do
                              krawca isc zeby poskladal ja ,a byla kopertowa modelowo,tylko zaduza.
                              • slo-onko Re: nowy WTOREK 15.05.07, 10:21
                                niereguralnie wplywaja mi dodatkowe pieniazki i pogubialam sie w rachunkachbig_grin
                                fajnie tak zcasem byc milo zaskoczonymsmile
                                wczoraj jak poszlysmy do naszego CH to wyszlysmy objuczone torbami sklepowymi.
                                najbardziej trafnymz akupem byla sukienusia dla czteromiesiecznej Julki.
                                sukienusia malenka,rozmiar 62, z bawelny w rozowo biale prazeczki, na karczku
                                gumeczka,a na niej wyszywane maniniunie kwiatuszki. no taka slodka,chyba musze
                                poprosic o wnusiewink))
                                • kendo Re: nowy WTOREK 15.05.07, 10:39
                                  oj lubie isc na dziecinny odzial i ogladac male ciuszki saa przelicznesmile
                                  ja tez marze o jakimis wnuczatkuwink)

mam jeszcze pieniachy z mikolaja i koperty urodzinowe,niewiem co z nimi
                                  zrobic,trzymam na ewentualna jakas wycieczke ciekawa,zobaczymy,jak bedzie z
                                  panciem,
                                  akurat zadzwonil,juz po obiedzie mam jechac,zostanie wolany pozniej na inny
                                  odzial w celu dalszego szukania "bledu",i ztego powodu oddalam sie od kompa by
                                  jakies obiadek smaczny podszykowacwink),a niech ma smaczne powitaniesmile)

miejcie sobie udany dzione ,a Ty sloo nie szalej z zakupami,bo mnie zacznie
                                  skrecac z chci posiadaniasmile)PA;..kiss
    • mycha Re: nowy WTOREK 22.05.07, 08:33
      cześć robaczki,
      udało mi się wygrzebać choć jedną rękę ze stosu i wpisuję się.
      w weekend muzeum etnograficzne zaliczone - australia i oceaniasmile
      w niedzielę wygrzewanie się i opalanie schabików również odfajkowanesmile
      a od wczoraj znowu kocioł, ech to życie...
      miłego wtorku życzę
      • kendo Re: nowy WTOREK 22.05.07, 11:29
        jak to niektorzy mieli sobie milutko wsrod abegurinowwink)
        tez tak bym chcialasmile
        witaj mycha,
        no, nie tylko Ty zapracowana,mnie dzis czas tez goni...no nieraz tak
        trzeba,dobrze,ze pogodowo super sie zapowiada i ma byc coraz cieplej...
        miej sobie udany dzionek,jak rowniez nieobecnym zycze tego samego.
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 22.05.07, 12:04
          witajcie dziewczynki i chlopce tezsmile nawet te lezace w lozkachwink
          ciepelko dzis az pot po plecach splywa. kiedy jest chlodno to czlowiek pragnie
          upalow,kiedy nadejda znow cierpi z goraca,ale czlowiek to istota przewrotna.
          zdrowymz ycze fajnego dnia,a chorym szybkiego powrotu do zdrowia oczywiscie smile
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 29.05.07, 09:31
      Dzien dobry bardzo w piekny i pogodny wtorkowy poranek.
      Sloneczko smaga swoimi promieniami, drzewa kolysza konarami dajac lekki
      chlod,ptaki koncert wystawiaja, czy to juz lato?
      zakąszarka w postaci wafli i innych delicji stoi ,prosze sie nie krepowac lecz
      czestowac. mamy tu takiego lasucha co przychodzi najada sie na miejscu i zanim
      wyjdzie to nabiera slodyczy na zapas smile tak wiec bez krepacji mozna sobie
      napakowac do kieszeniwink
      • kendo Re: nowy WTOREK 29.05.07, 10:32
        ale slodko zaczal sie wtorekwink

hej sloo,widze,ze dbasz o gosciwink
        tu tez sloneczko z powiewami,tak mysle,ze zajme sie dzis chwastami na przodzie
        domu,
        wiec odkladam sobie co nieco slodyczy na talerzyk i kawcia polewam i za
        niedlugo na trawke wylegamwink)

miej sobie udany dzionek,
        oczywiscie reszcie Zalogi niech tez sobie dobrze ma.
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 29.05.07, 11:18
          pomoge Ciw tym ogrodkuwink bede sie przygladac z dala i konwesrowac,chcesz?smile
          szybciej czas zlecismile powiem Ci,ze keidys jak sie zawzielam to opedzlowalam
          cala dzialke przez czesc dniabig_grin co prawda nie ma na niej wiele poletek
          uprawnych,ale jednak trzeba sie wysilic zeby bylo pieknie smile
          sama wrocilam z krotkiego relaksacyjnego spcerku. ukrop zapowiada sie niezly.
          zycze przyjemnego dnia
          • kendo Re: nowy WTOREK 29.05.07, 11:26
            dzieki Ci sloo za pomoc,,mysle,ze jak dzis dam rade to sie obrobiewink
            i przed deszczami zdaze,dobrze mieszkac na swoim,ale kosztuje to duzo wysilku
            fizycznego by utrzymac w jako takim porzadku,
            zapowiadaja blyskawice,noca juz pare domostw zaczelo sie palic poburzowo i tak
            ma byc do niedizelisad
            na spacerek tez zaraz z psiunem poczlapie i pozniej wlasnie za chwasciska sie
            zlapie,
            a pozniej obiadek z mloda kapustka w planiesmile
            • slo-onko Re: nowy WTOREK 29.05.07, 11:32
              wszystko ma swoje "zady" i "walety"big_grin
              ale jednego nie rozumiem,jak to pala sie domostwa????????
              • mycha Re: nowy WTOREK 29.05.07, 14:26
                cześć dziewczyny, witam nieobecnych
                za oknem prawie czarno, niebo pokryte burzowymi chmurami. mam nadzieję, ze to
                nie jest tak, że tylko straszy.
                umiecie sobie wyobrazić wyraz twarzy pod hasłem "oczka tęskniące za rozumkiem"?
                jeśli tak, to wiecie, jak wyglądam dzisiaj. czuję się kompletnie odmóżdżona.
                mam ochotę na rzodkiewki w śmietanie, ale boję się, że znowu trafią mi się z
                wkładką zalotnie machającą do mnie ogonkiem, brrr...
                miłego dnia
                • kendo Re: nowy WTOREK 29.05.07, 18:10
                  ech mycha,
                  no co?,troche tresciewszego jedzonka niechcesz,pogardzasz??
                  a swoja droga tez nie lubie podobnych wkladek.

sllo,piorun uderzyl w dom i sie zapalilosad

plecki jak zwykle spalilam przy odchwaszczaniusad(

miejcie sobie udany wieczorek.
    • mycha Re: nowy WTOREK 05.06.07, 08:53
      pobuuuudkabig_grinDDDD
      dzień dobry wszystkim. mamy dzisiaj śliczny poranek, choć lekko chłodnawy.
      humor wyśmienity, czwartek wolny, żyć nie umieraćwink
      wyznam w tajemnicy, że dzisiaj mają przyjść mi obłędne książki i już się nie
      mogę doczekaćsmile
      niedługo się zbiram nareszcie na badania okresowe. udało mi się znaleźć czas.
      miłego wszystkimsmile
      • slo-onko Re: nowy WTOREK 05.06.07, 09:04
        czesc Mychasmile ale zazdroszcze CI,ze masz wolne smile
        ale zanim sie zbirzesz big_grin sie w droge to zdradz jakie to ksiazkismile bo ja chce
        zamowic "Siedem lat w Tybecie"- Moje życie na dworze Dalajlamy na podstawie
        ktorej nakrecono film. piekny bylsmile i dlatego chetnie przeczytam ksiazke smile

ps. nie boisz sie klucia igielnego?wink moze asyste jakas zorganizowac?smile
        • kendo Re: nowy WTOREK 05.06.07, 11:21
          o!!!!!!!!!!!!!!!..dziewczyny juz obudzone i o "ostrych klujacych
          tematach "zaczynajawink)
          ja czekam na odpowiedz swoich wynikow,na dniach powinny nadejsc.....troche sie
          niecierpliwie,jak zawsze.

