marucha1 Re: pięknego i dobrego dnia! 08.05.12, 07:54 Wy mnie doprowadzicie do rozpaczy! Kiedy ja mam spac , jak szufludki szwedaja sie po szufladzie w srodku nocy? Ja wszystko rozumiem.....Sam lubie zwlec sie z kolderki bladym switem. Ale zeby buszowac po szufladzie o 3-4tej rano? Chyba Wam ten wielki ksiezyc zegarki wewnetrzne poprzestawial. Z tego wszystkiego nie za bardzo "zatrybilem" o co chodzi z ta przeplatanka? Szok wywolal u mnie zmniejszenie zanikowej inteligencji i teraz to juz zupelnie nic nie kumam. Moze mnie Aniouek oswieci o co tu biega? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: pięknego i dobrego dnia! 08.05.12, 09:51 Hej!!! ANIOUTEK Tak jakos nieopatrznie napilam sie kawy wieczorem, czego rezultatem bylo to Markowanie nocne. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: pięknego i dobrego dnia! 08.05.12, 09:58 Hej!!! MARUCHO Jak Ty kawy nie pijesz to spokojnie sobie podsypiasz nockami. Czy ta laka ukwiecoa nie wywoluje podwojnej alergii u Ciebie ???(z wczesniejszych podgladow wiem o tym) U ANIOUTKA za szybko potwierdzilam "wyslij" i poszlo w swiaat.... Ale chcialam Wam jeszcze powedziec milych chwil i mysli, niech sie wszystko zdarzy co sobie wymazysz. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: pięknego i dobrego dnia! 08.05.12, 10:40 za Marucha powiem nie bardzo zrozumialam "przeplatanki..." pogodowo jakos nijako i czas juz mnie pogania a pracochlonny obiad musze zrobi.. miejcie sobie dobrze.... Odpowiedz Link
aniouek1 Kendo...wszystko przed Tobą 08.05.12, 13:47 kendo napisała: > za Marucha powiem > nie bardzo zrozumialam "przeplatanki..." Marucha już zrozumiał > pogodowo jakos nijako tzn.,że pogoda jest nijaka, ale ważne,że jakaś jest > i czas juz mnie pogania > a pracochlonny obiad musze zrobi.. wow! cóż to za arcydzieła kulinarne przyrządzasz,że pracochłonne tak bardzowato, a.... że "musisz" to może MUS? > miejcie sobie dobrze.... i Ty także samo Odpowiedz Link
aniouek1 Ooo! Lusia właśnie PRZEPLATA 08.05.12, 13:43 lusia_janusia napisała: > Hej!!! MARUCHO > Jak Ty kawy nie pijesz to spokojnie sobie podsypiasz > nockami. > Czy ta laka ukwiecoa nie wywoluje podwojnej alergii > u Ciebie ???(z wczesniejszych podgladow wiem o tym) > > U ANIOUTKA za szybko potwierdzilam "wyslij" > i poszlo w swiaat.... > Ale chcialam Wam jeszcze powedziec milych chwil i mysli, > niech sie wszystko zdarzy co sobie wymazysz. > -Lusia- w jednym wątku MARUCHĘ z ANIOUTKIEM W wątku zabawowym byłyby z tego wpisu - dwa odrębne: jeden przyszpilony do MARUCHA1, a drugi do ANIOUKA1 KPW? Odpowiedz Link
aniouek1 kawkuj Lusiu każdego dnia...wieczorem! 08.05.12, 13:38 lusia_janusia napisała: > Hej!!! ANIOUTEK Hej! a skąd Ty wytrzasnęłaś "we mnie" T? > Tak jakos nieopatrznie napilam sie kawy wieczorem, > czego rezultatem bylo to Markowanie nocne. a ja myślałam,że mam zwidy nocne Odpowiedz Link
aniouek1 nie szalej Marucho! 08.05.12, 13:34 Buszowanie miewa się dobrze i...niech tak będzie dalej, a Ty kiedy tylko możesz to sobie smacznie śpij i śnij same piękne sny. "Przeplatanie" załapałeś bez problema, bo w tym nijakich cudów nie ma. W dokładnie taki sam sposób jak do mnie napisowałeś możesz "podpinać" słowa dla innych Szufludków adresowane pamiętając,że..."wrzuca się liścik wprost w box", a nie doklejając jeden do drugiego i wówczas napewno wszystko będzie OK! Zauważyłam,że dziewczyny także np. w PONIEDZIAŁKACH, WTORKACH, ŚRODACH itd piszą w wątkach j.n.: "Marucho ......coś tam coś tam........itd...itp... Kendo ....coś tam coś tam ....itp...itd..." stąd wnioskuję,że przeplatanka nie będzie większym problemem tyle,że z takiego jednego posta - zrobią się dwa odrębne: jeden przyszpilony do box'u Maruchy, a drugi do box'u Kendo. Łatwizna - prawda? Odpowiedz Link
aniouek1 niebawem...zaśnie WTOREK 08.05.12, 23:43 Szufludki chyba też wszystkie śpią bo...tak cichutko w SZUFLADZIE i...tylko drewno w kominku słychać jak prycha, skwierczy i iskierkami trzaska Odpowiedz Link
marucha1 Re: niebawem...zaśnie WTOREK 15.05.12, 04:28 Wtorek wlasnie sie obudzil. Szufludki spia pewnie jeszcze. Wczoraj to tloku w szufladce nie bylo. Zagladalem, zagladalem i nic....Moze dzis ktos wpadnie na szufladkowe szepty? Milego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: niebawem...zaśnie WTOREK 15.05.12, 09:04 Witam wtorkowo w SZUFLADZIE To prawda wieczorami jest pusto w "Salonikach nocnych Markow" wczoraj wieczorem zagladalam po 22 a tu zywego ducha nie bylo. Maruch rozumie wczesnie wstaje to mosi sie wczesniej polozyc, a Aniouek, gdzies w fotelu sie zakamuflowala pewno z dobra ksiazka Itd...... Udanego dnia.. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: niebawem...zaśnie WTOREK 15.05.12, 10:13 a ja z drutami w fotelu sie usadowilam, nowy projekt chusty powstaje. milego dnia wszystkim szufladkom zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: za oknem.... 22.05.12, 04:16 U mnie za oknem wyglada mniej wiecej tak samo. Ale to nie jest moj ulubiony widok z okna. Jak naumiem sie wysylac zdjecia to Wam wysle widok z mojego okna. Ten ktory jest dla mnie bardzo wazny. Niech Wam wszystko dzis sie uda tak jak zaplanowaliscie. Znajdzcie tez chwilke czasu aby zauwazyc jaki piekny mamy swiat. Korzystajmy wiec z niego i cieszmy sie nim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: dobrego dnia :-) 22.05.12, 09:20 Dziekuje - wzajemnie dla wszystkich.... -Lusia- Odpowiedz Link
marucha1 Re: dobrego dnia :-) 22.05.12, 14:54 No prosze.....Nie tylko ja taki poranny ptaszek jestem . Szkoda, ze nie wiedzialem. Pogaduszylbym sobie troszku bladym switem. Odpowiedz Link
aniouek1 wtorek...cudów worek otwieram.... 29.05.12, 02:34 i...niech się dzieją w nas i wokół nas Odpowiedz Link
marucha1 Re: wtorek...cudów worek otwieram.... 29.05.12, 05:30 Dobrego dnia szufludki. Niech zdarza sie te Anioukowe cuda. A ja zycze Wam dobrej, radosnej codziennosci. Taka dobra codziennosc to wlasnie cuda, wydarzajace sie czesto. Moze traca swoj uroczy status cudow, stajac sie nasza powszednoscia. Ale przeciez o to chodzi. Aby nasza codziennosc byla cudowna. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: wtorek...cudów worek otwieram.... 29.05.12, 17:22 Hej!!!hEjj!!!! Dziekuje za kawke, na cuda nie oczekuje jak sobie sama nie powtoruje. -Lusia- Odpowiedz Link
