aniouek1 27.09.04, 08:10 pięknych wszystkich poniedziałków jesiennych Szufludkowie i...niech będą dobre, łaskawe, bogate jak jesień swymi owocami we wszystko co najlepsze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 27.09.04, 10:01 a u nas deszczyk taki ze sloneczkiem .... nawet cieplo.... krople deszczu slicznie sie mienia w sloneczku na trawie.... milusinskiego poranka pachnacego jesenia. Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 27.09.04, 12:09 Ranek był pełen słońca, ale to jesień, więc nic dziwnego, że niebo zaciągnęło się na szaro, no, cóż teraz tak będzie. Ale mimo spadajacego ciśnienia, miłego dnia. Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 04.10.04, 09:15 Pięknie-mglisty dzień, może to zapowiedź słońca na potem? A ja idę szukać sukcesów. jak tu nie znajduje, to może tam będą... Miłego dnia! Odpowiedz Link
kendo Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 04.10.04, 10:05 tez mamy piekny /cieply poranek lecz zapowiadaja pozniej deszczyk az do wieczora... Megus,w Szufladuni,zawsze czuj sie szczesliwa a w innym miejscu zycze Ci powodzenia. ** milego poranka. Odpowiedz Link
kasikk witam, witam :)) 04.10.04, 11:13 dzień piekny - słoneczny mgła już opadła zupełnie, jak letni... miłego dnia życzę ) Odpowiedz Link
megxx Re: witam, witam :)) 04.10.04, 13:58 Fajna pogoda! Przeczytałam swój poprzedni liścik i widzę, że niefortunnie się wyraziłam. To "tu" dotyczyło raczej mojego dzisiejszego domowego poranka, a nie Szuflady. Tu (w Szufladzie) jest tak jak lubię: normalnie z szacuneczkiem i uśmiechem.Wszystko można rozwiązać-drogą negocjacji, próśb itp. Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link
kendo Re: witam, witam :)) 04.10.04, 16:56 ..i zaczelo padac jak obiecali z rana( ale jest cieplo.... **Megus.pewnie by kobitki zawsze z kalsa, nigdy siem nie klocim i zgadzamy sie wszyscy ze wszystkim) **milego popoludnia. Odpowiedz Link
aniouek1 PONIEDZIAŁEK jesienny 04.10.04, 18:48 zabiegany, bezczelny, zawirował mi nad głową i znika w mroku jak mgławica senna.. Już zmierzch... jakoś tak... smutaskowo mi dzisiaj... Lepiej wyjdę z Szuflandii, bo jeszcze Was smutaskiem pozarażam? Miejcie się jak najlepiej...miłego wieczoru i nocy łaskawej Wam życzę. ...nie ukrywam...sobie także Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK jesienny 04.10.04, 21:39 Smutaski precz, ja wczoraj byłam zdołowana, dzisiaj poprawa, jakieś rzeczy mniej lub bardziej istotne maja wiekszy wpływ na mnie ode mnie samej. Przeczytam jeszcze raz " Przebudzenie" A. de Mello Odpowiedz Link
kendo Re: PONIEDZIAŁEK jesienny 11.10.04, 09:32 nocny mrozik pobielil dachy/trawke/samochody sloneczko choc swieci nie roztopilo szronu.. zaczyna sie zblizac pani zima.. ** milego poniedzialku. Odpowiedz Link
kasikk dzień dobry :)) 11.10.04, 11:09 u mnie mroziku jeszcze nie ma, ale pewnie niedługo będzie ) zima po malutku, po cichutku się wkrada? ciepłego serduszkowego dnia ) Odpowiedz Link
aniouek1 Re: dzień dobry :)) 11.10.04, 11:53 Jesień Szelesty powolnych kroków i szepty natrętnych myśli, wirują w górze jak liście - ciepłe, pastelowe dłonie, które zaledwie na mgnienie, na krótką, błogą chwilę wślizgują się pod powieki, by zaraz opaść leniwie na samo dno źrenic. Zostawią tam słodką kiść powidoków, miodowy posmak wrześniowych nastrojów, zalążek wieczornych zamyśleń. Najmocniej odbiją się ślady ognistych sojuszy, płomiennych pertraktacji pomiędzy żywiołami barw i odmętami kolorów. Gdzieś tam, na styku czerwieni i żółci, w wąskich przesmykach pomiędzy radością i smutkiem, jesień snuje swój bursztynowy sen i cicho kwitnie jej tajemnica. Tomasz Maćkowiak kasikk napisała: > zima po malutku, po cichutku się wkrada? najwyraźniej Kasiczku...najwyraźniej zbliża się > ciepłego serduszkowego dnia ) wzajemnie - prosze...piszcie listy do szuflady nie czekając na odpowiedź - może...cud się zdarzy...?! www.szufladalistopisow.prv.pl Odpowiedz Link
