marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 24.03.09, 06:18 Za oknem leje.Marzenia nie moga fruwac po niebie jak pada. Mokna im skrzydelka.Dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 24.03.09, 11:38 ale w zaciszu domowym mozna pomarzyc witajcie Szufladunie, u mnie nasniegowalo,-4 stopnie,sloneczko swiec milego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 31.03.09, 09:20 wiosna,wiosna daje o sobie znac codziennie, zycze udanego dnia Szufladeczkom. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 31.03.09, 15:06 Dziekuje Kendus,ze zagladasz do szufladki.Mnie wczoraj nie bylo i nie mial kto powitac pniedzialku .Trudno.Bedzie tydzien bez poniedzialku.Tu tez wiosna cala geba.Ja juz wzialem zastrzyk na alergie i wsuwam tabletki.Mam nadzieje,ze pomoga bo narazie nie jest za dobrze.Pozdrawiam wszystkich.Buziaczki. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 21.04.09, 21:43 późno znaczę swój ślad w szufladzie ale tak się zeszło z wtorkiem. Mija kolejny DZIEŃ ZIEMI. Dzieci namalowały przepiękne ekoludki! Jeden z nich właśnie się do mnie uśmiecha i ja Wam też takich uśmiechów serduszkowo życzę Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 23.06.09, 17:25 Nie wiem, co to za pora roku, ale lata nie przypomina. Nocna burza trwała i trwała, rano zimno, leje...czarno za oknem a nagle słychać grzmoty. Na szczęście popołudnie przyniosło troche ciepła i odpoczynku od deszczu. Już to jest nudne po prostu. Ludkowie życzę radości mimo tej marnej pogody. Wiem, wiem, gdzie indziej jest cieplej, słonecznie itd. Ale ja pisze z południa (Polski ), a tu temperatury wbrew zasadzie, że bliżej równika cieplej. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 30.06.09, 22:05 ostani wtorek czerwcowy u mnie lat trwa juz drugi tydzien, dzis bylo naprawde goraco,ale jeszcze nie narzekam, przeciez dopiero poczatek lata) zycze Zalodze duzo cieplych dni. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 08.07.09, 11:16 cieplunio,zeby nie powiedziec,ze goraco, ale nie marudze,bo lubie ciepelko zycze przyjemnych dni urlopowych. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) i urlopowo 22.07.09, 22:20 czyszby Szufladunie mialy urlopy?? zycze milego spedzaia czasu pod grusza i gdzie sie da Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 29.09.09, 07:32 A co mi tam.....Nikt i tak nie przeczyta a ja mimo to z naiwnoscia dziecka mowie Wam wszystkim "dzien dobry". Miejcie slonce w duszy i w sercu. Miejcie slonce na twarzach. Cierpliwosc i milosc do bliznich i troche czasu dla szufladki. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 29.09.09, 09:45 witaj Marucho, a jednak sie omyliles, ja przeczytalam Ciebie u mnie typowo jesiennie, ale sloneczko jest na niebie zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.10.09, 04:01 Dzien dobry. Ciekawe, czy jakis ludek szufladkowy przeczyta choc moje "dzien dobry"? Nawet jesli nie, to zycze Wam cudnego, radosnego dnia. Buziaki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.10.09, 07:57 Dobrego dnia. Jesien juz na dobre zagoscila za oknami. Drzewa w ostatnim akcie rozpaczy placa zlotymi liscmi za nadzieje zatrzymania na dluzej ciepla i slonca. Nie wiedza bidulinki, ze nie da sie zatrzymac czasu. My to wiemy. Wiemy rowniez, ze wszystko co nas spotyka, nie dzieje sie przypadkiem. Wszystko w zyciu ma jakis sens. Nawet jak nie potrafimy go jeszcze dostrzec. Wazne, abysmy starali sie zauwazac nie to co widac golym okiem, ale to czego nie widac. To, do czego niezbedne nam jest nasze wewnetrzne oko. Bo to, ze czegos nie widac, nie oznacza, ze tego nie ma. Zycze Wam wszystkim aby wszystko co Was spotyka zamienilo sie w dobro. Nawet, gdy wydaje sie to niemozliwe - jest to mozliwe. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.10.09, 16:53 witaj Marucho, hmmmmmmmmmmmmm...nieraz ma sie to szczescie by zauwazyc to niewidoczne, powiedzialbym,ze to chyba intuicja nam podpowiada by spojzec inaczej. ,prosze tu klon w pelnym sloncu dzisiejszym na pocieszenie,ze jesen jest zlocista. milego dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.10.09, 20:16 Dziekuje Kendo. Dziekuje,ze zagladasz do szufladki. Malo nas....Ale..."nie tracmy swiatla nadziei". Spokojnych, cieplych snow. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.10.09, 21:08 no tyle nas bylo i gdzies ludziki sie pochowali, od niedzieli mnie nie bedzie,niewiem czy znajde gdzie kompa po drodze) klikne kiedy bedzie sposobnosc miej spokojna nocke Marucho. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 20.10.09, 04:12 Dzien dobry. Niech Wam sie wszystko uda. Usmiechu i dobrych mysli zycze wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.11.09, 12:20 no,no... wylazic ze szufladek i juz zaczynac klikac zycze udanego cieplego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) grudniowe 08.12.09, 19:43 Grunt, ze Szuflada jest. Właśnie słyszę, że nadchodzi zima. Brrrrr Ciepła życzę! Tego, co dociera do naszego zewnętrza i wnetrza też, a może nawet tym bardziej. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) grudniowe 22.12.09, 17:06 wytrwalosci/cierpliwosci w wzmaganiach przedswiatecznych zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 19.01.10, 15:23 Grypowy ten dzisiejszy wtorek dla mnie... Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.03.10, 10:56 Ale się wtorek schował, wyciągam za uszy....do porządku..dziennego. Mróz, mróz...a ja chcę wiosny...na szczęście z tego mrozu to słońce nas lekko ratuje i rozjaśnia dzień... Miłego dnia Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.03.10, 23:38 Meguś kochana ja ledwo co z dobranocka zdążyłam przed północką. Śpijcie Szufludkowie smakuśnie i do świtu snijcie najpiekniejsze z pieknych sny Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.03.10, 16:47 We wtorki wszystkie potworki chowaja sie w worki. Jutro jest sroda, potworkow szkoda. Nie kazdy potworek zasluzyl na worek. Jesli wiec do srody nie zrobia nam szkody, to w najblizszy piatek Zrobimy wyjatek i wszystkie potworki, opuszcza swe worki. Tak wiec przy sobocie bedzie po kolopocie, zaden juz potworek nie chowa sie w worek. Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 23.03.10, 15:40 Wykończy mnie to pozimowe sprzątanie. Zrobiłą się ładna pogoda-rzuciłam się do działania.....wszystko by usunąć ślady zimy, by tylko wiosna, wiosna... Miłych wiosennych podmuchów życzę. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 31.03.10, 14:22 wiosny w serduszkach nade wszystko życze w każdej porze roku, a porządki...ech...bałagan robi się szybciej i jest mniej męczyce P.S. wczoraj nie zdążyłam nadrabiam dzisiaj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.06.10, 04:39 Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka duszki moje kochane. Aby to dziecko ktore jest w Was pozostalo na zawsze i potrafilo Cieszyc sie zwyklymi,prostymi rzeczami. Bo szczesliwym jest nie ten ktory ma duzo. Szczesliwy jest ten, ktory potrafi radowac sie tym co posiada. Dobrego dnia moje szufludki. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.07.10, 11:29 letnich upalow na razie kiniec, dzis czas wskoczyc w dlugie spodnie i marynareczke. milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 17.08.10, 18:26 A co mi tam.....Przypomne szufludkom, ze dzis wtorek. Moze znajdzie sie jakis ktos , kto z radoscia zauwazy, ze szufladka czasem jest otwierana? To bardzo cieplutkie miejsce. Lubie tu byc. Szkoda,ze stala sie taka ....pustelnia. Wprawdzie pustelnie maja swoje niezaprzeczalne uroki. Na przyklad, gdy mamy dosc halasliwego swiata. Czasem jednak milo jest, gdy zawola sie:" Halo!" i nie odpowie tylko echo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 31.08.10, 17:22 Dzis wtorkowy ostatni dzien Sierpnia...a w gorach snieg. Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 07.09.10, 19:19 Zimno, jesiennie, ale toż to jeszcze lato. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 28.09.10, 04:36 Dobrego dnia mala. Dobre mysli moga bardzo wiele. One sa dzis z Toba. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 28.09.10, 15:43 Cicho cos w szufladce. Mam nadzieje,ze ktos sie odezwie. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 28.09.10, 16:51 Corka odwiozla mnie ze szpitala do domciu...jak dobrze juz byc w domciu... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 05.10.10, 14:00 Dobrze byc w Domku... Tam nie jest zimno. Zimno moze byc tylko tam gdzie nie ma 36,6 stopni i 21 gram. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 05.10.10, 14:39 Naukowcy wazyli ludzi w chwili umierania. Po smierci wazyl kazdy z nich o 21 gram mniej. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 05.10.10, 20:58 Dusza wazy 21 gram.... Dobrej Nocy.... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 19.10.10, 11:59 Tak Mala...Dusza wazy 21 gram. To tak niewiele, a tak wiele znaczy i tak wiele moze. Pozdrawiam Szufludkow. Odpowiedz Link
aniouek1 fajna nazwa Mała... 26.10.10, 20:05 szufladczyki Pozdrawiam życząc miłego wieczoru Odpowiedz Link
marucha1 Re: fajna nazwa Mała... 02.11.10, 17:39 Nazwa rzeczywiscie fajna.....A co do tych badan na zwierzetach dotyczacych dusz.....Nic mi o tym nie wiadomo zeby takowe byly. W roznych kulturach i religiach rozne na ten temat sa opinie. Jedni mowia,ze zwierzeta duszy nie maja tylko instynkt ( Chrzescijanstwo). Inni, ze maja ale tylko jedna. Taka wlasnie "zwierzeca", ktora maja tez (oprocz innej duszy - boskiej) ludzie (Judaizm). Buddysci jeszcze maja inne zdanie. A ja nie wiem. Patrzac na mojego kota czasem wydaje mi sie, ze cos w nim jednak siedzi. Na wszelki wypadek nie nazywam tego jednak dusza, bo kto wie jak to jest naprawde? Odpowiedz Link