marucha1 Re: wtorek...cudów worek otwieram.... 05.06.12, 11:47 A ja otwieram worek oczekujacych na jakies slowo w szufladce. Cos azamilkla szufladka podczas mojego zwiedzania szpitalnych pomieszczen. Ale juz jestem. Chodzic za bardzo nie moge, ale moge pisac, wiec milo mi bedzie, jak od czasu do czasu jakis szufludek przysiadzie na chwilke i odsapnie od zawirowan dnia codziennego. Milego wtorku szufludki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: wtorek...cudów worek otwieram.... 12.06.12, 07:24 Dzieki Megxx za rozjasnienie mrokow samotnosci w szufladce. To taki promyczek nadziei. Byc moze wszystkie szufludki tak zajete praca, lub kilkunastoma facetami biegajacymi za nadmuchanym kawalkiem skory, ze nie maja czasu na szufladke. Ja to rozumiem. Jestem cierpliwy. Pozwole czasowi byc czasem, i choc zal mi tych umierajacych z kazdym tyknieciem zegara sekund - poczekam na lepsze czasy. Milego dnia dla wszystkich ktorzy to maja mozliwosc przeczytac. Tym co maja inne zajecia, tez zycze radosnych chwil i dobrego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: wtorek...cudów worek otwieram.... 19.06.12, 06:12 Troche mi tak dziwnie odpowiadac samemu sobie. Ale juz w zasadzie powinienem byc przyzwyczajony. Ja wiem...."duzo pracy,obowiazki itd". Nawet to rozumiem i czekam cierpliwie. Milego dnia dla wszystkich. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 26.06.12, 06:56 Witam szufludki. Babyja.gi tez witam. Aniouek napewno stworzy dla Ciebie Twoj kacik w szufladce. Tylko Aniouki sa z reguly bardzowato zajete i musza znalezc czas. Ale napewno znajdzie sie tu wymoszczone dobrym slowem i cieplymi myslami miejsce dla babyja.gi z jaskini Raj. Tym bardziej, ze to taka babaja.ga, co to zamiast klatwy rzuca dobre slowa i to w dodatku rymowane . Milego wtorku. Bo wtorek ma cudow worek . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 26.06.12, 19:12 Cudów worek Niesie wtorek. Także cudów chcę. Żeby ludzie dobrzy byli. Mądrzy tacy, tacy mili. Zeby wszystkie łzy obeschły. Smutki poszły przecz. Nichaj kazdy się uśmiecha , Dobre słowa zna. Żeby człowiek się nie wilczył. Zeby byli dla się milsi. Takich cudów chcę. Czar na wsystkich ludzi rzucam. Cud dobroci dam Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 03.07.12, 15:24 Nikt nie wita? To przywitam, ja. Miły dzionek właśnie mija Popopoludnia czas. Dobrą kawę wnet wypije. Zapraszam Was. Miłego popoludnia, spokojnego wieczoru, kolorowych snów nocą ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 03.07.12, 20:53 Czasem tak jest. Ja zaszywam sie w kaciku i udaje, ze mnie nie ma. Trzeba od czasu do czasu pobyc ze swoimi myslami. Porozmawiac ze soba, a bywa....poklocic sie nawet. Ale wszystko jest OK. Pozdrowienia dla wszystkich szufladkowych ludkow. Dobrej nocki. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 03.07.12, 23:10 Wtorek sie konczy, a ja mam od jutra wakacje 10ciodniowe! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.07.12, 07:30 Witam Was szufladkowe duszki. Teraz czas wakacji. Pewnie wielu z Was wdycha letni zapach poil i lasow. Pluska sie w morzach swiata i podziwia wspaniale gory. Byc moze sa tez tacy, ktorzy jak ja nie moga ruszyc sie ze swojego miejsca, unieruchomieni z przeroznych powodow. Wszystkim Wam przesylam swoje dobre mysli i usmiech. Wszystkich tule do serca, zyczac dobrego dnia i nadziei. Niech zawsze z Wami bedzie nadzieja. To nie jest, jak wielu mowi:"matka glupich". Dla mnie to jest wlasnie taka najmniejsza czastka gdzies w nas, ktora pozwala nam, mimo wszelkich niepowodzen isc dalej waska sciezka przez zycie do celu. Gdybyscie tylko wiedzieli, jak bardzo jestescie potrzebni. Milego dnia. Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 24.07.12, 06:25 Witam Oj chciałoby się pluskać gdzieś....a tu tylko zwykły nawał pracy. Nazywam to inaczej: nowe wyzwanie...i nadaję moc nawet największej głupocie, z którą się przychodzi na co dzień mierzyć. Tej niestety nie brakuje. Rzeczywistość przerasta Orwellowskie pomysły. Zostaje nadzieja. Wszystko jest po coś. Gdy zobaczę po co...jest od razu piękniej. Miłego dnia Ludkowie mili. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 24.07.12, 07:00 Milo Cie znow widziec Megxx! Glupota czesto odbiera chec do dzialania. To prawda. Ale trzeba isc dalej. Tak jak nad zlem nie nalezy przechodzic obojetnie, tak samo nad glupota. Wlasnie dlatego, ze:"Wszystko jest po cos". Szczerze zycze Tobie i wszystkim innym powodzenia w realizacji wyzwan. "Naprzod dazy czlowiek". Milego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 24.07.12, 12:01 Milego wtorku tylko mogę zyczyć i dodać, że zycie jest jednak piękne. Należy tylko, to piękno wokół siebie zauważać, wówczas wszystkie wyzwania będzie łatwiej pokonywać. ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 *W*T*O*R*K*I* :) 07.08.12, 06:35 Dzien dobry we wtorek. Dziekuje Mala za przepiekne zdjecie. Dziekuje babaja.go z piekne zyczenia. A sobie dziekuje za to, ze....Chce mi sie jeszcze chciec.....cokolwiek. Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 28.08.12, 06:16 Babaja.ga nie lubi nienawisci. Ja tez jej nie lubie.Niestety jest tego swinstwa coraz wiecej. Nawet tam gdzie byc juz napewno nie powinna. Czyli w kosciolach. To juz jest w zasdzie jakis absurd. Ale niestety bywa. Mysle, ze najwiecej zalezy jednak od nas samych. Nie pozwalajmy aby nienawisc w nas zamieszkala. Niech bedzie bezdomna i glodna. Nie trzeba jej karmic. Nienawisc zywi sie nami. Nie dajmy jej jesc, bo w przeciwnym razie my bedziemy glodni.....milosci. Milego dnia Szufludki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.09.12, 13:38 Nie przywitalem poniedzialku....Fakt.Mam swoje klopoty, ktore troche zaprzataja mi glowe. Ale dam rade. W koncu nic nie jest na prozno. Wszystko w zyciu ma swoj cel. Klopoty rowniez. Witam Was cieplutko i zycze milego dnia.....Bez klopotow . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.09.12, 15:31 Wtorek jest tak samo dobrym dniem by się cieszyć, jak kazdy inny dzień tygodnia. Witam szufladkowiczów i cieszcie się końcówka lata, cieszcie się życiem, cieszcie się, że jestescie Marucho mimo kłopotów uśmiechnij się proszę. Z kłopotów też plynie nauka. Ważne żeby naukę dostrzec i zapamiętać, nie powtarzać błędów, ale i nie poddawać się klopotom. Bywa też czasami tak, że z kłopotów wynika coś pozytywnego. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.09.12, 07:28 Dzien dobry. Spojrzcie przz okno. Byc moze pada? Byc moze swieci slonce? Byc moze wieje wiatr i roznosi lekko juz pozolkle liscie? Spogladnijcie w niebo. Nawet jak jest zachmurzone. Za tymi chmurami jest slonce. A slonce to swiatlo. A swiatlo "jest dobre". Dobrego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.09.12, 12:02 Witam we wtorek. Słońce świeci, niebo blękitne. Piękny dzień na koniec lata w darze od natury dostaliśmy, a więc cieszmy się słońcem i nich słońce rozświetli nam dusze. Wiecznie młode i pogodne dusze miejmy, mimo uciekających lat. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.09.12, 04:48 To prawda. A poniewaz akurat mamy 2 dzien nowego 5773 roku to zycze Wam wsystkim Shana Tova tikatewu ( Dobrego roku i abyscie byli zapisani na dobry rok). Kiedys wyjasnie to szerzej. Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.09.12, 20:43 Tuwim Julian Spozniony słowik Płacze pani Słowikowa w gniazdku na akacji, Bo pan Słowik przed dziewiątą miał być na kolacji, Tak się godzin wyznaczonych pilnie zawsze trzyma, A już jest po jedenastej Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.09.12, 13:04 Dzisiaj krotko. Miłego wtorku życze ludkom szufladkowym, opromienionego słońcem i szczęśliwego zakonczeni wszelkich trosk, jak u pan Słowikowej z wiersza Tuwima ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 02.10.12, 14:02 Zycze milego dnia szufludkom. Tu padadeszcz....swieci slonce....Znow pada deszcz....Tak jakas pokrecona pogoda. Chyba nigdzie dzis nie wyleze. Zatopie nosek w jakas ksiazke i wyemigruje do innego swiata. Tak bardzo mam juz dosc tych wszystkich wiadomosci. Wciaz to samo. Wojny, katastrofy, ekshumacje, kryzys. jedni krzycza, ze wszysko wiedza najlepiej i inni robia wszystko zle. Drudzy krzycza, ze ci pierwsi nic nie wiedza i tez wszystko robia zle. Jedni mowia kto jest Polakiem a kto nie jest. Drudzy mowia, ze ci pierwsi nie maja racjii. A wszystkiemu jak zwykle winii sa .....Zydzi.....Juz mam tego pomalu dosc.....Udaje sie na wewnetrzna emigracje. Milego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 02.10.12, 19:16 Lubie szara godzinę, dlatego witam we wtorkowy wieczór Zasmucona Twoim listem, ale niestety, prawdę piszesz. Nadmiar awantur ze wszystkimi o wszystko, bardzo znięchęca do wszelkich mass mediów. Same kłótnie, dramaty, tragedie, ludzie wzajemnie się nie lubiący i rodak przeciw rodakowie stający, kraj podzielony w niechęci wzajemnej. Gdzie podziały się marzenia z sprzed lat ? Gdyby moja biała magia miała moc sięgania w ludzkie serca, gdyby ludzi obdzielić serdzecznością i łagodonością, zrozumieniem, gdyby, gdyby............ Są jeszce ludzie czujący i rozumiejący i to daje nadzieje, ale tak, teraz chyba najlepiej zagłębić się w książce, zatopić w muzyce i temu czas poświęcić. Miłego wieczoru wtorkowego, mimo wszystko tymczasem życzę dobrym ludziom, miłym gościom szufladkowym ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.10.12, 16:19 Witam wszystkich bez wyjątku Dzień na dobre mysli poświęcić winniśmy, łatwiej myśli dobre przywołać, bo słońce świeci jasno i dzień chociaż chłodny, jest przyjemny i rześki. Najpierw z serca i wyrzućmy żale i pretensje do przyjaciół, ktorzy nas kiedyś zawiedli i do rodziny, jeśli nas skrzywdziła kiedyś, wyrzućmy z myśli i pamięci wszystko, co nam spokój duszy odbiera. Zróbmy to i przywolajmy same dobre myśli z serdecznością pomyślmy o ludziach kiedyś i teraz nam bliskich, popatrzmy na slońce jasne i na liście przez jesień w kolory ubrane na kwitnące jeszcze kwiaty jesienne, na kasztana który pod nogi nam spada i na kaczki dzikie po bliskiej rzeczce plywające, zadumajmy się nad cudownościami świata, który nas otacza, a myśli dobre same do nas przyjdą i w śnie, powrócą do nas. Myślcie dobrze o ludziach, myślcie dobrze o świecie, a czary żadne nikomu potrzebne nie będa, bo to, co dobre innym, nawet w myślach dacie, wróci do Was, wróci do mnie. Głęboko w to wierzę ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.10.12, 13:22 Witam szufludki i Babeja.ge....Nie ma mnie teraz w moim stalym miejscu. jestem na urlopie w Polsce. Postaram sie pisac w miare regularnie. Ciesze sie, ze tu jestem. Bardzo potrzebuje odpoczynku. Milego dnia dla wszystkich. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 27.11.12, 23:09 Póżno się zrobiło, pora spać. Mam nadzieję, ze wtorek minął miło, "mówię" dobranoc. Zajrzę jeszcze. Sympatyczne forum nie może przestać istnieć, tylko dlaczego aniouek tu nie zagląda ? Dobrej nocy jeszcze raz ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.12.12, 10:51 Wtorek, drugi dzień tygodnia, zatem witam wtorkowo i pogodnie Dzisiaj rano usłyszłam piękne zdanie, które bylo cyctatem z książki opisującej podróż po Kaukazie, a autorem tej książki jest Kazimierz Środa. Napisł; "zobaczyłem promienną kobietę w ciąży, była jak planeta, która nosiła w sobie mały Księzyc, ten Księzyc po czasie oderwie się od niej i przez lata będzie krążył po jej orbicie " Ta myśl wydała mi się tak piękna, że muszę podzielić się zasłyszaną myślą. Po usłyszeniu z rana takich pięknych słów, cały dzień musi być piękny, a my dbajmy o nasze małe Księżyce. Dobrego dnia dla wszystkich ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.12.12, 21:14 Faktycznie Baboja.go.....Piekny fragment. Ja dzis nie zdazylem do szufladki zagladnac wczesniej. Tak czasem bywa, ze trzeba sie zajac czym innym. Ale jak widzisz zdazylem przed noca. Zycze dobrych snow z ksiezycami srebrzysto-zlotymi. Z marzeniami blekitnymi. Z myslami miekkimi jak skrzydla aniola. Tobie Dobra Baboja.go ktora wprost z bialej magii tu sie pojawia. Jak i wszystkim szufludkom zbyt zajetym aby na chwile przysiasc i ogrzec sie naszymi dobrymi myslami. Slodkich snow Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.12.12, 04:08 Dzien dobry. Za oknem sypie snieg. Przyzpominam sobie lata, gdy w szufladce bylo gwarno i tloczno. Teraz jestesmy we dwoje. Babaja.ga i ja. Przykro mi, ze nikt wiecej tu nie zaglada. Ale co zrobic? Trudno kogos zmusic do chwili rozmowy gdy tyle "waznych" rzeczy wkolo. Dziekuje Baboja.go, ze jestes. Moze jeszcze kiedys bedzie tu gwarno i tloczno? Dobrego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :)dzi 11.12.12, 18:55 Miłego wieczoru Przed chwilą wróciłam do domu. Miasto zasypane śniegiem, lekki mróz, wszystko skrzy się i błyszczy. Dekoracje sprawily, że miasto jest pełne dobrej magii. W centrum miasta choinka roziskrzona i piękna. Miasto jest czyste i białe już świąteczne. Tak pięknie, że nie chciało się wracać do domu. Przedświąteczny czas, pełen krzątaniny, trochę