greis52 22.01.09, 10:50 mgliscie i mokro ale kaloryfery cieplutkie i jakos trzeba przetrzymac ta wilgoc spokojnego dzionka zycze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 22.01.09, 10:52 *greis, witam cieplutko i pociesze,ze u mnie jest podobnie pogodowo, ale niestety musze z domciu juz wybyc na badania kontrolne. zycze ciepelka w sedruszku i udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 22.01.09, 10:56 ubierz sie cieplutko i pomyslnych wynikow zycze Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 22.01.09, 18:03 )))))))))))))))))))), akurat do tych kontroli to wskazana lekka odzierz(z), dostalam wezawnie na mamografie,czas pasowal wiec pojechalam,okolo miesiaca na wynik sie czeka,ale mysle,ze bedzie OK,nie odczuwam zadnych zmian, od razu roczna wizyta u ginekologa, tu wszystko tez OK,szkoda,na emeryture chce odejsc od kwietnia,chodzilam do niego od poczatkow tu zamieszkania,tak,ze sie znamy juz bardzo dobrze no i chemia,jako pacjet-lekarz tez w porzadku,a to wazne z lekarzami dal mi pare dobrych tipsow alergicznych,jego zona niemka 6 lat sie meczyla z podobnymi objawami. Odpowiedz Link
nana_c Re: witam i pozdrawiam:) 22.01.09, 18:19 Z uczuleniami i alergiami czasami walka jak z wiatrakami- Kendus wiesz, na co wlasciwie reagujesz zbytnio? To bylaby juz polowa walki z alergia. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 23.01.09, 09:20 no,pogoda niezbyt ciekawa,ale wzglednie cieplo,bez czapeczki mozna chodzic) zycze udanego dnia. *Nano,w temacie alergicznym napisalam co mnie uczula,a po wczorajszej wzicie u lekarza kontrolnego ginekologa,dostalam wiecej tipsow. Odpowiedz Link
nana_c Re: witam i pozdrawiam:) 24.01.09, 19:15 Zycze takze milego weekendu .-) Kendo, powrócilam do watku alergicznego, no nieciekawa bedzie wiosna znowu dla ciebie. Nie wyobrazam sobie takiego paskudztwa... uwielbiam np wycieczki rowerowe wsród pól rzepakowych. Juz sie wiosny doczekac nie moge... Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 24.01.09, 20:10 *Nano, rzepaczek za miedza(bo miszkamy na koncu wioseczki)mialam w tamtym roku,teraz bedzie pszenica zdaje sie, ale w kolo duzo zieleni i tu sie obawiam, mam jeszcze ze dwa miesiace na siebie ,moze jakos rozejdzie sie"po kosciach" witam wieczorowa pora Nano, probowalam znowu cos wkleic i zaden obrazek/zdjecie nie weszlo( Odpowiedz Link
marii51 Re: pozdrowionka od MARII:)wam... 25.01.09, 10:50 witam w niedzielę- tu na mojej Warmii zima co prawda prawie niewidoczna- to w prezenciku wkleję--trochę kraju tobie TESUNIU jak masz ochotkę to wystarczymoj ten link -kopi-i umieścisz go - otwierając zarząadzaj forum.. a link pojawi sie nisko ,gdy bedziesz np odpowiedz chciała mi dać Odpowiedz Link
nana_c Jak wkleic zdjecie... dla Kendo: 25.01.09, 10:54 Dobra rada od Fleur Wejdz na stronke tinypic.com/ Wklej tam zdjecie- pobierz link do forów- drugi od góry, skopiuj i wklej... Powodzenia! Odpowiedz Link
kendo Re: Jak wkleic zdjecie... dla Kendo: 25.01.09, 17:01 ojeja, alesta fajne dziewczyny Marii i Nano z radami, wczoraj testalam wszystkie najrozniejsze sposoby i "guzik z petelka",az sie zezloscilam i wiazanke puscilam) moze ,ze dziecie nam kompa jakos inaczej ustawilo??,niewiem,a tak chcialabym upiekszyc nasza Vistule, puki co to zbieram obrazeczki) niewiem czemu dzis myslealm caly czas,ze to sobota?? czas mi sie jakos zatrzymal czy co? w kazdym badz raze zycze udanego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: Jak wkleic zdjecie... 26.01.09, 13:25 juz sie naumialam))))))))))))) dziekuje,mi to trzba az do znudzenia tlumaczyc,takie techniczne beztalecie jestem) Witajcie Rleur i reszte Zalogi no poczatek tygodnia zaczety, mysle,ze bedzie tydzien spokojny,czego Wam i sobie zycze. Odpowiedz Link
nana_c Re: Jak wkleic zdjecie... 26.01.09, 17:58 Fajnie, ze "zalapalas", a zima faktycznie nie do porównania z nasza! Odpowiedz Link
kendo Re: Witam i pozdrawiam 27.01.09, 11:54 Zaloge nastepny dzien zaczety, szkoda tylko,ze sloneczka brak. udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witam i pozdrawiam 27.01.09, 12:07 i tydzien z gorki mknie udanego wtorku zycze Odpowiedz Link
kendo Re: Witam i pozdrawiam 27.01.09, 14:35 o! jutro juz srodek tygodnia witaj Greis,miej sobie mile popoludnie z wieczorkiem, udaje sie do sklepu bo lodowa swieci pustymi zeberkami) puzniej do siostry na momecik a puzniej juz w domciu i mysle,ze bedzie dobrze ,dzis testalam zupe pomidorowa,moze przegotowane pomidory nie beda "przyduszac mnie" Odpowiedz Link