sloo,
          filmik tez widzialam i temat mnie interesuje,ksiazki na pewno ciekawe
          beda,napisz,jakie wrazenie po przeczytaniu.

milego dnia zycze.
          • slo-onko Re: nowy WTOREK 05.06.07, 13:08
            czesc kendosmile
            z racji tego,ze moj net dzis jest w stanie agonalnym to mialam ograniczony
            kontakt ze switem. totez pozdrawiam Ciebie z opoznieniemsmile
            a z ksiazka to jest tak,ze zanim ja zamowie,a zanim dostane,aaaaaaaa zanim
            przeczytam to minie ruski rokbig_grin obecnie jest przy "cegle",historia o
            niewolnikach, konkretnie KUnta KInte,Kizi itp.smile
            • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 05.06.07, 13:14
              cześć dziewczynki smile)
              mysz pewnie już ukłuta
              ja dopiero teraz mam chwilkę, żeby usiąść przy klawiaturze
              eh te Skrzaciki... big_grin
              ale przyznam, że dzień śliczny - ładnie i nie gorąco
              prosi się aż o ogródkowe prace, ale chyba znowu mi się nie uda
              chyba, że przed wieczorem tuż
              no i pędzę dalej torturować świnkę i cukinię (kurczę, że mi praw rodzicielskich
              nie odbiorą z to wrzucanie w gorący olej i do wrzątku ;P)
              • kendo Re: nowy WTOREK 05.06.07, 13:37
                hej sloo i kasikku,

no tak,z zamawianiem tak jest,pozniej z checia do czytania,ale na jesienne
                wieczorki bedzie co czytac,

kasiku,to u Ciebie pysznosci obiadkowe,
                ja obiadek od wczoraj mam,wiec tyklo podgzeje ,a lenia mam takiego ze az strach
                pomyslec,

H.pojechal z psiunem do pedikurzyski.....ciekawe jakie beda wrazenia...nie lubi
                obcinac pazorow i juzsmile)

miejcie sobie udany dzionek.
                • kendo Re: nowy WTOREK 12.06.07, 09:18
                  witam pracusiow w upalny dzionek,
                  pocieszajac sie,ze bocius zyje,

anomalje pogodowe na polnocy tu tylko +11 stopni,gdzies obok nas przeszly
                  straszne blyskawice noca....oby u mnie sie utrzymala piekna pogoda.

udanego dnia zycze Zalodze.
                  • slo-onko Re: nowy WTOREK 12.06.07, 09:47
                    czesc Kendusia smile
                    kolejny upalny dzien,ktory bardzo mi doskwierasadnie znosze upalow szczeglnie w
                    naslonecznionych miejscachsad( w pracy i w domu pseudo-klima-da sie zyc,ale na
                    ulicy jest tragicznie.pot leje sie po plecach, w takich chwilach rozlozylabym
                    parasol deszczuwink
                    dobrego dnia smile
                    • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 12.06.07, 11:30
                      witam, witam big_grin
                      wtorek jest dla mnie pracowity - generalne porządki muszę zrobić
                      już część za mną
                      umęczyłam upiora i suszę go teraz, łazienka prawie lśni, kuchnia też
                      jeszcze tylko taniec przy rurze i przy mopie big_grin
                      pogodowo - upalnie
                      życzę przyjemnego dnia smile
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 12.06.07, 11:58
      w taki skwar jaki jest dzisiaj wolalabym robic porzadki w domu,wziac chlodny
      prysznic, spocic sie,zmeczyc,znow wziac prysznic,zmywac,odkurzac, etc. -
      prysznic. w tej duchocie dlugo nie wytrzymam,chyba sie rozbiore do bieliznysad
      • kendo Re: nowy WTOREK 12.06.07, 21:11
        no dziewczyny nie nazekajacjie,nie bylo znowu tak az goracowink)
        bylo,bylo,ale ,ze sprawdzalam u optykow ceny okularow,wiec w zaaferowniu nie
        odczuwalam zaruwink)

miejcie sobie udany wieczor,dobrze,ze chlodek juz jest,da sie zyc.
    • mycha Re: nowy WTOREK 19.06.07, 08:31
      dzień dobry wtorkowo
      za oknem czyste niebo i słonko świeci, zapowiada się gorący dzień. chociaż
      wczoraj było podobnie, a potem burza na burzy burzą poganiała.
      weekend był nawet, nawet. chociaż pogoda nie dopisała i przeplatało się słońce
      i gorąc z burzami i zimnem. ale nogi poczyłam w morzu. nazbierałam full muszli,
      a cowink
      gdańsk po raz kolejny mnie urzekł. jest przepiękny...
      miłego i wstawiam wodę na kawę, kto chętny?
      • kendo Re: nowy WTOREK 19.06.07, 09:26
        o!,podstawiam kubusia pod kawke-dziekuje....

hej mycha,
        no i reszte spiochowsmile
        no myslalam,ze juz jakis Neptun Cie upolowal,z muszelek ciesz sie,wiesz co i
        jak mozna z nimi zrobic,a bursztynika nie znalazlas??

pogodowo??,nadciagaja znou deszczowe chmurysad((((((((
        • mycha Re: nowy WTOREK 19.06.07, 09:40
          nie ma za co. ja dzisiaj kawy potrzebuję i to jak, bo śpię na sojąco. niebo już
          zachmurzone, jak nic znowu lunie.
          nie porwał mnie żaden neptunwink chyba zajęty był burzamiwink
          kenduś muszli mam pół siatki!!! takiej mniejszej oczywiściebig_grin
          śmiano się ze mnie, że gdyby muszla była środkiem płatniczym, to byłabym chyba
          najbogatszą osobą na świeciewink
          wiem, wiemwink ale bursztynka nie znalazłam niestetysad muszli za to była cała
          plaża. oczopląsu się dostawało!
          • kendo Re: nowy WTOREK 19.06.07, 09:47
            faktycznie zrobilas wspaniala kolekcje muszelek,
            a u nas bylo ich tak malo,gdy chcialysmy nazbieracsad,
            moze jakis obraz z nich zrobic,po prostu bedzie orginalnosc wielka.
            popijaj czarny nekta i budzi sie....wink
            ja wczesnie dzis na nozkach...po obiedzie chyba mnie wsiorbie w kanape i
            odplynesmile)
            • mycha Re: nowy WTOREK 19.06.07, 09:58
              chcę je wsypać do jakiegoś pucharu szklanego, żeby stworzyć kompowycję z nichsmile
              właśnie to mnie zaskoczyło, że jak byłyśmy na plaży razem u was, to tak mało
              było muszli, a tutaj dosłownie białe place i do wyboru, do koloru.
              wypiłam już dzisiaj dwie, i chyba starczy. nie chcę serca łapać po całej
              firmiewink przerzuciłam się na czerwoną herbatę.
              planujesz poobiednią sjestęwink
              • kendo Re: nowy WTOREK 19.06.07, 10:04
                tyle muszli bylo na brzegu na poccztku wiosny,jak bylam,
                a teraz to z morza mozna wypalywacwink,tez wesole zajeciewink)
                masz racje z kawcia,pijecia za mocna i dwie to max na dzien,slyszalam o dobrym
                dzialaniu tej herbaty,
                a sjesta,sam mnie przydybie po obiadku,po prostu zwali mnie z nogwink)
                • mycha Re: nowy WTOREK 19.06.07, 10:20
                  czerwona herbata jest pyszna, zresztą zielona równieżsmile
                  sjesta zwalająca z nóg... też taką chcęęęęę!!!!big_grin
                  jej urwałam się w piątek z pracy 2 godziny, żeby się wyrobić na pociąg, a w
                  poniedziałek miałam przez to od groma roboty. horror.
                  a jeszcze humorek średni na jeża, zapewne przez aklimatyzację w "szarej
                  rzeczywistości".
                  • kendo Re: nowy WTOREK 19.06.07, 10:42
                    zielone herbatke lubie,sa rozne mieszanki z cytryna i mieta,ta ostania
                    mieszanka mi podchodzi,
                    czerwonej nie probowalam,przy najblizszych zakupach poszukam jej.