mala20033 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 11.10.04, 23:59 Jutro bedzie lepiej, ale dzis szaro za oknem.. Odpowiedz Link
aniouek1 kolejny PONIEDZIAŁEK jesienny 18.10.04, 08:37 w pięknej słonecznej "koszulinie" się zbudził, błękitny kapelusz nałożył, zielono-bure butki i zaprasza Szufludki do dalszej podróży z Życiem w towarzystwie dla poszukiwania skarbów zwanych "życiowa mądrością". Miłego, dobrego dnia Ludkowie Odpowiedz Link
kendo Re: kolejny PONIEDZIAŁEK jesienny 18.10.04, 10:38 witajcie szufladunie.... pada u nas(,ale sloneczko w serduchu sie raduje bo lubie poniedzialki. **milego dnia..trafnych poszukiwani.. Odpowiedz Link
kubatka Re: kolejny PONIEDZIAŁEK jesienny 18.10.04, 11:22 Ja rowniez witam bardzo goraco . No u nas tez troche pada i niezbyt przyjemnie na dworze . Zycze milego dnia i pozytywnego nastawienia do zycia Odpowiedz Link
aniajerzyk Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 18.10.04, 16:25 Poniedziałkowo, jesiennie, ale baaardzo serdecznie pozdrawiam Szufludków Kochanych i zachęcam do konsumpcji cieplutkiego kakao i pysznych drożdżowych bułeczek mojej produkcji. Jeszcze prawie ciepłe i pachnące, polukrowane i nadziane ciepluteńkimi myślami i dobrymi życzeniami na rozpoczęty już tydzień! Odpowiedz Link
mala20033 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 18.10.04, 17:47 Skosztowalam..pychotka jakby Kendus powiedziala..Pozdr wsiem..Mala Odpowiedz Link
kendo Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 18.10.04, 18:44 wczoraj kasikk mnie kusila, dzis Ty Aniu....mam slabosc do wypiekow a zwlasza "wlasnego chowu;")) pozeram wszystko i popijam kakalkiem...mniam,mniammmm....pychotkkkkaaaaaaaa **milego wieczoru...i dalej lece , pozniej przyczlapie) Odpowiedz Link
kasikk dobry wieczór :)) 18.10.04, 20:17 cały dzień dziś w pracce spędziłam ( i padnięta jestem całkowicie ( jedyne co dobre, to humor mi został ) pozdrowionka cieplutkie i kolorowych snów życzę Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK - ZŁOTA jesień 2004 25.10.04, 10:53 Pieknie witam w ten słoneczny poranek, no może raczej przedpołudnie, ale dzisiaj odrabiałam trochę spalnych zaległości. (hihi)Nie powiem, że już kontaktuję na najwyższych obrotach, ale poratuję się kawą. Zapraszam do towarzyszenia mi przy stoliczku, kawa i wafelki już są. Pracujących namawiam na przerwę. Zastanawiam się, jaka myśl mogłaby nas wspomóc na ten trudny tydzień, co dodałoby nam wszystkim nadziei i wiary w siebie. Jedyne co przychodzi mi do głowy to proste słowa: Damy radę!(ja zawsze w myśli dodaję: ale nie moja, a Twoja Boże wola niech się stanie). Życzę wam cudnego dnia, cudnych ludzi dookoła i spokoju w sercu. Odpowiedz Link
kasikk ZŁOTA jesień :)) 25.10.04, 11:16 dwa razy już byłam na dworku w ciągu dnia pracy i taaaak mi szkoda, że muszę tu siedzieć... jest tak pięknie!! aż się skakać chce z radości ) Odpowiedz Link
iskierka_2004 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 25.10.04, 11:48 Życzę wszystkim miłego jesiennego i cieplutkiego dnia... Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 25.10.04, 21:31 Kendo pojechała i w Szufladzie ucichło! Miłego wieczoru!! Odpowiedz Link