kendo Re: Witam i pozdrawiam 28.01.09, 10:20 Zaloge cieplutko zyczac udanego dnia, moj dzien bedzie przy garach,wczoraj miecha zakupione bede dzis przerabiac. Odpowiedz Link
greis52 Re: Witam i pozdrawiam 28.01.09, 14:20 udanego popoludnia moje gary swieca pustka bedzie cos szybkiego i gotowego coz kobieta pracujaca jestem Odpowiedz Link
fleur1 Witam i pozdrawiam 28.01.09, 16:13 Życzę Wam udanej reszty dnia, niech będzie pogodnie i bez problemów, niech wieczór będzie udany. --- "Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapominają jak latać". Antoine de Saint-Exupery Odpowiedz Link
kendo Re: Witam i pozdrawiam 28.01.09, 17:03 Greis/Fleur no juz sie obrobilam,teraz szybka kontrol forumow i relax na kanapce) udanego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam i pozdrawiam 29.01.09, 10:20 zyczac udanego dnia. niemal koniec miesiaca,jak szybko nowy rok ucieka, ciekawam czym luty nas przywita,przeciez jeszcze zima kalendarzowa w pelni. Odpowiedz Link
fleur1 Ja też witam i pozdrawiam 29.01.09, 13:38 Przesyłam link: wyslijto.pl/files/pre_download/jsolibqyue56966 można ściągnąć sobie bezpiecznie prezentację z zachwycającymi ogrodami Butchart w Kanadzie w Kolumbii Brytyjskiej. Życzę udanej reszty dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam 02.02.09, 11:04 to juz luty,ktory przywital nas mrozem i lekkim sniegiem rankiem slizgawice na drogach,wieje mrozny wiatr, niemniej jednak checi do pracki sa,chyba dlatego,ze sie dzis wyspalam) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam 17.02.09, 09:02 pieknie zasypalo nas sniegiem, dzisiaj przymrozilo a sloneczko wszystko rozswietlilo i mamy bajkowy klimacik spokojnego dnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam 17.02.09, 09:32 choc tu nie padalo,tez mamy slonecznie witam Greis i pozostalych czytaczy posciel na mrozik wywieslam,bede spac smacznie) udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam 20.02.09, 12:16 obecnych/nieobecnych/podgladaczy... co sie z Wami dzieje ludziki?? zasypalo sniezkiem czy co?? a moze tematy juz za stare/nudne?? wiem,wiem...... zakladajcie nowe,brdzie sie cos dzialo) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
fleur1 Na udany tydzień 23.02.09, 10:05 Hej to ja się znalazłam, pojechałam do córki i zięcia na kilka dni, opuściłam moja straszną jeleniogórską zimę. Wczoraj wsiadłam w ICE i z szybkoscią niemal 300 km/h przemieściłam się z Oberhausen do Frankfurtu, lekki deszczyk mnie przywitał, ale ja czekam na słoneczko. Życzę wszystkim udanego tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Na udany tydzień 23.02.09, 10:23 witaj Fleur podrozniczko) spedzaj milo dni u Cory, mysle,ze to juz bedzie koniec zimy, czekamy na nadejscie wiosny. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 24.02.09, 14:14 ostatni dzien karnawalu dzisiaj, kto moze, lubi i chce niech pobaluje jeszcze udanego dnia!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 24.02.09, 18:39 witajcie Greis/Fleur no tak,zle sobie zorganizowalam "ostatek" jutro poscimy przy rybce lub z rybka,jak kto woli) milego wieczoru zycze Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 19.03.09, 10:43 D :-o :=) }:o* O witam i zdrowka zycze! potrenowalam emotikonki i zobacze co mi z tego wyszlo Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 19.03.09, 10:44 niestety niewiele, mam jakas kiepska sciąge Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 19.03.09, 12:57 Wejdziesz potem na odpowiedz i na odwrocie będziesz miała jak pisać. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 20.03.09, 09:00 o jak ich duzo, znam pare z Mesengera, niektore sie zgadzaja *Jago,jestes ekspertem od takich ciekawostek . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 20.03.09, 10:05 Witajcie ,witaj Kendo,widzę,że już jesteś. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 20.03.09, 10:45 witajcie Zalogo, no,slubne dostal wiosennych odczuc i zaraz do ogrodnika sie kulac bedziemy po nawozy/ziemie i moze jakies parapetowego kwiatka zakupimy) Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 20.03.09, 10:48 mam nadzieje,ze sie otworzy moj bukiecik wiosenny dla Was, wiosennego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 20.03.09, 13:45 Wspomniałaś rano,że macie ładną pogodę,czego niestety ja nie mogę powiedzieć(..........ale mamy już wiosnę,więc może być już tylko lepiej.A nie przepracuj się ; nie wszystko na raz. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 20.03.09, 19:17 *Jago, pogoda utrzymala sie az do wieczora, wialo troszke ,ale gdy schylona/przykucnieta bylam przy murku,nie czulam wiatru a sloneczko fajnie grzalo,to poludniowa strona, odcinek do wygrabienia zdziebko szerszy niz chatka,tak,ze duzo nie bylo Jago,po skoncczeniu zapalilam i okiem rzucilam i moze byc) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 21.03.09, 14:37 Szafirki znacie ? O mało,a przeoczyłabym powitanie. Dzień dobry dziewczęta,pewnie o tej porze,to praca Wam sie w rękach pali Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 21.03.09, 20:15 witaj,witaj Jago, jakbys zgadla,konczylam obiad a pozniej odpoczynek, wieczorkiem wczesnym pasztet upieklam,tym razem troszke z innego miesiwa zobaczymy czy sie rozpadnie) sliczne szafirki, mam ich pelno w ogrodzie,rozrastaja sie szybko,dlugo kwitna. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 22.03.09, 15:43 Witam Wszystkich ) Tesunia jak tam pasztecik,udał się? Pogoda pod zdechłym Azorkiem. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 22.03.09, 17:04 spokojnego popoludnia! a pogoda senno - barowa Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 22.03.09, 17:25 witam,witam dziewczyny, *Jago, pasztet udal sie,bezie do swiezego chlebka i buleczek jutro,bo dzis z siosta i siostrzenica pizze wcinamy milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 23.03.09, 08:59 Zaloge i nieobecnych, na ktorych czekam,mysle,ze kiedys nas odwiedza. pogodowo nieciekawie,choc po wczorajszym deszczu swieci slonce,jednak polnocnie wieje strasznie, juz niedlugo kwiecen,mysle,ze cieplej bedzie. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 23.03.09, 10:07 Witaj Kendo i reszta spóźnialskich.U nas też paskudnie na dworze. Pada od czasu do czasu i wiatr.Obiecują poprawę pogody od soboty. W niedzielę ma być u mnie nawet +11st.To byłoby fajnie Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 23.03.09, 10:48 witaj Jaga, tez taka nam prognoze zapowiadaja pod koniec tygodnia, juz sie nie moge doczekac ciepelka i nad morze podjechac i po plazy polazic,zobaczyc,czy juz spratneli wyplyniete farfocle, nieraz i bursztyn sie trafi zycze slonca w serduchu i dziekuje za serduszkowe usciski Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 23.03.09, 11:50 spokojnego i zdrowego dnia mnie cosik zmoglo i do konca tygodnia leze w lozeczku i odpoczywam od pracy Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 23.03.09, 12:24 Greis a no wiez sobie jakiegos % na kuracje,moze bakcyle sie upija i pojda precz. zycze jak najszybszego zdrowka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 24.03.09, 07:26 Wstawać śpiochy,nie marudzić,tylko Greis może zostać w łóżeczku,bo ona chora.Dla niej śniadanko. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 24.03.09, 08:48 no prosze,jakie wzgledy nagle dla Greis) ale sama nieche juz sie zaziebic pod te wzgledy) Witajcie Zalogo, obudzilam sie rowno z Jaga, ale przeciez Jagus tak glosno wstawala,ze wlasnie obudzila mnie, na przekor odwrocilam sie na drugi boczek i pospalam zdziebko, za oknem snieguje/strasznie mrozno,jakby zima powrocila.... na szczescie sloneczko wyjzalo i stopi snieg. zycze ciepelka i zdrowka. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 26.03.09, 09:42 w sloneczne/cieplejsze przedpoludnie, moje plecki znowu sie nadwyrezyly w pogoni za psiunem,dobrze,ze nic juz dzis nie musze robic,bedzie relaks na maxa) zycze udanego dnia. acha,rano zrobilam dwie gimnastyczne lekcje na wzmocnienie cialka) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 26.03.09, 09:48 Witajcie w ten piękny poranek.W nocy było -7st,a teraz pięknie słonko świeci.Wschód był wspaniały. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 26.03.09, 10:03 dla mnie bardzo dramatyczne budzenie sloneczka, witaj Jago, miej sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:) 27.03.09, 07:07 u mnie deszczy /troszke cieplej/blizej wiosny milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 27.03.09, 08:54 Witajcie dziewczynki.Dobrze,że chociaż dzisiaj śnieg nie pada. Czekam na obiecaną ładną pogodę sobotnio-niedzielną. Nana,zrobiłam zdjęcie z okna kuchennego,bo nie chciało mi się wychodzić na balkon.Mieszkam w Warszawie. Odpowiedz Link
fleur1 Pozdrowienia z Offenbach nad Menem 27.03.09, 14:41 Deszcz pada, potem wychodzi słoneczko i tak dzisiaj się wymieniają, a po niedzieli ma być mniej padania. W poniedziałek wyjeżdżam na kilka dni do Holandii i mam nadzieję, że pogoda dopisze, mam zamiar zobaczyć tysiące tulipanów w Keukenhof i objechać całą prawie Holandię. Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej reszty dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia z Offenbach nad Menem 27.03.09, 21:13 witaj Fleur/Jaga/Nana oczywiscie,tak myslalam,ze Fleur na wojazach, bedziemy miec znowu piekne zdjecia,tak mysle,ze koleznaka sie niemi pochwali, u mnie popadywalo nawet gradem a i jeszcze sie uczylam kompa pod okiem "eksperta" i zaraz pokaze co obiecywalam) milego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia z Offenbach nad Menem 27.03.09, 21:49 A ja witam ,pozdrawiam Wszystkich i do jutra.U mnie deszcz padał. Jutro ma być ładnie.Dobranoc Odpowiedz Link