jak wczesnie wstane,to wlasnie mnie tak "zwala z nog" a pozniej nocka zarwanasad

tak wlasnie jest,kiedy cos skrocimy czas pracy,pozniej musimy walcczyc z
                    nawalem obowiazkow.
    • nick000 Re: nowy WTOREK 26.06.07, 11:17
      nowy wtorek cichutki dzisiaj jakiś, czyzby Morfeusz trzymał jeszcze wszystkich
      w objęciach?;D Nie dziwie się, zawsze to lepsza sprawa niz jakas praca. Na
      orzeźwienie proponuje kawę, dużo kawy! Witam, dobrego dnia zyczesmile
      • kendo Re: nowy WTOREK 26.06.07, 11:47
        dobrze piszesz nicku,
        Morfeusz mial mocne usciski dla mniesmile)

witaj ,do kawci sie dosiadam,bo coz robic w chlodny dzionek....lalo cala noc,i
        ma byc tak przez caly czassad(,a o 18 godz.na starym cmentrzu w miescie jest
        runda historyczna z cyceronem,chcialbym isc,bo to przeciez ciekawe,nawiazujace
        do czasow budowy miasta przez krola dunskiego.

zycze cieplego dnia Tobie i Zalodze.
        • mycha Re: nowy WTOREK 26.06.07, 13:58
          cześć robaczki,
          ja dzisiaj gonię w piętkę, ale humorek mam boski, mimo deszczu i szarugi.
          kenduś, ciekawa sprawa. trzymam kciuki, żeby się przejaśniło i abyś mogła iść.
          koniecznie opisz jak było. zżera mnie ciekawośćwink
          pozytywnego dnia wam życzęsmile
          • kendo Re: nowy WTOREK 26.06.07, 14:52
            oczywiscie mycha....zabieram notatnik ze soba i co wazniejsze spisze,
            a ten cmentarz ,jak pamietasz jest po prawej stronie gdy do miasta sie
            wjezdzalo z mostu i przejezdzalo przez tory przed swiatlami.

miej sobie udany dzionek i nizgob dobrego humoru.
            • mycha Re: nowy WTOREK 26.06.07, 16:04
              aaaa, pamiętam!!!smile
              koniecznie napisz, wiesz, jak ja takie rzeczy lubięsmile
              buziakikiss
              • kendo Re: nowy WTOREK 03.07.07, 09:06
                i pada znowusad(((((((((((((((
                nieco chlodnawosad(((((((((((((((((8
                i takim akcentem witam Zaloge ,zastanawiajac sie gdzie sie lato podzialo,nawet
                podobny watek mielismy,nie moge go odnalescsad
                niemniej zycze udanego dnia.
                • mala20033 Re: nowy WTOREK 04.07.07, 00:02
                  Cieplo..chyba bedzie padac...
                  Jutro wielkie swieto w Stanach...

Wam Dobrej Nocy...
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 03.07.07, 10:09
      witam wszytskichsmile
      od dzis mozecie mowi do mnie Hafciarkobig_grinDD ucze sie haftowac krzyzykiem. moja
      pierwsza praca to mala roza. jesli skoncze i sprawdzi sie moj talent
      hafciarskibig_grin to kolejnym motywem beda kontury par tanczacych, badz pan z pania
      i na odwrot big_grin starsznie sie rozochocilam,bardzo mis ie to podoba i wyglada na
      to,ze to nic trudnegosmile
      zycze milego dnia smile
    • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 07:53
      czolem vistulaniesmile Popaprało sie nam lato, wczoraj pieknie i prawie upalnie,
      dzisiaj z ciemnego nieba deszcz leje. Kraina deszczowców jakaś, czy co? Nie ma
      jednak powodu by przejmować sie drobnymi niedogodnosciami, w końcu musi
      nastąpic poprawa. Poranek pod znakiem kawy gorącej i aromatycznej. Kto ma
      ochotę, tego zapraszamsmile Zycze wszystkim spokojnego dniasmile
      • mycha Re: nowy WTOREK 10.07.07, 08:49
        cześć nicksmile witam szanowne towarzystwosmile
        u mnie też po wczorajszej ładnej pogodzie nie zostało nawet wspomnienie. zimno,
        szaro, pada, aż się nie chciało wstawać rano.
        a ja mam dobry humorek. chodzę i śpiewam, i nawet jeszcze mnie z pracy za to
        nie wyrzuciliwink))))
        nick do kawy się chętnie przysiądę.
        • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 10:36
          cześć mychosmile Dzis kazdemu wolno spiewać, jest demokracja czy nie? Czasami
          lepiej posłuchać wokalnych popisów wspołpracwników, niz wyjca w radio;D
          Toleruja Twoj spiew, a to oznacza, ze jest on oksmile Ja nawet nie próbuję
          popisywac sie swoim wyciembig_grin Mogłoby sie to skończyć tragicznie dla
          słuchajacych, a najpewniej dla śpiewajacegobig_grinDD
          Leje nadal. Czas na kawę nr dwasmile
          • mycha Re: nowy WTOREK 10.07.07, 12:02
            ha! jestem w pokoju sama, bo "koleżanka" na urlopie, więc moja stacja wyje, ja
            razem z niąbig_grin
            już południe i wypowiedzenia jeszcze nie dostałam, to znaczy, ze nie jest tak
            źlewink)))))
            tu nie pada narazie, ale zimno, jak w psiarnismile
            • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 12:50
              krecę galką i krece i nijak nie mogę transmisji z Twojego koncertu namierzyc;D
              Czy to jakas niszowa stacja? Chętnie posłucham, podaj namiary;D
              Tutaj jest podobnie, chociaz na razie przestał lać deszcz.
              • mycha Re: nowy WTOREK 10.07.07, 13:41
                nick stację łatwo złapać, ale to będzie to lepsze wykonanie niż moje;p
                w moim pokoju rockowowink
                • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 13:54
                  żartujesz? Nikt nie spiewa lepiej od vistulanek;D To, co nadają w radio, w
                  porównaniu z vistulowymi trelami;D, jest tylko marna imitacjąbig_grin
                  U mnie na swojska nutę;D
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 13:04
          hej Mycha,a Tobie to mozna tylko pozazdroscic dobrego humorusmile choc moj nie jest taki zly,ale i spiewac nie umiem big_grinDDD
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 09:38
      dzien dobry bardzo wszystkim uczestnikom wodnych kapieli i wszystkim,ktorzy zechca sie popluskacsmile
      rozdeszczylo sie i u mnie,ale mam co robic wiec nie narzekam.
      i zeby nikt nie mogl sie czepiacwink to melduje,ze sniadanie zjadlambig_grin
      teraz w nagrode nalezy mi sie cos dobregowink
      milego dniasmile
      • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 10:36
        Witam smile
        ja też mam ochotę na coś dobrego
        kawunię to może z jakimś ciachem?
        najlepiej może jakieś z bitą śmietaną?
        zamarzyło mi się big_grin
        udanego dnia
        • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 11:17
          witaj Kasikksmile Ciacha są pyszne, kazdy oczywiscie ma swoj gust i ulubine
          łakocie. Od zawsze lubilem wafelki przekladane owocową masą. Pamietam gy
          dzieckiem bedąc, razem z kolegami z podwórka, chodzilem do malenkiego sklepiku,
          takiego jakich dzisiaj sie juz nie widuje, gdzie na ladzie stały sloje z
          najrozniejszymi slodyczami. W jednym z nich pyszniły sie takie wlasnie wafelki.
          Wpatrujac sie w nie, stalismy tam godzinami marząć, ze kiedys słoj stanie sie
          nasza własnoscią. Dla małych chłopców posada sprzedawcy, lub chociaz znajomość
          z pania za lada, była szczytem marzeń. Jakiez to było swieto, gdy zdobywszy
          nieco grosza, moglismy nabyc na własnosc nasz słodki przedmiot porządania. Do
          dzisiaj pamietam ich smak, próbowałem go odszukac pośród niezliczonych,
          dostępnych wszedzie wafelków. Niestety, smaki dzieciństwa sa jedyne w swoim
          rodzaju i jako dorośli nie potrafimy juz ich odtworzyć. Nie oznacza to wcale,
          ze obecne łakocie są gorszewink
          Zycze smacznego ciacha i nie tylkowink
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 13:03
          Kasik! TY mnie tu zbitą śmietana nie draznijwink)) odkad nie ma moich dzieci w domu to ja ,ze tak powiem o suchym pysku jestem jesli chodzi o slodyczesad a juz bym cos zjadla jakas delicje. no moge sobie kupic moge,ale z drugiej strony chce troche je ograniczyc poniewaz jak nakupuje roznistcyh lakoci tak je potem pochlaniam w ilosciach niezliczonych, a przeciez co za duzo to nie zdrowosmile
          • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 13:52
            polemizowałbym z Twoim ostanim stwierdzeniemwink Oczywiscie zgadzam sie co do
            słodyczy, sa jednak inne dziedziny życia, gdzie umiar wcale nie jest wskazanywink
      • nick000 Re: nowy WTOREK 10.07.07, 11:19
        witaj Slosmile Coś dobrego brzmi tajemniczowink Znam najrózniejsze dobre rzeczy i
        od okolicznosci zalezy, co na smakowac bedziewink Jako, ze urlopujesz, nie
        przemęczaj sie zbytnio, najlepiej spod koca cieplego nie wychodź, bo aura
        dzisiaj nie sprzyja.
        Spokojnego dniasmile
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 13:00
          tak Nick,az wstyd sie przyznac do tego co robilam do tej porybig_grin spalam jak suselbig_grinDD no moze nie do teraz,ale baaardzo dlugo dzis mi sie spalo. jestem starsznie posluszna, radzisz mi zebym nie wychodzila spod koca i tak wlasnie jestsmile teraz grzecznie pomaszeruje do kuchni po drugie sniadanko,albo naparze kawy i bede znow mozolnie dziergacsad
          • kendo Re: nowy WTOREK 10.07.07, 20:39
            witam wieczornie,