zabiegny, podczas tej bieganiny pamiętajmy o tym, żeby na chwilę zatrzymać się, znajdźmy czas na chwilę refleksji nad przemijaniem. Tak Marucho przyleciałam na sowim wehikule. Myślałam, że zatrzymam się tylko na chwilę, a jednak zostałam. Miejsce spokojne i przyjazne znalazłam. Mogę pisać o tym, co czuję i nikt z tego nie śmieje się. Nikt mi nie powie, ze jestem czymś w rodzaju dziwadła, które ciągle wierzy w to, że na świecie jest więcej ludzi dobrych niż złych, wierzy w to, ze większość ludzi zapomni o złych słowach, odsunie złe myśli i uczucia niegodne. Snów spokojnych wszystkim życzę i Tobie Marucho. Świat jest piękny, życie jest piękne, chce się żyć i cieszyć się tym darem najpiękniejszym ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.12.12, 23:23 Tydzień temu była piękna zima, dzisiaj byl szary dzień, szary wieczór, noc chyba będzie tez szara i bezgwiezdna, ale ja życzę wszystkim dobrej nocy i pięknych kolorowych snów ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.12.12, 12:14 No i mamy pierwszy dzien Swiat. Za oknem leje. Swiateczne dekoracje wygladaja troche jak przyslowiowy kwiatek przy kozuszku. Za kilka dni na ulicach beda lezaly niepotrzebne nikomu juz choinki. Spelnily swoja role wiec moga isc na smietnik. Troche to smutne. Potrzebujemy dekoracji aby potrafic wykrzesac z siebie nieco radosci i ciepla. Kult przedmiotow. Krolestwo przestrzeni opanowalo krolestwo czasu. Babaja.ga poleciala na swojej miotle rozdawac dobre slowa i dobre cieplo. W Szufladce pusto jak juz od dlugiego czasu. A wiec....wesolych Swiat. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.01.13, 15:56 Zerwaliśmy ostatnią kartkę z kalendarza. Na ścianach zawisły nowe kalendarze na Nowy Rok. W kalendarzach są zaznaczone miesiące i dni. Niech wszystkie dni w roku, który już jest z nami, będą dla nas dobre, a może kazdy następny dzień będzie lepszy od poprzedniego ? Patrzmy w przyszlość z optymizmem, odrzućmy ponure myśli, cieszmy się każndą chwilą życia, bo zycie jest piękne, mimo chwilowych niepowodzeń i klopotów. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
megxx Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.01.13, 16:13 Lubię początek, czy to dnia, czy roku. Lubię ten pusty jeszcze kalendarz, a z miesięcy zimowych lubię styczeń. Niech więc czas zbyt szybko nie biegnie, byśmy nadążali za nim bez utraty tchu...choć niektórzy lubią być w działaniu-do utraty tchu To był króciutki -ale słoneczny dzień. Teraz każdego dnia trochę jasności przybędzie - nareszcie. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.01.13, 16:50 U mnie deszczyk pada, pada.. Wam dobrego dzionka! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.01.13, 18:54 U mnie deszcz leje i leje. Tak juz leje od swiat. Niech sobie leje jak musi. Dzis juz pierwszy dzien Nowego Roku. Od jutra zaczyna sie zwykly, normalny czas. Skonczyla sie pogon za zakupami. Choinki juz leza przed domami ogolocone z pieknych ozdob. A tak cieszyly nasze oczy. To chyba jest Baboja.go odpowiedz na Twoje rozterki. Swiat sklada sie z par. Wszystko ma dwie strony. Wszystko ma awers i rewers. Kazda rzecz na swiecie ma strone objawiona - ktora mozemy dostrzec. Oraz strone ukryta - Ktorej nie zobaczymu oczyma ani nie dotkniemy rekoma. Jesli jest zlo, jest i dobro. Strona lewa i strona prawa. Milosc ukrywa nienawisc a nienawisc ukrywa milosc. To nic nowego. Juz w Starym Testamencie istnieje taka dwoistosc. Biblijna Ewa urodzila Kaina i Abla. W Ksiedze Rodzaju Parsza Toldot 27:22 czytamy " Glos jest glosem Jaakowa, ale rece rekami Ezawa". Uczeni w Pismie twierdza, ze Gehinom znajduje sie bardzo blisko Edenu. Lista przeciwnosci jest stara jak swiat. Dobrego wieczoru. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 08.01.13, 20:31 Witam wszystkich w śnieżny i mroźny wieczór Jeszcze zdanie o marzeniach. Marzymy, każde z nas po swojemu i róznie sa efekty naszych marzeń, ale takie różnice są dobre, nie tylko w marzeniach i ich efektach. Dzięki temu świat jest "bogatszy", ciekawszy. Przeraziła mnie informacja w mass mediach o tym, jak byli przesłuchiwani świadkowie w sprawie dr. Garlickiego w jak niegodziwy sposób były pozyskiwane informacje w tej sprawie. Dręczące przesłuchania świadków, uwiedzenie pielęgniarki w celu uzyskania informacji o chorych, onformacji, które są objęte tajemnicą lekarską. Taka miała być Polska, prawa i sprawiedlia ? Panowie z tej formacji politycznej oburzają się tym, co powiedział sędzia w uzasadieniu wyroku tym, ze nazwał rzeczy po imieniu. Nie oburza ich jednak, ze całą akcję związaną ze śledztwem nazwano kryptonimem "Mengele", że uwiedziono kobietę i potraktowano jak rzecz i po wykorzystaniu odłożona gdzieś w "kąt", że dręczono starych i czasami schorowanych ludzi. Ciekawe ile jeszcze takich niegodziwości wyjdzie na jaw. Dziwię się, ze ludzie o mentalności Kalego mają jeszcze stale takie wysokie poparcie w naszym społeczeństwie, ale cieszę się, ze już nami nie rządzą i mam nadzieję, ze juz nigdy nie będą rządzili. Zadaję sobie pytania, na które jak na razie chyba nie jeszcze odpowiedzi. Kiedy będą rządzili nami ludzie naprawde prawi, sprawiedliwi, mądrzy i wrazliwi? Kiedy my nauczymy się dokonywać właściwych wyborów? Miłego wieczoru i dobrej nocy, bez przygnębiających myśli Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.01.13, 22:14 Baboja.go.....Ciesze sie bardzo, ze mamy na ten temat takie same zdanie. Ja staram sie nie rozmawiac o polityce, bo to jest z zasady temat prowokujacy niedobre uczucia. Nie uwazam, ze obecny rzad w Polsce jest idealny. Ale jedno wiem napewno. Poprzedniej ekipy nie chcialbym juz nigdy widziec u wladzy. To sa ludzie chorzy z nienawisci. A nienawisc to bardzo zly i niebezpieczny doradca. Nie zobacze juz chyba w Polsce politykow, dla ktorych najwazniejsze bedzie dobro czlowieka. Ale to nie tylko polska specjalnosc. Bardzo zawiodlem sie kiedys na "solidarnosci". To przykre, ale Orwellowski "folwark zwierzecy" nic nie stracil na aktualnosci. Mimo wszystko.....Dobrych snow. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.01.13, 11:32 No i mamy wtorek. Sniegu nie ubylo ale wrecz przeciwnie. Dosypalo i sypie nadal. Na ulicach chaos i kleska zywiolowa. Jakby ludziska nie brali pod uwage, ze zima jak sama nazwa wskazuje to zima. Przypomina mi sie slynne powiedzenie z kultowego "Misia" : " Jak jest zima to musi byc zimno". Babaja.ga odsniezyla swoja Jaskinie Raj. Ja tu raju nie mam. Ale zrobie sabie wlasny raj na wlasny uzytek w mojej wyobrazni. Zycze Wam wszystkim wlasnych rajow i dobrego dnia mimo sniegu i zimna ( Jest zima wiec musi byc zimno ). Niech Wam bedzie cieplo w serduszkach. Wtedy zaden mroz nie straszny . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.01.13, 22:27 No i juz jest wtorkowy wieczór Śniegu u nas ubyło, bo byla lekka odwilż prze cały dzień. Ale na chodnikach i tak śnieg leży i źle się chodzi. Jezdnie natomiast byly czarne. Dzien dzisiaj uciekł mi bardzo szybo, Jaskinią musiałam się zając, a popołudniu byłam na ciekawym wykładzie. Tematem wykładu było malarstwo przełomu XIX i XX wieku. Ciekawy wykład, bardzo dobrze przygotowany. Poszłam na wykład mając wiedzę o malarstwie z tego okresu, ale dowiedziałam się wielu nowych rzeczy. Popołudnie wykład, wieczór przy kawie spędzony na rozmowie na temat wykładu. Dzień był bardzo ciekawy. Marucho, szkoda, ze u siebie raju nie masz, ale dobrze, ze myślisz o zrobieniu sobie swojego własnego raju. Można to zrobić i bardzo nidewiele trzeba, zeby mieć swój własny wymarzony raj. Powodzenia w tworzeniu raju Zimno dnia mi nie zepsuło, był "gorący" mimo mrozu Miłego wieczoru dla Ciebie Marucho i wszystkich ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 22.01.13, 22:54 Przyleciałam zeby powiedzieć dobry wieczór i dobrej nocy życzyć jednocześnie Odlatuję i do jutra, jak mi czas pozwoli ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 29.01.13, 12:51 Baboja.go.....Wiek jest rzecza bardzo wzgledna. Ja chyba nie chcialbym wrocic do wieku lat 30 czy 40. Jesli juz, to wylacznie z powodow fizycznej sprawnosci. Ale to da sie w jakis sposob osiagnac. Trzeba tylko miec motywacje i checi. Nie oddalbym swoich obecnych lat chociazby ze wzgledu na sposob patrzenia na ludzi, rzeczy i swiat. Istnieje pojecie "zrozumienie dziecka" oraz "zrozumienie dla doroslych". Mysle, ze jestem juz na tym dugim poziomie i nie chcialbym go stracic. A wiek nie jest kwestia cyferek w metryce urodzenia. Wiek to swiadomosc. To rowniez cele ktore mamy zamiar osiagnac. Im wiecej ich mamy, tym mlodsi jestesmy. Dante w swojej "Boskiej Komedii" w pierwszym wersecie pierwszej piesni pisze:" Nel mezzo del cammin di nostra vita.." Co oznacza mniej wiecej " w polowie drogi zywota naszego". Medrcy kabaly twierdza, ze czlowiek jest zawsze w polowie drogi swojego zycia jesli ma przed soba wytyczony cel. Ja sie z tym zgadzam. Gdy mamy cel, to nie myslimy o latach. Myslimy tylko o tym co przed nami. Ta droga jest wazna. Dlatego wazne jest aby nie blakac sie po swiecie bez wytyczonego celu. Wtedy mamy jeszcze przed soba zawsze "polowe drogi". Ty masz Baboja.go cele. Nawet nie jeden. Jestes wiec dopiero w polowie drogi. Zycze Ci nastepnych. A co do mojej choroby....Jeszcze jestem chory co najmniej do 11. lutego. Potem zobaczymy. Ja tez mam cele. Dlatego chcialbym juz wyzdrowiec i ruszac w droge. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 05.02.13, 10:18 Bardzo sie wczoraj nie pomylilem. Nikt nie zaglada do szufladki . Trudno. Moze Babaja.ga zagladnie. Aniouek poodkurzal i pewnie przyleci za rok. OK....Juz dam spokoj z tym narzekaniem. To tak troche dziwnie brzmi. W koncu sa przeciez rzeczy wazniejsze niz szufladka. Ja tez nie zawsze mam caly dzien czasu aby czekac na chwile rozmowy. Milego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 05.02.13, 14:43 Witaj Marucho Zajrzalam na chwilkę, ale tyko w tym celu, żeby Anioukowi i Tobie powiedzieć, że jestem barzdzo chora. Z mojego przeziębienia czy też grypy, zrobiło się zapalenie płuc. Czuję się bardzo marnie i tak mam szczęście, ze nie zamknęli mnie w spitalu, a piszę dlatego żeby dać znać, iż o Szufladce myślę, pamiętam i nie odleciałam na zawsze. Pozdrawiam, uśmiech wysyłam i o cierpliwość proszę Marurcho odrzuć smutne myśli. Nowy dzień się obudzi, opadną mgły i słońce zaświeci, obiecuję ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 12.02.13, 21:13 Witam wtorkowo Jeszcze tydzien temu walczyłam z wysoką gorączką, a dzisiaj myślę o tym, że mamy ostani dzień karnawału i przywołuję w pamięci obrazy z dawnych lat. Kiedyś lubiłam tańczyć. Potrafiłam przetanczyć całą. Jakie cudne to były czasy. Tyle przygotowań przed wyjściem z domu na bal, emocje związane z oczekiwaniem na dzień a właście wieczór i noc która była samą radością, pełną muzyki, śmiechu, rozmów. Teraz już nie ma zabaw, są piękne wspomnienia. Piękne wspomnenia i tęsknota za czymś co minęło i nie wróci. Dobrze przywołać piękne wspomnienia, wspominać ludzi i muzykę, która gdzieś pobrzmiewa jeszcze w uszach. Jutro posypiemy głowy popiolem. Jedni szczerze będą żałowali za grzechy i będą starali się zminić, wynagrodzić zło, które być moze uczynili, inni powiedzą nic to i będą zyli dalej, tak jak dotychczas, bezrefleksyjnie. Marucho, czy już z Twoim zdrowiem wszystko jest w porządku? Życzę Tobie zeby tak było Dobrej nocy wszystkim, a tym ktorzy bawią się dzisiaj, miłej zabawy i tańców do utraty tchu, w miłym towarzystwie, przy dobrej muzyce ..... Baba Jaga w jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 19.02.13, 21:19 Witaj Marucho, witajcie wszyscy Dzień taki jak wczoraj, szary i bez slońca z nieba śnieg mokry prószył i wiatr nieprzyjemny wiał. Jak ja nie lubię wiatru Wycie wiatru wpędza mnie w przygnębienie i smutek, dobrze chociaż, że to nie był halny. Dzien taki jakiś mdły dobiega końca i dobrze, że się kończy. Dzięki temu jesteśmy o jeden dzień bliżej wiosny. Miłego wieczoru i dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 26.02.13, 18:39 Tydzień minął Baboja.go i chyba zima już sobie poszła na dobre. Tak mi się wydaje. Jest coraz cieplej. Jutro ma być ponoć 10 stopni. To jeszcze wprawdzie nie lato, ale jednak troche cieplej Nawet Aniouek był uprzejmy zawitać w gościnne progi szufladki. Nie przyszedł wprawdzie na szufladkowe urodzinki....ale trudno. Były pewnie ważnejsze sprawy. Zresztą....Tłumów nie było. Właśnie wyrzuciłem zeschniętego torta i zwietrzałego szmpana. No cóż.....Tak też bywa na urodzinach. Ale idzie wiosna.....Może się ociepli w szufladce? Miłego wieczorku. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 12.03.13, 17:51 Marucho czytałam wczoraj Twój post i rumieniłam się, tyle miłych słów pod moim adresem napisałeś. Lubię opisywać otaczający mnie świat i czasami to robię, Różnie to mi wychodzi, ale pisarzem nie jestem, więc czasami moje opisy są dalekie od ideału. Co do smutków, to żal mi trochę młodości która jest za nami i denerwują mnie ograniczenia, które minina młodość powoduje, ale na swojej miotle nadal latam, świat podglądam, świat który czasami mnie zadziwia, czasmi zachwyca innym zaś razem potrafi przerazić, podpatruje życie, które jest cudowne, pełne niespodzianek i zachwytów nad przezytym dniem, spotkanym człowiekiem, przeczytaną książką, namalowanym obrazem, lotem jaskółki i kwitnącym słonecznikiem. Życie jest wspaniałym cudem, który został nam podarowany. Miłego wieczoru wtorkowego i spokojnych snów nocą. Dla Ciebie Marucho i dla wszystkich ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 12.03.13, 21:20 Nie ma powodu do rumieńców . A ograniczenia z wiekiem związane są mi niestety znane. Nie będę tu marudził co mnie boli, bo to nie miejsce na takie marudzenie. Trzeba jakoś pozbierać się do kupki i dalej wędrować naprzód tam, gdzie chcemy dotrzeć. A czym tam dotrzemy....To już nie ma znaczenia. Można na miotle, można i piechotką. Można też jeszcze inaczej. Dobrych snów Baboja.go. Dobrych snów szufludki. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 19.03.13, 22:04 Bylam Odlatuję. Dobrej nocy życzę wszystkim bez wyjątku ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 26.03.13, 20:27 Baboja.go.......Przyleć znów . Już tak dawno Cię nie bylo, że znów zaczynam się martwić. Mam nadzieję, że wszystko jest OK ? Miłego wieczorku. Ja coś dziś mam marny nastrój. Chcę już wiosny!!!! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 02.04.13, 20:54 Te wtorki jakieś dziwne....Znów mam podły nastrój, i wciąż nie ma wiosny . Nie wiem gdzie się podziała? Może poszła na skróty jak ten czwarty z tych czterech króli co to szli do żłóbka? Trzech dotarło na czas, a ten który poszedł na skróty wciąż idzie. A może postanowiła być nowoczesna i włączyla sobie GPS? Już niejeden nie dojechał tam gdzie chciał przez ten diabelski wynalazek. Czekamy dalej. Aby było łatwiej przeczekać, nalałem sobie trochę rozmownej wody . Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 09.04.13, 14:10 Wiosna jest.....Właśnie bierze prysznic. Taki dość solidny. Ale nawet ją rozumiem. Tyle na nią czekaliśmy, że chce się nam pokazać jak najpiękniejsza, czyściutka i pachnąca. Jak to wiosna Miłego popołudnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 16.04.13, 07:45 Ptaszki tak ładnie już śpiewają. To taki optymistyczny czas. Czas nadziei i radości, że ciemne, szare i zimne dni już za nami. Ja bardzo lubię wiosnę. A Wy? Radosnego dnia dla wszystkich Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 23.04.13, 15:29 Wczoraj powiedziałem, ze będę milczał. Ale jak milczeć na piśmie? Nie wiem. Może stawiać kropki? Może jakieś inne znaczki? Na razie będę tak milczał jak w tej chwili. A jak coś wymyślę to dam znać. W razie gdyby ktoś się jednak odezwał to oczywiście przerywam milczenie . Miłego popołudnia dla milczących. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 30.04.13, 08:31 Nikt się mojego milczenia na razie nie wystraszył No ale jak miał się wystraszyć, gdy o nim nawet nie wiedział? Przecież od chyba trzech tygodni nikt prócz mnie tu nie zagląda. Tak juz chyba zostanie. Martwię się bardzo Babąja.gą. Nie ma już Jej tak długo. Oby tylko nie była chora. Miłego dnia wszystkim nieobecnym. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 14.05.13, 04:17 Nie wiem nawet czy Aniouek zdaje sobie sprawę jak prorocze były te słowa o "zerwanej linii", " zamkniętej poczcie". Te słowa na początku szufladki. Nie ma nikogo. Pusto. "A słowa się wyrywają" i "krzyczeć się chce". Czasem nawet chce się płakać. Miłego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 21.05.13, 07:31 Malo brakowało, a pomyślał bym, że dziś poniedziałek. Zawsze tak jest, jak poniedziałek jest dniem wolnym od pracy. Miłego wtorku. Zawsze to jeden dzień mniej trzeba pracować . Odpowiedz Link
hanuta1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 21.05.13, 20:46 Bardzo lubię SZUFLADĘ. Waszą wrażliwość, poezję, sympatie, empatię. Jestem podobna, ale całkiem inna. I tu trochę nie przystawam. Ale odwiedzam. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.02.14, 07:52 Dzień dobry szufludki Dzień dobry hanuta1 Cieszymy się wszyscy z nowego szufludka . Mam nadzieję, że będziesz zaglądać? Szufladka ostatnio była mało odwiedzana, ale to się na pewno zmieni. Będzie tak jak dawniej, gdy prowadziliśmy w szufladce długie radosne rozmowy. Niedługo są urodziny szufladkowe. Mam nadzieję, że wszyscy do tej pory się odnajdą? Miłego wtorku dla wszystkich Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.02.14, 21:14 Witaj Marucho, witajcie wszyscy którzy tu zaglądacie. Marucha chyba na mnie się gniewa, nie chce ze mną rozmawiać. Czuję się jakbym była niewidoczna. Dzień przesiedziałam w domu, bo pogoda paskudna była. Nie było mi żal tego siedzenia w domu, bo ponadrabiałam zaległości, które mi się nazbierały, a i ból mi trochę doluczał i musiałam się z nim uporać. Jutro już nie ma siedzenie w dziupli i wybiorę się na swoje zwykłe wędrówki, bo szkoda marnować życia na siedzenie w czterach ścianach. Nie było tak źle, bo jest tez fajna nowina, do Grujca przyleciały dwa bociany, to widomy znak, że wiosna już blisko, chyba tak jest, bo słońce chociaż jeszcze zimowe, to jednak już przygrzewa trochę mocniej. Będę musiała zająć się kwiatami tymi , które chce na balkony powystawiać, trzeba je popikować, poprzesadzać do większych doniczek i czekać na wiosne. Ciekawe czy zima da jeszcze o sobie znać ? Miłego wtorkowego wieczoru i spokojnej nocy. .... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.02.14, 21:49 Baboja.go Jak możesz tak w ogóle pomyśleć . Chciałem tylko powitać nowego szufludka. Cieszę się jak jest ktoś nowy w szufladce. Nawet mi myśl w głowie nie powstała aby się gniewać. Czasem jest mi tylko przykro. Proszę - nie myśl tak nigdy. Uśmiecham się do Ciebie Baboja.go jak tylko potrafię najpiękniej. . Spokojnych snów Baboja.go Odpowiedz Link