greis52 Re: Pozdrowienia z Offenbach nad Menem 27.03.09, 22:20 dziekuje turystko, przyjemnosci i pogody zycze a pozostalym udanego weekendu z duza porcja sloneczka Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia z Offenbach nad Menem 28.03.09, 09:37 Wracam wraz ze słoneczkiem i wierszykiem. Gdy nie wiesz co zrobić ... i jesteś w rozterce ... wsłuchaj się co szepcze ... Twoje własne Serce ... Ono Ci podpowie ... jak wyjść z sytuacji .. Nie rozum .. lecz Serce ... ma najwięcej racji ... Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 09:54 no madry wieszyk Jagus, tak powinnysmy zawsze postepowac, nie sluchac podszeptow innych,tylko wlasnego serca. pogodowo,tez chwale sie,ze sloneczko swieci i duzo ciepej, szkoda tylko,ze jakos z chciami do wszystkiego nie tam zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 10:24 obiecane "odkurzacze ciastkowe"tak tu sie potocznie na nie mowi,papusne /masa orzechowa z platkami/czekolada wymieszana i ta kolorowa masa marcepanowa owinieta zapraszam do kawci Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 12:07 widzisz Jagus, co ja bym bez Ciebie zrobila?? kawcia poczestowalas do "odkurzaczy") dzieki wielkie, ja ide legnac,prochy na lepatyne wzielam i do wieczora moze przejdzie. zdrowego /udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 13:21 Ojej........a czemu Cię ta łepetynka boli???( Może niż,albo wyż hę? Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 17:14 ach...wymeczylo mnie strasznie, zwrocilam,pozniej jakbym nawet usnela i mometalnie sie obudzila,sciagnelam zwloki i do dziela trza bylo sie zabracqrcze nie lubie lezec w lozku,kiedy zaleglosci w pracce,ale jakos powoli zrobilam to pilniejsze a i nawet garnek spalilam na plycie(zapomnialam,ze wode wstawilam na herbatke,to juz alarmujacy znak,ze trzeba zakupic elektryczny przyzad) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 18:09 Oj tak...czajnik elekryczny koniecznie.Tesuniu,a Ty przypadkiem nie miałaś migreny? Mam sąsiadkę,co ją trapią migreny,to musi aż brać zwolnienie lekarskie.( Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 28.03.09, 18:23 tak,tak Jagus,to migrena, kiedys ja zawsze mialam w czerwcu co roku,teaz nawiedza mnie kiedy sam chce musiaalm swiatlo juz zapalic i strasznie po oczach daje,chyba w norke sie udam tylko herbaty sie napije, ze tez czlek nie moze zrobic co chce gdy sobie zaplanowal, bo chcialam was prosic o rade odnosnie garderoby, ale to juz jutro zalcze nawet zdjecie,bo wczoraj sie naumialam,z czego sie bardzo ciesze) zycze Zalodze milego wieczoru i prosze nie dokazywac podczas"ciemnej godzinki") Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 30.03.09, 09:31 Witajcie o poranku.Na razie ciągle porównuję,która to by była teraz godzina ,a to już tak późno,o rety. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 30.03.09, 10:36 ja tez jeszcze nie zaskoczylam z nowym czasem Jago witaj i reszte Zalogi. u nas mgla tak byla straszna ,ze gdy oczeta otworzylam,myslalam,ze wpelza mi do srodka, obecnie sloneczko juz sie przebija i moze bedzie ladnie, za pol godzinki na gimnastyke jade, po powrocie wiecej wklikam zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 31.03.09, 15:08 Ładnie na dworze,byłam na spacerku,trochę mnie w bucie uwierało) chyba trochę kosteczka podrosła z boku stopy. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 31.03.09, 16:43 jaka sliczna przylaszczka, a kostusia pewnie sobie podpuchla na spacerku Jago,a nie ze tam od razu podrosla ja zaraz znowu na "materacyk"jade,dzis wczesniej wyjade,bo sklep z lampami chce odwiedzic miejcie sobie mile popoludnie. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 10:05 Zaloge, melduja,ze zdazylam nawet przejzec moj Kurier, gdzie juz od dwoch tygodni pisza o przykrych odkryciach,znajdowania kawalkow szkla w zamrozonych kurczakach, producenci uwazaja,ze to sabotaz,w dwoch firmach tak sie dzieje,ze sklepow wycofuja nagminie partie kurczakowe,wlaczyli do sledztwa "sepo"odpowiednik"skotlandjardu" ech,ciekawe co ludziska na stolach wielkanocnych bede miec?? dobrze,ze zakupilam w lutym rozne kawalki kurczakowe,wiec mam jeszcze zapasik. tez pisza o pastach do zebow z wybielaczami i ochrona przed "zimnem" na przyzebiu, wszystko bluf,jednym slowem najlepiej wypadla w tescie Zendium lagodna z wybielaczem i z apteki Aquafresh naturalna. zycze milego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 10:17 Dzisiaj znów mam piękne słoneczko,zaraz się biorę za okna. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 10:28 witaj Jago, u mnie na razie pol pochmurnie,i coraz cieplej, w planie "omiatanie chatki" wczoraj wiatrzysko zlamalo mi z praniem"karuzele" to takie ustrojstwo co rozwieszam upiora do suszenia na dworze. zycze przyjemnej pracki domowej z naciskiem uwagi na plecki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 14:20 Ano...umyłam w dużym pokoju okno i w kuchni i jeszcze umyłam kafle w toalecie.Na więcej już nie mam siły.Pogoda piękna,piorę firany i zasłony.Jutro też jest dzień,może znów uda mi się 2 okna umyć To niezły wiaterek miałaś.) Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 20:00 *Jagus, to tez kawal pracki zrobilas, a jak lapki i krzyz?? moje lapki odpadaja,o krzyzu nie wspomne, ale juz tro sie porozciagam na yodze) tu wieje niemal kazdego dnia Jago, jeszcze sie nie moge przyzwyczaic do tych wiatrow slubne zakupilo liny nowe i cale szczescie,ze statej"karuzeli" nie wywiozlam na smietnisko,cala z aluminium,wiec porwana line wyciagnelismy i nowa wciagneli,dobrze zrobilam dzielo,bo dwa upiory sie wysuszyly, chatke omietlismy lacznie ze zmiana poscieli i ledwo siedze ech...ze czlek taki narwany na ta pracke) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 20:06 Jutro też sobie upiorę z jednego posłania i wysuszę na balkonie,to mi ładnie będzie pachniało.) Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 01.04.09, 20:35 wlasnie ten zapach poscieli lubie,ususzonej na dworze, jutro na razie nic nie planuje specyjalnego, ale moze aksamitki w wieksze pojemniki wsadze,rosna "jak glupie" zreszta piatek,chlebek tez musze upic,pancio chce bulki-mowi,ze chory) zobaczymy na ile sily starczy,dzis przecholowalam zdziebko( Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozdrowienia i witam 02.04.09, 08:24 Pięknie u mnie słonko świeci,czego i Wam życzę.Miłego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Pozdrowienia i witam 02.04.09, 09:45 Zaloge, jakos wstalo mi sie dzisiaj o 6:00,budzik w dzwony walil,ze malo z wyrka nie spadlam, niespodzianka jednak byla,bo musialam autko skrobac,na szybach, jadac wielgasna mgla byla, wracjac z yogi,sasiada na parkieringu spotkalam, sniadanko na miescie zaliczylam, najadlam sie strasznie,musialam wszystkiego posmakowac,no moze nie wszystkiego)bo w tej kawiarni pieka wlasne pieczywo i jest przepyszne, w bufecie sniadaniowym: -3 rodzaje bulek, -2rodzaje chleba, -4 rodzaje wedliny - maslo -3 rodzaje dzemow, -kulki miesne, -jajka, -zolty ser, -2rodzaje sledzi z cebula, -2rodzaje salatek, -musli 2 rodzaje, -kawa/herbata/kakao/soki do picia -pomidory/ogorki za jedna cene mozna sobie dobierac ile sie da tz.na ile jestesmy glodni) zycze pieknego dnia, u mnie slicznie sie robi. Odpowiedz Link
kendo witam wieczorowa pora 02.04.09, 21:01 zdajac relacje z pieknego dnia,ktory w ogrodzie spedzilam, grzebiac sie w rabtach,jak kura) jakis wiekszy sie teraz zrobil po wygrabienu wszystkiego padlam po tych wisennych porzadkach,lezalam 2 godzi.jak nalesnik ale juz moze do jesien nic nie bede w nim robic,slubne tylko trawe pokosi) zmykam do lozeczka, zycza pieknych snow Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam wieczorowa pora 03.04.09, 11:14 No to się nawdychałaś Kenduś świeżutkiego powietrza.Dzisiaj mam kolejny dzień piękny i idę coś zrobić.Kręgosłup nie da mi się przeforsować. Wczoraj powiedział mi dość i umyłam tylko jedno okno. Miałam pojechać po zakupy z córką do Galerii,bo była obniżka i nie dałam rady.Pomierzyłam się i córka sama mi kupiła jasne spodnie i 3 bluzeczki.Lepiej bym nie kupiła,jestem bardzo zadowolona. ) Szkoda,że nie może mi w ten sam sposób kupić wygodnych butów.) Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczorowa pora 03.04.09, 18:43 oj Jagus, dzis tez na dworze spedzilam niemal caly dzien,nie chcialo mi sie do domciu wchodzic, upiora 40 stopni wypralam,fajnie mi poschly bluzeczki, jak zwykle pogrzebalam sie znowu,ale tym razem za plotem, pograbilam troszke i odkrylam,ze rabarbar juz wychodzi i czeonek ,ktory jakos nie wyjelam wszystek jesienia, a tak pozatem masz racje z krzyzem mimo ze siedzialm tez na foteliku,to owinelam go kocykiem,bo wiaterek byl a gdy juz pobolewa to trzeba ekstra dbac, no widzsz ,jak dobrze,cora zawsze cos slicznego wybieze,moje siostrzenice tez nieraz nam wybieraja bluzeczki czy akcesoria,przewaznie dostajemy cos na urodziny, a butki to niestety,sama musisz ,ale odpoczniesz i powoli cos wybierzez, milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam 04.04.09, 09:45 w sobotni sliczny ranek, noca bylo lekko mrozikowo, teraz ciepelko wspina sie do gory, az szkoda w domu siedziec,trzeba gdzies "zwloki" ruszyc) zycze pieknych chwil sobotnich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam 04.04.09, 10:07 Witajcie drużyno. Jak przyjemnie gdy słoneczko świeci.Od rana piorę już ostatnią partię pościeli,do wieczora wyschnie.Miłego dnia dziewczynki. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam 04.04.09, 10:16 witaj Jagus, no,nich upior wychnie do wieczorka, moje wczorajsze upiory juz w szfie powieszone/poskladane, dzis ze wzgledu na pogode chyba z domku gdzies sie rusze w poszukiwaniu dalszych oznak wiosny. milej pracki i milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam 05.04.09, 09:33 niedzielnie Zaloge, zyczac pieknej niedzieli, u mnie jakos mgliscie/chlodnawo, moze sie jeszcze rozpogodzi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam 05.04.09, 14:42 U mnie pięknie od rana,ale zapowiadali zachmurzenie wieczorem. Wieczorem może sobie być,aby jutro było pięknie.Zaczynają drzewa zielenieć. Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 16.04.09, 12:01 krotki ten tydzien pracy a ja juz taka zmeczona czekam piatku pogoda to czy wiek winien pozdrawiam i spokojnego popoludnia zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:) 18.04.09, 11:02 [b]I kto tu mówi o wieku? Greis... to tylko przemęczenie wiosenne.Będzie więcej słonka,to my odżyjemy.[/] Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:) 18.04.09, 11:31 pozdrawiam a slonka dzisiaj u mnie brakuje i zimno dogadzam zoladkowi zeby jakas rownowaga byla udanej soboty zycze! Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:)juz w domciu. 18.04.09, 19:22 [b]Witajcie Zalogo nareszcie w domciu, dopiero co zasiadlam na zasluzony odpoczynek, nawet obiadek pyszny zjadlam jako kolacje,ale chyba zanim pojde w kimono to cos przekasza, u siostry napieklam smakolykow) dziekuje,ze zagladalyscie do Vistuli zycze udanej soboty Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:)juz w domciu. 18.04.09, 21:01 Witaj nasza zgubo! Ckniło nam się za Tobą.Byłyśmy grzeczne. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:)juz w domciu. 18.04.09, 21:29 och Jago, jak ja lubie powroty na Vistule, zawsze jestem milo witana i oczekiwana) powiem,ze tez mi sie tesknilo za wami,ale coz,nie mialam dostepu do netu a nie mialam ochoty w bibli.sie pytac czy mozna i ile kosztuje,za duzy ruch tam maja,po prostu zle zorganizowane ustawienie kompow. oczywiscie Jago,poczytalam niemal wszystko co wklikalyscie i naprawde jestem rada,ze byl spokoj i ze Wy bylyscie. Dzeiki Zalogo Odpowiedz Link
greis52 Re: witam i pozdrawiam:)juz w domciu. 18.04.09, 21:35 szefostwo wrociło a jakie stęsknione i pracowite odrazu ruch sie zrobil na vistuli milego wieczornego surfowania! Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:)juz w domciu. 18.04.09, 21:52 [b][i][i]*Greisus musze nadrobic straty, zostalo mi pare watkow do odczytania,zostawie na jutro, miej sobie udany wieczor. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:)juz w domciu. 19.04.09, 06:58 Słonko już pięknie wyjrzało.Pewnie jeszcze śpicie,a ja wstałam,bo muszę umyć głowę,a nie chciało mi się wieczorem,a później pojadę do męża w odwiedziny. Odpowiedz Link
kendo Re: witam i pozdrawiam:)oj,ojjjjjjjjjjj 19.04.09, 08:48 witam Jago, tez wstalam niemal rowno z Toba,zakrecilam sie po chalupce i teraz moge poklikac, tez nie lubie myc wlosow wieczorem,choc poloze sie z suchymi i tak czuje jakas wiloc na glowie. Jagus,czy odwiedzisz meza w szpitalu??no bo gdzie indziej inaczej? na wszelki wypadek zycze zdrowia i pozdrowka od vistulan. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam i pozdrawiam:)oj,ojjjjjjjjjjj 19.04.09, 14:16 Byłam Kenduś.W poniedziałek będą mu robić test wysiłkowy. Ogoliłam mu klatę i wygląda jak kurczak nieopierzony Klata musi być czysta,bo mu poprzyczepiają lampki.Insuliny już nie bierze od dzisiaj,tylko proszki.W przyszłym tygodniu wróci. Dzięki za życzenia zdrówka,nie omieszkam go pozdrowić od Vistulan Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczorowa pora 19.04.09, 19:13 *kasikka i jage no i pozostale dziewczyny' czyli Jagus dzis za frycke robilas oj to mysle,ze Twoje slubne ma podobne chorobska z moim ,ech.... z tym,ze moj juz po bajpasie/zawale/balonikowaniu-dokladnie ta kolejnosc a teraz cukrzyca apropo golenia,slubnemu nogi tez ogolili,kiedy operacje robili by wziasc zyly do bajpasa,qurcze nie moglam patrzec na tebosenogi ,jednak mezczyzna musi miec na nich zarost) a tak pozatem niby sloneczko zdziebko zaswiecilo i cieplej sie zrobilo, moze przelamie sie to zimno. udanego wieczoru zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam wieczorowa pora 19.04.09, 19:43 Oj...to faktycznie choróbska mają nie do pozazdroszczenia. Mój był kupę lat temu w stanie przedzawałowym,a teraz zaostrzyła mu się wieńcówa,no i na dokładkę cukrzyca.Chyba sobie kupię szybkowar,taki jak Ty masz,bo musi przecież jeść dietetycznie. Odpowiedz Link
kendo Re: witam wieczorowa pora 19.04.09, 20:21 *Jagus moj za bardzo niechce dietetycznie, niemniej po wiekszej"pyskowce" mojej ulega namowom i zajada moja propozycje, djetetyczka powiedziala,zeby jadl mniej kartofli,cale szczesnie "szczezy zeby na nie)bo one napedzaja cukier,polecila ryz pelnoziarnisty/ciecierzyce/chleb grubozairnisty/makarony gotowane aledante=tak po wlosku i tez z maki"gruboziarnistej"/rozniaste ryby Jagus a co to jest wiencowka?,wiem ,ze z sercem zwiazane,ale dokladniej,jezeli mozesz mi wytlumaczyc. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witam wieczorowa pora 19.04.09, 23:24 Kenduś wieńcówka,to jest niedokrwienie sercowe.Tętnice zatkane Choroba wieńcowa, określana również mianem choroby niedokrwiennej serca lub dusznicy bolesnej, to zespół objawów wywołanych niedokrwieniem mięśnia sercowego. Zmniejszenie średnicy tętnic wieńcowych, najczęściej spowodowane miażdżycą, prowadzi do niedoboru tlenu dostarczanego do serca. Zapotrzebowanie na tlen wzrasta w czasie wysiłku, co prowadzi do wystąpienia objawów choroby. Ważne jest, by pacjenci nie lekceważyli bólów w klatce piersiowej po wysiłku, które powinny skłonić do przeprowadzenia diagnostyki. W razie potwierdzenia rozpoznania choroby niedokrwiennej serca eliminacja czynników ryzyka i wdrożenie odpowiedniego leczenia może zapobiec groźnym konsekwencjom, takim jak zawał mięśnia sercowego lub nagły zgon. Dlatego powinni mojemu zrobić koronografię,aby zobaczyć,gdzie przytkane. Mąż dostał książeczki na temat żywienia w cukrzycy.Tam też jest napisane o gotowaniu makaronów i ziemniaków aldente.Ziemniaki jednorazowo-2 sztuki. Odpowiedz Link
jaga_22 Witam o poranku :)) 20.04.09, 07:02 No i tak, późno poszłam spać,a wcześnie wstałam. Jak nie wstać,jak słonko pięknie zagląda do okna i śmieje się do mnie. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam o poranku :)) 20.04.09, 15:40 no wlasnie zauwazylam po wczorajszych wpisach Jagus,jak pozno juz bylo, kiedys tez tak siedzialam dlugo,,no chyba ze czegos szukam zawziecie.... dzieki za objasnienie, slubnemu robili to "wejzenie"-to przez prawa pachfine wprowadzaj kamerke i patrza w zyly,ktore zatkane....moze byc,ze zrobia balonikowanie lub ustawia w kolejce do bajpasa. moj ma "czarny humor" i pytal lekarza czy widzi tam mnie)pacjent jest tylko znieczulony miejscowo przy tym "zabiegu" zycze,by wszystko zakonczylo sie pomyslnie i podjeli odpowiednie "kroki lecznicze"-trzymam kciuki za dobro sprawy. a tak wrazajac do dnia dzisiejszego,to grzebalam sie w papierzydlach,uporalam sie w koncu i wszystko na miejscu, upior tez sie pral w miedzy czasie,obiad juz schapany i czekam teraz do wyjazdu wieczorkiem by pofikac czterema konczynami w zwolnionym tepie) sloneczko ogrzewa co nieco,ale trzeba w zaciszu siedziec,bo inaczej omiata zimnym wiatrem. zycze udanego popoludnia Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam o poranku :)) 20.04.09, 17:56 Mąż robił dzisiaj próbę wysiłkową.Lekarz powiedział,że wyniki nie są za dobre.Jutro obejrzy go kardiolog.Jutro go chyba wypiszą,bo przecież nie mogą leczyć dwóch chorób naraz,bo dostają pieniążki z NFZ tylko na jedną chorobę podczas pobytu w szpitalu.Ale wszystko mają porąbane. Będzie chyba czekał w kolejce na koronografię. Dobre i to. Odpowiedz Link