dzis bylam na "ochodzie miasta" z gaidem,ciekawie opowiadl o Vasa ulicy,ktora
            zaczeto budowac juz kamienice po spaleniu miasta w 18 wieku.
            pogoda dopisala caly dzionek,teraz zaczelo padacsad mam z psiunem na nocne
            odcedzenie isc niedlugosad(
            maly Chally by grzeczny,po miastowych trawniczkach na koneiec swiata by
            maszerowalsmile

zycze milego wieczoru.
            • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 20:44
              czesc wieczornie Kendosmile
              czy Boby dalej taki nieusluchany mlody urwis?czy wydoroslal?wink
              zajadam sie kielbaska z PRL-u, tzn. nie tak stara big_grin tylko o takiej nazwie big_grin ponoc bez konserwantow,a bialy odcien na przecieciu swiadczy o zawartosci saletry badz o jej braku-nie pamietambig_grinDD najwazniejsze,ze pyszna,a czy faktycznie jest bez konserwantow wbrew unijnym wymogom?wierzyc,nie wierzyc?sprobowac wartosmile
              • kendo Re: nowy WTOREK 10.07.07, 20:55
                hej sloo,
                oczywiscie ,urwis nad urwisami,kapcia pogryzl mi a przed chwila pilota w
                zebakach przyniosl z goscinnego pokojuwink),nakrzyczalam na niego a on oczywiscie
                do pancia z dupina sie wsiorbal,tak ,jakby sie bal,ze w dupsko dostaniewink),az
                slne biedak przelykal,ciekawam,jak go karcili poprzednicy?

kielbaske na kolacje sobie usmazylam z cebula ,zapach nieziemsko smaczny,niemal
                sie nim najadlamwink),pycha byla kolacyja.
                • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 21:07
                  o widze,ze kolacje mialysmy podobna?smile
                  a Boby to maly aczkolwiek duzy cwaniakwink wie kto go obroni i poprzytulawink))
                  a ja przed poludniem odpoczywalam,po poludniu za to porzadkowalam stare auto, mylam,odkurzalaam, nadalam ogloszenia o sprzedazy. moze ktos sie zglosi.
                  • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 21:09
                    w takiej desperacji slodyczowo glodowej bylam,ze pozarlam Twixa ktorego nie znosze. moj zoladek juz sie prosil o slodkosc,tak wiec wstretny zostal pochloniety:0
                    • slo-onko Re: nowy WTOREK 10.07.07, 21:53
                      jednego razu na pewnym gazetowym forum,
                      nie zdradze nazwy,by nie popsuc humoruwink
                      poznalam Kendo, osobke mila,niewiesciąwink
                      ktora zabawiala mnie o krolikach powiesciawink

otuchy dodawala i skutecznie namawiala
                      bym sie w stroj kroliczka na bal przebralawink
                      i jak na kicaja przystalo ogonek doczepila
                      oraz zebym na balu wszytskich uwodzilawink

potem cieplej kapieli zazylam w Vistuli
                      na forum oczywiscie milej Kendulismile
                      do dzisiaj nie tylko ja tam nogi chce moczyc,
                      wiele nas ludzi lubi czasem doń wskoczyc.

potem sie rozpoczely mile domowe wizyty,
                      po morzu przejazdzki promem i rewizyty.
                      Kendo nas karmila jedzonkiem wysmienitym,
                      przewodnikiem nie raz tez byla znakomitym.

tak oto slow kilka na temat gospodyni,
                      co widac po watkach jakie z nami cuda czyni.

dobrej nocy Kendosmile
                      • kendo Re: nowy WTOREK 10.07.07, 22:21
                        o ranyyyyyyyyyyyy sloo,ale fanie wyszlo,
                        cieplunio sie czytalo i wszystko ujelas znakomicesmile
                        przeniose do prywatnej poezi vistulowej.

ja tez slodycze musze miec w domciu,wlasnie wafelki ,ktor nick
                        wspominal ,kupuje w lidl o roznym smaku,nawet mi podchodza,
                        a smak dziecinstwa to kruche ciasteczka pieczone przez Mame.

zycze milej nocy sloo i reszte Zalogi.
                        • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 10:56
                          no tak,juz po polowie lipca ,a czlek niezdazyl sie nacieszyc sloneczkiem,
                          dzis pomoc z ranca tak blyskalo i burzylo,ze slubne wszystkie kontakty z sieci
                          powyciagalo,a ja spalam i totalnie nic nie slyszalamsad(
                          w sierpniu niema co marzyc o opalaniu,bo chlodne wiaterki zaczynaja wiacsad(((((
                          no i to wszystko jest do kitusad(((((((((

a tak pozatem to poczulam sie lepiej zdziebko nazekajac z samego ranawink)
                          miejcie sobie udany dzien.
                          • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 12:54
                            Hej kendulasmile, nie marudź, jeszcze sie, słońcem nacieszysz. U mnie dzisiaj
                            prazy tak ostro, ze nawet ja, ciepłolubny człek, po trzech godzinach musiałem
                            cienia poszukać. Upał, prawdziwe lato i oby tak dalejsmile Zrobiłem sobie wolne, a
                            co, nalezy sie czasami do pracy nie pójśćbig_grin
                            Fajnego dnia wszystkimsmile
                            • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 13:01
                              witam smile
                              u nas rano o 7.oo było w słońcu 40 stopni
                              skrzacik więc siedzi w domu, tylko jak się cień zrobi przed balkonem, to
                              wystawiamy miskę z wodą i szaleje - podlewa kwiatki, robi zupki, moczy różne
                              części ciała... big_grin
                              a koledzy z piaskownicy zazdroszczą wink
                              udanego dnia
                              • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 19:52
                                zrobilo sie pozniej ciepelko,
                                tak ze moglam pogrzebac sie przy chwastachwink

witajcie kasikk/nicku,

nick,
                                acha,mini urlopik by w lezaczku polezecsmile?