hanuta1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 17.02.14, 19:44 Dzisiaj ponoć Dzień Kota. Mój Łatek właśnie skończył dziesięć lat. I więcej nie będzie.Dziś usnął na zawsze na stole weterynaryjnym. Niech jego ANIMUS nie zaginie... dopóki nie wymyślą nieba dla kotów. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.02.14, 19:58 Bardzo mi przykro hanuta1 Bardzo Ci współczuję . Też mam kotka i rozumiem, że jest Ci źle Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.02.14, 06:25 Dzień dobry . Babaja.ge chyba ma rację. Nie ma chyba sensu witać "wszystkich" szufludkow jeśli "wszyscy" to tylko Babaja.ga i ja . Wciąż jednak liczę, że ktoś się w końcu pojawi. Może i Aniouek przypomni sobie o szufladce, zapominając na chwilkę o facebooku. Ja już przestałem używać FB. Czasem jeszcze zaglądam ale już nic nie piszę. Wolę szufladkę. Miłego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.02.14, 20:45 Dobry wieczór Już dawno przestałam bywać na FB, jakoś nie potrafilam polubić tego miejsca, wolę Forum gazetowe. Dzień był przepiękny, słońce na blękitnym niebie. Chodziłam po mieście i nie chciało mi się do domu wracać. Wiosna, zaraz wszystko zazieleni się i zakwitnie. Dnie są coraz dłuższe, słońce coraz cieplejsze, chce się żyć i oglądać całe piękno które nas otacza. Dobranoc i snów słonecznych życzę Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.03.14, 04:26 Dzień dobry . Baboja.go.......Trakaty podpisywane przez przywódców są tak długo ważne, jak długo przynoszą im samym korzyść. Niestety . A Rosja nigdy nie przestrzegała żadnych umów. Zobaczymy co z tego wyniknie, ale jedno już dziś można stwierdzić. Świat juz nie będzie taki jaki byl. Starajmy się aby nasz mikro świat był dobry. Miłego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 04.03.14, 19:24 Dobry wieczór Co się stanie? Nic się chyba nie stanie, bo wielcy tego świata mają zyt dużo wspólnych interesów. Pokrzyczą, pokrzyczą, powiedzą kilka wielkich słów, trochę się pooburzają,a my będziemy bali się i zadawali sobie pytanie, czy przypadkiem pokój w Europie nie dobiega końca ? Tak czy inaczej, to my maluczcy będziemy stratni. Słusznie, dbajm o nasze maleńkie, dobre mikroświaty. Jak tych dobrych mikroświatów będzie wiele, to może cały świat stanie się z czasem lepszy ? Pozytywnego myślenia i dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.03.14, 09:03 Dzień dobry Babaja.ga napisała takie piękne życzenia na Dzień mężczyzn. Ja muszę przyznać, że nie lubię tych wszystkich "dni". Trzeba się nawzajem szanować każdego dnia. Każdego dnia można też składać sobie dobre, radosne życzenia. Nie czekajmy więc na "specjalny" dzień. Życzę Wam wszystkim samej radości i szczęścia. Ot tak....Z powodu tego, że dziś jest wtorek Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 11.03.14, 22:43 Dobry wieczór Nad głowami piękne niebo, pełne gwiazd i księżyc czysty rośnie, niedługo pełnia nie będzie nam dawała spać. Patrzę na rozgwiezdżone niebo i aż chce mi się za Nitzchem powiedzeć o gwiazdach nade mną i o prawie moralnym we mnie i dedykować to bardzo mądre zdanie politykom, którzy rządzą samolubnie światem i nami. Pięknych, gwiezdnych snów Dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.03.14, 14:36 Dzien dobry . Baboja.go.....Obawiam się, że politycy mają daleko i głęboko gwiazdy, Nitzchego i nas wszystkich. Oni mają tylko jednego boga - pieniądze. I właśnie o władzę, a co za tym idzie, o pieniądze toczą się wszelkie konflikty. Z całą pewnością nie o dobro ludzi. Przykro mi, że pewnie Cię zasmuciłem ale cóż.....Tak to niestety wygląda. Mimo to cieszmy się naszymi małymi radościami i wielkimi przyjaźniami. Dobrego dnia i wieczorku . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 18.03.14, 23:37 Dobry wieczór Marucho Nie zasmuciłeś mnie, bo wiem jacy są politycy. Powiedzmy, ze tylko się rozmarzyłam, ale politycy nie zmienią się. Tylko dlaczego my tych ludzi wybieramy? Nie iść na wybory - żle, iść na wybory - źle. Ech szkoda gadać Cieszmy się zatem małymi radosciami, bo nie wiadomo jak długo jeszcze będziemy mogli cieszyć się i bądźmy dobrzy i wyrozumiali dla naszych przyjaciół. Dobrej nocy ..... Baba Jaja z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.03.14, 10:31 Dzień dobry Baboja.go!!!! Cudny prezent urodzinowy zrobiłaś mi tym cytatem z Andersena . Wprawdzie urodziny są dziś a cytat był wczoraj, ale ja go dziś przeczytałem. Bardzo dziękuję . Słonecznego dnia życzę Tobie i wszystkim co chcą zostać łabędziami . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 25.03.14, 14:24 Dzień dobry Zdrowia, szczęścia pomyślności Marucho i samych dobrych dni w których uśmiech będzie królował u Ciebie 100 lat i bądź łabędziem. Miłego dnia ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.04.14, 04:37 Dzień dobry Dziś jest 1-szy kwietnia więc faktem jest, że dziś wszyscy ludzie będą dla siebie mili i bardzo serdeczni. Politycy wszystkich frakcji ogłoszą wzajemną miłość i troskę o dobro każdego obywatela. Dziś ma się zebrać Sejm i uchwalić, że każdy polityk otrzymuje jako wynagrodzenie średnią krajową a reszta idzie na potrzebujących. A poza tym to będzie jak zwykle. Czyli super Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 01.04.14, 21:34 Dobrywieczór Jestem tak zapracowana, ze zapomniłam o tym, iż dzisiaj robimy sobie kawały, ale nic to za rok będę pamiętała. Dobrej nocy i pięknych wiosennych snów ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 08.04.14, 19:20 Witam wtorkowo i burzowo Po prawie letnim dniu, mamy burzowy wieczór, nad nami czarne chmury i leje jak z cebra. Ten deszcz jest ziemi bardzo potrzebny, bo było za sucho. Przez noc dzięki deszczowi, wszystko jeszcze bardziej zazieleni się i wypięknieje, ale ma być duzo chłodniej. Cóż kwiecień bywa kapryśny. Dobrej wiosennej nocy Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.04.14, 16:29 Dzień dobry Marucha chyba nie lubi wtorków, bo w trzeci z kolei wtorek gdzieś znika, ale ja witam w chłodny, deszczowy i wietrzny wtorek. Pogoda taka, że chociaż dzień wiosenny, to z domu nie chcę się wyjść. Mimo chmur na niebie, pogody ducha życzę i uśmiechów wielu. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.04.14, 16:43 Lubię Baboja.go jak każdy inny dzień darowany nam przez (...........)[Każdy sobie wstawi co uważa] . Dziś od rana jestem w drodze. Najpierw musiałem z kimś do szpitala na kontrolne prześwietlenie złamanej ręki. Potem pojechałem z kolegą do Holandii po kawkę, bo zapasik się kończy. No i tak zeszło mi trochę. Jutro znów od rana pracuję więc pobudka o 4-tej. Ale tylko do czwartku bo piątek tu jest dniem wolnym od pracy. Będzie więc trochę spokoju do poniedziałku. Sandomierz to podobno przepiękne miasto. Może uda mi się kiedyś odwiedzić Twoją jaskinię Baboja.go? Miłego, spokojnego wieczorku. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 22.04.14, 18:06 Melduje się i dzień dobry Powędrowałam trochę po Malopolsce. Pięknie było, gościnnie i serdecznie, ale w domu najlepiej. Odwykłam od hałasu, hałas i gwar jest męczący, nawet jak jest się przajmowanym serdecznie i ciepło. Cenie sobie wysoko spokój własnej jaskini, co wcale nie znaczy, że nie lubię ludzi i rozmów ciekawych. Lubie ludzi, kocham życie i takie zwykłe, spokojne dni. Spokojnych zwykłych dni życzę w ciągu całego tygodnia ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 29.04.14, 04:20 Dzień dobry Niech wtorek będzie dla Ciebie Baboja.go dobrym, spokojnym i radosnym dniem. Niech takim będzie dla wszystkich, którzy tu przypadkowo lub nie przypadkowo zaglądną. Niech będzie z Wami Besijata Diszmaja (aram. wsparcie nieba). Dobrego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 29.04.14, 22:49 Dobry wieczór Wczoraj trochę ''zabałaganiłam'' i nic nie napisałam, ale i ja mogę czasami ''zabałaganić'' Dziękuję za miłe życzenia dobrego dnia. Dzień byl niezwykle spokojny, chociaż pogoda trochę postraszyła, ale skończyło się na tym, ze burza przeszła gdzieś bokiem i dzieki temu mogłam z kijkami pobiegać po parku, w pięknej zieleni słuchając śpieu ptakłów. Ptaki najpiekniej spiewają o tej porze roku. Można słuchać i słuchać. Śpiew ptaków uspokaja, pozwala wyciszyć się i odpocząć. Moje miasto chociaż jest duze, zaliczane do przemyslowych, jest badzo zielone. W mieście jest aż pięć parków, ogród botaniczny i w każdym miejscu w którym to możliwe są zadbane, ukiewiecone skwerki. W ścislym centrum miasta mamy aż trzy parki, a ja mam to szczęście, ze w jednym z tych parków mieszkam. Rozpisałam się, ale już pora powiedzieć dobranoc, zatem dobrej nocy i spokojnych snów. ..... Baba Jaga z jaskni Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 06.05.14, 07:20 Baboja.go....Pewnie, że praca powinna być pasją. Jednak nie każda się do tego nadaje. Moja niestety nie. Ale ponieważ nie jestem już młodzieńcem, pewnie już niezbyt długo będę musiał ją wykonywać. Bardzo pięknie opisujesz miejsca w których bywasz. Lubię czytać te opisy Twoich wędrówek . Bozia mnie obdarzyła sporą doza wyobraźni, więc wędruje z Tobą . Miłego dnia . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 07.05.14, 00:04 Dobry wieczór Milo mi, że lubisz w wyobrażni wędrowć, w te miejsca w które czasem wędruje i staram się opisać. Szkoda, że los nie sprawił, iż mogłeś wykonywać pracę, która jest pasja. Los nie zawsze bywa sprawiedliwy, niestety Ale i tak dobrej nocy życzę ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.05.14, 04:22 Dzień dobry Łebki do góry....Od piątku ma być już słoneczko i ciepełko. Na razie "rzuca żabami". Poniedziałek za nami więc nie jest źle. Miłego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 13.05.14, 23:13 Poniedziałek zginął mi, ale wtorek jest, a u nas od jutra ma zacząć rzucać zabami i to tak solidnie, że grożą nam powodzie. Może nie będzie tak żle ? Dobranoc ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 20.05.14, 21:50 Dobry wieczór Wtorek i Maruchy nie ma. Pewno we wtorki ma jakieś dodatkowe zajęcia, bo zawsze gdzieś Marusze ten dzień ginie. Pogoda wspaniała, cały dzień świeciło słońce., po niebie płynęły leniwie chmurki, dzień był bardzo przyjemny, naprawdę taki majowy. Pod domem na trawniku zakwitły irysy, pięknie pachną i są takie dorodne. Skończyłam szykować balkony na lato, dosadziłam na balkonach kwiaty, ustawiłam stolik i foteliki, a także parasol. Zrobiło się przyjemnie, żeby tylko pogoda dopisała. Dobrej nocy i spokojnego wypoczynku przed kolejnym dniem Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 27.05.14, 18:28 Za chwilę spadnie deszcz, jeżyki nisko latają i kos śpiewał przed chwilą, chmury nisko wiszą. Żeby nie było powtórki z historii, nowa powódź nie jest potrzebna. Spokojnego wieczoru, a zwłaszcza spokojnej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 03.06.14, 14:12 Kolejny dzień pełen chmur. Słońce zapomniało o nas, aż chce się powiedzieć słoneczko przypomnij sobie o nas i zaświeć, rozświetl szary dzień, a od razu zrobi się weselej. Słońce wyjdź zza chmur, proszę Słońce, marny będzie mój los czarownicy , jak moich zaklęć nie posłuchasz ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.06.14, 09:29 Dzień dobry szufladko Urlop się skonczył i czas wrócić do nienormalnej normalności. Essen przywitalo mnie wczoraj okropną burzą. Jeszcze takiej nie przeżyłem.Ponoć zginęło nawet kilkoro ludzi. Dziękuję Ci Baboja.go za opiekę nad szufladką podczas mojej nieobecnosci. Nie miałem dostępu do internetu. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 10.06.14, 17:38 Witaj Marucho po urlopie Myślę, że dobrze wypocząłeś Już okropnie zaczynało mi się nudzić w szufladce, bo byłam sama i nie było z kim rozmawiać. O tej strasznej burzy mówiono u nas i wiem, że zginęło aż sześcioro ludzi. Jakie kruche jest nasze życie. Jesteśmy, coś planujemy, o czymś marzymy, chwila i wędrujemy po zielonych łąkach. Miłego wieczoru i nocy, bez burz i nawałnic Tobie, a także sobie i wszystkim życzę ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *W*T*O*R*K*I* :) 17.06.14, 18:55 Witam wtorkowo i miłego wieczoru życzę, tym bardziej miłego, że pod koniec dnia słońce wyszło zza chmur ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 17.06.14, 19:42 A to fajnie baboj.go, że masz słoneczko Niech więc oświetla również serduszko i duszę Mnie jakoś ta praca ostatnio strasznie męczy. Może po prostu nie powinienem już dłużej pracować? Podoba mi się ta myśl Miłego wieczorku. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *W*T*O*R*K*I* :) 24.06.14, 15:50 Nie wiele od poprzedniego wtorku się zmieniło. Praca nadal mnie męczy. Może tylko tyle, że w tym tygodniu nie ma przed weekendem dnia wolnego . Spokojnego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 12.03.25, 10:30 witam i pytam, czemu tu tak pusto sie zrobilo? czyli 11 lat-wiec GTRACIS Odpowiedz Link
rzulw Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.03.25, 01:09 kendo napisała: > witam i pytam, > czemu tu tak pusto sie zrobilo? > > czyli 11 lat-wiec GTRACIS > Pusto, bo szefa szuflady brakło 11 dniem miesiąca był ostatni wtorek. spokojnej nocki r. Odpowiedz Link
kendo Re: *W*T*O*R*K*I* :) 15.03.25, 16:07 wlasnie,tak bylo fajnie nagle szef gdzis zniknol i towarzystwo sobie rozeszlo sie bo nie otrzymalo zadnej informacji, Marucha choc by pisnol jakies slowko na prywatna poczte a tu ciszaaaa. milego weekendziku zycze Odpowiedz Link