aniouek1 Marucho... 26.10.10, 20:03 zastanawiam się dlaczego nie spróbowano przeprowadzić alternetywnych badań na zwierzętach. A może prowadzono tylko mnie nic na ten temat nie wiadomo? Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.11.10, 14:55 znowu wtorek...czas leci...a ja ...no coz... Wam Dobrego Dnia.. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.11.10, 22:45 Witam Was. Teraz to juz moge powiedziec tylko "dobranoc". Malenko nas w szufladce. Szkoda. Mala...martwia mnie Twoje niedopowiedzenia. Mam nadzieje, ze jestes zdrowa? Zycze tego Tobie i wszystki szufladkowym ludkom. Badzcie zdrowi i szczesliwi. Czlowiek staje sie tym, czym zajete sa jego mysli. Jesli bedziecie mieli dobre mysli, to uda sie Wam wszystko. Nie wolno byc smutnym. Smutek duszy sprowadza na cialo chorobe. Spokojnej nocy Wam zycze. Bede o Was wszystkich cieplutko myslal. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.11.10, 04:32 Brrrr! Zimno. Znow drapanie szyb w aucie. Nie cierpie tego. Niech Wam bedzie cieplutko w serduszkach. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.11.10, 15:45 Nie jest za zimno, ale deszczowo.. Slucham i patrze co zdzialala Kluzik... Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.11.10, 16:26 Witam wszystkich. U mnie dzisiaj był olejny ładny dzień, choć przed jego końcem, coś się popsuło. Zachmurzyło się, schłodziło. Liczę, że to chwilowe, a nie zapowiedź zimy. (A kysz zimo). Miłego wieczoru! Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.11.10, 21:16 podsumowac caly dzionek mozna wlasnie wieczorem, chwalac slonce rozesmiane, dla mnie zima moze byc z mrozem niewysokim i siegiem pod obcasem, nie lubie deszczow. milego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 07.12.10, 20:37 milego wieczoru zycze z tutejszym typowym oswietleniem "swiatecznobozonarodzeniowym" Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 2011 18.01.11, 10:28 o jeja jak pozno nowe wtorki sie zaczyna, zatem zycze Wszystkim Szufladkom wszystkich milych wtorkow. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 2011 08.02.11, 04:25 Oj pozno,pozno Kendo. Szufladka nam troche "dziurawieje". Tak malo nas zaglada do szufladki. Moze przestala juz byc Im potrzebna? Ja nie zagladam tez co dzien, ale staram sie jak najczesciej. Moze minie ten czas, w ktorym wazniejsza od kilku cieplych slow jest mysl o pracy. Nie wiem zreszta na czym polega ten brak zainteresowania. Smutno mi. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 2011 15.02.11, 11:08 Witam Szufludki. Cos chyba trzeba bedzie przedsiewziasc aby nie dziurawila nam sie Szufladka. Juz nie pamietam kiedy Aniouek porozmawial z nami. Wszyscy zabiegani, zalatani. Usiadzcie na moment. Zlapcie troche tchu. Doba ma 24 godziny a godzina 60 minut. Jakbyscie sie nie starali to nie wydluzycie tego czasu, ani go nie skrocicie. Pozwolcie czasowi byc czasem. On napewno Wam sie odwdzieczy i pozwoli na zauroczenie sie tym, czym zauroczyc sie warto. To tak jak z jazda samochodem: Im szybciej sie jedzie, tym mniej zauwaza sie z tego, co sie mija po drodze. Czasem mozna minac cos, co jest najwazniejsze w zyciu - ZYCIE. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 2011 15.02.11, 17:42 ot,wlasnie Szefowej trza w Szufladzie. a tak pozatem ja juz "wyhamowalam swe zycie" po prostu cialo nie wytrzymuje na dluzsza mete pospiechu/napiec czasowych.... milego wieczoru . Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 22.02.11, 21:13 Wtorek byl....I mija. Jak kazdy poprzedni. Moze nie jest to odkrywcze, ale dzis mi wyjatkowo smutno. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.03.11, 08:27 No i wlasciwie nic sie nie zmienilo. Nadal mi smutno tyle, ze na poczatku dnia. Wydaje mi sie, ze cos ze mna niedobrze. Wyglada to na rozmawianie z samym soba. Dziwne to uczucie jak od tygodnia nie ma z kim zamienic kilku slow. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 08.03.11, 04:32 Dla wszystkich kobiet w Szufladce w dni Ich Swieta przekazuje cieplutkie i serdeczne zyczenia. Nie przejmujcie sie pozornymi niedociagnieciami Boga w Waszym wygladzie. Jestescie ozdoba i nadzieja swiata. Bardzo jestescie potrzebne. Nawet tym, ktorzy Wam tego nie okazuja zbyt czesto, zapatrzeni w swoja "niepowtarzalnosc" i pozorna "wielkosc". Nie byloby istnienia bez Was. A nawet gdyby bylo mozliwe....Ja nie chcialbym zyc w swiecie bez kobiet. Dobrze, ze jestescie. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 29.03.11, 11:50 No...Czas juz wielki przejsc do wtorku po Dniu Kobiet. Jakis czas juz uplynal od moich zyczen dla Was mile panie, a nikt chyba ich nie przeczytal. Szkoda. Ale to tak bywa.....Artystow docenia sie dopiero po smierci. Buziaki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 12.04.11, 08:43 Witam szufladkowe duszki. Ciesze sie bardzo, ze wreszcie jakies zablakane duszyczki znalazly droge do szufladki. Megxx zaglada ostatnio. Teraz Mala...Nawet Aniouek kiedys tam zablakal sie w szufladce.Kendo tez czasem bywa. Jest dobrze a bedzie jeszcze lepiej. Glowki do gory i postarajcie sie cieszyc kazda chwilka. Naprawde warto. Jak tak zastanowimy sie, ze zadna z nich nigdy do nas nie wroci, to warto poswiecic im troche uwagi, a juz napewno duzo serca. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 12.07.11, 10:50 Jakos tak mi dziwnie, odpowiadac naswoj wlasny wpis. To tak jakby ozywiona dyskusja na wyspie bezludnej. Troche malo interlokutorow. ( ale mi sie udalo obce slowo wtracic ) Odpowiedz Link