kasikku,
                                juz widze Skrzatasa rozesmianego na calego w wodzie,toz to frajdasmile)

a tak pozatem to milego wieczoru Wam i reszcie Zalodze.
                                • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:00
                                  i Tobie Kendo smile nasza dobra szefowosmile
                                  lekutko zelzylo powietrze,ale i tak za cieplo jak dla mnie.
                                  w kazdym razie przylaczam sie do przyjemnego spedzenia wieczorusmile moj napewno bedzie przyjemnywink z gory na dol, z dolu w gore, z lewa na prawo i z prawa na lewosmile byleby wtrafic w odpowiednie oczkosmile
                                  • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:02
                                    o kurczewink, kiedy doczytalem do końca, mina mi zrzedła;D Zapowiadało sie nader
                                    ciekawie i mialem nadzieję, ze nie o wyszywaniu będzie ten tekstbig_grinD
                                    • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:04
                                      aaaa widzisz Nick jak pozory mylawink))
                                      i nie napisalam,ze bede wyszywacwink

nick000 napisał:

> o kurczewink, kiedy doczytalem do końca, mina mi zrzedła;D Zapowiadało sie nader
                                      >
                                      > ciekawie i mialem nadzieję, ze nie o wyszywaniu będzie ten tekstbig_grinD
                                      • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:06
                                        ale takie wrażenie odniosłem, jesli błedne, zdradź rąbek tajemnicy i powiedz,
                                        co tam znowu kombinujesz;D?
                                        • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:10
                                          na ucho Ci wyszeptam i tajemnicywink))

nick000 napisał:

> ale takie wrażenie odniosłem, jesli błedne, zdradź rąbek tajemnicy i powiedz,
                                          >
                                          > co tam znowu kombinujesz;D?
                                          • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:13
                                            achawink, moje ucho nie moze sie już doczekacwink
                                            • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:15
                                              zastanawiam sie tylko czy to wytrzymaszwink)) musisz cos zalatwic,wiec najpierw obowiazki,potem przyjemnoscwink)

nick000 napisał:

> achawink, moje ucho nie moze sie już doczekacwink
                                • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:00
                                  cześć Szefowasmile Mini, tylko dwa dni, ale spedzam je tak, jak chcę. Leniuchuję,
                                  opalam sie, rowerkuję. Szkoda, ze to tak szybko mija.
                              • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 19:59
                                chłopaki juz tacy sawink, bardziej popatrują na Skrzacikasmile, niz na miske z
                                chłodna wodą. Hej kasikksmile Nie przelicytujesz mnie dzisiaj temperatura
                                powietrza, mielismy tu +47big_grin
                                • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:06
                                  Kendoska no gdzie Ty znowu znikla?
                                  • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:07
                                    mowie Ci, ze szefowa urywa sie na jakies randkowaniewink
                                    • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:10
                                      z jeżem????????????wink)

nick000 napisał:

> mowie Ci, ze szefowa urywa sie na jakies randkowaniewink
                                      • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:12
                                        o rany sloo,czego Ty mi zyczesz??wink)
                                        a bylam popatrzec przez okno czy czasem nieprzytuptalsmile)
                                        • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:13
                                          ja Ci nic takiego nie zyczesmile ale widzialam przez okno,ze potuptalas do jezawink))

kendo napisała:

> o rany sloo,czego Ty mi zyczesz??wink)
                                          > a bylam popatrzec przez okno czy czasem nieprzytuptalsmile)
                                          • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:15
                                            acha...znowu siedzisz przy kuli czarodziejskiej??
                                            tak szybciutko,coby psiun nie myslal,ze sie zalapie na altanewink)bo byloby
                                            zajecie z kolczastym i zebiastymsmile)
                                            • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:17
                                              to jeże maja kły?wink)

kendo napisała:

> acha...znowu siedzisz przy kuli czarodziejskiej??
                                              > tak szybciutko,coby psiun nie myslal,ze sie zalapie na altanewink)bo byloby
                                              > zajecie z kolczastym i zebiastymsmile)
                                              • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:24
                                                slo-onko napisała:

> to jeże maja kły?wink)

mialam na mysli kly psiunywink)
                                                bo dzis je pokazala na panienke psiunkowa na spacerze ,skubaniutkisad(
                                                >
                                                > kendo napisała:
                                                >
                                                > > acha...znowu siedzisz przy kuli czarodziejskiej??
                                                > > tak szybciutko,coby psiun nie myslal,ze sie zalapie na altanewink)bo byloby
                                                >
                                                > > zajecie z kolczastym i zebiastymsmile)
                                                • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:26
                                                  widac nie byla wjego guscie smile a moze byla nachalna i narzucala sie psim wzrokiem?smile psy tez maja swoich przyjaciol,ulubionych kolegow. nasza psica ma np. Daszę,suczke-sasiadkesmile z ktora szaleje i bryka. i jeszcze kudlacza czarnego z ktorym uwielbia sie ganiac na dworzusmile one tez sobie wybieraja ulubiencowsmile

kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                                  >
                                                  > > to jeże maja kły?wink)
                                                  >
                                                  > mialam na mysli kly psiunywink)
                                                  > bo dzis je pokazala na panienke psiunkowa na spacerze ,skubaniutkisad(
                                                  > >
                                                  > > kendo napisała:
                                                  > >
                                                  > > > acha...znowu siedzisz przy kuli czarodziejskiej??
                                                  > > > tak szybciutko,coby psiun nie myslal,ze sie zalapie na altanewink)bo
                                                  > byloby
                                                  > >
                                                  > > > zajecie z kolczastym i zebiastymsmile)
                                                  >
                                                  >
                                                  • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:30
                                                    podejzewamy sloo,ze mscic sie chce,bo byl gryziony przez sukisad(
                                                    albo po prostu mial dzis taki humorekwink),bo spotykali sie wczesniej i bylo
                                                    super,tamta sie bala-jest strachliwa czegos.
                                      • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:17
                                        slo-onko napisała:

> z jeżem????????????wink)

to nie jest możliwe;D Tylko nie z nimbig_grinDD Przecez to nadzwyczaj niebezpieczny
                                        zwierzsmile Lecę po jakiś oręż by bronic nim kendo przed takim drapiezcą;D
                                        Dziewczyny, fajnie z Wami ale dzisiaj musze jeszcze coś załatwić. Dzieki za jak
                                        zwykle cieply wieczór vistulowy, życze dobrej nocy i do jutrasmile
                                        • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:18
                                          pa Nick smile
                                          • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:25
                                            slo-onko napisała:

> pa Nick smile

a to nick juz sie ulatnia??

to chyba tez pomacham lapkasmile) i pozycze milego wieczoru.
                                            • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:27
                                              poszedl umyc zabki i szyjewink)))

kendo napisała:

> slo-onko napisała:
                                              >
                                              > > pa Nick smile
                                              >
                                              >
                                              > a to nick juz sie ulatnia??
                                              >
                                              > to chyba tez pomacham lapkasmile) i pozycze milego wieczoru.
                                              • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:28
                                                smile))))))))))))))))))))))
                                                oj sloo....smile)
                                                przybedzie pachnacy i swiezysmile)
                                                ciekawe jaka bron przytaszczy na jezawink)
                                    • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:11
                                      o tu jestemmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!,
                                      przeciez musialam was poczytac,bo tak szybko klikacie,ze niedazam,odwyklam
                                      chyba od wieczornych klikanwink)
                                • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:10
                                  hej sloo i nick...