aniouek1 brak Kendo w Szuflandii 25.10.04, 23:41 dziękuję Wam cudne duszki że Wy tu jesteście Odpowiedz Link
odin-2 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 01.11.04, 08:43 Na bladych ciałach – biel się kłębi. Anioł, Co spada w szumie (to perłowe muszle), Śmieszną omdlewa w drżącej dłoni włócznię. On i promienie złotym ogniem kapią Na łono świętej; toną wśród jej uśnięć, Zgonów, wniebowzięć, pragnienia, co stapia W jedno uczucie rozkosz i czekanie. To tylko dotknął jej anielski uśmiech I tylko czeka i nie będzie więcej Nic. Tak podobni posągom w ekstazie Trwamy, nietrwali jak nieskładny tercet. Ani nas pyszny promień nie porazi, Ani nie dotkną nas niebiańskie pazie, Tylko ich oddech, tylko słabość wejrzeń. Odpowiedz Link
odin-2 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 01.11.04, 09:17 Śmiercie Chodzą Śmiercie po słonecznej stronie, Trzymający się wzajem za dłonie. Którą z naszej wybierzesz gromady, By w cmentarne uprowadzić sady? Nie chciał pierwszej, że nazbyt miniasta, Grób, gdy hardy, pokrzywą porasta. Nie chciał drugiej, że nadmiernie złota, Nie zna ciszy, kto się tak migota. Wybrał trzecią, co choć bugulicha, Lecz tak cicha, że wszystko nacicha. Coś za jedna, że podobasz mi się W swym bożystym na ziemi zarysie? Żal mi, przeżal ptaka, co odlata, Dla cię umrę z nieżalu do świata. Blada jesteś, jak to słońce w zimie - Kędy dom twój i jak ci na imię? Dom mój stoi na ziemi uboczu, A na imię nic nie mam, prócz oczu. Nic w tych oczach nie mam, prócz wieczoru, Pewna byłam twojego wyboru. Jeden zowąd śmierć sobie wybiera, Ale drugi tą śmiercią umiera. Choć wybrałeś, nie wiedząc dla kogo, Zawszeć będę pamiętną i drogą. Jestem śmiercią twej matki, co w chacie Uśmiechnięta czeka teraz na cię. Odpowiedz Link
aniouek1 Odin-2... dziękuję 01.11.04, 12:18 ..próbuję wniknąć w w międzysłowia...słowa... Dziękuję i ...serduszkowo pozdrawiam Odpowiedz Link
megxx Święto Świetych 01.11.04, 20:08 Dzisiaj radosny dzień, my świętujemy, bo oni już na stałe świętują. Dzień pokazujący nam drogę i dający nadzieję. Miłego świętowania! Odpowiedz Link
mala20033 Re: Święto Świetych 01.11.04, 23:19 i by za rok taka sama ilosc tych swietujacych byla...Buziaczki Szufladkowiczom.. Odpowiedz Link
mala20033 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 08.11.04, 03:41 Calusy poniedzialkowe Szufladkowiczom....u nas tez zrobilo sie zimno...Mala Odpowiedz Link
aniouek1 zimno...szaro...buro...ponuro 08.11.04, 13:00 staram sie omijać Szuflandię by Was nie zarażać moimi smutkami które...i tak się we mnie nie mieszczą i przesiąkają do Was... mimo, że ...mam naturę słonia Przepraszam Was za przesiąkanie... Trzymcie się cieplutko... i niech Wam nigdy nie będzie tak ciężko i źle jak ostatnimi tygodniami mnie...coraz ciężej i ciężej i bardziej groźnie z dnia na dzień... Odpowiedz Link
megxx Re: zimno...szaro...buro...ponuro 08.11.04, 17:48 Do tego kropi deszcz, gdzie te nasze miłośniczki jesieni? Pokazałyby uroki tych ciemności. Nie dajcie się! Każdego dnia bliżej do wiosny. Odpowiedz Link