marucha1 W*T*O*R*K*I 19.07.11, 08:28 Przyzwyczailem sie juz do tej "samotnosci w sieci". Wiem, ze nikt mi nie odpowie. Rozmawiam sobie z soba samym. To chyba czasem dobrze robi taka dyskusja ze swoim drugim "ja". Niektorzy z nas mysla, ze nasze odbicie w lustrze to jestesmy wlasnie my. To nie jest prawda. Prawdziwe "ja" jest niewidoczne dla oka. To prawdziwe "ja" to sa moje mysli. To, jak mysle o swoich bliznich. Jak postrzegam otaczajacy mnie swiat i jakie mysli chodza mi po glowie. To co widze w lustrze to jest maska. Tak chcemy aby nas widziano. Ale to nie jestesmy my tak naprawde. Prawdziwe "ja" jest nieosiagalne dla ludzkich zmyslow. Jest zamkniete w nas i od nas tylko zalezy, jak wiele z tego naszego prawdziwego "ja" dotrze do materialnego swiata. Prawdziwy" Marucha "jest w myslach. W moich myslach. Mam nadzieje, ze duzo z niego Wam przekazuje. Przynajmniej sie staram. Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*K*I 26.07.11, 09:00 *Mala a te poniedzialkowe papugi to sznurkami/tasmami za lapki przyczepione? lipiec po prostu nieudany, pare dni co bylo naprawde slonecznych do opalania, pare dni do wycieczkowania a teraz juz niemal drugi tydzien popadue,jak nie noca to za dnia. milego jednak dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: W*T*O*R*K*I 26.07.11, 13:38 Nieee...Kendo. Nie mozna przeciez zwierzatek za lapki wiazac. A juz ptaszkow to wcale. One tak z wlasnej woli tam sobie pewnie siedzialy. Dobrze im bylo to gdzie mialy sobie pofrunac? Pozdrawiam i zycze sloneczka w serduszkach wszystkim szufladkowym duszkom. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W*T*O*R*K*I 26.07.11, 16:56 One mialy sie czego trzymac, nie zeslizgiwaly sie. U mnie dzis chlodno i leje. Pije druga kawke i chce mi sie spac.... Odpowiedz Link
marucha1 Re: W*T*O*R*K*I 26.07.11, 17:58 Mala, nie wiem czy Cie to pocieszy, ale tu w Essen leje juz trzeci dzien. To jest kraina deszczowcow. Czasem tesknie za sloneczkiem. Kendo sloneczko tez chyba nie rozpieszcza. Wazne aby miec slonce w sercu i duszy. Wtedy moze sobie lac. Badzcie zawsze dobrej mysli. To wazne. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W*T*O*R*K*I 26.07.11, 18:23 Robione wczoraj. Z dala widac rozbudowujace sie Calgary. Pada nadal. zaraz ide sobie cusik poczytac. Odpowiedz Link
marucha1 Re: W*T*O*R*K*I 02.08.11, 10:09 Slonce swieci juz drugi dzien a ja mam dola. Lepiej juz nic wiecej nie napisze. Nie chce Wam psuc dnia. Milego dnia szufludki. Odpowiedz Link
kendo Re: W*T*O*R*K*I 09.08.11, 09:36 *Marucho, trafnie okresliles dni tygodnia"karuzela zycia" trwamy w tym z roznym efektem ale oby gorzej nie bylo... slonca duzo zycze, bo tu co dzien popaduje. Odpowiedz Link
mala200333 Re: W*T*O*R*K*I 09.08.11, 15:13 Ludzie szaleja w Anglii, u mnie nadal goraco,Wam Dobrego Dzionka... Odpowiedz Link
marucha1 Re: W*T*O*R*K*I 09.08.11, 22:21 Mysle, ze najwazniejsze to zachowac spokoj i mimo wszystko.....optymizm. Dobrej nocki Wam zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.08.11, 14:42 Od soboty go juz nie mam. Oddalam. Musialam. Alergia na koty corki. Caly czas mysle jak mu tam jest w nowej rodzinie. A na sercu tak mi ciezko. Nikt tu prawie nie zaglada to sobie tak ponarzekalam na zycie... Dobrego Dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.08.11, 22:11 Nie smuc sie mala....Nie oddalas go, bo sie znudzil. Tak niestety wielu robi. Nie oddalas go tez do schroniska. Napewno bedzie mu dobrze w nowym domu. Czasem tak bywa. Ja tez mam kota (czarnego) i tez mam alergie. Na szczescie nie na siersc. A to, ze niewielu tu zaglada to fakt. W zasadzie ostatnio to jest nas troje. Ty, kendo i ja. Szkoda. Kiedys bylo nas tak wielu i bylo tak fajnie. Ja jestem optymista i wierze, ze to sie zmieni gdy ludzie zatrzymaja sie w tym szalenstwie. Niektorzy z wlasnej woli a niektorzy niestety nie calkiem. Tak wielu ludzi na przyklad po zawalach serca lub udarach mozgu, zaczyna dopiero widziec bezsens tej gonitwy za czyms, co tak ulotne i niewazne. Nie martw sie. Kotkowi bedzie dobrze. Tobie zycze zdrowia i jak najwiecej usmiechu. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 17.08.11, 14:26 To kocie to byla znajdka. Zaczal nocowac pod samochodem stojacym przed domem. Sasiadka mi powiedziala, ze podjechal samochod i go po prostu wyrzucono ja smiecia i samochod odjechal. Kocie gdy zobaczylo corke wyszlo spod naszego samochodu mialczac zalosnie. Nakarmilysmy go i co nas zobaczyl wypelzal spod naszego samochodu. Wzielysmy go do domu, kupilysmy kuwete,...itd... Zabieralysmy go do pracy, sypial na mym biurku, czasem lapka naciskal mi jakis klawisz a czasem cos posylal w Netowy niebyt nieumyslnie.. Mam nadzieje ze w tej nowej rodzinie jest zadowolony i spokojny... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 23.08.11, 21:54 No i coz mam napisac? Minal tydzien od poprzedniego wtorkowego postu, a mala jak byla dobrym czlowiekiem, tak jest nadal. I dobrze. Nie,nie......Nie protestuj. Ja wiem, ze kazdemu zdarzy sie cos, czego potem sie wstydzi i zaluje. I o to wlasnie chodzi. Zlo nigdy nie zaluje. Przedziwna ta szufladka. Tu sa sami dobrzy ludzie ( nie pisze uchowaj Boze o sobie). Gdyby tak dalo sie szufladke otworzyc tak szerooooooko! Na caly swiat. Jak bylo by nam milo i przytulnie. "Oby ci sie wiodlo i obys dlugo zyl" (Dewarim22,7). Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 31.08.11, 10:16 Ciesze sie razem z Toba. Ja niestety nie moge sie na razie z tego okropnego kraju ruszyc. Ale w koncu i moj dzien nadejdzie. Fajnie, ze lecisz. Milego dnia. Acha.....Mocna kawka czeka na Ciebie w kuchni. Mam nadzieje, ze nikt Ci nie wypil? Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 06.09.11, 10:34 milego dnia zycze, na razie slonce swieci i raduje dusze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 06.09.11, 12:15 Ja rowniez zycze Wam milego dnia. Ze slonkiem czy bez. Zawsze jest jakis powod do usmiechu. Chocby taki, ze wogole mamy mozliwosc aby sie usmiechnac. Usmiecham sie wiec do Was i nic nie zadam w zamian. Usmiecham sie bezinteresownie i szczerze. Milego dnia kochane szufludki. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 06.09.11, 15:15 ....ze wogole mamy mozliwosc aby sie usmiechnac...(cyt.) Marucha, wiesz,Ty zawsze cos napiszesz,ze sie zaczynam zastanawiac pozniej glebiej nad ludzka egzystencja i jego mozliwosciami, bo usmiechac sie bez powodu, tak,ot sobie ,kazdy moze, ale nie kazdy to robi. cale szczescie, ze tu wszyscy mi mowia,zem wiecznie usmiechnieta.....a moze im sie tylko tak wydaje? milego popoludniaz usmiechem zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 13.09.11, 11:37 Witam we wtorek. Kendo, masz nawet mozliwosc aby mi podarowac usmiech. Wystarczy jak wyslesz mi swoj przepis na , jak to napisalas :"pyszna szarlotke". Wciaz na niego czekam. Ale aby nie bylo, ze jestem materialista, usmiecham sie teraz do Was calkowicie bezinteresownie i bez zadnych oczekiwan na rewanz. Usmiecham sie do Was, bo Was kocham i chce aby bylo Wam wszystkim dobrze na swiecie Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 13.09.11, 15:24 i po orkanie Katia, jakos nas niewywialo,przeszlo bokiem,inne miasta ucierpialy wiecej, milego dnia zycze PS;.. Marucha szarlotke w kuchni na stole zostawiam Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 13.09.11, 20:27 Dziekuje Kendo .Jak tylko zrobie to napisze czy wyszla jak powinna. Dobrych snow. Ja musze niestety do pracusiowania Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 20.09.11, 10:58 zapowiada sie na przyjemny/ze sloncem dzien i takiego Wam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)wrzesniowe 27.09.11, 10:33 przecudnego wtorku Wam zycze, takiego jaki w tej chwili jest tutaj Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.10.11, 14:50 Juz w Stanach. Przeziebiona. Ziiiiiimno! Pozdrowko... Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.10.11, 10:24 jesien zlocista...ale tylko kiedy slonce zaswieci a tak to szazyzna milego dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.10.11, 11:45 U mnie tez Kendo....Szaro, zimno i mokro. Podobno weekend ma byc ladniejszy. Zycze tego Wam wszystkim i Tobie. Czuje, ze lubisz sloneczko Milego dnia. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.10.11, 14:34 www.youtube.com/watch?v=eOZwfE-0kPg&feature=related Tez niebo mi placze... Dobrego Dnia Wam! Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.10.11, 10:17 *Marucho nawiazuja do poniedzialkowego Twojego wpisu to absolutnie niemysl,ze robisz kogos zdenerwowanym czy zanudzonym, nigdy wpisow tak nie odbieram jednak zawsze sie zastanawiam skad u Ciebie tle madrych przemyslen. milego dnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.10.11, 14:04 Dziekuje Kendo. Kamien spadl mi z serducha. Ja czasem nie mysle o tym, ze to co mnie zajmuje nie musi zajmowac innych. Dlatego przeprosilem gdybym Ciebie lub kogokolwiek zezloscil. Ciesze sie, ze to nie mialo miejsca jesli chodzi o Ciebie. Tu juz chyba jesien na calego.....Leje od rana. Ja juz tesknie za wiosna. Wiosna ma w sobie tyle optymizmu i nadziei. Jesien tez jest sliczna, ale jak nie pada. Jak pada to marzenia spadaja na ziemie, bo one takie delikatne skrzydelka maja jak motylki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.10.11, 10:09 *Mala i zaczelam czytac ksiazke ,ktora dostalam od Ciebie na spotkaniu we Wrocku w 2005 roku traktuje o zyciu zony Carmen Bin Ladin,wyszla zamaz za starszego jego blata czyta sie milo wbrew moim hamulcom do tematu. a tak pozatem sloneczko przedziera sie zza chmur i robi sie bardzo mily jesienny dzien takiego wam zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 26.10.11, 00:38 A binladynek juz w zaswiatach .. Milej lektuty mimo tematu. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.11.11, 09:40 slonce za oknem nastraja pozytywnie milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.12.11, 20:16 A ja dobrej nocki i slodkich snow. Co mi pozostaje innego jak juz jest po 20tej? Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)13 grudzien 13.12.11, 10:15 ten dzien zostawil rtrwale slady w duszy/sercu kazdego Polaka, dla polepszenia nastroju tutaj dzisiaj sw.Lucja z orszakiem druchen robi obchody... w sklepach /instytucjach czestuja pierniczkami i gleggiem bezalkocholowym...piekna tradycja... pieknego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 20.12.11, 09:55 udanego dnia zycze.... stresujcie sie powoli....swieta to nie "caly swiat" Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 20.12.11, 12:31 Milego dnia. A ja wciaz czekam na "caly swiat". Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 27.12.11, 07:40 Minal zaczarowany czas. Pomalu gasna swiatelka swiatecznych ozdob. Milknie gwar na ulicach i w centrach handlowych. Wraca wszystko do zwyklej, szarej codziennosci. Wracaja zapomniane na chwile problemy, zmartwienia. Wyciagamy z ukrycia niepoplacone rachunki, schowane gleboko aby nie psuly swiatecznego nastroju. Siadamy przy porannej kawie przegryzajac ostatni kes swiatecznego ciasta, i zastanawiamy sie "co dalej?". A ja wciaz czekam na "caly swiat". Milej codziennosci szufludki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 03.01.12, 06:42 Ogladal ktos z Was film "Nostalgia" Tarkowskiego? Tak sie wlasnie dzis czuje. Milego dnia......Mimo wszystko. Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.01.12, 09:46 Witam śnieżnie....ale ciepło. marucha1 napisał: > Ogladal ktos z Was film "Nostalgia" Tarkowskiego? Tak sie wlasnie dzis czuje. > Milego dnia......Mimo wszystko. Wydawało mi się, że gdy zobaczyłam ten wpis, to w ogóle pierwszy raz usłyszałam o filmie. Po kilku dniach ktoś mówi-że oglądał ten film...mieszane uczucia...to mało mnie dziwi-bo to cudza opinia( i po tej osobie mogę się wszystkiego spodziewać), ale o co innego chodzi-ta osoba mówi, że ja polecałam film....czy ja mam już taką sklerozę, czy raczej inną chorobę....ale w ogóle tego nie kojarzę. Dwa trafienia w jeden tydzień...po prostu dla mnie znaki-obejrzeć film. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.01.12, 09:56 Megxx...Koniecznie ogladnij ten film. Jest bardzo poruszajacy. Nie mam go jeszcze ale napewno kupie jak tylko bede mial mozliwosc. To jest film z gatunku tych, ktore warto miec na wlasnosc, bo do nich sie wraca. Pozdrawiam Cie i wszystkie niewidzialne szufludki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 17.01.12, 03:56 Przypomnialo mi sie Megxx. Warto tez zobaczyc "Ofiarowanie". Ostatni chyba film Tarkowskiego. Milego dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 07.02.12, 08:46 Witam serduszkowo. Nie martw sie "mala". Moze ten wtorek nie bedzie cichy? Szufladka uratowana przed zaglada, wiec wszystko bedzie OK. Glowy do gory i idziemy walczyc o byt . Udanego dnia. Kendo, jeszcze raz dziekuje za pomoc w ratowaniu szufladki. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 07.02.12, 09:59 * Marucha, na zdrowko szkoda,ze cicho w Szufladce sie zrobilo jednak nie trace nadziei,ze kiedys bedzie gwarno... *Mala to chyba dobrze ,ze cicho? tu mrozik trzyma tak do -11/-15 stopni i oby nie wiecej,bo nie lubie marznac milego slonecznego dnia i ciepla domowego. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 14.02.12, 08:01 Dzien dobry moje ukochane duszki szufladkowe. Chyba naprawde tak trzeba pisac,bo tylko duszki po Was zostaly. Jedynie Kendo, Mala i Megxx czasem sie pokazuja, ze tak powiem " w calej swojej pieknosci". Inne szufludki to tylko w formie duszkow. Ale niech bedzie. Milego dnia dla wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)z Walentym 14.02.12, 09:21 zycze Wam milych chwilek na dzisiaj wsrod kochanych/cieply ludzi. *Marucho, a Ty naprawde ten najwspanialszy "duszek" szufladuni Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :)z Walentym 14.02.12, 11:28 Dziekuje Kendo, ale sa naprawde wspanialsze duszki. A co do tzw."Walentynek" to ja za nimi nie przepadam. Wogole jestem jakos przeciwny wszelakim "dniom". Kocha sie kogos zawsze. W listopadzie,grudniu czy czerwcu tak samo jak 14 lutego. Te "dni" to tylko komercja. Pretekst do naprodukowania i sprzedania za duze pieniadze ton kiczowatych gadgetow. Walaja sie potem po smietnikach i krzakorach zapomniane i nikomu niepotrzebne, no bo przeciez "Walentynki" minely. Wybaczcie ale zupelnie tego nie rozumiem. Takiego okazywania uczuc "z okazji". W kazdym dniu ( i nocy) roku, mozna okazac komus milosc. Rowniez bez kiczowatego serduszka. Czasem nawet milczac. Milosci nie da sie kupic ani sprzedac. Nie da sie tez jej zdefiniowac i zadekretowac. Ona jest mimo wszystko i ponad wszelkie trudnosci i odleglosci. Jest bezinteresowna i bezwarunkowa. Jest ponad i poza. I tym optymistycznym akcentem koncze, zyczac Wam takiej wlasnie milosci. Nawet bez dyndajacego na konopnym sznurku plastikowego serduszka. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :)z Walentym 14.02.12, 12:49 ladnie napisales Marucho, kolor czerwony zawsze sie z miloscia kojazy a zwlaszcza w rozach,ktore dzis potroily swa cena za 1 szt.,wiec to prawda Marucho, ze komersja Walentynkowa,nawet na kwiatku chca zarobic a do zwiedzania galerii za polowe ceny sa zachecani ci co nie maja pary i tu tez pewnie znajda sie samotni,co z checia rekonesans po galeri zrobia, ide sobie teraz sama na spacer,sniezek zaczyna drobniutko posypywac..... moze nie wroce jak balwanica milego dnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :)z Walentym 21.02.12, 04:08 Dzien dobry szufludki. Ja juz po porannej kawce. Wczoraj zaspalem . Musialem sie spieszyc do pracy i nie zagladnalem rankiem do szufladki. Dobrze, ze nie ma mrozu i nie trzeba drapac szyb w aucie . Nie cierpie tego. Obiecuje sobie zawsze, ze nastepne autko bedzie mialo ogrzewanie postojowe i nie bede musial drapac. No ale to zalezy od pieniazkow. Czy bedzie mnie stac na taki luksus. Na razie ciesze sie, ze wogole mam czym jezdzic i nie musze wystawac po przystankach. Juz przywyklismy do tego, ze autko stoi pod domem i jest to dla nas jakby normalne. A przeciez wcale nie jest. Kto powiedzial, ze auto jest niezbedne? Latwo przywyknac do wygody. Dobrze jednak pomyslec i o tym, ze nie zawsze tak bylo i nie zawsze musi tak byc. Cieszmy sie wiec tym co mamy i nie wymagajmy zbyt wiele. Milego dnia szufludki. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 21.02.12, 09:35 *Marucho, ja podobnie mysle,ze wygoda z autkiem, jednak sa granice ekonomiczne, wiedzac,ze w miescie musze zostac dluzej,biore autobus,bo cena biletu tam i spowrotem tansza od ceny blieciku na parkierng , do niedawna byl placyk gdzie mozna bylo za darmo sobie parkowac w centrum,teraz oplaca sie i moim zdaniem taxa jest za wysoka pozatem skandynawska pogoda nas nierospieszcza, noca sniegowalo okropnie,az obraz z televizorni znikl,bo przez satelite odbieramy milego dnia, wiosna coraz blizej. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 28.02.12, 06:23 Wtorek zaglada do okien. Na szczescie nie pada. Milego dnia szufludki. Lubie to oczekiwanie na wiosne . To jakby czekac na ukochana kobiete ( w moim przypadku) . Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.03.12, 04:19 Poniedzialek minal. Zaczal sie niespodzianka, nie odpalilo autko. Akumulator niestety "oddal ducha". Probowalem ladowac ale nie ma to sensu. Trzeba kupic nowy. Wiec byla juz poniedzialkowa niespodzianka. Dzis mamy wtorek. Ciekawe co przyniesie nowego? Milego dnia szufludki. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.03.12, 08:40 nic nie jest wieczne.... wszystko kiedys sie "wyczerpie" nie lubie takich niespodzianek-odstukac/odpukac w niemalowane.....jakos nie mialam nigdy takiego problemu,slubne jakos wyczuwal z wyprzedzeniem,ze trzeba nowy akumulator zakupic.... milego dnia bez niemilych niespodzianek. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.03.12, 15:26 Ja ju tez dawno wiedzialem, ze on do wymiany. Ale wiesz jak to jest. Szkoda pieniazkow i mysli sie, ze moze jeszcze jakos wytrzyma. No ale kiedys na kazdego i na wszystko przychodzi koniec. A moze poczatek? Kto to wie. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.03.12, 16:50 dobrze,ze nie zimowa pora to sie stalo, chyba dales sobie rade z dostaniem sie do pracy... pomysl,gdyby byla zamiec sniezna?...zaspy po kolana??..... ale gdy autko nwa "dusze " dostanie bedzie smigac ,jak trzeba milego reszty dnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.03.12, 09:13 i co z tego,ze swieci slonce ale jednak jeszcze chlodno na wiosenny ciuszek bo przeciez znowu wieje. milego dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.03.12, 10:15 Kendo....Nie mozna miec wszystkiego od razu. Ciesz sie sloneczkiem, a ciepelko przyjdzie troche pozniej . Milego dnia w wiosennych ciuszkach i sweterku Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 20.03.12, 11:57 dzis astronomiczna wiosna, jakos nie popisala sie za bardzo, tylko przez szybke mozna ja podziwac...wieje/bez slonca.... moez u Was sloneczniej z pierwszym dzniem wiosny... milego dnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 20.03.12, 16:59 A u mnie przeciwnie, sloneczko i w tej chwili 15 stopni. Nadal nie wiem do czego mozna dodac czarnuszke. Nikt sie nie odezwal na moj apel o pomoc. Chyba zostane ze sloiczkiem przyprawy, z ktora nie wiem co zrobic . Milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 27.03.12, 10:09 *Marucho, zalaczylam Ci gdzies linka gdzie i do czego mozna ja dodac, to wspaniale ziarenka-nasionka, "laduj "ja do wszystkich dan a dla pewnosci wpisz na google haslo "czarnuszka"zobaczysz ile dostaniesz mozliwosci-milego czytania i poglebiania wiadomosci prasa szwedzka pokazala nastepne trzy zdjecia malej dziedziczki tronu szwedzkiego Estelle,tym razem ze szczesliwymie rodzicami. milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 27.03.12, 11:33 Dziekuje Kendo. Zaczne od chlebka. Mam zamiar upic chlebek z czarnuszka.Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 03.04.12, 14:10 Juz troche cieplej. mam nadzieje, ze tak zostanie. Mi wlasciwie wszystko jedno, ale w Polsce to ludkowie chodza jajeczka swiecic, robia smingus dyngus. To niech im bedzie cieplo i slonecznie. O I JUZ! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.04.12, 06:52 No i po jajeczkach. Skonczyly sie swieta wszelakie. Czas sie do pracy zabrac, a tu zdrowko nie dopisuje. Jeszcze mnie trzyma za kapote ta wstretna alergia. Na szczescie juz nie tak bardzo mocno jak przed swietami i w czasie swiat. Za oknem jak zwykle - leje. Szaro, pochmurnie i jakosik tak....malo wiosennie. Mimo wszystko milego tygodnia. Usmiechajcie sie bo nie jest tak zle. Do nastepnego weekendu o jeden dzien mniej. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.04.12, 09:34 tak,tak, juz po "jajcach" tez musialam sobie slepia kropic... dopiero dzis doszlam to swej glupoty, przeciez wnioslam do domu galazki wisni i udekorowalam dzis rozkwitly pieknie...wystawilam na altane... wisni latem tez nie moge jesc za duzo ciepelka zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 udanego wtorku alergicy 10.04.12, 10:47 i nie alergicy Oj Kendo, Kendo-wiśni Ci się w kwietniu zachciało no i masz ciało za swoje chcenia uczulenia Ja już wczoraj pisałam o tym do Maruchy a dzisiaj zapytam i Ciebie czy aby nie rozważałaś ewakuacji w okolice lodowego bieguna bo...tam chyba nic nie kwitnie - przynajmniej co pyli Odpowiedz Link
marucha1 Re: udanego wtorku alergicy 10.04.12, 13:37 Dziekuje. A Kendo zaglada chyba tylko raz dziennie do szufladki. Ale dobre i to. Ciesze sie, ze wogole ktos zaglada. Fajnie, ze Aniouek sie pokazal. Moze idzie ku lepszemu? Baaaaardzo bym sie cieszyl. Odpowiedz Link
kendo Re: udanego wtorku alergicy 17.04.12, 09:44 wieje strasznie lodowato, polnocne pyly przyciaga... ech....i co z tego ze sloneczko swieci, na typowe wiosenne ciepelko musimy jeszcze poczekac.... milego dnia Odpowiedz Link
marucha1 Ziiiiimmmmmnnnnnooooo! 17.04.12, 11:23 Masz racje Kendo. Zimno jak w psiarni. Ja dzis rano musialem drapac szyby w autku. Groza! Mimo wszystko milego dnia i ciepelka w serduszku. (Przynajmniej pylki nie fruwaja ) Odpowiedz Link
marucha1 Juz cieplo! 24.04.12, 08:43 Na szczescie juz chyba bedzie coraz cieplej. Przypomniala mi sie wlasnie lacinska sentencja. Nie napisze Wam jej po lacinie, bo nie jestem w lacnie zbyt mocny. Ale nie wazne. Po polsku tez ladne, " Kto jest przyjacielem ten kocha. Ale nie kazdy kto kocha jest przyjacielem". Cos w tym jest. Milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: Juz cieplo! 24.04.12, 09:16 i by sie zgadzalo Marucho, nie kazdy przyjaciel kocha i nie kazdy kochajacy jest przyjacielem tu nadal mgliscie,choc slonko lapki wystawia. milego dnia z prawdziwnymi przyjacielami Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Juz cieplo! 24.04.12, 09:23 Witam!!! Zapytuje niesmialo czy, moge sie czasem powpisywac, bo widze, ze tu jakos smutnawo i niemrawo??? -pozdrawiam- -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: Juz cieplo! 24.04.12, 09:56 hi..hi... o znajoma osoba.. pewnie,ze mozesz byc z nami,bedzie razniej a dla was wklejam prawdziwnych przyjaciol geprad 8tygodni/psiunka suczka 16 tygodni wychowuja sie w parku dla zwierzad milego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Juz cieplo! 24.04.12, 11:16 Hej! dziekuje--- Kendo b.rozbrajajace zdjecie i niewiarygodne, ze dzikie z domowym sie przyjaznia. -Lusia- Odpowiedz Link
marucha1 Re: Juz cieplo! 24.04.12, 12:39 Niestety okrucienstwo jest cecha, ktora mozna przypisac wylacznie ludziom. Zwierzaczki nie potrafia byc okrutne, bo nie maja mozliwosci odrozniania dobra i zla. Kieruja sie instynktem. Ludzie maja ta mozliwosc i czesto wybieraja zlo a nie dobro. Ale w szufladce jest tylko dobro . Dlatego tak bardzo ja lubie. Odpowiedz Link
aniouek1 ..hmmm... 26.04.12, 00:17 marucha1 napisał: > Niestety okrucienstwo jest cecha, ktora mozna przypisac wylacznie ludziom. Zwie > rzaczki nie potrafia byc okrutne, bo nie maja mozliwosci odrozniania dobra i zl > a. Kieruja sie instynktem. Ludzie maja ta mozliwosc i czesto wybieraja zlo a ni > e dobro. Ale w szufladce jest tylko dobro . > Dlatego tak bardzo ja lubie. ciekawam bardzo skąd akurat teraz takie cósik mnie naszło wspomnieniem powiedzenia,że..."każda liska swój ogon chwali" ??? Odpowiedz Link
marucha1 Re: ..hmmm... 01.05.12, 07:03 Szufladka jest najlepsza i juz! A liska niech sobie chwali co tylko chce. Dzis mamy juz maj. Za oknem chmurzyny, deszcz i grzmoty. Mnie to nie za bardzo przeszkadza, ale zal mi ludkow, ktorzy sobie na dzis zaplanowali grilla. Ale moze rozpogodzi sie pozniej. Milego wolnego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 w tym SEDNO sprawy i najprawdziwszy RDZEŃ jest :-) 26.04.12, 00:12 marucha1 napisał: > Na szczescie juz chyba bedzie coraz cieplej. Przypomniala mi sie wlasnie lacins > ka sentencja. Nie napisze Wam jej po lacinie, bo nie jestem w lacnie zbyt mocny > . Ale nie wazne. Po polsku tez ladne, " Kto jest przyjacielem ten kocha. Ale ni > e kazdy kto kocha jest przyjacielem". Cos w tym jest. Milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: w tym SEDNO sprawy i najprawdziwszy RDZEŃ jes 08.05.12, 00:36 Wpadlam od Nocnych Markow i nie bardzo wiem jak sie o tej porze przywitac- dobranockowo-czy nowy dzien powitac, mimo ze jeszcze srodek noc. Dzieczyli poniedzialek- uplyna wg planow z ogolnym zadowoleniem , miejmy nadzieje ze wtorek okaze sie rowniez spelniony. zycze Wam tego. -Lusia- Odpowiedz Link
aniouek1 ożeż Ty nieśpiołku! 08.05.12, 03:58 myśli mi się,że teraz JUŻ i JESZCZE śpisz, śniąc same cudne sny Hmmm....a myślało mi się,że to tylko ja nockami po SZUFLADZIE fruwam i podusie poprawiam Odpowiedz Link