ja tez sie moze co nieco rozczarowalam tymi ruchami w rozne strony....
                                  prawdas nicku,jak sloo potrafi zaskoczyc?wink))))))))))))supersmile)

a czemu to tylko dwa dni a nie chociazby polowe urlopu nicku??,no ale to nie
                                  moja sprawa,masz przynajmniej szczescie z pogodasmile)
                                  • nick000 Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:11
                                    widzisz jaka z niej czarodziejkawink, potrafi zwieść, a poźniej sie wykręca;D,
                                    o wyszywaniu mówi, jakiejś dzialalnosci artystycznej;D Chytreńka bestyja z
                                    naszej Slosmile
                                    • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:13
                                      masz racje,za kazdym razem zaskakuje nas sloo,i robi to subtelnie.
                                    • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:14
                                      no niech Ci bedzie Nickwink) wiesz lepiej ode mnie wink))
                                      • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:27
                                        i zostalysmy same slo,
                                        nasze dziewczyny "stoleczne" jakos ostanio przy braku czasu sasad(
                                        • slo-onko Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:36
                                          aha bo z tym czasem sama mam problemy. tyle mojego co sobie usiade wlasnie wieczorem i odsapne. teraz ide powyszywac,musze wziac sie za siebie,bo inaczej bede konczyc ruski rokwink
                                          Kendus zycze Ci slodkich senkowsmiletakie jak lubiszwink i do jutrasmile
                                          • kendo Re: nowy WTOREK 17.07.07, 20:41
                                            OK,sloo,
                                            zycze sprawnego wyszywania i rowniez snow wymarzonych co sie spelniasmile
    • mycha Re: nowy WTOREK 24.07.07, 08:32
      hello robaczki,
      jej, jeszcze tylko tydzień i pełne szaleństwo, a firma będzie musiała się beze
      mnie obyćwink
      pogoda nie może się zdecydować.
      kenduś pytałaś się o plany. są wzniosłe, a jakżewink doszłam do wniosku, że czas
      najwyższy odwiedzić moją kochaną bella italiabig_grinnajprawdopodobniej będzie to
      południe. kto wie, może sycylia. w przyszłym tygodniu, jak już będę na urlopie
      i będę mogła normalnie odetchnąć, zabiorę się za szperanie po biurachsmile
      i tak mnie kusi, żeby pojechać jeszcze na jeden dzień do malborka, i postraszyć
      na zamkuwink tak, żebym nie wyszła z wprawywink)))
      łeee, tak mi się nie chce brać do roboty. przeraża mnie dzisiejszy dzień. mój
      leń z tego przepracowania jest niemalże umierający!
      miłego wszystkim życzę.
      • slo-onko Re: nowy WTOREK 24.07.07, 08:50
        czesc Mycha smile ale jestes szczesciara smile troche Ci zazdroszczewink)) powiedz
        chociaz,ze pokazesz fotki z pobytu?smile ta to chociaz pogode bedziesz miala
        zapewnionasmile
        przyjemnego dnia wszytskimsmile
        • kendo Re: nowy WTOREK 24.07.07, 09:25
          nieprawdaz sloo,ze mysia bedzie mies swietny urlopik?????
          witaj Skarbie,
          mam nadzieje,ze haftowanie dobrze poszlosmile

miej sobie udany dzionek.
          • slo-onko Re: nowy WTOREK 24.07.07, 09:39
            czesc kendus i reszta zalogi statku plynacego po Vistulismile
            najchetniej haftuje gdy w calym domu cisza,a wszyscy juz spiasmile lubie wiezorami
            zasiasc przy swoim warstacie big_grin i dziergac. musze dokupic kolejny motek
            mulinki,znak ,ze robota idzie do przodusmile co prawda daleko do konca,ale
            tamborkiem jezdze tow gore to w dol. to z jednego konca kanwy na drugismile juz
            widac pukiel wlosow jedenj z postaci co starsznie mnie raduje smile)))
      • kendo Re: nowy WTOREK 24.07.07, 09:23
        laalllllllllllll,mysia,
        plany masz swietne,i jezeli znajdziesz sie na Sycyli to uwazaj na"ojca
        chrzestnego"smile)witajsmile)
        oczywisie naladuj kamerke pieknymi zdjeciamismile

miej sobie sprawny dzionek.
        • greis52 Re: nowy WTOREK 24.07.07, 09:30

witam, i tydzien leci nam z gorki
          umnie pada sobie rownosmile w rozne miejscasmile
          ale za to jak sie spalo super
          zaspalam oczywiscie i jeszcze mam poduszke na buzi zaznaczonasmile
          milego wtorkowania zyczesmile
          • kendo Re: nowy WTOREK 24.07.07, 09:33
            na razie tu nie pada,
            witaj greis,
            powiem,ze tez smacznie dzis spalam,roznica?,wlosieta "stoja mi,jakby piorun w
            rabarbar trzasnal"wink)

miej sobie sprawny dzionek.
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 24.07.07, 09:40
          Kendus ja to nawet podejzewam,ze MYcha specjalnie po to jezdzi do Wloch,by
          jakis chrzestny ja porwalwink)
          • kendo Re: nowy WTOREK 24.07.07, 10:15
            slo-onko napisała:

> Kendus ja to nawet podejzewam,ze MYcha specjalnie po to jezdzi do Wloch,by
            > jakis chrzestny ja porwalwink)

oj podejzana sprawa,bo taka mysl tez mi sie nasunelawink))))))))))))
            zycze Jej jak najlepiej ,oby sie trafil taki "wspolczeny i dobry"smile)
            • slo-onko Re: nowy WTOREK 24.07.07, 10:31
              i mlody przystojny brunetwink)))

kendo napisała:

> slo-onko napisała:
              >
              > > Kendus ja to nawet podejzewam,ze MYcha specjalnie po to jezdzi do Wloch,b
              > y
              > > jakis chrzestny ja porwalwink)
              >
              > oj podejzana sprawa,bo taka mysl tez mi sie nasunelawink))))))))))))
              > zycze Jej jak najlepiej ,oby sie trafil taki "wspolczeny i dobry"smile)
              >
    • nick000 Re: nowy WTOREK 24.07.07, 11:41
      w jakims nostalgicznym nastroju witam sie dzisiaj z Wami. Od rana snuje sie
      za mna motyw ze stareńkiego filmu pt. Pożegnania. Pamietacie zapewne piosenkę
      przez Sławe Przybylską śpiewaną, zaczynajaca sie słowami: -pamietasz byla
      jesień... A przeciez lato za oknem, tydzien rozmieniony, kawa w kubku paruje,
      nic tylko sie cieszyć. Nie zawsze jednak moze być kawior, czasami trzeba i
      kaszanki pojeść;D Miłego dnia rozgadanym vistulankomsmile
      • slo-onko Re: nowy WTOREK 24.07.07, 12:04
        a wiesz Nick,ze ja nie raz wybralabym kaszanke miast kawioru?smile co nie
        znaczy,ze lubie nostalgiczne dni czy chwile. w kazdym razie moge Cie pocieszycsmile
        dzisiejsze sniadanie nie sklada sie z plastikusmile
        chcesz herbatki owocowej?smile
        • kendo Re: nowy WTOREK 24.07.07, 20:28
          no masz...a coz to naszego nicka tak przygniotlo kaszankowowink)))))))
          mi sie samopoczucie poprawilo po wycieczce,
          witaj nicku wieczornie,
          chyba juz lepiej co??
          a tak pozatem,to troche sie zezloscilam,ze tyle razy bedac w Ystad,zawsze czlek
          sie spieszyl na prom,zamiast po miasteczku pochodzic i popdziwac jego uroki.

miejcie sobie cudny wieczor bez kawioru i kaszankismile)))))))))))))
    • greis52 Re: nowy WTOREK 31.07.07, 08:12

kolejny i ostatni w lipcu,
      troche szkoda ze lipiec tak przemknal przez zycie,
      ale oby ten ostatni byl najlepszym dniem
      usmiechnietym i cieplym za oknem i w duszy
      • mycha Re: nowy WTOREK 31.07.07, 08:34
        cześć robaczkismile
        aaaaa!!! ja dzisiaj ostatni raz w pracyyyyyy!!!!big_grin jeszcze 7,5 godziny i
        NARESZCIE ODPOCZNĘsmile
        pogoda pod psem, ale nie pada. kasikka & Co morze przywitało deszczem, ale nogi
        już moczyliwink
        trzymajcie się ciepłosmile
        • kendo Re: nowy WTOREK 31.07.07, 09:24
          ech,co to byl za lipiecsad(?
          mokry /wietrzny,wcale niepodobny do lata,
          miejmy nadzieje,ze sierpien nam odplaci sloneczkiem a jesien bedzie ZLOCISTAsmile)

witajcie :greis/sloo/mycha i nieobecnie,
          dzis dalszy ciag mycia okien,juz pod katem zimy,trzeba powymiatac pajaczki/cmy
          i inne robactow,miedzy oknamiwink

mycha,a Ty nie szalej w ostani dzien pracki,spokojnie do niej
          podchodzwink))))))))))))

miejcie sobie udany dzien.
          • slo-onko Re: nowy WTOREK 31.07.07, 18:58
            aaaaaaaaaaaaaaaale Ciiiiiiiiii Myyyyyyyycha zazdroszcze!!!!!!!!!!! przede mna jeszcze tydzien z kawalkiem!!!!!!!!!! ja chce na urlop!!!!!!!
            • kendo Re: nowy WTOREK 31.07.07, 20:03
              oj sloo,niemialkajwink))))))))))))))))))))
              szybko tydzien zleci do Twojego urlpiku i tez bedziesz sie upajac roznosciamismile)

witam Zaloge wieczornie i zycze eszystko co dobre,
    • greis52 Re: nowy WTOREK 07.08.07, 08:00

Wtorek - Dzień Marsa

Zaczynamy ten dzień od gimnastyki. Unikamy konfliktów, kłótni, a
      także angażujących emocjonalnie narad. Wtorek to dzień udany niemal
      dla każdego, ale przede wszystkim dla ludzi z inicjatywą. Sprzyja
      romantycznym zajęciom i przygodom.