kasikk Re: zimno...szaro...buro...ponuro 08.11.04, 22:57 a skąd?? ja już pokazuję dobre strony wszystkiego zimno - można się rozgrzać jakimś smacznym napojem ocieplającym ) szaro - należy nosić kolorowe szaliki i już jest kolorowo buro - patrz wyżej ponuro - proponuję wziąć pod mankiet kogosia i iść do kina na komedię, albo wziąć wesołą książkę i poczytać, albo... ... spojrzeć na świat z drugiej strony - jakby zawsze była wiosna, to wiosnoluby nie doceniałyby jej nieprawdaż?? a teraz miłego wieczoru i nocki żeby koty wymruczały wam kołysanki ) Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 15.11.04, 08:16 Dla wielu nowy tydzień pracy po weekendzie. Oby wszystko szło jak po maśle. Oby ludzie byli mili mimo zaokiennych szarości. Obyśmy nie ulegli zmartwieniom. Obyśmy byli silni. Obysmy byli zdrowi i uśmiechnieci. Odpowiedz Link
odin-2 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 15.11.04, 09:09 Prawda. Czym jest prawda? Czy tym co jest naprawdę prawdziwe? Czy tym co według niektórych, powinno być prawdziwe? Cienka granica A kłamstwo. Czym jest kłamstwo? Czy tym co mówi się ludziom, bo mniej boli? dla spokoju? z miłości? Czy z chamstwa? Cienka granica. Granice te nikłe, cienkie, nie zauważalne. Łatwo przekroczyć. Łatwiej zapomnieć. Najłatwiej... Najłatwiej jest kłamać!" Odpowiedz Link
kendo Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 15.11.04, 09:38 milunio witam... po nocnym mrozie odwilz nastala i wieje.. ** milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kasikk dzień dobry 15.11.04, 10:37 u mnie jakoś szaro ale wieczorem była cudna mgła gęsta jak śmietana i taka puszysta aż miło było popatrzeć przez okno życzę śmietanowo-puszystego dnia ;D Odpowiedz Link
aniouek1 i...Twoje życzenie spełnia się 15.11.04, 11:10 miłego, dobrego, łaskawego dnia Ludkowie Odpowiedz Link
kasikk Re: i...Twoje życzenie spełnia się 15.11.04, 11:18 Aniouku,mgła u ciebie?? a tu jakby nieśmiało słoneczko wyglądało może zajrzy i tam, gdzie jesteś ) Odpowiedz Link
megxx Re: i...Twoje życzenie spełnia się 15.11.04, 16:27 I spełnia się ciagle:pojawiło się słoneczko i kogoś dawno niewidzianego spotkałam. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: w piekny pozny poranek.. 22.11.04, 10:09 witam szufladunie... wstawac i podziwiac ,jak pieknie sypie sniegiem ma sie wrazenie ,ze to grudzien... ** milego poranka. Odpowiedz Link
kasikk Re: w piekny pozny poranek.. 22.11.04, 13:46 witam się i "pracusiować" uciekam ) Odpowiedz Link
kendo Re: w piekny pozny poranek.. 22.11.04, 16:22 ja juz poracusiowalam.... teraz senna po obiadku i aby nie usnac zasiadlam do kompa.. Odpowiedz Link
megxx Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 29.11.04, 08:16 Witajcie w ciemny, ponury, kolejny poniedziałek jesieni. Mimo to, że jest buro, że nic sie nie chce, uśmiechnijmy się do swoich myśli, zwłaszcza jak są wesołe, gdy są smuciaste, to śmiejmy się z nich. Na pewno znacie takie sytuacje, gdy w głowie kłębiły się "czarne chmury", a po pewnym czasie, gdy mówicie o tamtym wydarzeniu to wyszukujecie śmieszności i komentujecie:teraz to się łatwo śmiać, ale wtedy..... No to spróbujmy odwrócić sytuację, przynajmniej nie będziemy się sami dołować. Zapraszam na kawę, na rozproszenie niepogodnych mysli, niepogoda za oknem wystarczy. Odpowiedz Link
odin-2 Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 29.11.04, 09:07 Na Dalekiej Północy Dlaczego żyjemy na Dalekiej Północy? Gdzie nie ma ludzi, tylko ich szczątki, gdzie zwierzęta są bardziej ludzkie od nas samych. Gdzie wokół bezkresnego lodu, panuje jedynie chłód i egoizm. Gdzie zakazane jest być dobrym, bo dobro to przeżytek i naiwność. Gdzie tak rzadko docierają promienie światła radości, gdzie króluje samotność. Gdzie trzeba walczyć o przetrwanie, gdzie zasypuje nas śnieg kłamstw, gdzie targają nami wiatry rozgoryczenia. Gdzie zamarzają lodowce i nasze serca... autor: Jabeq Odpowiedz Link