nana_c Re: Witam o poranku :)) 20.04.09, 18:29 Temat choróbsk, jak pasuje do mojej wyprawy zaraz do pracy... mam nadzieje, ze tam nieco luzu, bo na zwariowane 7 nocy jakos checi nie mam. Jago, to jak u nas... choroba glówna, a inne, to tylko jako komplikacje funduja kasy chorych. Faktycznie leczenie kazdej choroby po kolei daje szpitalowi wiecej funduszy, niz za jednym zamachem. Ostatnio u nas w szpitalu byla dyskusja, ile szpital "stracil", jako ze przy operacji guza na jelicie pacjenta, lekaz "odwazyl sie" pacjentowi od razu wszczepic port naczyniowy do dalszej chemioterapii. Osobna operacja bylaby ekstra placona, a tak- nic. Komercja rzadzi swiatem... trzymam kciuki za meza, man nadzieje, ze ustawianie cukru odbywa sie planowo, a reszta tez w swoim czasie. Notabene mam w tym i nastepnym tygodniu pare wypraw z tatem do lekarzy i badan. Tez cukrzyk Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam o poranku :)) 20.04.09, 21:23 Nano...saaamo życie! Nic nie poradzimy,masz niestety rację, komercja rządzi ,pacjent się nie liczy.Ja już nie wiem,czy oni dobrze liczą.Przecież jak się czeka z takim choróbskiem,to choroba nie czeka,tylko się rozwija.Myślałam,że u was są madrzejsi. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam wieczornie:)) 20.04.09, 22:58 Jagus a co powiesz,ze u nas nieraz celowo czekaja by pacjet" naturalnie odszedl" prijorytuja mlodych a starszych to najpierw tableteczkami bez recepty a pozniej juz ,jak pacjet"ma glowe pod pacha zaczynaja leczyc" Nano/Jagus zycze Wam by Wasi pacjecie byli zdrowi zmykam juz bo padam,dala nam dzis"wycisk" na yodze) Odpowiedz Link
kendo Re: Witam wtorkowo:)) 21.04.09, 09:55 meldujac,ze zimno mamy, w gazetach pisza,jacy dunczycy sa dzielni ze swoimi przyzwyczajeniami do slodkosci i alkoholu, zyja przez to dluzej niz inne skandynawskie kraje. mianowicie odmawiaja sobie orezadek slodzonych i czekolad,a wiek zakupu alkoholu podniesli do 18 lat,poprzednio mieli od 16 lat. milego dnia zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam wtorkowo:)) 21.04.09, 10:34 Słonko pięknie świeci tak jak wczoraj,może jednak będzie cieplej, o tak! jest 12 st.to już coś. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam wtorkowo:)) 21.04.09, 11:04 Witaj Jago i nieobecni ja zmarzlam na spacerku,zalowalam,ze przepaski na uszeta nie naciagnelamsloneczko tylko tak niesmialo swieci,zapowiadaja deszcz na wieczor. milego dnia zycze. nareszcie zaczynaja forsycje kwitnac, a ta magnolia Jagus sliczna no i oczywiscie bukiecik tulipanow zawsze na zakonczenie wpisu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam wtorkowo:)) 25.04.09, 07:09 Witam dziewczynki o pięknym poranku.Życzę Wam też tak pięknego dnia jak u mnie się zapowiada. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam sobotnio:)) 25.04.09, 09:34 Witaj Jagus, pochwale sie tez,ze u mnie zapowiada sie na piekny dzionek, acha, dopisze tu bom zapomniala w innym watku napisac, chatke mamy od poludnia-okna kuchni/TV pokoik/biuro=tam gdzie komp stoi od polnocy sypialnia/goscinny/salon no i altana,troche z tym slonkiem skromnie na niej,ale po poludniu juz od goraca wytrzymac na niej nie mozna. zycze samych pieknych wrazen Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam sobotnio:)) 26.04.09, 10:11 Witam i zmykam,dzisiaj jest jeszcze piękniej,może zrobię trochę fotek. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam niedzielnie:)) 26.04.09, 10:52 *Jagus, chetnie poogladamy fotki, tez mam zamiar w plener sie ruszyc,zobaczymy gdzie mnie drogi poprowadza, cieplej niz wczoraj i najwazniejsze wiaterek,jakby cieplejszy) milej niedzieli zycze Tobie i Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam niedzielnie:)) 26.04.09, 17:40 No...już jestem Pojechałam z córką na Nowy Świat,a z tamtąd pieszo do Krakowskiego Przedmieścia,na Starówkę i Plac Zamkowy. Zapomniałam doładować aparat i nie za bardzo mogłam popstrykać. Zjadłam też szarlotkę na ciepło z kremem i lodami i nowe ciastko stolicy zygmuntówką zwane,tak jak mój małżonek.Jemu też przywiozłam a niech spróbuje wyjątkowo. Fotki na weekendzie. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam poniedzialkowo:)) 27.04.09, 08:57 cos chlodnawo/sloneczko jakos niesmialo zaglada w okna Jagus,weekendzik spedzilas milo i nawet slubnego uraczylas slodkosciami na razie zadnych planow,zobaczymy na co dzionek zaprosi) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam poniedzialkowo:)) 27.04.09, 10:14 Dzionek znów śliczny i zaprasza,a mój pojechał na rybki,ciekawe czy coś złowi.Powiedziałam żeby małych w ogóle nie brał. Muszę czekać na powrót,bo może wnusio wpaść. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam poniedzialkowo:)) 27.04.09, 17:16 penikiem obiadek byl z rybki, oj spapusialabym sobie taka swiezutka..mniam,mniammmmmmmmmmm a tak pozatem,wietrznie,ale slonecznie, trzy upiory maszyna uprala,sloneczko dosuszylo, w domciu juz rozlozone czeka bym wieczorkiem poskladala, no ale chyba juz niedam rady,bo dzis yoga a namachalam sie lapcietami co niemiara,bo i nawet "taniec przy rurze odstawilam) usch....ale mam znowu czysciutko i juz milego wieczorku Zalodze. Odpowiedz Link