Przy obiedzie w tym dniu możemy sobie pozwolić na szczyptę pieprzu,
      nieco musztardy, szklaneczkę napoju gazowanego lub domowego piwa.
      Wieczorem starajmy się unikać zbiegowisk, pozostając w domowym
      zaciszu.

We wtorek podnosi się efektywność wszelkiego rodzaju środków
      leczniczych tzw. oddziaływania miejscowego. Tego dnia rozpoczynamy
      kuracje ziołami Marsa - chmielem, walerianą, pokrzywą, miętą i
      głogiem. Wzmaga się korzystne działanie soku z buraka, a także z
      aloesu.

to oby nam sie wszystko sprawdzilo i wtorek byl udanysmile
      • kendo Re: nowy WTOREK 07.08.07, 09:34
        no,bardzo ciekawe perspektywy wtorkowo-Marsowe,
        witaj greis,
        Mars to chyba planeta wojownicza w jezyku astrologicznym,ale moge
        sie mylic,
        zycze Zalodze i Tobie udanego dnia.
      • nick000 Re: nowy WTOREK 07.08.07, 21:05
        no nie, na widok nowego "umeblowania" vistuli, nie pozostaje mi nic
        innego jak chmielu zazyc, co uczynie z najwieksza ochotą;D Co to sie
        porobiło, niech mi ktoś wyjasni. Witam po kilkudniowej nieobecności.
        Naszukalem sie naszej kochanej vistulki co niemiara. Jako, ze stara
        miłośc nie rdzewieje, jakoś ją znalazłem i w końcu do ulubionych
        dodałem. Gdybym był wczesniej zażył czegoś mocniejszego, zapewne nie
        połapałbym sie w tych nowosciach. Myślę, ze jest to kwestia
        przyzwyczajenia, odrobinę czasu zajmie nam "dojscie do siebie" i
        wszystko nagle stanie sie swojskie, normalne i takie jak zawsze.
        Zycze dobrej nocy i Wasze zdrowiesmile
    • slo-onko Re: nowy WTOREK 07.08.07, 17:07
      no nijak nie moge sie przyzwyczaic do nowej strony nijaksad nic mi tu nie pasuje! po co zmieniac uklad jesli tamten byl juz jak wlasna kieszen? a w tym jakies dziwne fora pojawiaja sie z prawej strony. nie lubie nowej szaty!!!
      mimo to zycze przyjemnego dnia.
      • kendo Re: nowy WTOREK 07.08.07, 20:52
        witam wieczornie,
        sloo,tez mnie denerwuja te pojawiajace sie fora po prawej stronie,
        ech,moze trzeba gdzies indziej ponarzekac np."forum o forum"?
        nie bylam jeszcze tam by poczytac wypowiedzi.

zycze udanego dnia.
        • kendo Re: nowy WTOREK 07.08.07, 21:39
          witaj wieczornie nicku,
          oczywiscie,ze sie przyzwyczaimy,
          ale jak przystalo na ludzka domene,musimy ponarzekac i juz,
          i panorama monitor zakupic to nie bedziemy myszka jezdzic w lewo i
          prawowink)

miej sobie udany wieczor i ciesze sie,ze znowu jestes z namismile
          • kendo Re: nowy WTOREK 14.08.07, 20:21
            myslalam,ze bedziecie zli na mnie ,ze rano niepodziendoberkowalam,
            a tu prosze ?nikt listy niepodpisal,
            zycze cieplego/udanego wieczoru.
            • nick000 Re: nowy WTOREK 14.08.07, 20:32
              jak to nikt? Poźno, bo tak wyszło, ale jednak sie melduję i
              podobnie jak kendo:0 życzę spokojnego wieczorusmile Huraaa, jutro nie
              trzeba iść do pracy i to jest dobra wiadomośćsmile ta gorsza jest taka,
              ze pojutrze znowu sie zacznie, ale o tym dopiero w srodowy wieczór
              sie pomysli;D
              • slo-onko Re: nowy WTOREK 14.08.07, 21:09
                dobry wieczor i dobranoc jednoczesnie.
                tym samym chce sie pozegnac, zostawiam szanowne towarzystwo i zycze udanych wakacji,samych slonecznych dni,dobrego humoru na zawsze i wogole wszytskiego dobrego.
                trzymajcie sie dzielnie vistulowe ludziki.
                • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 14.08.07, 21:34
                  ja też się witam wieczornie i jeszcze dodatkowo w gryzoniowym imieniu przekazuję
                  pozdrowienia
                  melduję również, że straszyła równiez na zamku w Gniewie i wyjazd jest bardzo
                  udany - sama pewnie zda relację
                  buziaki smile))
    • mycha Re: nowy WTOREK 21.08.07, 08:17
      Dzień dobry wszystkimsmile)))
      jak dawno mnie tu nie byłosmile prawie się pogubiłam w nowej wersji
      strony z forumsmile
      co dobre szybko się kończy i tym sposobem dzisiaj jestem pierwszy
      dzień w pracy. mało nie zaspałam, bo leniwie otwierając oczy już
      czułam ten błogostan, gdy na ziemie ściągnął mnie zegarek
      przypominając, że od dzisiaj to już do pracy trzeba.
      na urlopie rozbijałam się po żuławach i pomorzu. straszyłam po
      krzyżackich zamkach, często również tubylcówwink
      a co u was słychać????
      ściskam was mocno i robię kawunięsmile
      • greis52 Re: nowy WTOREK 21.08.07, 08:31
        pozdrowienia dla pracusiasmile
        spokojnego dnia zycze i szybkiej aklimatyzacjismile
        u mnie burzowo, miasto usuwa szkody po nocnym szalenstwie
        i pada i pada
        a Wam zycze sloneczkasmile
        • mycha Re: nowy WTOREK 21.08.07, 08:58
          cześć greissmile)
          nie wiem, jak będzie z tą aklimatyzacją. pierwsza godzina mija
          bardzo wolnowink
          u nas w nocy padało, nawet burza była, a teraz prawie słonecznie,
          choć chłodnawo.
          • greis52 Re: nowy WTOREK 21.08.07, 10:10
            nie moge doszukac sie gdzie mieszkasz?
            bo w tym samym czasie nam padalo i grzmialo
            moze jestesmy sasiadkamismile
            a mi czas mija szybko
            pracy sterty a urlop tuz tuz
            bede musiala posiedziec w kozie
            zeby ze spokojem korzystac z wolnego
            • mycha Re: nowy WTOREK 21.08.07, 10:16
              mieszkam tam, gdzie podobno wars i sawa... smile)))
              a ty jesteś chyba bardziej z południa greis, o ile dobrze pamiętam,
              tak?
              na dzisiaj również zapowiadali burze. nie mam nic przeciwko, tylko
              wolałabym do domu sucha dotrzećwink
              widzę, że odpoczynek od pracy - przynajmniej zawodowejwink - przed
              tobą. a masz jakieś plany? może jakiś wyjazd?smile
              • greis52 Re: nowy WTOREK 21.08.07, 10:31
                jak co roku jade z corka na turnus rehablitacyjny
                nad morze na dwa tygodnie, tzn, ze od jednego dopoczne
                inne problemy zabiore ze sobasmile
                • mycha Re: nowy WTOREK 21.08.07, 10:41
                  smile
                  ale jakież życie byłoby nudne, gdyby nie było problemówwink
            • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 21.08.07, 10:18
              witam smile)
              no ja nie wiem, jak z tą pogodą, bo ja mieszkam tam gdzie mysz, a u mnie nie
              grzmiało ;P
              albo ja śpię jak zabita big_grin