kendo Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 29.11.04, 11:40 pochmurnie i u nas ale jest cicho bez wiatru.. typowa "zgnilizna"poznej jesienii ** duzo serdecznych cieplych usmiechow na poniedzialek) Odpowiedz Link
kasikk Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 29.11.04, 15:50 etam, od razu zgnilizna... i odin, jakoś smuta... w ogóle ja proponuję obligatoryjne usmiechanie się co dnia na przekór i wbrew wszystkiemu, co niemiłe i jeszcze porcję łaskotek dla każdego, jakby się nie mógł uśmiechnąć weseli ludzie dłużej żyją podobno... DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link
kendo Re: PONIEDZIAŁEK - jesień 2004 29.11.04, 17:18 sluszna uwaga kasikku, z odinem nie moge sobie poradzic, wiecznie zasepiony/jakis smutny chodzi.... co dzien Mu marudze, zeby sie usmiechal,patrzy na mnie i mowi, "mamacia,zycie takie smutne jest" ach z tymi chopami....sami nie wiedza czego chca)))))))) Odpowiedz Link
aniouek1 a może On nie wie, że potrzebuje łaskotania? 29.11.04, 22:48 spróbuj, może to podziała? Odpowiedz Link
kasikk ziuuuu!! 06.12.04, 09:14 i przyleciał poniedziałek miłego dnia życząc, oddaję się obowiązkom zawodowym ) Odpowiedz Link
aniouek1 ślicznie powiedziane Kasiczku :) 06.12.04, 09:27 miłego dobrego dnia Szufludkowie! Jak tam - odwiedził Was już św. Mikołaj czy czekacie na Niego jeszcze? Odpowiedz Link
kendo Re: ślicznie powiedziane Kasiczku :) 06.12.04, 10:41 ...mikolajka niet....( pewnie nie zasluzylam sobie na nic( ale zycze Wam pieknego dnia. Odpowiedz Link
kasikk Re: ślicznie powiedziane Kasiczku :) 06.12.04, 10:53 kenduś, ja też nic pod poduszką nie znalazłam, ale się nie martwię i na pewno zasłużyłam D i ty też!! Odpowiedz Link
kendo Re: ślicznie powiedziane Kasiczku :) 06.12.04, 10:57 kasikk napisała: > kenduś, ja też nic pod poduszką nie znalazłam, ale się nie martwię > i na pewno zasłużyłam D > i ty też!! tak.... ale co roku zawsze mysle, ze moze teraz cos znajde???? i zawsze nic nie znajduje(((((((((((((( za to pod drzewkiem jest cos zawsze))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: poniedziałkowo z LUCYLA 13.12.04, 11:01 witam Was tradycyjnie 13 grudnia..... zawsze az mi sie lezka w oku krci tego dnia...tak pieknie i uroczyscie.... www.etychy.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=255 ** milego dnia.... Odpowiedz Link
kasikk dzieńdoberek :)) 20.12.04, 10:07 śnieżek prószy jakoś świątecznie się robi?? miłego dnia ) Odpowiedz Link
kendo Re: dzieńdoberek :)) 20.12.04, 16:13 kasikk napisała: > śnieżek prószy > jakoś świątecznie się robi?? > > miłego dnia ) w sirode ma nas zasypac strasznie juz dzis nas ta niepogoda strasza((( ** milego wieczoru. Odpowiedz Link
megxx Re:dobry wieczór Ostatni poniedziałek jesieni 20.12.04, 20:04 Trochę posypało, jest taki nastrój zimowy-chwilowo. Nie pożegnałam ostatniej jesiennej niedzieli, soboty, piątku, czwartku(i chyba środy)-kiedy zaczyna się zima? 22.12 w środę? Trzymajcie się ciepło, szykujcie Święta, by były tak cudowne, by na cały rok unosiła się nad Waszymi rodzinami ich atmosfera. Odpowiedz Link
kendo Re:dobry wieczór Ostatni poniedziałek jesieni 20.12.04, 21:48 hej megxx zima chyab zaczyna sie 21 grudnia, a wiec jutro.... tak swieta...co roku odwieczny dylemat, ile potraw/co nowego wprowadzic/co ujac.... ale najwazniejsze by atmosfera swiateczna/ciepal/mila byla) Odpowiedz Link