a tak poza tym - udanego dnia smile
              • greis52 Re: nowy WTOREK 21.08.07, 10:33

szczesliwy z Ciebie musi byc czlowiek z takim suslowym snemsmile
                • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 21.08.07, 14:44
                  nie wiem
                  ale sny przyjemne dziś miałam smile
                  • kendo Re: nowy WTOREK 21.08.07, 20:33
                    witam wieczornie Zaloge,

widze dzionek w milej atmoswerze Wam uciekl,
                    tu niestety nie padalowinkale mase ciezkich chmur nad glowa wisialo,
                    zakupy dzis udane zrobilam u araba,bo biala kielbache i kasznke i
                    bialy serek zakupilamsmile)mam gdzie teraz smaki zaspakajac smile)

zycze milego wieczoru.
              • nana_c Re: nowy WTOREK 06.11.07, 13:35
                A to wy tu siedzicie wszyscy wink
                dolaczam sie, zyczac milego wtorku- wyobrazcie sobie, u mnie zaczal snieg
                przelatywac... taki mokry, co tylko na dachowych oknach sie zatrzymywal, ale na
                ulicy juz nie.
                Oj slisko bedzie sad

Witaj nick000, mam nadzieje, ze sie blizej "poznamy" smile
    • mycha Re: nowy WTOREK 28.08.07, 08:27
      cześć robaczkismile
      u mnie zapowiada się pracowity wtorek, chociaż mój leń krzyczy o
      trochę wolnegowink
      u mnie robi się szaro, jest silny wiatr i coś mi pachnie deszczem.
      człapie robić kawę, zainteresowanych zapraszamwink
      • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 28.08.07, 13:32
        witam smile
        mój leń jakoś sobie poszedł (może do myszy?)
        na razie mam zapał do pracy, tylko czuję, że czasu nie mam za bardzo...
        eh...

co do pogody - jesień czuć już bardzo
        aż mam ochotę na grzybki iść
        udanego wtorku smile
    • mala20033 Re: nowy WTOREK 28.08.07, 19:29
      Witajcie Chlopce i Dziewczyny!
      Chlodniej! Da sie zyc!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdrowko
      • kendo Re: nowy WTOREK 04.09.07, 09:52
        noooooooooooo,zapowiada sie slonecznie,co bardzo mnie cieszysmile)

Kasikku,
        sloo haftuje obraz krzyzykami,a w planach ma wiele podobnych
        projektow,
        czekam z niecierpliwoscia na rzultat,choc z poczatku byly troszke
        problemy z odlicczaniem,czy jak to sie w tym fachu nazywasmile)

zycze udanego dnia.
        • slo-onko Re: nowy WTOREK 04.09.07, 12:21
          czesc Kendo,czesc vistulanie.
          to prawda,poczatki byly trudne,teraz ide jak burzawink
          przyjemnego wtorku zycze.
          • kasikk_29 Re: nowy WTOREK 04.09.07, 18:00
            Witam smile
            to gratuluję wytrwałości slo
            Kendulu, będę czekać na szafirowe cudeńka smile
            pozdrawiam wszystkich
            • kendo Re: nowy WTOREK 04.09.07, 19:58
              wydawaloby sie,ze slonecznie i ze bedzie cieplo,
              guzik z petelka,zimnica i juz,
              wiatr otrzepuje jablka,co drugi dzien robie mus jabkowy w sloiki,mam
              juz dosyc tej capciwink)
              a tak pozatem bylam w lesie sprawdzic,czy jakies grzybki sa....nic
              kompletnie,anie jednego grzyba,nawet"psiaka"nie znalazlamsad(

cieplego wieczoru zycze Zalodze
              i ciesze sie,ze sloonko "zaskoczylo"krzyzykowo.
              • slo-onko Re: nowy WTOREK 04.09.07, 20:14
                witam dobranockowo jednoczesnie zegajac sie dzisiaj. masa pracy w domu,czas odpoczac.
                spokojnych snow.

ps.dziekuje kasikk.
    • greis52 Re: nowy WTOREK 11.09.07, 09:07
      pozdrawiam smile
      taki troche refleksyjny ten 11 wrzesien,
      bardzo wtedy martwilam sie o corke
      dlugo nie mialam z nia kontaktu
      i nie zapomne tego strachu chyba nigdy
      udanego dnia Wam zycze

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46956
      • kendo Re: nowy WTOREK - 11 wrzesien 11.09.07, 09:20
        tak,to pamietna wstrzasajaca data dla wszystkich,
        niech bedzie przestroga.

witaj Greis pourlopowo i milo czytac Cie.

a tak pozatem to jesien juz coraz blizej,a tu tubylcy jeszcze na
        letniaka poubierani,zawsze trzymaja sie kalendarzowej aury do zmiany
        ciuszkow.

pozdrawiam zyczac udanego dnia.
        • slo-onko Re: nowy WTOREK - 11 wrzesien 11.09.07, 10:02
          bylam,wpisalam,a post uciekl w cyberprzestrzen.
          witam ponownie w chlodne przedpoludnie aczkolwiek sloneczne.
          zycze dobrego dnia

ps.nie jestem juz tak odwazna,okutalam sie szalem.
          • kendo Re: nowy WTOREK - 11 wrzesien 11.09.07, 10:12
            witaj sloo,
            cos musi byc z serwerem,tez posty niechca mi wchodzic,
            a co do pogody to mamy naprawde chlodno,nieda sie w letnich
            ciuszkach chodzic,choc odwazni tubylcy jeszcze w letnich smigaja,
            osobiscie pozamienialam spodnie na jesienne i kurteczki/szliczki
            powyciagalam.

zycze udanego dnia,na jutro zapowiadaja ociepleniesmile
            • kasikk_29 Re: nowy WTOREK - 11 wrzesien 11.09.07, 12:03
              witam smile)
              u mnie głównie pochmurnie, ale słońce co jakiś casz wygląda
              chyba tak dla przypomnienia, że jeszcze jest
              w nocy deszczysko i zimno
              brrr... a to podobno jeszcze lato?
              chyba zrobię sobie rozgrzewającą herbatkę - zapraszam chętnych
              i miłego dnia smile
              • kendo Re:witam wieczorowa pora 11.09.07, 20:10
                dzionek mozna zaliczyc do udanych,bylo wzglednie slonecznie,

do kasikkowej herbatki
                zapraszam na bliny z kawsna smietana i czarnym kawiorem,dodatki
                mozna dokombinowac w postaci czerwonej cebuli/koperku/cytrynki.

zycze milego wieczoru.
                • mala20033 Re:witam wieczorowa pora 11.09.07, 20:17
                  U Was wieczorek. U mnie popołudnie i to upalne.
                  Zaś póżnym wieczorem ma być burza.
                  Dobrej Nocy
    • mycha Re: nowy WTOREK 18.09.07, 08:25
      dzień dobry, u mnie złota polska jesień za oknem. oczami wyobraźni
      widzę, jak pięknie musi być teraz w lesiesmile
      a w ogóle, to co się dzieje??? ogólna niemoc vistulan dopadła, czy
      co? ja rozumiem, że zbliża się jesień i każdy mości sobie gniazdko
      na długie pochmurne i mroźne wieczory, ale jeszcze jest lato -
      przynajmniej kalendarzowe.
      kawa pachnie, są chętni?
      • greis52 Re: nowy WTOREK 18.09.07, 11:55
        czuje kawe jak ten Stachu trafilam tu po zapachusmilesmile